Anglický Bulterier a jiní psi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sabina.

5.1.2017 18:46
Sabina.

XXX.XXX.138.219

Dobrý den,
Prosím o radu. Máme doma fenu Pražského krysaříka a chtěli by jsme si k ní pořídit Anglického nebo MINI bulteriera. Jen nevím jestli by bylo lepší vzít k ní psa nebo fenku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.1.2017 19:42

Sabina. napsal(a):
Dobrý den,
Prosím o radu. Máme doma fenu Pražského krysaříka a chtěli by jsme si k ní pořídit Anglického nebo MINI bulteriera. Jen nevím jestli by bylo lepší vzít k ní psa nebo fenku.

Ani jednoho, i minibulík vám ji zašlápne, nebo doláme.

Zvire

5.1.2017 19:49
Zvire

XXX.XXX.104.72

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Bullíci jsou i přes názor některých lidí většinou milí psi.
Je docela jedno jaké pohlaví nejdůležitější je aby si na sebe správně zvykli.
Pokud chcete pohlaví psa tak jeden z nich musí být vykastrovaný pokud fenu můžou nastat problémy o postavení v rodinné smečce.
Ale je to hlavně o povaze.

5.1.2017 20:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.24

Ano, chce to parťáka ve stejné váhové kategorii.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2017 20:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Kupte si podobně drobného pejska, jinak váš drobek bude trpět, představa jak si hraje bulík a krysařík je sakra rozdíl, krysařík by to nedal!

5.1.2017 20:57
koňadra

XXX.XXX.128.31

No, nesouhlasím. Mám léta malá i velká / obří plemena a nejsou problémy. Je jen potřeba dávat pozor, dokud je malé plemeno štěňátko, to by větší pes mohl neúmyslně ublížit, ale později ten nepoměr velikosti malý pes vyrovnává svojí větší hbitostí. Dívat se, jak si hraje trpaslík s obrem, je lepší než televize. A krysařík a bulík není zase takový rozdíl jako např. krysařík a doga.
K fence krysaříka bych doporučila bulíka - psa. Fenu určitě ne. Pokud se zrovna tyto dvě feny v budoucnu nesnesly, mohlo by to být pro krysařici fatální. A fena, byť krysařík, si snadno zpracuje bulíka - psa. A pes se bude fence podřizovat. Problém je, samozřejmě, když fenka bude hárat. To musí zadavatelka pořešit - důsledně oddělovat, příp. vykastrovat.

5.1.2017 21:02
tapina

XXX.XXX.211.5

Já teda nemám bulíka, mám takové směsky s bulíkem, moje vořesice si s krysaříkem hrála pěkně, už jako štěně věděla, že musí ležet, nehopkat, ani to nijak nezkoušela, viděla, malý. Současný drobek si krásně hraje se starým kocourem. Tu byli lidi, co měli čivavu a 2 pitbuly a hráli si všichni.1 pán s minibulíkem, dobrý.
Potkáváme pána s jorkšírem a i když drobek má teď 8 kilo a fena od něho má díry na krku, k tomuto se choval pěkně, hráli si hezky, i když byl jork myslím míň než poloviční. Musela jsem jít domů, jinak ten jork by si ještě hrál. (Nevím teda jestli je to ten pravý jork smajlík

Záleží taky, jakou povahou je fenka, jestli "v pohodě", zvědavá, přátelská, nebo spíš bez zájmu o ostatní psy. Jak obecně to má se štěňaty. Jestli když nebude mít zájem o kontakt tak spíš zaleze nebo bude hystericky pištět. To musíte vědět Vy.

5.1.2017 22:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Sabina. napsal(a):
Dobrý den,

Jak píšou někteří, brala bych opačné pohlaví, ale u vás je právě i problém s tím, že to první dospělé zvíře je prcek, kdežto druhý pes bude větší pes. O hodně a hlavně torpédo. Takhle opačně je to myslím problematičtější, protože rozdivočené štěně silného plemene, se neovládá a mohlo by opravdu nechtěně ublížit.

5.1.2017 22:43
koňadra

XXX.XXX.128.31

lesnížínka napsal(a):
Jak píšou někteří, brala bych opačné pohlaví, ale u vás je právě i problém s tím, že to první dospělé zvíře je prcek, kdežto druhý pes bude větší pes. O hodně a hlavně torpédo. Takhle opačně je to myslím problematičtější, protože rozdivočené štěně silného plemene, se neovládá a mohlo by opravdu nechtěně ublížit.

Já myslím (z vl. zkušenosti), že to zase tak velký problém nebude, protože taková dospělá fenka krysaříka již bude hbitější a pokud ji bude bulík moc otravovat, tak si ho jednak srovná (už je dospělá) a nebo jednoduše zaleze někam, kam se bulík nevejde a nebo vyskočí na gauč (než zvládne bulík na ten gauč vyskočit také, ale to už zase bude - snad - rozumnější). Já bych se tohoto soužití (zvláště bude-li to fena a pes) vůbec nebála. Horší kombinace je mít doma dospělého velkého psa a pořídit štěně krysaříka, to je to štěně zpočátku ve větším nebezpečí, neohrabaný obřík mu může opravdu nechtěně ublížit. Ale jak už jsem psala, později to ten prcek vyrovná svojí hbitostí.

6.1.2017 09:35
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

koňadra napsal(a):
No, nesouhlasím. Mám léta malá i velká / obří plemena a nejsou problémy. Je jen potřeba dávat pozor, dokud je malé plemeno štěňátko, to by větší pes mohl neúmyslně ublížit, ale později ten nepoměr velikosti malý pes vyrovnává svojí větší hbitostí. Dívat se, jak si hraje trpaslík s obrem, je lepší než televize. A krysařík a bulík není zase takový rozdíl jako např. krysařík a doga.
K fence krysaříka bych doporučila bulíka - psa. Fenu určitě ne. Pokud se zrovna tyto dvě feny v budoucnu nesnesly, mohlo by to být pro krysařici fatální. A fena, byť krysařík, si snadno zpracuje bulíka - psa. A pes se bude fence podřizovat. Problém je, samozřejmě, když fenka bude hárat. To musí zadavatelka pořešit - důsledně oddělovat, příp. vykastrovat.

Já tedy nevím, ano také znám spoustu lidí co mají pohromadě velké a malé psy, ale většina bulíků co znám si s malými psy hrát neumí. Mají ty svoje "bullí" divoké hry. Ale zase pokud by spolu byli psi v jedné domácnosti, tak by si asi zvyknul. Ale já bych se stejně bála, vždyť pak stačí jeden blbej pohyb, bulík do krysaříka rozdováděný třeba narazí, a následky můžou být fatální.

Věřím, že někde to funguje, já bych do toho nešla.

6.1.2017 10:26

Nevím jakým stylem si hrají bulíci, ale přijde mě že moc něžní nebudou. Pustit krysaříka at k labíkovi nebo k ovčandě, tak krysařík v tom lepším případě skončí na veterině, a to by to opravdu nemysleli zle, ale jejich hru by fakt nedal.

6.1.2017 12:06

Nevím jakým stylem si hrají bulíci, ale přijde mě že moc něžní nebudou. Pustit krysaříka at k labíkovi nebo k ovčandě, tak krysařík v tom lepším případě skončí na veterině, a to by to opravdu nemysleli zle, ale jejich hru by fakt nedal.

Bulíci mají zřejmě práh bolesti někde jinde než jiní psi. Pamatuju vrh minibulíků ( jeden z prvních u nás), kde si štěňátka v době nepřítomnosti chovatele ukousala uši - jen tak ve hře. Byli i s ukousanýma ušima spokojení.
Pak taky dospělou buličku, ke které přidali štěně dobrmana. Byla z něj nadšená, pak ho jen tak mimochodem zakousla.
Nemyslím, že by bulterieři nebyli milí psi, jen nebudou vhodní jako společníci k pražskému krysaříkovi.

6.1.2017 12:07
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Bulíci mají zřejmě práh bolesti někde jinde než jiní psi. Pamatuju vrh minibulíků ( jeden z prvních u nás), kde si štěňátka v době nepřítomnosti chovatele ukousala uši - jen tak ve hře. Byli i s ukousanýma ušima spokojení.
Pak taky dospělou buličku, ke které přidali štěně dobrmana. Byla z něj nadšená, pak ho jen tak mimochodem zakousla.
Nemyslím, že by bulterieři nebyli milí psi, jen nebudou vhodní jako společníci k pražskému krysaříkovi.

Přesně tak, mají prostě takový tvrdý styl hry, který často ani plemena větší než bulíci nedávají. Alespoň ti co znám.

Ono něco jiného bude asi, když by s tím malým psem vyrůstal v jedné domácnosti. Ale nedokážu si představit nechat je tam spolu samotné.

6.1.2017 12:09

marcelaamax napsal(a):
Přesně tak, mají prostě takový tvrdý styl hry, který často ani plemena větší než bulíci nedávají. Alespoň ti co znám.

Ono něco jiného bude asi, když by s tím malým psem vyrůstal v jedné domácnosti. Ale nedokážu si představit nechat je tam spolu samotné.

Já ani nesamotné, buličí štěně jednou hrábne - uhlídejte to - a krysařík má přeražená záda, nebo ukousnutou nohu.

6.1.2017 12:13
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Já ani nesamotné, buličí štěně jednou hrábne - uhlídejte to - a krysařík má přeražená záda, nebo ukousnutou nohu.

Já bych do toho taky nešla no. Ale třeba u nás ve vesnici mají bulíka a k němu asi 6 pekinézů, bulíka pořizovali jako posledního a prý v pohodě. Pekinézové si ho prý srovnali hned od začátku.

Neregistrovaný uživatel

6.1.2017 12:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

marcelaamax napsal(a):
Já bych do toho taky nešla no. Ale třeba u nás ve vesnici mají bulíka a k němu asi 6 pekinézů, bulíka pořizovali jako posledního a prý v pohodě. Pekinézové si ho prý srovnali hned od začátku.

Větzšina z vás mi snad odpustí ale já úplně vidím rozzářené buličí oči jak mačká pekinéze a on píská jak pískátko, čím víc mačka tím víc píská a ještě se z toho dají škubat chlupy! naši psi by byli nadšení

6.1.2017 12:42
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Větzšina z vás mi snad odpustí ale já úplně vidím rozzářené buličí oči jak mačká pekinéze a on píská jak pískátko, čím víc mačka tím víc píská a ještě se z toho dají škubat chlupy! naši psi by byli nadšení

To jo . Ale on ten jejich bulík si pekinézů spíš nevšímá, oni tam vládnou a on se podřídil.

6.1.2017 14:12
Rpsen

XXX.XXX.98.219

Dobrý den, můj známý má bulterierá(toho většího) psa a pořídili si k němu štěně jezevčíka, také psa a jsou v poho

6.1.2017 14:30
asurwic

XXX.XXX.36.3

Rpsen napsal(a):
Dobrý den, můj známý má bulterierá(toho většího) psa a pořídili si k němu štěně jezevčíka, také psa a jsou v poho

Je rozdíl už dospělý a vychovaný bullík a k němu oprsklé plemeno a nebo křehký krysařík se šíleným hravým štěňátkem.

6.1.2017 14:41

Krysaříky znám nervní, uštěkané. Bulíky klidné, opatrné, jemnost v obrněném transportéru. Takže braňte štěňátko. Jasně.
To snad záleží na jedinci. A ukousané uši opravdu nejsou normální a posunutý práh bolesti neexistuje.
Že má někdo doma uřvanou bordel kolii nebo tankobulíka, kterým nic nevysvětlí, neznamená, že takoví opravdu ti psi jsou.

6.1.2017 16:01
marcelaamax

XXX.XXX.11.26

Krysaříky znám nervní, uštěkané. Bulíky klidné, opatrné, jemnost v obrněném transportéru. Takže braňte štěňátko. Jasně.
To snad záleží na jedinci. A ukousané uši opravdu nejsou normální a posunutý práh bolesti neexistuje.
Že má někdo doma uřvanou bordel kolii nebo tankobulíka, kterým nic nevysvětlí, neznamená, že takoví opravdu ti psi jsou.

Chtěla bych teda vidět, jak byste to vysvětlila mému psovi . Ano, dá se při tom korigovat, ale on si buď bude hrát svým způsobem nebo vůbec. A nedokážu si představit, že bych ho nechala doma samotného s krysarikem. Asi jsem ho špatně vychovala.

6.1.2017 16:25

marcelaamax napsal(a):
Chtěla bych teda vidět, jak byste to vysvětlila mému psovi . Ano, dá se při tom korigovat, ale on si buď bude hrát svým způsobem nebo vůbec. A nedokážu si představit, že bych ho nechala doma samotného s krysarikem. Asi jsem ho špatně vychovala.

Dobrá, dojeďte a nechte ho tu samotného
předpokládáte všechno zlo, které se kdy napsalo
máte v podstatě ještě štěně a už lámete hůl
protože to někdo řekl a Vy ty žvásty nemůžete vyhnat z hlavy
nevychovala, tak rok vychovávat ještě budete.

6.1.2017 16:30

Ty uši si ukousali štěňouři pod 8 týdnů, chtěla bych vidět, jak byste jim něco vysvětlovala.

6.1.2017 17:07
marcelaamax

XXX.XXX.11.26

Dobrá, dojeďte a nechte ho tu samotného
předpokládáte všechno zlo, které se kdy napsalo
máte v podstatě ještě štěně a už lámete hůl
protože to někdo řekl a Vy ty žvásty nemůžete vyhnat z hlavy
nevychovala, tak rok vychovávat ještě budete.

Nepředpokládám všechno zlo. Jen znám svého psa lépe než vy a odpovědnost za něho nesu také já.

Netvrdim, že není možné soužití bulla s malým plemenem, jen mi to nepřijde úplně vhodné a sama bych si k němu malého psa nepořídila. Toť vše.

To, že váš bull je ohleduplný k malým psům neznamená, že jsou takoví všichni a rozhodně to vždy není vina majitele.

6.1.2017 17:41
marcelaamax

XXX.XXX.11.26

Ještě to upřesním. Chodíme na procházky se dvěma JRT, maltezakem., shi-tzu, jezevcikem. V domě máme jorkšíra. A není problém, jen než aby si hrál něžné tak je ignoruje. Když bych si chtěla pořídit dalšího psa, tak takového, se kterým si bude moc hrát a nebudu se muset bát že ho někde zlomí.

A znám hodně bullu, i starších, kteří to mají podobně. Ale vy máte prostě ideálního bulla pro kterého nic není problém

6.1.2017 18:06
tapina

XXX.XXX.211.249

Ty uši si ukousali štěňouři pod 8 týdnů, chtěla bych vidět, jak byste jim něco vysvětlovala.

A proč ne? Ono to nevnímá? Je to úplně blbé? Nevím no, když 5tý štěně mezi sourozenci spolehlivě ví, jak se jmenuje, v 6. týdnu je schopno rozeznat dítě kočka člověk pes a chovat se jinak... Odkdy má štěně zuby? Je to někde ten 6. týden. Tam bylo blbě asi něco jiného, než rasa.

6.1.2017 18:10

marcelaamax napsal(a):
Ještě to upřesním. Chodíme na procházky se dvěma JRT, maltezakem., shi-tzu, jezevcikem. V domě máme jorkšíra. A není problém, jen než aby si hrál něžné tak je ignoruje. Když bych si chtěla pořídit dalšího psa, tak takového, se kterým si bude moc hrát a nebudu se muset bát že ho někde zlomí.

A znám hodně bullu, i starších, kteří to mají podobně. Ale vy máte prostě ideálního bulla pro kterého nic není problém

Myslím, že mám běžného psa. Žádný zázrak.
Pohybujete se asi mezi psy, které to nikdo neučil.
Mého psa učila maminka a tatínek a teď já, dítě, kočka a naše kamarádka pitbulice.
A ta pitbulice ji naučila nejvíc jak se chovat ohleduplně.

6.1.2017 18:16
tapina

XXX.XXX.211.249

Ti psi aby spolu vycházeli si přece nemusejí hrát, musejí jen přečíst a respektovat, co chce ten druhý. Nechce si hrát, ok.

Nejvíc neomalení jsou městští labradoři a jejich kříženci, kteří bez jakéhokoliv náznaku komunikace na druhého psa skočí, ať už ve hře, nebo nakrývat. Takový ten velký hodný on nic nedělá asistenční pes přece. Máme jich tu asi 5, zrovna dnes jsme to měli takové parkové téma.

6.1.2017 18:22

tapina napsal(a):
Ti psi aby spolu vycházeli si přece nemusejí hrát, musejí jen přečíst a respektovat, co chce ten druhý. Nechce si hrát, ok.

Nejvíc neomalení jsou městští labradoři a jejich kříženci, kteří bez jakéhokoliv náznaku komunikace na druhého psa skočí, ať už ve hře, nebo nakrývat. Takový ten velký hodný on nic nedělá asistenční pes přece. Máme jich tu asi 5, zrovna dnes jsme to měli takové parkové téma.

Jsi rasista smajlík smajlík

Tady jsou takoví 3. Ani nezdraví, nic, rovnou skok. Trochu ale chudáci. Nikdo je to nenaučil.

6.1.2017 18:24
marcelaamax

XXX.XXX.11.26

Myslím, že mám běžného psa. Žádný zázrak.
Pohybujete se asi mezi psy, které to nikdo neučil.
Mého psa učila maminka a tatínek a teď já, dítě, kočka a naše kamarádka pitbulice.
A ta pitbulice ji naučila nejvíc jak se chovat ohleduplně.

Ale přece nemusí každý učit psa hrát si s malým psem, když pes o takovou hru evidentně nestojí a radši psa ignoruje. Hrát si bude s takovym psem, který má stejný styl hry. Člověk si také nesedne a každým a ne s každým si chce povídat. Děti také mají své kamarády a také děti, které nemusí.

6.1.2017 18:27

marcelaamax napsal(a):
Ale přece nemusí každý učit psa hrát si s malým psem, když pes o takovou hru evidentně nestojí a radši psa ignoruje. Hrát si bude s takovym psem, který má stejný styl hry. Člověk si také nesedne a každým a ne s každým si chce povídat. Děti také mají své kamarády a také děti, které nemusí.

Nejde o hru na hřišti, ale o soužití doma. Hlavně.

6.1.2017 18:29
marcelaamax

XXX.XXX.11.26

tapina napsal(a):

No tak nějak jsem to myslela, kdybych ale chtěla druhého psa tak takového, aby byl psovi parťákem. A ne takového se kterým se pes bude respektovat ale nebudou si moc aní hrát.

6.1.2017 18:29
asurwic

XXX.XXX.36.3

Jsi rasista smajlík smajlík

Tady jsou takoví 3. Ani nezdraví, nic, rovnou skok. Trochu ale chudáci. Nikdo je to nenaučil.

To není rasismus. To je fakt, který by se měl psát labradorům do standardu jakožto znak plemene. U nás ve městě je takových "asistenčních psů" 7 (a to určitě nějaké ještě neznám) a všichni ojíždí cizí hafany, rvou na vodítku a mají nulové přivolání.

Tedy musím uznat, že můj štěňák je miluje. Normálně si spíše jen psy očichá a jde pryč, ale s labíky se naučil hrát po svém - vždy je nechá chvíli zlobit, potom jim uteče (ta tlustá telata ho nemají samozřejmě šanci dohnat) a plnou rychlostí do nich napálí.

6.1.2017 18:30
marcelaamax

XXX.XXX.11.26

Nejde o hru na hřišti, ale o soužití doma. Hlavně.

To byla reakce na to, že znám asi samé bully, které to nikdo nenaučil

6.1.2017 18:33

tapina napsal(a):

Nevím, jak to máte se štěňaty vy, byla to štěňata z jednoho vrhu, ještě u chovatele, před cestou do světa a než se spolu naučili komunikovat ukousali si uši. Nebyla jsem u toho, nevím proč, jestli ve hře, nebo jestli si je žužlali. Prostě si je ukousali a nebylo jim to divné. Možná bylo špatně to, že zůstali pohromadě ?

6.1.2017 18:33

asurwic napsal(a):
To není rasismus. To je fakt, který by se měl psát labradorům do standardu jakožto znak plemene. U nás ve městě je takových "asistenčních psů" 7 (a to určitě nějaké ještě neznám) a všichni ojíždí cizí hafany, rvou na vodítku a mají nulové přivolání.

Tedy musím uznat, že můj štěňák je miluje. Normálně si spíše jen psy očichá a jde pryč, ale s labíky se naučil hrát po svém - vždy je nechá chvíli zlobit, potom jim uteče (ta tlustá telata ho nemají samozřejmě šanci dohnat) a plnou rychlostí do nich napálí.

Vím, jen legrace.

Ale už radši jdu, než se strhne pro-labí akce.
Vždyť ani nemám běžného psa ;-).

6.1.2017 18:36
tapina

XXX.XXX.211.249

marcelaamax napsal(a):

Ale však oni si nemusejí hrát. Např. stará fena si s kocourem hraje strašně málo a spíš bezkontaktně, oproti štěněti teď. S babičky předchozí fenou si nehrála vůbec, vlastně s mraky psů si nehraje, přesto bych se nebála nechat je i o samotě.
Soužití dvou psů není o tom, že si musejí hrát.
Štěně samozřejmě má velkou potřebu si hrát, hlavně se psem, jenomže když zjistí, že to nejde (druhý pes je zlý, uteče, páníčkovi se to těžce nelíbí, páník je zajímavější), tak to neznamená, že bude čekat, až páník nebude doma a toho druhého zabije.
Jak asi se v mraky rodin ti bulíci nebo jacíkoli psi naučí vycházet s kočkami, jinými psy...
Chybička se vloudí i u pudlíků, u jakýchkoli psů. V životě není nic 100% a samozřejmě, kdo nic netuší, nic nezkazí, to je fakt.

6.1.2017 18:38
asurwic

XXX.XXX.36.3

Vím, jen legrace.

Ale už radši jdu, než se strhne pro-labí akce.
Vždyť ani nemám běžného psa ;-).

Jsem v suchu. Já mám alespoň zlaťáka (i když sexuálně obtěžovat každého psa na potkání neumí).

6.1.2017 18:47
tapina

XXX.XXX.211.249

Nevím, jak to máte se štěňaty vy, byla to štěňata z jednoho vrhu, ještě u chovatele, před cestou do světa a než se spolu naučili komunikovat ukousali si uši. Nebyla jsem u toho, nevím proč, jestli ve hře, nebo jestli si je žužlali. Prostě si je ukousali a nebylo jim to divné. Možná bylo špatně to, že zůstali pohromadě ?

Bože.

Hele někde třeba se radí namazat psovi a kočce uši arašídovým máslem. To mě tak napadlo. To jsem kdysi četla. Že jako když si olížou uši, že pak budou kamarádi.
Promiňte, legrace.

Jo, jsou, byly, vrhy bulíků, kde i feny žerou, žraly po porodu štěňata, kde byl častěji demodex, kde... dobře tak to je takové rasové specifikum, které se jednu dobu přičítalo dávným kóliím předkům.

Když kamarádka, Vy nevíte proč se to stalo, my tady to taky nevíme, error prostě.

Tady jedné kolii ve 4 letech hráblo a zmrzačila děcko, se kterým byla od malička. Kolie jsou svým způsobem taky švihlé. A co. Teď už nic.

6.1.2017 19:00

Jen ještě dodám, že mám angl.bulteriery ráda, nejsem proti nim zaujatá, měli jsme jednoho venčícího kamaráda, jednoho jsme měli v širší rodině. Jen bych ho nepořizovala k pražskému krysaříkovi.

6.1.2017 21:29

Malí bulíčci si opravdu hrajou velice "kousavě". Nejlepší je ho popadnout a dát na hraní jinému psovi, který mu vysvětlí po psovsku jak se hraje (samozřejmě, že to nebude pes zlý) rozumíme si...já si beru naší buličku do stáje, kde je v sedmém nebi, smečka psů- co jí může chybět (doga, mops, baset, pointr, afgán, dva voříšci) nejmladší je baset, ten si s ní taky nejvíce rozumí, i doga si občas zvedne tlapku...bulinka rychle pochopila, kdo je na hraní, kdo ne, ke komu se ani nečuchá, kočky že se jen muchlujou nosem a ne každá (neotvírá se na ně tlamka jako na psy-nekouše se do nich) krysarky nebo pinčíci(nevím) tam taky chodí, ale ty jsme ještě nepotkali, toto je místní smečka...
Pokud budete s vaší současnou "krysarkou" a budoucím bulíkem doma-jste třeba na mateřské asi bych do toho šla, on se bulíček může zapomenout v zápalu hry a krysarka se nemusí vyprostit ze sevření-bulíček nebude důrazně upozorněn fenkou na nevhodnost hry se starším psem kvůli váhovému rozdílu(je to štěně a ještě nic neumí) a mohlo by to dopadnout i špatně. Musí se umět u nového štěněte bulíka prosadit.

Udělala jsem to samé s naší předešlou fenkou erdelkou a nikdy neměla problém si pohrát, vyprocházkovat, pozdravit se s cizím psem -fenou jakého koliv plemene(pokud byli vychovaní po psovsku a uměli psí řeč)

K těm ukousaným uším, nemohl jen tím chovatel zastřít kupírování...

6.1.2017 21:36
Terven

XXX.XXX.110.147

marcelaamax napsal(a):
Já tedy nevím, ano také znám spoustu lidí co mají pohromadě velké a malé psy, ale většina bulíků co znám si s malými psy hrát neumí. Mají ty svoje "bullí" divoké hry. Ale zase pokud by spolu byli psi v jedné domácnosti, tak by si asi zvyknul. Ale já bych se stejně bála, vždyť pak stačí jeden blbej pohyb, bulík do krysaříka rozdováděný třeba narazí, a následky můžou být fatální.

Věřím, že někde to funguje, já bych do toho nešla.

Já bych řekla, že štěňata obecně mají divoké hry. Nejen bulíci. No a když se sejdou dva jedinci, mezi nimiž je velikostní nepoměr, může být zaděláno na problém. Může a nemusí.
Mám malé plemeno- submisivní nekonfliktní jedinec - už skoro rok chodíme na cvičák, potakli jsme fůru štěňat včetně bull štěňat. Kupodivu zatím úplně nějvětší drsoň je malá samojedka, pak kříženec - typický vořech a ještě nějací mě napadají, ale žádný bulík. Bulíky jsme potkali relativně kultivované smajlík

6.1.2017 22:37

"K těm ukousaným uším, nemohl jen tím chovatel zastřít kupírování"... Určitě ne. Navíc mám dojem ( ale jen dojem), že minibulíci s nikdy nekupírovali.

6.1.2017 23:00

..

6.1.2017 23:16
7.1.2017 10:58
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Https://youtu.be/4_3Dk4AoP7o.

To je tapiny?

7.1.2017 11:02
tapina

XXX.XXX.150.70

Andrýsek3 napsal(a):
To je tapiny?

Ne, oni jsou sví smajlík

7.1.2017 11:06

Andrýsek3 napsal(a):
To je tapiny?

Jo, tihle vlastní tapinu smajlík

7.1.2017 11:09

tapina napsal(a):
Ne, oni jsou sví smajlík

Hlavně bys konečně měla přiznat, že ten malý není kolie
vždyť vrčí strašlivě smajlík

7.1.2017 11:16
tapina

XXX.XXX.211.33

Hlavně bys konečně měla přiznat, že ten malý není kolie
vždyť vrčí strašlivě smajlík

Eště mi to nech tak měsíc, až někoho sežere, budu říkat, že je to pitbul. Tak je to správně?
Teď vypadá jinak, to je tak druhý max. třetí den doma, myslím.

7.1.2017 11:21
Andrýsek3

XXX.XXX.45.97

Jo, tihle vlastní tapinu smajlík

Jsem si dělala spíš srandu, a ono fakt. Jsou skvělý.

7.1.2017 11:23
asurwic

XXX.XXX.36.3

tapina napsal(a):
Eště mi to nech tak měsíc, až někoho sežere, budu říkat, že je to pitbul. Tak je to správně?
Teď vypadá jinak, to je tak druhý max. třetí den doma, myslím.

A když nebude mít hlad nebo bude narážet na samé nepoživatelné případy, tak zůstane chudinka tou kolií navždy?

7.1.2017 11:24

Andrýsek3 napsal(a):
Jsem si dělala spíš srandu, a ono fakt. Jsou skvělý.

Že smajlík a ten Kocour "co děláte proč to děláte".

7.1.2017 12:11
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Moc pěkné.
A pro zadavatelku, já bych do toho šla, přijde mi, že bull dogs už ani nejsou psi, protože furt něco, nějaký problém, zabijáci minimálně..Myslím, že lehkým umravňováním to spolu s mrňousem zvládnou...Já bych se toho nebála, ta obava, že furt něco, dělá hodně..
Taky je v tom našem "labradůrkoj" něco bullovitého zřejmě a hraje si jako malý tank, ale zatím ještě nikoho nesežral, ale on má dobré maskování, tak si všichni myslí, že je to mírumilovný pes, přitom nám doma žere kocoura.

7.1.2017 13:30
tapina

XXX.XXX.211.33

Že smajlík a ten Kocour "co děláte proč to děláte".

Ne říkal - "A ticho tady bude!"
Ba ne, jako vždy - "Na téhle fotce mám být přece JÁ!".

7.1.2017 13:32
tapina

XXX.XXX.211.33

asurwic napsal(a):
A když nebude mít hlad nebo bude narážet na samé nepoživatelné případy, tak zůstane chudinka tou kolií navždy?

Já nevím, no každopádně se nestane retrívrem. Je to odnašeč.

7.1.2017 13:39
tapina

XXX.XXX.211.33

Andrýsek3 napsal(a):
Moc pěkné.
A pro zadavatelku, já bych do toho šla, přijde mi, že bull dogs už ani nejsou psi, protože furt něco, nějaký problém, zabijáci minimálně..Myslím, že lehkým umravňováním to spolu s mrňousem zvládnou...Já bych se toho nebála, ta obava, že furt něco, dělá hodně..
Taky je v tom našem "labradůrkoj" něco bullovitého zřejmě a hraje si jako malý tank, ale zatím ještě nikoho nesežral, ale on má dobré maskování, tak si všichni myslí, že je to mírumilovný pes, přitom nám doma žere kocoura.

Jo přesně, ta obava. Když bych měla pochyby, tak bych do toho nešla.
V týdnu jsem říkala, Fjodorku, toto je ošklivá lampa, tu bych tady vůbec nepotřebovala. Druhý den dopoledne zpracovaná do kuličky.
Oni pro ty svý lidi udělají cokoli.

Jinak dík a pěstujte v něm toho pitbulíka ať tu je aspoň ňáký pravý smajlík

7.1.2017 15:05

Nejvíc zkušeností mám se stafordy, je jich tu dost. Všichni majitelé štěňat do jednoho si stěžovali, že je nemůžou pustit jen tak mezi psy, protože jsou jak dělové koule a koušou o dost razantněji než ostatní. Já jsem nikdy moc útlocitná nebyla, ale u štěněte jsme většinou hru musela nakonec zastavit, protože můj pes pak už před stafíkem zdrhal. U jednoho štěněte, když jsem viděla slušné zranění na hlavě, majitel vyprávěl, jak doma našel celou předsíň a hlavně dveře totálně od krve. Štěně mělo úplně rozmašírovaný čumák, podle všeho vytrvale házelo šipky do dveří. A zranění mu vůbec nevadilo, ani bolestivé ošetření u vet. Chudák kluk byl zoufalý, protože prý pořád do něčeho bourá a nechce se mu to hojit. Co jsem štěňata potkávala pravidelně, tak se před nimi klidili všichni, často i psi. V dospělosti už v pohodě.
U bulíků nevím, ty vídám na vodítku v jakémkoliv věku, ale jako malí by se i tak bezhlavě vrhli i na křečkopsa, v dobrém.

7.1.2017 15:19

"pořád do něčeho bourá" smajlík smajlík

7.1.2017 17:34

Děkuji za všechny názory, at už byly jakékoli a hlavně za ty s kladným názorem.Určitě se poptám jaké mají vztahy rodiče s malými plemeny. (vím ani to není 100%) Určitě raději pořídíme psa. Po přípedě zvážíme kastraci psa - samce.

11.1.2017 15:30
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Malý bulteriér je jako tank - soustředěná velká hmota v relativně malém objemu, nízko těžiště, veliký temperament a v podstatě neunavitelnost... k tomu si připočítejte jistou neohrabanost, setrvačnost a „necitlivost“. Malý bulík má nějakých pět, šest kilo v sedmi týdnech. Krysařík je pes malý a relativně křehký. sice mrštný a rychlý, ale přece jen je to prcek. A teď to dejte všechno dohromady - neřízená pětikilová dělová koule a křehoučký pejsek poloviční váhy. On určitě nebude chtít krysce ublížit! To v žádném případě. Ale prostě ten nepoměr může být smrtící.
nejde vůbec o to, jaký mají rodiče vztah k malým plemenům! Tohle se přece nedědí, proboha.
Jako chovatel bych Vám bulíka neprodal a jako majitel bych to teda krysařičce neudělal. ale dělejte, jak sama uznáte za vhodné! Jen Vy sama pak ponesete všechny důsledky a následky svého rozhodnutí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík