Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak jo, lesní žínko, bude to lepší, taky vždycky než se dostanu na konec, tak to trvá věčnost. S tím loveckým pudem to máme stejné, moje je taky lovec od štěněte. Pokud je navolno a vyběhne srna nebo zajíc, má zatemněno a vystřelí. Za chvíli se vrátí. Manžel ji odvolá od čehokoli, já ne, hold jsem až ta 2. ve smečce a z tou jsou ty prochajdy zajímavější. Pořídila jsem si asi před 3 rokama i EO drahý Dog trace, a za tu dobu jsem ho nikdy nepoužila a leží mi ve skříni. Sama jsem ho zkoušela na holé noze a stupeň 5, už byl dost nepříjemný. Mám z toho používání strach. Radši budu mít oči na stopkách. Jinak, pokud nevidí zvěř, tak je to zlato poslušné.
napsal(a):
Tak jo, lesní žínko, bude to lepší, taky vždycky než se dostanu na konec, tak to trvá věčnost. S tím loveckým pudem to máme stejné, moje je taky lovec od štěněte. Pokud je navolno a vyběhne srna nebo zajíc, má zatemněno a vystřelí. Za chvíli se vrátí. Manžel ji odvolá od čehokoli, já ne, hold jsem až ta 2. ve smečce a z tou jsou ty prochajdy zajímavější. Pořídila jsem si asi před 3 rokama i EO drahý Dog trace, a za tu dobu jsem ho nikdy nepoužila a leží mi ve skříni. Sama jsem ho zkoušela na holé noze a stupeň 5, už byl dost nepříjemný. Mám z toho používání strach. Radši budu mít oči na stopkách. Jinak, pokud nevidí zvěř, tak je to zlato poslušné.
Tak s tím EO jsme na tom naprosto stejně Taky jsem koupila, ten nejdražší(aby to funfovalo ) jenže samojedu se ty kontakty prostě na krk nedostaly, je asi na to moooc huňatý(hlavně ten límec právě) A tak, po pár zkouškách, kdy mi prostě zdrhnul, ačkoliv já mačkala už největší impulsy, jsem se na to vybodla, protože jistotu jsem neměla a z toho jsem právě šílela. Navíc u nás myslivci pár psů zastřelili, i když je to už hodně let. Manžel ho buďto nepustí a když jsem mu říkala, že v tom a tom místě ho pustit může, že tam nezdrhne - tak on mi ho tam naopak naučí přejít přes mostek, který je pro něj tabu. No naštěstí mi přešel jen jednou a jak jsem ho seřvala, tak už zase chodí OK.
Jinak, pokud nevidí zvěř, tak je to zlato poslušné...to samík taky, v rámci jeho možností(no neletí hned, jak panička něco houkne) ale normálně funguje - ráno právě po naší trase chodí na volno. Teda chodí...on totiž neumí chodit pomalu, on pořád cupitá, takže je hned odcupitaný dopryč. Pak na mne někde počká a až mne uvidí, zase cupitá až tam, kde ví, že musí čekat. Někdy je to 200m.
lesnížínka
napsal(a):
Tak s tím EO jsme na tom naprosto stejně Taky jsem koupila, ten nejdražší(aby to funfovalo ) jenže samojedu se ty kontakty prostě na krk nedostaly, je asi na to moooc huňatý(hlavně ten límec právě) A tak, po pár zkouškách, kdy mi prostě zdrhnul, ačkoliv já mačkala už největší impulsy, jsem se na to vybodla, protože jistotu jsem neměla a z toho jsem právě šílela. Navíc u nás myslivci pár psů zastřelili, i když je to už hodně let. Manžel ho buďto nepustí a když jsem mu říkala, že v tom a tom místě ho pustit může, že tam nezdrhne - tak on mi ho tam naopak naučí přejít přes mostek, který je pro něj tabu. No naštěstí mi přešel jen jednou a jak jsem ho seřvala, tak už zase chodí OK.
Jinak, pokud nevidí zvěř, tak je to zlato poslušné...to samík taky, v rámci jeho možností(no neletí hned, jak panička něco houkne) ale normálně funguje - ráno právě po naší trase chodí na volno. Teda chodí...on totiž neumí chodit pomalu, on pořád cupitá, takže je hned odcupitaný dopryč. Pak na mne někde počká a až mne uvidí, zase cupitá až tam, kde ví, že musí čekat. Někdy je to 200m.
Čistě teoreticky, kdyby v těch místech kde chodí na volno vyběhl třeba zajíc tak také neuteče?
To mě jen zajímá, jestli má tak silný lovecký pud, ale jestli jsou místa, kde by prostě neutekl ani za zvěří.
marcelaamax
napsal(a):
Čistě teoreticky, kdyby v těch místech kde chodí na volno vyběhl třeba zajíc tak také neuteče?
To mě jen zajímá, jestli má tak silný lovecký pud, ale jestli jsou místa, kde by prostě neutekl ani za zvěří.
Ne, nejsou, vypálí to je také jediný důvod, proč tam šmejdí, aby někoho načapal a prohnal ale je to prostor zleva i prava ohraničený vodou a zajíc přeskočí a zdrhne. Pes, i když normálně po potoku brodí, je nějak uspokojený, že je vyhnal za tu vodu(ať už srnu či zajíce) a dál nejde.
Včera jsme byli v Brně, já za kamarádkou, muž se samojedem bloumali po parku Lužánky(já to neznám, jen mi muž hlásil) Prý potkali spoustu pejsů, tak jen doufám, že se tam chovali slušně Worick není městský pes Nepotkal jste je někdo? Když jsem za nima pak nasedala do auta, seděli tam před nějakou (asi restaurací?) minimálně dva bílí švýcarští ovčáci, jeden československý vlčák a jeden nějaký větší černý pes(toho jsem si už nestihnula prohlédnout) všichni vypadali, že se znají, byli v klidu a čekali asi na páníka(y) Kdo jste tam byl?
Konečně jsme včera vyrazili na pořádný výletík.
Náš psí senior si sněhu užíval jako zamlada .

noemi
napsal(a):
Tedy, když řeknete A, měla byste říct i B : Kde ta nádhera je ?
noemi
napsal(a):
Jéé, vy máte tolik sněhu, to se máte U nás takhle hezky není, jen sem tam se drží minimální vrstvička My se na pořádný výlet dostanem zase až nevím kdy Myslím výlet někam dál, autem. Nějakých těch 10km tady po okolí je jen větší prochajda..

Taky jsme si drtek sněhu užili, ale než jsme se "otočili" bylo po sněhu.
Bomba, že? Úplně "obyčejné" Beskydy to jsou .
Si tedy dovolím přidat i nepsí fotečky.
noemi
napsal(a):
Bomba, že? Úplně "obyčejné" Beskydy to jsou .
Si tedy dovolím přidat i nepsí fotečky.
Krááása Chtěla bych tu taky takovou krásnou zimu A to jste jen, kousek" nad náma A to takhle vidíte Tatry? Blednu závistí A to máte nezimního psa. Můj samojed, by byl v sedmém nebi. A berňák(co už rok není) ten sníh snad miloval ještě víc...
Taky jsme museli do vyšších míst za sněhem, naštěstí to nemáme tak daleko 14 dní zpátky Suchý vrch.

plumosus
napsal(a):
To teda jsou, akorát, jak si člověk myslí jak jsou bílé, tak oproti sněhu, jsou trochu nažloutlý :-D Sníh je pro ně velká radost
Jestli sníh vydrží, za chvíli vám z něj psi zešediví !

Když vidím ty zasněžené fotky, tak mám chuť sbalit kufry a odcestovat někam dál od rovníku. My jsme včera taky vyrazili do kopců, jen ten sníh tam nebyl.
plumosus
napsal(a):
To teda jsou, akorát, jak si člověk myslí jak jsou bílé, tak oproti sněhu, jsou trochu nažloutlý :-D Sníh je pro ně velká radost
Samík je ve sněhu taky žlutý

Tak hezky vykoupat, i ovčandy i samojeda
napsal(a):
Tak hezky vykoupat, i ovčandy i samojeda
My koupem jen jednou, maximálně dvakrát ročně a pes je venkovní, takže hlavně po zimě, už je pak fakt cítit, že je čunče. Asi budu vážně muset objednat tu Lanzu Dělám si srandu, u samojeda jsou právě žádané, piškotové znaky" protože to zaručuje třpyt srsti. Můj má tedy piškotové uši, ale třpyt prdlajz, poněvadž mám podezření, že má alergii na kuřecí, srst už nějaký ten rok není tak dobrá Objevilo se to v době, kdy se nám rozstonal druhý pes, do té doby byl samík dobrý. Letos mu růžoví třísla a teče z očí. Zprvu jsem myslela, že rohlíky(tedy pšenice) protože ty začali dostávat, když Berrynek stonal. Pak mne napadlo hovězí, protože ho do té doby měli velmi málo. A teď jsem vysledovala, že asi kuřecí Momentálně má druhý den kuřecí a zase zkouším, jestli zrůžoví, naštěstí se alespoň nedrbe.

lesnížínka
napsal(a):
My koupem jen jednou, maximálně dvakrát ročně a pes je venkovní, takže hlavně po zimě, už je pak fakt cítit, že je čunče. Asi budu vážně muset objednat tu Lanzu Dělám si srandu, u samojeda jsou právě žádané, piškotové znaky" protože to zaručuje třpyt srsti. Můj má tedy piškotové uši, ale třpyt prdlajz, poněvadž mám podezření, že má alergii na kuřecí, srst už nějaký ten rok není tak dobrá Objevilo se to v době, kdy se nám rozstonal druhý pes, do té doby byl samík dobrý. Letos mu růžoví třísla a teče z očí. Zprvu jsem myslela, že rohlíky(tedy pšenice) protože ty začali dostávat, když Berrynek stonal. Pak mne napadlo hovězí, protože ho do té doby měli velmi málo. A teď jsem vysledovala, že asi kuřecí Momentálně má druhý den kuřecí a zase zkouším, jestli zrůžoví, naštěstí se alespoň nedrbe.
Hmm, tak to mě mrzí, jsou to příznaky buď alergie nebo spíše intolerance
Myslím, že jste říkala, že spíš žere ty Wolfsbluty, je to tak ?
lesnížínka
napsal(a):
Samík je ve sněhu taky žlutý
Hezký samík Samojedi jsou krásní hafani
Holky jsou domácí Ale nekoupu, max břícho a spodek, když je venku bahno. Bex z očí taky teče, ale vůbec nevím proč, přes léto dorý a v zimě hrůza. Vet nic neshledal. Asi nevíte jak se zbavit těch rezavých fleků u očí od slz?
plumosus
napsal(a):
Hezký samík Samojedi jsou krásní hafani
Holky jsou domácí Ale nekoupu, max břícho a spodek, když je venku bahno. Bex z očí taky teče, ale vůbec nevím proč, přes léto dorý a v zimě hrůza. Vet nic neshledal. Asi nevíte jak se zbavit těch rezavých fleků u očí od slz?
Zatím je má spíš takové s přischlýma ospalkama, ne až tak moc, že by mu přímo teklo. V létě to měla první sousedovic huskyna když hárala a myslela jsem, že to od ní prostě chytil. Ale ona už dobrý, kdežto já kapala a mazala a pořád to dobré není. Na ty žluté fleky je nějaká spešl psí kosmetika, zkuste si dat na NETu. Beru Bio-groom a myslím, že tam na to také něco měli.
Ano, granule má Wolfsbluty, teď má měsíc Wolfsblut Jack Rabbit, ale jí je trochu ráno, jen tak z ruky na mlsky a večerní dávku má tak dvakrát týdně, když nemá navařeno. Ráno mu střídám syrové maso po dvou dnech - vepřová žebra, kuřecí krky či hřbety a krůtí krky. Občas měl hovězí hrudí, ale to moc nechtěl(je tam na něj málo kostí - jedna velká a tu on nesežere).

Kdepak my jen poprašek Ještě míň, než tohle - tohle je námraza na Štědrý den..
Tak u nás přes noc napadlo minimálně 30cm, pes chodí sněhem po břicho. Chudák ani nevěděl jak se má vykadit, protože vždycky zadkem zapadnul až dolů. Krásný počasí, škoda jen že nemám jak vyjet autem, jestli ho pod tím návalem sněhu vůbec najdu, a to bydlím u náměstí, a jedno auto se tu točí dokola protože nemůže vyjet. Sakra.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Tak ten EO vytáhněte a zkuste, my jej máme taky od Dog Trace a používali jsme právě zvukový signál, naše fenka taky chtěla honit zajíce a srny a neviděla, neslyšela, když letěla, ale právě to zapípání na krku ji probralo, trochu se toho lekla a došlo jí, že má poslechnout, někteří mi odpustí ale smála jsem se, když letěla za zajícem, my ostatní (já manžel a druhá fena) jsme na ni hleděli, ona jej samozřejmě nedoběhla, ale pak v půli pole na nás hleděla s výrazem " to jako zas honím sama? A vy jako nechcete večeři? No to je spolupráce " párkrát teda dostala pecičku když signál nezabral, ale pomohlo nám to moc! teď když jdeme lesem (už teda asi dva roky chodí bez EO) a vyběhne z houští srna, tak jí dáme přivolání a přijde k nám, neuteče, sice se třepe a chtěla by, ale už to umí ovládnout
Andrýsek3
napsal(a):
Tak u nás přes noc napadlo minimálně 30cm, pes chodí sněhem po břicho. Chudák ani nevěděl jak se má vykadit, protože vždycky zadkem zapadnul až dolů. Krásný počasí, škoda jen že nemám jak vyjet autem, jestli ho pod tím návalem sněhu vůbec najdu, a to bydlím u náměstí, a jedno auto se tu točí dokola protože nemůže vyjet. Sakra.
30cm?!? Páne jo, závidím U nás do rána sotva 5cm, ale dobré něco, ráno radost veliká(do chvíle než jsem zjistila, že je u nás zase napakovaný tchánů zlaťák Argo ) Mám nějaké fotky v mobilu, muž mi je musí přetáhnout do compu(z mobilu to neumím ).
lesnížínka
napsal(a):
30cm?!? Páne jo, závidím U nás do rána sotva 5cm, ale dobré něco, ráno radost veliká(do chvíle než jsem zjistila, že je u nás zase napakovaný tchánů zlaťák Argo ) Mám nějaké fotky v mobilu, muž mi je musí přetáhnout do compu(z mobilu to neumím ).
No já už tak nadšená nejsem, po 4 hodinách jsem dojela do Orlických hor na školní kurz. S tím, že jsem jela sněhem, klouzalo to, predemnou bouračka (zdržení na hodinu), pak před náma zahučelo auto do příkopu. Do hor jsem jela 30km za hodinu, a asi 5krat zapadla než jsem dojela k penzionu. Fuj. Tady je teda tak půl metru sněhu, fičí a stále sype.
Andrýsek3
napsal(a):
No já už tak nadšená nejsem, po 4 hodinách jsem dojela do Orlických hor na školní kurz. S tím, že jsem jela sněhem, klouzalo to, predemnou bouračka (zdržení na hodinu), pak před náma zahučelo auto do příkopu. Do hor jsem jela 30km za hodinu, a asi 5krat zapadla než jsem dojela k penzionu. Fuj. Tady je teda tak půl metru sněhu, fičí a stále sype.
Kdyby tohle došlo sem - nejlíp na víkend, protože jinak fakt nevím, jak bych se dostala do práce - byla bych totálně nadšená. Jezdit v tom někam je na houby.
Za jak dlouho se vůbec vracíš? To pak bude cesta zpět pěkná, když už tam se jelo takhle.
Atheira
napsal(a):
Kdyby tohle došlo sem - nejlíp na víkend, protože jinak fakt nevím, jak bych se dostala do práce - byla bych totálně nadšená. Jezdit v tom někam je na houby.
Za jak dlouho se vůbec vracíš? To pak bude cesta zpět pěkná, když už tam se jelo takhle.
No vracím se v pátek, takže to napadne ještě víc a pak to ještě zmrzne. Já pojedu domů asi na sáňkách. Snížek úžasný, ale radši bych byla doma s Barnym si užívala sníh. Jsem ještě nikdy nebyla déle než den bez něj.
Andrýsek3
napsal(a):
Já nikam jezdit nemusím, ale jako řidč chápu, to je nepříjemné fest(já bych se i bála někam jet, nejsem na sněhu bůhví jak vyškolená, když nemusím, tak právě nevyjíždím) Já si sníh užívám jen jako chodec...a majitelka sibiřského psa
lesnížínka
napsal(a):
Když chcete dát fotky počítače(počitám že máte chytrý mobil) tak si odpojíte kablík od nabíječky zapojte do počítače do dírky USB pak si najděte tento počítač a tam někde bude název telefona, tak na kliknete a je to.

Všem co závidí snížek. Přijeďte k nám házet, lopat mám dost.
Cestou od autobusu to bylo po kolena.

napsal(a):
Všem co závidí snížek. Přijeďte k nám házet, lopat mám dost.
Cestou od autobusu to bylo po kolena.
Vám aspoň bus jel ;-)
Mi zapadl pes
a lopatu už mám jen jednu ze 3, víc lidí teda má fakt hodně sněhu.
Rpsen
napsal(a):
Když chcete dát fotky počítače(počitám že máte chytrý mobil) tak si odpojíte kablík od nabíječky zapojte do počítače do dírky USB pak si najděte tento počítač a tam někde bude název telefona, tak na kliknete a je to.
Nemám chytrý mobil. Mám obyčejný tlačítkový, protože jsem zahradnice a potřebuju, aby mi vlezl do kapes, měl jednoduché ovládání a nevadilo, že je pořád od hlíny. S dotykáčem se tahle práce neslučuje Ale i tak děkuju za radu
Tak jsem vzápětí donutila muže, aby mi to stáhnul(pak ho ještě donutím, ať mi ukáže postup ) Report z dnešního rána, v zahradě a po našem okruhu. Můj samík a tchánů zlaťák. A jedněch sousedů huskyna(mého psa miluje, ostatní by ovšem sežrala ) Kvalita fotek mizerná(muž říkal, že je to tím, že mám určo i tu čočku jako prase ) snad tam něco uvidíte No tak asi nic...bože, jsou otočené! Vím, že se to tu občas někomu stává, dá se to nějak změnit? A proč vlastně tedy nejdou smazat při editu, když zjistím, že jsou blbě(nebo, že jsem dala blbou fotku...)?

lesnížínka
napsal(a):
Ta námraza je krásná. U nás byla některé dny také, vlastně i v pondělí, ale ne tak moc, jako u vás.
U nás byla 3 dni mlha, tak námraza pořád přibývala, chvílemi jsem si připadal jako v Mrazíkovi, jenom ta chaloupka na kuří nožce nikde. A paradoxně jsme před Silvestrem objevili rozkvetlé kočičky.
Tohle je fotka ze včera, přesně v místě kde bydlím. Už se těším, až budu doma a pořádně si se psem ten sníh užiji a něco nafotíme.

Andrýsek3
napsal(a):
Tohle je fotka ze včera, přesně v místě kde bydlím. Už se těším, až budu doma a pořádně si se psem ten sníh užiji a něco nafotíme.
Krásný kostelíček tam máte. Sníh neobdivuju, toho máme dost
https://www.youtube.com/watch?v=xMYDGduvR24.
Andrýsek3
napsal(a):
Jéé, moc hezký výhled, to vy jste tuším psala, že bydlíte někde na náměstí...? Vyprávěla jsem muži, kolik máte kdo sněhu a zase jsem já hlava děravá zapomněla, kde že to bydlíte? Pamatuju si jen to, že to tam máte moc pěkné, kolem

lesnížínka
napsal(a):
Aha, takže mi to fakt nejde Jsem si to v prohlížeči otočila a tu je to pořád stejně blbě Ignorujte prosím
Natočila jsem hlavu, takže dobrý ...jednou se mi to už stalo taky...důvod neznámý.
lesnížínka
napsal(a):
Jéé, moc hezký výhled, to vy jste tuším psala, že bydlíte někde na náměstí...? Vyprávěla jsem muži, kolik máte kdo sněhu a zase jsem já hlava děravá zapomněla, kde že to bydlíte? Pamatuju si jen to, že to tam máte moc pěkné, kolem
No pod náměstím, jak je ten kostel, tak tam je náměstí. :) Východní Krkonoše, Trutnov.
Andrýsek3
napsal(a):
No pod náměstím, jak je ten kostel, tak tam je náměstí. :) Východní Krkonoše, Trutnov.
Musím si to zafixovat, pomůže mi, že odtud pochází i jedna kamarádka(ne, neznáte žije 40let už v Praze ) Tak to se nedivím, že tam máte tolik sněhu...ještě aby ne, pod horama Kde už taky jinde, by měl být

lesnížínka
napsal(a):
Musím si to zafixovat, pomůže mi, že odtud pochází i jedna kamarádka(ne, neznáte žije 40let už v Praze ) Tak to se nedivím, že tam máte tolik sněhu...ještě aby ne, pod horama Kde už taky jinde, by měl být
Pošlete si žebřiňák, taky vám můžu fůru poslat !

lesnížínka
napsal(a):
Ha, ha, ha, pěkné Když napadne ještě 10cm, už bude norovat pod. Bude jak ponorka
Musím napsat, že z toho nadšená není. Asi normálně ovčákům ušlapávají cestu ovce, jí musím aspoň trochu prošlapávat já.
napsal(a):
Musím napsat, že z toho nadšená není. Asi normálně ovčákům ušlapávají cestu ovce, jí musím aspoň trochu prošlapávat já.
To jsme na tom stejně, já mám také dojem, že jsem ze sněhu nadšená víc, než sibiřský pes Že by mu něco napovídaly dávné instinkty ve smyslu: bude zima, bude to kruté, bude hlad, nebude voda...atd? Berňucha byl ze sněhu fakt nadšený, samík mi nepřipadne. Dneska začala jednu dobu fakt vánice, fujavice s vichrem, nebylo skoro vidět(trvala asi 5minut ) Worka přes to, že byl schovaný ve vchodu, odcupital okamžitě do boudy. Než tam došel, tak asi za dvě minuty přestalo
Sice je kvalita fotek více než debil*í, ale Trishák si ten sníh vážně užívá. Doma samozřejmě následuje zahřátí teplým čajem přímo z mého hrníčku.

asurwic
napsal(a):
Sice je kvalita fotek více než debil*í, ale Trishák si ten sníh vážně užívá. Doma samozřejmě následuje zahřátí teplým čajem přímo z mého hrníčku.
Moje psice si ho užívala stejně, dokud měla mezi ním a břichem tolik místa. Teď, když si nemůže ani dřepnout, aby neměla zadek v závěji, jít se v tom nedá, když skočí, kouká jí jen hlava...tak už to taková hitparáda není.
asurwic
napsal(a):
Fotky jsou super, hlavně ta první, takový blažený výraz To já se svou technikou..nafotím tak maximálně rozmazané šmouhy.
Andrýsek3
napsal(a):
Taky máte konečně tolik sněhu jako my?
No tolik ho sice asi nemáme, ale konečně jsme si ho alespoň trochu užili
Tak já konečně zázrakem dorazila domů, kde je od včera vyhlášen kalamitní stav. Takže jsme vyrazili na pořádnou procházku, s trochu jsme to přehnali, protože hrabat se půlku cesty po kolena sněhem je trochu náročnější. A právě máme -10 stupňů.

Andrýsek3
napsal(a):
Tak já konečně zázrakem dorazila domů, kde je od včera vyhlášen kalamitní stav. Takže jsme vyrazili na pořádnou procházku, s trochu jsme to přehnali, protože hrabat se půlku cesty po kolena sněhem je trochu náročnější. A právě máme -10 stupňů.
Máme to stejně, jen už na brodění půl metrem sněhu nemá morál ani psice ( 8 let ), ani já ( věk radši nepíšu). Cestu nám tu nikdo neprojede, silnice je posolená, tak krmíme sýkorky, házíme sníh na zahradě a čekáme až se to trochu slehne. Jen se psice musí co hodinku kouknout, jestli už to neubylo a přece jen by to ven nešlo. No, zatím nešlo.
napsal(a):
Máme to stejně, jen už na brodění půl metrem sněhu nemá morál ani psice ( 8 let ), ani já ( věk radši nepíšu). Cestu nám tu nikdo neprojede, silnice je posolená, tak krmíme sýkorky, házíme sníh na zahradě a čekáme až se to trochu slehne. Jen se psice musí co hodinku kouknout, jestli už to neubylo a přece jen by to ven nešlo. No, zatím nešlo.
Tak to chápu, u nás jsou chodníky tak nějak vyšlapané, přece jen jsme větší město, tak by to chtělo, ale technické služby nestíhají, tak máme prej kalamitu. No my to opravdu přepískli, začala být tma a teplota klesala a brodit se po kolena sněhem dost vyčerpávalo, ale pes lítal a aportoval celé dvě hodiny v hlubokém sněhu. Teď aspoň chrápe.
Andrýsek3
napsal(a):
Tak to chápu, u nás jsou chodníky tak nějak vyšlapané, přece jen jsme větší město, tak by to chtělo, ale technické služby nestíhají, tak máme prej kalamitu. No my to opravdu přepískli, začala být tma a teplota klesala a brodit se po kolena sněhem dost vyčerpávalo, ale pes lítal a aportoval celé dvě hodiny v hlubokém sněhu. Teď aspoň chrápe.
Také jsme se vrátili domů za tmy v -10, s větrem to ukazovalo -17. Byla mi taková zima, že jsem měla problém vůbec se svléknout. Dvoje rukavice na sobě a mrzly mi prsty, takže jsem v nich měla stažené prsty v pěstičky(tedy tu, kde jsem nedržela flexinu) pak už i prsty na nohách. Doma okamžitě grog. Jo...když jsem sundala kalhoty, muž se smál, protože jsem měla rudé nohy. Já už se tak nesmála, rozmrzaly mi asi hodinu. Tušila jsem, že to nebude sranda, ale sněhem jsme se prodírat nemuseli tak mi těch 7km nepřipadalo, že bude moc. Bylo Hlavně zpátky, proti vichru A největší problémy měl Worka chuďato - co 20m ležel na zemi a na střídačku vykusoval všechny packy. Jsem mu vysvětlovala že když si ty chlupy mezi polštářky poblemcá, bude se mu to tam lepit mnohem víc...a rychtyk byl to ale fakt děs
lesnížínka
napsal(a):
Také jsme se vrátili domů za tmy v -10, s větrem to ukazovalo -17. Byla mi taková zima, že jsem měla problém vůbec se svléknout. Dvoje rukavice na sobě a mrzly mi prsty, takže jsem v nich měla stažené prsty v pěstičky(tedy tu, kde jsem nedržela flexinu) pak už i prsty na nohách. Doma okamžitě grog. Jo...když jsem sundala kalhoty, muž se smál, protože jsem měla rudé nohy. Já už se tak nesmála, rozmrzaly mi asi hodinu. Tušila jsem, že to nebude sranda, ale sněhem jsme se prodírat nemuseli tak mi těch 7km nepřipadalo, že bude moc. Bylo Hlavně zpátky, proti vichru A největší problémy měl Worka chuďato - co 20m ležel na zemi a na střídačku vykusoval všechny packy. Jsem mu vysvětlovala že když si ty chlupy mezi polštářky poblemcá, bude se mu to tam lepit mnohem víc...a rychtyk byl to ale fakt děs
Mě to právě ani nepřijde, že je tolik, ale vůbec. Včera jsem chodila téměř furt bez rukavic, když už jsem se hrabala ve sněhu se slabými rukavicemi. A pomalu tý předpovědi nevěřím.
Teď máme-18, a to.jsem vyběhla ven v legínách, sněhulích a triku na něm jen bundu a trochu mi.mrznul nos, ale jinak nic. Přitom normálně kolem -5, už umírám. Nevím, jestli je to i tím sněhem.
Andrýsek3
napsal(a):
Mě to právě ani nepřijde, že je tolik, ale vůbec. Včera jsem chodila téměř furt bez rukavic, když už jsem se hrabala ve sněhu se slabými rukavicemi. A pomalu tý předpovědi nevěřím.
Teď máme-18, a to.jsem vyběhla ven v legínách, sněhulích a triku na něm jen bundu a trochu mi.mrznul nos, ale jinak nic. Přitom normálně kolem -5, už umírám. Nevím, jestli je to i tím sněhem.
Já tomu věřím, já tomu věřím. Pejsek má po vyčurání tam dole rampouch a místo holubů máme na balkoně havrany.
Než jsem došla do práce, myslela jsem, že mi upadnou nohy.
Ale bude sluníčko, bude krásně. Ještě by mohlo padat.

Naši pesani jsou ze sněhu úplně nadšený, bohužel mě chytil nějakej moribundus, takže na prochajdy nechodíme, ale oni se docela vyřáděj na zahradě, domu je táhnu pomalu násilím, furt jim vysvětluju, že i když maj bernardýní krev, tak jsou to domácí gaučáci a když budou furt ležet ve sněhu, tak nastydnou...oni na to maj jinej názor, takže jdou domů tak na deset minut a pak zase tradá ven...
Andrýsek3
napsal(a):
Spíš možná u vás nefučí severák?!? U nás do rána -24,8st..opravdu super Ráno jsem šla s Worickem ještě v -21st. Před devátou ještě nefučelo, tak dobrý, bylo hezky. Zpátky začal už pofukovat severák a ve chvíli, kdy jsme se museli otočit proti větru, myslela jsem, že mi zmrzne tlama

lesnížínka
napsal(a):
Spíš možná u vás nefučí severák?!? U nás do rána -24,8st..opravdu super Ráno jsem šla s Worickem ještě v -21st. Před devátou ještě nefučelo, tak dobrý, bylo hezky. Zpátky začal už pofukovat severák a ve chvíli, kdy jsme se museli otočit proti větru, myslela jsem, že mi zmrzne tlama
U nás ještě ráno v 9h když jsme šli ven tak -17. Teď se oteplilo a je už jen -13 Tak vyrážíme znovu ven, blbnout na zahradu do sněhu. Mám sněžného psa co si to užívá, akorát pak chvilku trvá než z něj oberu krystalky ledu co na něm zamrznou Včera foukal hodně studený vítr, dnes naštěstí ne a svítí sluníčko tak je to celkem ok.
Rpsen
napsal(a):
Můj pejsek si taky užíva sněhu.
Můžu se zeptat? To je nějaké plemeno, neostříhané plemeno, nebo voříšek? Je hezký Podobně vypadala maminka našeho starého Alfíka. Ten ovšem vypadal takto.

Zatím jen ze zahrady, na hory do pořádného sněhu bysme rádi, uvidíme jestli nám to vyjde příští týden.
Omlouvám se lesní žínce za zpoždění a vkládám zde její otočené fotky .
napsal(a):
Zatím jen ze zahrady, na hory do pořádného sněhu bysme rádi, uvidíme jestli nám to vyjde příští týden.
Nevím proč, ale já si doteď myslela, že máte labradora béžového Hele, není tohle ten černý panter, co se občas objeví ve zprávách, že tam a tam byla spatřena puma...?
Nevím, co budeme dělat, až sleze sníh.
Trishák si v zimě venčení fakt užívá.

Závidím, ten snížek, já tady mám tak maximálně závěje prachu. Takle si včera užívala procházku moje mini smečka zachráněnců.
napsal(a):
Závidím, ten snížek, já tady mám tak maximálně závěje prachu. Takle si včera užívala procházku moje mini smečka zachráněnců.
Tak oni by myslím ani ze snížku nadšení nebyli(narozdíl od vás ) a vypadají šťastně...i v tom prachu
Worka dneska honil kačeny na potoce, není problém je objevit, protože se soustředily na těch pár zatím nezamrzlých místech. Mezi balvany mu rupnul led a žuchnul do potoka. Je mu tam po kolena vody, takže jsem nepanikařila, jen jsem s ním pak trochu pobíhala, jelikož bylo -17. A vykusoval pak ledové kuličky z tlapek. Takže toho jsou ti vaši pejsulové alespoň ušetřeni

lesnížínka
napsal(a):
Nevím proč, ale já si doteď myslela, že máte labradora béžového Hele, není tohle ten černý panter, co se občas objeví ve zprávách, že tam a tam byla spatřena puma...?
Je mu podobný, že jo?
Nene, mám černého labíka, ti se mně líbí nejvíc. Možná si mě pletete s Andrýskem, ta má žlutého labradora.
Já jsem měla i žlutého, ale už 8 let žije s bývalým přítelem. Já ho vídám jen občas, fotky jsem tu ale nikdy nedávala. Asi o něm ani nepsala. Už mu bude na jaře 13 let bobinkovi.
Dobrý den přidávám tady pro změnu video místo fotek.
https://www.youtube.com/watch?v=edAk8fjPKMI
Když se vám bude líbit dejte like nebo odběr, děkuji.
Https://www.youtube.com/watch?v=TTe8Y4pl6HM&t=1s
pokud se vám video líbí, doufám v like nebo odběr
To je druhý díl kdyby to někoho zajímalo.
https://www.youtube.com/watch?v=FaLUrOeE6jc.

Tak my měly výlet hezký, ale krátký. Feňule nespí jako dudek
( Fakt sem ty fotky nedávám, aby žínka záviděla ).
napsal(a):
Tak my měly výlet hezký, ale krátký. Feňule nespí jako dudek
( Fakt sem ty fotky nedávám, aby žínka záviděla ).
Ale ne, však vám to všem přeju Jen zoufám, že to také nemáme, no I my jsme byli, na hezké fotky to u nás není. Tříletá neteř měla hodinu na sjezdovce tak jsme šli se psem mrknout. Chodíme tam od nás poměrně často, je to hezká vycházka, necelé tři kilometry tam a zase zpátky. Jen teď na tom zmrzlém sněhu, prakticky už jen ledu je to trochu o hubu a hodně náročné. Ani psa to nebavilo, jak mu pořád ujížděly nohy. A fučelo fakt nepříjemně, na sjezdovce až hnusně. A lidí...to jsem tam snad v životě neviděla Je to pidi místní sjezdovka a lidí snad z celého okresu, hodně i ze Slovenska. Kalamita. Vydržela jsem tam asi 10minut a prchali jsme
U nás dnes slíbený psí vyletík, vyjeli jsme si cca 100 km od domova.
Teď už pejsani chrní.

Tak se mi zdá, že se výletníci na Ifauně někam ztratili. Pro vaši inspiraci přidávám typ na oboru Holedná.

napsal(a):
Tak to mám kus z ruky . My jenom v Kundraticích u nutrií
.
To moje pako by se z divočáků a nutrií zbláznilo. Teda divočáků by se asi bál, to by možná nejvíš štěknul, ale nutrie... Chodíme, ale ani nějak nefotíme jednak ani moc není co(my se kocháme hlavně přírodou) a většinou si ani na fotky nevzpomenem. naposled jsme byli Vracov - zámek Milotice a pak z Rohatce do přístavu v Hodoníně a to jsem byla fakt překvapená, jak to tam mají hezké(kolem toho přístavu) na prochajdy dělané..To tady na Moravě ještě není moc k vidění a u nás až v rohu už vůbec ne

My 4.3 výletovali v zoo olomouc. Poprvé za tu dobu co tam jezdíme, jsme měli štěstí na méďu a holky zase probudili vlky, co vždycky lenoší. Docela sranda byla, když jsme šli, pak od jejich výběhu Jinak spíš brouzdáme naše okolí
plumosus
napsal(a):
My 4.3 výletovali v zoo olomouc. Poprvé za tu dobu co tam jezdíme, jsme měli štěstí na méďu a holky zase probudili vlky, co vždycky lenoší. Docela sranda byla, když jsme šli, pak od jejich výběhu Jinak spíš brouzdáme naše okolí
Samojed by do ZOO nemohl, on vyřvává na kdeco, to by nás odtud rychle vyprovodili. Ale stejně by mne zajímalo, jak by se tvářil na ty vlky, co vypadají taky jako on
lesnížínka
napsal(a):
Samojed by do ZOO nemohl, on vyřvává na kdeco, to by nás odtud rychle vyprovodili. Ale stejně by mne zajímalo, jak by se tvářil na ty vlky, co vypadají taky jako on
U nás zvířata problém vůbec nebyla. Bexule jak jsem čekala, tak jí nejvíc vadili lidi :-D Psů tam bylo docela dost, všemožné rasy U vlků to vypadalo tak. Že cassie zkoušela machrovat a na jednoho vrkla, on vrkl pak na ní. No a pak se sebrala celá smečka a Cassie to vzdala a už se na ně raději ani nekoukala

Nějaký tip na výlet ve Zlínském kraji? Samozřejmě se psem. Už jsme docela dost míst navštívili i mimo náš kraj a nic mě nenapadá.
Ahoj, shodou okolností jsme včera byli v okolí Vizovic, k Janovu hradu a do Horní Lhoty, ale jak trefně poznamenala naše mamka, bylo to jen lesem, lesem a do kopce a do kopce ...nic k vidění(a na houby sucho a sucho) My tam jeli jen proto, že jsem využila toho, že tam měl muž jednání a nemusela se tudíž plácat tady po okolí, což mám projdeno tisíckrát.
lesnížínka
napsal(a):
Ahoj, shodou okolností jsme včera byli v okolí Vizovic, k Janovu hradu a do Horní Lhoty, ale jak trefně poznamenala naše mamka, bylo to jen lesem, lesem a do kopce a do kopce ...nic k vidění(a na houby sucho a sucho) My tam jeli jen proto, že jsem využila toho, že tam měl muž jednání a nemusela se tudíž plácat tady po okolí, což mám projdeno tisíckrát.
A ještě dodám: výletuj k nám, tady zaručeně ani nezmokneš

lesnížínka
napsal(a):
Ahojky, to u nás taky vůbec neprší, vždycky hlásí že se ochladí a poprší a u nás ani kapka. Jsme tu jak na poušti, tráva úplně žlutá, vyschlé všechno, hlína samý kráter...
U Janova hradu jsme byli už 2x i s Akimkem právě, celkově v Lednicko-valtickém areálu. Bych chtěla někde kde jsme ještě nebyli, aby tam nebylo přelidněno, ne moc náročný terén tak do 5km a aby jsme i něco viděli, daly se udělat pěkné fotky... nejsem náročná, že?
No právě, nebaví mě chodit pořád dokola stejné trasy, a kam jezdíváte jinak? Nebo kde jste všude byli? Tady v okolí, ať se nemusíme 2h trckat v tom vedru autem.
napsal(a):
Ahojky, to u nás taky vůbec neprší, vždycky hlásí že se ochladí a poprší a u nás ani kapka. Jsme tu jak na poušti, tráva úplně žlutá, vyschlé všechno, hlína samý kráter...
U Janova hradu jsme byli už 2x i s Akimkem právě, celkově v Lednicko-valtickém areálu. Bych chtěla někde kde jsme ještě nebyli, aby tam nebylo přelidněno, ne moc náročný terén tak do 5km a aby jsme i něco viděli, daly se udělat pěkné fotky... nejsem náročná, že?
No právě, nebaví mě chodit pořád dokola stejné trasy, a kam jezdíváte jinak? Nebo kde jste všude byli? Tady v okolí, ať se nemusíme 2h trckat v tom vedru autem.
Janův hrad ne v Lednici, ale u těch Vizovic. Hezká prochajda byla v Trenčíně, už jsem to možná psala i sem(nechce se mi hledat) nad hradem mají hezký lesopark, zpevněné stezky. vícero tras. O víkendu je tam samo víc lidí, my tam byli ve všední den a to se lidi začali rojit až přišli z práce.

Z parkoviště U Křížku (silnice z Koryčan do Vřesovic) na ke zřícenině hradu Cimburk, skála Kozel, vyhlídka Kazatelna a na Horu sv.Klimenta. Jinak doporučuju Im29 neplést Janův hrad u Vizovic s Janovým hradem u Lednice.
napsal(a):
Z parkoviště U Křížku (silnice z Koryčan do Vřesovic) na ke zřícenině hradu Cimburk, skála Kozel, vyhlídka Kazatelna a na Horu sv.Klimenta. Jinak doporučuju Im29 neplést Janův hrad u Vizovic s Janovým hradem u Lednice.
Vidíte, na Chřiby jsem zapomněla, už jsme tam dlouho neprochajdovali...máme blok, byla to poslední prochajda s tehdy už těžce nemocným pejsou aniž by jsme věděli...Tam je tras...Tahle je dobrá, také jsme byli

napsal(a):
Jo spletla jsem to, už si sypu popel na hlavu Já jsem viděla Janův hrad a hned jsem automaticky to přiřadila k Lednici
Jak se vám líbilo na té zřícenině Cimburk a celkově jak dlouhá to byla procházka?

lesnížínka
napsal(a):
Janův hrad ne v Lednici, ale u těch Vizovic. Hezká prochajda byla v Trenčíně, už jsem to možná psala i sem(nechce se mi hledat) nad hradem mají hezký lesopark, zpevněné stezky. vícero tras. O víkendu je tam samo víc lidí, my tam byli ve všední den a to se lidi začali rojit až přišli z práce.
Jo já jsem to spletla, jsem viděla Janův hrad a automaticky mě naskočila Lednice
Nemáme pro psa pas, tak do Trenčína radši ne. Ikdyž by to tam mohlo být pěkné.
Nebyli jste náhodou někdy ve skanzenu ve Strážnici? http://www.skanzenstraznice.cz/.

napsal(a):
Jo spletla jsem to, už si sypu popel na hlavu Já jsem viděla Janův hrad a hned jsem automaticky to přiřadila k Lednici
Jak se vám líbilo na té zřícenině Cimburk a celkově jak dlouhá to byla procházka?
Nám se tam líbilo, probíhá tam stále rekonstrukce, a protože jsme tam už tak 6 let nebyli, nevím, co se tam za ta léta změnilo. A délku si můžete zvolit sami, v okolí je spousta různých značených cest. Z parkoviště na Cimburk je to přesně 327 m. Jo a pokud chcete bližší informace, tak koukněte na https://www.stream.cz/vyletak/10015712-zimni-kralovstvi-samoty-na-hrade-cimburk-u-korycan. No a přístřešku u skály Kozel si pak třeba můžete opéct špekáčky.

Ve skanzenu jsem byla, ale bez psa. Takže nevím. Ale určitě by tam musel být na vodítku, mezi davy lidí...zatímco v okolí Strážnice je spousta hezkých procházek kolem řeky Moravy, Baťova kanálu...na rozhlednu Travičná, vrch Žerotín...Strážnický zámecký park...Stačí otevřít Mapy.cz.

napsal(a):
Ve skanzenu jsem byla, ale bez psa. Takže nevím. Ale určitě by tam musel být na vodítku, mezi davy lidí...zatímco v okolí Strážnice je spousta hezkých procházek kolem řeky Moravy, Baťova kanálu...na rozhlednu Travičná, vrch Žerotín...Strážnický zámecký park...Stačí otevřít Mapy.cz.
Do skanzenu ve Strážnici psi mohou, ale na krátkém vodítku a s náhubkem. Kolem je opravdu spousta krásných tras, ale mají jedno společné. Jde se pořád na sluníčku, což v tomto počasí opravdu nemusím.

Pak přijeďte k nám na sever Čech, ráno 15°C, teď příjemných 19°. Lesů, co hrdlo ráčí a sem tam i sprchne. Když nic, tak aspoň rosa, suším boty z ranní procházky
napsal(a):
Do skanzenu ve Strážnici psi mohou, ale na krátkém vodítku a s náhubkem. Kolem je opravdu spousta krásných tras, ale mají jedno společné. Jde se pořád na sluníčku, což v tomto počasí opravdu nemusím.
Tak mne by se psem do skanzenu ani nenapadlo - většinou nechodím nikam, kde z toho má pes jen opruz(viz košík, který ani nemáme) Tím padají i ty Plže v Petrově, ale ty jsou mi úplně fuk, nepijem. Kolem Moravy i v okolí Strážnice jsme byli mockrát, nejčastěj chodíme okruhy v okolí Bzence, třeba sem http://alena.ilcik.cz/1409-vate-pisky-kudlanka-nabozna.php.

lesnížínka
napsal(a):
Tak mne by se psem do skanzenu ani nenapadlo - většinou nechodím nikam, kde z toho má pes jen opruz(viz košík, který ani nemáme) Tím padají i ty Plže v Petrově, ale ty jsou mi úplně fuk, nepijem. Kolem Moravy i v okolí Strážnice jsme byli mockrát, nejčastěj chodíme okruhy v okolí Bzence, třeba sem http://alena.ilcik.cz/1409-vate-pisky-kudlanka-nabozna.php.
Tak jasně, že bych se psem nechodila od sklepa ke sklepu. Prošli jsme mezi sklepy po pěšině do polí a vinic a pak šli cestou (skoro jsme kopírovali hranici)podle potoka, rybníka až k přehradě - my jsme byli bez psa, ale dovedu si tu procházku představit i se psem. Kus Vátých písků jsme prošli taky. Ale byli jsme tam v květnu a bylo příjemně
Určitě to tam znáte líp.Tak třeba v přehradě na hranicích - je možné koupat psy?

Ještě musím všechny nemoraváky upozornit : Bacha na ně ( na Moraváky), zatáhnou vás do sklepa, na to, že máte za rohem auto nedbají. Jejich slogan : Tady se na to tak nehledí...
napsal(a):
Tak jasně, že bych se psem nechodila od sklepa ke sklepu. Prošli jsme mezi sklepy po pěšině do polí a vinic a pak šli cestou (skoro jsme kopírovali hranici)podle potoka, rybníka až k přehradě - my jsme byli bez psa, ale dovedu si tu procházku představit i se psem. Kus Vátých písků jsme prošli taky. Ale byli jsme tam v květnu a bylo příjemně
Určitě to tam znáte líp.Tak třeba v přehradě na hranicích - je možné koupat psy?
V přehradě na hranicích? My tu žádnou nemáme O které je řeč? Jestli myslíte Štěrky kolem Kunovic až Veselí nad Moravou tak ano, jen na vyhrazeném koupališti ne. Jo, nebo Lučinu? To je jen taková kaluž, na straně od civilizace je zákaz, od lesa psi vždycky mohli, ale už jsem tam od loňska nebyla, tak nevím.
Pořád, ještě pořád se chystáme do Podyjí(snad se se psem dožijem ) Dneska jsem dala návrh, neb po nočních bouřkách kolem, bylo ráno hezky chladněj. Dneska jsem si udělala totální zahradní volno, takže jsem pak už venku nebyla, uklízím doma, vařím, zalévám kytky, peru...prostě honem resty. Muž byl na zeleninu k obědu a hlásil: bože, tam je zase prádelna...Ještě, že mi to zamítnul, koukala jsem na předpověď, má tam být taky 30st

napsal(a):
Když už chcete až do Strážnice, tak určitě Petrov.
Pro nás to není AŽ do Strážnice, je to cca 40km od nás. Takže vzdálenost v pohodě. Na ten Petrov se mrknu na netu, tam by mohl pes volně?

napsal(a):
O náhubku ani krátkém vodítku není na jejich stránkách ani slovo. Pouze že vstup se psem povolen, ale na vodítku. Takže tady je myslím ideální flexi 8m. Právě mě to připadá že to částečně procházka přírodou, tak jsem si říkala že pes na flexi by si to tam mohl taky užít. Nemusí být přece vždycky jen na volno. Zase by tam měl jiné zážitky a pachy. Chovají tam zvířata v ohradách... Ale asi tam nepojedeme, těch lidí tam bude nejspíš opravdu hodně.
Nevím no, kam teda vyrazit. Přes to slunko taky není o co stát.

lesnížínka
napsal(a):
Rady, proč by měla být procházka pro psa na flexi opruz? Však nemusí být přece pořád jen na volno, já s ním chodím i po vesnici na vodítku, jezdíme různě na výlety, má tam zase jiné zážitky.
Však třeba i na hrad když se jede tam musí být na vodítku. Jinak náhubek nenosí nikdy nikam.
Mrknu na ten odkaz v okolí Bzence.
Vy ostatní chodíte na procházky a jezdíte se psy na výlety jen tam kde smí na volno?
Myslím tím jen do přírody - lesy, louky, pole, přehrady, řeky... ?

lesnížínka
napsal(a):
V přehradě na hranicích? My tu žádnou nemáme O které je řeč? Jestli myslíte Štěrky kolem Kunovic až Veselí nad Moravou tak ano, jen na vyhrazeném koupališti ne. Jo, nebo Lučinu? To je jen taková kaluž, na straně od civilizace je zákaz, od lesa psi vždycky mohli, ale už jsem tam od loňska nebyla, tak nevím.
Tak jsem pohledala na mapě. Ta přehrádka je opravdu až na hranicích, na Sudoměřickém potoce a podle mapy se jmenuje Mlýnky na naší a Kostolnica na Slovenské straně.

napsal(a):
O náhubku ani krátkém vodítku není na jejich stránkách ani slovo. Pouze že vstup se psem povolen, ale na vodítku. Takže tady je myslím ideální flexi 8m. Právě mě to připadá že to částečně procházka přírodou, tak jsem si říkala že pes na flexi by si to tam mohl taky užít. Nemusí být přece vždycky jen na volno. Zase by tam měl jiné zážitky a pachy. Chovají tam zvířata v ohradách... Ale asi tam nepojedeme, těch lidí tam bude nejspíš opravdu hodně.
Nevím no, kam teda vyrazit. Přes to slunko taky není o co stát.
Ale no tak, tady zase někdo neumí hledat. http://old.nulk.cz/files/skanzen/navstevni_rad_MVJVM_CJ.pdf - povinnosti návštěvníků. Celkem bych to chápal, protože tam chovají i různá domácí zvířata. Takže náhubek a krátké vodítko.

lesnížínka
napsal(a):
Pořád, ještě pořád se chystáme do Podyjí(snad se se psem dožijem ) Dneska jsem dala návrh, neb po nočních bouřkách kolem, bylo ráno hezky chladněj. Dneska jsem si udělala totální zahradní volno, takže jsem pak už venku nebyla, uklízím doma, vařím, zalévám kytky, peru...prostě honem resty. Muž byl na zeleninu k obědu a hlásil: bože, tam je zase prádelna...Ještě, že mi to zamítnul, koukala jsem na předpověď, má tam být taky 30st
My tam byli koncem května v Čížově, na Hardeggu a v muzeu motocyklů v Lesné, nemělo to chybu. Teď ale kolem Vranovské přehrady bude moc lidí a já mám radši klid.

napsal(a):
Ještě musím všechny nemoraváky upozornit : Bacha na ně ( na Moraváky), zatáhnou vás do sklepa, na to, že máte za rohem auto nedbají. Jejich slogan : Tady se na to tak nehledí...
No jo já pořád tvrdím, že kdyby praotec Čech nebyl takový ňouma a uměl to líp s mapou, tak by se neštrachal na nějaký Říp, ale vzal by to přes Pálavu. A vybodl by se na nějaké mléko a strdí a zaměřil se spíš na víno a slivovici. Jo kde už jsme mohli být!

napsal(a):
No jo já pořád tvrdím, že kdyby praotec Čech nebyl takový ňouma a uměl to líp s mapou, tak by se neštrachal na nějaký Říp, ale vzal by to přes Pálavu. A vybodl by se na nějaké mléko a strdí a zaměřil se spíš na víno a slivovici. Jo kde už jsme mohli být!
No jo, ale pod Pálavou trůnila Věstonická Venuše a bůh ví, jakého měla Ramba vedle sebe

napsal(a):
Ale no tak, tady zase někdo neumí hledat. http://old.nulk.cz/files/skanzen/navstevni_rad_MVJVM_CJ.pdf - povinnosti návštěvníků. Celkem bych to chápal, protože tam chovají i různá domácí zvířata. Takže náhubek a krátké vodítko.
Umím hledat. Někde na stránkách bylo uvedeno vstup se psem povolen, ale pouze na vodítku. Tohle mně stačilo a víc jsem nezkoumala. Byli jsme v archeoskanzenu na Modré na flexině a bez náhubku, zvířata tam byla taky a nikdo s tím neměl žádný problém.

napsal(a):
Umím hledat. Někde na stránkách bylo uvedeno vstup se psem povolen, ale pouze na vodítku. Tohle mně stačilo a víc jsem nezkoumala. Byli jsme v archeoskanzenu na Modré na flexině a bez náhubku, zvířata tam byla taky a nikdo s tím neměl žádný problém.
Jsem si ten Návšt.řád z pilnosti přečetla ( i když se zrovna do Strážnice nechystám ). Tedy tolik příkazů a zákazů by mě snad od návštěvy i odradilo. Ještě, že jsem ho nečetla dřív - takhle bez znalosti "zákona" se mi tam i líbilo.

napsal(a):
Jsem si ten Návšt.řád z pilnosti přečetla ( i když se zrovna do Strážnice nechystám ). Tedy tolik příkazů a zákazů by mě snad od návštěvy i odradilo. Ještě, že jsem ho nečetla dřív - takhle bez znalosti "zákona" se mi tam i líbilo.
Taky mě přešla chuť tam vůbec jít

napsal(a):
No to ještě nic není. Třeba u zámku Buchlovice psi nesmí ani do parku a to dokonce ani v tašce nebo přepravce. A návštěvník je tam jenom od toho, aby platil. Za vstup do parku se v sezóně platí tuším 50Kč, ovšem pokud je tam svatba, tak je část parku uzavřená. A že tam těch svateb je, tak máte problém se parkem vůbec projít. A při tom to jinde jde. To jsme se kdysi vraceli v Chamonix z tůry a v místním kostele zrovna byla svatba. Já se sice nemusím kochat cizím neštěstím, ale vykládejte to ženským. Tak jsme zůstali na čumendu. No byla to svatba skutečně kosmopolitní, kromě indiánského náčelníka a Eskymáka byly mezi svatebčany zastoupeny všechny rasy a vyznání. A když došlo na focení, tak za námi došly družičky (nebo co to bylo), ať se jdeme vyfotit s nimi. Doteď přemýšlím, jestli to nebylo účelové a jestli případnému potomkovi neříkají - tak poslouchej Jean Pierre, jestli se nebudeš pořádně učit, tak dopadneš jak ti čeští exoti.

Měli jsme letos na dovolenou vybraný docela hezký penzion.Když jsem si přečetla návštěvní řád, řekla jsem si, že nejsem padlá na hlavu, abych platila a nechala se dusit jako na pion. táboře.
Např. zapomenuté otevřené okno při nepřítomnosti - důvod k okamžitému ukončení pobytu bez nároku na vrácení peněz a podobné lahůdky.
Nakonec jsme byli v hotelu Pelikán v Mar. Lázních. Hezké ubytování, dobré jídlo a hlavně úžasně milí lidičky.
napsal(a):
Tak jsem pohledala na mapě. Ta přehrádka je opravdu až na hranicích, na Sudoměřickém potoce a podle mapy se jmenuje Mlýnky na naší a Kostolnica na Slovenské straně.
Muž mi říkal, jestli nemyslíte Mlýnky...Na ty jsem si ani nevzpomněla, poněvadž jsem u ní nikdy nebyla. Vždycky jsme jen autem projeli kolem, výš do vesničky, kde jsme parkovali a šli na okruh dál do lesa. Vůbec ani netuším(teď jsem teda koukla na nějaké fotky, tak už jo) jak vypadá a jak je to s koupáním psů? Tipla bych, že je to tam narváno rybářema a to bude jediný problém(a častý ).
napsal(a):
Rady, proč by měla být procházka pro psa na flexi opruz? Však nemusí být přece pořád jen na volno, já s ním chodím i po vesnici na vodítku, jezdíme různě na výlety, má tam zase jiné zážitky.
Však třeba i na hrad když se jede tam musí být na vodítku. Jinak náhubek nenosí nikdy nikam.
Mrknu na ten odkaz v okolí Bzence.
Vy ostatní chodíte na procházky a jezdíte se psy na výlety jen tam kde smí na volno?
Myslím tím jen do přírody - lesy, louky, pole, přehrady, řeky... ?
Néé, na flexi nemyslím, to naši psi(kromě Berunka, který chodil navolno všude) jinak ani nechodí, ale mít košík a motat se na krátkém v davu lidí. To pro mne není, natož pro psa.
napsal(a):
Měli jsme letos na dovolenou vybraný docela hezký penzion.Když jsem si přečetla návštěvní řád, řekla jsem si, že nejsem padlá na hlavu, abych platila a nechala se dusit jako na pion. táboře.
Např. zapomenuté otevřené okno při nepřítomnosti - důvod k okamžitému ukončení pobytu bez nároku na vrácení peněz a podobné lahůdky.
Nakonec jsme byli v hotelu Pelikán v Mar. Lázních. Hezké ubytování, dobré jídlo a hlavně úžasně milí lidičky.
My ještě takhle nikde nebyli...a ten návštěvní řád a on jim tam někdo vleze, jo?!?
napsal(a):
No to ještě nic není. Třeba u zámku Buchlovice psi nesmí ani do parku a to dokonce ani v tašce nebo přepravce. A návštěvník je tam jenom od toho, aby platil. Za vstup do parku se v sezóně platí tuším 50Kč, ovšem pokud je tam svatba, tak je část parku uzavřená. A že tam těch svateb je, tak máte problém se parkem vůbec projít. A při tom to jinde jde. To jsme se kdysi vraceli v Chamonix z tůry a v místním kostele zrovna byla svatba. Já se sice nemusím kochat cizím neštěstím, ale vykládejte to ženským. Tak jsme zůstali na čumendu. No byla to svatba skutečně kosmopolitní, kromě indiánského náčelníka a Eskymáka byly mezi svatebčany zastoupeny všechny rasy a vyznání. A když došlo na focení, tak za námi došly družičky (nebo co to bylo), ať se jdeme vyfotit s nimi. Doteď přemýšlím, jestli to nebylo účelové a jestli případnému potomkovi neříkají - tak poslouchej Jean Pierre, jestli se nebudeš pořádně učit, tak dopadneš jak ti čeští exoti.

Co třeba Pustevny se psem - máte zkušenosti? Nikdy jsem tam nebyla ani bez psa, proto se ptám.
Zatím je u nás pořád vedro, jen v sobotu bylo ochlazení. Kámoš se vrátil z Čech včera a říkal že tam bylo 14st skoro celý týden. U nás pořád vedra a od zítřka opět tropy a sahara.
napsal(a):
Co třeba Pustevny se psem - máte zkušenosti? Nikdy jsem tam nebyla ani bez psa, proto se ptám.
Zatím je u nás pořád vedro, jen v sobotu bylo ochlazení. Kámoš se vrátil z Čech včera a říkal že tam bylo 14st skoro celý týden. U nás pořád vedra a od zítřka opět tropy a sahara.
Se psem jsem nebyla, ale klidně bych ho tam vzala, není to náročný, takže v pohodě, akorát pokud chcete lanovkou, nevím jak to funguje se psem.

Lorie161
napsal(a):
Se psem jsem nebyla, ale klidně bych ho tam vzala, není to náročný, takže v pohodě, akorát pokud chcete lanovkou, nevím jak to funguje se psem.
Lanovkou určitě ne, co jsem se dívala mají tam sedačkovou a tam bych si netroufla ho vzít. Škoda že není kabinková, to bysme se mohli svézt.
A může tam pes normálně na volno všude?

Myslím, že sami tam nebudete, i jiní turisté se chtějí podívat na pustevny a radegasta...

napsal(a):
Myslím, že sami tam nebudete, i jiní turisté se chtějí podívat na pustevny a radegasta...
Já jsem nikde nepsala že tam budeme sami Kvůli tomu že sem tam projde i jiná rodina nebo člověk pes nemusí být přece na vodítku.
napsal(a):
Lanovkou určitě ne, co jsem se dívala mají tam sedačkovou a tam bych si netroufla ho vzít. Škoda že není kabinková, to bysme se mohli svézt.
A může tam pes normálně na volno všude?
No je pravda, že na tu lanovku bych si taky netroufla, pes zpanikaří a já budu mít co dělat ho udržet horor. Jestli můžou být psi na volno, to netuším, ale nejspíš jako všude jinde na vodítku.

Kde u nás může být pes na volno? No vlastně nikde, bo ve městě /dědině nemůže, v lese nemůže a jinde taky nemůže neb celá ČR je jedna velká honitba...
Na Pustevny v pohodě, psi normálně na volno (čímž neříkám, že legálně a že tam magoři nechávají navolno pobíhat své agresory, ty si vodíme na vodítku), jenom to tam je často jak na Václaváku...(když chci potýrat pastevce, tak chutě na Pustevny ).

napsal(a):
Kde u nás může být pes na volno? No vlastně nikde, bo ve městě /dědině nemůže, v lese nemůže a jinde taky nemůže neb celá ČR je jedna velká honitba...
Na Pustevny v pohodě, psi normálně na volno (čímž neříkám, že legálně a že tam magoři nechávají navolno pobíhat své agresory, ty si vodíme na vodítku), jenom to tam je často jak na Václaváku...(když chci potýrat pastevce, tak chutě na Pustevny ).
Bývá tam až tolik lidí? Jako je mně jasné že tam nebude liduprázdno, ale... A kolik tak potkáte za hodinu psů? Ať na volno nebo na vodítku.
Tak ono úplně legálně psa nemůžete pustit téměř nikde, ale většina lidí ho pouští, že. Pole je něčí, louky, cestičky kolem potoka též. Lesy správně vůbec, ...
Jestli to nepletu, tak i berňácký klub mívá soustředění v Rožnově s výstupem na Pustevny takže psů asi hodně Jednou jsme tam byli, ale na Pustevny jsme nešli. To tam tehdy ale měly bonitaci akity.
K tomu volnému pohybu. Nevím, proč by můj pes, který nešel víc jak 10m ode mne, aniž bych se zajímala o to, kde je, nemohl jít na volno po lese? (myslím berňuchu) To by někdo mohl chtít, aby tam i děcka chodila na vodítku, ne?!?

"Nevím, proč by můj pes, který nešel víc jak 10m ode mne, aniž bych se zajímala o to, kde je, nemohl jít na volno po lese?"
tak si zadej do vyhledávače" pohyb psa v lese"...

noemi
napsal(a):
Jestli můžu přidat svůj názor, tak já bych už se psy na Pustevny nešla...tedy v létě.
Záleží na tom, jak moc jste turisticky naladěni, ale v Beskydech je spousta jiných krásných tras, kde nepůjdete v zástupu lidí a pes si to taky užije.
Sem s nimi . Beskydy vůbec neznám.

noemi
napsal(a):
Jestli můžu přidat svůj názor, tak já bych už se psy na Pustevny nešla...tedy v létě.
Záleží na tom, jak moc jste turisticky naladěni, ale v Beskydech je spousta jiných krásných tras, kde nepůjdete v zástupu lidí a pes si to taky užije.
Já to tam právě neznám, už mně dochází tipy kam vyrazit, tak jsem si našla ty Pustevny. Ale můžeme jet klidně jinam. Dáte mně nějaký tip, kde je to fajn? Jestli víte konkrétně. Spíš chceme jen takový pohodový výlet, delší procházku, ne moc náročný terén, nejsme na tom dobře zdravotně. Ale chci aby si to i pes užil a poznal zase nějaké nové místo. A když to tam bude příznivé na focení tak jedině plus
Jinak, vy i ostatní, jak často jezdíte s pejsky na výlety? Kolikrát třeba za rok vám to vyjde?

"Jinak, vy i ostatní, jak často jezdíte s pejsky na výlety? Kolikrát třeba za rok vám to vyjde? "
Furt, nepočítám

Zas tak bych se těch Pusteven nebála, jestli nehledáš lidupusto , je tam krásně, procházka nenáročná, neb hřebenovka (Pustevny -Radegast - Radhošť), posedět je kde...(však proto taky ty lidi )
Krásný špacír s nádhernými výhledy je Grůň - Švarná Hanka - Bílá (kam dojdeš, tam dojdeš), ale taky lidu nepusto...

Přibližovadlo auto, pěší kolem 10 km,12-15 ještě jo,20 už asi nedám.

Když tam pojedu, tak aspoň na týden, nemám to za rohem, jsem od Liberce
napsal(a):
Když tam pojedu, tak aspoň na týden, nemám to za rohem, jsem od Liberce
V Liberci jsme byli předloni v létě. Měli jsme krásné ubytování v Jablonci...Ještěd jsme zvládly s buldočkou samozřejmě pěšky, i když zrovna ten den označili jako rekordní v počtu přepravených lanovkou . Máte tam krásně.
Až pojedete, tak napište...nebo si kupte mapu a já Vám budu psát v sz trasy, které jsou fajn...a kde nejsou hordy lidí - pokud tedy netoužíte to komerční turistice.¨
Na druhou stranu úplně chápu, že pokud jste od Liberce, budete se chtít na Pustevny, případně Radhošť určitě podívat.
Tak pro příznivce Beskyd přidávám foto - trasa Kozinec - Ostrý. Potkali jsme tam i lišku (přijela a odjela s náma ). Jsou tam teď borůvky. Na jedné z fotek je pohled na Malou Fatru.
Neporadím jak je to tam se psy( se psem jsem tam ještě nebyla), ale pokud jste ještě neschovali zimní bundu, západ slunce stojí za to
barevnalentilka
napsal(a):
Tak pro příznivce Beskyd přidávám foto - trasa Kozinec - Ostrý. Potkali jsme tam i lišku (přijela a odjela s náma ). Jsou tam teď borůvky. Na jedné z fotek je pohled na Malou Fatru.
Smích - Kozinec, super chata s dobrym jidlem. Pokud se tedy nepokazili a nezmenil se majitel.

noemi
napsal(a):
V Liberci jsme byli předloni v létě. Měli jsme krásné ubytování v Jablonci...Ještěd jsme zvládly s buldočkou samozřejmě pěšky, i když zrovna ten den označili jako rekordní v počtu přepravených lanovkou . Máte tam krásně.
Až pojedete, tak napište...nebo si kupte mapu a já Vám budu psát v sz trasy, které jsou fajn...a kde nejsou hordy lidí - pokud tedy netoužíte to komerční turistice.¨
Na druhou stranu úplně chápu, že pokud jste od Liberce, budete se chtít na Pustevny, případně Radhošť určitě podívat.
Dík za nabídku, až budu na cestě, určitě se ozvu.
Nase oblibena prochajda - Ostravice Mazak, po modre kolem potoka k Butorance, tam zacinaji davy, tak se vetsinou radeji vracime zpet. Lidi potkavame minimalne.
Dnes krasny den v Jesenikach na moc hezke a me oblibene trase: Karlov, Mravencovka, Alfredka, Jeleni studanka, Vysoka hole, relax na Ovcarne, Velka Kotlina, Slezska cesta, Karlov...
Buldocka slapala skvele, akorat na hrebeni na ni bylo uz moc horko, ale zvladla to . Je to turistka telem i dusi ...cca 22 km.
noemi
napsal(a):
Dnes krasny den v Jesenikach na moc hezke a me oblibene trase: Karlov, Mravencovka, Alfredka, Jeleni studanka, Vysoka hole, relax na Ovcarne, Velka Kotlina, Slezska cesta, Karlov...
Buldocka slapala skvele, akorat na hrebeni na ni bylo uz moc horko, ale zvladla to . Je to turistka telem i dusi ...cca 22 km.
Co to má na sobě? To je chladící vesta? Funguje?

Také jsme výletily. V severních svazích Jizerských hor. Potkaly jsme dva cyklisty, dva vědce, kteří hledali žahavce...a to je tak asi všechno. Lidi zapomněli chodit.
Fiona.Praha
napsal(a):
Co to má na sobě? To je chladící vesta? Funguje?
Jo, jo, je to urcite lepsi nez bez ni.
Cestou jsme naštěstí meli Jeleni studanku s nepopsatelne ledovou vodou, takze jsem vestu opakovane namocila. Jen jsme pak sli cca 7 km po hřebeni bez stinu a to bylo v kombinaci cerna srst, kratky cumacek a kratke nozky (bernanda 1 skok, buldocka 10 kroku) uz hodne na hraně.
Po zdřímnuti na Alfredce zase slapala statecne az k autu do Karlova. To uz bylo k veceru, takze bez sluníčka a lesem, kde bylo prijemne.

lesnížínka
napsal(a):
U nás se bohužel výletit nedá, museli by jsme vyjet daleko a to by autem nedal pes...a asi momentálně ani já. Včera 37st, celou noc 27st. Ráno v 8h - 29st Jsme rádi, když ráno zvládnem ve stínu stromů obejít potok...respective to, co z něj zbylo
Rady, u nás totéž. Na výletě jsme byli jednou, riskli jsme ty Pustevny. Bylo horko, ale ne nějak extrémní. Vůbec se to nedá jezdit po výletech, to je takové léto k ničemu.
Doma máme dokonce 29 stupňů v noci. Přes den doma 31st. Během dne jako u vás, na procházky chodíme ráno (ale nejsem schopná v 7h), takže je taky horko už. Pak se doplazíme domů a pes většinu dne jen proleží a prospí. Jdeme akorát na zahradu vyvenčit, to se drží v části kde je stín a po pár minutách domů. Večer totéž, ale posbírá si trnky, vále se po nich a raduje. Někdy mu na zabavení schovávám pár pamlsků po zahradě - ale to až kolem 20h večer.
No ale poslední 2 dny o něj mám docela obavu. A už teď mám strach jak to bude zvládat ve stáří.2 dny nechce skoro jíst. Prdí, ale nemá ani průjem ani zácpu, nezvrací. Pije normálně a jakékoliv dobroty chce - ale snídat ani večeřet se mu nechce. Granule si dá 5 kuliček (Wolfsblut) a od jídla odchází. Vím že psi ve vedrech často nejí, ale to není jeho případ. On má chuť k jídlu pořád. Tak zvažuji veterinu. Ale nevím co nám tam poradí. Dnes jsem mu uvařila kuřecí maso a rýži. A to jedl s chutí. Tak snad to bude dobré. Ale je úplně uvařený, skoro pořád spí nebo jen leží. O hry nemá zájem, nic ho nebaví. Tváří se smutně. Ono se ale není co divit, u nás jsou ty vedra v podstatě nepřetržitě 2 měsíce. A to nad 30, často 35st. Žádné chladnější dny na ochlazení, sama už to přestávám zvládat.
Výlet na Králický Sněžník, pes na tom byl o něco lépe než páníček... :D.