Chovatelske stanice - zkusenosti, rady

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Fabian76

23.11.2016 12:49
Fabian76

XXX.XXX.234.114

Zdravím :) otazka hlavne pro ty co maji :) mam momentalne psa i kdyz nestandartni :) za 2 roky mam v planu si pořídit fenku kterou bych chtel uchovnit :) jde mi o to ze mam vymysleny 3 super názvy pro chovatelkou stanici a jak sem se dočetl na internetu rychle se obsadí a stejne to docela dlouho trvá.1) Zajimalo by me zda je možné zažádat o založení chovatelské stanice ? I kdyz momentalne nevlastním zadnou chovnou fenu.
2)Dál by me zajimalo pokud neni pro nekoho osobní otazka v kolika jste vy začínali s chovatelskou stanici a celkove chovem?
3)podle ceho jste vy vybírali jmeno pro název chs ? My uz mame par ktery by se nam opravdu libili ale zajimalo by cim jste se inspirovali vy :)
4)kolik fenek či psu mate doma? Nebo patři k vam proste :)
5)založil nekdo z vas chs i kdyz jste bydleli v byte a odchovali jste tam nejaky vrh?
6)kdyz jste s chs a odchovavanim začínali, byl u vas v rodině nebo příbuzných nekdo kdo vam to rozmlouval?
7)litovali jste nekdy ze jste se toho pustili nebo investovali penize?
8)jaky plemeno chováte?
Vsem ktery mi odpoví moc dekuju :) hodne to pro me znamena a snad pro vas nebudou otazky osobní nebo vam vadit, diky :).

23.11.2016 13:02
vava69

XXX.XXX.136.28

CHS si může založit kdykoliv. Nemusíte mít momentálně fenu.
CHS jsem si zakládala ve 45 letech :)
Název jsem vybírala podle místa, kde jsem trávila a trávím v podstatě veškerý volný čas. Bohužel česky bylo obsazeno, mám tedy název anglický.
Mám jednoho psa a jednu fenu.
Bydlíme v bytě a první vrh chci odchovat příští rok s tím, že zkombinujeme pobyt v bytě do cca 3 týdnů a potom pobyt na chatě, kde je přístup ven.
Proti jsou všichni :)
Máme welsh corgi cardigany.
Stačí? :).

23.11.2016 19:41
balisek

XXX.XXX.131.211

Založit (resp. zaregistrovat) chovatelskou stanici si může každý plnoletý člověk s trvalým pobytem na území ČR. Žádost o registraci se zasílá na předepsaném formuláři (www.cmku.cz/data/dokumenty/139.doc) na adresu ČMKU spolu s kopií občanského průkazu. Kromě jiných náležitostí musí obsahovat 6 návrhů názvů CHS o maximální délce 40 znaků. Své návrhy seřadíte podle vašich preferencí. Cena za registraci bývala 1.800 Kč. Vyřízení žádosti trvá několik měsíců. K registraci CHS nemusíte mít vůbec žádného psa.

Prvního chovného jedince jsem si pořídila v 25 letech. Měla jsem whippety a vlkodavy, celkem 5 jedinců (3+2). V té době jsme bydleli v rodinném domě. Odchov v bytě si úplně neumím představit. Ne že by to bylo nemožné, ale určitě by to znamenalo mnohem víc starostí než v domě se zahradou.

S aktivním chovem jsem skončila kvůli nedostatku času - bylo příliš složité skloubit práci, děti a péči o psy. Této zkušenosti však rozhodně nelituji.

23.11.2016 20:19
aneleh

XXX.XXX.128.47

Fabian76 napsal(a):
Zdravím :) otazka hlavne pro ty co maji :) mam momentalne psa i kdyz nestandartni :) za 2 roky mam v planu si pořídit fenku kterou bych chtel uchovnit :) jde mi o to ze mam vymysleny 3 super názvy pro chovatelkou stanici a jak sem se dočetl na internetu rychle se obsadí a stejne to docela dlouho trvá.1) Zajimalo by me zda je možné zažádat o založení chovatelské stanice ? I kdyz momentalne nevlastním zadnou chovnou fenu.
2)Dál by me zajimalo pokud neni pro nekoho osobní otazka v kolika jste vy začínali s chovatelskou stanici a celkove chovem?
3)podle ceho jste vy vybírali jmeno pro název chs ? My uz mame par ktery by se nam opravdu libili ale zajimalo by cim jste se inspirovali vy :)
4)kolik fenek či psu mate doma? Nebo patři k vam proste :)
5)založil nekdo z vas chs i kdyz jste bydleli v byte a odchovali jste tam nejaky vrh?
6)kdyz jste s chs a odchovavanim začínali, byl u vas v rodině nebo příbuzných nekdo kdo vam to rozmlouval?
7)litovali jste nekdy ze jste se toho pustili nebo investovali penize?
8)jaky plemeno chováte?
Vsem ktery mi odpoví moc dekuju :) hodne to pro me znamena a snad pro vas nebudou otazky osobní nebo vam vadit, diky :).

1) viz výše - zažádat můžete kdykoli, pokud je vám nad 18let a jste občan ČR
2) psy mám odjakživa, vlastní chs od 27let, první vrh o rok později
3) mám přesmyčku ze jména a poangličtěnou
4) pět fen, dva psy, dvě děti a jedno půjčovací, barák, pozemek rozdělený na část pro psy a část pro lidi
5) ano, chs jsem zakládala ještě při bydlení v bytě, ale první vrh jsme odchovali až v baráčku
6) všichni, kromě partnera :D
7) lituju, že mám psy pokaždé, když mi některý z nich odejde... chovu, založení chs nebo dokonce utracených peněz jsem nikdy nelitovala... Moji psi jsou pro mě životní láska, miluju každou chvíli s nimi
8) australský ovčák

Těžko se odpovídá, hlavně na některé otázky, aby to bylo stručné :D Široké okolí si myslí, že jsme blázni a nenormální, ještě širší okolí si myslí, že na psech vaříme těžký prachy a nikdo netuší, že první, co ráno dělám je sbírání bobků

23.11.2016 21:08
CHs Kasami

XXX.XXX.174.95

1) Ano
2) 25
3) Název se mi prostě zalíbil je to jméno fotbalisty... :D
4) 2 feny a momentálně 1 psa
5) Ne
6) Ne
7) Ne
8) VŠSP

Sice stručně, ale snad pomůže.