Dobrý den, vlastním dvouletého jorkšírského teriéra. Je to zlatíčko. Vychovala jsem si ho aby bylo jasno, že nevelí on, ale já. Poslouchá na každé slovo. Ale má jednu chybu. Jakmile jsme venku na procházce a vidí nějakého psa, tak hlavu dá nahoru a naježí se mi chlupy a začne štěkat a chce jít k tomu psovi. Kdybych ho měla bez vodítka, tak za ním poběží i přes to, že ho volám. Nevím si s ním rady a na cvičák s ním nemůžu. Neměli jste někdo taky takoví problém?
Lucie28
napsal(a):
Dobrý den, vlastním dvouletého jorkšírského teriéra. Je to zlatíčko. Vychovala jsem si ho aby bylo jasno, že nevelí on, ale já. Poslouchá na každé slovo. Ale má jednu chybu. Jakmile jsme venku na procházce a vidí nějakého psa, tak hlavu dá nahoru a naježí se mi chlupy a začne štěkat a chce jít k tomu psovi. Kdybych ho měla bez vodítka, tak za ním poběží i přes to, že ho volám. Nevím si s ním rady a na cvičák s ním nemůžu. Neměli jste někdo taky takoví problém?
Proč s ním nemůžete na cvičák?
Takto se chovají psi, kteří nebyli od malička řádně socializovaní, nevědí, jak se mají k ostatním chovat.
Zkuste ho vodit na psí výběhy, zpočátku ať si pohraje s fenkami, později s klidnými, neagresivními psy. Možná si už nikdy nebude se psy hrát, ale neměl by aspoň na dálku na ně agresivně vyjíždět.
Ono se to těžko na dálku popisuje, ale chce to mu netolerovat nežádnoucí chování a naopak chválit za to, že nebude na psy štěkat zbytečně.
LájošM
napsal(a):
Takto se chovají psi, kteří nebyli od malička řádně socializovaní, nevědí, jak se mají k ostatním chovat.
Zkuste ho vodit na psí výběhy, zpočátku ať si pohraje s fenkami, později s klidnými, neagresivními psy. Možná si už nikdy nebude se psy hrát, ale neměl by aspoň na dálku na ně agresivně vyjíždět.
Ono se to těžko na dálku popisuje, ale chce to mu netolerovat nežádnoucí chování a naopak chválit za to, že nebude na psy štěkat zbytečně.
Mám ho od doby, kdy mu byl +- rok. Když se se psem seznámí, tak mu klidně půjčuje hračky a je veselí a rád si hraje. Jde hlavně o psy, které jsou za plotem. To se omlouvám, zapomněla jsem dodat.
Vytahuje se na psy za plotem, protože ví, že na něj nemůžou. U hodně psů pomáhá majitelův komentář řečený hodně pohrdavým tónem ve stylu - že se na něj nevykašleš. Zkuste to, velmi často to funguje. Když dáte přezíravost vůči psovi za plotem najevo vy, píšete, že je na vás navázaný, převezme to on. Když jdeme se psy z procházky, často procházíme kolem sousedů, kteří mají dva malé uřvané pejsky, ti se můžou za plotem pominout, my v klidu projdem. Oba psi sice gestí řečí těla, ale neřvou a psů si nevšímají.
Štěkat na psy za plotem a to ať je ten můj na kterékoliv jeho straně, je obvyklou psí zábavou, a zábavy nemá pes nikdy dost ale ježení k tomu už nepatří,. malí psi bývají silně problematičtí jak ve vztahu k jiným psům, tak i k dětem, je třeba nezanedbat jejich výchovu, což se velice často stává, myslím, že většina majitelů středních a velkých psů má nějaký zážitek s malým psem, který přiběhne zezadu a rafne.
Jinak souhlasím tentokrát se scyllou, že slova -. my jsme hodní psi, my se nehádáme, nebo - že by se s nimi zahazoval, tedy vyjádření nesouhlasu tímto způsobem postupně psa podobné chování odnaučí - jo a a k tomu vedení na krátkém vodítku v problematické části cesty.
Jak už tady psal někdo přede mnou. Je to častý nešvar hlavně malých psů na vodítku s nedostatečným kontaktem s ostatními psy. Když jsou psíci štěňátka, majitelé je až přehnaně ochraňují, stále berou na ruku a pak to takhle dopadá.
Najděte si nějaké majitele s klidnými psy a pouštějte ho s nimi na volno. Mě se nejvíce osvědčilo začít s většími psy, kteří vztekání prcků neřeší.
Bude to běh na dlouhou trať, já osobně mám zkušenost spíše z druhé strany (na mé klidné fence se malí "neurotici" učí).
sufle
napsal(a):
Jak už tady psal někdo přede mnou. Je to častý nešvar hlavně malých psů na vodítku s nedostatečným kontaktem s ostatními psy. Když jsou psíci štěňátka, majitelé je až přehnaně ochraňují, stále berou na ruku a pak to takhle dopadá.
Najděte si nějaké majitele s klidnými psy a pouštějte ho s nimi na volno. Mě se nejvíce osvědčilo začít s většími psy, kteří vztekání prcků neřeší.
Bude to běh na dlouhou trať, já osobně mám zkušenost spíše z druhé strany (na mé klidné fence se malí "neurotici" učí).
Je mi jedno, jak dlouho to bude trvat a kolik úsilí to bude vyžadovat. Chci to udělat hlavně pro jeho dobro a udělám cokoliv aby mě netahal za jinými psy. (Jasně, že 3 kila mě nikam neodnesou, ale už se mi stalo, že třeba škubl upustila jsem mobil a podobně...).
Lucie28
napsal(a):
Je mi jedno, jak dlouho to bude trvat a kolik úsilí to bude vyžadovat. Chci to udělat hlavně pro jeho dobro a udělám cokoliv aby mě netahal za jinými psy. (Jasně, že 3 kila mě nikam neodnesou, ale už se mi stalo, že třeba škubl upustila jsem mobil a podobně...).
Tím, že pes tahá ho jen podporujete. A netahá jen proto, že si chce s nima hrát?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lucie28
napsal(a):
Ne, kamarádka si to myslela, tak pustila svého psa k mému a začali po sobě rafat.
Ale psi se neseznamují puštěním k sobě. Vemte je na procházku nejdřív. Ne nikam kde jeden je doma.

...a proc si - Vy osobne - myslite, ze to dela?
Jinak souhlas se "Sufle" - takovi sousedi jsou nejlepsi - davam plus :).

napsal(a):
Ale psi se neseznamují puštěním k sobě. Vemte je na procházku nejdřív. Ne nikam kde jeden je doma.
Hlavně při prvním seznamování by psi neměli jít proti sobě, ale vedle se sebe. Což ale vlastně popisujete. Můj pes takhle přežije v míru i konkurenci. Sice si kluci sem tam při přečůrávání podržkují, jak to tedy mezi sebou mají, hlídám to, ale pokud jdou majitelé spolu, tak je to úplně jiná situace.

napsal(a):
Hlavně při prvním seznamování by psi neměli jít proti sobě, ale vedle se sebe. Což ale vlastně popisujete. Můj pes takhle přežije v míru i konkurenci. Sice si kluci sem tam při přečůrávání podržkují, jak to tedy mezi sebou mají, hlídám to, ale pokud jdou majitelé spolu, tak je to úplně jiná situace.
No dyť rozumí tomu aj přírodní pes, co tak nějaký jork.
Oni se vedle sebe domluví. Docela vtipně během pár vteřin.

Ollie i megii :) ANOOOO. Kez by tohle mel v hlave i kazdej clovek, co ho pes veme ven...

napsal(a):
No dyť rozumí tomu aj přírodní pes, co tak nějaký jork.
Oni se vedle sebe domluví. Docela vtipně během pár vteřin.
Pár vteřin vždycky asi ne, ale většinou ve finále jo. Nedávno jsem šli s ještě větším držkounem, než mám já, hlavně u značkování intenzivně debatovali, až panička na kolegu houkla 'hele, drž hubu, my si povídáme'. Pes kouknul 'sorry, už mlčím', na mého 'ok, jdem dál'. Do minuty klid a pak nás štvali zas, protože se při přátelském fackování motali do vodítek.

napsal(a):
Pár vteřin vždycky asi ne, ale většinou ve finále jo. Nedávno jsem šli s ještě větším držkounem, než mám já, hlavně u značkování intenzivně debatovali, až panička na kolegu houkla 'hele, drž hubu, my si povídáme'. Pes kouknul 'sorry, už mlčím', na mého 'ok, jdem dál'. Do minuty klid a pak nás štvali zas, protože se při přátelském fackování motali do vodítek.
Pitbulice se nikam nemotají, jdou hezky vedle sebe a říkají - hele zrychli, ona to nestihne a zoře asfalt a smějí se tomu. Pak se nemůžou domluvit levá pravá, tak se koušou do hub a zas se tlemí. Podle mě tomu, že jim nerozumíme, co zas vymysleli. Ale ne. Tyhle společné vycházky vždy pěkně překvapí.Myslíme si jak se požerou a ono nic, prostě jdou. Jedna hodná paní je pak připla vodítkem k sobě a šli jak ve školce, dřív jak byla děcka na provázku, držela se za kroužky.
Občas se ta vzadu opřela hlavou o vodítko. A tak. Lidé mají u psů jeden jediný problém - strach.
napsal(a):
Jak se dá naučit psa "drž hubu"? Moji když začnou kecat, tak rozhoukají i toho tichého retrívra a to pak na napomínání odsekávají ještě hlasitěji, než kdyby si povídali sami beze mě.

asurwic
napsal(a):
Jak se dá naučit psa "drž hubu"? Moji když začnou kecat, tak rozhoukají i toho tichého retrívra a to pak na napomínání odsekávají ještě hlasitěji, než kdyby si povídali sami beze mě.
Odsekávají ? Tak to Vás nerespektují. Najděte psího psychologa a rychle !
Prostě řeknu "ticho", ne ?
asurwic
napsal(a):
No pocém, pojď to říct mamince, no, bubák to byl, viď...
Bože matko nes*r.
Je za mnou? Je za mnou? Ach jo, tak já radši nic neříkám, hlavně matko nedělej zas vostudu.
napsal(a):
Odsekávají ? Tak to Vás nerespektují. Najděte psího psychologa a rychle !
Prostě řeknu "ticho", ne ?
Psychologa z nich budu potřebovat já. Na respekt se doporučují ostnaté, stahovací a k tomu ještě nejlépe i elektrické obojky, ne? ¨
Já řeknu "ticho".
Trish řekne "hůůůů".
Já řeknu "tak si trhni".
Trish mě olízne a řekne "hůůůů".
Já udělám "hůůůů".
Trish mlčí a dívá se na mě, jestli jsem se náhodou nezbláznila.

asurwic
napsal(a):
Psychologa z nich budu potřebovat já. Na respekt se doporučují ostnaté, stahovací a k tomu ještě nejlépe i elektrické obojky, ne? ¨
Já řeknu "ticho".
Trish řekne "hůůůů".
Já řeknu "tak si trhni".
Trish mě olízne a řekne "hůůůů".
Já udělám "hůůůů".
Trish mlčí a dívá se na mě, jestli jsem se náhodou nezbláznila.
Protože on dělá "húúúú". Jasné ?

asurwic
napsal(a):
Jasné. Je to prostě despota bez kapky respektu. Ani výt v lese mě nedovolí.
Jenže Vy nevyjete. On dělá "húúúú" a Vy "hůůůů".
Ale jo, já vím, znám ten pocit bezmoci.

tapina
napsal(a):
Jsem jediná, kdo si myslí, že karolínský pes je konečně nalezený vývojový článek mezi psem a pitbulem?
Jsme dvě, jenže já se bála to říct majetku karolíny a fauně už vůbec

Megí před rokem houkala, když si odkopala deku ve spánku, abych to zařídila.
Teď chrochtá, frká jako koník a štěkot se zvyšuje od hrudního..no to nejde popsat.. až po nepříjemný vysoký hlas..čivavy ? Ten vysoký tón je na houby, to už teda se zvednu většinou.
Když ne, tak třeba hrabe díru v linu. Slovo ticho jsem si vymyslela, tady nikoho nezajímá.
Nebo běží na kočku.
Nemám žádnou autoritu

No vlka sem teda rozhodně netahejte.
Evoluce dokonalosti : pes............ karolína... pitbull.
tapina
napsal(a):
Jenomže co bylo dříve, vejce nebo slepice?
Myslím, že označení "primitivní" se sice může týkat i návyků karolín, ale původně to bylo asi myšleno pro délku jejich existence.
Ale jestli piťasové vznikli se slepicemi, tak vedou - ty jsou prý chované už více než 5 000 let.
asurwic
napsal(a):
Myslím, že označení "primitivní" se sice může týkat i návyků karolín, ale původně to bylo asi myšleno pro délku jejich existence.
Ale jestli piťasové vznikli se slepicemi, tak vedou - ty jsou prý chované už více než 5 000 let.
To každopádně, prostě je vytlačil úspěšnější druh, no kdesi v pralese stepi či pampě jich pár přežilo dodnes.

tapina
napsal(a):
To každopádně, prostě je vytlačil úspěšnější druh, no kdesi v pralese stepi či pampě jich pár přežilo dodnes.
A v ČB ČRdpt.

Asurwic jste z ČB ?

Teda tady byl mejdánek.
V každém případě u nás je požadavek ticha kontraproduktivní - když už na někoho řve příliš, tak se tichým, mrazivě výhružným tónem zeptám: "A to bylo jako co?"
Načež on si kecne přede mě, uši dolů a omluvně začne: "Aúúú, auauaúúú, aúúúauauau! Já vím, že se to nemá, ale já jsem musel! Aúúú!"
napsal(a):
Teda tady byl mejdánek.
V každém případě u nás je požadavek ticha kontraproduktivní - když už na někoho řve příliš, tak se tichým, mrazivě výhružným tónem zeptám: "A to bylo jako co?"
Načež on si kecne přede mě, uši dolů a omluvně začne: "Aúúú, auauaúúú, aúúúauauau! Já vím, že se to nemá, ale já jsem musel! Aúúú!"
Jo jo, paleta je pestrá. Fenka si tak různě pobrukuje, když teda nemůže štěkat na děcka, co nám kouří ve vchodu nebo na ošklivé návštěvy. Říkám jí "Nežaluj." Ona "Když ale hlásit se to musí." Já "No tak dobře, seš strašně hodná." Ona: "Hi hi hi, to jsem já, jsem nejlepší". Venku štěká jen ráno, protože to je aspoň trochu strašidelné. A pak dělá "hi hi hi", kdyby nemusela pobíhat, bude si mnout pacičky.
Přes den štěká akorát na vlčáky, protože ti se bojí i vlastního stínu. Teď teda štěká trochu víc, protože je důležitá, ale ono ju to přejde.
tapina
napsal(a):
Takže to vlastně vypovídá o agresivitě toho druhu, který jsme si zavlekli i sem. A on se někdo bál mývala.
Dala bych smajlík, jenomže je to krutopřísně vážná věc.
A pak se divíte, že o pitbulech všichni tvrdí, jak jsou to zlí a agresivní psi -tady to máte potvrzeno i z historického hlediska.