Výběr elektrického obojku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2017 22:47
Lacik

XXX.XXX.229.11

tapina napsal(a):
Jo pardon, tady se vlastně odpovídá v bodech. Už je to trochu únavné a furt dokola, asi budu potřebovat 4 h pauzu a pak znova smajlík

Odpovídala jsem teda ad 2.

Ad 1 - lidově formulovaný termín deformující podstatu, a pak už to je špatně celé. Pro mě.

Jo takhle. To mi jako odpoved stačí. Pobavilo

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2017 22:49

Doporučuji se najíst,4h jsou pryč ;-).

11.1.2017 22:51
Lacik

XXX.XXX.229.11

Ano, protože se na dopaminu stávají závislý a chtějí jeho hladinu doplnil, kdyz ne doplní, tak jsou jako fetaci, proto ty problémy.

Ale tady narazíme na to, proč to naopak u psu chceme. A to jak jste řekla tento princip nevíte. A jelikož vám chybí tento typ skládačky. Tak toto riziko je v tomto případě neopodstatněné. Protože my naopak chceme, aby byl dopamnin vysoký a pes na něm byl závislý. Psovodi tomu říkají, ze mají psa fetaka.

11.1.2017 22:51
tapina

XXX.XXX.211.58

Lidi já mám strašný hlad. To už jsem snědla půl pytlíku oříšků v energetické hodnotě poloviny mojí denní krmné dávky. Úplně za nic. Nic jsem tu nevymyslela. Jen se musím uklidňovat. Kurňa jaktože mám furt hlad, jsem naštvaná a... A tak vůbec. Lacik jsem deprivovaná nebo frustrovaná?

11.1.2017 22:57
Lacik

XXX.XXX.229.11

Od mégii se asi odpovedi uz nedockam a tapina strhává diskuzi někam jinam, což je smutné. Takže uz bohužel o ničem. Diky za pokec dámy a dobrou noc!

11.1.2017 22:58
tapina

XXX.XXX.211.58

Lacik napsal(a):
Ano, protože se na dopaminu stávají závislý a chtějí jeho hladinu doplnil, kdyz ne doplní, tak jsou jako fetaci, proto ty problémy.

Ale tady narazíme na to, proč to naopak u psu chceme. A to jak jste řekla tento princip nevíte. A jelikož vám chybí tento typ skládačky. Tak toto riziko je v tomto případě neopodstatněné. Protože my naopak chceme, aby byl dopamnin vysoký a pes na něm byl závislý. Psovodi tomu říkají, ze mají psa fetaka.

A to fakt chcete?

Jako teda psovodi nebo i těm lidem, co psa mají jen tak, jako parťáka?

Jenomže co regulace receptorů? Víte, že tam můžou přibývat receptory a dopaminu, i když ho absolutně bude víc, tak relativně ho bude málo?

Jako já chápu, že tohle je podstatou toho Vašeho know how a myslím si, že tohle jsem ani vědět nepotřebovala. Psala jsem to tam, nahoře, je to o tom, co laik má vědět a co ne. Já už to dál vědět nechci, nebo snad prodám oba psy aj kocoura smajlík

11.1.2017 22:59
tapina

XXX.XXX.211.58

Lacik napsal(a):
Od mégii se asi odpovedi uz nedockam a tapina strhává diskuzi někam jinam, což je smutné. Takže uz bohužel o ničem. Diky za pokec dámy a dobrou noc!

Ale vůbec ne. Nebuďte smutný. Už nebudu. Dobrou noc.

11.1.2017 23:02

Lacik napsal(a):
Jo takhle. To mi jako odpoved stačí. Pobavilo

No Vy nás "bavíte" od samého začátku. Nemáte pro práci se zvířaty jednu důležitou věc. Tu omáčku dá i negramotný člověk. Čekala jsem, kdy přijde byť jen náznak. To bavilo. Jenže. Nic. Není to tam.

11.1.2017 23:05

Lacik napsal(a):

Ale když za to já nemůžu, že neznáte nic jiného než žrádlo.
Máte tu tolik informací. Nedíváte se.

11.1.2017 23:14
asurwic

XXX.XXX.36.3

Lacik napsal(a):
Takže motivace jsou stejne jak bisonka, tak kavkazská. Respektive každého psa.

Psal jsem o motivační ose. Tedy ze na zacatku tréninku dostává pes odměny jen taky reakce psa nám říká, zda je chce a je připraveny cvičit. Ted y za žádnou praci. Výše sem zmiňoval, jak i trénink probíhá, po psovi shapujete nejdříve aktivitu a poté az postupně jednotlivé cviky. Několikrát jste zmínila hlad. Ja se znovu ptám, kde ne? Několikrát za den pes dostane na zacatku tréninku jidlo za nic a je na něm jestli chce další nebo nechce? Kde je ten hlad, jak jste tvrdila?

Jaké jiné motivace. Lovecké chovani ma 25% psu. Jaké další potřeby můžete psovi nabídnout, aby to byla stabilní odmena? Pochvala? Nedokážete ani odpovědět, jako potřebu to u psa uspokojuje a co pro psa znamená? Takže se asi nejedna o stabilní složku pro motivaci.

Stejně tak u myši, stejně tak u kočky, stejně tak u člověka = něco příjemného. Ale je třeba rozlišit, co je to v případě každého jedince.

Dobrá. Psa nakrmíte zadarmo, zkusíte zájem a když ho mít nebude a jen se flegmaticky nají, aby neměl neměl ten hlad, tak co. To si moc nezacvičíte. Pak asi je potřeba se přizpůsobit konkrétnímu jedinci a ne nutit psa zapadat do šablonek.

Společný běh vpřed jako odměna za klid a pro uvolnění se, možnost štěkání za ochotu ke spolupráci více psů, hození aportu za rychlost provádění povelu, pomazlení a vlídný tón hlasu za překonání psychické překážky, dotyky na hrudníku za překonání fyzické překážky, odpočinek po namáhavé práci (např. když pes před domem zabere a začne tahat náklad s větší vervou), oblíbené povely za samostatné vyhledávání kontaktu s páníčkem, zajímavé pachy nebo věci za zájem o změnu chování páníčka, zrychlení vlastních pohybů a reakcí za přesnost prováděných povelů... motivace nemusí být nic stabilního a organizovaného. Je to normální součást života a komunikace se psem. I když učíte nový povel, tak nemusíte dopovat jídlem - po prvním úspěšném kroku mi kolikrát pomáhá mnohem více "oslavit úspěch" svým chováním a trénink na chvíli stopnout.

11.1.2017 23:20

A zpět k tématu - jakýsi "EO" by k "hladince" dopaminu mohl pomoct též - ECT.

Ale komu smajlík smajlík

11.1.2017 23:22
tapina

XXX.XXX.211.58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Ale komu smajlík smajlík

Já jsem nic neřekla.

11.1.2017 23:24
asurwic

XXX.XXX.36.3

Ale komu smajlík smajlík

O EO už nechci ani slyšet. Zítra jdu pro vibrační obojek pro mého hluchouna a pořád mám depku z toho, že bude chudinka lítat s krabičkou na krku a bude vypadat jak neovladatelný pes debilního páníčka, který na něj dal elektriku.

11.1.2017 23:26

tapina napsal(a):
Já jsem nic neřekla.

Vyjímečně :-p EO, ECT, EGO, EKG
Jde mi to, co smajlík

11.1.2017 23:29

asurwic napsal(a):
O EO už nechci ani slyšet. Zítra jdu pro vibrační obojek pro mého hluchouna a pořád mám depku z toho, že bude chudinka lítat s krabičkou na krku a bude vypadat jak neovladatelný pes debilního páníčka, který na něj dal elektriku.

Na depresi dopamin ;-)

Tak malou krabičku a šátek na to. Nebo vůbec tu krabičku samotnou narvat/přišít, nevím, do širokého látkového obojku ? Něco tak. Nikdo to neuvidí a já to na fauně nenapráším, nebojte smajlík

11.1.2017 23:36
asurwic

XXX.XXX.36.3

Na depresi dopamin ;-)

Tak malou krabičku a šátek na to. Nebo vůbec tu krabičku samotnou narvat/přišít, nevím, do širokého látkového obojku ? Něco tak. Nikdo to neuvidí a já to na fauně nenapráším, nebojte smajlík

Jo, šáteček je fajn nápad. Ten na něm zná i štěně, takže mu snad nebude ani tu vibrační krabičku ochutnávat.

11.1.2017 23:41

asurwic napsal(a):
Jo, šáteček je fajn nápad. Ten na něm zná i štěně, takže mu snad nebude ani tu vibrační krabičku ochutnávat.

Tomu dvouplošníku říkáte furt štěně, že jo ? smajlík smajlík
A vůbec, dejte mu aj vestu. Jako že asistenční pes. Přece fuk kdo komu asistuje.
Tak good luck smajlík

11.1.2017 23:58
asurwic

XXX.XXX.36.3

Tomu dvouplošníku říkáte furt štěně, že jo ? smajlík smajlík
A vůbec, dejte mu aj vestu. Jako že asistenční pes. Přece fuk kdo komu asistuje.
Tak good luck smajlík

Jo, dvouplošníku říkám štěně... tedy na Fauně, jinak se po většinu času jmenuje Dělová Koule, při výcviku Trish-Trish a na výstavách Asurwic.

Ono i tak mi lidé chtějí pomáhat přecházet silnici, když mám na psovi postroj přes jeho celá záda. Ještě vestičku.

Dobru noc.

12.1.2017 06:15
Lacik

XXX.XXX.229.11

No Vy nás "bavíte" od samého začátku. Nemáte pro práci se zvířaty jednu důležitou věc. Tu omáčku dá i negramotný člověk. Čekala jsem, kdy přijde byť jen náznak. To bavilo. Jenže. Nic. Není to tam.

Problem je, ze vy mate jen omáčku. Odpovězte prosím na otázky.

12.1.2017 06:23
Lacik

XXX.XXX.229.11

asurwic napsal(a):
Stejně tak u myši, stejně tak u kočky, stejně tak u člověka = něco příjemného. Ale je třeba rozlišit, co je to v případě každého jedince.

Dobrá. Psa nakrmíte zadarmo, zkusíte zájem a když ho mít nebude a jen se flegmaticky nají, aby neměl neměl ten hlad, tak co. To si moc nezacvičíte. Pak asi je potřeba se přizpůsobit konkrétnímu jedinci a ne nutit psa zapadat do šablonek.

Společný běh vpřed jako odměna za klid a pro uvolnění se, možnost štěkání za ochotu ke spolupráci více psů, hození aportu za rychlost provádění povelu, pomazlení a vlídný tón hlasu za překonání psychické překážky, dotyky na hrudníku za překonání fyzické překážky, odpočinek po namáhavé práci (např. když pes před domem zabere a začne tahat náklad s větší vervou), oblíbené povely za samostatné vyhledávání kontaktu s páníčkem, zajímavé pachy nebo věci za zájem o změnu chování páníčka, zrychlení vlastních pohybů a reakcí za přesnost prováděných povelů... motivace nemusí být nic stabilního a organizovaného. Je to normální součást života a komunikace se psem. I když učíte nový povel, tak nemusíte dopovat jídlem - po prvním úspěšném kroku mi kolikrát pomáhá mnohem více "oslavit úspěch" svým chováním a trénink na chvíli stopnout.

O takže motivace je stejna.

No kde je znovu ten hlad? Proč jste teda tvrdila něco a přitom jste se viditelné vyjadřovala k něčemu, aniž by jste tomu rozumela?

Zkuste ty všeobecně popsané veci dosadít do motivaci jako uspokojení potravinové ho pudu, pudu sebezáchovy, loveckého pudu atd. Krom toho to co popisujete neni samotná motivace psa, ale at vaše reakce. To známému, ze mate relativního psa.

Jsou dva druhy psu dle výchovy a vycviku majitele:

1) reaktivní pes

Pes, který reaguje na aktivitu psovoda. Využíváno klasického (nedobrovolneho) podmiňovani. Pes sam nic nevymyslí, nenabízí.

2) aktivní pes

Psovod, který reaguje na aktivitu psa. Využíváno operantniho podmiňovani. Pes vymysli, nabízí.

12.1.2017 06:25
Lacik

XXX.XXX.229.11

Ano. Ale to se dostáváme k principu, proč to chceme. Aspoň vidíte, ze je třeba znát vsechny kusy skládačky.

12.1.2017 06:30
tapina

XXX.XXX.211.58

Proč jste si na ty webovky nenapsal, že nejvyšším cílem, respektive nástrojem, který Vám pomůže ty cíle realizovat, je pes - feťák?

12.1.2017 07:01
scylla

XXX.XXX.150.32

Lacik napsal(a):

No kde je znovu ten hlad? Proč jste teda tvrdila něco a přitom jste se viditelné vyjadřovala k něčemu, aniž by jste tomu rozumela?

Zkuste ty všeobecně popsané veci dosadít do motivaci jako uspokojení potravinové ho pudu, pudu sebezáchovy, loveckého pudu atd. Krom toho to co popisujete neni samotná motivace psa, ale at vaše reakce. To známému, ze mate relativního psa.

1) reaktivní pes

Pes, který reaguje na aktivitu psovoda. Využíváno klasického (nedobrovolneho) podmiňovani. Pes sam nic nevymyslí, nenabízí.

2) aktivní pes

Psovod, který reaguje na aktivitu psa. Využíváno operantniho podmiňovani. Pes vymysli, nabízí.

To jsou zase jen teorie, jako u vás vždy. Psovod, který reaguje na aktivitu psa vyvolanou tím, že pes ví, že se nenažere, pokud nebude nabízet, je pes donucený dost brutálně k té "aktivitě" a "odměna" psa jeho základními životními potřebami = brutální přinucení = čuňárna.

Znovu opakuji- vylezte z těch příruček a konečně si všimněte, co vám říká pes. I když, pokud je pes veden vaším způsobem, už vám toho asi moc neříká, protože ví, že je to zbytečné a že musí bojovat o přežití.

12.1.2017 07:05
Lacik

XXX.XXX.229.11

Protože tím cílem je něco jineho. Co plyne z toho, ze pes potřebuje dopamin?

12.1.2017 07:08
Lacik

XXX.XXX.229.11

scylla napsal(a):
To jsou zase jen teorie, jako u vás vždy. Psovod, který reaguje na aktivitu psa vyvolanou tím, že pes ví, že se nenažere, pokud nebude nabízet, je pes donucený dost brutálně k té "aktivitě" a "odměna" psa jeho základními životními potřebami = brutální přinucení = čuňárna.

Znovu opakuji- vylezte z těch příruček a konečně si všimněte, co vám říká pes. I když, pokud je pes veden vaším způsobem, už vám toho asi moc neříká, protože ví, že je to zbytečné a že musí bojovat o přežití.

A ja znovu zopakuji. Odpovezte na otázky, kdyz se pořad vyjadřujete a komentujete a hodnotíte a přitom nemáte ponětí, jak co funguje. Ja zapomněl jen vy a 10 neznámých víte, co a jak. A nejlepší motivace se psem je komunikace, která skrývá intonacni navigací, kterou ale používám jinak nez Desensky. Jen nevím, jak.

12.1.2017 07:11
Terven

XXX.XXX.110.147

Jsem se úplně lekla, že jste jeli bez přestávky až do rána
Když si uvědomím, že jsem tu lavinu spustila já, předevčírem zmínkou o adrenalinu...

12.1.2017 07:17
scylla

XXX.XXX.150.32

Lacik napsal(a):
A ja znovu zopakuji. Odpovezte na otázky, kdyz se pořad vyjadřujete a komentujete a hodnotíte a přitom nemáte ponětí, jak co funguje. Ja zapomněl jen vy a 10 neznámých víte, co a jak. A nejlepší motivace se psem je komunikace, která skrývá intonacni navigací, kterou ale používám jinak nez Desensky. Jen nevím, jak.

Specielně pro vás

https://www.facebook.com/Moudra.pana.Wericha/photos/a.245549052169601.62094.244137685644071/636475813076921/?type=3

Je mi divné, že se tak mezkovitě držíte těch bludů, které šíříte, když jste, pokud vím, nenašel zatím nikoho, kdo by s nimi jen malinko souhlasil. Že jste opsal populární trenéry Šustu a Ščučku, namíchal a vylezly z toho nesmysly, neznamená, že budou populární také. Chápu, že je dnes móda toho, že kdo absolvoval pár seminářů a začne se ohánět "odbornými" termíny a ze zvířat dělá hloupý shluk reflexů a instinktů j dne "in", ale pořád je to hloupost, kterou psům velmi škodíte. Zkuste se na to podívat z tohoto hlediska. Jestli je máte trošku rád, něco se o nich naučíte a pak se chytíte za hlavu.

12.1.2017 07:23
Lacik

XXX.XXX.229.11

scylla napsal(a):
Specielně pro vás

https://www.facebook.com/Moudra.pana.Wericha/photos/a.245549052169601.62094.244137685644071/636475813076921/?type=3

Je mi divné, že se tak mezkovitě držíte těch bludů, které šíříte, když jste, pokud vím, nenašel zatím nikoho, kdo by s nimi jen malinko souhlasil. Že jste opsal populární trenéry Šustu a Ščučku, namíchal a vylezly z toho nesmysly, neznamená, že budou populární také. Chápu, že je dnes móda toho, že kdo absolvoval pár seminářů a začne se ohánět "odbornými" termíny a ze zvířat dělá hloupý shluk reflexů a instinktů j dne "in", ale pořád je to hloupost, kterou psům velmi škodíte. Zkuste se na to podívat z tohoto hlediska. Jestli je máte trošku rád, něco se o nich naučíte a pak se chytíte za hlavu.

Pokud ja se mýlím a ja nemám problem to přiznat, tak pro Vás jako pro někoho, kdo se nemýlí, tak neni přeci problem fundovane odpovědět na otázky, ze ano?

Tak prosím odpovezte.

12.1.2017 07:38
tapina

XXX.XXX.137.63

Lacik napsal(a):
Protože tím cílem je něco jineho. Co plyne z toho, ze pes potřebuje dopamin?

No ale ne, Vy to tam i tu, tak stavíte. Cílem je spolupracující pes, efektivní (možná i efektní) výcvik. Nástroje tu popisujete. Účastníci jsou Vy + pes. Nevím, jestli pes je účastníkem nebo nástrojem.

12.1.2017 07:39
tapina

XXX.XXX.137.63

Terven napsal(a):
Jsem se úplně lekla, že jste jeli bez přestávky až do rána
Když si uvědomím, že jsem tu lavinu spustila já, předevčírem zmínkou o adrenalinu...

Jo, já z toho nemohla fakt spát, dneska už fakt. smajlík

12.1.2017 07:51
Lacik

XXX.XXX.229.11

tapina napsal(a):
No ale ne, Vy to tam i tu, tak stavíte. Cílem je spolupracující pes, efektivní (možná i efektní) výcvik. Nástroje tu popisujete. Účastníci jsou Vy + pes. Nevím, jestli pes je účastníkem nebo nástrojem.

A to mě zajímá, abych zlepšil ty vyjarřovací schopnosti :)

Dopamin se produkuje na základě očekávání při tvoření jednotlivých cviků. Tím pádem je pes závislý na přísunu dopaminu. A on ví, že ten dopamin získává při cvičení. To znamená, že samotné cviky ho odměnují tím, že tělo u nich produkuje dopamin.

Jinými slovy řečeno: Pes má sám rád chování a jednotlivé cviky a jakékoliv cviky doslova chce udělat. Což u sportu nebo u služební kynologie, kde není povoleno odměnování nebo není možné vzhledem k situaci je dost velká výhoda :) To je ta pointa.

12.1.2017 07:53
tapina

XXX.XXX.137.63

Lacik napsal(a):
A to mě zajímá, abych zlepšil ty vyjarřovací schopnosti :)

Dopamin se produkuje na základě očekávání při tvoření jednotlivých cviků. Tím pádem je pes závislý na přísunu dopaminu. A on ví, že ten dopamin získává při cvičení. To znamená, že samotné cviky ho odměnují tím, že tělo u nich produkuje dopamin.

Jinými slovy řečeno: Pes má sám rád chování a jednotlivé cviky a jakékoliv cviky doslova chce udělat. Což u sportu nebo u služební kynologie, kde není povoleno odměnování nebo není možné vzhledem k situaci je dost velká výhoda :) To je ta pointa.

Ano, já to chápu.

12.1.2017 09:42
asurwic

XXX.XXX.36.3

Lacik napsal(a):

1) reaktivní pes

2) aktivní pes

Říkáte, že každý pes se trénuje na pamlsky. Takže když se nechá jen krmit při začátku cvičení a zájem o další jídlo nemá, tak ho nedokážete nic naučit?
Tím hladem reaguji na to, k čemu se většina lidí používající Vaši metodu uchýlí při tomto problému. Ale třeba mi na to konečně napíšete, jak budete cvičit s nežravkou na jídlo, aniž by měl hlad a aniž byste krmil jen tak bez nějakého cvičení.

Reaktivita a aktivita je skvělá věc, ale psy podle ní nemůžete dělit. Když učíte triky, tak máte aktivního psa, který Vám sám nabízí chování, ale na agility to nedělá - nelítá jen z překážky na překážku, aby udělal radost, ale čeká na Vás a reaguje až na povely. Při ostatních situacích se obvykle kombinuje oboje - jdu ven, vidím zídku (inspsirace megí), ukáži na ní a čekám, s čím pes přijde (vyskočí nahoru, dá na ní zadní nebo přední nohy, oběhne jí...). Nechám ho "tvořit", ale až na vyzvání - přeci nechci, aby se při procházce po městě zasekl se cvičením sám u každého sloupku, lavičky nebo něčeho jiného.

Jinak ještě dodám, že při navádění mácháním pamlskem před čumákem, bez kterého nedokážete asi fungovat, pes ve své podstatě nic nevymýšlí. Jen nabízí naučené chování za věc, kterou chce. To chování pravidelně vykonával tím, že šel za jídlem - to určitě moc nepotrápí mozkové závity.
Já každý povel, který učím, nechávám hafany vymyslet - sami si na něj postupnými kroky přijdou a já je jen odměňuji (ať už tím jídlem nebo slovně nebo jinou v danou situaci vhodnou věcí) za správné krůčky. Příkladem může být právě ta naše chůze u nohy.

12.1.2017 09:46
scylla

XXX.XXX.150.32

Byla jsem před dvěma lety na semináři. tzv. pozitivní motivace. Přednášející vytáhla svého psa a pověsila na sebe pamlskovník. Pes nabízel průjem chování, to se nedá jinak nazvat, aby získal jídlo. Také krmila při výcviku. Končila pro svého psa v pase a to mi připadá trošku málo. Navíc je to prostě donucovací metoda a ty já fakt nemusím.

12.1.2017 11:58
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Takže jsem to asi pochopila. Pes dostane před tréninkem trochu jídla za nic. Pak má cvičit za další kus žvance, nechce - nedostane. Za 4 hodiny dostane zase kousek jídla, zkusí se s ním cvičit..Nic -nedostane. To je prasárna, fuj, zkoušel jste to na sobě, ale aby vám cpali jídlo, které fakt nesnášíte. Mě by zajímalo kolik toho ten pes dostane "za nic" 5 granulí nebo hrst?

Omlouvám se Scylle, kdy jsem ji někdy kdysi vytkla, že musí něco najít i na "pozitivní" motivaci, nevěděla jsem že se dá slovo pozitivní použít pro takové metody...

12.1.2017 12:20

A já nepochopila nic smajlík ten závislý pes chvíli cvičí a pak dostane najíst nebo nejdříve najíst a pak cvičí ? A to fakt existuje pozitivní trest, když existuje negativní trest ? A když pár psovodů u naší army cvičí na krmnou dávku a zbytek na míček, znamená to, že psa pro běžný život budu cvičit na krmnou dávku nebo v této psí škole se cvičí jen profesionální psi na vyhledávání drog ?
Cítím se zmatená. Takže to není škola ?

12.1.2017 12:58
asurwic

XXX.XXX.36.3

A já nepochopila nic smajlík ten závislý pes chvíli cvičí a pak dostane najíst nebo nejdříve najíst a pak cvičí ? A to fakt existuje pozitivní trest, když existuje negativní trest ? A když pár psovodů u naší army cvičí na krmnou dávku a zbytek na míček, znamená to, že psa pro běžný život budu cvičit na krmnou dávku nebo v této psí škole se cvičí jen profesionální psi na vyhledávání drog ?

Pes má dostat jídlo zpočátku jen tak, aby na něj dostal chuť (+ se zjistila jeho motivace a podobně). Po první ochutnávce zdarma ho ale dostává už za to, když něco udělá. Něco jako reklamní akce v supermarketu - ďobnout si trošku jen tak u pultu, ale za celý produkt už vysolit prachy. Problém je, když člověk koupit nechce, protože se bez jídla obejde i když mu chutnalo. Co pak s tím?

Jo, existuje i "pozitivní trest". Je to něco ve stylu, když pes získá za svoje chování něco, o co nestál a co nechce. Prostě opak toho negativního trestu (nedostane to, co chce). A do toho ještě máte k trestům i posilování, aby to bylo úplné psycho.

12.1.2017 13:07

Andrýsek, opravdu nesuď nic a o ničem na základě takovéto splácané "diskuze"...a ani jiné.
Ono je dobré si přečíst relevantní zdroje včetně terminologie a nenechat si to přežvýkávat od jiných...

12.1.2017 13:11
asurwic

XXX.XXX.36.3

Andrýsek3 napsal(a):
Takže jsem to asi pochopila. Pes dostane před tréninkem trochu jídla za nic. Pak má cvičit za další kus žvance, nechce - nedostane. Za 4 hodiny dostane zase kousek jídla, zkusí se s ním cvičit..Nic -nedostane. To je prasárna, fuj, zkoušel jste to na sobě, ale aby vám cpali jídlo, které fakt nesnášíte. Mě by zajímalo kolik toho ten pes dostane "za nic" 5 granulí nebo hrst?

Omlouvám se Scylle, kdy jsem ji někdy kdysi vytkla, že musí něco najít i na "pozitivní" motivaci, nevěděla jsem že se dá slovo pozitivní použít pro takové metody...

Nejste Vy Andrysku tak trošku povahou afgánský chrt? Ten se většinou na tuto metodu dívá stejně (+ hromada dalších nežravých jedinců samozřejmě) - páníčka poslouchá, přivolávat se nechá, ale když mu pod nos někdo zkouší strkat ty fujtajbly, tak raději kvůli prvoplánové "odměně" nepřijde.

Také se Scylle moc omlouvám. Já se zatím setkala tváří v tvář s "pozitivní metodou" v normálním provedení - povzbuzování psů, vzájemné komunikaci a absenci fyzického a psychického nátlaku. O místních přístupech některých psích klubů vím, ale co si člověk (alespoň diskuzí) neprožije sám, to tolik nepřipouští. Pardon. Sice stále budu tvrdit, že chyba je v lidech, kteří toto dělají a ne v názvu věci, kterou si každý vykládá po svém a každý ji praktikuje jinak, ale chápu Vaše postoje.

12.1.2017 13:16
asurwic

XXX.XXX.36.3

Andrýsek, opravdu nesuď nic a o ničem na základě takovéto splácané "diskuze"...a ani jiné.
Ono je dobré si přečíst relevantní zdroje včetně terminologie a nenechat si to přežvýkávat od jiných...

Mám teminologii naučenou (tedy ji spíše učím ostatní). Není na ní nic špatného, pokud s tím člověk dělá s rozumem. Právě tahle diskuze ale dává pohled na to, jak se dá... tedy spíše nedá na jejím základě také se psy pracovat.

12.1.2017 13:21
Lacik

XXX.XXX.229.11

asurwic napsal(a):
Říkáte, že každý pes se trénuje na pamlsky. Takže když se nechá jen krmit při začátku cvičení a zájem o další jídlo nemá, tak ho nedokážete nic naučit?
Tím hladem reaguji na to, k čemu se většina lidí používající Vaši metodu uchýlí při tomto problému. Ale třeba mi na to konečně napíšete, jak budete cvičit s nežravkou na jídlo, aniž by měl hlad a aniž byste krmil jen tak bez nějakého cvičení.

Reaktivita a aktivita je skvělá věc, ale psy podle ní nemůžete dělit. Když učíte triky, tak máte aktivního psa, který Vám sám nabízí chování, ale na agility to nedělá - nelítá jen z překážky na překážku, aby udělal radost, ale čeká na Vás a reaguje až na povely. Při ostatních situacích se obvykle kombinuje oboje - jdu ven, vidím zídku (inspsirace megí), ukáži na ní a čekám, s čím pes přijde (vyskočí nahoru, dá na ní zadní nebo přední nohy, oběhne jí...). Nechám ho "tvořit", ale až na vyzvání - přeci nechci, aby se při procházce po městě zasekl se cvičením sám u každého sloupku, lavičky nebo něčeho jiného.

Jinak ještě dodám, že při navádění mácháním pamlskem před čumákem, bez kterého nedokážete asi fungovat, pes ve své podstatě nic nevymýšlí. Jen nabízí naučené chování za věc, kterou chce. To chování pravidelně vykonával tím, že šel za jídlem - to určitě moc nepotrápí mozkové závity.
Já každý povel, který učím, nechávám hafany vymyslet - sami si na něj postupnými kroky přijdou a já je jen odměňuji (ať už tím jídlem nebo slovně nebo jinou v danou situaci vhodnou věcí) za správné krůčky. Příkladem může být právě ta naše chůze u nohy.

není problém motivovat pamlsky, problém, že tito psy jsou trénování několikrát denně a jsou obrovsky odměňování. Tuto pamlskovou dávku musí odečíst od krmné dávky, pokud nechcete být tototálně nezodpovědný majitel a obezitou riskovat zdravotní problémy. Jelikož těch odě n je tolik, tak nakonec není z čeho odečítat a přece ho nebude krmit piškotama, tak najednou jste zcela logicky na regulérní krmné dávce. Můžete mi říct, co nemůžete pochopit.

Já se osobně divím, že se vyjadřujete k něčemu, čemu viditelně nerozumíte. Tvrdíte, že je tam hlad a nedokážete odpovědět kde.

Reaktivita, aktivita. Víte jaký je rozdíl mezi klasickým a operantním podminováním?

navádění - víte jaký je rozdíl meti přímou a nepřímou odměnou?

A to je přesně ono, vy komentujete a soudíte a pak se teprve ptáte a zjistujete, jak to vlastně celé je... Jako tohle mi prostě hlava nebere. To je nějaká nemoc internetových diskuzí nebo co?

12.1.2017 13:23
Lacik

XXX.XXX.229.11

Paní megii, když se vyjadřujete k něčemu ani anivíte jaký je rozdíl mezi pozitivním a negativním trestem, což objevil už p. Skinner před 50 lety, tak se ani nedivim, že nedokážete odpovědět na otázky. O to více nechápu, že komentuje, soudíte a vyjadřujete se k něčemu, o čem nemáte ani základní páru... Bohužel.

12.1.2017 13:25
scylla

XXX.XXX.89.110

Lacik napsal(a):
Paní megii, když se vyjadřujete k něčemu ani anivíte jaký je rozdíl mezi pozitivním a negativním trestem, což objevil už p. Skinner před 50 lety, tak se ani nedivim, že nedokážete odpovědět na otázky. O to více nechápu, že komentuje, soudíte a vyjadřujete se k něčemu, o čem nemáte ani základní páru... Bohužel.

P Skinner to tedy určitě neobjevil, o tom se psalo už ve středověku. Když už.

12.1.2017 13:26
Lacik

XXX.XXX.229.11

scylla napsal(a):
Byla jsem před dvěma lety na semináři. tzv. pozitivní motivace. Přednášející vytáhla svého psa a pověsila na sebe pamlskovník. Pes nabízel průjem chování, to se nedá jinak nazvat, aby získal jídlo. Také krmila při výcviku. Končila pro svého psa v pase a to mi připadá trošku málo. Navíc je to prostě donucovací metoda a ty já fakt nemusím.

Paní scyllo, vy nedokážete odpovdět na řadu otázek a opakovaně se shazujete na řadě forech. Dostal jsem řadu upozornění, že se jedná o postarší zhrzenou dámu, která jen všechny shazujete a komentuje, ale sama nic neví a nikdy na nic konkrétního neodpoví. Bohužel to sedí Vašemu popisu paní Stapkowská.

12.1.2017 13:27
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

To udělám. I když teda už od začátku nesouhlasím tím sobcem atd.. což si myslím, že v té terminologii je?
Je pravda, že tady pan Lacik mi to zprotivil hodně..

12.1.2017 13:28
Lacik

XXX.XXX.229.11

Já se zatím setkala tváří v tvář s "pozitivní metodou" v normálním provedení - povzbuzování psů, vzájemné komunikaci a absenci fyzického a psychického nátlaku.

Rád bych se tedy zeptal, co je vlastně pozitivní motivace? To je prostě do davu.

12.1.2017 13:32
scylla

XXX.XXX.89.110

Lacik napsal(a):

není problém motivovat pamlsky, problém, že tito psy jsou trénování několikrát denně a jsou obrovsky odměňování. Tuto pamlskovou dávku musí odečíst od krmné dávky, pokud nechcete být tototálně nezodpovědný majitel a obezitou riskovat zdravotní problémy. Jelikož těch odě n je tolik, tak nakonec není z čeho odečítat a přece ho nebude krmit piškotama, tak najednou jste zcela logicky na regulérní krmné dávce. Můžete mi říct, co nemůžete pochopit.

Já se osobně divím, že se vyjadřujete k něčemu, čemu viditelně nerozumíte. Tvrdíte, že je tam hlad a nedokážete odpovědět kde.

Reaktivita, aktivita. Víte jaký je rozdíl mezi klasickým a operantním podminováním?

A to je přesně ono, vy komentujete a soudíte a pak se teprve ptáte a zjistujete, jak to vlastně celé je... Jako tohle mi prostě hlava nebere. To je nějaká nemoc internetových diskuzí nebo co?

Prosila bych o praktickou stránku vaší teorie:

pes, samec, tříletý NO, od tří měsíců v kotci a v ostraze objektu, nesocializovaný, jediný výcvik - obrany na zlobu. Režim - ráno přijde hlídač, nasype granule do misky, tu šoupne do kotce, kryje se dvířky, pes tam vlítne, on ho zavře. Večer při odchodu - miska ven, otevřít a vypadnout, než si pes přestane misky všímat. Tento pes se dostal ven, srazilo ho auto, nikdo ho neošetřil, pes skákal po třech. Po třech týdnech od nehody mě oslovila kamarádka, jestli bych si ho nevzala. Je to krásný pes. Takže - potřebujete naložit do auta, odvézt k vetovi, pak domů, podávat léky, ošetřovat, krmit, venčit. Ve chvíli, kdy si pro psa přijíždíte, je uvázán u plotu a má košík. Pokud vás zajímá další osud tohoto psa, najdete ho na FB stránce Hledáme stálý domov, jsou tam i fotky.

Prosím o vědecký postup, jak tohoto psa naučíte, že i když mu ošetřujete rány, což není nic přijemného, nejste jeho nepřítel a může vám věřit, nechat se pohladit, pohrát si s vámi. Vy se rád ptáte jiných na teorii, já se ptám vás na praxi.

12.1.2017 13:33
Lacik

XXX.XXX.229.11

scylla napsal(a):
Prosila bych o praktickou stránku vaší teorie:

pes, samec, tříletý NO, od tří měsíců v kotci a v ostraze objektu, nesocializovaný, jediný výcvik - obrany na zlobu. Režim - ráno přijde hlídač, nasype granule do misky, tu šoupne do kotce, kryje se dvířky, pes tam vlítne, on ho zavře. Večer při odchodu - miska ven, otevřít a vypadnout, než si pes přestane misky všímat. Tento pes se dostal ven, srazilo ho auto, nikdo ho neošetřil, pes skákal po třech. Po třech týdnech od nehody mě oslovila kamarádka, jestli bych si ho nevzala. Je to krásný pes. Takže - potřebujete naložit do auta, odvézt k vetovi, pak domů, podávat léky, ošetřovat, krmit, venčit. Ve chvíli, kdy si pro psa přijíždíte, je uvázán u plotu a má košík. Pokud vás zajímá další osud tohoto psa, najdete ho na FB stránce Hledáme stálý domov, jsou tam i fotky.

Prosím o vědecký postup, jak tohoto psa naučíte, že i když mu ošetřujete rány, což není nic přijemného, nejste jeho nepřítel a může vám věřit, nechat se pohladit, pohrát si s vámi. Vy se rád ptáte jiných na teorii, já se ptám vás na praxi.

Paní Scyllo, nedlužíte mi náhodou vy odpovědi, které jste slíbila, že zodpovíte. na FB jste uvedla, že odpovíte. Nestalo se. Věřím, že jste rovná dáma a alespon své slovo dodržíte, čekám.

12.1.2017 13:42
scylla

XXX.XXX.89.110

asurwic napsal(a):
Nejste Vy Andrysku tak trošku povahou afgánský chrt? Ten se většinou na tuto metodu dívá stejně (+ hromada dalších nežravých jedinců samozřejmě) - páníčka poslouchá, přivolávat se nechá, ale když mu pod nos někdo zkouší strkat ty fujtajbly, tak raději kvůli prvoplánové "odměně" nepřijde.

Také se Scylle moc omlouvám. Já se zatím setkala tváří v tvář s "pozitivní metodou" v normálním provedení - povzbuzování psů, vzájemné komunikaci a absenci fyzického a psychického nátlaku. O místních přístupech některých psích klubů vím, ale co si člověk (alespoň diskuzí) neprožije sám, to tolik nepřipouští. Pardon. Sice stále budu tvrdit, že chyba je v lidech, kteří toto dělají a ne v názvu věci, kterou si každý vykládá po svém a každý ji praktikuje jinak, ale chápu Vaše postoje.

Myslím, že chyba je určitě v lidech. Prosím udělejte si čas a přečtěte si článek o cukříku, který jsem sem linkla. Tam je shrnuto, co mi na tzv. pozitivní motivaci vadí nejvíc a je to vidět u těch psů.

Ke mně se dostává to, co se nepovede, takže se omlouvat vůbec nemusíte. Já když slyšela pozitivní motivace, měla jsem radost, že bude konec kopání do psů a škubání na obojku a ono se z toho stala forma psychického nátlaku na psa, velmi tvrdého. A jak tu předvádí a obhajuje pan Laco, je ti forma tvrdého donucení. Dřív také nutili zvířata k výkonu často hladem, ale nikdo nebyl zatím tak drzý, aby to nazýval pozitivem.

12.1.2017 13:43
scylla

XXX.XXX.89.110

Lacik napsal(a):
Paní Scyllo, nedlužíte mi náhodou vy odpovědi, které jste slíbila, že zodpovíte. na FB jste uvedla, že odpovíte. Nestalo se. Věřím, že jste rovná dáma a alespon své slovo dodržíte, čekám.

Já s vámi na FB nediskutovala už několik týdnů.

Jak víte, něco za něco, takže jste na řadě.

12.1.2017 13:47
Lacik

XXX.XXX.229.11

scylla napsal(a):
Myslím, že chyba je určitě v lidech. Prosím udělejte si čas a přečtěte si článek o cukříku, který jsem sem linkla. Tam je shrnuto, co mi na tzv. pozitivní motivaci vadí nejvíc a je to vidět u těch psů.

Ke mně se dostává to, co se nepovede, takže se omlouvat vůbec nemusíte. Já když slyšela pozitivní motivace, měla jsem radost, že bude konec kopání do psů a škubání na obojku a ono se z toho stala forma psychického nátlaku na psa, velmi tvrdého. A jak tu předvádí a obhajuje pan Laco, je ti forma tvrdého donucení. Dřív také nutili zvířata k výkonu často hladem, ale nikdo nebyl zatím tak drzý, aby to nazýval pozitivem.

Myslim, že by jste měla zavolat těmto lidem:

Bob Baylei, Ken Ramirez, František Šusta, Karen Pryor a další...

Chcete například poslat email od p. Šusty, kde mi popisuje, která zvířata krmí na celou krmnou dávku, která na polovinu, která na třetinu atd. A dle Vás používají psychický nátlak a hlad (který nikdo v diskuze ještě neřekl, kde teda je). Tavoljete jim a řekněte jim, jak se opovažují považovat za trenéry pozitivní motivací. Krom toho ani nevíte, co je pozitivní motivace...

Už mi odpovíte na ty otázky nebo vy neumíte dodržet slovo?

12.1.2017 13:49

asurwic napsal(a):
A pak že jsou karolíni primitivové. Prd. Sám se cvičí podle nejmodernějších metod i přes moje protesty.

Naše dnešní komunikace po vyčerpání všech kuřecích krků: "polib si elipsy - vím, že mě neuneseš a sám dobrovolně ze sněhu nevylezu".

12.1.2017 13:49
Lacik

XXX.XXX.229.11

scylla napsal(a):
Já s vámi na FB nediskutovala už několik týdnů.

Jak víte, něco za něco, takže jste na řadě.

Já s Vámi nediskutovala několik týdnu, ale jsem na řadě made my day...

To mi připomnělo Ujfalušiho, když si čeští reprezentatni po zápase pozvali prostituky do pokoju. A když se ho na to ptala média, tak odpověděl: am žádné prostituky nebyly a ta cena vůbec nesouhlasí!"

no čekám na ty odpovědi.

12.1.2017 14:00

Výborná diskuze na téma "výběr elektrického obojku"...
tak jsem se tím prokousala, někde v polovině jsem se ztratila v adrenalinu a endorfinech a krmné dávce za odměnu...
naštěstí jste holky nezklamaly, takže jsem se pobavila ...miluju když se diskuze takhle zvrtnou..a to jsem tohle nechtěla ani číst..

12.1.2017 15:20
asurwic

XXX.XXX.36.3

Lacik napsal(a):

Já o nedodržování krmné dávky nebo krmení sladkým obilím (piškoty) přeci nic nepíši. Mluvím o psech nejdlících, do kterých majitel má problém dostat jakékoliv jídlo (ať zdarma nebo za výcvik) - jak a čím je motivujete, pokud s nimi úspěšně cvičíte a nenecháváte je kvůli snaze, již za krmení postrádají, vyhladovět, popřípadě nepoužíváte jiný psychický nebo fyzický nátlak?

Kromě Vás evidentně nikdo ničemu nerozumí. Přestaňte se tedy všech ptát na vysvětlení pojmů a odpovězte na otázku výše. Děkuji.

12.1.2017 15:44
Lacik

XXX.XXX.229.11

asurwic napsal(a):
Já o nedodržování krmné dávky nebo krmení sladkým obilím (piškoty) přeci nic nepíši. Mluvím o psech nejdlících, do kterých majitel má problém dostat jakékoliv jídlo (ať zdarma nebo za výcvik) - jak a čím je motivujete, pokud s nimi úspěšně cvičíte a nenecháváte je kvůli snaze, již za krmení postrádají, vyhladovět, popřípadě nepoužíváte jiný psychický nebo fyzický nátlak?

Kromě Vás evidentně nikdo ničemu nerozumí. Přestaňte se tedy všech ptát na vysvětlení pojmů a odpovězte na otázku výše. Děkuji.

Když pes odmítá jídlo, tak trénink není. A další začíná za cca 4 hodiny.
Tedy pokud nechce - proč mu mam jídlo dávat? Je to čistě volba psa
Pokud chce, tak mu ho dám. Pokud stále chce, může začít cvičit a kritérium je tak vysoké, aby byl úspěšný a mohl odměnu dostat.

Takže znovu, kde je ten hlad?
Pokud nechce jídlo? Vždyt je to zodpovězené... Pokud nechce, proč mu ho budu dávat? Zkusím to za cca 4 hodiny a pak se to opakuje. Prosím kde je ten hlad? Kde je to vyhladovění, když je to volba psa a ne psovoda?

Tak a znovu:
1) co je klasické a operantní podminování
2) co je přímá a nepřímá odměna.
3) vyjadřujete se ke sportovnímu a služebnímu výcviku. Mohu se Vás zeptat, jak chcete psa, který podstupuje tento výcvik, stabilně motivovat jinak než přes potravinový a lovecký pud? Pochvalou, když vlastně ani nedokážete říct, co to pro psa je?

12.1.2017 16:02

Lacik napsal(a):

Možná jste to na začátku myslel dobře, vzal si z každého století něco, ale pak se to domotalo..
Principála Skinnera nechte být, bavíte se s Megí. A vidíte, ani to on nebyl.
Ptám se jak se cvičí jiný pes a nic mi neprozradíte. Lakomý jste. Aj k psům. Vůbec je neposloucháte.
Furt mi opakujete jak nevím nic o cvičení profi psů, ano, nevím, cvičím si psa pro život a to se ve Vaší škole tedy nedělá, ano ? Proto máte jen tuto jednu metodu - jíš/cvičíš, nejíš/necvičíš, která se trochu provozuje v army.

12.1.2017 16:05
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Jak pozitivní hmm...

12.1.2017 16:08
asurwic

XXX.XXX.36.3

Lacik napsal(a):
Pokud chce, tak mu ho dám. Pokud stále chce, může začít cvičit a kritérium je tak vysoké, aby byl úspěšný a mohl odměnu dostat.

Pokud nechce jídlo? Vždyt je to zodpovězené... Pokud nechce, proč mu ho budu dávat? Zkusím to za cca 4 hodiny a pak se to opakuje. Prosím kde je ten hlad? Kde je to vyhladovění, když je to volba psa a ne psovoda?

Tak a znovu:
3) vyjadřujete se ke sportovnímu a služebnímu výcviku. Mohu se Vás zeptat, jak chcete psa, který podstupuje tento výcvik, stabilně motivovat jinak než přes potravinový a lovecký pud? Pochvalou, když vlastně ani nedokážete říct, co to pro psa je?

Děkuji. To mi stačí - nejí, cvičit nelze a víc než krmení nepoužijete.

S mnoha psy, kteří jakž-takž ochutnali úvodní odměny a stačilo jim to "ke štěstí" + si sem tam obstarali krmení efektivnějším a pro ně méně náročným způsobem, právě přešlo mnoho lidí k vyhladovění. Když Vy zůstanete u pasivity, dobrá.

Nevím popravě, na co Vám to bude, ale budiž:

1) klasické = pavlův reflex - vrozená nebo naučená reakce bez uvědomění
operativní = regulace chování pomocí odměn - pes ví a chce

2) přímá = výsledek, pro který pes pracuje - třeba to Vaše jídlo, ale lov a podobě
nepřímá = to co pes chce a samo o sobě ho neodměňuje - signál klikru, převedené kompenzační chování a podobě.

12.1.2017 16:19
Lacik

XXX.XXX.229.11

Možná jste to na začátku myslel dobře, vzal si z každého století něco, ale pak se to domotalo..
Principála Skinnera nechte být, bavíte se s Megí. A vidíte, ani to on nebyl.
Ptám se jak se cvičí jiný pes a nic mi neprozradíte. Lakomý jste. Aj k psům. Vůbec je neposloucháte.
Furt mi opakujete jak nevím nic o cvičení profi psů, ano, nevím, cvičím si psa pro život a to se ve Vaší škole tedy nedělá, ano ? Proto máte jen tuto jednu metodu - jíš/cvičíš, nejíš/necvičíš, která se trochu provozuje v army.

Paní megii odpovíte na otázky, jelikož se vyjadřujete k tomu, že znáte p. Skinnera. Zkuste se zeptat paní Stapkovské, kdo na to tedy přišel.

A již bylo řečeno, proč se provozuje v army, sporotvním výcviku - protože by ti psy byli jinak koule, tak lakomý jsou tito psovodi.

Ale měli by se jít pradit u meggi, která se vyjadřujete jen k tomu, čemu chce a na otázky neodpoví. Paní meggi cvičí svého pro psa pro život, ale určitě by pomohla armádě.

Každý at si cvičí jak chce, je to každého věc. mam respekt ke všem metodám. Včetně té, kterou podstupují tito psy a než sem jí začal respektovat, tak jsem se alespon zajímal o to, jak to vlastně probíhá, než jsem začal soudit jako vy.

12.1.2017 16:20

Jo, ještě, nikoho nechci urazit, to vůbec, myslím to dobře, s nadhledem a tak.

Asurwic, pojmy jsem slyšela nebo vygůglím, jen nerozumím tomu, na co potřebuji odborný termín, když nemám cit, tedy bych se zvířaty dělat neměla.

Lacik, neříkáte pravdu, armáda cvičí hlavně na míček, pár případů na krmení. Tady jsem celkem doma. I doma. Vím i co ti psi jí. Heč smajlík smajlík

12.1.2017 16:23
Lacik

XXX.XXX.229.11

asurwic napsal(a):
Děkuji. To mi stačí - nejí, cvičit nelze a víc než krmení nepoužijete.

S mnoha psy, kteří jakž-takž ochutnali úvodní odměny a stačilo jim to "ke štěstí" + si sem tam obstarali krmení efektivnějším a pro ně méně náročným způsobem, právě přešlo mnoho lidí k vyhladovění. Když Vy zůstanete u pasivity, dobrá.

Nevím popravě, na co Vám to bude, ale budiž:

1) klasické = pavlův reflex - vrozená nebo naučená reakce bez uvědomění
operativní = regulace chování pomocí odměn - pes ví a chce

2) přímá = výsledek, pro který pes pracuje - třeba to Vaše jídlo, ale lov a podobě
nepřímá = to co pes chce a samo o sobě ho neodměňuje - signál klikru, převedené kompenzační chování a podobě.

"Děkuji. To mi stačí - nejí, cvičit nelze a víc než krmení nepoužijete.

S mnoha psy, kteří jakž-takž ochutnali úvodní odměny a stačilo jim to "ke štěstí" + si sem tam obstarali krmení efektivnějším a pro ně méně náročným způsobem, právě přešlo mnoho lidí k vyhladovění. Když Vy zůstanete u pasivity, dobrá."

tohle potřebuji dovysvětlit, protože tento komentář nechápu a znovu se zeptám, kde je to vyhladovění, když to celé ovládá pes? kde si obstarali efektivnějším způsobem?

1) s tímto výkladem jsem se tedy ještě nesetkal a je zcela chybná

2) pletete si pojmy, co popisujete je primární a sekundární posilovač.

12.1.2017 16:26
Lacik

XXX.XXX.229.11

Jo, ještě, nikoho nechci urazit, to vůbec, myslím to dobře, s nadhledem a tak.

Asurwic, pojmy jsem slyšela nebo vygůglím, jen nerozumím tomu, na co potřebuji odborný termín, když nemám cit, tedy bych se zvířaty dělat neměla.

Lacik, neříkáte pravdu, armáda cvičí hlavně na míček, pár případů na krmení. Tady jsem celkem doma. I doma. Vím i co ti psi jí. Heč smajlík smajlík

Míček je lovecký pud. a použíá se až u chování, která jsu vysvětlena. A chování se vysvětlují potravinovým pudem. Zkuste se tedy optat doma, proč míček není pro vysvětlování optimální :)
Už odpovíte na otázky?

12.1.2017 16:27
scylla

XXX.XXX.150.32

Lacik napsal(a):
Paní megii odpovíte na otázky, jelikož se vyjadřujete k tomu, že znáte p. Skinnera. Zkuste se zeptat paní Stapkovské, kdo na to tedy přišel.

A již bylo řečeno, proč se provozuje v army, sporotvním výcviku - protože by ti psy byli jinak koule, tak lakomý jsou tito psovodi.

Ale měli by se jít pradit u meggi, která se vyjadřujete jen k tomu, čemu chce a na otázky neodpoví. Paní meggi cvičí svého pro psa pro život, ale určitě by pomohla armádě.

Každý at si cvičí jak chce, je to každého věc. mam respekt ke všem metodám. Včetně té, kterou podstupují tito psy a než sem jí začal respektovat, tak jsem se alespon zajímal o to, jak to vlastně probíhá, než jsem začal soudit jako vy.

Já ale nejsem Stapkowská, jmenuji se jinak, jen pro pořádek.

12.1.2017 16:27
Lacik

XXX.XXX.229.11

Dámy a co je to prosím pozitivní motivace? Vyjadřujete se k tomu, tak to určitě víte.

12.1.2017 16:28
scylla

XXX.XXX.150.32

Lacik napsal(a):
Míček je lovecký pud. a použíá se až u chování, která jsu vysvětlena. A chování se vysvětlují potravinovým pudem. Zkuste se tedy optat doma, proč míček není pro vysvětlování optimální :)
Už odpovíte na otázky?

Vy jste těmi otázkami přímo posedlý, ale sám neodpovídáte na ty, které jsou položeny vám. Nemáte praktické zkušenosti nebo je před námi tajíte?

12.1.2017 16:29

Lacik napsal(a):
Už odpovíte na otázky?

Vy využíváte lovecký pud k výcviku ?

12.1.2017 16:31
Lacik

XXX.XXX.229.11

scylla napsal(a):
Vy jste těmi otázkami přímo posedlý, ale sám neodpovídáte na ty, které jsou položeny vám. Nemáte praktické zkušenosti nebo je před námi tajíte?

Paní vy jste mi neodpověděla už několik dní i když jste to slíbila. Ale již mi bylo řečeno, co jste zač. A jste známá firma nejen zde, ale i na FB skupinách, či hafících. Zhrzená postarší dáma plna rad a moudrosti, co nikdy konkrétní neodpoví.

PS: Kdo na to tedy přiel, když ne Skinner? Měli bychom tedy přepsat učebnice, toto je totiž nová informace, pokud se na to přišlo už ve středověku!

12.1.2017 16:31
Lacik

XXX.XXX.229.11

Vy využíváte lovecký pud k výcviku ?

Jistě, že ano. A odpovíte už i vy?

12.1.2017 16:35
asurwic

XXX.XXX.36.3

Lacik napsal(a):
"Děkuji. To mi stačí - nejí, cvičit nelze a víc než krmení nepoužijete.

S mnoha psy, kteří jakž-takž ochutnali úvodní odměny a stačilo jim to "ke štěstí" + si sem tam obstarali krmení efektivnějším a pro ně méně náročným způsobem, právě přešlo mnoho lidí k vyhladovění. Když Vy zůstanete u pasivity, dobrá."

tohle potřebuji dovysvětlit, protože tento komentář nechápu a znovu se zeptám, kde je to vyhladovění, když to celé ovládá pes? kde si obstarali efektivnějším způsobem?

1) s tímto výkladem jsem se tedy ještě nesetkal a je zcela chybná

2) pletete si pojmy, co popisujete je primární a sekundární posilovač.

Pokud necvičíte, když pes nechce jídlo a nesnažíte se jiným způsobem, tak vyhladovění není. Hromada lidí si ho tam zakomponuje, Vy raději necvičíte. V pohodě.
Obstarané jídlo: fena - 2 m vodítko, letící netopýr - skok - polknutí - večeře

1) + 2) Tak mi napište Vaši správnou verzi.

3) Proč ke sportovnímu nebo služebnímu výcviku? Copak všichni psi dělají celý život jen to? Ale dobrá - třeba fyzickou aktivitou, pohlazení... tohle téma tu už však bylo.

12.1.2017 16:39
Lacik

XXX.XXX.229.11

asurwic napsal(a):
Pokud necvičíte, když pes nechce jídlo a nesnažíte se jiným způsobem, tak vyhladovění není. Hromada lidí si ho tam zakomponuje, Vy raději necvičíte. V pohodě.
Obstarané jídlo: fena - 2 m vodítko, letící netopýr - skok - polknutí - večeře

1) + 2) Tak mi napište Vaši správnou verzi.

3) Proč ke sportovnímu nebo služebnímu výcviku? Copak všichni psi dělají celý život jen to? Ale dobrá - třeba fyzickou aktivitou, pohlazení... tohle téma tu už však bylo.

Aha, takže tam najednou hlad není. Takže nejdřív se vyjadřujete a soudíte a až poté zjistuje, jak to je... jak příhodné... netopýra už beru opravdu s ůsměvem.

Jelikož víte, co je pozitivní motivace, tak to musíte znát. vaší neznalostí jste jen opět ukázala, že ani nevíte, co je pozitivní motivace.

protože se vyjadřujete k tomuto výcviku a asi se shodenm, že tito psi aktivně nebudou žádat, aby je psovod odměnil pohlazením a fyzickou aktivitou.

Děkuji za pokec.

12.1.2017 16:41

Lacik napsal(a):
Jistě, že ano. A odpovíte už i vy?

Aha. Krmná dávka je lovecký pud.

12.1.2017 16:45
Lacik

XXX.XXX.229.11

Aha. Krmná dávka je lovecký pud.

Bože opravdu doplnte znalosti a zkuste už odpovědět, ale vy asi nevíte...

lovecký pud: předmět: míček, pešek, rukáv - honění, žvýkání, tahání, strhávání atd.

12.1.2017 16:54

Lacik napsal(a):
Bože opravdu doplnte znalosti a zkuste už odpovědět, ale vy asi nevíte...

lovecký pud: předmět: míček, pešek, rukáv - honění, žvýkání, tahání, strhávání atd.

Ale Vy nic takového nepoužíváte
a na to se tu ptáme právě všichni
tak konečně teď hurááááááá
dík.

12.1.2017 16:57
Lacik

XXX.XXX.229.11

Ale Vy nic takového nepoužíváte
a na to se tu ptáme právě všichni
tak konečně teď hurááááááá
dík.

Kde sem řekl, že to nepoužívám?

Jelikož neodpovídáte na předchozí otázky, tak sem přesvědčen, že na ně odpovědět neumíte. Je to bohužel dost smutné se vyjadřovat a hodnotit něco, když o tom vůbec nic nevim...

12.1.2017 17:02
asurwic

XXX.XXX.36.3

Lacik napsal(a):
Aha, takže tam najednou hlad není. Takže nejdřív se vyjadřujete a soudíte a až poté zjistuje, jak to je... jak příhodné... netopýra už beru opravdu s ůsměvem.

Jelikož víte, co je pozitivní motivace, tak to musíte znát. vaší neznalostí jste jen opět ukázala, že ani nevíte, co je pozitivní motivace.

protože se vyjadřujete k tomuto výcviku a asi se shodenm, že tito psi aktivně nebudou žádat, aby je psovod odměnil pohlazením a fyzickou aktivitou.

Děkuji za pokec.

To, že psovi neumíte nabídnout nic víc, než jídlo bych nečekala, tak jsem se prostě přiklonila k té druhé možnosti.
Netopýra berte s úsměvem - u člověka, který je zvyklý na určitý typ psů, který s ním určitým způsobem spolupracuje a s ničím jiným si neporadí, nečekám nic jiného.

Tak mi to vysvětlete.

Je mi líto, že po Vás žádný pes ještě nikdy nechtěl kontakt nebo společnou zábavu.

12.1.2017 17:10
Lacik

XXX.XXX.229.11

asurwic napsal(a):
To, že psovi neumíte nabídnout nic víc, než jídlo bych nečekala, tak jsem se prostě přiklonila k té druhé možnosti.
Netopýra berte s úsměvem - u člověka, který je zvyklý na určitý typ psů, který s ním určitým způsobem spolupracuje a s ničím jiným si neporadí, nečekám nic jiného.

Tak mi to vysvětlete.

Je mi líto, že po Vás žádný pes ještě nikdy nechtěl kontakt nebo společnou zábavu.

Psovod je sociální partner, takže kontakt je tam veliký, to se nebojte. Ale také si uvědomuji, že tento kontakt a něco jako pochvala "což jste pořád nedefinovala", tak není stabilní složka odměny, o kterou by pes stál tak, abych tyto motivace mohl využít stejně efektivně na tak složitá chování jako u sportu například, jako motivace jídlem a loveckým pudem.

jelikož jste měla dostatek energie napřed komentovat něco, než jste zjistila, jak to celé je. A ted chete vysvětlení, tak věřím, že máte nyní dostatek energie a soudnosti, aby jste si to zjistila sama. Pokud to nenajdete, tak dejte vědět ;)

A jak mi říká děda, co se týče k vyjadřování k něčemu, čemu nerozumim: "co mi není rovno, po tom je mi hovn*".

12.1.2017 17:19
tapina

XXX.XXX.11.157

Lacik napsal(a):
Psovod je sociální partner, takže kontakt je tam veliký, to se nebojte. Ale také si uvědomuji, že tento kontakt a něco jako pochvala "což jste pořád nedefinovala", tak není stabilní složka odměny, o kterou by pes stál tak, abych tyto motivace mohl využít stejně efektivně na tak složitá chování jako u sportu například, jako motivace jídlem a loveckým pudem.

jelikož jste měla dostatek energie napřed komentovat něco, než jste zjistila, jak to celé je. A ted chete vysvětlení, tak věřím, že máte nyní dostatek energie a soudnosti, aby jste si to zjistila sama. Pokud to nenajdete, tak dejte vědět ;)

A jak mi říká děda, co se týče k vyjadřování k něčemu, čemu nerozumim: "co mi není rovno, po tom je mi hovn*".

Každému, co jeho jest.

12.1.2017 17:20
asurwic

XXX.XXX.36.3

Lacik napsal(a):

Proč chcete definovat? Proč chcete stabilní a předepsané odměny, když Vám stejně jejich efekt bude kolísat v závislosti na hladu a na únavě? Proč se bráníte kombinovaném a alternativnímu odměňování?

Pokud nebudete komunikovat a budete útočit, tak dobrá. Já Vám řekla svůj názor, Vy to samé neuděláte, takže tohle téma asi skončilo. Krom Vás jsem zatím s nikým jiným v rámci pojmů nedorozumění neměla.

12.1.2017 17:24

Lacik napsal(a):
Kde sem řekl, že to nepoužívám?

Jelikož neodpovídáte na předchozí otázky, tak sem přesvědčen, že na ně odpovědět neumíte. Je to bohužel dost smutné se vyjadřovat a hodnotit něco, když o tom vůbec nic nevim...

A tak se Vás ptáme dva dny a nic. Asurwic se ptá na to samé, jen jinými slovy. Nebuďte smutný, že nechápete. Já nechápu cvičení krmením, Vy jakýkoli jiný. Já udělám cokoli, abych psa naučila. Udělám ze sebe šaška. Vezmu míček, větev, cokoli, co zaujme psa. Vy - tabulka a tečka. Ale já z Vás smutná nejsem smajlík

12.1.2017 17:28
tapina

XXX.XXX.11.157

A tak se Vás ptáme dva dny a nic. Asurwic se ptá na to samé, jen jinými slovy. Nebuďte smutný, že nechápete. Já nechápu cvičení krmením, Vy jakýkoli jiný. Já udělám cokoli, abych psa naučila. Udělám ze sebe šaška. Vezmu míček, větev, cokoli, co zaujme psa. Vy - tabulka a tečka. Ale já z Vás smutná nejsem smajlík

Někdo tak 50 let před Kristem, v Římě, řekl, že ti, kteří někoho učí, musí bedlivě přihlížet tomu, kam každého nejvíc unášejí jeho sklony a že ten, co chce něco naučit, musí svou činnost přizpůsobit povaze každého jednotlivce.

Myslíš, že trénoval prameginky?

12.1.2017 17:30
Lacik

XXX.XXX.142.32

Kde je napsáno, ze definují. Několikrát bylo zmíněno variabilní odměňováni. Paní megii znovu, kde je napsáno, ze odmena jen a pouze krmnou dávkou? Hledáte něco, aby jste mohli opřít o vaše nepochopení a neznalost.

12.1.2017 17:34

tapina napsal(a):
Někdo tak 50 let před Kristem, v Římě, řekl, že ti, kteří někoho učí, musí bedlivě přihlížet tomu, kam každého nejvíc unášejí jeho sklony a že ten, co chce něco naučit, musí svou činnost přizpůsobit povaze každého jednotlivce.

Myslíš, že trénoval prameginky?

M.T.C. smajlík Nepochybně. Měl prameginky, prafida, prahrášky a pravdu.

12.1.2017 17:34

Lacik napsal(a):
Kde je napsáno, ze definují. Několikrát bylo zmíněno variabilní odměňováni. Paní megii znovu, kde je napsáno, ze odmena jen a pouze krmnou dávkou? Hledáte něco, aby jste mohli opřít o vaše nepochopení a neznalost.

Podmiňovací způsob. Neshazuji, nasměrovávám.

12.1.2017 20:21

OT, něco na odlehčení nejfrekventovanějšího tématu, obvzlášť pro asurwic, mohl by se jí líbit...

12.1.2017 20:25
asurwic

XXX.XXX.36.3

OT, něco na odlehčení nejfrekventovanějšího tématu, obvzlášť pro asurwic, mohl by se jí líbit...

Ano, já jsem se právě zamilovala. Ten je vážně nádherný.
To je povedený vořešík a nebo indický párijský pes?

12.1.2017 20:37

asurwic napsal(a):

Africká směska...Mali-Bamako.

12.1.2017 20:44
asurwic

XXX.XXX.36.3

Africká směska...Mali-Bamako.

Dokonalý - přesně můj typ.

12.1.2017 20:51
amigo-borderka

XXX.XXX.36.3

asurwic napsal(a):

Jak vypadá indický párijský pes?

12.1.2017 20:54
asurwic

XXX.XXX.36.3

amigo-borderka napsal(a):
Jak vypadá indický párijský pes?

Takto.
Foto jsem stáhla - nejsem autor.

elikk

13.1.2017 00:29
elikk

XXX.XXX.43.208

Lacik napsal(a):
Už odpovíte na otázky?

Prelouskala jsem to cele. jsem statecna totiz
je tu par dobrych postrehu - ktere ponekud zapadaji v lovu vlastniho ega asi
trosku vice otevrene mysli by pomohlo snad?

ke krmeni - praxe rika, ze nezravy pes se casto rozezere za odmenu. grancle, co jsou v misce jedovate jako pamlsek funguji. neco v tom proste funguje, ale neni to hlad...

k odmenam - odmenu si voli zvire. to me aspon naucili. neni treba mu nutit neco, jen protoze to clovek jinak neumi.
jsem laik na cviceni a presto me narychlo nenapada pozadavek ze sportovky, co nejde naucit mickem a musela bych jit jen pres zradlo?
atd.

13.1.2017 05:42
scylla

XXX.XXX.150.32

Lacik napsal(a):

Byly sem linkovány texty z vašich stránek, kde odměňování krmnou dávkou zdůvodňujete jako to nejlepší.

13.1.2017 08:04
asurwic

XXX.XXX.36.3

elikk napsal(a):

ke krmeni - praxe rika, ze nezravy pes se casto rozezere za odmenu. grancle, co jsou v misce jedovate jako pamlsek funguji. neco v tom proste funguje, ale neni to hlad...

k odmenam - odmenu si voli zvire. to me aspon naucili. neni treba mu nutit neco, jen protoze to clovek jinak neumi.
jsem laik na cviceni a presto me narychlo nenapada pozadavek ze sportovky, co nejde naucit mickem a musela bych jit jen pres zradlo?
atd.

Tak to jste vážně statečná.

Ano. V praxi to funguje, ale zde musíte napsat pojmy gradativní a degrativní motivace, aby Vám bylo rozuměno.

Na míček (či jinou hru nebo příjemnou věc) lze nejen celou sportovku, ale v podstatě jakýkoliv výcvik založený na plnění povelů. Jen nemůžete chválit několikrát za sebou za setrvání v poloze (třeba lehni), ale musíte prodlužovat interval udržení této pozice... což takový problém není a v případě toho lehnutí máte díky tomu kolikrát i přesnější provedení a nemusíte pak odnaučovat vyvracení zadku na všechny strany.

Jinak není nad selský rozum. Byla jsem dnes ráno s kamarádem venku stopovat a když jsem mu tak nějak popsala výcvik psa metodou "nechce - zkusíme pamlsky nabídnou déle", tak přišel s docela zásadním problémem:
Hromada lidí na psa čas nemá ani ty 4 hodiny denně. Když chodí normálně do práce, udělají jeden, maximálně dva pokusy za den a když to nevyjde, tak zbytek času je pes bez psychické zábavy a bez jídla, což je v případě štěňat nebo psů, kteří se připravují na zkoušky opravdu to o to lepší. Za předpokladu, že je volný alespoň celý víkend, by bylo tedy možné cvičit jen dva dny v týdnu? To bych tedy nevydržela ani já ani moji psi.

13.1.2017 08:28
Lacik

XXX.XXX.229.11

elikk napsal(a):

atd.

Je třeba si uvědomit, že se bavíme o výcviku, kdy po psovi požadujeme stabilní těžkou práci, kterou plní za velmi těžkých podmínek

ke krmení - pamlsky fungují na bázi něcčeho lepšího, nečeho unikátního a to má poté několik důvodu, proč je u těchti psů přecháeno ke krmné dávce:
1) odměn je tolik, že tyto pamlsky není již možné odečíst z krmné dávky, protože již není z čeho. Psovodi nechtějí mít obezního psa krmeného jen pamlsky, proto krmná dávka
2) naučit psa na pamlsky má u těchto psů tu nevýhodu, že fungují vlastně jako dezert. Mam na něj chut nebo na nej nemam chut. Tedy zde se vytrácí stabilita, což si u těchto psů nelze dovolit

paní megii i asurwica jsem se ptal, kde je řečen, že pes je motivován jen tímto způsobem. Nikde to není řečeno. Několikrát bylo zmíněno variabilní odměnování, protože to pak opět způsobí očekávání - tedy produkci dopaminu.

Cvik se skládá ze 3 fází:
1) vysvětlování - zde se používá žrádlo
2 a 3) upevnování a zatěžování - zde se používá varibilní odměnování

Variabilní odmenování: žrádlo o různých velikostech a hodnátách, íček, pešek, frisbee, oblíbený cvik, sekundární posilovač, nic, pochvala atd.

Odměnovat tedy můžete primárními a sekundárními posilovači:
Primární - potravinový a lovecký pud
Sekundární - signál pro odměnu, oblíbený cvik, atd.

Lovecký pud má 25%. Sekundární se musí naučit a vlastně uspokují stejně primární pořebu, tedy mají návaznost na primární posilovač. To znamená, že 100% psů je motivovatelných žrádlem, což je i stabilní odměna.

Co se týče odmenování v běžém životě, tak je to na Vás, používejte to, co je funkční.90% mých klientů používá pamlsky jako každý jiný a já s tim nemam nejmenší problém. Každý at odmenuje, jak uzná za vhodné a jak mu to funguje.

Nerozumím jen tomu, že zde lidí komentují a soudí, aniž by tomu rozuměli a jejich vysvětlení nikde... to je to, co mi hlava nebere...

Accuracy

13.1.2017 08:56
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Lacik napsal(a):

Tak a znovu:

No, znám psa, který by za těchto podmínek chcípnul hlady.

13.1.2017 09:04
Lacik

XXX.XXX.229.11

Accuracy napsal(a):
No, znám psa, který by za těchto podmínek chcípnul hlady.

Viděl jsem dost a všichni, kdo toto tvdili, tak nikdy to tak nebylo :) Neznám případy, kdy by pes dobrovolně umřel hlady.

13.1.2017 09:14
asurwic

XXX.XXX.36.3

Lacik napsal(a):
Viděl jsem dost a všichni, kdo toto tvdili, tak nikdy to tak nebylo :) Neznám případy, kdy by pes dobrovolně umřel hlady.

Takže najednou tu vydírání tím, aby pes neumřel hlady je?

Accuracy

13.1.2017 09:17
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Lacik napsal(a):

No, psík sousedů žere zásadně a jen pouze z misky, a to jen ze své misky a to jen když je položena na svém místě. Když odjeli na dovolenou a já ho měla krmit, tohle jsem nevěděla, nevěděl to nikdo. Misku (keramickou, báli se, že se rozbije) schovali domů a já ho krmila z jiné, nerezové.3 dny nežral, pak jsem volala majitelům, než dojeli (dalších 5 dnů), skončil hafan na kapačkách. Chápu, je to extrém a to zvíře asi není úplně normální, ale fakt nepomohlo vůbec nic. Jiné žrádlo, ochutit, tahat maso po zemi, aby si ho mohl „ulovit“, dát žrádlo jinam, do jiné misky, nic.
Každopádně, pokud to chápu dobře, tak pracujete se služebními psy, tudíž svým způsobem s elitou, a to jak mezi plemeny, tak i mezi jedinci. Takovýhle pes se vám do rukou prostě nedostane.

13.1.2017 09:43
Lacik

XXX.XXX.190.223

asurwic napsal(a):
Takže najednou tu vydírání tím, aby pes neumřel hlady je?

Kde je vydírání, kdyz o všem rozhoduje pes?

13.1.2017 09:49

Lacik napsal(a):

Lacik, tenhle argument je brutální demagogie a logický nesmysl!

13.1.2017 09:51
asurwic

XXX.XXX.36.3

Lacik napsal(a):

Rozhodnutí pod nátlakem nedostatku základní životní potřeby je vydírání.

13.1.2017 09:56

Lacik napsal(a):

Nebudu metodu posuzovat, neznám, nepoužívám, připadá mi to mým selským rozumem divný.
Pes nerozhoduje - pes musí...pes se přeci nemůže rozhodnout jídlo ano, výcvik ne...tím pádem o čem tedy rozhoduje pes?

13.1.2017 09:58
scylla

XXX.XXX.89.110

Lacik napsal(a):

Takže pes má svobodnou volbu - budu cvičit a dostanu jídlo nebo nebudu cvičit a stejně dostanu jídlo? Už jste se do těch teorií tak zapletl, že sám sobě odporujete.

13.1.2017 10:04
asurwic

XXX.XXX.36.3

scylla napsal(a):
Takže pes má svobodnou volbu - budu cvičit a dostanu jídlo nebo nebudu cvičit a stejně dostanu jídlo? Už jste se do těch teorií tak zapletl, že sám sobě odporujete.

Ano - já jsem to tak pochopila. Pes necvičí - bylo mi řečeno, že v průběhu dne i tak dostává jídlo a asi i v takové míře, aby ho zasytilo, když bylo opakováno několikrát, že tam není hlad. Ale kde je potom ten výcvik?

Jinak pro mé štěně by to chtělo ještě jednu volbu: "budu cvičit a nedostanu jídlo - to si sním až hezky v klidu doma a to ještě jenom možná, když se mi bude chtít".

13.1.2017 10:07
Andrýsek3

XXX.XXX.45.253

Volba psa?
Vy mu dáte nůž na krk, pokud neudělá něco co nechce, tak bude trpět hladem, samozřejmě že to nakonec udělá, když přežít je důležitější než nějaký jakýsi diskomfort. Kdyby to byla volba psa, tak se na vás vykašle a půjde si najít potravu sám, ale nemůže.
Vážně vám to nepřipadá jako vydírání?

13.1.2017 10:13
asurwic

XXX.XXX.36.3

Andrýsek3 napsal(a):
Volba psa?
Vy mu dáte nůž na krk, pokud neudělá něco co nechce, tak bude trpět hladem, samozřejmě že to nakonec udělá, když přežít je důležitější než nějaký jakýsi diskomfort. Kdyby to byla volba psa, tak se na vás vykašle a půjde si najít potravu sám, ale nemůže.
Vážně vám to nepřipadá jako vydírání?

Pokud krmí psa i bez povelů (což prý ano, byť z ruky a s hláškou "zkusíme, jestli potom bude cvičit"), tak je to doopravdy hafanova volba. Bohužel se to potom nedá použít jako metoda, ale jako styl práce se snaživými a žravými psy, které to baví... což takovému přístupu se samozřejmě nebráním.

13.1.2017 10:26

Já ještě jen takové zamyšlení...když jsem cvičila svojí první fenu, tak se na nějaké pamlsky nehrálo, po provedení cviku následovala slovní pochvala nebo poplácání...a psi cvičili i tak... neříkám, že v té době všechny výcvikové metody byly super, ale s trpělivostí jste vycvičili spolehlivého psa, který poslechl v jakékoliv situaci aniž by za to čekal pamlsek, o té metodě s krmnou dávkou ani nemluvím...

13.1.2017 11:29
scylla

XXX.XXX.150.32

Accuracy napsal(a):
No, psík sousedů žere zásadně a jen pouze z misky, a to jen ze své misky a to jen když je položena na svém místě. Když odjeli na dovolenou a já ho měla krmit, tohle jsem nevěděla, nevěděl to nikdo. Misku (keramickou, báli se, že se rozbije) schovali domů a já ho krmila z jiné, nerezové.3 dny nežral, pak jsem volala majitelům, než dojeli (dalších 5 dnů), skončil hafan na kapačkách. Chápu, je to extrém a to zvíře asi není úplně normální, ale fakt nepomohlo vůbec nic. Jiné žrádlo, ochutit, tahat maso po zemi, aby si ho mohl „ulovit“, dát žrádlo jinam, do jiné misky, nic.
Každopádně, pokud to chápu dobře, tak pracujete se služebními psy, tudíž svým způsobem s elitou, a to jak mezi plemeny, tak i mezi jedinci. Takovýhle pes se vám do rukou prostě nedostane.

Hlídám lidem psy a u každého do smlouvy píšu podmínky, čas, způsob krmení a krmivo, na které je pes zvyklý. Není zase až tak neobvyklé, že psi v jiném prostředí nechtějí ze začátku jíst, proto to eliminujeme tímto způsobem.

Myslím, že pan Laco prakticky se psy moc nepracuje, na FB se před asi půl rokem pídil po někom, kdo by ho naučil základy a dnes má výcvikovou školu.

13.1.2017 12:43

Já ještě jen takové zamyšlení...když jsem cvičila svojí první fenu, tak se na nějaké pamlsky nehrálo, po provedení cviku následovala slovní pochvala nebo poplácání...a psi cvičili i tak... neříkám, že v té době všechny výcvikové metody byly super, ale s trpělivostí jste vycvičili spolehlivého psa, který poslechl v jakékoliv situaci aniž by za to čekal pamlsek, o té metodě s krmnou dávkou ani nemluvím...

Takové zamyšlení tu zkoušíme 3 dny, nic takového fungovat nemůže a už si to zapište za uši a hlavně psům za uši !

Ne, já vím, je to tak.

13.1.2017 12:48

"Cvik se skládá ze 3 fází:
1) vysvětlování - zde se používá žrádlo
2 a 3) upevnování a zatěžování - zde se používá varibilní odměnování"

takze i dle clanku na tvych strankach -odmenu si voli pes.
ale vlastne ne, nevoli, MUSIi se zacinat na zradlo

no, prekvapko -ne, nemusi.
a ano, pisu o sportovnich psech, co podavaji stabilni vykony.
zradlo neni podminka...

asi by to opravdu chtelo trosku prestat porad dokola trvat na sve jedine pravde -ty psi jsou velmi rozmanity obor k poznavani...
a bohudik, porad existuji treneri, co opravdu respektuji psa a nejen o tom pisi.

asurwic -k tomu micku - kdyz odmenuju mickem nemusim prerusovat na dlouho -ono i jediny zakus je domena atd. atd.

13.1.2017 12:50

scylla napsal(a):
Hlídám lidem psy a u každého do smlouvy píšu podmínky, čas, způsob krmení a krmivo, na které je pes zvyklý. Není zase až tak neobvyklé, že psi v jiném prostředí nechtějí ze začátku jíst, proto to eliminujeme tímto způsobem.

Myslím, že pan Laco prakticky se psy moc nepracuje, na FB se před asi půl rokem pídil po někom, kdo by ho naučil základy a dnes má výcvikovou školu.

Škola funguje tak půl roku, myslím. To je fuk, kdo jak dlouho tohle a tamto, jaké certifikáty...
Pro děti, vůbec lidi, zvířata nejvíc, jelikož neumí mluvit (můj pes na mě mluví, ale nesmím to říkat veřejně), musíte mít cit. A dál už na to přijdete, nebo stačí "naťuknout".
Mně nejde do hlavy, že je to škola pro psy a způsob výcviku je vysvětlován pro profi psy. Takže běžní psi tam nejsou. A ještě..nevím, že by tento pán cvičil psy Policii nebo armádě, takže které profesionální psy cvičí ?
Hlídače autobazaru ?
Nechcu do něj kopat, jen tohle mi celé dokupy nehraje - škola pro psy, ale cvičíme profíky.
Takže to není škola pro psy.

13.1.2017 13:05
Lacik

XXX.XXX.178.216

asurwic napsal(a):
Rozhodnutí pod nátlakem nedostatku základní životní potřeby je vydírání.

Výše je popsáno, co je motivační osa a ze je před každým tréninkem. Doporučuji znovu přečíst, bohužel znovu hledáte jen to, co by se vám hodilo.

13.1.2017 13:13

Takové zamyšlení tu zkoušíme 3 dny, nic takového fungovat nemůže a už si to zapište za uši a hlavně psům za uši !

Ne, já vím, je to tak.

No já už si po této diskuzi připadám, jako naprostý kynologický negramot...už beru fixu a hned si to za ty ušiska zapíšu...u psů to bude horší..nevim jestli to na ty chlupy napsat pude

13.1.2017 13:15
Lacik

XXX.XXX.178.216

Myslim, ze každého zamestnavatele začnu soudit. Protože me vydírají základ k potřeby. Chtějí abych nejdřív pracoval, abych získal peníze, které sme km za základní potřeby.

13.1.2017 13:18
Lacik

XXX.XXX.178.216

Cela priroda je postavena špatně. Každé zvíře ma aniž by hlo prstem zradlo přímo před sebou! Nemusíme vůbec lovit. Nemusím dělat vůbec nic. Sakra v přírodě me všichni neuvěřitelně vydírají! Oni chtějí, abych si svoji základní potřebu ulovil. Opravdu směšné...

13.1.2017 13:20

Lacik napsal(a):
Myslim, ze každého zamestnavatele začnu soudit. Protože me vydírají základ k potřeby. Chtějí abych nejdřív pracoval, abych získal peníze, které sme km za základní potřeby.

No jistě, naši psi, které jsme k sobě připoutali, jsou naši zaměstnanci.
Znám lidi, které týrali v dětství hlady, bili je, ponižovali. A přesto se takto k člověku, zvířeti, ke stvoření, které jim věří, nechovají.

13.1.2017 13:23

Lacik napsal(a):
Cela priroda je postavena špatně. Každé zvíře ma aniž by hlo prstem zradlo přímo před sebou! Nemusíme vůbec lovit. Nemusím dělat vůbec nic. Sakra v přírodě me všichni neuvěřitelně vydírají! Oni chtějí, abych si svoji základní potřebu ulovil. Opravdu směšné...

Vlk je v přírodě. Fenek, liška. Příroda je bezchybná. Pokud se ji snažíte pochopit.

13.1.2017 13:27
Lacik

XXX.XXX.178.216

No jistě, naši psi, které jsme k sobě připoutali, jsou naši zaměstnanci.
Znám lidi, které týrali v dětství hlady, bili je, ponižovali. A přesto se takto k člověku, zvířeti, ke stvoření, které jim věří, nechovají.

Tak dejte výpověď a nebo tam chodte jen pro pochvalu a nedostanete peníze jako paní Stapkowska. Tuto volbu přeci mate. A vydírají vás přece!

13.1.2017 13:29
Lacik

XXX.XXX.178.216

Vlk je v přírodě. Fenek, liška. Příroda je bezchybná. Pokud se ji snažíte pochopit.

Aspoň jde vidět jak opravdu málo víte.

Priroda je krutá. Vlkovi uteče kořist a bude hladový třeba týden, příště se musí víc snažit. Takto priroda vydírá. Ale vy přeci rádi vše přirozené a přírodně, ne?

13.1.2017 13:33
tapina

XXX.XXX.11.77

Lacik napsal(a):

Především byste měl soudit ty, co Vás vychovali, že veškeré interakce mezi živými tvory chápete jen v rozměru prospěch, odměna, potřeba.

13.1.2017 13:37
tapina

XXX.XXX.11.77

Lacik napsal(a):
Tak dejte výpověď a nebo tam chodte jen pro pochvalu a nedostanete peníze jako paní Stapkowska. Tuto volbu přeci mate. A vydírají vás přece!

Jen čekám, kdy mi přijde účet za konzultaci, kterou jste nám zde milostivě dal. Nebo jste se tu snažil zadarmo? Definuje, proč se tu tak snažíte.

13.1.2017 13:38
Lacik

XXX.XXX.178.216

To netvrdím, ale je třeba začít od základu a principu a na to nabalovat. Protože pokud zvolíte nějakou metodu, tak si zároveň musíte byt schopna odpovědět, proč funguje a proč naopak ne.

Takže například pokud megii řekne, ze odměňuje hlasem a tichém, tak musí přeci i chápat, proč to tak je, proč je to odmena atd.

V tom je ten rozdíl. Nepůjde navrhovat do firmy SE, aniž by jste věděla, na jakým principu SW funguje.

13.1.2017 13:39
Lacik

XXX.XXX.178.216

tapina napsal(a):
Jen čekám, kdy mi přijde účet za konzultaci, kterou jste nám zde milostivě dal. Nebo jste se tu snažil zadarmo? Definuje, proč se tu tak snažíte.

Sam se divím. Ale vy jste začali komentovat, soudit něco, čemu viditelné nerozumíte. Začalo jste komentovat odmenovani krmnou dávku aniž by jste věděli, jak to cele funguje. Proste ja respektuji veškeré postupy, ale kdyz nějakému nerozumím, tak nez si dovolím komentovat, tak si nejdřív něco zjistím.

13.1.2017 13:42
tapina

XXX.XXX.11.77

Lacik napsal(a):
Sam se divím. Ale vy jste začali komentovat, soudit něco, čemu viditelné nerozumíte. Začalo jste komentovat odmenovani krmnou dávku aniž by jste věděli, jak to cele funguje. Proste ja respektuji veškeré postupy, ale kdyz nějakému nerozumím, tak nez si dovolím komentovat, tak si nejdřív něco zjistím.

To není odpověď.

Proč se tu tak snažíte?

No nevím, kdo první začal s úplně mimózní reakcí.

13.1.2017 13:46
tapina

XXX.XXX.11.77

Lacik napsal(a):

Priroda je krutá. Vlkovi uteče kořist a bude hladový třeba týden, příště se musí víc snažit. Takto priroda vydírá. Ale vy přeci rádi vše přirozené a přírodně, ne?

Vlkovi když uteče kořist, možná najde někde nějakou mršinu nebo jinou kořist, než o kterou původně usiloval. Možná něco najde jeho partner. No možná taky ne. Možná umře.

Proto se pes stal psem, tvorem ve vztahu k člověku, který mu zajišťuje snazší přístup k potravě, mimo jiné. Člověk z něho má taky užitek.

Nemůžeme psa napasovat do role vlka a sebe do role přírody. Jakmile se člověk začne pasovat do role přírody, nebo mít pocit, že ji přemůže, nebo že je něco víc, nikdy to dobře nedopadne.

13.1.2017 13:46
Lacik

XXX.XXX.178.216

Snažím se uvést na pravou míru informace, kterou jsou nepochopení a na základě kterých si děláte úsudek.

Ja myslim, ze první komentář byl k adrenalinu atd.

13.1.2017 13:48
tapina

XXX.XXX.11.77

Lacik napsal(a):
Snažím se uvést na pravou míru informace, kterou jsou nepochopení a na základě kterých si děláte úsudek.

Ja myslim, ze první komentář byl k adrenalinu atd.

Ano.

Jaký z toho máte prospěch, co je Vaší odměnou?

Naučil jste se zde něco?

13.1.2017 13:59
Lacik

XXX.XXX.229.11

tapina napsal(a):
Ano.

Jaký z toho máte prospěch, co je Vaší odměnou?

Naučil jste se zde něco?

Jistě, že některé postupy jsou na lidi příliš a vysvětlení bez toho, aniž by tyto lidé měli alespon základy je nemožné.

A také mi to bohužel potvrdil rakovinu spojenou s internetovýma diskuzema, že se zde vždy soudí a komentuje cokoliv bez bližšího poznání. Nejlépe se nejdříve vydá rozsuek a pak se teprve zjistuje, jak to vlastně je.

A že to celé je úplně zbytečné.

13.1.2017 14:02
asurwic

XXX.XXX.36.3

Lacik napsal(a):

Sama u nějakých hafanů dělám už dlouho, co popisujete, ale zároveň vím, co jsou z toho schopní lidé vytvořit za nesmysly. Problém je, že psi se nevychovávají tím, že si člověk něco zjistí na internetu. Já prostě nerespektuji vše, co mi někdo o jejich výcviku předloží, protože pořád jsou na prvním místě právě ti psi - každý povahou úplně jiný a šablonkou nepopsatelný.

Jinak k těm vlkům - ti jsou na lov po tisíce let specializovaní. Služební plemena se šlechtí k výcviku odhadem 300 let a někteří psi pro spolupráci nebyli určeni nikdy. Proto lov, jakožto už opravdu instinktivní otázka přežití, je se zkušebními řády nesrovnatelný.

13.1.2017 14:07
tapina

XXX.XXX.11.77

Lacik napsal(a):
Jistě, že některé postupy jsou na lidi příliš a vysvětlení bez toho, aniž by tyto lidé měli alespon základy je nemožné.

A také mi to bohužel potvrdil rakovinu spojenou s internetovýma diskuzema, že se zde vždy soudí a komentuje cokoliv bez bližšího poznání. Nejlépe se nejdříve vydá rozsuek a pak se teprve zjistuje, jak to vlastně je.

A že to celé je úplně zbytečné.

A víte co, ono někdy je dobré poslechnout si názor nějakého neodborníka.

Nadhled.

Myslím, že jste ty postupy vůbec vysvětlovat nemusel, ale vy jste chtěl, nebo neuměl se obejít bez toho.

To není rozsudek, ten si na internetové diskusi každý zajistí sám smajlík

13.1.2017 14:11
Lacik

XXX.XXX.229.11

asurwic napsal(a):
Sama u nějakých hafanů dělám už dlouho, co popisujete, ale zároveň vím, co jsou z toho schopní lidé vytvořit za nesmysly. Problém je, že psi se nevychovávají tím, že si člověk něco zjistí na internetu. Já prostě nerespektuji vše, co mi někdo o jejich výcviku předloží, protože pořád jsou na prvním místě právě ti psi - každý povahou úplně jiný a šablonkou nepopsatelný.

Jinak k těm vlkům - ti jsou na lov po tisíce let specializovaní. Služební plemena se šlechtí k výcviku odhadem 300 let a někteří psi pro spolupráci nebyli určeni nikdy. Proto lov, jakožto už opravdu instinktivní otázka přežití, je se zkušebními řády nesrovnatelný.

nejdříve je ale zvíře -> pes -> plemeno -> konkrétní jedinec.

už u otázek motivace jste nebyla schopna odpovědět, jaký je rozdíl. Takže máte pravdu, kdyždý pes je jiný.

Ale ke každému psu přistupujete od principu učení zvířete až ke konkrétnímu jedinci a ne naopak.

Tedy pes je především zvíře a jako zvíře podléhá principům učení a myšlení všech zvířat a má stejné motivace jako zvíře.
Až poté je pes jako druh, jako cca 12 000 let dometikovaný vlk, který si přirozenou selekcí zbavil plachosti a dokáže vytvořit sociální vazbu s člověkem, kde těží ze soužití po jeho boku. Přitom si ale stále zanechal velikou škálu chování od vlků - ritualizovaná chování, řeč těla, komunikace atd. Aneb dejme vlka do psí smečky a bude to fungovat a naopak. a zcela přirozeně
Až poté je pes konkrétní plemeno se svýma specifikama
A až na konci je ten konkrétní jedinec.

13.1.2017 14:12
Lacik

XXX.XXX.229.11

tapina napsal(a):
A víte co, ono někdy je dobré poslechnout si názor nějakého neodborníka.

Nadhled.

Myslím, že jste ty postupy vůbec vysvětlovat nemusel, ale vy jste chtěl, nebo neuměl se obejít bez toho.

To není rozsudek, ten si na internetové diskusi každý zajistí sám smajlík

To máte pravdu, ale proto mě i zajímalo ta argumentace, která vede k nepochopení. Ale já se jí bohužel nedočkal.

13.1.2017 14:25
tapina

XXX.XXX.11.77

Odborník - neodborník.
Někdo může být velmi úspěšný v práci se psy nebo v čemkoliv jiném. Úspěch závisí na cíli, dejme tomu obtížnosti jeho dosažení a schopnostech a vůli těch, kteří k němu směřují. Možná nějaké okolnosti.

Nejde přece srovnávat přípravu vrcholového sportovce, vojáka, a třeba perfektní osoby, co se stará o domácnost. Kdo to má těžší? Je jeden schopen plnohodnotně zastat úkol toho druhého? No přece o svoji domácnost by se měl umět postarat každý, na to není potřeba špičková příprava. Jak je to? Jak je to s lidmi? Je to se psy tak moc jiné? Sportovec, voják, domácí pes společník a hlídač. Bavíme se tu o nějaké přípravě vrcholového sportovce a přitom zároveň totéž bychom chtěli i po té osobě v domácnosti, protože prostě je to člověk, tak ať je efektivnější.

Přitom spousta věcí nevyžaduje ani odbornost, ani terminologii, ani vážení a měření. Dokonce ani špičkové výkony. Přesto to nejsou jen věci jednoduché. To co je potřeba je cit a možná zkušenost. To je něco, co se nedá sdělit, předat slovem.

Diskuse jsou přece o tom, dokud se to nebude jmenovat odborná diskuse, nebo dokud výslovně nenapíšete, sekce pro profesionály, že tam přijdou různí lidé.

To je asi to, co vede k nepochopení.

Konkrétně u mě, a to jsem Vám už napsala, vede k nepochopení to, když se nevhodně používá terminologie, obzvláště z mého pole působnosti, protože mě to strašně rozčiluje, asi tak dost podobně jako Vás smajlík no přesto se nenechám strhnout k tomu vysvětlovat detaily, když to prostě vede jen a jen k dalšímu nepochopení, pramenící z toho, že když se naučíte slovíčka ve slovníku, neznamená, že umíte jazyk. Odbornost.

13.1.2017 14:27
asurwic

XXX.XXX.36.3

Lacik napsal(a):

nejdříve je ale zvíře -> pes -> plemeno -> konkrétní jedinec.

už u otázek motivace jste nebyla schopna odpovědět, jaký je rozdíl. Takže máte pravdu, kdyždý pes je jiný.

Ale ke každému psu přistupujete od principu učení zvířete až ke konkrétnímu jedinci a ne naopak.

Tedy pes je především zvíře a jako zvíře podléhá principům učení a myšlení všech zvířat a má stejné motivace jako zvíře.
Až poté je pes jako druh, jako cca 12 000 let dometikovaný vlk, který si přirozenou selekcí zbavil plachosti a dokáže vytvořit sociální vazbu s člověkem, kde těží ze soužití po jeho boku. Přitom si ale stále zanechal velikou škálu chování od vlků - ritualizovaná chování, řeč těla, komunikace atd. Aneb dejme vlka do psí smečky a bude to fungovat a naopak. a zcela přirozeně
Až poté je pes konkrétní plemeno se svýma specifikama
A až na konci je ten konkrétní jedinec.

Tady je ten problém.

Ke psovi přistupuji jako k jedinci = řeším jeho psychiku, komunikaci, vztah s okolím, předchozí zkušenosti, aktuální stav a až potom přicházím k myšlence učení. Nezajímá mě v první řadě to, že na něj budu klikat úplně stejně, jako na mého králíčka (i když je to fakt), ale to, co mám právě před sebou a způsob, jak s tím pracovat.

13.1.2017 14:31

Lacik napsal(a):

Víte nějak mi v tom všem uniká citový vztah ke psu...pes není žádný vlk, to už není žádná příroda, psa jsme si pořizujeme my lidé a je naše zodpovědnost zvíře nasytit a toto nasycení přeci nemusím podmiňovat prací, kterou pes vykoná...
Co má tedy krutá příroda společného s mým psem...?

13.1.2017 14:35
Lacik

XXX.XXX.229.11

tapina napsal(a):
Odborník - neodborník.
Někdo může být velmi úspěšný v práci se psy nebo v čemkoliv jiném. Úspěch závisí na cíli, dejme tomu obtížnosti jeho dosažení a schopnostech a vůli těch, kteří k němu směřují. Možná nějaké okolnosti.

Nejde přece srovnávat přípravu vrcholového sportovce, vojáka, a třeba perfektní osoby, co se stará o domácnost. Kdo to má těžší? Je jeden schopen plnohodnotně zastat úkol toho druhého? No přece o svoji domácnost by se měl umět postarat každý, na to není potřeba špičková příprava. Jak je to? Jak je to s lidmi? Je to se psy tak moc jiné? Sportovec, voják, domácí pes společník a hlídač. Bavíme se tu o nějaké přípravě vrcholového sportovce a přitom zároveň totéž bychom chtěli i po té osobě v domácnosti, protože prostě je to člověk, tak ať je efektivnější.

Přitom spousta věcí nevyžaduje ani odbornost, ani terminologii, ani vážení a měření. Dokonce ani špičkové výkony. Přesto to nejsou jen věci jednoduché. To co je potřeba je cit a možná zkušenost. To je něco, co se nedá sdělit, předat slovem.

Diskuse jsou přece o tom, dokud se to nebude jmenovat odborná diskuse, nebo dokud výslovně nenapíšete, sekce pro profesionály, že tam přijdou různí lidé.

To je asi to, co vede k nepochopení.

Konkrétně u mě, a to jsem Vám už napsala, vede k nepochopení to, když se nevhodně používá terminologie, obzvláště z mého pole působnosti, protože mě to strašně rozčiluje, asi tak dost podobně jako Vás smajlík no přesto se nenechám strhnout k tomu vysvětlovat detaily, když to prostě vede jen a jen k dalšímu nepochopení, pramenící z toho, že když se naučíte slovíčka ve slovníku, neznamená, že umíte jazyk. Odbornost.

O to více nerozumím tomu, že se zde komentují a soudí postupy u sportovních či služeních psů, aniž by člověk rozuměl jak termínům tak principům a sám nenabídne případně paralelně řešení, které přinese stejné výsledky?

Rozumím, co chcete říct. Ale tento princip mi připomínáma například Scyllu, či paní Stapkovská, ona je to známá firma. Která komentuje a odsuzuje vše bez dalších znalostí. řekne, že klikači jsou k ničemu a sama neví, k čemu vlastně slouží. řekne, že pozitivka je k ničemu a ani neví, co to je, nedokážete to vysvětlit. říká, že psa nikdy netrestá a pes vše děůá pro důvěru, úsměv a pro její oči a je zatím schované hlasové vyhrožování. atd...

Pardon, ale pokud jdu veřejně ven s nějakým názorem, tak alespon slušnost snad říká, že si dovoluji se vyjadřovat k něčemu, o čemž jsem alespon přesvědčen, že něco vím. A poud už mám nějaký názor, tak jsem snad schopen svůj názor, at je mylný, či nikoliv. At je to čí je to pravda, tak sem snad schopný ho podložit argumenty a zodpovedet případné dotazy na toto vyjádření.

V opačném případě je to diskuze bezobsažných výkřiků, bohužel jako tato diskuze, do které jsem se nechal vtáhnout.

13.1.2017 14:43

Lacik napsal(a):
O to více nerozumím tomu, že se zde komentují a soudí postupy u sportovních či služeních psů, aniž by člověk rozuměl jak termínům tak principům a sám nenabídne případně paralelně řešení, které přinese stejné výsledky?

Rozumím, co chcete říct. Ale tento princip mi připomínáma například Scyllu, či paní Stapkovská, ona je to známá firma. Která komentuje a odsuzuje vše bez dalších znalostí. řekne, že klikači jsou k ničemu a sama neví, k čemu vlastně slouží. řekne, že pozitivka je k ničemu a ani neví, co to je, nedokážete to vysvětlit. říká, že psa nikdy netrestá a pes vše děůá pro důvěru, úsměv a pro její oči a je zatím schované hlasové vyhrožování. atd...

Pardon, ale pokud jdu veřejně ven s nějakým názorem, tak alespon slušnost snad říká, že si dovoluji se vyjadřovat k něčemu, o čemž jsem alespon přesvědčen, že něco vím. A poud už mám nějaký názor, tak jsem snad schopen svůj názor, at je mylný, či nikoliv. At je to čí je to pravda, tak sem snad schopný ho podložit argumenty a zodpovedet případné dotazy na toto vyjádření.

V opačném případě je to diskuze bezobsažných výkřiků, bohužel jako tato diskuze, do které jsem se nechal vtáhnout.

Teď bez rýpaní, pro mě jako laickou veřejnost, jak tedy vypadá váš normální den s vaším psem?
Můžete popsat váš vztah s vaším psem? Můžete mi říct kolik jste vycvičil psů, dle principu (metodou), kterou tady popisujete a kolik psů jste vycvičil jinak?...a máte tedy zkušenost, že vámi uváděná metoda je ta nejlepší?

13.1.2017 14:47
tapina

XXX.XXX.11.77

Lacik napsal(a):

Tak přece já paralelně (ani sériově smajlík nemohu nabídnout výsledky služebních a sportovních psů, když se jim prostě nevěnuji. Je to ale vůbec tím, co je k tomuto tématu, nebo podtématu, relevantní?

Mohu se vyjádřit k něčemu dílčímu? Je tu vůbec někdo, kdo by byl hoden.se s Vámi o čemkoli bavit?

Myslím si, že jsem Vás v ničem odborném neodsoudila, to bych si nikdy nedovolila. No se psem bych k Vám nešla, na základě nějakého obrázku, ale to přece z mé strany není kritika k Vám, jakožto ke trenérovi psů.

Odpověděla jsem na vše, vyjadřovala jsem se jen k tomu, o čem něco vím.

13.1.2017 14:52
Lacik

XXX.XXX.229.11

Víte nějak mi v tom všem uniká citový vztah ke psu...pes není žádný vlk, to už není žádná příroda, psa jsme si pořizujeme my lidé a je naše zodpovědnost zvíře nasytit a toto nasycení přeci nemusím podmiňovat prací, kterou pes vykoná...
Co má tedy krutá příroda společného s mým psem...?

Citový vztah vzniká spojením pozitivních zážitku s daným psovodem. mimochodem viděla jste někdy takové psy? Je každého věc, zda má jeho pes:

1) pořád plnou misku
2) 1-5x za den plnou misku
3) část zkrmeno ve výcviku a zbytek do misky
4) vše při výcviku

Co se týče výcviku, tak už výše sem poposival postup vojenských jednotek u štěnat.
a) zazní signál pro odměnu - dostanou nažrat - dochází ke spojení například klikru se žrádlem
b) signál pro odměnu ->miska venku, či krmení z ruky
c) signál pro odměnu, krmení venku opět do misky, z ruky, na zem, krmička
d) signál pro odměnu se ozývá, vždy když je pes aktivní k psovodivi -> následuje různě veliká proce žrádla
e) začíná výcvik:
motivační osa, signál pro odměnu a žrádlo do misky nebo z ruky, pokud pes nabídne opět aktivitu, tak tuto aktivitu začnu přeměnovat ke konkrétnímu cviku. motivačí osa se začíná vždy na začátku každého tréninku. Pes je několikrát za sebou odměnen, pro psa to má následující informace:
1) odměna je dostupná
2) jaká je to odměna
3) kde jí můžeš získat

pokud pes odměnu odmítne, tak trénink nepokračuje.
pokud chce dálší, tak nabídne aktivitu, kterou psovod začne transformovat do cviku

například: k noze
1 trénink) žrádlo v pěstičce - pes se dotkne pěstičky - signál pro odměnu - pěstička se otvírá
2 trénink) žrádlo není v pěstičce - pes se dotkne na záladě předchozí zkušenosti pěstičky - signál pro odměnu - odměna - mam vytvořený nástroj target na pěstičku
další tréniku postupně tvaruju následování pěstičky až do polohy k noze, odstranuji pěstičky, zavádím povel a přidávám fokus

vše samostatná práce psa a jeho volba. A jak jde asi z příkladu vidět, tak pes je přecpanej, protože těch kroků je tam několik, u k noze je myslim 7 podcviků a různých kritériích.
Takže kde je hlad a vydírání? mimochodem viděli jste někdy takové psy?

když je vysvětleno, tak se začne zavádet varibilní odměnování?
proč na začátku ne míček?
1) lovecký pud má jen 25% psů
2) tento pud se musí rozvinout
3) musí se nejdřív zvládnout práce s míčekem - pouštění, přines atd. a tak, aby pouštení nebylo pro psa trestem
4) nízké soustředění psa

proto vše začíná od nejmenších krůčků po ty nejsložitější, respektive aby byl pes uspěšný.

13.1.2017 14:55
Lacik

XXX.XXX.229.11

tapina napsal(a):
Tak přece já paralelně (ani sériově smajlík nemohu nabídnout výsledky služebních a sportovních psů, když se jim prostě nevěnuji. Je to ale vůbec tím, co je k tomuto tématu, nebo podtématu, relevantní?

Mohu se vyjádřit k něčemu dílčímu? Je tu vůbec někdo, kdo by byl hoden.se s Vámi o čemkoli bavit?

Myslím si, že jsem Vás v ničem odborném neodsoudila, to bych si nikdy nedovolila. No se psem bych k Vám nešla, na základě nějakého obrázku, ale to přece z mé strany není kritika k Vám, jakožto ke trenérovi psů.

Odpověděla jsem na vše, vyjadřovala jsem se jen k tomu, o čem něco vím.

Pardon, to nebylo na Vás ;) S vámi byla diskuze konstruktivní.

13.1.2017 15:05
tapina

XXX.XXX.131.102

Lacik napsal(a):
Pardon, to nebylo na Vás ;) S vámi byla diskuze konstruktivní.

smajlík ale to ne přece.

P.S. bacha na burn out.

Zdar.

13.1.2017 15:08

Lacik napsal(a):
Citový vztah vzniká spojením pozitivních zážitku s daným psovodem. mimochodem viděla jste někdy takové psy? Je každého věc, zda má jeho pes:

1) pořád plnou misku
2) 1-5x za den plnou misku
3) část zkrmeno ve výcviku a zbytek do misky
4) vše při výcviku

Co se týče výcviku, tak už výše sem poposival postup vojenských jednotek u štěnat.
a) zazní signál pro odměnu - dostanou nažrat - dochází ke spojení například klikru se žrádlem
b) signál pro odměnu ->miska venku, či krmení z ruky
c) signál pro odměnu, krmení venku opět do misky, z ruky, na zem, krmička
d) signál pro odměnu se ozývá, vždy když je pes aktivní k psovodivi -> následuje různě veliká proce žrádla
e) začíná výcvik:
motivační osa, signál pro odměnu a žrádlo do misky nebo z ruky, pokud pes nabídne opět aktivitu, tak tuto aktivitu začnu přeměnovat ke konkrétnímu cviku. motivačí osa se začíná vždy na začátku každého tréninku. Pes je několikrát za sebou odměnen, pro psa to má následující informace:
1) odměna je dostupná
2) jaká je to odměna
3) kde jí můžeš získat

pokud pes odměnu odmítne, tak trénink nepokračuje.
pokud chce dálší, tak nabídne aktivitu, kterou psovod začne transformovat do cviku

například: k noze
1 trénink) žrádlo v pěstičce - pes se dotkne pěstičky - signál pro odměnu - pěstička se otvírá
2 trénink) žrádlo není v pěstičce - pes se dotkne na záladě předchozí zkušenosti pěstičky - signál pro odměnu - odměna - mam vytvořený nástroj target na pěstičku
další tréniku postupně tvaruju následování pěstičky až do polohy k noze, odstranuji pěstičky, zavádím povel a přidávám fokus

vše samostatná práce psa a jeho volba. A jak jde asi z příkladu vidět, tak pes je přecpanej, protože těch kroků je tam několik, u k noze je myslim 7 podcviků a různých kritériích.
Takže kde je hlad a vydírání? mimochodem viděli jste někdy takové psy?

když je vysvětleno, tak se začne zavádet varibilní odměnování?
proč na začátku ne míček?
1) lovecký pud má jen 25% psů
2) tento pud se musí rozvinout
3) musí se nejdřív zvládnout práce s míčekem - pouštění, přines atd. a tak, aby pouštení nebylo pro psa trestem
4) nízké soustředění psa

proto vše začíná od nejmenších krůčků po ty nejsložitější, respektive aby byl pes uspěšný.

Děkuji za rozsáhlou odpověď...ale na tohle jsem se neptala, já se vás ptám jako majitele psa, ne jako odborníka, jak byste popsal svůj vztah ke svému psovi a hned z váš úvod zabředává znovu do používání frází a citový vztah se psem je degradován do nějaké "poučky"

Citový vztah vzniká spojením pozitivních zážitku s daným psovodem. mimochodem viděla jste někdy takové psy?

Zkuste nebýt na chvíli v odborné rovině, zkuste mi lidsky, vlastními slovy, ne nějakým odborným žargonem, popsat, co pro vás znamená váš pes...
samozřejmě nemusíte, ale asi by mi to pomohlo pochopit více z toho, co zde píšete v ostatních příspěvcích

Zapomeňme na nějaké pyramidy, motivační tréningy a plné nebo prázdné misky...

Co pro vás znamená váš pes, v jakém funguje režimu (je volně na zahradě, je doma, je v kotci?)...?

13.1.2017 15:12
Lacik

XXX.XXX.229.11

Teď bez rýpaní, pro mě jako laickou veřejnost, jak tedy vypadá váš normální den s vaším psem?
Můžete popsat váš vztah s vaším psem? Můžete mi říct kolik jste vycvičil psů, dle principu (metodou), kterou tady popisujete a kolik psů jste vycvičil jinak?...a máte tedy zkušenost, že vámi uváděná metoda je ta nejlepší?

Musíte definovat normální den. Rozdíl je tréninkový den, den fyzické příprav, y den volna atd. vyberte si :)

naprosto normální vztah, takový, že nejraději můj pes spí pod peřinou, nejradši by byl pořád se mnou jako každý pes každého pána. těžko sám sebe hodnotit, zkuste se zeptat konkrétně a rád Vám odpovím.

Můj pes byl cvičený 4 roky klasickou metodou - tedy převážně klasickým podminováním a 1,5 roku je cvičen operantním podminováním - tedy pozitivní motivací.
Aktuálně mam v tréninku 74 psů, převážná většina cvičena operantním podminováním. ten zbytek jsou lidé, na které by to bylo moc složité, tak využívají klasické podminování bez negativních posilovačů. z toho asi 20 klinetů používá k motivaci krmnou dávku, zbytek pamlsky, které odečítají, v zásadě tedy také krmnou dávku.

+ praxe z rodiny, jelikož sem z rodiny psovodů. Tak psy jsou celý můj život a práce s nima. Ale to je typický Svazarm, nicméně super zkušenost. jenže mě právě nebavili tresty a psychický nátlak a tak jsem hledal jiné možnosti a stále se vzdělávám.+ samozřejmě psy v útulku, ale tam je velmi omezený čas na práci

Uváděna metoda je nejlepší na konkrétního psovoda, psa a jeho cíl výcviku.
Tedy pokud chcete se psem závodit, tak potřebuje psovod spoustu motivace a ta je bud pozitivní (což je žrádlo nebo lovecké chování) anebo negativní - tresty, nátlak atd. A pak jsou způsoby učení, jak daný cvik naučit. Bud klasické - což je rychlé a reflexivní a nebo operantně. A to si musíte odpovedet a podle toho zvolit metodu, tu sledovat, vyhodnotit a případně upravit, či celou překopat.
Jinak to bude s majitelem, co má rodiného psa. u sportovního psa potřebujeme, aby nám cviky fungovali za jakýchkoliv podmínek a nejlépe bez odměny, protože toto bude na závodech. U toho psa to není třeba a ani nebude mít asi trénink několikrát denně, tak se vezmou pamlsky větši hodnoty do ruky psovod může začít.

Takže říct, která je nejlepší se nedá. Musim sledovat daný cíl a zvolit metodu takovou, aby seděla psovodi a psovi a to nejlépe tak, aby to pes co nejsnáze pochopil a byl co nejvíce úspěšný.

13.1.2017 15:14
scylla

XXX.XXX.150.32

Ještě prosím napište, čím je pro vás váš pes.

13.1.2017 15:15
tapina

XXX.XXX.131.102

Děkuji za rozsáhlou odpověď...ale na tohle jsem se neptala, já se vás ptám jako majitele psa, ne jako odborníka, jak byste popsal svůj vztah ke svému psovi a hned z váš úvod zabředává znovu do používání frází a citový vztah se psem je degradován do nějaké "poučky"

Citový vztah vzniká spojením pozitivních zážitku s daným psovodem. mimochodem viděla jste někdy takové psy?

Zkuste nebýt na chvíli v odborné rovině, zkuste mi lidsky, vlastními slovy, ne nějakým odborným žargonem, popsat, co pro vás znamená váš pes...
samozřejmě nemusíte, ale asi by mi to pomohlo pochopit více z toho, co zde píšete v ostatních příspěvcích

Co pro vás znamená váš pes, v jakém funguje režimu (je volně na zahradě, je doma, je v kotci?)...?

Moc pěkná otázka. Víte, on má rád Sapolského. On píše o takových různých souvislostech s testosteronem a mozkem, mimo jiné.
Mně třeba ta odpověď tak stačí. Někdo má takový vztah. Nástroj. Nutnost. Povinnost. Odměna. A někdo je na světě rád smajlík

Ne, určitě se to dá ještě rozvinout. Těším se. Zatím.

13.1.2017 15:16
Lacik

XXX.XXX.229.11

Pes je na zahradě, kde má kotec.

Co pro mě znamená můj pes? No všechno! no pro příklad měla záněty v uších, kde musela být uspána na cca 1,5 hodiny. Vet jí to píchnul a já se šel s ní kolem projít veterniny, ona se mi složila do náručí a já začal řvát jak želva. Musel jsem čekat, tak jsem šel s přítelkyní do restaurace, kde jsem jen hodinu a půl brečel a prohlížel si její fotky na mobilu a pak si jí vzal, přítelkyně řídila já s ní seděl vzadu na sedačkách a ležel jsem s ní u topení, dokud se neprobírala. Nejsem žádný necita :) Ale také vím, že pes nebude dělat těžkou práci pro moje modré oči :).

13.1.2017 15:24
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Tak už jsem ho našla na Facebooku a on to je takový mladý cucák (jako já).
Sranda jak víte s kým mluvíte..Já čekala bůh ví koho..

13.1.2017 15:26
Lacik

XXX.XXX.229.11

Andrýsek3 napsal(a):

Vypadám dobře, na 30 co? :D.

13.1.2017 15:27

Lacik napsal(a):
Musíte definovat normální den. Rozdíl je tréninkový den, den fyzické příprav, y den volna atd. vyberte si :)

naprosto normální vztah, takový, že nejraději můj pes spí pod peřinou, nejradši by byl pořád se mnou jako každý pes každého pána. těžko sám sebe hodnotit, zkuste se zeptat konkrétně a rád Vám odpovím.

Můj pes byl cvičený 4 roky klasickou metodou - tedy převážně klasickým podminováním a 1,5 roku je cvičen operantním podminováním - tedy pozitivní motivací.
Aktuálně mam v tréninku 74 psů, převážná většina cvičena operantním podminováním. ten zbytek jsou lidé, na které by to bylo moc složité, tak využívají klasické podminování bez negativních posilovačů. z toho asi 20 klinetů používá k motivaci krmnou dávku, zbytek pamlsky, které odečítají, v zásadě tedy také krmnou dávku.

+ praxe z rodiny, jelikož sem z rodiny psovodů. Tak psy jsou celý můj život a práce s nima. Ale to je typický Svazarm, nicméně super zkušenost. jenže mě právě nebavili tresty a psychický nátlak a tak jsem hledal jiné možnosti a stále se vzdělávám.+ samozřejmě psy v útulku, ale tam je velmi omezený čas na práci

Uváděna metoda je nejlepší na konkrétního psovoda, psa a jeho cíl výcviku.
Tedy pokud chcete se psem závodit, tak potřebuje psovod spoustu motivace a ta je bud pozitivní (což je žrádlo nebo lovecké chování) anebo negativní - tresty, nátlak atd. A pak jsou způsoby učení, jak daný cvik naučit. Bud klasické - což je rychlé a reflexivní a nebo operantně. A to si musíte odpovedet a podle toho zvolit metodu, tu sledovat, vyhodnotit a případně upravit, či celou překopat.
Jinak to bude s majitelem, co má rodiného psa. u sportovního psa potřebujeme, aby nám cviky fungovali za jakýchkoliv podmínek a nejlépe bez odměny, protože toto bude na závodech. U toho psa to není třeba a ani nebude mít asi trénink několikrát denně, tak se vezmou pamlsky větši hodnoty do ruky psovod může začít.

Takže říct, která je nejlepší se nedá. Musim sledovat daný cíl a zvolit metodu takovou, aby seděla psovodi a psovi a to nejlépe tak, aby to pes co nejsnáze pochopil a byl co nejvíce úspěšný.

Děkuji, něco takového jsem měla na mysli...

13.1.2017 15:32

Lacik napsal(a):
Pes je na zahradě, kde má kotec.

Co pro mě znamená můj pes? No všechno! no pro příklad měla záněty v uších, kde musela být uspána na cca 1,5 hodiny. Vet jí to píchnul a já se šel s ní kolem projít veterniny, ona se mi složila do náručí a já začal řvát jak želva. Musel jsem čekat, tak jsem šel s přítelkyní do restaurace, kde jsem jen hodinu a půl brečel a prohlížel si její fotky na mobilu a pak si jí vzal, přítelkyně řídila já s ní seděl vzadu na sedačkách a ležel jsem s ní u topení, dokud se neprobírala. Nejsem žádný necita :) Ale také vím, že pes nebude dělat těžkou práci pro moje modré oči :).

Ano z tohoto příspěvku je vidět, že necita nejste, což bohužel ve většině případů výše nebylo moc zřejmé...

13.1.2017 15:33
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Lacik napsal(a):
Vypadám dobře, na 30 co? :D.

Joo tak to vypadáte na míň.

13.1.2017 15:36
Lacik

XXX.XXX.229.11

Andrýsek3 napsal(a):
Joo tak to vypadáte na míň.

Díky

13.1.2017 16:09
asurwic

XXX.XXX.36.3

Ano z tohoto příspěvku je vidět, že necita nejste, což bohužel ve většině případů výše nebylo moc zřejmé...

Výcvik o vztahu se psem moc nevypoví... tedy pokud člověk zrovna neřve na celé kolo a neškube s vodítkem se psem na ostnáči nebo něco podobného. Nepochybuji, že Lacik své hafany miluje - jen mě fascinuje, jak uvažuje při všeobecných pravidlech jen o určitých typech psů a o určitém zaměření výcviku, které praktikuje on.

13.1.2017 17:19

asurwic napsal(a):
Výcvik o vztahu se psem moc nevypoví... tedy pokud člověk zrovna neřve na celé kolo a neškube s vodítkem se psem na ostnáči nebo něco podobného. Nepochybuji, že Lacik své hafany miluje - jen mě fascinuje, jak uvažuje při všeobecných pravidlech jen o určitých typech psů a o určitém zaměření výcviku, které praktikuje on.

Víte k tomu výcviku se vyjadřovat nebudu, nikdy jsem necvičila psy profesionálně, nikdy jsem se se psy neúčastnila závodů, když cvičím psa, tak dám hodně na pocity a proběhlá debata ve mě zanechává takový podivný pocit, že pes je až na posledním místě...jako by o psa vůbec nešlo..
Asi to popisuju špatně, ale jako laik bych se nechtěla dostat na cvičák nebo do psí školy, kde by mi byl výcvik takto prezentován...viděla jsem výcvik policejních psů, viděla jsem výcvik psů, kteří na hranicích hledali drogy, ale tito psi převážně cvičili na "míček" a z mého pohledu "radostně", takže mě...nazvu to "výcvik krmnou dávkou" docela zarazil...

13.1.2017 17:49
Lacik

XXX.XXX.229.11

Víte k tomu výcviku se vyjadřovat nebudu, nikdy jsem necvičila psy profesionálně, nikdy jsem se se psy neúčastnila závodů, když cvičím psa, tak dám hodně na pocity a proběhlá debata ve mě zanechává takový podivný pocit, že pes je až na posledním místě...jako by o psa vůbec nešlo..
Asi to popisuju špatně, ale jako laik bych se nechtěla dostat na cvičák nebo do psí školy, kde by mi byl výcvik takto prezentován...viděla jsem výcvik policejních psů, viděla jsem výcvik psů, kteří na hranicích hledali drogy, ale tito psi převážně cvičili na "míček" a z mého pohledu "radostně", takže mě...nazvu to "výcvik krmnou dávkou" docela zarazil...

V pohodě :) u toho se míčku se nakonec skončí :) ale je až na konci :) už sem popsal výše, proč se míček na začátek nehodí :)

Mimochodem sněží u Vás?

13.1.2017 17:56
asurwic

XXX.XXX.36.3

Lacik napsal(a):
V pohodě :) u toho se míčku se nakonec skončí :) ale je až na konci :) už sem popsal výše, proč se míček na začátek nehodí :)

Mimochodem sněží u Vás?

Mimochodem sněží u Vás?

U nás včera všechno roztálo, dneska to zase celé zmrzlo do souvislého kluziště a ještě se do toho chumelí. Psi padali při každé změně směru jak zralé hrušky.

13.1.2017 18:06

Lacik napsal(a):

Mimochodem sněží u Vás?

V Chomutově jo a docela dost, už se těším až přijdu z práce a vezmu pesany ven...sníh milujou

13.1.2017 18:07
Lacik

XXX.XXX.229.11

V Chomutově jo a docela dost, už se těším až přijdu z práce a vezmu pesany ven...sníh milujou

No moje by nejraději všechen snědla!

13.1.2017 18:48

Lacik napsal(a):
No moje by nejraději všechen snědla!

Taky papáme...a strkáme cééélou hlavu do sněhu a válíme se...

13.1.2017 18:49
tapina

XXX.XXX.211.79

Andrýsek3 napsal(a):

He he a do kolika je člověk cucák? A né že si to vycucáte z prstu

13.1.2017 18:51
Terven

XXX.XXX.110.147

tapina napsal(a):

Já nevím...do 40 ?

13.1.2017 18:54

tapina napsal(a):

Mě teď jen tak napadlo..."cucák"..a ženská alternativa tohodle slova?

13.1.2017 19:08
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

tapina napsal(a):

Nevim, když vypadá jako cucák tak je cucák. Ne přišel mi mladší.
Pro každého asi jinak, i když pro mě jako pro Cucandu (Sardullah?) by to museli být úplně mladí.

13.1.2017 19:15
asurwic

XXX.XXX.36.3

Andrýsek3 napsal(a):
Pro každého asi jinak, i když pro mě jako pro Cucandu (Sardullah?) by to museli být úplně mladí.

Cucanda zní tak nějak více mile než Cucák. Synonymum bude spíše Cucavka.

13.1.2017 19:17
Terven

XXX.XXX.110.147

asurwic napsal(a):
Cucanda zní tak nějak více mile než Cucák. Synonymum bude spíše Cucavka.

Konečně ta diskuze má hlavu a patu

13.1.2017 19:23
asurwic

XXX.XXX.36.3

Terven napsal(a):
Konečně ta diskuze má hlavu a patu

Miluji ty změny tématu. Máme přes 400 příspěvků - bylo tu EO, tahání a koloběžka, adrenalin a dopamin, počasí, odměny a motivace, trošku i to krmení a originální téma Cucáci. To je vážně pestré. Co se bude řešit teď?

13.1.2017 19:27
Terven

XXX.XXX.110.147

asurwic napsal(a):
Miluji ty změny tématu. Máme přes 400 příspěvků - bylo tu EO, tahání a koloběžka, adrenalin a dopamin, počasí, odměny a motivace, trošku i to krmení a originální téma Cucáci. To je vážně pestré. Co se bude řešit teď?

A když si představím, že někdo plánuje pořízení EO a napadne ho použít vyhledávání

13.1.2017 19:37
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Mě teď jen tak napadlo..."cucák"..a ženská alternativa tohodle slova?

No přece Cucáková

13.1.2017 19:38
asurwic

XXX.XXX.36.3

Terven napsal(a):
A když si představím, že někdo plánuje pořízení EO a napadne ho použít vyhledávání

Copak to někdo dělá? Pohodlnější je přeci založit nové téma i když je to samé ob řádek dole.

13.1.2017 19:40
asurwic

XXX.XXX.36.3

Fiona.Praha napsal(a):
No přece Cucáková

A když se sejdou Cucák a Cucáková, tak mají malá Cucánčata, že?

13.1.2017 19:43
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

asurwic napsal(a):
A když se sejdou Cucák a Cucáková, tak mají malá Cucánčata, že?

Jasan, ale jsou to Cucánčátka. Když vyrostou jsou to Cucánčata. Když jsou v pubertě jsou to Cucani. A když dospějí, stane se z nich Cucák a Cucáková
Naprosto přehledné, logické a jasné

13.1.2017 21:34

Andrýsek3 napsal(a):

..."cucanda"...píšu si

13.1.2017 21:35

Terven napsal(a):

Jo tak to mě taky napadlo

13.1.2017 21:38

Tak přesně kvůli těmto "změnám" tématu miluju diskuze na fauně...zase se to dámy povedlo

Elektro obojky

14.6.2017 16:56
Elektro obojky

XXX.XXX.209.40

EO-RTW napsal(a):
Dobrý den. Máte někdo zkušenosti s tímto elektrickým obojkem?
Popřípadě můžete mi doporučit jiný typ?

http://www.j-shop.cz/cs/elektronicke-vycvikove-obojky/385-elektronicky-vycvikovy-obojek-ipets-618.html

Mám rotvajlera a mám problém s lovením zvěře. Je mu jeden rok a dva měsíce. Všechny předchozí psy jsem štvaní zvěře odnaučil bez problémů, ale tento je úplně jak v tranzu a když vidí zajíce tak prostě nevnímá nic jiného.

Díky.

Dobrý den,

záleží na temperamentu pejska, každý je trochu jiný, takový Rotvailer vůbec nemusí cítit impuls, který zabere na Labradora. Petrainer PET618 je dobrá volba, vrchní impulsy jsou dostatečně silné na to aby zastavili i velkého pejska, ale samozřejmě záleží na situaci, když pejsek například uvidí srnu a bude v jakémsi transu, je to něco jiného než když chce například sežrat něco ze země. Také si dejte pozor, kde obojek zakoupíte, nízká cena je sice lákavá, ale optejte se na možnost vyzkoušení, postup při reklamaci, pozáruční servis nebo poradenství.
S pozdravem a přáním krásného dne,
tým Elektro obojky
Infolinka : +420 216 216 106
Email: info@elektro-obojky.cz.

Přidejte reakci

Přidat smajlík