Psi a nové zaměstnání - 12hodinové směny. Ano, nebo ne?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.12.2016 17:12

Dobrý den.
Mám dva dospělé psy středního plemene. Věc se má tak: pořizovala jsem si je před šesti lety do úplně jiné situace, než kterou řeším nyní. Byli jsme na ně dva, střídali jsme se ve venčení a dá se říct, že jeden čas nebyli psi nikdy sami doma.
Pak si zvykli čekat na nás při 8hodinových směnách, kdy jsou v pohodě a zřejmě to celé prospí.

Nyní se situace bohužel změnila natolik, že jsem na ně nejenže zůstala sama, ale po přestěhování budu měnit i práci a hrozí mi 12hodinové směny na krátký a dlouhý týden
Jsem z toho nešťastná, protože se bojím, zda tak dlouho psi doma vydrží, na druhou sranu práci potřebuji a nebudu mít zřejmě moc na výběr.
Narazila jsem tu na podobné téma, kde se ale řešilo, zda si psa za takových podmínek pořizovat, což je jiná situace, než když už ho mám.
Navíc jsou dva, takže mou nepřítomnost zvládají dobře. Ale co venčení?

Je tu někdo, kdo zaměstnání na 12tky také měnil až v průběhu soužití se psem? Jak to zvládáte a funguje to?
Dá se to, nebo je nutné řešit někoho na venčení? Bohužel na novém bydlišti nebudu mít nikoho z rodiny, ani známé, takže toto bych musela řešit jedině skrz nějakou firmu :(
Prosím o vaše zkušenosti a názory, děkuji

Aktevi

25.12.2016 17:31
Aktevi

XXX.XXX.243.228

12 hodin bez vencenia je nemyslitelne ! Ono sa to odrazi na ladvinach, mechuri a celkovom zdravotnom stave. Nehovorim o vydrzi, ved si predstavte samu seba. Vydrzali by ste 12 / a viacmhodin spolu s cestovanim / bez cikania ?

Je fajn ze su dvaja, po psychickej stranke samotu lepsie zvladnu. Lebo aj ked si poviete, ze ked pridete dokov sa im budete venovat nie vzdy sa vam bude chciet. Pridete unavena, budete sa chciet najest, osprchovat, dat si kavu, pozriet telko, com nove na nete. Nie vzdy sa vam kazdy den bude chciet behat so psami po vonku. Obzvlast v zime !

A to vencenie ? Neviem v dospelom veku ucit na plienky sa ai neda...fakt neviem, ale existuju aj psie zachody...s umelou travou, kam nakvpkate nieco co ich privabi tam cikat. Travu po prichode domov iba oplachnete, ale hrozi, ze pokazite na psikoch to, co ovladaju.

Kazdopadne drzim palce vam aj hafanom !

25.12.2016 17:41
asurwic

XXX.XXX.36.3

Nepříjemná situace.
V tomto případě bych určitě hledala někoho na venčení, vozila bych smečku do psího hotelu (či nějakého hlídacího centra) nebo bych začala učit psy na vnitřní záchod. Hafani to s největší pravděpodobnostní zvládnou (mně třeba fena po porodu vydrží i celý den a více se nevenčit, když nechce pryč od nově narozených štěňat, ale to je jen jednou a z vlastní vůle), ale nechávat je trápit se takto každý den vážně není dobré jak po zdravotní, tak po psychické stránce.

25.12.2016 17:45

Aktevi napsal(a):
12 hodin bez vencenia je nemyslitelne ! Ono sa to odrazi na ladvinach, mechuri a celkovom zdravotnom stave. Nehovorim o vydrzi, ved si predstavte samu seba. Vydrzali by ste 12 / a viacmhodin spolu s cestovanim / bez cikania ?

Je fajn ze su dvaja, po psychickej stranke samotu lepsie zvladnu. Lebo aj ked si poviete, ze ked pridete dokov sa im budete venovat nie vzdy sa vam bude chciet. Pridete unavena, budete sa chciet najest, osprchovat, dat si kavu, pozriet telko, com nove na nete. Nie vzdy sa vam kazdy den bude chciet behat so psami po vonku. Obzvlast v zime !

A to vencenie ? Neviem v dospelom veku ucit na plienky sa ai neda...fakt neviem, ale existuju aj psie zachody...s umelou travou, kam nakvpkate nieco co ich privabi tam cikat. Travu po prichode domov iba oplachnete, ale hrozi, ze pokazite na psikoch to, co ovladaju.

Kazdopadne drzim palce vam aj hafanom !

Tak to prosím zase pozor!
Já s nimi jdu ven přednostně pokaždé, když se vrátím z práce, ať je léto, nebo mrzne. A ano, mnohdy jsem unavená a chci se najíst a vysprchovat, ale jít s nimi ven je vždycky to první, co udělám. Takže o tom, co se mi chce, nebo nechce, bych se tady s dovolením vůbec nebavila.

Jinak ale děkuji za názor, tak nějak tuším, že to nepůjde

25.12.2016 17:59

Tak já bych z toho nedělala takovou drámu, jako příspěvky přede mnou...
Já taky pracuji na dvanáctky... psa jsem měla 14 let a 4 měsíce, nic se na psině neodrazilo ohledně zdravotního stavu vylučovacího ústrojí..., jen byla venku živější...neříkám, že rodina nepomáhala, děti a manžel-pouze s vyvenčením, zábavu jsem obstarávala já, ale jsou dny kdy opravdu nebyl nikdo a psina mi to vydržela...pes je zvíře zvyku...
V zaměstnání jsem začala na dvanáctky, nepravidelně v týdnu, pak jsme měli osmičky a čtyřky a zase dvanáctky... pokud jste schopná 3-4x týdně psům zajistit větší vyžití než jiné dny, neviděla bych v tom žádný problém. Ono v létě se dá po dvanáctce jít ještě na větší procházku, v zimě si najít psí kámoše aby se psi s nima mohli vylítat...

25.12.2016 18:09
koňadra

XXX.XXX.128.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já taky pracuji na dvanáctky... psa jsem měla 14 let a 4 měsíce, nic se na psině neodrazilo ohledně zdravotního stavu vylučovacího ústrojí..., jen byla venku živější...neříkám, že rodina nepomáhala, děti a manžel-pouze s vyvenčením, zábavu jsem obstarávala já, ale jsou dny kdy opravdu nebyl nikdo a psina mi to vydržela...pes je zvíře zvyku...
V zaměstnání jsem začala na dvanáctky, nepravidelně v týdnu, pak jsme měli osmičky a čtyřky a zase dvanáctky... pokud jste schopná 3-4x týdně psům zajistit větší vyžití než jiné dny, neviděla bych v tom žádný problém. Ono v létě se dá po dvanáctce jít ještě na větší procházku, v zimě si najít psí kámoše aby se psi s nima mohli vylítat...

Já bych v tom problém prostě viděla! Směna je 12 h a co cesta do práce a z práce? Takže počítejme minimálně 14 h z domu! Vydrží to člověk? Nejít 14 h na záchod? Takže buďme realisti. Je to trápení těch psů. Pro zadavatelku: najděte někoho, kdo vám psy bude chodit venčit.
Když mě někdo napíše, že jeho psi byli po 14 h zavřených v bytě v pohodě, tak prostě kecá, nebo měl výjimečné psy, ale hlavně mladé psy. Se zvyšujícím se věkem se potřeba venčení zvyšuje.

Když jsem měla psy v paneláku, dělala jsem dvanáctky, ale dojížděla jsem daleko, takže 15 - 16 h z domu. Manžel dělal dokonce 24 h směny + cesta 1 h tam a 1 h zpět.
Kvůli psům jsme si brali směny tak, aby pořád byl někdo doma - kromě tak cca 4 h (a to nebylo denně), kdy jsme byli oba na cestě. Takže psi měli v tu dobu kupodivu i pohodový život.

25.12.2016 18:15

Nesrovnávejte vylučovací systém lidí a psů... do práce to mám 10 minut...čím byla naše psice starší, tí se spíš počet vycházek omezil, v těch letních vedrech i na dvě-ráno-večer, prostě nechtěla...byla kastrovaná,30kg, bez úniku moče a pomočování v bytě i ve svém pokročilém věku.

25.12.2016 18:18
koňadra

XXX.XXX.128.31

Nesrovnávejte vylučovací systém lidí a psů... do práce to mám 10 minut...čím byla naše psice starší, tí se spíš počet vycházek omezil, v těch letních vedrech i na dvě-ráno-večer, prostě nechtěla...byla kastrovaná,30kg, bez úniku moče a pomočování v bytě i ve svém pokročilém věku.

Tak jste měla prostě výjimku, ale jinak nevěřím, že by to většina psů zvládala! Tečka.

25.12.2016 18:26

Díky i za tento názor :)

Oni nejsou moc lítací s jinými psy, dost si vystačí spolu a až na výjimky ostatní nevyhledávají.
Jsou zapálení aportéři, takže každý všední den vstávám tak, aby měli před mým odjezdem do práce hodinu na lítání za tenisákem
A jelikož mívám volné víkendy, jezdíme ty dva dny vždycky někam za město, celoročně, někam do lesa, k vodě... prostě hodně chodíme. Sporty s nimi nedělám, ale troufám si říct, že pohybu mají dost i tak.
Teď v zimě, kdy se taky vracívám už za tmy, je po práci beru do nedalekého psího výběhu jen tak na vyčurání a pročmuchání okolí. Musím říct, že přeci jen díky dospělému věku, jsou už znatelně klidnější, než bývali. Kolikrát ve špatném počasí se jim večer ani nechce

Jinak co se názorů na toto týká, každý k tomu právě má rozdílný postoj. Někdo si ťuká na čelo, že to vůbec řeším, že práce je na prvním místě (což je pravda, protože bez ní nebudeme mít kde bydlet a co jíst) a další mi to zase pomalu vyčítají, že to nejde, když jsem si je jednou pořídila
Mě kolikrát napadá, že z těch odchodů mám možná větší trauma, jak oni. Malou, neškodnou špionáží jsem si povrdila, že opravdu po mém odchodu zalezou a spí, max. občas vymění stanoviště, nebo se jdou najíst.
Jsou pro mě rozhodně na prvním místě, každopádně někdo musí vydělávat

25.12.2016 18:30

koňadra napsal(a):
Já bych v tom problém prostě viděla! Směna je 12 h a co cesta do práce a z práce? Takže počítejme minimálně 14 h z domu! Vydrží to člověk? Nejít 14 h na záchod? Takže buďme realisti. Je to trápení těch psů. Pro zadavatelku: najděte někoho, kdo vám psy bude chodit venčit.
Když mě někdo napíše, že jeho psi byli po 14 h zavřených v bytě v pohodě, tak prostě kecá, nebo měl výjimečné psy, ale hlavně mladé psy. Se zvyšujícím se věkem se potřeba venčení zvyšuje.

Když jsem měla psy v paneláku, dělala jsem dvanáctky, ale dojížděla jsem daleko, takže 15 - 16 h z domu. Manžel dělal dokonce 24 h směny + cesta 1 h tam a 1 h zpět.
Kvůli psům jsme si brali směny tak, aby pořád byl někdo doma - kromě tak cca 4 h (a to nebylo denně), kdy jsme byli oba na cestě. Takže psi měli v tu dobu kupodivu i pohodový život.

No, to bych ráda, ale jak jsem psala, zatím nemám koho.
Kdyby měl někdo tip na nějakou venčící agenturu, nebo konkrétního člověka z Brna, byla bych samozřejmě vděčná. Ono dát někomu klíče a volný přístup do bytu taky není úplně sranda, kterou vyřešíte za den. Aspoň já to tak momenálně nevidím.
Nehledě na fakt, že bych pochopitelně měla sarost i o ty psy - komu je svěřuju

Kdybych měla manžela, se kterým bych se mohla střídat, tuhle situaci bych nyní vůbec neřešila

25.12.2016 19:16

Psice mi běžně vydržema nejít i přes noc, prostě spíme spíme, vstaneme až vstanu já, psice mě nebudila...samozřejmě, že než jsem šla spát jsem jí ovenčila...ale taky to někdy bylo těch 12 hodin...
Pokud se u psa zvýší potřeba vycházek z důvodu močení, myslím, že není něco s ledvinama v pořádku...zahušťování moče, ( minimálně omezit bílkoviny).

25.12.2016 19:20

...kouknete na net.
Vencici sluzby uz jsou lec kde...i "sousedske" a za rozumne ceny (pripadne "hodinovy manzel" "lidska sila"?).
Problem ovsem muze byt kvalita, dostupnost a zneni smlouvy. Urcite si proverte!

Ale pokud mate pejsky "bezproblemove" a doma nemate veci za miliony, tak bych se toho nebala. Co sousedi? Lidi z okoli? Z "nove" prace?

25.12.2016 19:21
asurwic

XXX.XXX.36.3

Jasně. Nesrovnávejte to. Pes přeci na rozdíl od lidí nemá žádné potřeby a nemůže si dovolit, aby se mu chtělo na záchod.

Stejně jako koňadra nevěřím, že to každý pes ve zdraví zvládne.

25.12.2016 19:24

asurwic napsal(a):
Jasně. Nesrovnávejte to. Pes přeci na rozdíl od lidí nemá žádné potřeby a nemůže si dovolit, aby se mu chtělo na záchod.

Stejně jako koňadra nevěřím, že to každý pes ve zdraví zvládne.

Vy srovnáváte potřeby, já fyziologii...

25.12.2016 19:29
asurwic

XXX.XXX.36.3

Vy srovnáváte potřeby, já fyziologii...

Fyziologicky je schopen člověk i pes vydržet 12 hodin, ale oba druhy z toho mohou (ale samozřejmě nemusí) po dlouhé době mít zdravotní problémy na stáří. Navíc si nemyslím, že potřeby by zde byly zanedbatelné.

25.12.2016 19:30
Terven

XXX.XXX.110.147

Taky dělám dvanáctky, naštěstí zatím na pejsu nejsem sama. Pokud bych jednou zůstala, musela bych to nějak řešit -buď bychom si ji s dcerou vzaly do střídavky nebo bych sehnala venčiče.
Ona by to možná vydržela, já rozhodně ne smajlík Já jsem na nervy i z doby podstatně kratší a mám sotva odrosté štěně, takže krom nečůrání řeším i nudu a samotu.
Nicméně moje ségra taky začala dělat dvanáctky až v průběhu soužití se psy a je na ně sama. Má pravidelně dva dlouhé dny v týdnu (12 h) a dvě feny velkého plemene. Tvrdí, že nečůrat v pohodě vydrží, větší problém je nahromaděná energie u té mladší.
Takže bych i možná věřila, že stran vyprazdňování pes problémy mít nemusí, je fajn vědět, že výjimečně vydrží, ale pokud by to bylo pravidelně a dlouhodobě, řešila bych. Raději než firmu, což by asi vyšlo draho, bych se snažila sehnat nějakou studentku - dívčinu, co miluje psy a částečně to pro ni bude i volnočasové vyžití.

25.12.2016 19:33
conty

XXX.XXX.103.249

A nejde změnit práci nebo bydliště?

25.12.2016 19:37

asurwic napsal(a):
Fyziologicky je schopen člověk i pes vydržet 12 hodin, ale oba druhy z toho mohou (ale samozřejmě nemusí) po dlouhé době mít zdravotní problémy na stáří. Navíc si nemyslím, že potřeby by zde byly zanedbatelné.

Zamyslete se, pořád omýláte potřebu, jde o to, že pes je schopen moč více koncentrovat než člověk ( z důvodu jiné anatomie ledvin) a nemá jí tolik, co člověk a tudíž i ta potřeba po naplnění měchýře je jinde.

25.12.2016 19:38
asurwic

XXX.XXX.36.3

conty napsal(a):

Zrovna já jsem ten typ, který se vždy zařídí dle psů, ale změna zaměstnání už je asi vážně moc. Ne každý si může dovolit vybírat pracovní dobu. Kdyby takové řešení bylo, nemusela by se tu zadavatelka dotazovat.

25.12.2016 19:40
conty

XXX.XXX.103.249

Já jen, že je z Brna...

25.12.2016 19:42

conty napsal(a):

Jak píšu, jsem nucena se nyní kvůli změně své oobní situace stěhovat jinam, tedy na nové bydliště. A ano, mohu samozřejmě hledat dál, jinou práci, ale tím také riskuju, že nenajdu. Bohužel nemám pocit, že by míst s kratší pracovní dobou (a zároveň ohodnocených tak, abych měsíčně zaplatila i něco jiného, než jen nájem) bylo tolik, že bych si mohla vybírat

25.12.2016 19:43
asurwic

XXX.XXX.36.3

Zamyslete se, pořád omýláte potřebu, jde o to, že pes je schopen moč více koncentrovat než člověk ( z důvodu jiné anatomie ledvin) a nemá jí tolik, co člověk a tudíž i ta potřeba po naplnění měchýře je jinde.

Hádat se s Vámi nebudu. Bohužel mám jiné zkušenosti než Vy a Váš jeden pes, který to naštěstí bez problémů zvládl.

25.12.2016 19:45

conty napsal(a):
Já jen, že je z Brna...

A jak se ta situace váže na Brno?
Někde jinde mají snad lepší, pracovní podmínky? Teď tomu moc nerozumím

25.12.2016 19:49
conty

XXX.XXX.103.249

Jste chtěla venčící agenturu z Brna, tak usuzuji, že jste odsud...

25.12.2016 19:51

Ano, ale teď nechápu, proč jste se v návaznosti na to ptala na změnu bydliště. Jsou snad mimo Brno lepší pracovní podmínky a kratší prac.doby?

25.12.2016 19:58
conty

XXX.XXX.103.249

Poslala jsem Vám int. zprávu

25.12.2016 20:04

Na to kaslete.
Najdete si "vencici agenturu". Sejdete se s vencitelem, projdete si podminky smlouvy + trasy venceni.
Domluvte casy a pravidla a mate po starostech.

Hura.

25.12.2016 20:06

Aneb jak další pejskař zjistil, že všichni ostatní pracují z domu nebo max 8 hodin, cesta z/do práce tryskáčem a nikdy se jim nemůže stát, že fabrika zavře, změní pracovní dobu, člověk/pes onemocní, barák shoří či zdraží nájem, lidé se rozchází a schází či spadne meteorit.

https://www.google.cz/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=ven%C4%8Den%C3%AD%20ps%C5%AF%20brno

nebo zkuste sousedy, stačí v polovině pracovní doby jednou vyvenčit
a ta pracovní doba je super, máte pak dny volna

a už se tu neptejte :D.

25.12.2016 20:12

Aneb jak další pejskař zjistil, že všichni ostatní pracují z domu nebo max 8 hodin, cesta z/do práce tryskáčem a nikdy se jim nemůže stát, že fabrika zavře, změní pracovní dobu, člověk/pes onemocní, barák shoří či zdraží nájem, lidé se rozchází a schází či spadne meteorit.

https://www.google.cz/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=ven%C4%8Den%C3%AD%20ps%C5%AF%20brno

nebo zkuste sousedy, stačí v polovině pracovní doby jednou vyvenčit
a ta pracovní doba je super, máte pak dny volna

a už se tu neptejte :D.

Je nutné si dávat tu práci s příspěvkem, jen abyste si rýpla?
Nechápu, že to někoho baví.

25.12.2016 20:13

No a máte někdo s "profi venčiči" zkušenost právě i co se týče poskytnutí volného přístupu do bytu? Ocenila bych zkušenosti i s tímto

25.12.2016 20:22
Naty1

XXX.XXX.47.70

Možná, jestli někdo ze sousedů kteří mají psa by nepřibrali na prochajdu i vašeho?

25.12.2016 20:39

Je nutné si dávat tu práci s příspěvkem, jen abyste si rýpla?
Nechápu, že to někoho baví.

Hm.
A to jsem vyjímečně někomu poradila :D.

25.12.2016 21:23
tralalák

XXX.XXX.14.251

Existují tzv. psí školky, kam můžete psa dát po dobu dlouhé pracovní doby. Např. jsem našla toto: http://leonek.cz/Psi_skolka nebo http://www.psiskolkabrno.cz/, určitě najdete i další.
Já jsem to tedy nikdy nevyužila, ale v nouzové případě, když by to bylo jen párkrát v měsíci, aby vám to nesežralo výplatu...
Je tu venčící agentura: http://kdoneskacenenipes.cz/venceni-psu/1-venceni-1-psa.html

Také se najdou milovníci psů, kteří svého nemají nebo nemohou mít, ale jsou ochotní si párkrát v měsíci vzít cizího psa domů a jít s ním na procházku. Pak nemusíte řešit klíče od bytu.
Moje spolužačka si brávala na venčení a výcvik psa, co byl věčně zavřený doma a klapalo jim to k oboustranné spokojenosti (svého psa mít nemohla kvůli rodičům). Možná i toto by bylo řešení, umožnit šikovným mladým zodpovědným starším holkám, které svého psa nemají, radost z těch vašich.
Nebo až se zabydlíte, zkusit někoho v sousedství. Nebo zajít na místní cvičák, kde jsou zkušení kynologové, třeba poradí.

Do jaké části Brna se stěhujete?

26.12.2016 10:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nemám čas číst celé, tak nejspíš budu opakovat, co už tu padlo: 6e má pes jiné močové ústrojí než člověk bych neřešila, ale že takové, aby vydržel déle bez venčení, se mi zdá dost alibismus těch, co psy venčit z nějakého důvodu častěji nemůžou. Pokud vím, pes je naprogramovaný na to, aby neustále značkoval...to že neznačkuje, z něj udělali lidi, potažmo lidi žijící v bytech a ve městech - ať se vám to líbí či ne.
Zadavatelko: jste v nezáviděhodné situaci.
Doporučila bych, zkusit dát dotaz třeba ne FB(kde je přeci jen větší koncentrace lidí z vašeho nového bydliště, potažmo pejskařů z vašeho nového bydliště) třeba právě nějaká holčina ze sousedství, by si ráda vyzkoušela život se psy a ráda by je vyvenčila, když by jste měla směny. Stačí se jen s někým takovým spřátelit. Pokuste se.

26.12.2016 10:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

No a máte někdo s "profi venčiči" zkušenost právě i co se týče poskytnutí volného přístupu do bytu? Ocenila bych zkušenosti i s tímto

Vidím, už to tu všechno padlo. Já bych prostě pejsy nechala v chodbě a ostatní dvěře zamknula(pokud ovšem něco takového dovoluje dispozice bytu).

Zvire

26.12.2016 10:45
Zvire

XXX.XXX.224.28

Najděte si někoho na venčení!
Někteří lidé co si nemohou pořídit psa to ocení.
Já také venčím 2 pejsky.

26.12.2016 11:56
hlozi

XXX.XXX.48.5

Neviděla bych to tak černě, krátký/dlouhý týden není 12hodin každý den..já když dělala krátký/dlouhý, měla jsem na psy nejvíc času, ve dnech volna jsem je vždycky oddělala tak, že byli rádi, že jsem pak na dva/tři dny "vypadla" a mohli se pořádně vychrápat...
Jo, taky se mi před lety změnila situace a zůstala jsem na psy sama...Dneska už zase sama nejsem a psi taky nejsou 12hodin sami doma...

26.12.2016 15:18
Santinan

XXX.XXX.154.17

Jelikoz jsem pred nejakou dobou resila obdobnou situaci tak jsem take premyslela nad nekym kdo by vencil, ale u nas to nakonec neklaplo protože nesnese jine psy a bala jsem se, ze by se venceni mohlo zvrtnout... Tak jsem poctive po praxi hned vyběhla se psem a po navratu uklidila louzicku a ninak nekomentovala a jelikoz je psova uz starsi tak kdyz jdeme na delsi dobu pryc tak davame plenku... A nikdy se mi nestalo ze by mi dobrovolne curala doma. A kratky dlouhy ma i dalsi vyhody.. Na psy je v podstatě vice casu. tak preju hodne stesti do budoucna a pri vyberu pripadneho vencitele..

27.12.2016 16:10
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

No tak nevím, ale já bych rozhodně psa 12 a více hodin doma bez venčení nenechala. Připadá mi to už hraniční s týráním. Beru, když se jednou za čas stane, že se někde zdržíte, tak podle mě zdravý mladý pes to vydrží. Ale aby to musel vydržet pravidelně, tak to by mi toho psa bylo asi líto.

Jinak by to byl asi dobrý režim, věřím, že těch 12 hodin bez aktivity vydrží, ještě když jsou to starší psy, a pak budete mít dny volna kdy se jim budete moc věnovat pořád, ale to venčení bych já tedy viděla jako problém.

Co třeba se ve městě zkusit poptat nějaké mladé holčiny ze sousedství, která by ráda psa, ale nemůže ho mít? Myslím, že taková holčina by vám psy ráda vyvenčila. Teda pokud máte pohodové psy, které zvládnou procházku s někým jiným. Já bych v tomhle měla problém a psa bych nesvěřila.

27.12.2016 16:28

...Co třeba se ve městě zkusit poptat nějaké mladé holčiny ze sousedství, která by ráda psa, ale nemůže ho mít? Myslím, že taková holčina by vám psy ráda vyvenčila. Teda pokud máte pohodové psy, které zvládnou procházku s někým jiným. Já bych v tomhle měla problém a psa bych nesvěřila. ...

Mne to prostě nedá nereagovat.

-kde se hledají mladé holčičky ?
- kdo ponese odpovědnost za případný průser (pokousání, útěk, zranění, způsobení autonehody..) ?
-svěřím klíče od domácnosti cizí i když mladé/staré holčičce?
-co když zůstane třeba po škole, nebo bude mít jinou překážku? (rande, nemoc...)

Tak mi vysvětlete jak toto prakticky realizovat.

27.12.2016 16:32
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

...Co třeba se ve městě zkusit poptat nějaké mladé holčiny ze sousedství, která by ráda psa, ale nemůže ho mít? Myslím, že taková holčina by vám psy ráda vyvenčila. Teda pokud máte pohodové psy, které zvládnou procházku s někým jiným. Já bych v tomhle měla problém a psa bych nesvěřila. ...

Mne to prostě nedá nereagovat.

-kde se hledají mladé holčičky ?
- kdo ponese odpovědnost za případný průser (pokousání, útěk, zranění, způsobení autonehody..) ?
-svěřím klíče od domácnosti cizí i když mladé/staré holčičce?
-co když zůstane třeba po škole, nebo bude mít jinou překážku? (rande, nemoc...)

Tak mi vysvětlete jak toto prakticky realizovat.

No nevím, možná to vidím moc jednoduše, protože jsem z vesnice, všichni se tu známe a nebyl by to tady problém. Od svých (nevím už přesně) zhruba 10ti let jsme si půjčovali s kamarádkou psy z místní chovky, několikrát týdně, třeba na tříhodinové procházky. Nikdy jsme nepřemýšleli nad tím, že by se mohlo něco stát. Byli jsme spokojeni jak my, tak majitel psů. A to jsme psy pouštěli na volno.

Tady by stačila malá venčící procházka na vodítku.

Ale rozdíl je fakt v tom, že jsme na malé vesničce, tak tedy pardon.

Jak byste situaci řešil vy?

27.12.2016 16:41

marcelaamax napsal(a):
No nevím, možná to vidím moc jednoduše, protože jsem z vesnice, všichni se tu známe a nebyl by to tady problém. Od svých (nevím už přesně) zhruba 10ti let jsme si půjčovali s kamarádkou psy z místní chovky, několikrát týdně, třeba na tříhodinové procházky. Nikdy jsme nepřemýšleli nad tím, že by se mohlo něco stát. Byli jsme spokojeni jak my, tak majitel psů. A to jsme psy pouštěli na volno.

Tady by stačila malá venčící procházka na vodítku.

Ale rozdíl je fakt v tom, že jsme na malé vesničce, tak tedy pardon.

Jak byste situaci řešil vy?

Já jsem jako holka taky chodila venčit. Byl to pes děděčkova kamaráda, který mne znal od narození, psa mi předával on a on si ho i přebíral po procházce. Byla to spíš laskavost pro mne, že mne nechá jít se psem samotnou, než potřeba vyřešit venčení.
Tady je ale situace naprosto odlišná. Taky si nedovedu představit, že svěřím klíče prakticky od všeho co mám, do rukou naprosto cizímu člověku, o němž a o jehož zázemí, rodině atd. nevím vůbec nic. Nezapomeňte, že zadavatelka dotazu se stěhuje do pro ni neznámého místa, a asi sotva se tam s někým zná.
Jak bych to řešila? Asi nejspíš, aspoň zpočátku, tou školkou, kam bych psa/psy dovezla a kde bych si je po směně zase vyzvedla - tzn. žádné klíče cizímu do ruky, žádné cizí lidi do bytu v mé nepřítomnosti. Může být, že se časem zadavatelka seznámí a spřátelí s někým, ke komu získá důvěru a na venčení se pak domluví.

27.12.2016 16:48

Já jsem jako holka taky chodila venčit. Byl to pes děděčkova kamaráda, který mne znal od narození, psa mi předával on a on si ho i přebíral po procházce. Byla to spíš laskavost pro mne, že mne nechá jít se psem samotnou, než potřeba vyřešit venčení.
Tady je ale situace naprosto odlišná. Taky si nedovedu představit, že svěřím klíče prakticky od všeho co mám, do rukou naprosto cizímu člověku, o němž a o jehož zázemí, rodině atd. nevím vůbec nic. Nezapomeňte, že zadavatelka dotazu se stěhuje do pro ni neznámého místa, a asi sotva se tam s někým zná.
Jak bych to řešila? Asi nejspíš, aspoň zpočátku, tou školkou, kam bych psa/psy dovezla a kde bych si je po směně zase vyzvedla - tzn. žádné klíče cizímu do ruky, žádné cizí lidi do bytu v mé nepřítomnosti. Může být, že se časem zadavatelka seznámí a spřátelí s někým, ke komu získá důvěru a na venčení se pak domluví.

Nemám tušení kolik stojí pobyt psa ( resp. dvou psů ) ve školce na 12 hodin. Aby na to zadavatelce stačila výplata za ty 12ti hodinové směny.
Záleží hodně na tom, jací psi jsou, s každými by to nešlo. Ale (už se to tu jednou řešilo) - dřív chodily holčiny kolem 15ti let venčit i NO, chodily s nimi na cvičák, složily s nimi zkoušky...
Jasně, že by musela dřív takovou slečnu poznat, včetně jejích rodičů, ti by s tím museli souhlasit atd.
Ale neřešitelné to není.

27.12.2016 16:51

Nemám tušení kolik stojí pobyt psa ( resp. dvou psů ) ve školce na 12 hodin. Aby na to zadavatelce stačila výplata za ty 12ti hodinové směny.
Záleží hodně na tom, jací psi jsou, s každými by to nešlo. Ale (už se to tu jednou řešilo) - dřív chodily holčiny kolem 15ti let venčit i NO, chodily s nimi na cvičák, složily s nimi zkoušky...
Jasně, že by musela dřív takovou slečnu poznat, včetně jejích rodičů, ti by s tím museli souhlasit atd.
Ale neřešitelné to není.

Jistě, že to není neřešitelné. Ale chce to zpočátku trochu čas, poznat opravdu někoho, komu bez obav svěříte klíče od bytu. Nemyslím, že by nějaká holka, kterou zajímá kynologie nebyla schopná na vodítku vyvenčit psa/psy, ale spíš to, že někoho pouštím do svého soukromí bez mého dozoru.

27.12.2016 16:57
L(phi)

XXX.XXX.125.67

To je z velkej miery len nasa kulturna predpojatost, s tym pustanim niekoho cudzieho do domu. Najdite niekoho 15+ nech to ma obciansky a uz aspon nejaku trestnu zodpovednost, spiste zmluvu, a keby sa nieco stalo/nieco zmizlo bez znamok vlamania tak bude prave jeden podozrivy... alebo sa mozno najde nejaky student veteriny co si nemohol zobrat svojho psa na privat.
V kope krajin je uplne normalne, ze tam pride niekto cudzi, ci uz vencit psa, uklizet, postrazit deti, a problemy z toho su skor vynimkou nez pravidlom.
Pre zaciatok moze byt bezpecnejsie (aj ked mozno kusok drahsie) zacat niekym cez agenturu.

27.12.2016 17:01

Pes má kotec, přes noc tam bydlí cca 12 hodin, přes den podle toho jakou mám směnu, taky dělám dlouhý krátký týden. Ráno ve čtyři se pes pustí, proběhne-vyčůrá a stejně se nacpe hned dovnitř. Do kotce jde kolem 4:30, protože odjíždím do továrny. Tam je (podle další situace do 14:15, potom přijede žena. Nevidím v tom žádný problém a pes taky ne. V pohodě to vydrží.
Ani to jinak nejde. Pokud se rozhlédnu po okolí, kde jsou psi na řetězu 24/den, nebo pernamentně v kotci tak ten náš se má docela dobře.
Pokud je někdo doma tak je pes samozřejmně puštěný a může být kde chce. Jelikož kotec bere jako svůj prostor tak tam klidně bývá i když je otevřen.

Pokud jim to dotyčná/ý vynahradí ve dnech volna není to sice ideální, ale žádná hrůza to taky není.
Já bych taky raději byl doma se psem, ale kdo nás bude živit. Do práce se prostě musí. Naopak v těch směnách (12h) je velká výhoda ta, že sice pokud je šichta tak je celý den zabitý, ale potom mám zase další dny celé pro sebe/psa.
Navíc ta holčička by taky nejspíš musela chodit do školy a jinde a tak by stejně mohla v lepším případě až odpoledne.
Myšlenka s holčičkou je sice pěkná, ale myslím, že velmi těžko v praxi realizovatelná.

27.12.2016 17:02
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

No jo, je to něco jiného.

Ale šlo by to řešit třeba tak, že psy nechám na chodbě - a dveře dál do baráku zamknu a holčině dám pouze klíče od chodby. Ale samozřejmě, že nejdřív musím tu holčinu trošku líp poznat, ale zase úplně nemožné mi to nepřijde. A z mého pohledu je to lepší, než psa každý den vozit do nějaké té školky.

27.12.2016 17:07
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Pes má kotec, přes noc tam bydlí cca 12 hodin, přes den podle toho jakou mám směnu, taky dělám dlouhý krátký týden. Ráno ve čtyři se pes pustí, proběhne-vyčůrá a stejně se nacpe hned dovnitř. Do kotce jde kolem 4:30, protože odjíždím do továrny. Tam je (podle další situace do 14:15, potom přijede žena. Nevidím v tom žádný problém a pes taky ne. V pohodě to vydrží.
Ani to jinak nejde. Pokud se rozhlédnu po okolí, kde jsou psi na řetězu 24/den, nebo pernamentně v kotci tak ten náš se má docela dobře.
Pokud je někdo doma tak je pes samozřejmně puštěný a může být kde chce. Jelikož kotec bere jako svůj prostor tak tam klidně bývá i když je otevřen.

Pokud jim to dotyčná/ý vynahradí ve dnech volna není to sice ideální, ale žádná hrůza to taky není.
Já bych taky raději byl doma se psem, ale kdo nás bude živit. Do práce se prostě musí. Naopak v těch směnách (12h) je velká výhoda ta, že sice pokud je šichta tak je celý den zabitý, ale potom mám zase další dny celé pro sebe/psa.
Navíc ta holčička by taky nejspíš musela chodit do školy a jinde a tak by stejně mohla v lepším případě až odpoledne.
Myšlenka s holčičkou je sice pěkná, ale myslím, že velmi těžko v praxi realizovatelná.

Já nemám nic proti kotcům - pokud tam pes není pořád a majitel se mu věnuje.

Neměla bych ani nic proti tomu, kdyby byl pes 12hodin v kotci, ve kterém se může vyvenčit, to znamená asi tam mít nějakou hlínu, záchod. Mě se třeba pes v kotci prostě nevyvenčí. Mě vadí jen to, že by pes měl být přes 12 hodin v bytě, nebo kdekoli jinde, kde se nevyvenčí.

A ještě mě napadá - zadavatelka psala, že to do práce má 10 minut, jak dlouhé jsou pauzy při 12ti hodinovém provozu? Nejsou třeba hodinu? Že by stihla zajet psa vyvenčit. Vím, že by to asi nebylo zrovna pohodlné, ale alespoň prozatím, než se něco vymyslí.

A s tou holčičkou, to by nemusela být nutně malá holčička na základní škole. Ale třeba slečna co studuje vejšku a už v té škole není tak často, nebo nějaký aktivní důchodce...

27.12.2016 17:08

marcelaamax napsal(a):
No jo, je to něco jiného.

Ale šlo by to řešit třeba tak, že psy nechám na chodbě - a dveře dál do baráku zamknu a holčině dám pouze klíče od chodby. Ale samozřejmě, že nejdřív musím tu holčinu trošku líp poznat, ale zase úplně nemožné mi to nepřijde. A z mého pohledu je to lepší, než psa každý den vozit do nějaké té školky.

Vždyť se stěhuje do bytu! Na chodbě psy fakt nebude moct nechat.

27.12.2016 17:10

Školka-
-se nedoplatí ještě za dva psy
- a jaká je provozní doba té školky?
-jak tam dopravím dva psy na místo A, tak abych byl např. na 6 ráno v továrně na místě B ?
-kdy je vyzvednu když končím šichtu v 18 hodin ?

Pes (můj) to v kotci vydrží bez venčení, vyjímečně pokud porušíme návyky tak se prostě vytentuje. Já si myslím, že psovi je jedno, jestli se vykadí v kotci, nebo v předsíni.

27.12.2016 17:13

Balu, bado - moc to dramatizujete. Co potom taková au-pair, té lidi svěří nejen domácnost, ale i děti. Nebo nový zaměstnanec. Kamarádka taky musí kvůli dvanáctkám zaměstnávat venčiče, v Praze. Má klíče od bytu, psa vezme na hodinku ven, na vodítku, a žádný problém. Prověřit, sepsat smlouvu ve které budou pravidla venčení, to je samozřejmost, ale nehrotila bych to. Případně cennosti zamknout do ložnice, venčič nemusí mít přístup do celého bytu.

A kde sehnat - jobs.cz a podobné servery, nástěnky k tomu určené, každá VŠ určitě aspoň jednu vlastní, fyzickou či elektronickou, těch možností je.

27.12.2016 17:15

Mně se 12 a více hodin bez možnosti vyvenčení - vypráznění zdá také moc. Ze začátku to mohou psi zvládat, ale dlouhodobě se to může projevit na jejich zdraví, třeba ledvinové kameny... Takže pokud nepůjde zajistit psům venčení v průběhu těch 12 hodin, tak bych hledala jinou práci. Je to složité, ale je to daň za to, že má člověk psy.

27.12.2016 17:16

Já to nedramatizuji. Jen ono se spousta věcí lehce radí, ale prakticky těžko realizuje a nikdo nepomůže. A lidi nežijí jen v Praze.
Spíš bych řekl, že se to zde prostě moc vše prožívá.

27.12.2016 17:17

Balu, bado - moc to dramatizujete. Co potom taková au-pair, té lidi svěří nejen domácnost, ale i děti. Nebo nový zaměstnanec. Kamarádka taky musí kvůli dvanáctkám zaměstnávat venčiče, v Praze. Má klíče od bytu, psa vezme na hodinku ven, na vodítku, a žádný problém. Prověřit, sepsat smlouvu ve které budou pravidla venčení, to je samozřejmost, ale nehrotila bych to. Případně cennosti zamknout do ložnice, venčič nemusí mít přístup do celého bytu.

A kde sehnat - jobs.cz a podobné servery, nástěnky k tomu určené, každá VŠ určitě aspoň jednu vlastní, fyzickou či elektronickou, těch možností je.

Každý podle svého. Jistě, že to vidím subjektivně. A proto jsem i se svými dětmi byla doma a pečovala o ně, než bych je svěřila cizí ženské. A stejně to mám se psy.

27.12.2016 17:17
L(phi)

XXX.XXX.125.67

Vždyť se stěhuje do bytu! Na chodbě psy fakt nebude moct nechat.

Preco nie? Moj to na tej chodbe taha uz treti rok a netvari sa nespokojne. Resp. teda chodba + kupelka, co je tiez riesenie ak je niekomu proste neprijemne pustit cudzieho cloveka do celeho bytu.

27.12.2016 17:20

Já to nedramatizuji. Jen ono se spousta věcí lehce radí, ale prakticky těžko realizuje a nikdo nepomůže. A lidi nežijí jen v Praze.
Spíš bych řekl, že se to zde prostě moc vše prožívá.

Lidé nežijí jen v Praze, to ne, ale Brno je taky velké město, s univerzitou, takže o studenty by nouze být neměla ani tam.

27.12.2016 17:28

Každý podle svého. Jistě, že to vidím subjektivně. A proto jsem i se svými dětmi byla doma a pečovala o ně, než bych je svěřila cizí ženské. A stejně to mám se psy.

Tak upřímně, já bych taky moje holky nikomu nesvěřila, ale taky bych je nenechávala přes dvanáct hodin bez venčení. Občas - stane se, ale pravidelně? K tomu nevidím důvod. Sehnat někoho na venčení, pokud nemá člověk možnost změnit zaměstnání, není to tak velký problém.

27.12.2016 17:31

Tak upřímně, já bych taky moje holky nikomu nesvěřila, ale taky bych je nenechávala přes dvanáct hodin bez venčení. Občas - stane se, ale pravidelně? K tomu nevidím důvod. Sehnat někoho na venčení, pokud nemá člověk možnost změnit zaměstnání, není to tak velký problém.

Doporučuji přečíst, co jsem psala v této diskuzi. Ani já nejsem zcela proti tomu, sehnat někoho na venčení. Ale nebude to hned, protože je třeba najít někoho spolehlivého, když ho pustíte do svého soukromí a svěříte mu své psy. A taky psi si musí na dotyčnou osobu navyknout.

27.12.2016 17:36

Lidé nežijí jen v Praze, to ne, ale Brno je taky velké město, s univerzitou, takže o studenty by nouze být neměla ani tam.

S několika univerzitami.
Když jsem bydlela v paneláku, vždycky jsem kroutila hlavou nad třemi bezpečnostními zámky na dveřích sousedů. Co tam asi tak mohli mít ?
Já měla vždycky strach, kdyby mi někdo vlezl do bytu, aby neublížil psům. A aby ve vzteku, že tam nic nenašel, nezničil rodinné památky.
U slečny na venčení bych měla strach hlavně z návštěv kamarádů a z mejdanů, ale to by se přes sousedy brzy profláklo.
Dneska má každý peníze na účtě, kartu u sebe a zlato a drahé kamení může uložit do bankovního tresoru. Počítač zaheslovat.
Kolikrát jdu se psem a ani nezamknu chalupu. Kdyby mi sem někdo lezl, tak ať hlavně nenašlape ! Bačkory jsou hned za dveřma.

27.12.2016 17:41

L(phi) napsal(a):
Preco nie? Moj to na tej chodbe taha uz treti rok a netvari sa nespokojne. Resp. teda chodba + kupelka, co je tiez riesenie ak je niekomu proste neprijemne pustit cudzieho cloveka do celeho bytu.

Chodba je v bytovém domě společná. V bytě je předsíň... Ale třeba je to na Slovensku jinak.

27.12.2016 17:43

Chodba je v bytovém domě společná. V bytě je předsíň... Ale třeba je to na Slovensku jinak.

To je nesporné moudro !

27.12.2016 17:44

Ale tak že by venčitel šel domů krást, to bych se nebála.

Viděla bych problém jinde - a to v řešení situací, které prostě venku nastávají. Pes někomu vinou venčitele způsobí škodu, něco rozbije, jiného psa pokouše. Pes uteče. Psovi se něco stane - ať už úraz, nebo třeba náhlá zdravotní indispozice. Pes způsobí zranění venčiteli.

Jak toto řešit? Bude holčička na hlídání schopná v téhle chvíli nějaké smysluplné akce? Kdo bude platit škodu/veterináře?

27.12.2016 17:47
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Pro mě je 12 hodin pro.psa prostě moc. Kamarádka měla čubu od 2 měsíců 12 hodin samotnou to mi přijde hrozné, fena ničí ještě teď ve skoro dvou letech, to už sice panička chodí na osmičky, ale kvůli novému bytu, má fena (maďara) každý den 8 hodin náhubek
Psi zadavatelka jsou sice starší, ale nečůrat 12 hodin. No hrůza. A že psovi nevadí, když to udělá doma? To teda vadí.
Zkusila bych najít nějakou studentku. Do školky by se člověk asi vážně nedoplatil. Pokud nepůjde venčení, já bych osobně to chvíli asi zvládla na 12tky a pomalu si hledala jinou práci. Pamatuji si jak jsem se jednou musela zdržet v práci a pes (byl tak 5ti měsíční) musel zůstat doma 11 hodin.100% ještě nečůral venku, takže to pro něj nebylo nic hrozného, když bylo všude načůráno, ale mě to tak vadilo, že tam byl tak dlouho sám, že jsem se rozbrečela a omlouvala jsem se mu. pak jsme byli asi 3hodiny venku a hráli si, abych mu to vynahradila.

27.12.2016 17:47

To je nesporné moudro !

To není žádné moudro, ale vysvětlení mého příspěvku výše, na který reagovala Liphi.

27.12.2016 17:51

Andrýsek3 napsal(a):
Pro mě je 12 hodin pro.psa prostě moc. Kamarádka měla čubu od 2 měsíců 12 hodin samotnou to mi přijde hrozné, fena ničí ještě teď ve skoro dvou letech, to už sice panička chodí na osmičky, ale kvůli novému bytu, má fena (maďara) každý den 8 hodin náhubek
Psi zadavatelka jsou sice starší, ale nečůrat 12 hodin. No hrůza. A že psovi nevadí, když to udělá doma? To teda vadí.
Zkusila bych najít nějakou studentku. Do školky by se člověk asi vážně nedoplatil. Pokud nepůjde venčení, já bych osobně to chvíli asi zvládla na 12tky a pomalu si hledala jinou práci. Pamatuji si jak jsem se jednou musela zdržet v práci a pes (byl tak 5ti měsíční) musel zůstat doma 11 hodin.100% ještě nečůral venku, takže to pro něj nebylo nic hrozného, když bylo všude načůráno, ale mě to tak vadilo, že tam byl tak dlouho sám, že jsem se rozbrečela a omlouvala jsem se mu. pak jsme byli asi 3hodiny venku a hráli si, abych mu to vynahradila.

To nebude problém směn, ale špatně zvoleného plemene... maďar bez práce je prostě ničič a magor.

27.12.2016 17:51

Když ona je tu řeč o "holčičce", ale znám patnáctileté "holčičky" a jsou to pořádné "baby".
A té venčitelce by 15 být mělo. Může to být i 18ti letá slečna. ( V Brně je např. v kavárnách pro brigádnice- studentky- běžná odměna 50, - za hodinu a co jich tam dělá.) Také to může být statná důchodkyně, která už svého psa mít nechce- nemůže.( Kdybych neměla psa svého, klidně bych někomu venčila).

27.12.2016 18:00

Když ona je tu řeč o "holčičce", ale znám patnáctileté "holčičky" a jsou to pořádné "baby".
A té venčitelce by 15 být mělo. Může to být i 18ti letá slečna. ( V Brně je např. v kavárnách pro brigádnice- studentky- běžná odměna 50, - za hodinu a co jich tam dělá.) Také to může být statná důchodkyně, která už svého psa mít nechce- nemůže.( Kdybych neměla psa svého, klidně bych někomu venčila).

Pravda...

27.12.2016 18:04

Doporučuji přečíst, co jsem psala v této diskuzi. Ani já nejsem zcela proti tomu, sehnat někoho na venčení. Ale nebude to hned, protože je třeba najít někoho spolehlivého, když ho pustíte do svého soukromí a svěříte mu své psy. A taky psi si musí na dotyčnou osobu navyknout.

Tak já reagovala na to, že najít venčitele může být zdlouhavá záležitost - já bych to tak zle neviděla. I když... záleží na psech, samozřejmě. U nás bych se bála nejvíc, že přijdu domu a slečna venčitelka bude namáčknutá na zeď a moje smečka jí nedovolí ani se pohnout.

27.12.2016 18:10
mojipsi

XXX.XXX.112.17

Co třeba sousedi by nevypomohli?

27.12.2016 18:13

Tak já reagovala na to, že najít venčitele může být zdlouhavá záležitost - já bych to tak zle neviděla. I když... záleží na psech, samozřejmě. U nás bych se bála nejvíc, že přijdu domu a slečna venčitelka bude namáčknutá na zeď a moje smečka jí nedovolí ani se pohnout.

Já taky.

27.12.2016 18:36
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

To nebude problém směn, ale špatně zvoleného plemene... maďar bez práce je prostě ničič a magor.

Jo to máte samozřejmě taky pravdu. Myslím, že je to i jedno z druhým, absolutně špatný výběr plemene do takových podmínek, i když do takových podmínek asi žádného psa. Fena je teda milionová, protestovat nesmí, protože by dostala, přesto paničku bezmezně miluje. Poslouchá jak hodinky, žádný magor, i když asi trochu bude, jen teda ničí.

27.12.2016 18:44
tapina

XXX.XXX.211.239

10 minut od domu, co řešíte, na kole to jsou 3. Možná 4. Psy vyvenčíte a ještě se i vklidu naobědváte, vydýcháte, zregenerujete. Já se třeba ještě musím převlíknout. Dřív jsem takhle chodila pěšky, ale teď jezdím na kole, protože mě aspoň nikdo neotravuje cestou.
Ze zákona nárok na pauzu máte, nemá cenu být někde, kde se to nedodržuje, je to o zdraví.

27.12.2016 19:02
tapina

XXX.XXX.211.239

S těma 10 minutami to byl nějaký šum, omlouvám se.

Někdy to je těžké někoho pustit do baráku - kde bydlím, je to takový "dům hrůzy", o venčitele bych se bála. Sousedi, kecy atd. Nebo třeba bych se i bála, že mi vypustí kocoura.

Taky sním o tom, že budu dělat 3 dny v týdnu 12hodin. Zbytek volno. Jednou smajlík
Podle mě je to daleko lepší, než 5*8 + každý den zbytečná pauza.
Myslím, že to zvládnete.

27.12.2016 19:25
Lorie161

XXX.XXX.66.112

A odkud z Brna jste?

27.12.2016 19:26

"Taky sním o tom, že budu dělat 3 dny v týdnu 12hodin. Zbytek volno. Jednou
"

je to lepší. Mít psi možnost se někde vyvenčit, ideál. Taky jsem pracovala 7 dní 16h denně,7 dní volno. Pro člověka bez závazků dokonalé - dvakrát do měsíce týden "dovolené".

sh

27.12.2016 20:40
sh

XXX.XXX.95.70

Muj pes dvanactky prospal, nebylo to idealni a kdykoli se vyskytl nekdo kdo byl schopny vyvencit, vyuzila jsem ho. Ve volne dny mel tolik aktivit, ze pak dva dny spal, pak obcas nejaka dovolena a nakonec nebyl skoro vubec sam. Ted kdyz je starsi delam osmicky, jsem klidnejsi, ze nemusi zadrzovat, ale chova se uplne stejne jak po dvanactce, spi v perince.

27.12.2016 20:40
dadu

XXX.XXX.61.94

lesnížínka napsal(a):
Vidím, už to tu všechno padlo. Já bych prostě pejsy nechala v chodbě a ostatní dvěře zamknula(pokud ovšem něco takového dovoluje dispozice bytu).

Zkusila bych to také tak. Pokud je (nebo bude) v té chodbě koberec, tak bych ho odstranila a dala jim tam něco, čemu by nevadilo, pokud by čurání opravdu nevydrželi. Ale opravdu bych si hledala jinou práci. Aspoň na směny.

Moje snacha má 3 pitbuly - 1 psa a 2 feny, jedna je vykastrovaná. Jsou dospělí, nejmladší feně budou 2 roky. Dělala taky dvanáctky a než se dali dohromady s mým synem, měla psy venku v kotci. Pak se musela odstěhovat (kvůli psům), tak nějaký čas bydleli u mě. Několikrát jsme byli venku před chalupou "na návsi v parku", kde byli psi na volno, pes ke mě normálně přišel, nechal se pohladit, vzal si pamlsek. Jak se ke mě nastěhovali a pes vystoupil na dvoře z auta, přestal "mě brát". Nepřišel ke mě, nevzal si pamlsek, štěkal na mě a to dost výhrůžně a zle. Prostě si nedovolím k němu jít. Feny jsou naprosto v pohodě. Nikdo z nás to nechápe, nikdy jsem se žádným psem (ani cizím) neměla žádný problém, sama jsem měla šarplanince, kavkazandu a teď mám rotíka, malé psy nepočítám. Ona dělala dvanáctky, syn někdy desítky, někdy i podstatně dýl (barman), takže se párkrát stalo, že psi byli bez vyvenčení 15 hodin. Nikdy se doma nevyčurali, ale strašně jsem je litovala a měla jsem to mladým za zlé. Já je bohužel vyvenčit nemohla. Pes na mě vydržel štěkat i hodinu, když jsem se vrátila z práce a to jsem byla v přízemí a psi v patře. Tenkrát jsem dělala taky dvanáctky, ale dojížděla jsem, tak jsem byla pryč 14,5 hodiny denně (kromě víkendů). Neměla jsem čas na syna (maturoval a mluvila jsem s ním tak 5 min denně), o zvířatech a domácnosti ani nemluvě smajlík Změnila jsem práci, dělám na 3 směny a v pohodě (ani koza nemá problémy ohledně dojení) smajlík Mladí už tu nebydlí, přes to jejího psa pohladit nemůžu. Feny ano.

27.12.2016 23:23
tapina

XXX.XXX.211.239

"Taky sním o tom, že budu dělat 3 dny v týdnu 12hodin. Zbytek volno. Jednou
"

je to lepší. Mít psi možnost se někde vyvenčit, ideál. Taky jsem pracovala 7 dní 16h denně,7 dní volno. Pro člověka bez závazků dokonalé - dvakrát do měsíce týden "dovolené".

No tak to je super, ovšem to se mi fakt nepovede smajlík Jednak protože některé práce jsou z týdne na další, druhak bych to asi nevydržela, myslím ten týden volna smajlík

Taky, některé profesionální úklidové firmy mají i lidi na hlídání dětí a na požádání vyvenčí i psa, i když to třeba přímo neuvádějí. Za dost slušné peníze. Uklízečka má taky dost běžně klíče od bytu, firmy, nedovolí si tam ve vlastním zájmu nic uzmout, pokud se něco nepovede, hned to hlásí, jsou pojištění.

28.12.2016 00:40

Tapina - S týdnem volna já nemám problém, naopak. Týden na čundru uteče jak voda.
V reálu, když člověk k tomu studuje a bydlí v domku se zahradou, tak toho volna nebylo až tak přehnaně. Teď už bych si tenhle režim dovolit nemohla, ale jsem ráda, že jsem si to mohla vyzkoušet.

28.12.2016 09:11

Při 12 hodinové směně musí mít zadavatelka pauzu na svačinu, pokud má práci 10 minut od domu jak píše, tak bych prostě vylítla a běžela dát vyčůrat psy. Sama sem takhle jezdila autem ke štěněti, musela sem se ještě převllíknout, nebo spíš natáhnout si bundu a tepláky přes pracovní hadry, ve kterých ven nesmíme, měla sem na to půl hodiny a 3 km tam a zpět a stihlo se to, za cenu že jsem teda nesvačila.

28.12.2016 09:49

Při 12 hodinové směně musí mít zadavatelka pauzu na svačinu, pokud má práci 10 minut od domu jak píše, tak bych prostě vylítla a běžela dát vyčůrat psy. Sama sem takhle jezdila autem ke štěněti, musela sem se ještě převllíknout, nebo spíš natáhnout si bundu a tepláky přes pracovní hadry, ve kterých ven nesmíme, měla sem na to půl hodiny a 3 km tam a zpět a stihlo se to, za cenu že jsem teda nesvačila.

12 hodin jste byla bez jídla?

28.12.2016 10:13

To jsem přesně chtěla napsat...opravdu stačí jen vyběhnout na rychlou "čůrandu" a zbytek pořešit až přijedu z práce...taky bych to takhle řešila...

28.12.2016 10:14

Při dvanácti hodinové šichtě mám pocit, že jsou přestávky dvě...

28.12.2016 10:21
koňadra

XXX.XXX.128.31

Už jsem tady napsala - 12 a více (neboť i cesta něco trvá) hodin nechat psy zavřené v bytě považuji za týrání. Ono něco jiného je v noci, kdy lidi i psi spí, něco jiného je přes den. Nikdo mne nepřesvědčí, že ten pes spí v noci a ještě spí dalších 12 h přes den. To je přece hloupost! Pes spí po chvílích, mezi tím se prochází po bytě - tu slyší výtah, tu sousedy, občas zazvoní pošťačka, děcka, co si hrají se zvonky... jakmile se pes začne hýbat, hýbou se i střeva a tím spíš pes potřebuje na záchod. Když tady někdo napíše, že člověk a pes mají jiný vylučovací systém... přijde mě to jako hloupost!
Bydlela jsem v paneláku, jeden čas jsem pracovala 8,5 h, + cesta 30 min. tam,30 min. zpět - každý den jsem měla nervy, jak to ti psi 9,5 h vydrží - natož 13 h a více. Neexistovalo jít z práce nakoupit, na kafe s kámoškou - nic. Prostě rychle domů a se psy ven. Lidi, jste normální, takhle nechat trápit psa? Já to psychicky nedávala ani těch 9,5 hodiny, ani to, když jsme se později střídali s manželem na mnohem delších směnách (já 12+3, manžel 24+2). I když psi na tom vydělali, protože jsme se doma jen míjeli (jenže co to bylo za život?), přesto jsme se raději odstěhovali na vesnici do RD.

Kdybych byla v roli zadavatelky, udělala bych všechno proto, abych našla "venčiče". Vždyť dnes v každém vchodě je psů několik, neměl by to být až takový problém najít někoho, kdo by přibral cizího psa (psy) k tomu svému. Při dvanáctkách by to asi nebylo potřeba každý den, takže možná by bylo vhodné najít někoho, kdo také dělá na směny a střídat se, možná by to i ta druhá strana uvítala. Pokud jde o pouštění cizích lidí do bytu: taky bych z toho nebyla odvázaná, ale zdraví a pohoda mých psů by mně bylo přednější. Takže bych psy naučila být v předsíni a zbytek bytu zamknula, případně bych alespoň vyčlenila jeden pokoj, který bych zamykala. Ovšem třeba se z "venčiců" stanou přátelé a potom tato otázka ani nebude aktuální.
Jistě je zde i to riziko, že se "půjčení psi" někde porvou, zaběhnou... pro ten případ by prostě byla dohoda, že "venčič" je nebude pouštět z vodítka, na vyvenčení to stačí, a takové nehody se tímto dost eliminují.

28.12.2016 10:30
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

PRO ZADAVATELKU
Tady máte nějaký kontakty na venčení, v Brně jich je celkem dost.
https://www.doginni.cz/cs/hlidaci?order=distance&latitude=49.1950602&longitude=16.606837100000007&location=Brno&search=1
Pokud by vám nevyhovovalo venčení od cizích, tak při 12ctkách byste měla mít nárok na dvě půlhodinové přestávky? Zkusila bych se dohodnout se zaměstnavatelem, že byste si je vybrala najednou a v tu dobu skočila psy vyvenčit. Nebo prostě při té práci zároveň hledat jiné zaměstnání.

28.12.2016 10:37

Nebyla sem bez jídla, máte právo jít na záchod, tak sem vždycky během chvíle něco rychle snědla.

XXX189

28.12.2016 10:55
XXX189

XXX.XXX.89.103

Já bych na prvním místě asi naučila psy na záchod uvnitř. Všechno jde naučit. Nic není trvalé, taky se snadno může stát, že zadavatelka najde nějakého fajn partnera, že... Nějaká výpomoc na venčení by pro mě osobně byla až na posledním místě. Není maličká šance, že šéf firmy by dovolil např. do areálu postavit kotec? Vím, že někde to tak jde, stejně tam mají jednoho psa jako ostrahu objektu, tak se k němu na zaměstnancovy náklady prostě jen přilepil druhý kotec, nijak nezavazí... Popřípadě bych pohledala kotec k pronájmu, pokud by byl v rozumné vzdálenosti od trasy domov - práce. Tak, abych měla klíče od objektu, prostě jen psy vrazila dovnitř a letěla. Otázkou je, zda zaměstnavatelka jezdí autem či šalinou, v případě šaliny bych si nedokázala představit to zdržení.

28.12.2016 11:02

No záchod doma, těžko říct, nevíme co je to za psy, kdyby to byli dva joršíři tak budiž. Ale dva psi středního plemene, to nevim, střední plemeno je podle mě labík nebo ovčák, ty bych doma na plínku učit nechtěla. Kotec v areálu firmy, to zní jako hezká pohádka, ale málokdo to dovolí.Pochybuji že zadavatelka bude mít takovou práci aby si tam mohla brát psy, takoví lidé obvykle nedělají dvanáctky. Třeba tak kde dělám já je nás asi stovka podobných zaměstnanců a kdyby měli mít všichni kotec na psa, no nevim, krom toho třeba do naší firmy nic živého nesmí, psa tam z hygienických důvodů nemá ani ostraha. Prostě pokud by to bylo v mé moci tak bych na místě zadavatelky běhala nebo jezdila domů, krátce vyvenčit, deset minut, vyčůrání, stačí. Pokud by to nemohla stohnout, domluvi¨la bych se opravdu s někým na venčení, hodný soused apod. za poplatek věnovat pár minut cizím psům, proč ne.Stačí na vodítku obejít barák a nechat je vyčůrat, takže vydělaná stovka za půl hodky pro důchodce třeba dobrý, tedy pokud jsou psi natolik zvládnutelní cizím člověkem že by to bylo možné.

28.12.2016 19:49
cori

XXX.XXX.23.52

koňadra napsal(a):
Tak jste měla prostě výjimku, ale jinak nevěřím, že by to většina psů zvládala! Tečka.

aha, takze "muj nazor je spravny, vy jste kandidat na guinessovu knihu rekordu" . boze! a pak se divte normalnim lidem, ze sem chodi trollit...

28.12.2016 20:00
koňadra

XXX.XXX.128.31

cori napsal(a):
aha, takze "muj nazor je spravny, vy jste kandidat na guinessovu knihu rekordu" . boze! a pak se divte normalnim lidem, ze sem chodi trollit...

Co na to říct? Nejspíš patříte k těm, kterým přijde normální zavřít psa do bytu na 13 h denně - však on to vydrží.
Normální lidi sem chodí trollit? Normální lidi snad píší normální názory (byť s nimi třeba někdy nemusím souhlasit), trollit snad chodí právě ti nenormální, ne?

sh

28.12.2016 20:26
sh

XXX.XXX.95.70

koňadra napsal(a):
Co na to říct? Nejspíš patříte k těm, kterým přijde normální zavřít psa do bytu na 13 h denně - však on to vydrží.
Normální lidi sem chodí trollit? Normální lidi snad píší normální názory (byť s nimi třeba někdy nemusím souhlasit), trollit snad chodí právě ti nenormální, ne?

A Vam prijde normalni nekoho osocovat, ze umyslne tyra psa.
Obcas se v zivote stane neco co nelze hned resit idealne pro vsechny strany. Muj pes to vydrzel, byl v pohode a je v pohode.

28.12.2016 20:49
koňadra

XXX.XXX.128.31

sh napsal(a):
A Vam prijde normalni nekoho osocovat, ze umyslne tyra psa.
Obcas se v zivote stane neco co nelze hned resit idealne pro vsechny strany. Muj pes to vydrzel, byl v pohode a je v pohode.

A kde jsem koho osočila? Přečtěte si znovu celou diskusi. Nicméně můj názor je, že pes zavřený 12 a více hodin v bytě prostě je chudák. Ale nikoho jsem neosočila. Zadavatelka se ptala, co si o tom kdo myslí - já si myslím tohle. Zároveň jsem jí poradila, co bych udělala já (hledala "venčiče") - tak o co jde?! Ptala se na rady, dostala je - různé, např. udělat si z bytu psí záchod, nechat psy osudu apod. - čím se bude řídit, záleží na ní. Ale věřím, že udělá vše pro to, aby psi zbytečně netrpěli.

29.12.2016 14:22
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Můj známý měl čuvačku a téměř celý život jí venčil 2x denně - ráno před prací po dobu vykouření 1 cigarety a večer před spaním to samé. Když pršelo, občas odmítla i po těch 12 h vylézt ven a raději to "držela" 24 h. Netvrdím, že je to správně, ale čuvačka se dožila 12 let bez obtíží spojených s vylučováním.
Sama jsem mívala jeden den v týdnu "dlouhou" (cca 13 h) a pes byl po vyběhnutí ven ještě schopen několik minut jen tak pobíhat a očuchávat stromy než se poprvé vyvenčil. Dnes je mu 13 let (velké plemeno) a nepůsobí, že by ho to poznamenalo.

Pokud jde o dospělé psy, věřím, že to párkrát vydrží, než se zadavatelce podaří najít někoho na venčení nebo to vyřešit jinak.

29.12.2016 18:02
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

jazzinka napsal(a):
Můj známý měl čuvačku a téměř celý život jí venčil 2x denně - ráno před prací po dobu vykouření 1 cigarety a večer před spaním to samé. Když pršelo, občas odmítla i po těch 12 h vylézt ven a raději to "držela" 24 h. Netvrdím, že je to správně, ale čuvačka se dožila 12 let bez obtíží spojených s vylučováním.
Sama jsem mívala jeden den v týdnu "dlouhou" (cca 13 h) a pes byl po vyběhnutí ven ještě schopen několik minut jen tak pobíhat a očuchávat stromy než se poprvé vyvenčil. Dnes je mu 13 let (velké plemeno) a nepůsobí, že by ho to poznamenalo.

Pokud jde o dospělé psy, věřím, že to párkrát vydrží, než se zadavatelce podaří najít někoho na venčení nebo to vyřešit jinak.

Jo já si taky myslím, že zdravý dospělý pes to vydrží. Ale nemyslím si, že by to pro něho bylo dobré.

Lidi z vesnice tady třeba mají velkého psa celý život v malém kotci. Mimo kotec nebyl snad nikdy, pořád jen dělá malé kolečko v kotci. Krmený je převážně zbytky od stolu, občas granule z Penny. Dost často tam nemá ani vodu. Může mu být cca 14 let. Pes vypadá celkem zdravě, ale podle mě je to prostě chudák.

Paprunak

30.12.2016 10:50
Paprunak

XXX.XXX.19.60

Zajímalo by mě, co je podle vás ještě ok?
Mně teď čeká konec VŠ (pes býval sám doma vždy max 6-7h, nikdy jsem ho nenechavala vic) a nástup do zaměstnání, takže čekám 8h směny + dojezdy až hodinu dle spoju a už jsme na 10h... To je snesitelne?
(Jinak jde o 3 leteho psa, v bytě, lenive plemeno :).

30.12.2016 10:55
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Paprunak napsal(a):
Mně teď čeká konec VŠ (pes býval sám doma vždy max 6-7h, nikdy jsem ho nenechavala vic) a nástup do zaměstnání, takže čekám 8h směny + dojezdy až hodinu dle spoju a už jsme na 10h... To je snesitelne?

No podle mě je 10 hodin už moc, a je jedno, že je to lenivé plemeno, ale moc je to právě kvůli venčení. Neříkám jednou za čas, to by šlo, ale ne denně.

Nevím, prostě pes je záležitost na několik let a každý by měl při jeho pořízení myslet i na to, jak to bude za pár let. Vím, že někdy se stanou věci, které neovlivníme, ale pokud jsem sama v bytě, studuji a vím, že za pár let nastoupím do zaměstnání, a nevím jak dlouhou dobu bude muset být pes sám doma, tak asi hodně přemýšlím, jestli si toho psa pořídím.

A teď se na mě sesypejte, že by psa nemohl mít nikdo. Ne to si nemyslím. Jen si myslím, že ho nemusí mít každý.

30.12.2016 11:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

marcelaamax napsal(a):
No podle mě je 10 hodin už moc, a je jedno, že je to lenivé plemeno, ale moc je to právě kvůli venčení. Neříkám jednou za čas, to by šlo, ale ne denně.

Nevím, prostě pes je záležitost na několik let a každý by měl při jeho pořízení myslet i na to, jak to bude za pár let. Vím, že někdy se stanou věci, které neovlivníme, ale pokud jsem sama v bytě, studuji a vím, že za pár let nastoupím do zaměstnání, a nevím jak dlouhou dobu bude muset být pes sám doma, tak asi hodně přemýšlím, jestli si toho psa pořídím.

A teď se na mě sesypejte, že by psa nemohl mít nikdo. Ne to si nemyslím. Jen si myslím, že ho nemusí mít každý.

Souhlas.

30.12.2016 11:10
LájošM

XXX.XXX.14.251

Podle mne většina majitelů psů pracuje,8h je normální pracovní doba, nevidím v tom problém. Pes si na denní rytmus zvykne a těch 9 hodin prospí.

30.12.2016 11:13
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

LájošM napsal(a):
Podle mne většina majitelů psů pracuje,8h je normální pracovní doba, nevidím v tom problém. Pes si na denní rytmus zvykne a těch 9 hodin prospí.

Jo, to prospí, v tom problém nevidím. Ale nepřijde vám moc to, že se 10 hodin nemůže vyvenčit?

30.12.2016 11:14
LájošM

XXX.XXX.14.251

marcelaamax napsal(a):

Nikdy nemůžete vědět, jak s vámi život zatočí za rok, za dva, za pět.
To by si opravdu psa nemohl pořídit nikdo. I když máte dnes barák, fungující rodinu... Takových případů znám, kdy se lidé museli stěhovat, rodina se rozpadla, člověk zůstal sám, musel vzít zaměstnání, které by ho ještě před nedávnem ani nenapadlo.

30.12.2016 11:18
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

LájošM napsal(a):
Nikdy nemůžete vědět, jak s vámi život zatočí za rok, za dva, za pět.
To by si opravdu psa nemohl pořídit nikdo. I když máte dnes barák, fungující rodinu... Takových případů znám, kdy se lidé museli stěhovat, rodina se rozpadla, člověk zůstal sám, musel vzít zaměstnání, které by ho ještě před nedávnem ani nenapadlo.

Ano přesně to jsem psala.

Ale zrovna případ, že studuji, vím, že za nějakou dobu budu pracovat a jsem sama v bytě - to asi není o tom, že s vámi život zatočí.

Edit: Neříkám, že by takový člověk nemohl mít psa vůbec, ale domluvila bych si nějaké to venčení.

30.12.2016 12:33

Já bych řekla, že pro dospělého zdravého psa je 10 h maximum. Ne ideál, samozřejmě, ale je to ještě únosné. Kdyby nebylo, tak by si opravdu nemohl do bytu pořídit psa nikdo, kdo normálně pracuje na plný úvazek 8h denně/40 h týdně. S polední půlhodinovou pauzou to vychází na 8,5 h, s cestou to víceméně dá těch 10 h (podle toho, jak dlouho trvá cesta do/ze zaměstnání).

30.12.2016 13:55

Každý, kdo si pořizuje psa, by měl vědět, že pes přináší spoustu omezení ( také spoustu radosti, ale s tou jaksi lidé počítají - s těmi omezeními ne ), co se týče bydlení, zaměstnání, dovolených, návštěv...atd.
Teď to nemyslím na zadavatelku, ale všeobecně - spíš pro ty, kteří o pořízení psa uvažují.
Nenechávala bych psa 10 hodin zavřeného bez možnosti vyvenčení. Někdy může venčit někdo z rodiny ( i za cenu, že pes dostane sem tam špagety od oběda ), někdo má partu psářů a některý mu vezme psa ven, někdo má ochotného souseda, někdo může brát psa do zaměstnání, někdo má okolo domu oplocenou zahradu a psí dvířka, někdo má psa v kotci s částí trávy a hlíny... Možností je mnoho a není pravda, že by psa nemohl mít nikdo. A je pravda, že by ho neměl mít ten, kdo pro něj nemá podmínky. Pak bychom nebyli republika s největší hustotou psů na obyvatele, města by nebyla plná agresivních psů a výkalů.

30.12.2016 17:15

Každý, kdo si pořizuje psa, by měl vědět, že pes přináší spoustu omezení ( také spoustu radosti, ale s tou jaksi lidé počítají - s těmi omezeními ne ), co se týče bydlení, zaměstnání, dovolených, návštěv...atd.
Teď to nemyslím na zadavatelku, ale všeobecně - spíš pro ty, kteří o pořízení psa uvažují.
Nenechávala bych psa 10 hodin zavřeného bez možnosti vyvenčení. Někdy může venčit někdo z rodiny ( i za cenu, že pes dostane sem tam špagety od oběda ), někdo má partu psářů a některý mu vezme psa ven, někdo má ochotného souseda, někdo může brát psa do zaměstnání, někdo má okolo domu oplocenou zahradu a psí dvířka, někdo má psa v kotci s částí trávy a hlíny... Možností je mnoho a není pravda, že by psa nemohl mít nikdo. A je pravda, že by ho neměl mít ten, kdo pro něj nemá podmínky. Pak bychom nebyli republika s největší hustotou psů na obyvatele, města by nebyla plná agresivních psů a výkalů.

Přesně tak. Pokud chce někdo mít štastného psa, ne chudáka který zavřený celý život jen čeká na chvilku času, tak prostě musí slevit někde jinde. Třeba horší ale míň časově náročná práce. Mohla bych dělat lepší práci a vydělat víc peněz, ale to co dělám mám asi 10 minut od baráku, ještě na směny, takže psi jsou sami jen deset dní v měsíci po dobu 8 a půl hodiny, to se dá vydržet, a ještě mají zajištěné vypuštění na vyčůrání, dvakrát během té doby smajlík.

30.12.2016 17:55

marcelaamax napsal(a):
Jo, to prospí, v tom problém nevidím. Ale nepřijde vám moc to, že se 10 hodin nemůže vyvenčit?

Já když se dám do spaní, tak spím taky 10 hodin, v kuse a nevenčím se

Tadle diskuse je neřešitelná, zadavatelka to bude muset prubnout, co jí a jejím psům sedne, každý to tady máme jinak, někdo krmí granule z obchoďáku, někdo má ještě jednu lednici pro psa, někdo je schopnej psa smažit na elektrice jinej ho prostě ze špagátu nepustí a.t.d.

30.12.2016 21:21

Paprunak napsal(a):

Já v tom velký problém nevidím...i když se mě to netýká, jsme vícečlenná rodina a pesani bývají sami doma max 3-4 hoďky, ale já jsem takovej poctivec, že bych si přivstala a před tím udělala minimálně hoďku a půl nebo klidně dvě procházku (což dělám standardně než jdu do práce, prostě vstanu v pět-v půl šestý...do sedmi lítáme po lese, pak snídaně a pak se vypravím do práce...a to mám snad největší lenochy na světě, kteří jsou nejspokojenější doma na gauči...
No a po práci znovu delší prochajda...ale je to samozřejmě časově náročné...

30.12.2016 21:46
kashttan

XXX.XXX.159.61

PRO ZADAVATELKU: Jestli jste z Brna, napište mi do zpráv z jaké části, pokud to nebude druhá strana Brna, můžu se na venčení po dohodě nabídnout, pokud projdu vaším výběrem

3.1.2017 12:45
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Já když se dám do spaní, tak spím taky 10 hodin, v kuse a nevenčím se

Tadle diskuse je neřešitelná, zadavatelka to bude muset prubnout, co jí a jejím psům sedne, každý to tady máme jinak, někdo krmí granule z obchoďáku, někdo má ještě jednu lednici pro psa, někdo je schopnej psa smažit na elektrice jinej ho prostě ze špagátu nepustí a.t.d.

Ano, ale vy se můžete rozhodnout sama, sama víte kdy potřebujete. Ten pes je závislý na vás a rozhodujete o tom za něho vy. A to mi nepřijde fér. On třeba bude potřebovat, ale co mu zbývá, prostě to chudák vydrží než se vrátíte.

Ať si každý dělá co uzná za vhodné, já bych prostě psa nenechala každý den 10 hodin bez venčení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík