Romana777

XXX.XXX.96.16
Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti s tímto vzdělávacím kurzem ? děkuji za jakékoliv informace :)
http://www.oaeh.cz/index.php?page=KVALIFIKACE.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
S kurzem zkušenost nemám, ale úroveň vzdělání na téhle škole je dost špatná - její žáci k nám chodili na praxe, a bylo to opravdové utrpení (chvílema jsem si připadala jako v chráněné dílně Jedličkova ústavu). Berou tam naprosto každého, kdo zaplatí, a podle toho to vypadá
jolyha

XXX.XXX.229.101
A nebude to spíše těmi žáky samotnými a jejich ochotou se něco učit, než školou? Pokud si člověk o tom kurzu přečte to jejich PDF, tak je celkem jasné, že oni víceméně dodávají písemné podklady pro výuku a co si z toho člověk sám vezme, to je už na něm. Pokud někdo nechce, nebo je líný lempl, nepomůže mu sebelepší škola. Je škoda, že té praxe je tam tak málo, ale zase je to dálkové studium a počítá se s tím, že studujícíc mohou být z opačných koutů republiky. Zkušenost přímo s nimi tedy nemám, ale s absolventy podobných soukromých škol ano. Vždy je to o tom konkrétním člověku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

K čemu je dobrý takový kurz?
co může dělat absolvent navíc s porovnáním s neabsolventem? na veterináře nebo zootechnika je to málo. veterinární technik musí být hlavně prakticky šikovný, všechno ostatní se naučí za pochodu, pokud má zájem. s nějakým kurzem nemá šanci proti kandidátovi se zdrávkou nebo střední veterinou. ošetřovatele může dělat i člověk se základní školou, na to zase netřeba kurz.
jolyha
napsal(a):
A nebude to spíše těmi žáky samotnými a jejich ochotou se něco učit, než školou? Pokud si člověk o tom kurzu přečte to jejich PDF, tak je celkem jasné, že oni víceméně dodávají písemné podklady pro výuku a co si z toho člověk sám vezme, to je už na něm. Pokud někdo nechce, nebo je líný lempl, nepomůže mu sebelepší škola. Je škoda, že té praxe je tam tak málo, ale zase je to dálkové studium a počítá se s tím, že studujícíc mohou být z opačných koutů republiky. Zkušenost přímo s nimi tedy nemám, ale s absolventy podobných soukromých škol ano. Vždy je to o tom konkrétním člověku.
To není tak úplně pravda. S tímto by mohl být na Gymplu i člověk s IQ tykve. Ale není, proč? Protože si škola vybírá? Protože dělá přijímací zkoušky a pohovory? Protože když už se tam někdo dostane a dlabe na to, tak ho prostě vyhodí? Ne, pokud platí, tak zůstává, jako to bývá na soukromých školách.
Romana777

XXX.XXX.96.16
Nejde mi samozřejmě o to abych pak sehnala práci. Jsem živnostník. Spíše me to zajímá, že bych tomu sama pro sebe více rozuměla. Mám střední zemědělku, praxe mám taky hodně jak kolem zvířat, tak práci na poli s technikou. Mám ráda zvířata. Sama mám kočku,3 psy, kobylku. Chtěla bych te veterině víc rozumět když se něco stane, ať vím jak se bude postupovat při léčbě apod.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
jolyha
napsal(a):
Jenomže teoreticky si to člověk může přečíst sám doma, ale když na škole není nikdo, kdo by je to naučil v reálu, tak k čemu taková škola a pedagogický sbor je... ? Mám mimo jiné i hnojárnu, a tam bylo praxe na všech kategoriích zvířat tolik co teorie.
Mimochodem ti jejich učitelé na tom byli taky po praktické stránce dost bídně
Romana777
napsal(a):
Nejde mi samozřejmě o to abych pak sehnala práci. Jsem živnostník. Spíše me to zajímá, že bych tomu sama pro sebe více rozuměla. Mám střední zemědělku, praxe mám taky hodně jak kolem zvířat, tak práci na poli s technikou. Mám ráda zvířata. Sama mám kočku,3 psy, kobylku. Chtěla bych te veterině víc rozumět když se něco stane, ať vím jak se bude postupovat při léčbě apod.
Zajímám se o veterinu několik let a není nad to, domluvit si praxi na veterině. Ze začátku to bylo - podej mi to, podrž mi to, pochopitelně bez nároku na odměnu a z laskavosti veterináře, pod přísným dohledem -, ale hodně mi to dalo.
Romana777

XXX.XXX.96.16
To by sice bylo super, ale na to nemám čas při práci jezdit někam jen tak na dívání se :(.

Mě tam zaráží ta maturita za 15 měsíců. Není sice použitelná pro vstup na VŠ, ale přece jen to maturita je. Do praxe srovnatelná se Střední veterinou ? To ani náhodou. Tak k čemu taková maturita.
A to tam může žák v 15ti po základce? Nebo je to pomaturitní ?
napsal(a):
Mě tam zaráží ta maturita za 15 měsíců. Není sice použitelná pro vstup na VŠ, ale přece jen to maturita je. Do praxe srovnatelná se Střední veterinou ? To ani náhodou. Tak k čemu taková maturita.
A to tam může žák v 15ti po základce? Nebo je to pomaturitní ?
Já bych to viděla spíše jako kurz pro ty, co již maturitu mají a chtějí další z jiného oboru - ne rovnou pro děti ze základky.

asurwic
napsal(a):
Já bych to viděla spíše jako kurz pro ty, co již maturitu mají a chtějí další z jiného oboru - ne rovnou pro děti ze základky.
Tomu bych trochu rozuměla. Mít maturitu na gymplu ( k ničemu ) a k tomu dodělat odbornost.
Nezakrnět a pak to třeba znovu zkusit na VŠ.

asurwic
napsal(a):
Já mám maturitu z gymplu
Já taky . Pak jsem si dodělala pomaturitní a teď už je to úúúplně jedno...
Romana777

XXX.XXX.96.16
Nejde mi ani o maturitu, tu mám. Prostě bych jen chtěla z toho oboru vědět víc pro svoje potřeby.
Má někdo zkušenost s tímto kurzem? Hodila by se mi zpětná vazba od kohokoliv, zda byl spokojen s průběhem kurzu, materiály, obsahem učiva, praxí..a jestli teď pracuje na pozici na jaké s tímto kurzem pracovat chtěl. Předpokládám, že potom může člověk dělat veterinárního asistenta, ale překvapila mě délka praxe v řádech hodin. Přemýšlím, že si kurz zaplatím, ale potřebuji vědět, zda to má za vcelku vysoké školné vůbec uplatnění. Děkuji moc za jakoukoliv recenzi.