Granule pro 3měsíční štěně Německého ovčáka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2016 14:08
vladistr

XXX.XXX.146.193

Dobrý den,
kterého výrobce granulí byste doporučili ze značek K-9, HILL´S, Eukanuba, Royal Canin, Brit Care, Grand Vital pro štěně Německého ovčáka? Děkuji Vlaďka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.12.2016 17:18

Ani jednoho.
Aatu, Akela, Barking H, Canagan, Carneeval, Devoted, Eden, Essential, Fish4dogs, Goodstuff, Lupo, Lukullus, Magnusson, Markus M., Naturea, N&D, Petkult, Purizon fish + salmon, Simpsons, Timberwolf, Wolfsblut.

https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1638669/granule-pro-stene-labradora#a3228588.

12.12.2016 17:25
JanulaM

XXX.XXX.167.14

Z vámi vybraných asi Brit Care, ale jak píše megííí jsou i lepší značky.

12.12.2016 17:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.108

Vladistr
Bude třeba vyzkoušet.

13.12.2016 18:59
noemi

XXX.XXX.64.236

Když jsem přečetla dotaz, napadla mě stejná odpověď jako ostatní - z uvedených ani jedny, maximálně BC.
Je spousta kvalitních značek. Vy jmenujete nekvalitní s velkou reklamou, nabízené v komerčních prodejnách pro chovatele.
Pokud chcete ušetřit, vyzkoušejte Petkult, potom můžete jít do vyšší řad kvalitních granulí. Závisí také na Vašich finančních možnostech.

13.12.2016 20:58

vladistr napsal(a):
Dobrý den,
kterého výrobce granulí byste doporučili ze značek K-9, HILL´S, Eukanuba, Royal Canin, Brit Care, Grand Vital pro štěně Německého ovčáka? Děkuji Vlaďka.

Ny jsme ve stádiu pokusu, co bude žrát...Markus Mühle-http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/markus_muehle?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=66840
-moc nejedou
...Carnilove- https://www.carnilove.cz/cs/dogs - ty chutnají víc
...Ontario- https://www.rajkrmiv.cz/ontario-puppy-medium-lamb-rice-p108352?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=Rajkrmiv.cz+-+produkty&utm_content=Ontario+Puppy+medium+Lamb+%26+Rice+6,5kg&utm_term= - tak to zatím chutná nejvíc
Na granulích jen není, má syrové i vařené maso s přílohou, ovoce-miluje banán, jablíčka, a odměny- sušená masíčka, tvrdý chlebík, ucho sušené, tvaroh se žloutkem, přidávám pouze hydrolizovaný kolagen http://4fitness.cz/vyhodna-baleni-a-naplne-proteinu/kolagen-levny-1kg-249kc-p-8026/ (já pro sebe taky, ale ten dražší, taktéž na těchto stránkách).

14.12.2016 21:17

Ontario "Obsahuje antioxidanty schválené EU."
1. patří do Pedigree apod.
2. gůglujte co to vlastně k jinak normálnímu jídlu ("má syrové i vařené maso s přílohou, ovoce-miluje banán, jablíčka, a odměny- sušená masíčka, tvrdý chlebík, ucho sušené, tvaroh se žloutkem") dáváte za hrůzy

E320, E321, E310, E202, E340...

Je to jak prášek na praní a ani temu prádlu to nedělá dobře ;-).

14.12.2016 21:43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ontario "Obsahuje antioxidanty schválené EU."
1. patří do Pedigree apod.
2. gůglujte co to vlastně k jinak normálnímu jídlu ("má syrové i vařené maso s přílohou, ovoce-miluje banán, jablíčka, a odměny- sušená masíčka, tvrdý chlebík, ucho sušené, tvaroh se žloutkem") dáváte za hrůzy

E320, E321, E310, E202, E340...

Je to jak prášek na praní a ani temu prádlu to nedělá dobře ;-).

Hlavně že jí chutná, když vám svěřím tajemství, že jsem krmila propesko a darling, tak to vás musí složit pod stůl...

14.12.2016 21:50

Hlavně že jí chutná, když vám svěřím tajemství, že jsem krmila propesko a darling, tak to vás musí složit pod stůl...

Pod stolem je pes.
A kočka.
A tohle se zvířátkům nedělá.
Vy mně jste srdečně ukradená ;-).

14.12.2016 22:15

Pod stolem je pes.
A kočka.
A tohle se zvířátkům nedělá.
Vy mně jste srdečně ukradená ;-).

, jste, jednička, jinak pod stolem mám i 12 kg markusu m....
Mám dotaz, docela mě zajímá, jak to je, pořád se to omýlá dokola, bla bla, pes je, ochočenej, vlk, tudíž masožravec, já tedˇ nedávno četla, že psi jsou více přizpůsobeni trávení škrobů než se předpokládá (za dobu domestikace přivykli více stravě podobné člověku- enzymatická činnost při trávení škrobů je vyšší než u vlků) Tak není to zase nějaký markrtingový tah, krmit co nejvíce masa? bezobilné granule...a.t.d.

...strašně mě baví, jak si lidé zakládají na tom, co jejich psi žerou, a pak si sami namažou rohlík s margarínem...

14.12.2016 22:27

Margarín nežeru.
Rohlík jo, s kakaem, nejlepší.

A jsem nedávno četla, že vlk a pes nemusí tak docela být "z jednoho".

Bezobilné granule jsou tedy bramborové a hrachové.
Téměř nic z těchto výplní pes nestráví..ani vlk..ale, granule jsou vařené, takže stravitelné.

Zajímavý údaj je GI. ME.

Slova grain free začínám nenávidět.
Není pro to jediný důvod.

Jak bramboru uvaříte, kukuřici, oves, špaldu, jsou stejně využitelné jako luštěniny..ne..nelíbí se mi hromady vlákniny a bílkoviny z hrachu apod.
Tohle pes nepotřebuje jistě.

Možná, jestli někdo začne dělat granule - maso, řepa, dýně, mrkev,.., tak napíšu, že gf granule jsou ty nej.

Markus leží pod stolem, protože Ontario je ochucené tím nesmyslem.

Marketingové. Jo. Hodně studií si objednává Mars, Hill´s,..
Dost záleží na ceně kukuřice v USA. A tam se teď jede nějaká povodňová..
Tak teď se zas bezobilné budou dostávat z módy.

14.12.2016 22:29

Furt říkám - psi jedli tisíciletí šrot, obilné placky,..a jsou tu.

14.12.2016 22:30
tapina

XXX.XXX.211.94

, jste, jednička, jinak pod stolem mám i 12 kg markusu m....
Mám dotaz, docela mě zajímá, jak to je, pořád se to omýlá dokola, bla bla, pes je, ochočenej, vlk, tudíž masožravec, já tedˇ nedávno četla, že psi jsou více přizpůsobeni trávení škrobů než se předpokládá (za dobu domestikace přivykli více stravě podobné člověku- enzymatická činnost při trávení škrobů je vyšší než u vlků) Tak není to zase nějaký markrtingový tah, krmit co nejvíce masa? bezobilné granule...a.t.d.

...strašně mě baví, jak si lidé zakládají na tom, co jejich psi žerou, a pak si sami namažou rohlík s margarínem...

Jo, lidi jsou fakt omezení.

Normálně, vyberou si, co se jim hodí. A pak to s patřičnou hrdostí a sebechválou vyhodí na všechny okolo.

Diskuse, ježku, proč se to jmenuje diskuse?

No když nemají na sobě co pochválit, aspoň někoho pohanit, nebo aspoň urazit. Nebo se aspoň ztrapnit. Taky dobrý. Taky mě to tu baví smajlík

14.12.2016 22:48

Ono to ontario je křupavější to štěndu víc vyhovuje, carnilove jsou pro nerozežraná štěńata s malými zoubky, co nehltají docela tvrdé(nežrala je ani namočené ve vlažném vývárku), chuťově se zdají být stejné, markusky jsou pro štěně (střední velikost) velké, ale jdou rozdrobit- mám prostě doma tyto značky, co jsem koukala na D test chci zkusit dál koupit ty DMkové německé, co vyšli nejlépe...
Čím je starší (budou jí tři měsíce) tím granulí žere víc, má je celý den volně přístupné(asi špatně, ale to mi nikdo nevymluví, pokud bude mít další příkrm) jinak další jídlo pravidelně ( dneska má navařeno srdce s červeno řepou, dýní, batátem, mrkví, celerem- každá porce jiná příchuť vše v rýži).

14.12.2016 22:53

Furt říkám - psi jedli tisíciletí šrot, obilné placky,..a jsou tu.

No konečně to někdo řek "nahlas"

14.12.2016 22:56

Mělo by to být nějak tak..
Existuje taková věc - glukoneogeneze.
Pes si z bílkovin a tuků vyrobí glukózu - tu potřebuje, ne sacharidy.
Když je sacharidů hodně, což v granulích je, protože jak by držely pohromadě..uloží se.
Sacharidy jsou jednodušší než to ostatní, tráví se rychleji - rychlejší energie, ukládání jako tuk.
Nejdříve pes bere ze sach. Protože je to nejjednodušší.
Jak když jíme musli tyčinku z hypermarketu. Sice rychle sytí, ale brzy hlad.
Když bude nedostatek sacharidů, pes použije na výrobu glukózy ten tuk. Poté bílkoviny.
Sacharidy jsou v granulích ta levnější část.

Takže.
Trávit umí, ale nepotřebuje.
Obilí není jen škrob.

Něco jsem četla tu
http://rawfed.com/myths/carbs.html
a něco tam
a furt něco.

14.12.2016 23:05

Proč mu dáváte příšerné Ontario, když jindy vaříte.
Malé štěně. Ach jo.
Dtest né. Testovali jestli tabulka odpovídá tabulce, ne kvalitu krmení.
Markus dělá i mini verzi, ale je fakt, že po "barevných" nejedou.
O cenu vám nejde, ty Ont. jsou drahé. Tak se na to vykašlete, číst umíte, vygůglete křupavé granule bez nebezpečné nemrznoucí směsi nebo křupavé maso.

ND rybí mini, voní, křupou, malinké jsou asi jak půl lentilky, ...
Dalších x značek, bezpečných a chutnacích.

Ale jako jo, jdete správným směrem - nahoru.
Tak dál.

Přidejte reakci

Přidat smajlík