Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

David999

1.1.2017 21:00
David999

XXX.XXX.40.102

Dobry vecer, mam 9mesicni stene.Zkousel jsem vsechny mozne granule ale zadne nechutnaji.Zacal jsem tedy zalevat vyvarem.Ale ta moje cubina vzdy jen vybere maso zeleninku a granule necha.Tak.jsem se rozhodl ze budu varit.Syrove maso ani zeleninu nechce.Varim sobe tak neni problem varit na dvou plotnach.A proto prosim o radu jake jsou vhodne potraviny pro stendo?Je treba dobré pridavat i ryby popr. jake?Jak urcit kolik mnozstvi zatim to delam tak ze povarim maso, zeleninu testoviny a ma to v misce k dispozici cely den.Naji se kdyz ma hlad a co nesni ma.druhy den.Je to spatne?Davam radsi vic.A taky bych potreboval poradit jestli k normalni strave je potreba davat nejake doplnky olej, vapnik atd.dekuji vsem za rady.

1.1.2017 21:10
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Vypočítejte cca 4-5% hmotnosti psa a vyjde vám, kolik máte krmit. Určitě není dobré, aby jídlo zůstávalo v misce celý den, natož takové, které se kazí. Já krmím syrovým, ale princip je podobný. Musíte krmit svalovinu, kosti a vnitřnosti. Kosti se nesmí tepelně upravovat, ale jsou hrozně důležité a měli by být denní součástí jídelníčku. Pokud pes nesní ani syrové krky, křídla, skelety, tak to pouze přelijte horkou vodou, aby se maso zatáhlo napovrchu, ale kost nezměnila strukturu. Dávejte různé vnitřnosti: játra, srdce, ledviny, žaludky, nebo třeba neprané dršťky (ty bych nevařila ), střídejte různé druhy masa, a těstoviny bych nepřidávala, psa to akorát zaplácne, můžete přidávat strouhanou zeleninu, oleje (lososový, lňený, olivový apod.), Já přidávám ještě kelpu, pivovarské kvasnice, občas tvaroh, celé vajíčko, semínka, bylinky, atd, atd. Jako další přílohy třeba vařené brambory, proso, vločky atd..
Přečtěte manwe.eu, tam.je to sice o syrovém, ale vy si to uvaříte (krom kostí!).

David999

1.1.2017 21:26
David999

XXX.XXX.40.102

Dekuji moc za radu z tech kosti mam strach.Uz jsem precetl tolik diskusi a porad nevim jake jsou vhodne kazdy rika neco jineho.Zkusim tedy ty syrove krky a skelet.Budu rad za kazde info co se týče kosti.jinak vse co uvadite davam a jsem rad jak basti.s granulema to bylo jen trapeni.Dekuji za odkaz.Snad neco nepokazim a bude mit vse co potrebuje.

1.1.2017 21:29
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

David999 napsal(a):
Dekuji moc za radu z tech kosti mam strach.Uz jsem precetl tolik diskusi a porad nevim jake jsou vhodne kazdy rika neco jineho.Zkusim tedy ty syrove krky a skelet.Budu rad za kazde info co se týče kosti.jinak vse co uvadite davam a jsem rad jak basti.s granulema to bylo jen trapeni.Dekuji za odkaz.Snad neco nepokazim a bude mit vse co potrebuje.

Nebojte, zvládne to. Pokud máte strach dejte měkké kosti právě kuřecí krky, křídla, ty zvládne i moje tříměsíční kotě. Jo a ryby taky můžete dávat, ale my dáváme syrové, jedině uvařit nějaké filé, ale třeba si dá i syrovou rybu, ty kosti v ní určitě taky zvládne, kupuji od dopsimisky.cz například tresky, lososa apod.

David999

1.1.2017 21:39
David999

XXX.XXX.40.102

Ryby ji i syrové ale zatim jsem daval jen kousky lososa kde sem si byl stoprocentne jistej ze neni zadna kost takze si ani moc nepochutnala.jinak pridavam nekdy tunaka z konzervy..Odkaz co jste napsala je super.je tam vse co potrebuji vedet.A ty kosti kdyz to zvladne kote tak nemusim mit strach

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.1.2017 21:39

David999 napsal(a):

Kostí se bát nemusíte, pro klid duše je můžete romlátit pomalu na kaši (tepelně neupravené) a zamíchat do jídla. ;).

1.1.2017 21:47

Dávám syrové krky (pomlácené paličkou na maso) kuřecí skelety 3,5 měsíčnímu štěněti, hovězí kosti(žebro na polévku z kaufu) problém je jen v tom, že to hltá a nekouše, to žebro jí musím držet, snaží se ho spolknout celé... těstoviny za půl dne v misce zkysnou, zkuste k tomu čuchnout... štěndo mi taky granule nežralo, ani namočené, ale má je ale neustále k dispozici v jiné misce taky zkouším různé značky, už je bere na milost a někdy se u nich docela zapomene a baští...jinak taky vařím

1.1.2017 22:22
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Vařím, dávám porci dvakrát až třikrát denně, uchovávám maximálně den a to v chladničce.

1.1.2017 22:23
stop týrání

XXX.XXX.236.4

David999 napsal(a):

Krky bych dávala opatrně, skelety běžně, tam jsou kosti hodně měkké.

2.1.2017 16:06
keisy12

XXX.XXX.220.78

Nebo zkuste polovlhké granule.

Přidejte reakci

Přidat smajlík