Pes sežral mršinu v lese - kdy odčervit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.12.2016 16:39
Rencaa

XXX.XXX.185.156

Dnes při procházce v lese sežral pes kus mršiny - podle zbytků buď srna, nebo zajíc, kosti tam nebyly, okolo všude srst srnčí, či zaječí, plus i ptačí peří, moc toho nezbylo, bohužel se stihl ládovat celkem dlouho. Má někdo zkušenost, kdy je nejvhodnější psa po takovém nežádoucím hodování odčervit, případně jaké podniknout jiné kroky? Ještě se nám to nestalo. Bydlí s námi uvnitř domu, tak z toho nemám vůbec dobrý pocit.

Děkuji předem za rady.

26.12.2016 17:21
anonymx

XXX.XXX.189.221

A cemu by odcerveni prospelo? Tak se nacpal a maximalne bude mit trochu problemy- zvraceni prujem nebo taky mu nic nebude.

26.12.2016 17:21
anonymx

XXX.XXX.189.221

A cemu by odcerveni prospelo? Tak se nacpal a maximalne bude mit trochu problemy- zvraceni prujem nebo taky mu nic nebude.

26.12.2016 17:25
Rencaa

XXX.XXX.185.156

anonymx napsal(a):

O parazitech jste ještě neslyšel/a? Pamatuju si, že mi na veterině říkali, že kdyby pes sežral např. mrtvého divokého ptáka, měli bychom ho odčervit, ale právě mě nenapadlo se zeptat, v jakém časovém horizontu. Nevíme přesně, co to bylo, tak myslím, že to není od věci.

26.12.2016 17:25
asurwic

XXX.XXX.36.3

Červy, kteří rozkládají maso, neparazitují ve psím žaludku. Ale odčervit samozřejmě můžete. Nevím, kolik je Vašemu psovi, ale zírám, že se Vám to stalo poprvé. Já sežrání hnusů "řeším" minimálně jednou týdně.

26.12.2016 17:34
Rencaa

XXX.XXX.185.156

asurwic napsal(a):
Červy, kteří rozkládají maso, neparazitují ve psím žaludku. Ale odčervit samozřejmě můžete. Nevím, kolik je Vašemu psovi, ale zírám, že se Vám to stalo poprvé. Já sežrání hnusů "řeším" minimálně jednou týdně.

Máme štěstí, že v lese tak často na mršinu nenarazíme a pes se drží poměrně blízko u nás, jen jednou když byl malé štěně, tak někde patrně taky zřejmě něco sežral, protože zmizel na delší dobu, a pak mu bylo doma hrozně zle, dokonce i pojídání exkrementů v dospělosti v podstatě ustalo. Ovšem o svátcích si vždycky připraví něco zábavného - vloni touto dobou sice nesežral mršinu, ale nějaký dobrák v lese pohodil zřejmě po nějaké party nebo nevím proč, opravdu to nepochopím, obrovské množství kuřecích stehýnek a karbanátků, víme to proto, že jsme psa u zbytků načapali, a jelikož to bylo opravdu divné, jak nějaká nástraha kousek od silnice, jeli jsme na veterinu, kde pes vyzvrátil takové množství karbanátků a kuřecího, že mi paní odtamtud musela půjčit vidle a kolečko, abych to všechno nabrala ze dvora a uklidila...nikdy bych nevěřila, kolik se toho do žaludku psa vejde...takže kdo ví, kolik toho dnes v tom lese sežral...

26.12.2016 17:46
anonymx

XXX.XXX.189.221

Asi by to chtelo aspon zakladni informace o parazitech na ktere odcerveni pusobi. Ja bych to resila kyslicnikem na vyzvraceni, pokud toho sezral hodne,.

26.12.2016 17:50
asurwic

XXX.XXX.36.3

Rencaa napsal(a):
Máme štěstí, že v lese tak často na mršinu nenarazíme a pes se drží poměrně blízko u nás, jen jednou když byl malé štěně, tak někde patrně taky zřejmě něco sežral, protože zmizel na delší dobu, a pak mu bylo doma hrozně zle, dokonce i pojídání exkrementů v dospělosti v podstatě ustalo. Ovšem o svátcích si vždycky připraví něco zábavného - vloni touto dobou sice nesežral mršinu, ale nějaký dobrák v lese pohodil zřejmě po nějaké party nebo nevím proč, opravdu to nepochopím, obrovské množství kuřecích stehýnek a karbanátků, víme to proto, že jsme psa u zbytků načapali, a jelikož to bylo opravdu divné, jak nějaká nástraha kousek od silnice, jeli jsme na veterinu, kde pes vyzvrátil takové množství karbanátků a kuřecího, že mi paní odtamtud musela půjčit vidle a kolečko, abych to všechno nabrala ze dvora a uklidila...nikdy bych nevěřila, kolik se toho do žaludku psa vejde...takže kdo ví, kolik toho dnes v tom lese sežral...

Jó, jsou to prasata. Můj dnes našel nějakou hnusnou páteř z kdovíčeho, ale dost brzo ho naštěstí omrzela.

Tak hlavně ať to Váš hafan ve zdraví zvládne a není mu špatně z přežrání. Co se týká parazitů, tak toho bych se bála spíše po pozření těch výkalů, než u mršin.

26.12.2016 17:54
Rencaa

XXX.XXX.185.156

anonymx napsal(a):
Asi by to chtelo aspon zakladni informace o parazitech na ktere odcerveni pusobi. Ja bych to resila kyslicnikem na vyzvraceni, pokud toho sezral hodne,.

Ten bohužel nemáme smajlík

26.12.2016 17:55
Rencaa

XXX.XXX.185.156

asurwic napsal(a):
Jó, jsou to prasata. Můj dnes našel nějakou hnusnou páteř z kdovíčeho, ale dost brzo ho naštěstí omrzela.

Tak hlavně ať to Váš hafan ve zdraví zvládne a není mu špatně z přežrání. Co se týká parazitů, tak toho bych se bála spíše po pozření těch výkalů, než u mršin.

Děkujeme moc.
Taky by mi přišlo logičtější odčervovat po pozření exkrementů než nějakého ptáka...

26.12.2016 17:55
asurwic

XXX.XXX.36.3

anonymx napsal(a):

A změnit veterináře, který má alespoň tyto základní informace o zdraví psů a léčebných přípravcích a neinformuje mylně jen z důvodu, aby prodal zboží.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.12.2016 18:03

Proboha kdo doma nemá peroxid

kromě mě smajlík

a ne, nelejte mu to.

26.12.2016 18:11
asurwic

XXX.XXX.36.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Proboha kdo doma nemá peroxid

kromě mě smajlík

a ne, nelejte mu to.

Fuj. I já ho doma nemám.

26.12.2016 18:19

asurwic napsal(a):
Fuj. I já ho doma nemám.

No jo ale Vy jste vůbec mimoň :-p

já bych temu psovi dala řízek
ať ten hnus zají a netáhne mu z pusy
nebo husu.

26.12.2016 19:57

Rencaa napsal(a):
Dnes při procházce v lese sežral pes kus mršiny - podle zbytků buď srna, nebo zajíc, kosti tam nebyly, okolo všude srst srnčí, či zaječí, plus i ptačí peří, moc toho nezbylo, bohužel se stihl ládovat celkem dlouho. Má někdo zkušenost, kdy je nejvhodnější psa po takovém nežádoucím hodování odčervit, případně jaké podniknout jiné kroky? Ještě se nám to nestalo. Bydlí s námi uvnitř domu, tak z toho nemám vůbec dobrý pocit.

Děkuji předem za rady.

Nechte ho být, nic se mu nestane, maximálně se poblije.

26.12.2016 20:50
honzapm

XXX.XXX.182.25

A vesele vyrážejte na další a další procházky do lesa.
Bez vodítka, bez kontroly, bez dohledu.

26.12.2016 20:53

U kysličníku ( všeobecně ) pozor na koncentraci,8% mu ublížíte víc než ta mršina.

26.12.2016 21:37

Rencaa napsal(a):

Děkuji předem za rady.

Můj pes jako výrostek polknul kdeco, aktuálně mu zústala neodolatelná touha po králičích bobcích, kobylincích apod., když není pod přímým dohledem. Testuji bobky a neodčervuji - stále čistý. Jestli chcete mít klid, tak sbírejte vzorky bobků a hoďte je na koprologii.

26.12.2016 22:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Můj pes mršiny obchází širokým obloukem. Když jsem se po čichu šla podívat, co to tam v roští asi tak je, bylo tam malé srnče. Říkám mu: pojď se podívat, chudinka srnečkové mimi, někdo jí udělal bolino...a on mne táhnul pryč s výrazem, proč tam panička na ten hnus se zacpaným rypákem probůh čumí...

27.12.2016 13:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.16

- bohužel se stihl ládovat celkem dlouho.
""""""""""""
V lese, delší dobu
bez dozoru, z dohledu ?

27.12.2016 14:07
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

rapotacka11 napsal(a):
""""""""""""
V lese, delší dobu
bez dozoru, z dohledu ?

Já bohužel psa v lese pustit na volno nemůžu, vzal by čáru, ale pokud má někdo nelovícího psa - proč ne? Možná ho za keři viděla, ale netušila, že jen nečichá, ale něco tam žere...

27.12.2016 14:10
Rencaa

XXX.XXX.185.156

rapotacka11 napsal(a):
""""""""""""
V lese, delší dobu
bez dozoru, z dohledu ?

Pes byl celou dobu pár metrů od nás, to je právě ta ironie, jenže jsme si mysleli, že si jen něco očichává jako obvykle, měli jsme co dělat s ledovkou pod nohama a chvíli jsme se na něj prostě nedívali. Začalo nám to být divné, až když hned nepřiběhl na přivolání a pořád setrvával na místě. A kvůli té blbé ledovce jsme bohužel šnečím tempem došli k němu pozdě, protože i když k nám přišel, zas běžel pak ještě jednou na místo nálezu (přišel se zřejmě jen pochlubit, na co úžasného narazil...). A to už evidentně něco sežral. Kdyby někam utekl, ale my byli celou dobu skoro hned vedle něj a on si tam nenápadně "kutil". Ale podle toho, co z něj zatím vyšlo, to vypadá, že toho moc nepozřel. Zřejmě tam nakonec byly jen nějaké zbytky hlavně srsti.
Jinak: Kdyby měl lovecké tendence, nepustím ho v lese bez vodítka a je na stopovačce. Kdyby nebyl úplně s každým kamarád, nepustím ho bez rozmyšlení ani na jiném volném prostranství. Jste spokojená? Jistě ne, chápu, že radši sedíte u počítače a prudíte místo abyste šla vyvenčit psa, jako jistá skupinka zdejších stálic, jak jsem mohla vypozorovat z jiných diskuzí. Ano, další expert kynolog se ozval, jako již jeden pán. Prosím příště již jen odpovědi na můj dotaz a čtěte ho pořádně, děkuji. Komentáře ohledně odčervení uvítám, každý veterinář říká něco jiného. Jinak jděte prudit jinam, díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík