Vendula Müllerová

XXX.XXX.60.167
Ahoj. Chtěla bych se zeptat zda se dá odhadnout velikost (výška když to řeknu takhle) a hmotnost štěněte v dospělosti. Mám půlroční fenku, kříženou Border Kolii, která má momentálně 11 kilo a cca 43 cm v kohoutku. Strašně by mě zajímalo jak bude veliká. Někdo říká že už víc nevyroste, někdo říká že bude veliká. Dá se to nějak odhadnout? A do kolika měsíců takový štěňátko roste? Předem děkuju za odpověď:)
Jinak přidávám ještě pár fotek pokud by se to dalo odhadnout i podle toho:).
Vendula Müllerová
napsal(a):
Ahoj. Chtěla bych se zeptat zda se dá odhadnout velikost (výška když to řeknu takhle) a hmotnost štěněte v dospělosti. Mám půlroční fenku, kříženou Border Kolii, která má momentálně 11 kilo a cca 43 cm v kohoutku. Strašně by mě zajímalo jak bude veliká. Někdo říká že už víc nevyroste, někdo říká že bude veliká. Dá se to nějak odhadnout? A do kolika měsíců takový štěňátko roste? Předem děkuju za odpověď:)
Jinak přidávám ještě pár fotek pokud by se to dalo odhadnout i podle toho:).
Jestli je jí půl roku, už bych moc nepočítala s tím, že ještě poroste... Ano, malá, střední i velká plemena dospívají jinak, ale na vaší fence je jasně vidět, že to je typický voříšek středního vzrůstu. Kdyby to měl být velký pes, už by ve svém věku měla podstatně víc. Hádám, že se vyšplhá tak na 15kg, max. k těm dvaceti. Ale i tak... člověk u voříšků nikdy neví, s čím je překvapí.
Ale žádnej expert nejsem, je to jen můj odhad.
Jinak je moc hezká, ale kde přesně je v ní ta bordera?
Vendula Müllerová

XXX.XXX.60.167
Děkuju moc.
Malinká už je trošku překřížená :D Štěňata byla nehoda :D Už její maminka je kříženec Ohaře a její tatínek je borderka (na fotce) :D.
Vendula Müllerová

XXX.XXX.60.167
Nene. Je to pes od známých :).
Vendula Müllerová

XXX.XXX.60.167
Tady jsou oba dva. Ano ač je to asi neuvěřitelné tak i když jsou oba hnědí, tak všechny 4 štěňata jsou černý.
Jenom aby nedošlo k nedorozumění. Určitě vím že jsou to její rodiče.:).
Mně upřímně moc ani ten otec nepřijde jako čistá borderka. Sice jsem viděla zatím jen fenky, tak třeba odhaduju totálně špatně a nepoznám borderu, ale mně ji připomíná jen barvou. Stavbou těla a hlavně čumcem mi přijde trochu labradovatej... nebo jako zlaťák. Ono taky, kdo ví, čím vším jsou ti rodiče mixlí. To se pak kouzlí.
Vendula Müllerová

XXX.XXX.60.167
Taky mi teď v čumáku připomíná hodně labradora.
Vendula Müllerová

XXX.XXX.60.167
Ale otec je teda s papírama.
Vendula Müllerová

XXX.XXX.60.167
Chápu .
Je takovej hodně mohutnej ale zároveň to dělá i ta srst