Naše princezna je strašné prase..

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.11.2016 21:05
ms.kralíková

XXX.XXX.226.200

Dobrý večer, naše prasátko je 6 měsíční Francouzský buldoček. Madam je náš první pejsek, kterého máme od června, takže už jsme si na sebe zvykli, pravidla a dohody nám klapou, drobné neshody řešíme a zlepšujeme, ovšem problém je nenažranost.. Říká se, že pes psí h*vno nespapá, jenže to v našem případě neplatí- ta naše sežere h*vna čehokoliv, vyzvracené cokoliv, plesnivé cokoliv, prostě úplně všechno. Zkoušela jsem různé metody, ale nezabírá nic, na jedné straně chodníku něco spořádá, tak po ní skočím, přejde na druhou zase, poté se vrátí k původnímu a s plnou tlamičkou a vítězným pohledem prchá.. krmíme 2x denně granule, takže hlad by mít neměla, jenže smrdí tak že se s ní pomalu nedá být v jedné místnosti a několikrát za den se po těch, dobrotách'' pozvrací.. Prosím moc o jakoukoliv zkušenost nebo radu. Děkuji

26.11.2016 21:13
Andrýsek3

XXX.XXX.37.102

ms.kralíková napsal(a):
Dobrý večer, naše prasátko je 6 měsíční Francouzský buldoček. Madam je náš první pejsek, kterého máme od června, takže už jsme si na sebe zvykli, pravidla a dohody nám klapou, drobné neshody řešíme a zlepšujeme, ovšem problém je nenažranost.. Říká se, že pes psí h*vno nespapá, jenže to v našem případě neplatí- ta naše sežere h*vna čehokoliv, vyzvracené cokoliv, plesnivé cokoliv, prostě úplně všechno. Zkoušela jsem různé metody, ale nezabírá nic, na jedné straně chodníku něco spořádá, tak po ní skočím, přejde na druhou zase, poté se vrátí k původnímu a s plnou tlamičkou a vítězným pohledem prchá.. krmíme 2x denně granule, takže hlad by mít neměla, jenže smrdí tak že se s ní pomalu nedá být v jedné místnosti a několikrát za den se po těch, dobrotách'' pozvrací.. Prosím moc o jakoukoliv zkušenost nebo radu. Děkuji

Dejte ji nahubek a mějte ji na stopovacce a odnaucujte. Většinou to le přejde samo. A klidně bych malou krmila 3x denně.

26.11.2016 21:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.102

.. krmíme 2x denně granule, takže hlad by mít neměla...
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Takže bohatá a pestrá strava .

26.11.2016 21:21
Pupča

XXX.XXX.54.33

Zkuste přejít z granulí na BARF. Hodně hafanům to proti tomuto zlozvyku pomohlo. Jsou spokojení s jídlem z domu, tak nemají potřebu hledat tyto "pochoutky", když mají doma lepší. Taky jí zkuste dávat sušené pamlsky na žvýkání...sušené hovězí neprané dršťky, sušený hovězí penis, sušené vepřové rypáčky...smrdí to, ale hafani to milují...Hlad je hlad, ale mít na něco chuť to je někdy k nezadržení.

26.11.2016 21:37
litanie

XXX.XXX.166.41

Myslím si, že 2x denně je málo u takového štěníka.Z dotazu mi nějak vyplyvá, že s ní chodíte na volno bez vodítka, takže za mne, připnout na vodítko a při náznaku, že chce něco zbaštit, upoutat její pozornost na Vás pamlskem, míčkem, uzlem, plyšákem, zkrátka její oblíbenou hračkou.Vy pro ní musíte být zajímavější než to, co je v trávě.Na druhou stranu, co si budem povídat, dělají to všechna štěňata.Za mne, i když je to nepopulární, dostala facana přez čumák a velmi rázné fůůj, rychle si odvykla všechno ochutnávat.Kolikrát jsem jí vytahovala kamínky, větvičky, listy a jiné fujtajbly třeba i z krku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.11.2016 22:55

Hlídat a aspoň čistit zuby. Můj je taky dobyteček, i když psí bobky nikdy nežral. Teď už stačí s mrazivým tónem upozornit, ať na to ani nemyslí, když se na něco s jasným cílem zakouká. Tedy kromě "bonbónků" na výletech, to vdechne, co se dá, než ho s řevem dohoním.

27.11.2016 01:56
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
.. krmíme 2x denně granule, takže hlad by mít neměla...
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Takže bohatá a pestrá strava .

Hmm, nedávno tu bylo něco podobného. Krmení je nedostatečné a zvracení může být když ne z požírání nepoživatelného, tak z hladu.

27.11.2016 07:15
scylla

XXX.XXX.150.32

ms.kralíková napsal(a):

Dvakrát denně je v tomhle věku málo. Čím krmíte? Kolik krmíte? Dejte dosatečně najíst, nepraktikujte dnešní oblíbení "pozitivní" metody výcviku, kdy "motivujete" krmnou dávkou, odzávislete na jídle a k jídlu přidávejte sušené plíce, syrečky a podobné smradlavé věci. Mělo by se to po tom rychle zlepšit.

27.11.2016 07:17
scylla

XXX.XXX.150.32

litanie napsal(a):
Myslím si, že 2x denně je málo u takového štěníka.Z dotazu mi nějak vyplyvá, že s ní chodíte na volno bez vodítka, takže za mne, připnout na vodítko a při náznaku, že chce něco zbaštit, upoutat její pozornost na Vás pamlskem, míčkem, uzlem, plyšákem, zkrátka její oblíbenou hračkou.Vy pro ní musíte být zajímavější než to, co je v trávě.Na druhou stranu, co si budem povídat, dělají to všechna štěňata.Za mne, i když je to nepopulární, dostala facana přez čumák a velmi rázné fůůj, rychle si odvykla všechno ochutnávat.Kolikrát jsem jí vytahovala kamínky, větvičky, listy a jiné fujtajbly třeba i z krku.

Vůbec to štěňta nedělají, pokud jsou dobře a dostatečně krmená. Má upoutat pozornost hračkou, pamlskem a být zajímavější ona? Nebo ten pamlsek nebo hračka?

27.11.2016 10:12
lavacca

XXX.XXX.218.25

litanie napsal(a):

Všechna štěňata to rozhodně nedělají. Nám to v životě žádný pes ani štěně nedělalo. Krmime syrové maso, občas granule a vařené maso. Půlroční štěně je třeba ještě krmit vícekrát denně než jen 2x. My krmíme v téhle době ještě 4x denně plus dostává většinou ještě mezi jídly velkou kost - kloubovku na zabavení se.

Fence bych dávala krmení častěji a dopřála bych ji sušené - plíce, chrupavky, uši, žebra, atd. Např. super je darkove baleni od Mapes, je to mix různých sušených části a u nás to sklizi velký úspěch. A zvážila bych krmení syrovym masem s přílohou. Dle mého ji v te stravě něco dost chybi, když takhle bufetí...

27.11.2016 10:52
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Stejně jako holky: dávali jsme od mala sušené pamlsky na žvíkání, dlouho byli psi na granulích, ale venku nic takového nežrali. Mou výhodou ale bylo, že jsem měla extrémě nežravé psy. Venku si nevzali ani pohozený rohlík. Jediné, co samojed dělá a 8let jsem neodbourala, jsou posmrkané kapesníky Na ty je doslova ujetý. Pokud si všimnu a včas houknu ne, tak to vyjde, pokud už k němu čichne, nepomůže mi ani zařvat, rychle ho narve do huby, abych mu ho nesebrala. Doma, když ho muži v pracovně vytáhne z koše, tak po něm skočím a páčím mu ho málem z krku. Ale přejít na BARF, alespoň částečně bych fakt doporučila.

27.11.2016 11:37
ms.kralíková

XXX.XXX.226.200

scylla napsal(a):
Dvakrát denně je v tomhle věku málo. Čím krmíte? Kolik krmíte? Dejte dosatečně najíst, nepraktikujte dnešní oblíbení "pozitivní" metody výcviku, kdy "motivujete" krmnou dávkou, odzávislete na jídle a k jídlu přidávejte sušené plíce, syrečky a podobné smradlavé věci. Mělo by se to po tom rychle zlepšit.

Krmíme 2x 90 g za den granule Acana Pacifica zhruba+ různé odměny. Máme tu dávku tedy rozdělit a krmit 3x?

27.11.2016 11:41
scylla

XXX.XXX.150.32

ms.kralíková napsal(a):
Krmíme 2x 90 g za den granule Acana Pacifica zhruba+ různé odměny. Máme tu dávku tedy rozdělit a krmit 3x?

Máte ho krmit tak, aby měl pocit sytosti a nesbíral svinstvo. Psovi bych krmení neodvažovala. Prostě krmit tak, aby byl v dobré kondici a neměl pořád pocit hladu. Odměny se do krmení tedy u nás nezapočítávají, protože to jsou odměny a ne krmná dávka.

27.11.2016 11:52

Acana má moc vlákniny. Vůbec je nevhodná pro štěňátka. Aj ta dávka je nesmysl.
Chudák má hlad. Proč jí hromadu čočky a hrachu s mikro množstvím masa a jen 2x denně ?
Pro malého psa a ještě k tomu štěně má Acana strašně málo energie.
Jestli nechcete krmit masem, hledejte jiné granule.
Normální.
S malým množstvím obilí nebo brambor a pořádným masem, s více než dietními 3500kcal.
4x denně.
On to hrozně rychle spálí.

27.11.2016 15:51
lavacca

XXX.XXX.218.25

ms.kralíková napsal(a):

Nikdy jsem štěňatům dávky krmení neodvažovala. Dostala od oka a pokud měla ještě hlad, přidalo se jim. Evidentně ji ta dávka nestačí, takže krmit častěji a více. Dávka na pytli je jen doporučená, každý organismus je jiný s jinými potřebami. Chce se to řídit kondicí psa.

27.11.2016 16:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chudák má hlad. Proč jí hromadu čočky a hrachu s mikro množstvím masa a jen 2x denně ?
Normální.
S malým množstvím obilí nebo brambor a pořádným masem, s více než dietními 3500kcal.
4x denně.

Přesně tak - 6měsíční štěnda jsem krmila 4x denně malé dávky.

Haf, mňau

27.11.2016 19:04
Haf, mňau

XXX.XXX.49.145

A co takhle romadůrek, nebo syrečky, aby si hafánek zasmrděl hubičku? To zajisté zabere, mám s tím již nějakou letitou zkušenost.

27.11.2016 22:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Haf, mňau napsal(a):
A co takhle romadůrek, nebo syrečky, aby si hafánek zasmrděl hubičku? To zajisté zabere, mám s tím již nějakou letitou zkušenost.

Určitě bych zkusila. Ale mě to lidi radili na rozežrání psů a oni mi to nežrali, nechtěl ani jeden. Berňák si nakonec vzal...samík vzal nohy na ramena aby to nemusel jíst

28.11.2016 00:30
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lesnížínka napsal(a):
Určitě bych zkusila. Ale mě to lidi radili na rozežrání psů a oni mi to nežrali, nechtěl ani jeden. Berňák si nakonec vzal...samík vzal nohy na ramena aby to nemusel jíst

No to pak mohla být pěkná rychna, když berňucha zívl, nedejbože pokud mu tvarůžky ještě nafoukly střeva - smrtelná to kombinace!

28.11.2016 16:08
ms.kralíková

XXX.XXX.226.200

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Normální.
4x denně.

Acanu krmíme protože na ni byla navyká a po změně značky měla strašný průjem, tak jsme se opět vrátili k Acaně.. Máte nějakou osvědčenou značku?

28.11.2016 16:27

ms.kralíková napsal(a):
Acanu krmíme protože na ni byla navyká a po změně značky měla strašný průjem, tak jsme se opět vrátili k Acaně.. Máte nějakou osvědčenou značku?

Jaké jste zkoušeli ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík