Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2017 21:41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A to ten pes byl bezvadnej ( na to jak žil až k nevíře ). A ani nebyl tak moc bojavej. D. asi viděl prvně, on podal paničce ruku a pes po něm nevyjel - na to, že ho vytáhla ze dvorka...Káča pi.tomá, ona k němu nemá žádný vztah a on na ní kouká jak na obrázek. Rafnout do těch špeků by ji měl !
Kdybych byla o pár let mladší, tak bych ho jela ukradnout. Problém : on skáče na vrata a dělá to rány!

A teď mi povězte, kdo takové čůze toho psa prodal ? Zaše šmejd, kterému šlo jen o prachy

11.3.2017 22:03
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Janae napsal(a):
Mám pocit, že panička se pohybuje po Fauně.
Ale byla celkově vtipná. "Psovi se věnuji celých 30 min, když prší nepůjdu ven. Chystáme se na dlouhou procházku, celých 7 km, to je 3 hodiny chůze."

Třeba už diskusi sleduje a přispěje do ní

11.3.2017 23:26
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fiona.Praha napsal(a):
Třeba už diskusi sleduje a přispěje do ní

Přesně jak píšete. Dneska jsem tento díl náhodou shlédnula na návštěvě. Po prvních pár větách slečny mi bylo jasné, že je to kr.va, sběratelka zvířat, o které nemá čas se starat, ale něco si tím dokazuje. Sama má mindráků až hrůza a málem zničí i psa. Desenského nemusím, ale tady vedle té slečny, opravdu působil jak super člověk. A mimochodem: pokud slečna chce jezdit na koni, ať si koupí pivovarského valacha a netýrá chudinu kobylu...

11.3.2017 23:55

lesnížínka napsal(a):
Přesně jak píšete. Dneska jsem tento díl náhodou shlédnula na návštěvě. Po prvních pár větách slečny mi bylo jasné, že je to kr.va, sběratelka zvířat, o které nemá čas se starat, ale něco si tím dokazuje. Sama má mindráků až hrůza a málem zničí i psa. Desenského nemusím, ale tady vedle té slečny, opravdu působil jak super člověk. A mimochodem: pokud slečna chce jezdit na koni, ať si koupí pivovarského valacha a netýrá chudinu kobylu...

Mě na ní překvapuje to sebevědomí, s jakým vleze do televize.
Nechci už se v tom babrat, i tak mi ten pes leží v hlavě.
Jen je na tom vidět, jak jsou ( jsme ) lidé proti zvířatům malí, hnusní...
Jak kdysi napsal pan Skácel :...s úctou ke zvířatům.

12.3.2017 00:11
Zrzavci

XXX.XXX.174.104

rapotacka11 napsal(a):
Http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11535735801-kocka-neni-pes/216562221350010-zlobivy-kocour-sam-a-bojacny-pes-brix/obsah/529061-bojacny-pes-brix-v-cem-je-problem.

CO TO JE? Proboha, kde je nějaký vcítění do toho psa? Kde je nějaká práce s tím psem? Teď mám na mysli jeho rádobymajitelku /nic jiného, než její stížnosti se mi neukázalo/. Tohle přece nemůůůůže bejt pravdááá! No jo, já vím, může, ale je to fakt děs.

12.3.2017 07:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

lesnížínka napsal(a):

Ve všem s vámi souhlasím, jen s tím pivovarským valachem pravdu nemáte. Bohužel.
Chladnokrevní koně NEJSOU určení k ježdění a už vůbec ne pro těžké lidi.
Mají tahat, ne nosit!
Pro tuto slečnu by byl nejvhodnější nějaký ČT valach. Pro váhu jezdce je hodně důležitá konstituce koně. Pro tlouštíka, který neumí jezdit je vhodný kratší, vázaný kůň (kobylky jsou delší, aby se vešlo hříbě) s pevnou holení.
Nikoli tedy kobyla s nožkama jak strunky.
Zde je to dobře popsáno:
http://www.equichannel.cz/nejste-tezci-na-sveho-kone.

12.3.2017 07:49
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

sisi58 napsal(a):
Ve všem s vámi souhlasím, jen s tím pivovarským valachem pravdu nemáte. Bohužel.
Chladnokrevní koně NEJSOU určení k ježdění a už vůbec ne pro těžké lidi.
Mají tahat, ne nosit!
Pro tuto slečnu by byl nejvhodnější nějaký ČT valach. Pro váhu jezdce je hodně důležitá konstituce koně. Pro tlouštíka, který neumí jezdit je vhodný kratší, vázaný kůň (kobylky jsou delší, aby se vešlo hříbě) s pevnou holení.
Nikoli tedy kobyla s nožkama jak strunky.
Zde je to dobře popsáno:
http://www.equichannel.cz/nejste-tezci-na-sveho-kone.

Možná máte pravdu, ale stejná diskuse na téma, jestli je slečna těžká a kobyla lehká, velikost podsedlí a podobné se rozpoutala vedle (hodila jste sem odkaz).
Proč tahat to samé na psy?

12.3.2017 07:57
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Viděli jste dnešní díl?
Odvolávám, jestli jsem řekla o D. něco špatného. Když tu k., co tam měl dnes, nenakopal...
Každý, kdo si chce pořídit AUO, ať si to pustí. Ten pes byl senzační, ale ta majitelka...No, nakopat !
Nechce, aby se pes bál bouřky, ale ona se jí bojí taky. Psa oslovuje "troubo a posero"...Jo, a když má čas, tak s ním chodí na půl hodiny ven. Jinak je pes na dvorku.
Naštval ji, protože neudělal zkoušku, tak ho zavrhla. Škoda, že tam nebyla adresa, někde mezi Nymburkem a Podeb. Aspoň bych jí nastříkala na vrata... Rozumná rada D. zněla, ať ho někomu dá.
No, jestli si chcete hnout žlučí, tak si to pusťte.

Třeba od ní psa někdo koupí nebo ho daruje. Ale to neznamená, že si nepořídí jiného, který se bude mít stejně fajn pod lavičkou

Zajímalo by mne, jestli je normální, že pes ze dvorku nechce být v boudě.
Ona tvrdila, že v boudě nechce být, radši pod lavičkou. Že ho na zimu nevyčesává, aby nepromrzl a tak jsem si říkala - kde spí? V boudě ne, pod lavičkou beton, do baráku nesmí.

12.3.2017 08:20
koně

XXX.XXX.205.252

Nějak jsem nepochopila, jestli chudáka psa měla od štěněte, nebo si ho brala staršího?Každopádně její průpovídky typu, já mám jiné aktivity a těch se nehodlám vzdát?Pes neudělal zkoušky, tak je na dvorku? Kdo to na něm pozná, je tím méněcenný?Pro slečnu ano.Je bázlivý, z koho asi?
Normálně myslící člověk, který chce psa na výcvik by tedy tohohle zkusil dobře umístit jinde.Nebo by se vykašlal na kariéru.
Teď je na řadě hubená kobyla, na tu dá deku a bude chodit historické průvody.A co když sama od sebe ne?Slečna jí někde nechá, nebo taky přihodí na dvorek?

12.3.2017 09:25

koně napsal(a):
Nějak jsem nepochopila, jestli chudáka psa měla od štěněte, nebo si ho brala staršího?Každopádně její průpovídky typu, já mám jiné aktivity a těch se nehodlám vzdát?Pes neudělal zkoušky, tak je na dvorku? Kdo to na něm pozná, je tím méněcenný?Pro slečnu ano.Je bázlivý, z koho asi?
Normálně myslící člověk, který chce psa na výcvik by tedy tohohle zkusil dobře umístit jinde.Nebo by se vykašlal na kariéru.
Teď je na řadě hubená kobyla, na tu dá deku a bude chodit historické průvody.A co když sama od sebe ne?Slečna jí někde nechá, nebo taky přihodí na dvorek?

Zajímalo by mě, co by se psem bylo, kdyby zkoušky udělal...no dopadl by asi stejně, jen by majitelka nebyla zklamaná...

12.3.2017 09:31

Janae napsal(a):
Mám pocit, že panička se pohybuje po Fauně.
Ale byla celkově vtipná. "Psovi se věnuji celých 30 min, když prší nepůjdu ven. Chystáme se na dlouhou procházku, celých 7 km, to je 3 hodiny chůze."

No to je taky vtipný...3 kiláky ujdu se psy jen cestou lesem do údolí na louku a to ani nepočítám jako procházku...jen jako cestu tam a cestu zpět...my chodíme fakt pomaloučku
( ale ani tak nemáme 7 kiláků na 3 hodiny)
takže za 30 minut by znamenalo dojít na tu louku otočit se a hurá dom...a to nemám, tak akční plemeno jako je australáček...i večerní "čůranda" před spaním mi trvá min 45 minut a to je fakt jenom "kolem komína".

12.3.2017 09:33

Zajímalo by mě, co by se psem bylo, kdyby zkoušky udělal...no dopadl by asi stejně, jen by majitelka nebyla zklamaná...

Prostě ta dáma je ve vztahu ke zvířatům evidentně úplně mimo, totálně postrádá empatii. Jinak by se k tomu psovi nemohla takhle chovat.

Př. jak na něj vyřvávala povely. Taky jsem to párkrát udělala, ale v krajních případech. Třeba když mi jako pes bez přivolání roztáhl polokroužek na postroji a řítil se za fenou. Přes silnici. Tak strašně jsem zaječela "čekej", že se úplně vyděsil a zamrznul na místě.

12.3.2017 09:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

Fiona.Praha napsal(a):
Možná máte pravdu, ale stejná diskuse na téma, jestli je slečna těžká a kobyla lehká, velikost podsedlí a podobné se rozpoutala vedle (hodila jste sem odkaz).
Proč tahat to samé na psy?

Netahám to na psy, byla to pouze reakce na ježdění na pivovarském valachovi. A odkaz, odkud jsem čerpala. O nic jiného nešlo.

Janae

12.3.2017 09:58
Janae

XXX.XXX.61.8

No to je taky vtipný...3 kiláky ujdu se psy jen cestou lesem do údolí na louku a to ani nepočítám jako procházku...jen jako cestu tam a cestu zpět...my chodíme fakt pomaloučku
( ale ani tak nemáme 7 kiláků na 3 hodiny)
takže za 30 minut by znamenalo dojít na tu louku otočit se a hurá dom...a to nemám, tak akční plemeno jako je australáček...i večerní "čůranda" před spaním mi trvá min 45 minut a to je fakt jenom "kolem komína".

No právě,7 km je taková příjemná procházka. Pokud 7 km chodí 3 hodiny, kam dojdou za 30 minut?
ALe ono těch hlášek bylo víc, třeba "psa nevyčesávám, aby v zimě nezmrznul."
Mám pocit, že slečna je sběratelka zvířat a chybí jí soudnost.

Já pořad většinou sleduji na půl oka, ovšem u tohoto dílu jsem zůstala přikovaná.
Dost mě iritují majitelé tzv problémových koček, kteří nepoznají agresi od hry. Ani pani přes kočky mě moc nenadchla, mám pocit, že pokud se jednalo o hlouposti, tak vyřešila, ovšem to by měl normální majitel kočky vyřešit sám, na to by neměl potřebovat Kláru. A pokud byl fakt problém, tak moc nepomohla.
Na druhou stranu je Klára moc příjemná.

12.3.2017 10:00

Prostě ta dáma je ve vztahu ke zvířatům evidentně úplně mimo, totálně postrádá empatii. Jinak by se k tomu psovi nemohla takhle chovat.

Př. jak na něj vyřvávala povely. Taky jsem to párkrát udělala, ale v krajních případech. Třeba když mi jako pes bez přivolání roztáhl polokroužek na postroji a řítil se za fenou. Přes silnici. Tak strašně jsem zaječela "čekej", že se úplně vyděsil a zamrznul na místě.

No tak ano...kdo z nás na psa v kritickém okamžiku nezařval...přesně jak říkáte, pes, který na řvaní povelů není zvyklý a nebojí se svého pána, tak ho to ve většině případů dost překvapí, že to zafunguje...otázka je, jak tohle funguje u psa, který defakto nic jiného než řev neslyší...

12.3.2017 10:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

sisi58 napsal(a):
Netahám to na psy, byla to pouze reakce na ježdění na pivovarském valachovi. A odkaz, odkud jsem čerpala. O nic jiného nešlo.

V pohodě, já pivovarského valacha hodila od boku, jako těžkého pořádného koně, co by pod slečnou nekleknul. Ale v koních se nijak zvlášť nevyznám, takže dík za upřesnění

12.3.2017 10:31
kobylatko

XXX.XXX.45.44

No já si musím počkat až to dají na youtubko abych na to mohla kouknout .

Štěndo

12.3.2017 10:38
Štěndo

XXX.XXX.49.145

Dnes to po poledni opakují a jsem mooooc ráda, že takovou pindulínu nemám ve svém okolí.. !

12.3.2017 11:06

kobylatko napsal(a):
No já si musím počkat až to dají na youtubko abych na to mohla kouknout .

Stačí zadat do vyhledavače čt1 kočka není pes a najdete to.Dívala jsem se na to včera večer.

12.3.2017 11:57

Slečnu, ztracená atlantida" znám z koňské diskuze na ifauně, kde ještě nedávnou měla potřebu přispívat do každého tématu, obracet pozornost na sebe a vypisovat se ze svých mindráku. S oblibou ze sebe dělá chudinku, na kterou jsou všichni nespravedlivý. Když se jí ostatní snažili dát konstruktivní rady, pokaždé měla plnou pusu výmluv, proč to nejde,

Potom, co jsem shlédla toto video musím říct, že takto neempatické člověka, bez jakéhokoli citu ke zvířatům jsem dlouho neviděla. Chápu, že ne každý má pro zvířata cit. Nechápu ale, proč si pak tato osoba zvířata pořizuje, když není absolutně schopná splnit ani ty nejzákladnější potřeby, které ta zvířata mají.

Chudák pes, chudák kůň. Je mi těch zvířat strašně líto..

12.3.2017 12:01
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Stačí zadat do vyhledavače čt1 kočka není pes a najdete to.Dívala jsem se na to včera večer.

Mě to tam právě nejde spustit to video jak změnily ten přehrávač .

12.3.2017 12:32

kobylatko napsal(a):
Mě to tam právě nejde spustit to video jak změnily ten přehrávač .

Aha, tak mně to spustit jde.

12.3.2017 14:24
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Viděla jsem to od půlky a chvíli jsem váhala, jestli jde o Atlantidu. Jasno bylo, když prohlásila, že v dešti teda fakt nikam chodit nebude.. Bože, ať už si to děvče najde psychoterapeuta a přestane si mindráky léčit přes zvířata.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2017 14:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Ta holka to má hodně těžký, měla nešťastný dětství, rozhodně by potřebovala odbornou pomoc! Je známá z koňské diskuse. Pořad jsem neviděla, ale příspěvky typu jak by jste jí poškodili, pomalovali vrata, ukradli psa a podobně jsou hnusný!
Je to strašně chvályhodný milovat zvířata, ale já osobně nemám ráda lidi, kteří je nadřazují nad všechno a všechny ostatní. Odsuzovat jiné lidi a plácat sobě po rameni je tak strašně snadný...

12.3.2017 14:59
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ta holka to má hodně těžký, měla nešťastný dětství, rozhodně by potřebovala odbornou pomoc! Je známá z koňské diskuse. Pořad jsem neviděla, ale příspěvky typu jak by jste jí poškodili, pomalovali vrata, ukradli psa a podobně jsou hnusný!
Je to strašně chvályhodný milovat zvířata, ale já osobně nemám ráda lidi, kteří je nadřazují nad všechno a všechny ostatní. Odsuzovat jiné lidi a plácat sobě po rameni je tak strašně snadný...

Pořad jsem neviděla, ale příspěvky typu jak by jste jí poškodili, pomalovali vrata, ukradli psa a podobně jsou hnusný! - tohle je kde? Každý má nějaké problémy, ale kompenzovat si je na zvířatech, je pro mne nepřípustné. To by jsme mohli říct i o těch spratkách ze ZOO...asi také vyrůstají v ne zrovna normálních rodinách atd...

12.3.2017 15:17
rapotacka11

XXX.XXX.32.215

Flip
Hezky jste to rozebrala.
Každý z nás možná měl v životě těžší etapu, ale neničí zvířata.
Ta holka má problém, že vidí jen sebe, své pocity.
Kdyby byla schopná se vcítit do těch
"bezbranných náhražek",
nemohla by se svou figurou lézt na tu kobylku,
Chodila by raději a často plavat.
Ten chudák pes... to je děs...
Nevím, že by tu někdo nadřazoval psa nad člověka,
ale rozumu moc nepobrala, když uchvacuje živé
tvory, kterým nerozumí, kterým není schopná zajistit podmínky.
Její problémy o tom svědčí.
Měla by se věnovat JEN jedné zálibě, na kterou má ČAS a schopnosti.
Já radím jógu, plavání. I v dešti.
Zažene to splín z dětsví, zlepší figuru.
Moc se nedojímám, ale z toho je mi smutno...

12.3.2017 15:46
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Osobně mám z celého pocit, že slečna se chtěla hlavně a zejména zviditelnit. O psa jí vůbec nejde a už vůbec ne o to, aby se něco změnilo. Už jen ten úvod, kde vleze před kameru s vrabcem, pardon dravcem na ruce... To je jakobych chtěla řešit problém s kočkou a do kamery čuměla ze hřbetu koně... Prostě ukázat "Já mám tohle a tohle"... a ve skutečnosti je jí šumák, co pes. Jak Desenského nemusím, tak tady měl stopro pravdu - tomu psovi by nejlíp prospělo, kdyby se dostal k člověku, který by s ním pracoval a ne byl někde "do počtu". Stačí si pročíst diskuze, kde slečna řešila své "problémy" s kobylou - tolik moc rad a všechno špatně! Nejde to proto a proto...a nakonec byla naprdlá, že jsou na ni ostatní nepříjemní... Psa je mi líto, jí svým způsobem taky, ale měla by si stoupnout před zrcadlo a dát si facku přes celou tl*mu Tohle byla fakt tragikomedie

12.3.2017 16:06

O vratech a psu jsem psala já. Ano, ten pes by si zasloužil jiného majitele i za cenu krádeže. Ta slečna má jeden velký mindrák - a to, že nadřazuje sebe nad všechno a nad všechny. Kdyby se psem jen trochgu soucítila, věnovala se mu, měla ho ráda - tak by jí vynahradil všechna příkoří z dětství. Když vidíte, jak to zvíře má víc empatie než ona...
Mít těžké dětství je špatné, ale už jí není 15. Jsou děti, které na tom jsou hrozně a hůř a přesto neubližují.
Ona není dítě, ona je dospělá osoba. Jestli byl v dětství týraná, ať si najde odbornou pomoc a nekompenzuje si to týráním zvířat.
A na ten pořad se podívejte, ať víte o čem je řeč.

12.3.2017 16:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

Od podzimu, kdy se začala objevovat na diskuzích, jí většina přispívajících postupně radila, ať si někam zajde. Jako u všech dobrých rad měla milion výmluv, proč to nejde.
Jen si pořád stěžuje, jak je k ní osud krutý.
Tato slečna nedává svým zvířatům, to, co jim po právu patří, pouze se přes ně zviditelňuje.
Ona nechce rady, ona chce pozornost. I kdyby na to měla zvířata v jejím okolí doplatit. A to se ukázalo ve zmíněném pořadu, na přístupu k psovi.
Pokud měla špatné dětství, je mi to líto, ale ani její kůň, ani její pes, za to nemohou.

12.3.2017 16:20
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Nemáte někdo odkaz na ten díl? Jeden jsem tady našla, ale už nejde spustit.

12.3.2017 16:21
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Z čeho soudíte, že to má těžké atd?
Znáte se s ní osobně? Nebo usuzujete z toho, co o sobě sama napsala v anonymních diskusích?

12.3.2017 16:31
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Ten pastevec je taky její ?

Neregistrovaný uživatel

12.3.2017 16:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Neznám se s ní, usuzuji z toho, co jsem vyčetla na diskuzích a z toho jak se chová. Určitě problém má a sama se sebou to má těžký.
OK. zkusím se podívat na pořad.
OK. - Určitě by si člověk nic neměl kompenzovat na zvířatech.
Ale... dělá to naprostá většina z nás, co sem píšeme.
Já považuji za týrání zvířat a kompenzaci lidského čehosi už jenom přehnané rozmazlování, šatičkování, gaučíčkování a celkově polidšťování zvířat, či chov deformovaných zvířat.

Barča.S

12.3.2017 16:38
Barča.S

XXX.XXX.252.37

Než na tohle zareágujete doporučuji přečíst do konce.

Být vámi se uklidním. Bylo tam řečeno že pesan má pelíšek. Schválně jsem si našla nějaké informace o slečně a i jsem narazila na diskuze u koní. Nic proti ale zde přítomné dámy z sekce koní by si taky měli dát pár facek. Taky jste se tam ukázali v krásných barvách. A vaše chování k slečně? No to si vážně děláte prde*l ne? Mám v rodině psychologa. Ano slečna by potřebovala pomoci chceme jí zkontaktovat protože právě škody napáchané na dítěti jsou mnohdy opravdu fatální. Tady to je forma útěku z reality když se něco děje. Asi bude i dost samotářská a nekontaktní. A to je ten průser. Soudím i podle reakcí že bude potřebovat více času aby se jí to rozleželo v hlavě. Hlavně by potřebovala mít i v někom oporu a pomoc z okolí. Dospívání konkrétně této osoby bude zpožděné a probíhá až teď. Základy co měla mít z dětských let chybí. Před kamerou působila i napnutě a roztěkaně to ukazuje na stres a nepohodu. To už Desenský zapomněl zmínit že panička je na tom hůře.

Chování dam z diskuze u ní udělalo asi víc škody než užitku. A teď si tu hrají na hrdinky. Jak na ně byla slečna ošklivá a jak se vymlouvá a pouze zviditelňuje. Víte prd o této osobě její zdravotní stránce a hrajete si tady na já ani nevím co. Upřímě v dešti bych taky v zimním období nechodila na prochajdy v létě je to o něčem jiném. Začali jste tam očividně vy a pak jste jí vyhazovali z diskuze.

Napadání stylu tlustá jako Velryba, líné prase atd... To se vám zdá normální? Dál jsem to radši ani nečetla protože to se nedalo. Děláte tu milé dámy ze sebe hrdinky a přitom se chováte ani nevím jak to popsat jako dobytkové k okolí.

Koukala jsem i na stránku kde majitelka psa poskytla informace a ten pejsek opravdu není jednoduchý. Brali si ho jako staršího a bál se i jich.

Očividně chtěla pomoci a na konci vypadalo že se to hnulo. Každý se něčeho bojí slečna se bojí bouřek a co jako? Nehází petardy a? Upřímně se ani nedivím mám kamaráda kterému tohle svinstvo bouchlo v ruce. Výsledek je? Že přišel o prsty. Notak tohle nedořeší.

Hlavní je ten vztah s pejskem aby měl dost pohybu.

Co se týče koně. Viděla jsem i fotky v jakém stavu kobylku kupovala. Jako to že někdo koně přivedl do takového stavu to vám taky bylo jedno. Hlavně jste tam řešili vzhled nové majitelky.

Starejte se každý o sebe. Jsou otřesnější případy než narušený vztah majitele se psem.

Co se týče těch zmíněných zkoušek domnívám se že to byl jen katalyzátor. Ale tak více poskytne třeba majitelka pejska pokud se sem dostane a podívá

12.3.2017 16:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Barča.S napsal(a):

Být vámi se uklidním. Bylo tam řečeno že pesan má pelíšek. Schválně jsem si našla nějaké informace o slečně a i jsem narazila na diskuze u koní. Nic proti ale zde přítomné dámy z sekce koní by si taky měli dát pár facek. Taky jste se tam ukázali v krásných barvách. A vaše chování k slečně? No to si vážně děláte prde*l ne? Mám v rodině psychologa. Ano slečna by potřebovala pomoci chceme jí zkontaktovat protože právě škody napáchané na dítěti jsou mnohdy opravdu fatální. Tady to je forma útěku z reality když se něco děje. Asi bude i dost samotářská a nekontaktní. A to je ten průser. Soudím i podle reakcí že bude potřebovat více času aby se jí to rozleželo v hlavě. Hlavně by potřebovala mít i v někom oporu a pomoc z okolí. Dospívání konkrétně této osoby bude zpožděné a probíhá až teď. Základy co měla mít z dětských let chybí. Před kamerou působila i napnutě a roztěkaně to ukazuje na stres a nepohodu. To už Desenský zapomněl zmínit že panička je na tom hůře.

Chování dam z diskuze u ní udělalo asi víc škody než užitku. A teď si tu hrají na hrdinky. Jak na ně byla slečna ošklivá a jak se vymlouvá a pouze zviditelňuje. Víte prd o této osobě její zdravotní stránce a hrajete si tady na já ani nevím co. Upřímě v dešti bych taky v zimním období nechodila na prochajdy v létě je to o něčem jiném. Začali jste tam očividně vy a pak jste jí vyhazovali z diskuze.

Napadání stylu tlustá jako Velryba, líné prase atd... To se vám zdá normální? Dál jsem to radši ani nečetla protože to se nedalo. Děláte tu milé dámy ze sebe hrdinky a přitom se chováte ani nevím jak to popsat jako dobytkové k okolí.

Koukala jsem i na stránku kde majitelka psa poskytla informace a ten pejsek opravdu není jednoduchý. Brali si ho jako staršího a bál se i jich.

Očividně chtěla pomoci a na konci vypadalo že se to hnulo. Každý se něčeho bojí slečna se bojí bouřek a co jako? Nehází petardy a? Upřímně se ani nedivím mám kamaráda kterému tohle svinstvo bouchlo v ruce. Výsledek je? Že přišel o prsty. Notak tohle nedořeší.

Co se týče koně. Viděla jsem i fotky v jakém stavu kobylku kupovala. Jako to že někdo koně přivedl do takového stavu to vám taky bylo jedno. Hlavně jste tam řešili vzhled nové majitelky.

Starejte se každý o sebe. Jsou otřesnější případy než narušený vztah majitele se psem.

Co se týče těch zmíněných zkoušek domnívám se že to byl jen katalyzátor. Ale tak více poskytne třeba majitelka pejska pokud se sem dostane a podívá

No Vy jste tu fakt chyběla - já sice moc nekritizovala, ale už se stydím za svá slova

12.3.2017 16:52
blackberry

XXX.XXX.110.35

„Upřímě v dešti bych taky v zimním období nechodila na prochajdy v létě je to o něčem jiném.“

„Hlavní je ten vztah s pejskem aby měl dost pohybu.“

Milá Barčo S., já vím, že to myslíte dobře, ale i Vy sama si protiřečíte. Pokud si někdo pořídí jakéhokoli psa, měl by mu zajistit podmínky, aby zvíře nestrádalo. Tzn. nejen dát nažrat, ale také poskytnout každodenní aktivitu (ať prší nebo padají trakaře).
A když pracovnímu plemeni věnujete půl hodiny pozornosti denně, tak to hraničí s psychickým týráním.

12.3.2017 16:57

Barča by se neměla reakcím divit. Tohle je diskuze, kam chodí lidé z důvodu, aby debatovali o tom, jak zvířatům pomoci, jak jim zlepšit život... Nedá se předpokládat, že budou pomáhat psychicky narušené osobě, které zvířata do rukou evidentně nepatří. Nehledě na to, že slečna tady pomoc ani nehledá.

12.3.2017 17:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

Barča.S napsal(a):

Pokud byste četla diskuze na koních od začátku a všechny, které iniciovala a do kterých se přidala, věděla byste, že jí valná většina chtěla pomoci.
Ona ale nechce slyšet, že pro výsledek MUSÍ I ONA NĚCO UDĚLAT, ona chce radu, jak udělat zázrak!
To ale nejde. Ani se psem, ani s koněm.
A přispívajícím došla trpělivost. Proto ta silná slova.
Já pokud si budu kupovat zvíře, se kterým nemám zkušenosti, tak si koupím takové, které je v pořádku a nesnažím se zachraňovat! Pokud nebyla kobyla ok, tak bych ji nekupovala, když nevím, jak ji napravit.
Totéž se psem, pokud nemám zkušenosti, nehrnu se do psa, který je nervově labilní, ale vezmu si veselého pejska, který je trochu ignorant. A ne psa, co je na člověka tak vázaný, jako tito ovčáci.
Pokud má slečna Petra problém, má ho řešit, už není dítě.
V této kauze jsem jednoznačně na straně zvířat.

Barča.S

12.3.2017 17:12
Barča.S

XXX.XXX.252.37

blackberry napsal(a):
„Upřímě v dešti bych taky v zimním období nechodila na prochajdy v létě je to o něčem jiném.“

„Hlavní je ten vztah s pejskem aby měl dost pohybu.“

Milá Barčo S., já vím, že to myslíte dobře, ale i Vy sama si protiřečíte. Pokud si někdo pořídí jakéhokoli psa, měl by mu zajistit podmínky, aby zvíře nestrádalo. Tzn. nejen dát nažrat, ale také poskytnout každodenní aktivitu (ať prší nebo padají trakaře).
A když pracovnímu plemeni věnujete půl hodiny pozornosti denně, tak to hraničí s psychickým týráním.

Ono co třeba vzít v úvahu zda pejsek chodí domu nabitej a nebo unavenej dále nebylo definováno ani zda chodí pěšky nebo na kole. Co se týče koně vyjadřovat se nebudu nerozumím jim ale taky to byla troska. Fotky stahovat a dávat sem nebudu respektuji přání majitelky fotek.

Měla jsem pocit že slečna hodně řešila to aby pejsek chodil s koníkem. Co vím z diskuzí jinde slečna chodila s kobylkou na procházky pěšky a proto se asi otočila na Desenského aby pejsem mohl chodit s nimi. Ono jít s koněm a pak sólo se psem to opravdu je časově náročné. To že jde 7km 3h to je její věc je možné že třeba šla novou trasu kde to neznala, možná si užívá prostředí.

To byl asi te kámen úrazu. Spojit koně a pejska. Ne každý ví co s touto situací.
A asi vím i odkud pejsek je z jakého chovu je mi hrozně povědomí. A pokud je to on, tak pesan byl inzerován že zná jiná zvířata koně atd... Chovatel byla nějaká Matějková Kateřina teď Suchánková a jsou od Kutné hory. Ale to může potvrdit jen majitelka pejska. Nicméně nakonci to vypadalo už lépe. Vemte taky v úvahu že hromada věcí byla i vystřižená takže soudit podle nějakého pořadu kde se věnují 10 minut psovi,10 kočce a hromada informací a věcí je vystříhaná je prostě blbé.

Vy tu za to kamenujete lidi které prostě neznáte a máte jen kusé informace. Sami máte určitě svých věcí a strachů dostatek. Ale ono je módní prostě jít navést se do lidí co se objeví v TV. Smutný.

Zkusím slečnu zkontaktovat třeba vám dá více informací nebo fotky

Barča.S

12.3.2017 17:26
Barča.S

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Pokud byste četla diskuze na koních od začátku a všechny, které iniciovala a do kterých se přidala, věděla byste, že jí valná většina chtěla pomoci.
Ona ale nechce slyšet, že pro výsledek MUSÍ I ONA NĚCO UDĚLAT, ona chce radu, jak udělat zázrak!
To ale nejde. Ani se psem, ani s koněm.
A přispívajícím došla trpělivost. Proto ta silná slova.
Já pokud si budu kupovat zvíře, se kterým nemám zkušenosti, tak si koupím takové, které je v pořádku a nesnažím se zachraňovat! Pokud nebyla kobyla ok, tak bych ji nekupovala, když nevím, jak ji napravit.
Totéž se psem, pokud nemám zkušenosti, nehrnu se do psa, který je nervově labilní, ale vezmu si veselého pejska, který je trochu ignorant. A ne psa, co je na člověka tak vázaný, jako tito ovčáci.
Pokud má slečna Petra problém, má ho řešit, už není dítě.
V této kauze jsem jednoznačně na straně zvířat.

A kdo vám dal právo se takhle chovat? Sami jste tam od holky respekt vyžadovali a přitom jste k ní žádný neměli! Došla vám trpělivost? Ta dochází i mě s vámi! Měli jste přestat reágovat. Tak od podzimu psala? Zajímavé. Diskuzní vlákna jsou z Ledna 2017. Ono na akci je interakce.

Tak tady neplačte. Sama jste přilila dost oleje do ohně. Proč ne že? Jděte radši do diskuze koní nechat se poplácat po rameni. Z diskuze na koních jsem usoudila že je dost opatrná a nejistá. Hodně byl zmíněn terén a úraz. Přiznala že nemá moc zkušeností, Omluvila se za své chování děkovala ale vám to bylo málo. Ono už vím proč se o koňácích říká co se říká a díky bohu že ke koním nechodím.

Tohle není ani žádná kauza. Kauza jsou třeba Koně Jankov, Týraná fenka Amy co běhá v TV a další.

Pokud vím kobylka vypadá o poznání lépe. Vztahy se psem jsou taky třeba již jiné než při natáčení loni. Uteklo mnoho času.

Co jsem zjistila pejsek přišel týden po uspání předešlé fenky. Ono občas se stane že si někdo blbě zvolí plemeno. A pokud vycházela z inzerátu pokud to byl on tak se ani nedivít těmto problémům. Ale má snahu je řešit a očividně jí to pomohlo.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2017 17:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Jezismarja jenom to ne at uz na ifaunu neleze. Stacily nam jeji vylevy na konich nemusim ty zvasty a kydy cist jeste tady.

Barča.S

12.3.2017 17:32
Barča.S

XXX.XXX.252.37

Jezismarja jenom to ne at uz na ifaunu neleze. Stacily nam jeji vylevy na konich nemusim ty zvasty a kydy cist jeste tady.

Slečně jsem poslala odkaz tak uvidíme zda se ukáže a zda mi odpoví.

12.3.2017 17:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

Barča.S napsal(a):
Ono co třeba vzít v úvahu zda pejsek chodí domu nabitej a nebo unavenej dále nebylo definováno ani zda chodí pěšky nebo na kole. Co se týče koně vyjadřovat se nebudu nerozumím jim ale taky to byla troska. Fotky stahovat a dávat sem nebudu respektuji přání majitelky fotek.

Měla jsem pocit že slečna hodně řešila to aby pejsek chodil s koníkem. Co vím z diskuzí jinde slečna chodila s kobylkou na procházky pěšky a proto se asi otočila na Desenského aby pejsem mohl chodit s nimi. Ono jít s koněm a pak sólo se psem to opravdu je časově náročné. To že jde 7km 3h to je její věc je možné že třeba šla novou trasu kde to neznala, možná si užívá prostředí.

To byl asi te kámen úrazu. Spojit koně a pejska. Ne každý ví co s touto situací.
A asi vím i odkud pejsek je z jakého chovu je mi hrozně povědomí. A pokud je to on, tak pesan byl inzerován že zná jiná zvířata koně atd... Chovatel byla nějaká Matějková Kateřina teď Suchánková a jsou od Kutné hory. Ale to může potvrdit jen majitelka pejska. Nicméně nakonci to vypadalo už lépe. Vemte taky v úvahu že hromada věcí byla i vystřižená takže soudit podle nějakého pořadu kde se věnují 10 minut psovi,10 kočce a hromada informací a věcí je vystříhaná je prostě blbé.

Vy tu za to kamenujete lidi které prostě neznáte a máte jen kusé informace. Sami máte určitě svých věcí a strachů dostatek. Ale ono je módní prostě jít navést se do lidí co se objeví v TV. Smutný.

Slečna Vám dá informací, kolik si jen budete přát. Je tím známá. Jde jen o to, zda tyto informace budou pravdivé.

Barča.S

12.3.2017 17:46
Barča.S

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Slečna Vám dá informací, kolik si jen budete přát. Je tím známá. Jde jen o to, zda tyto informace budou pravdivé.

Ono já se klidně se slečnou setkám osobně. Ráda bych jí pomohla.

Snorlax

12.3.2017 18:06
Snorlax

XXX.XXX.179.149

Barča.S napsal(a):

Baruško zlatíčko. Koukni se do zrcadla, tam jí 100% poznáš naživo. Tyhle dlouhý eseje neexistujících lidí si odpusť.

12.3.2017 18:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

Barča.S napsal(a):

Hodně štěstí Vám přeji.

Janae

12.3.2017 18:29
Janae

XXX.XXX.61.8

Barča.S napsal(a):
Slečně jsem poslala odkaz tak uvidíme zda se ukáže a zda mi odpoví.

Tady je dneska prča, kdopak tu trpí samomluvou a rozdvojenou osobností?

Ještě mě zaujalo toto (kopíruji s diskuze pod pořadem Kočka není pes)

"Je na FCB lidmi, kteri ji osobne znaji, obvinena z tyrani zvirat. Udajne utyrala 2 psy a nekolik kralicku. :( Nez pry prisla kontrola, oba psi zmizeli neznamo kam. :/ Pokud je to pravda, ma jeste tu drzost se objevit na obrazovce a plytvat drahocenym casem pana Desenskeho?"

Nepohybujete se někdo na FCB? Nevíte něco o této kauze?

Barča.S

12.3.2017 18:29
Barča.S

XXX.XXX.252.37

Snorlax napsal(a):
Baruško zlatíčko. Koukni se do zrcadla, tam jí 100% poznáš naživo. Tyhle dlouhý eseje neexistujících lidí si odpusť.

Jděte k psychiatrovi. Trpíte stihomamem Vám výchova očividně taky chybí. Nepamatuji si že bych vám dovolila nějaké tykání. Do maštale s vámi nechodím a ani nebudu mě koně nic neříkají.

12.3.2017 18:54

Barča.S napsal(a):
Jděte k psychiatrovi. Trpíte stihomamem Vám výchova očividně taky chybí. Nepamatuji si že bych vám dovolila nějaké tykání. Do maštale s vámi nechodím a ani nebudu mě koně nic neříkají.

Znáte pojem netiketa? Je to souhrn pravidel, které by se měly na internetu dodržovat. Podle netikety je naprosto normální, že si v internetovém prostředí tykají lidé bez toho, aby se vzájemně osobně znali nebo si, potykali".

Snorlax

12.3.2017 18:57
Snorlax

XXX.XXX.205.245

Janae napsal(a):
Tady je dneska prča, kdopak tu trpí samomluvou a rozdvojenou osobností?

Ještě mě zaujalo toto (kopíruji s diskuze pod pořadem Kočka není pes)

"Je na FCB lidmi, kteri ji osobne znaji, obvinena z tyrani zvirat. Udajne utyrala 2 psy a nekolik kralicku. :( Nez pry prisla kontrola, oba psi zmizeli neznamo kam. :/ Pokud je to pravda, ma jeste tu drzost se objevit na obrazovce a plytvat drahocenym casem pana Desenskeho?"

Nepohybujete se někdo na FCB? Nevíte něco o této kauze?

To netuším, já už nejsem členem jejího úzkého frienlistu, nicméně vím, že třeba má v přátelích slečnu tady ze zdejší koňácké ifauny (ty dvě se taky hledaly až se našly? Nevím, ta druhá mi přijde přecijen o něco rozumější).
Ale ve své podstatě je Petra/Barča/Hnidopych apod... dost podivný člověk s nemocnými názory, a nedokáže přijmou rozumnou radu.

12.3.2017 19:08

Barča.S napsal(a):

Do prčic...tak když má co dělat s kobylou, tak na co si pořizuje psa?
Nechci být hnusná, ale když vím, kolik času mi zabere jedno zvíře a vím, že tak tak stíhám to jedno, tak si prostě nepořizuju další...a když už se tak stane a to zvíře si pořídim a vidím, že to u mě nejde, že nemám čas, že nejsem schopná péči o tyto dvě zvířata spojit, tak mu prostě najdu jiný-odpovídající domov...ona cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly...

A jestli slečna není regulérně psychicky nemocná, tak jí nějaké těžké dětství neomlouvá, pes za to nemůže...ke kobyle se vyjadřovat nebudu, diskuzi jsem nečetla a ani nehodlám číst...
Prostě, když k sobě nějakého živého tvora připoutám, tak mu musím zajistit vše, co potřebuje...

To, že ona jde 7 kilometrů 3 hodiny je opravdu její věc, pokud při té své pomalé chůzi je schopná akční plemeno zabavit a utahat...

Vzhled slečny soudit nebudu, na vzhled opravdu nekoukám...to jestli se sebou bude něco dělat nebo ne je mi upřímně putna (pokud tedy nebude přetěžovat svojí kobylu), ale musí prostě něco dělat se psem, který za nic nemůže...a tím víc času musí věnovat psovi, který to potřebuje...možná toho bylo spoutu vystříháno, možná slečně reportáž uškodila, ale mě stačilo, co řekla ona sama...pracovně vytížená, takže někdy se psovi nevěnuje vůbec...má svoje koníčky, které nehodlá omezit...tak nechápu, co řeší...psa pryč a je to...

12.3.2017 19:09
polárka.15

XXX.XXX.115.110

polárka.15 napsal(a):
Nemáte někdo odkaz na ten díl? Jeden jsem tady našla, ale už nejde spustit.

Vy jste mně nějak zazdily děvčátka a chlapci

12.3.2017 19:13
kobylatko

XXX.XXX.45.44

polárka.15 napsal(a):

No bývá to i na youtubku ale ještě to tam nedali, na stránkách ČT mi to též pustit nejde.

12.3.2017 19:14
kobylatko

XXX.XXX.45.44

kobylatko napsal(a):
Ten pastevec je taky její ?

Mě též zazdily .

12.3.2017 19:15

Ten australák je normální pes s chováním australáka. Je to citlivý pes, který potřebuje kontakt, pohyb a zaměstnání. Kdyby mu to dala, tak na ní nebude skákat, nebude ji otravovat. Nežije s ním ve městě, kde by ho musela vlíkat na vodítku, vyhýbat se jiným psům, hlídat, aby nevyjel po lidech. Může s ním vyjít z domu rovnou na volno do luk, do polí, drží se jí. Co by od takhle zanedbávaného psa chtěla?
Bojavý pes nebude ležet na pelechu, který je tam jen tak pohozený. Proto leží pod lavičkou, je tam krytý. Nebude v boudě, chce být co nejblíž ke dveřím. Hlavně problém není ten pes, problém je ona. To, co ona tam jmenovala, nejsou problémy se psem. Bojí se bouřky - co je to za problém? Stejně nechodí ven, když prší. Tak ať ho v bouřce vezme do domu ( jestli vyje), může ho vzít pod peřinu a můžou se bát spolu.
Vůbec nechápu na co ona psa má.
Koně neřeším, koním nerozumím. Jen jsem vždycky měla představu, že kůň neunese všechno.

12.3.2017 19:15
balisek

XXX.XXX.131.211

Jsem cynik. Je mi jedno, jak nešťastné dětství kdo měl, pokud si ho kompenzuje na jiných lidech či zvířatech. Když na Vás, milá Báro, někdo s "nešťastným dětstvím" vezme třeba nůž (viz paní loni v OC na Smíchově), taky budete tak vstřícná a chápavá?!

Slečna nemá patnáct a je snad svéprávná! Má-li má práci a spoustu dalších zájmů, ze kterých nechce slevovat, nemůže si pořizovat plemeno náročné na pohyb a zaměstnání. Považuje-li procházky v nehezkém počasí za nepřekonatelný problém, nemá si psa pořizovat vůbec. Sama mám malé společenské plemeno - dá se říct "gaučáka".3 kilometry jsou málo i na něj a to bez ohledu na to, že je zrovna pod nulou.

Týraný pes nemusí být zrovna podvyživený či bitý. Týráním je i dlouhodobá deprivace díky odepírání přirozených potřeb, vyplývajících z naturelu plemene. Možná je toto týrání o to horší, že není tolik vidět. Nenaběhnou na Vás žádní ochranáři či rozzlobení sousedé, aby Vám psa odebrali. A ten chudák pak prožije zbytek života na betonovém dvorku. Ano, má na něm přece pelíšek a občas ho dokonce vezmou na chvíli ven - jenže to není odpovídající život pro žádného psa, natož ovčáka.

ztracena,atlantida

12.3.2017 19:16
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Aby bylo jasno do pořadu jsem se přihlásila protože jsem si byla vědomá problémům mezi pejskem a mnou které trvali cca půl roku. ( Od Května 2016 ).

Pejska jsme koupili v roce 2014 jako 5-6měsíční štěně. Pejska přivezli chovatelé protože jeli okolo ochotně s námi komunikovali. Je chovu p. Suchánka a p. Matějkové dnes suchánkové co vím letos inzerovali další štěňata Lokalita je okolí Kolína - Kutné hory. Máme i kupní smlouvu.

Pejsek byl bojácný už tak přišel bál se i mojí mámy i mě. Členy rodiny při pokusu o pohlazení štípal. Bylo mi tvrzeno že je socializovaný ( Zná koně, kočky i jiná domácí zvířata ) Pes měl ušní svrab kde mám část léčby platili chovatelé byli se podívat i u zkoušek příští rok. Poté komunikace zmizela paní nereáguje.

První dny jsme ho brali mezi lidi do města a poté na cvičák. Kde vše klapalo až na to že neodbíhal na volno ( Na procházkách to tak nebylo ). Potřebovala jsem pomoci hlavně s těmi koníky protože to prostě nebylo v mích silách chodit ke koním pracovat se svou váhou a pak ještě se psem.

Žádná kauza není! Kontrolu od KVS jsem měla u králíků neohlášenou a nic nebylo shledáno v nepořádku. Mohu doložit. Poslala jí kamarádka protože u mě nebyla a měla pocit že je něco špatně. Zavlekla jsem si do chovu nebezpečnou Pasterelu a před 2-3 lety se mi objevil mor v očkovaném chovu jednalo se o nějakou novou formu a byla dělaná i pitva. A to zapříčilo konec chovu protože 70% chovu vymřelo během týdnu.

Psa jsme měli vždy jednoho. Moje první fenka byla ukradená a nalezená po roce a půl u bezdomovců. Pak skončila v OS toulavé tlapky a v nové rodině někde u Prahy. Moje Fena kříženka NO byla uspaná týden před příchodem Brixíka protože byla těžce nemocná. Onen druhý pes černý labrador byl sousedovic a ten zemřel někdy před 4-6 lety kolem vánoc. Byl nemocen a dost starý. Byl i hospitalizován.

Vy od koní si zameť te napřed před svým prahem jak se chováte k diskutujícím. To co jste předvedli na mých vláknech to tedy korektní nebylo. Krádež fotek hromada urážek na mou postavu.

Barčo nezlobte se děkuji za upozornění ( i všechny ostatní ) a nabídku s pomocí časem využiji ale nechci se momentálně s nikým cizím setkávat.

Stav k dnešku co se týče pesana je ten že každý den chodí z procházek unavený a vylítaný že lehne a chrní. Už se bude začínat i na kobylce jezdit zas ven tak bude chodit s námi také. To co jsem potřebovala tak to mi díky p. Desenskému klaplo. Ty koně hořeli nejvíce. a ona mu to i kobylka vysvětlila jemně sama kde jsou hranice. Fotka je týden po návštěve u p. Desenského a 3 týdny před dotáčecím dnem.

V Pořau i dost věcí nepadlo. Tyhle pomluvy stylem že jsme měli 2 psy co před kontrou zmizeli tolerovat nebudu a budu to řešit s Právníkem a policisty.

12.3.2017 19:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

polárka.15 napsal(a):

Nejsem machr přes PC, ale zkuste tuto:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/11535735801-kocka-neni-pes/.

12.3.2017 19:20

kobylatko napsal(a):
No bývá to i na youtubku ale ještě to tam nedali, na stránkách ČT mi to též pustit nejde.

Rapotacka 11.23 - normálně otevřu.

12.3.2017 19:22
polárka.15

XXX.XXX.115.110

sisi58 napsal(a):
Nejsem machr přes PC, ale zkuste tuto:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/11535735801-kocka-neni-pes/.

Super, díky moc. Vůbec to neznám, aspoň se něco přiučím

ztracena,atlantida

12.3.2017 19:28
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

kobylatko napsal(a):
Mě též zazdily .

Jaký pastevec? Ten v reportáži? Ne to byl p. Desenského.

A ještě jedna věc pro všechny. Pořád byl za účelem pomoci problémovým zvířatům i majitelům. Za tímto tohle vznikalo. A protože to mezi námi vrzalo proto jsem se přihlásila. Aby se to dalo do pořádku. Dělala jsem to vůči tomu psovi, ale to vám asi nedošlo.

PS: Pes přišel v roce 2014, Koně loni čili v roce 2016. Pes údajně s koníky vyrůstal a neměl s nimi problém nenapadlo mě že by chovatelka lhala kor když koně má vlastní.

12.3.2017 19:36
kobylatko

XXX.XXX.45.44

ztracena,atlantida napsal(a):

A ještě jedna věc pro všechny. Pořád byl za účelem pomoci problémovým zvířatům i majitelům. Za tímto tohle vznikalo. A protože to mezi námi vrzalo proto jsem se přihlásila. Aby se to dalo do pořádku. Dělala jsem to vůči tomu psovi, ale to vám asi nedošlo.

PS: Pes přišel v roce 2014, Koně loni čili v roce 2016. Pes údajně s koníky vyrůstal a neměl s nimi problém nenapadlo mě že by chovatelka lhala kor když koně má vlastní.

Jó už vím :D.

12.3.2017 19:38
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Mohla byste mi vysvětlit, k jakému účelu jste si Brixe pořídila? Nedovedu totiž pochopit, že Vás pes nesplněním zkoušek tak zklamal, že to mezi vámi podle Vašich slov "vrzalo"?
Také by mne zajímalo, kde spí. V boudě být nechce, pod lavičkou je beton, do domu nesmí. Kde teda spí?
Stačí jednoduché odpovědi, není nutné zamořovat diskusi, děkuji.

Snorlax

12.3.2017 19:42
Snorlax

XXX.XXX.205.245

Aby bylo jasno do pořadu jsem se přihlásila protože jsem si byla vědomá problémům mezi pejskem a mnou které trvali cca půl roku. ( Od Května 2016 ).

Pejska jsme koupili v roce 2014 jako 5-6měsíční štěně. Pejska přivezli chovatelé protože jeli okolo ochotně s námi komunikovali. Je chovu p. Suchánka a p. Matějkové dnes suchánkové co vím letos inzerovali další štěňata Lokalita je okolí Kolína - Kutné hory. Máme i kupní smlouvu.

Pejsek byl bojácný už tak přišel bál se i mojí mámy i mě. Členy rodiny při pokusu o pohlazení štípal. Bylo mi tvrzeno že je socializovaný ( Zná koně, kočky i jiná domácí zvířata ) Pes měl ušní svrab kde mám část léčby platili chovatelé byli se podívat i u zkoušek příští rok. Poté komunikace zmizela paní nereáguje.

První dny jsme ho brali mezi lidi do města a poté na cvičák. Kde vše klapalo až na to že neodbíhal na volno ( Na procházkách to tak nebylo ). Potřebovala jsem pomoci hlavně s těmi koníky protože to prostě nebylo v mích silách chodit ke koním pracovat se svou váhou a pak ještě se psem.

Žádná kauza není! Kontrolu od KVS jsem měla u králíků neohlášenou a nic nebylo shledáno v nepořádku. Mohu doložit. Poslala jí kamarádka protože u mě nebyla a měla pocit že je něco špatně. Zavlekla jsem si do chovu nebezpečnou Pasterelu a před 2-3 lety se mi objevil mor v očkovaném chovu jednalo se o nějakou novou formu a byla dělaná i pitva. A to zapříčilo konec chovu protože 70% chovu vymřelo během týdnu.

Psa jsme měli vždy jednoho. Moje první fenka byla ukradená a nalezená po roce a půl u bezdomovců. Pak skončila v OS toulavé tlapky a v nové rodině někde u Prahy. Moje Fena kříženka NO byla uspaná týden před příchodem Brixíka protože byla těžce nemocná. Onen druhý pes černý labrador byl sousedovic a ten zemřel někdy před 4-6 lety kolem vánoc. Byl nemocen a dost starý. Byl i hospitalizován.

Vy od koní si zameť te napřed před svým prahem jak se chováte k diskutujícím. To co jste předvedli na mých vláknech to tedy korektní nebylo. Krádež fotek hromada urážek na mou postavu.

Barčo nezlobte se děkuji za upozornění ( i všechny ostatní ) a nabídku s pomocí časem využiji ale nechci se momentálně s nikým cizím setkávat.

Stav k dnešku co se týče pesana je ten že každý den chodí z procházek unavený a vylítaný že lehne a chrní. Už se bude začínat i na kobylce jezdit zas ven tak bude chodit s námi také. To co jsem potřebovala tak to mi díky p. Desenskému klaplo. Ty koně hořeli nejvíce. a ona mu to i kobylka vysvětlila jemně sama kde jsou hranice. Fotka je týden po návštěve u p. Desenského a 3 týdny před dotáčecím dnem.

V Pořau i dost věcí nepadlo. Tyhle pomluvy stylem že jsme měli 2 psy co před kontrou zmizeli tolerovat nebudu a budu to řešit s Právníkem a policisty.

Co zase hodláš řešit? Ti nestačilo zjistit, že to stejnak jenom smetou ze stolu? Sama s tím má zkušenosti!
Ty přijdeš k Desenskému a začneš na psa volat, že je srab, ale potom z tebe vypadne že se bojíš bouřek? Pak seš srab tak maximálně ty.
Dostaneš psa jako štěně, a neumíš si ho od štěněte vychovat? ˇOno to bude tím, že na štěně si neměla zkušenosti! A proto pak byl problém jaký byl.
Ono kdybys tomu psovy dávala tolik času kolik by ptořeboval a šlapala s ním, a pak ještě chodila a makala u kobyly, tak bys byla hubená jak proutek. Dodnes nejsi.

12.3.2017 19:45

Ztracena, atlantida

Vaše vlastní slova: někdy nemáte náladu a pes otravuje, někdy přijdete domů až večer a to už se psovi nevěnujete...nedivte se, že potom my pejskaři, kteří i když nemají náladu a je hnusně, tak se psovi věnují...i když přijdou až večer a nejradši by se naložili do vany a pak hurá do peřin, tak se psovi věnují...prostě proto, že když jsme si psa pořídili, tak se na nějaký volno nehraje...

Pokud se už u vás udály nějaké pokroky tím líp...přeji vám a hlavně pejskovi, abyste si ten krátký čas, který má pejsek na tomto světě (alespoň mě přjde, že cca deset let plus mínus nějaký ten roček je strašně málo) užili ke spokojenosti obou...

12.3.2017 20:03
xchipsy

XXX.XXX.142.1

"Pes neudělal zkoušku a tím mě zklamal. Od té doby to mezi námi nefungovalo..." No jo, on tu zkoušku určitě neudělal schválně... ŠKODA, že pes se nemůže zachovat stejně, když ho majitel zklame a když na něj se*e, aby se sebral a šel jinam!
Moje fena má nepravidelný skus, takže ikdyž z velmi dobrého chovu a výborná pracovně, na výstavě nejlépe D a nikdy chovná. A přesto mě NIKDY nezklamala!

ztracena,atlantida

12.3.2017 20:04
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Fiona.Praha napsal(a):
Mohla byste mi vysvětlit, k jakému účelu jste si Brixe pořídila? Nedovedu totiž pochopit, že Vás pes nesplněním zkoušek tak zklamal, že to mezi vámi podle Vašich slov "vrzalo"?
Také by mne zajímalo, kde spí. V boudě být nechce, pod lavičkou je beton, do domu nesmí. Kde teda spí?
Stačí jednoduché odpovědi, není nutné zamořovat diskusi, děkuji.

Ráda odpovím nemám problém. Původně jsem chtěla zas NO ale doma to z mě neznámého důvodu neprošlo. Je fakt že jsem se chtěla vrátit k Agilitem, ovšem měla jsem ráda i kynologii obrany a tak. S Brixíkem Kynologie bohužel neklapla. Ono to ze začátku bylo fajn vše klapalo ale ty zkoušky mě zklamali nebylo to tak vyhrocené. Celé se to zkomplikovalo až o rok déle s pořízením těch koní. Měla jsem představu že budeme společně s koníky chodit ven na procházky strávíme slunečné dny v loukách u vody atd... Žila jsem v tom že se jich nebojí. Pak jsem ho ke koním přivedla a hoplá ale problém. Nevěděla jsem co s tím. Tím se to zkomplikovalo začala jsem být nejistá a zamrzli jsme na bodu mrazu. Proto jsem se přihlásila abych vztah opět obnovila a mohli jsme fungovat všichni společně. Což se podařilo. Protáhli se naše společné procházky ( Pěšky i na kole ) S koníkem mohu vyjet do pole i s pejskem. O to mi totiš šlo.

ztracena,atlantida

12.3.2017 20:09
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Ztracena, atlantida

Vaše vlastní slova: někdy nemáte náladu a pes otravuje, někdy přijdete domů až večer a to už se psovi nevěnujete...nedivte se, že potom my pejskaři, kteří i když nemají náladu a je hnusně, tak se psovi věnují...i když přijdou až večer a nejradši by se naložili do vany a pak hurá do peřin, tak se psovi věnují...prostě proto, že když jsme si psa pořídili, tak se na nějaký volno nehraje...

Pokud se už u vás udály nějaké pokroky tím líp...přeji vám a hlavně pejskovi, abyste si ten krátký čas, který má pejsek na tomto světě (alespoň mě přjde, že cca deset let plus mínus nějaký ten roček je strašně málo) užili ke spokojenosti obou...

Jo to máte pravdu 10 let je málo. Moje předchozí fenka odešla v 7 letech.

Když nemám náladu ( Málo kdy ) Prostě zalezu do pokoje a nevylezu. Nechci to přenést na zvířata nebo nedej bože abych si na nich vybila vztek. Jako jsem to zažila já z mého okolí. ( Syndrom Hromosvodu ) Je to obraný mechanismus abych neublížila okolí zvířeti nebo člověku.

ztracena,atlantida

12.3.2017 20:31
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Snorlax napsal(a):
Co zase hodláš řešit? Ti nestačilo zjistit, že to stejnak jenom smetou ze stolu? Sama s tím má zkušenosti!
Ty přijdeš k Desenskému a začneš na psa volat, že je srab, ale potom z tebe vypadne že se bojíš bouřek? Pak seš srab tak maximálně ty.
Dostaneš psa jako štěně, a neumíš si ho od štěněte vychovat? ˇOno to bude tím, že na štěně si neměla zkušenosti! A proto pak byl problém jaký byl.
Ono kdybys tomu psovy dávala tolik času kolik by ptořeboval a šlapala s ním, a pak ještě chodila a makala u kobyly, tak bys byla hubená jak proutek. Dodnes nejsi.

Co my tykáš? Chovej se úctivě jako se chovám já. Já to ale přiznám ano Bojím se Bouřek a z dělobuchů mám velký respekt a co jako tak se bojím ty se zas bojíš určitě jiných věcí. Moje máma se bojí třeba pavouků.

Já na štěně neměla zkušenosti jo tak to je hodně velký vtip. Mojí fenku Sendy jsem měla od 2 měsíčního štěněte a jak to vypadalo?

Od mala pěkně na cvičáku, Obrany, základy stopování, Poslušnost 100%. Složené zkoušky ZZO Feně byl necelí rok, Účast na neoficiálních závodech Agi 2x z toho jednou 3 místo po roce Agility zkouška A1 úmístění na 1.místě. Účasti na ořiškyádách. Účast na poháru NO v Agility,

Revíry makety i přírodní. Makety jsme běhali i všechny čili 6 maket s vyštěkáním a zadržením. Oběhla a zkontrolovala mi v případě vyslání všechno. Nebála se petard ani racheitlí. Koně Střelba a bič? Žádný problém. A to byla fenka kterou jsem měla od štěnda. Takže si ty keci ze zkušenostmi nech do fronty!

Vis. https://www.youtube.com/watch?v=HS0qEwFVyUc.

12.3.2017 20:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Ráda odpovím nemám problém. Původně jsem chtěla zas NO ale doma to z mě neznámého důvodu neprošlo. Je fakt že jsem se chtěla vrátit k Agilitem, ovšem měla jsem ráda i kynologii obrany a tak. S Brixíkem Kynologie bohužel neklapla. Ono to ze začátku bylo fajn vše klapalo ale ty zkoušky mě zklamali nebylo to tak vyhrocené. Celé se to zkomplikovalo až o rok déle s pořízením těch koní. Měla jsem představu že budeme společně s koníky chodit ven na procházky strávíme slunečné dny v loukách u vody atd... Žila jsem v tom že se jich nebojí. Pak jsem ho ke koním přivedla a hoplá ale problém. Nevěděla jsem co s tím. Tím se to zkomplikovalo začala jsem být nejistá a zamrzli jsme na bodu mrazu. Proto jsem se přihlásila abych vztah opět obnovila a mohli jsme fungovat všichni společně. Což se podařilo. Protáhli se naše společné procházky ( Pěšky i na kole ) S koníkem mohu vyjet do pole i s pejskem. O to mi totiš šlo.

Děkuji, odpověď mne neuspokojila.
Takže jste si pořídila psa, nic s ním neděláte a pak s tím jdete do televize. A tam se tváříte, že jste netušila, že když se někdo něčeho nebo někoho bojí, musí se seznamovat pomalu, v klidu a chvíli to trvá.
Asi byl ten honorář zajímavý, že jste ze sebe před národem dobrovolně udělala...(domyslete si sama).

ztracena,atlantida

12.3.2017 20:48
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Fiona.Praha napsal(a):
Děkuji, odpověď mne neuspokojila.
Takže jste si pořídila psa, nic s ním neděláte a pak s tím jdete do televize. A tam se tváříte, že jste netušila, že když se někdo něčeho nebo někoho bojí, musí se seznamovat pomalu, v klidu a chvíli to trvá.
Asi byl ten honorář zajímavý, že jste ze sebe před národem dobrovolně udělala...(domyslete si sama).

Řekl kdo že jsem s nim nic nedělala? Chodli jsme na cvičáky nejen kynologii. To my je jasný že se musí pomalu mě šlo o metodiku protože po koních i chňapal. A mě je už opravdu že jsem za debila. Pro honorář to fakt nebylo! Chci trávit volné chvilky i s konmi i se psem.

A co tak jsem za debila účel pořad splnil a pes mi funguje že mohu spojit obě aktivity dokupy. A jsme všichni spolu.

12.3.2017 21:13
balisek

XXX.XXX.131.211

Když jste tedy se psem aktivně pracovala, tak proč jste sama v pořadu vykládala, že s ním chodíte ven někdy na půl hodiny a někdy vůbec, že když nebude hezky na procházku nepůjdete, že máte práci a zájmy ze kterých nechcete kvůli psovi slevovat atd. a 7 km chůze prezentovala jako extrémní turistiku pomalu na půl dne? Tak kde je tedy pravda, nějak se v tom ztrácím...

12.3.2017 21:30

Taky se nerada flákám po venku, když prší, nebo je zima - prostě hnusně. Tak jsem si pořídila psa, který toto počasí taky nesnáší. Když jsem měla na dočasce mladého puberťáka, který tohle počasí snad zbožňoval, tak jsem si pořídila pláštěnku a gumáky a holt s ním lítala klidně 3 h v tom marastu. Byl v té chvíli můj a byla jsem za něj zodpovědná. Musela jsem ho nějak srovnat a to s unuděným a frustrovaným psem nejde. A nepotřebovala jsem žádné rady, je to opravdu jen o empatii a selském rozumu.

ztracena,atlantida

12.3.2017 21:31
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

balisek napsal(a):
Když jste tedy se psem aktivně pracovala, tak proč jste sama v pořadu vykládala, že s ním chodíte ven někdy na půl hodiny a někdy vůbec, že když nebude hezky na procházku nepůjdete, že máte práci a zájmy ze kterých nechcete kvůli psovi slevovat atd. a 7 km chůze prezentovala jako extrémní turistiku pomalu na půl dne? Tak kde je tedy pravda, nějak se v tom ztrácím...

Protože to byl aktuální stav. Zaměstnání jsem i nedávno změnila. neměla jsem čas už ani pak na koně a tak jsem si hledala něco blíže k domu a méně náročného.

Ono se vám to mluví když příjdete domů v 9 nebo 10 večer bežte ven se psem a ještě ráno ve 4 vstávejte. A takhle to šlo od května 2016. Dotoho ten problém kde jsem sama tápala. Takže se na mě nezlobte nebo zlobte jak chcete. Do pořadu jsem šla pro pomoc a dostala se nám. Takže váš názor je mi opravdu jedno a obhajovat to opravdu nehodlám mě šlo o toho psa protože jse věděla že to trápení je pro nás oba a hlavně pro něj.

Ven do deště nechodím kor v zimním období mám nějak slabší imunitu a v zimě jsem často nemocná a ne lehce tady už nejde o chřipečku. Už řeším s lékařem co s tím.

12.3.2017 21:36
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Ztracena, atlantida : Jen ze zeptám .Proč australáčka nevyčesáváte ? a kde pes spí ? popřipadě čím krmíte ? Není to rýpání jen se ptám .

12.3.2017 21:40
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Protože to byl aktuální stav. Zaměstnání jsem i nedávno změnila. neměla jsem čas už ani pak na koně a tak jsem si hledala něco blíže k domu a méně náročného.

Ono se vám to mluví když příjdete domů v 9 nebo 10 večer bežte ven se psem a ještě ráno ve 4 vstávejte. A takhle to šlo od května 2016. Dotoho ten problém kde jsem sama tápala. Takže se na mě nezlobte nebo zlobte jak chcete. Do pořadu jsem šla pro pomoc a dostala se nám. Takže váš názor je mi opravdu jedno a obhajovat to opravdu nehodlám mě šlo o toho psa protože jse věděla že to trápení je pro nás oba a hlavně pro něj.

Ven do deště nechodím kor v zimním období mám nějak slabší imunitu a v zimě jsem často nemocná a ne lehce tady už nejde o chřipečku. Už řeším s lékařem co s tím.

Ježíš, to jsou pohádky.
Takže jste byla mimo domov cca 16-18 hodin denně, na koně a dravce čas byl, jen na psa nezbyl?
Psala jste, že bydlíte s mámou. To ani mámu pes nezajímá?

A kde Brix spí je asi tajemstvím, co?

12.3.2017 22:03
balisek

XXX.XXX.131.211

OK, nebudeme rekriminovat. Faktem zůstává, že jste z jakéhosi důvodu psa dočasně odstavila na vedlejší kolej a nic na to nezmění, zda si to budete zdůvodňovat prací nebo chatrným zdravým.

Psala jste, že jste s ovčandou dělala agility, poslušnost, chodila na oříškiády... Začněte totéž podnikat s australákem, určitě se mu to bude líbit. Své ostatní koníčky nemusíte obětovat, stačí z každého kousíček ubrat a zbude čas i na psa.

Dělejte to pro radost, ne kvůli nějaké složené zkoušce! Pak Vás pes nemůže žádným způsobem zklamat. Psi si přece nepořizujeme k tomu, aby uspokojovali naše ambice, ale aby nám dělali prima společníky!

Dotaz (z jiného PC)

12.3.2017 22:11
Dotaz (z jiného PC)

XXX.XXX.235.225

Přijde mi, že jste si vybrala psa ne úplně podle svých možností.

Ale druhou věcí je, proč jste si ho pořídila. Vás zajímají výsledky, výkon, ten když není, tak ta bytost najednou nemá cenu? Jak vás může natolik zklamat?

Zamyslete se nad tím, upřímně, proč si ta zvířata pořizujete (pes na agility, líbivá kobyla, králíci do sportu). Jejich výkony a vzhledem si něco kompenzujete. Když to nesplní, nejsou hodna zájmu a lásky. To je dost kruté a takové málo lidské, spíš to hraničí s využíváním. Přijde mi, že nemít rád vlastního psa pro nějaké jeho/moje chyby snad ani nejde. Je prostě můj a miluju ho se vším všudy. Dítě přece taky nemá člověk rád míň, když mu nejde matika a nebo čeština. Rodiče si jej nepořídili přece na chlubení... Zkuste o tom popřemýšlet.

ztracena,atlantida

12.3.2017 22:19
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

kobylatko napsal(a):
Ztracena, atlantida : Jen ze zeptám .Proč australáčka nevyčesáváte ? a kde pes spí ? popřipadě čím krmíte ? Není to rýpání jen se ptám .

Popravdě když jsme ho pořizovali boudu jsme vyčistili a on tam ne a ne chodit. když byli králíci chodil občas do slámy tak jse mu jí dali do boudy. Jinak spí kdekoliv. V létě po zahradě ale vědšinou je u té lavičky respektivě pod ní to místo si vybral opravdu sám. Možná protože má odtamtud přehled.

Normál tam má kobereček. Pelíšek si sám vykuchal. Netuším kde je zakopaný pes, ale vzhledem že si místečko sám vybral nenutila jsem ho. Nevyčesávám jenom v zimním období. Prosinec až Březen ted už se zas normálně vyčesávám pravidelně.

Krmím kvalitním krmením nevím jak sejmenuje ale je německé a u nás na cvičáku řekli že je kvalitnější střední cenová relace. Je lepší i jak Brit a ty sragory jako je pedigree chapy a tak. Po Bonu třeba moje stará fenka zvracela. Když je nouzovka tak Friskýs a měli jsme i darling. Eukanubu jen jednou a to jsem pak zjistila že je nic moc před pár lety to bylo údajně špičkové krmení ale nevím.

ztracena,atlantida

12.3.2017 22:35
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Dotaz (z jiného PC) napsal(a):
Přijde mi, že jste si vybrala psa ne úplně podle svých možností.

Ale druhou věcí je, proč jste si ho pořídila. Vás zajímají výsledky, výkon, ten když není, tak ta bytost najednou nemá cenu? Jak vás může natolik zklamat?

Zamyslete se nad tím, upřímně, proč si ta zvířata pořizujete (pes na agility, líbivá kobyla, králíci do sportu). Jejich výkony a vzhledem si něco kompenzujete. Když to nesplní, nejsou hodna zájmu a lásky. To je dost kruté a takové málo lidské, spíš to hraničí s využíváním. Přijde mi, že nemít rád vlastního psa pro nějaké jeho/moje chyby snad ani nejde. Je prostě můj a miluju ho se vším všudy. Dítě přece taky nemá člověk rád míň, když mu nejde matika a nebo čeština. Rodiče si jej nepořídili přece na chlubení... Zkuste o tom popřemýšlet.

Tak a dost! ano vybrala jsem si špatně plemeno. Nezajímá mě výkon dělali jsme to protože nás to bavilo Sendynu bavilo kousání i běhání Agi to že něco dokázala bylo vedlejší ale ukázalo to že práce tam nějaká je. Základní zkoušku poslušnosti. Ale vše bylo v mém blízkém okolí. Čubinka byla furt se mnou u koní venku atd.

Králíci do sportu to bylo taky že to vzniklo náhodou. Dělala jsem 3 roky před sportovními králíky klasické jateční králíky. Jen jsem se nechtěla koukat jak je někdo pak vraždí.

To že mám kobylku je taky jiná věc. Prostě mě nebavilo inrvere jen házet hnůj a pak koukat jak mé oblíbené zvíře prodají naposled jsem 6 let ke koním ani nepáchla. To že je líbivá jak se to vezme. Izabellu jsem chtěla je to moje barva smajlík Ale koukala jsem i na povahu kobylky. Kdybych sem dala fotku jak ta kobylka vypadala tak mi ani neuvěříte.

12.3.2017 22:39

Popravdě když jsme ho pořizovali boudu jsme vyčistili a on tam ne a ne chodit. když byli králíci chodil občas do slámy tak jse mu jí dali do boudy. Jinak spí kdekoliv. V létě po zahradě ale vědšinou je u té lavičky respektivě pod ní to místo si vybral opravdu sám. Možná protože má odtamtud přehled.

Normál tam má kobereček. Pelíšek si sám vykuchal. Netuším kde je zakopaný pes, ale vzhledem že si místečko sám vybral nenutila jsem ho. Nevyčesávám jenom v zimním období. Prosinec až Březen ted už se zas normálně vyčesávám pravidelně.

Krmím kvalitním krmením nevím jak sejmenuje ale je německé a u nás na cvičáku řekli že je kvalitnější střední cenová relace. Je lepší i jak Brit a ty sragory jako je pedigree chapy a tak. Po Bonu třeba moje stará fenka zvracela. Když je nouzovka tak Friskýs a měli jsme i darling. Eukanubu jen jednou a to jsem pak zjistila že je nic moc před pár lety to bylo údajně špičkové krmení ale nevím.

Pokud si pes sám místo vybral, coby nejlepší pozorovatelnu - je velký problém mu místo lavičky dát na ten plac boudu? A lavičku posunout o kus dál?
Zajímalo by mě, jak zvládl tedy pejsek Silvestra, pořad byl zjevně točen vloni. Byl se svým člověkem doma, měl nějaký klid, když se bojíte oba dva?
Ke krmení se nevyjadřuji, když z hlavy nevíte, co pejskovi sypete do misky, co dodávat.
A jak na mě osobně ten díl zapůsobil? Stejně jako na většinu zdejších pisatelů. Pardon. Cesta, jak zviditelnit sebe. Ukázat se s ptákem na ruce (nepochopila jsem procházku s dravci na ruce, i je nějak cvičíte? - trénujete nálety na návnady apod?), ukázat se na hřbetu kobylky bez sedla a kobylku v dece cválající na lonži, a říkat psovi, že je srábek, posera a vlastně ukázat to, že ho jeho panička nemá ráda. A ono to je nějak cítit, nezlob se, ztracena, atlantido, i z videa s tvou předchozí fenou, s tou NO. Něco se mi na tom videu nezdá, jakoby tam chyběla souhra, empatie a tak. Jen fůra buzerace z tvý strany a pochlubit se s něčím.
Jo, asi je to nářez, slyšet takovýhle reakce. Ale, doprčic, co by od takovýho výstupu v ČT člověk měl jinýho čekat? Dozajista reakce veřejnosti.
Jestli se práce s australákem někam hnula, jestli se má psisko líp, halelujah. Pro něj. Za něj. Jinak by to byl opravdu chudák.

Dotaz (z jiného PC)

12.3.2017 22:50
Dotaz (z jiného PC)

XXX.XXX.235.225

Tak a dost! ano vybrala jsem si špatně plemeno. Nezajímá mě výkon dělali jsme to protože nás to bavilo Sendynu bavilo kousání i běhání Agi to že něco dokázala bylo vedlejší ale ukázalo to že práce tam nějaká je. Základní zkoušku poslušnosti. Ale vše bylo v mém blízkém okolí. Čubinka byla furt se mnou u koní venku atd.

Králíci do sportu to bylo taky že to vzniklo náhodou. Dělala jsem 3 roky před sportovními králíky klasické jateční králíky. Jen jsem se nechtěla koukat jak je někdo pak vraždí.

To že mám kobylku je taky jiná věc. Prostě mě nebavilo inrvere jen házet hnůj a pak koukat jak mé oblíbené zvíře prodají naposled jsem 6 let ke koním ani nepáchla. To že je líbivá jak se to vezme. Izabellu jsem chtěla je to moje barva smajlík Ale koukala jsem i na povahu kobylky. Kdybych sem dala fotku jak ta kobylka vypadala tak mi ani neuvěříte.

Já ji viděla. I jsem vám házela odkazy ohledně chambonu, gogue, zad. V článku popisovali i vliv těch gum, proč nejsou vhodné, stejně máte jako profilovku kobylu s těmi gumami. Už nějak ztrácím víru, že snažit se pomoci, k něčemu je.

ztracena,atlantida

12.3.2017 22:58
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Pokud si pes sám místo vybral, coby nejlepší pozorovatelnu - je velký problém mu místo lavičky dát na ten plac boudu? A lavičku posunout o kus dál?
Zajímalo by mě, jak zvládl tedy pejsek Silvestra, pořad byl zjevně točen vloni. Byl se svým člověkem doma, měl nějaký klid, když se bojíte oba dva?
Ke krmení se nevyjadřuji, když z hlavy nevíte, co pejskovi sypete do misky, co dodávat.
A jak na mě osobně ten díl zapůsobil? Stejně jako na většinu zdejších pisatelů. Pardon. Cesta, jak zviditelnit sebe. Ukázat se s ptákem na ruce (nepochopila jsem procházku s dravci na ruce, i je nějak cvičíte? - trénujete nálety na návnady apod?), ukázat se na hřbetu kobylky bez sedla a kobylku v dece cválající na lonži, a říkat psovi, že je srábek, posera a vlastně ukázat to, že ho jeho panička nemá ráda. A ono to je nějak cítit, nezlob se, ztracena, atlantido, i z videa s tvou předchozí fenou, s tou NO. Něco se mi na tom videu nezdá, jakoby tam chyběla souhra, empatie a tak. Jen fůra buzerace z tvý strany a pochlubit se s něčím.
Jo, asi je to nářez, slyšet takovýhle reakce. Ale, doprčic, co by od takovýho výstupu v ČT člověk měl jinýho čekat? Dozajista reakce veřejnosti.
Jestli se práce s australákem někam hnula, jestli se má psisko líp, halelujah. Pro něj. Za něj. Jinak by to byl opravdu chudák.

Sorry nepamatuji si z hlavy opravdu vše. Někde to je doma napsané. Boudu měl i přesunutou tam kde ležel a stejně tam nechodil tam to ho mám doprčic zavřít do boudy násilím? Sendyna do ní chodila ale ne moc. Tam ten vztah fungoval špičkově. nedali jsme na sebe dopustit. Jestli jste si nevšimli hlavního problému byl tam strach z koní. Proto tam ty záběry byli.

Když už někam jdu beru dravce sebou a co jako máte nějaký problém? Dravce cvičím pouze na lety ne na lov. Poštolky časem na vábítko.

Na silvestra byl pesan v bytě to bylo řečeno i v pořadu že se na silvestra bere do baráku. Byla jsem s ním já a byl v mé posteli proběhlo to celkem v klidu. Myslela jsem že ho nechám doma do rána ale on si pak řek sám že chce jít zpět ven kolem 2 ráno jsem ho pouštěla. A za kočičku se taky snad zlobíte?. My jsme rádi že se tam ukázala protože pár dní před dotáčkou zemřela ve věku 15,5 let kdy nezvládla operaci měla nějaký druh asi rakoviny která se vrátila po 3 letech.

ztracena,atlantida

12.3.2017 23:00
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Já ji viděla. I jsem vám házela odkazy ohledně chambonu, gogue, zad. V článku popisovali i vliv těch gum, proč nejsou vhodné, stejně máte jako profilovku kobylu s těmi gumami. Už nějak ztrácím víru, že snažit se pomoci, k něčemu je.

Asi jste slepá. Žádné gumy neměla.

ztracena,atlantida

12.3.2017 23:03
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Asi jste slepá. Žádné gumy neměla.

Kde je nějaké vyvázání? Co se týče kobylky nepprosila jsem se už o žádné rady ty si strčte víte kam! Od toho mám trenéra ne nějaké kdo ví koho !

12.3.2017 23:21

...pro slecnu "ztracena.atlantida" - nelze Vam poslat zpravu...

Z NICEHO ZDE NAPSANEHO SI NEDELEJTE VELKOU HLAVU!

V pohode se venujte psum, konim, ptakum...a vsemu ostanimu, co mate rada, dle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi.

TOHLE je jen "hloupa imaginarni diskuse"... kde neni treba nic vysvetlovat!
Zadna realita.
Ty opravdove "veci" se deji u Vas a kolem Vas...

Vsimejte si spis jich a budete se mit krasne :).

12.3.2017 23:27

Sorry nepamatuji si z hlavy opravdu vše. Někde to je doma napsané. Boudu měl i přesunutou tam kde ležel a stejně tam nechodil tam to ho mám doprčic zavřít do boudy násilím? Sendyna do ní chodila ale ne moc. Tam ten vztah fungoval špičkově. nedali jsme na sebe dopustit. Jestli jste si nevšimli hlavního problému byl tam strach z koní. Proto tam ty záběry byli.

Když už někam jdu beru dravce sebou a co jako máte nějaký problém? Dravce cvičím pouze na lety ne na lov. Poštolky časem na vábítko.

Na silvestra byl pesan v bytě to bylo řečeno i v pořadu že se na silvestra bere do baráku. Byla jsem s ním já a byl v mé posteli proběhlo to celkem v klidu. Myslela jsem že ho nechám doma do rána ale on si pak řek sám že chce jít zpět ven kolem 2 ráno jsem ho pouštěla. A za kočičku se taky snad zlobíte?. My jsme rádi že se tam ukázala protože pár dní před dotáčkou zemřela ve věku 15,5 let kdy nezvládla operaci měla nějaký druh asi rakoviny která se vrátila po 3 letech.

Milá Atlantido, reagujete velmi útočně na normální otázky. Kdy jste Brixovi boudu přesunuli a kdy jste boudu zase dali zpět do kotce?
Já problém nemám s dravci žádný, jen si moc neumím představit s nimi jít na x km vycházku a držet je na ruce. A k tomu psa.
O jaké kočičce to mluvíte?
No nic, zde jsme na pejskařském fóru, zjevně to dopadne jak na tom koňském. Všichni jsou zlí, jen Atlantida je ta nej a vše ví nejlíp. Hopsa hejsa s kobylkou do skoků a na projížďky, šupky dupky s pejskem na vycházky, všichni budou happy and free. A spokojení. Snad.

ztracena,atlantida

12.3.2017 23:39
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Kotec už nemáme. Brixík kotec už nezažil. Jsem toho ražení že ho nutit nebudu. Když chce ležet pod lavičkou at i tam leží.

No vidíte a já chodím x km i s tím dravcem loni jsem chodila i okruhy 20km než jsem nastoupila do zaměstnání. Já se tu neprosila o rady ohledně kobyli. Pokud víme jsme na jiném odvětví.

Ta tříbarevná kočka co jsem držela tu myslím. Vy máte právo se vyjádřit stejně jako já. Na co jste se zeptali jsem odpověděla.

Omlouvám se ale už zde asi nebudu mám opravdu jiné věci než diskuze zde.

13.3.2017 00:08
Evv

XXX.XXX.51.31

Ono se to mluví, on by si tu nikdo do takových podmínek nepořídil psa, natož australáka.

Dotaz (z jiného PC)

13.3.2017 00:39
Dotaz (z jiného PC)

XXX.XXX.235.225

Ten váš přístup mě mrzí, snažila jsem se s vámi podělit o informace. Máme totiž stejný problém. Myslela jsem to dobře, ale pokud chcete pokračovat takto, tak se účastnit už nebudu. Jinak gumami myslím to, co má kobyla na krku. To není martingal, ne?

Jenom jsem vám napsala, jak vás vnímám a kde vidím tu "chybu", o čem si myslím, že by bylo dobré popřemýšlet. Vlastně jsem vám fandila, doufala, že se někam posunete, když k vám bude aspoň někdo slušný. Pokud ovšem vy po mě zbytečně kamenem, já už chlebem plýtvat nebudu.
I tak vám přeji, abyste ze svého labyrintu našla cestu. Chce to ji ovšem aktivně hledat.

ztracena,atlantida

13.3.2017 01:21
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Ten váš přístup mě mrzí, snažila jsem se s vámi podělit o informace. Máme totiž stejný problém. Myslela jsem to dobře, ale pokud chcete pokračovat takto, tak se účastnit už nebudu. Jinak gumami myslím to, co má kobyla na krku. To není martingal, ne?

Jenom jsem vám napsala, jak vás vnímám a kde vidím tu "chybu", o čem si myslím, že by bylo dobré popřemýšlet. Vlastně jsem vám fandila, doufala, že se někam posunete, když k vám bude aspoň někdo slušný. Pokud ovšem vy po mě zbytečně kamenem, já už chlebem plýtvat nebudu.
I tak vám přeji, abyste ze svého labyrintu našla cestu. Chce to ji ovšem aktivně hledat.

Zravna vám se omlouvám štve mě Snorlax. Už jsem v bodu že asi začnu pátrat kdo to je.

Je to chambon jen sem ho nastavovala a zkusili jsme zda se bude prát a chodila dobře a bez problémů jen v kroku. Jeden okruh kolem jízdárny. Ale zatím jsme ho sundali nechtělo se mi slejzat a odepínat podbřišník tak jsem to hodila jen na krk. Už jsem to předělala. Rozebrala nasadila karabinu a zašila speciální nití. Tak už to zapnu jen do očka na podbřišníku. A není gumovej ten jste mi nedoporučili.

A prosím sem koně fakt netahejte. Pokud máte zájem můžeme se domluvit a spojit jinak mimo diskuzi e-mail, fcb.

Snorlax

13.3.2017 02:29
Snorlax

XXX.XXX.205.245

Zravna vám se omlouvám štve mě Snorlax. Už jsem v bodu že asi začnu pátrat kdo to je.

Je to chambon jen sem ho nastavovala a zkusili jsme zda se bude prát a chodila dobře a bez problémů jen v kroku. Jeden okruh kolem jízdárny. Ale zatím jsme ho sundali nechtělo se mi slejzat a odepínat podbřišník tak jsem to hodila jen na krk. Už jsem to předělala. Rozebrala nasadila karabinu a zašila speciální nití. Tak už to zapnu jen do očka na podbřišníku. A není gumovej ten jste mi nedoporučili.

A prosím sem koně fakt netahejte. Pokud máte zájem můžeme se domluvit a spojit jinak mimo diskuzi e-mail, fcb.

Štvu vás jo? :D Holka, ty se vzpamatuj. když na tebe mám tolik 'špíny' co můžu vytáhnout, kde bude asi problém? Ve mě?
Ty si pořídíš štěně v roce 2014, co mu bylo 5-6 měsíců. Toho psa máš přes dva roky. Tak kde se toho naučil víc, u ženský jako malý štěně, nebo u vás po ty dva roky?
Osobně si myslím, že i NO potřebuje dostatek pohybu, a ne vyrazit na půl hodinky, a když prší, tak nejít vůbec... co kdybys dostala rýmičku.
Pan Desenský je dost slušný člověk, ale jde vidět, že by ti nejraději toho psa sebral a dal ho někomu, kdo ho bude mít rád doopravdy.
Co se toho, jaké koně chceš a nechceš... ten třetí, opět žlutý kůň, navíc od pana Jankovského... to jen dokazuje jak moc si ptořebuješ dokazovat.
Dokazuješ si hodně, no, vlastníš toho hodně no... ale nezvládáš se správně postarat skoro o nic. A pak děláš lidem v okolí zle.
Prostě se na mě nezlob, ale ty prostě chceš žlutého koně na předvádění na průvodech, psa který za tebou bude věrně běhat, až budeš s tím koněm. A někde v palici máš představu plného cvalu, s tím psem a ještě s dravcem co tam s tebou poletí, aby sis připadal jako v nějaké pohádce... To je tvůj vysněný cíl.
Problém je v tom, že ty jdeš pro ten cíl, dá se říci, přes mrtvoly.
Mimochodem, říct že máš špatnou náladu a nestojíš o kontakt se svým psem...
Mohl bych pokračovat donekonečna.
Inu, já hlavně nechápu, když si neměla dva roky čas ani na psa, a tvrdíš jak si na tom finančně špatně, proč sis pořídila dva koně a teď do toho chceš třetího, navíc týraného.
Inu nakonec, rady nebereš, nechceš... ono to nakonec ale není o tom, jak přistupovat k těm zvířatům, problém není v nich, problém je prostě jenom v tobě.
A tykat ti budu, smiř se s tím že na webu tykám snad úplně všem a všude. Nic moc s tím nenaděláš. Ale víš s čím můžeš něco udělat? Sama se sebou. Stačilo by jenom chtít. Pomoc pro práci se psem si dostala. Na kobylu máš teda nějakého trenéra... tak co takhle konečně začít pracovat i na sobě? Psycholog, psychiatr? Ach pardon, ty nejsi shcopná si uvědomit tu chybu v sobě, tobě dávat dobré rady je jako házet perly sviním.
Ale můžeme udělat dohotu. Ty jdi minimálně na tři sezení u psychiatra, pak sepiš co ses na návštěvách dozvěděla, co si vyřešila a na čem pracuješ, a já ti řeknu kdo jsem. Dohodnuto?

13.3.2017 06:48
scylla

XXX.XXX.150.32

Co my tykáš? Chovej se úctivě jako se chovám já. Já to ale přiznám ano Bojím se Bouřek a z dělobuchů mám velký respekt a co jako tak se bojím ty se zas bojíš určitě jiných věcí. Moje máma se bojí třeba pavouků.

Já na štěně neměla zkušenosti jo tak to je hodně velký vtip. Mojí fenku Sendy jsem měla od 2 měsíčního štěněte a jak to vypadalo?

Od mala pěkně na cvičáku, Obrany, základy stopování, Poslušnost 100%. Složené zkoušky ZZO Feně byl necelí rok, Účast na neoficiálních závodech Agi 2x z toho jednou 3 místo po roce Agility zkouška A1 úmístění na 1.místě. Účasti na ořiškyádách. Účast na poháru NO v Agility,

Revíry makety i přírodní. Makety jsme běhali i všechny čili 6 maket s vyštěkáním a zadržením. Oběhla a zkontrolovala mi v případě vyslání všechno. Nebála se petard ani racheitlí. Koně Střelba a bič? Žádný problém. A to byla fenka kterou jsem měla od štěnda. Takže si ty keci ze zkušenostmi nech do fronty!

Když to shrnu, tak jste si pořídila psa, kterého jste nezvládla a nevěnovala jste se mu a zahořkla vůči němu, protože nesplnil vaše egoistické zkouškové ambice a pak kobylu, která není na vaší postavu, nedokázala jste propojit psa a koně, zvyknout je na sebe a sladit je do společného celku a na to jste se přihlásila do reality show, abyste to zvládla? Tomu snad nikdo nemůže věřit, že by byl někdo tak hloupý, aby něco podobného mohl udělat a myslet to vážně. Ony zkoušky vůbec nic neříkají o tom, jaké jsou vztahy mezi člověkem a psem a vůbec nejsou k ničemu důležité, slouží jen a jen egu majitele. Zkuste se nad tím zamyslet.

Co se kobyly týká, chraň jí před různými trenéry Pán Bůh, protože to, co se dnes za trenéry u koní vydává, by nemělo mít ani zkoušky základního výcvik a v době, kdy jsme ty zkoušky skládali my, by je ani neudělalo.

13.3.2017 06:57

Z jaké chs že jste měla Vaši fenku?
Napadá mne pouze toto http://m.lucik27.webnode.cz/news/chovna-stanice-modre-nebe/.

13.3.2017 07:04
balisek

XXX.XXX.131.211

Z jaké chs že jste měla Vaši fenku?
Napadá mne pouze toto http://m.lucik27.webnode.cz/news/chovna-stanice-modre-nebe/.

A mě ta fena přišla na NO nějaká hodně nestandardní.

13.3.2017 07:11
scylla

XXX.XXX.150.32

Vy berete při své nezkušenosti do ruky pomůcky, se kterými je nutné umět dobře zacházet, nastavit, použít? No to teda potěš koště. CHambon lidem jako vy vůbec do ruky neptaří, zvlášť takovým, kteří jsou líní slézt z koně a opravit chybu.

Navíc jste dala fenu do Toulavých tlapek, snad nejhoršího zařízení, které v republice je, to jste jí tedy opravdu prospěla.

Podle toho, co jsem viděla, co píšete a co jste sem dala za odkazy byste měla všechna zvířata rozdat dobrým lidem a už si žádná nepořizvat.

13.3.2017 07:29

balisek napsal(a):
A mě ta fena přišla na NO nějaká hodně nestandardní.

přesně.

13.3.2017 07:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

...pro slecnu "ztracena.atlantida" - nelze Vam poslat zpravu...

Z NICEHO ZDE NAPSANEHO SI NEDELEJTE VELKOU HLAVU!

V pohode se venujte psum, konim, ptakum...a vsemu ostanimu, co mate rada, dle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi.

TOHLE je jen "hloupa imaginarni diskuse"... kde neni treba nic vysvetlovat!
Zadna realita.
Ty opravdove "veci" se deji u Vas a kolem Vas...

Vsimejte si spis jich a budete se mit krasne :).

Má ty Boží prostoto!
Cca 30 lidí radí různým způsobem to stejné, mají ze slečny a jejího přístupu ke zvířatům smíšené pocity a to jsou majitelé psů a koní a vy řeknete, že si z rad zkušených nemá nic dělat.

13.3.2017 07:36

.."Když to shrnu, tak jste si pořídila psa, kterého jste nezvládla"...
Tak to, že psa nezvládla, bych slečně zrovna nevyčítala. Takových je milion.
Ale ten přístup. Přece i psa, kterého jsem nezvládla, můžu mít ráda.
A pro všechny, které chtějí AUO : podívejte se, jak dopadá nevybitý, nezvládnutý australák.( A to ten její je zlatý - neničí. Jen na vrata skáče, taky by je mohl zrušit - rozkousat. Drží se jí, nezdrhá. Taky by mohl z frustrace začít vyjíždět po majitelce. Ona si vůbec neuvědomuje, jak zlatého má psa ! )
Není to pes, který je tak chytrý a miloučký, že zvládne všechno ( není to taková ještě vylepšená borderka )
A atlantidy bych se zeptala : Co to bylo s tou hadicí ?

13.3.2017 07:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.124

S hadicí ?
No to byla ukázka.
Ukázka strachu z vody, přece.

13.3.2017 08:03

rapotacka11 napsal(a):
S hadicí ?
No to byla ukázka.
Ukázka strachu z vody, přece.

Je to pár let, u nás v městě. Pán vzal do ruky hadici a jeho bull ( nevím který ) po něm vyrazil. Chlap naštěstí byl u skleníku, do kterého se zavřel a řešila to policie a odchytovka. Asi pes měl s hadicí taky své zkušenosti.
( Píšu jinde, že ten její auo je zlatíčko ).

13.3.2017 08:05
scylla

XXX.XXX.150.32

Kotec už nemáme. Brixík kotec už nezažil. Jsem toho ražení že ho nutit nebudu. Když chce ležet pod lavičkou at i tam leží.

No vidíte a já chodím x km i s tím dravcem loni jsem chodila i okruhy 20km než jsem nastoupila do zaměstnání. Já se tu neprosila o rady ohledně kobyli. Pokud víme jsme na jiném odvětví.

Ta tříbarevná kočka co jsem držela tu myslím. Vy máte právo se vyjádřit stejně jako já. Na co jste se zeptali jsem odpověděla.

Omlouvám se ale už zde asi nebudu mám opravdu jiné věci než diskuze zde.

Ať leží na betonu pod lavičkou, fakt super přístup. Dejte ta zvířata někomu, bude jim lépe. Jednou by se vám mohlo vrátit to, jak s nimi zacházíte a věřte, že by vám bylo pak hodně zle.

13.3.2017 08:51
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Petro, píšete, že pes byl bojácný už tak přišel bál se i mojí mámy i mě. Členy rodiny při pokusu o pohlazení štípal. A přitom na tomto videu psík vypadá jako naprosto vyrovnané zvíře - po pouhých TŘECH týdnech u vás...?
https://www.youtube.com/watch?v=CR5yjJI5JCg
Takže buď lžete a nebo jste opravdu super vychovatelka a cvičitelka, že jste s ním za tak kratičký čas dokázala takové zázraky...
Můžete napsat, jak se pes jmenuje podle průkazu původu?

13.3.2017 08:52
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Může se zeptat, co Vás vedlo k tomu, že si pořídíte AUO?
Chtěla jste s ním dělat agility jako se svou NO? Kolik běhá AUO?
Chtěla jste dělat obrany jako se svou NO? Kolik AUO dělá obrany?

Proč tedy AUO? A ještě takového krasavce?

13.3.2017 09:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

scylla napsal(a):
Ať leží na betonu pod lavičkou, fakt super přístup. Dejte ta zvířata někomu, bude jim lépe. Jednou by se vám mohlo vrátit to, jak s nimi zacházíte a věřte, že by vám bylo pak hodně zle.

Myslím, že už jí zle je, jen o tom neví. Raději budu bulit nad každým přejetým šnekem, než mít srdce z kamene.

13.3.2017 09:27
Atheira

XXX.XXX.240.171

Neviděla jsem to. Nicméně musím se na to podívat... Když vidím i přístup slečny samotné (kterou jsem zatím taky neviděla, ale jestli je pravda jen půlka toho, co tu padlo...) No, divím se, že nedostala na budku ještě před kamerou.

Mimochodem, mám z vás pocit, milá dámo, že máte nejen nedostatečnou mozkovou kapacitu ("Nevím, co svému psu dávám za jídlo, nemůžu si pamatovat vše"), ale dokonce i mizernou imunitu ("vylezu ven na deštík a hned z toho dostanu nějaký smrtelný virus"), k tomu všemu nedostatek soudnosti... viz řešená kobyla.

Stačí mi, co tu vypouštíte z pusy, aniž bych viděla ten pořad... Hnala bych vás ven, s bičem, obíhat kolečka po lese. Ono by vás to kafrání a vymlouvání přešlo. Já takovým lidem říkám lemry líný. Kdybyste totiž vylezla pravidelně ven, nemáte imunitu tak v hajzlu.

A pokud vám to opravdu činí takový problém, nemáte mít doma ani kobylu, ani psa a můžete se vesele válet na gauči a nikdo vám na to nemůže nic říct, protože pak budete život ničit jenom sobě.
Je mi z vás na zvracení a to zatím soudím jen z vašeho vystupování tady, aniž bych vás slyšela skutečně mluvit.

13.3.2017 09:27
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Lacik napsal(a):
Ale vy si zároveň odpovídáte.
Pyramida potřeb říká, které potřeby jsou důležité, ale zároveň také říká, jak se mění v čase. V jeden čas je por mě důležté teplo, pak sociální kontakt, pak žrádlo atd. vždy záleží na situaci, která se mění v čase a o těchto potřebách nerozduje psovod, ale pes.

mimochodem říct, že pes něco dělá jen čistě kvůli mě, je jako říct, že pes dokáže dělat i věci proti mě. tedy pomsta, zášť atd. bohužel pes takto nemyslí...

Pro lidský příklad: často se zde uvádí, že pes má dělat chování pro pochvalu. Co je pochvala? Pocit uznání? Co to je pro psa? Kdy my lidé řešíme pochvalu? Až když máme splněné ostatní položky v pyramidě. Tedy zkuste jít do práce a oznamte, že nechcete dostávat peníze (komodita, za kterou směníme základní potřeby - bezpečí, teplo, jídlo, úkryt), ale že chcete být chválený...

Paní, která chodí pomáhat do útulku. Tak pomůže bez debat tisícům psům a lidí, vykoná obrovské dobro, to bez debat. Ale primárně, aniž si i uvědomuje, tak uspokuje svojí potřebu - seberealizace, ego atd. A přitom samozřejmě pomáhá mnoha dalším. Pokud nebude tato potřeba uspokojena, tak paní bude hledat jiné cesty, jak primárně uspokojit tuto potřebu.

Trošku to odlehčím:) Vyjádřím se jen k POMSTĚ a ZÁŠTI našeho mazaného psa:)

Psů máme šest - pět holek různých plemen a jednoho psa /všichni až na jednu fenu kastrovaní.
Pes je nejmenší kříženec JR a trpasličího jezevce. Je to zlatíčko, spí v posteli, poslouchá celkem slušně i když neprodělal žádný extra výcvik ale je to taková psí osobnost, nikomu tím ale neubližuje, prostě je to sympaťák:)

Před pár lety jsem odjela na delší služebku, holky zůstaly doma, přes den na dvoře, na noc chodí domů, ale psíka jsem dala na víc jak týden hlídat známým.
Kde jim rozkousal všechny spoďáry a ponožky co našel a v noci se vydrápal na kuchyňský stůl, kde jim nach...cal do jablek... velmi rádi nám ho vrátili a od té doby už ho nikdo nehlídal...

Já to jako akt pomsty beru, neb když ho necháme doma a jdeme někam nestandardně /čili ne jen do práce a zpět/, tak to občas udělá i doma. Když se dostane ke koši s prádlem a je naštvanej, že jsme ho nechali doma, vybere jednu věc /mojí nebo chlapa- synovi věci nebere/ vydrápe se s ní na parapet okna a tam do ní udělá pořádnou díru. Normálně nás vítá, skáče metr do vzduchu, oblizuje, piští, občas si z toho až cvrkne, ale když vykonal pomstu, sedí na tom okně u těch rozkousaných trenek a tváří se vyčítavě..."Vidíte, co jste mě donutili udělat?!"
Pak z vyčítavosti přejde do lehkého vrcení ocasem " už mi to nikdy nedělejte a smažem to jooo!?"

Nedělá to nijak často, protože ho opoušíme většinou jen přes den, kdy zůstává doma s naší starou fenou a o tu se celou dobu velmi pečlivě stará.

Ale podle mě se o pomstu jedná

ztracena,atlantida

13.3.2017 11:03
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Snorlax napsal(a):
Štvu vás jo? :D Holka, ty se vzpamatuj. když na tebe mám tolik 'špíny' co můžu vytáhnout, kde bude asi problém? Ve mě?
Ty si pořídíš štěně v roce 2014, co mu bylo 5-6 měsíců. Toho psa máš přes dva roky. Tak kde se toho naučil víc, u ženský jako malý štěně, nebo u vás po ty dva roky?
Osobně si myslím, že i NO potřebuje dostatek pohybu, a ne vyrazit na půl hodinky, a když prší, tak nejít vůbec... co kdybys dostala rýmičku.
Pan Desenský je dost slušný člověk, ale jde vidět, že by ti nejraději toho psa sebral a dal ho někomu, kdo ho bude mít rád doopravdy.
Co se toho, jaké koně chceš a nechceš... ten třetí, opět žlutý kůň, navíc od pana Jankovského... to jen dokazuje jak moc si ptořebuješ dokazovat.
Dokazuješ si hodně, no, vlastníš toho hodně no... ale nezvládáš se správně postarat skoro o nic. A pak děláš lidem v okolí zle.
Prostě se na mě nezlob, ale ty prostě chceš žlutého koně na předvádění na průvodech, psa který za tebou bude věrně běhat, až budeš s tím koněm. A někde v palici máš představu plného cvalu, s tím psem a ještě s dravcem co tam s tebou poletí, aby sis připadal jako v nějaké pohádce... To je tvůj vysněný cíl.
Problém je v tom, že ty jdeš pro ten cíl, dá se říci, přes mrtvoly.
Mimochodem, říct že máš špatnou náladu a nestojíš o kontakt se svým psem...
Mohl bych pokračovat donekonečna.
Inu, já hlavně nechápu, když si neměla dva roky čas ani na psa, a tvrdíš jak si na tom finančně špatně, proč sis pořídila dva koně a teď do toho chceš třetího, navíc týraného.
Inu nakonec, rady nebereš, nechceš... ono to nakonec ale není o tom, jak přistupovat k těm zvířatům, problém není v nich, problém je prostě jenom v tobě.
A tykat ti budu, smiř se s tím že na webu tykám snad úplně všem a všude. Nic moc s tím nenaděláš. Ale víš s čím můžeš něco udělat? Sama se sebou. Stačilo by jenom chtít. Pomoc pro práci se psem si dostala. Na kobylu máš teda nějakého trenéra... tak co takhle konečně začít pracovat i na sobě? Psycholog, psychiatr? Ach pardon, ty nejsi shcopná si uvědomit tu chybu v sobě, tobě dávat dobré rady je jako házet perly sviním.
Ale můžeme udělat dohotu. Ty jdi minimálně na tři sezení u psychiatra, pak sepiš co ses na návštěvách dozvěděla, co si vyřešila a na čem pracuješ, a já ti řeknu kdo jsem. Dohodnuto?

S tebou já se bavit nebudu. Z nikým tady. Je mi jedno kdo jsi či či nejste. Když budu chtít najdu si tě i z anonymu. Nebo se to nechá opravdu řešit i jinak. Já tohle proberu s právníkem.

Krom urážek jsi přidala vydírání s vyhrožováním. Tak si posluš. S anonimem se nebavím a bavit se nebudu. Dál nehodlá i odpovídat na žádné dotazy.

13.3.2017 11:43
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

S tebou já se bavit nebudu. Z nikým tady. Je mi jedno kdo jsi či či nejste. Když budu chtít najdu si tě i z anonymu. Nebo se to nechá opravdu řešit i jinak. Já tohle proberu s právníkem.

Krom urážek jsi přidala vydírání s vyhrožováním. Tak si posluš. S anonimem se nebavím a bavit se nebudu. Dál nehodlá i odpovídat na žádné dotazy.

Pletete si trošku pojmy s dojmy .
A každého právníka určitě pobavíte

13.3.2017 11:49
scylla

XXX.XXX.89.110

Oťásek napsal(a):
Trošku to odlehčím:) Vyjádřím se jen k POMSTĚ a ZÁŠTI našeho mazaného psa:)

Psů máme šest - pět holek různých plemen a jednoho psa /všichni až na jednu fenu kastrovaní.
Pes je nejmenší kříženec JR a trpasličího jezevce. Je to zlatíčko, spí v posteli, poslouchá celkem slušně i když neprodělal žádný extra výcvik ale je to taková psí osobnost, nikomu tím ale neubližuje, prostě je to sympaťák:)

Před pár lety jsem odjela na delší služebku, holky zůstaly doma, přes den na dvoře, na noc chodí domů, ale psíka jsem dala na víc jak týden hlídat známým.
Kde jim rozkousal všechny spoďáry a ponožky co našel a v noci se vydrápal na kuchyňský stůl, kde jim nach...cal do jablek... velmi rádi nám ho vrátili a od té doby už ho nikdo nehlídal...

Já to jako akt pomsty beru, neb když ho necháme doma a jdeme někam nestandardně /čili ne jen do práce a zpět/, tak to občas udělá i doma. Když se dostane ke koši s prádlem a je naštvanej, že jsme ho nechali doma, vybere jednu věc /mojí nebo chlapa- synovi věci nebere/ vydrápe se s ní na parapet okna a tam do ní udělá pořádnou díru. Normálně nás vítá, skáče metr do vzduchu, oblizuje, piští, občas si z toho až cvrkne, ale když vykonal pomstu, sedí na tom okně u těch rozkousaných trenek a tváří se vyčítavě..."Vidíte, co jste mě donutili udělat?!"
Pak z vyčítavosti přejde do lehkého vrcení ocasem " už mi to nikdy nedělejte a smažem to jooo!?"

Nedělá to nijak často, protože ho opoušíme většinou jen přes den, kdy zůstává doma s naší starou fenou a o tu se celou dobu velmi pečlivě stará.

Ale podle mě se o pomstu jedná

Myslím, že je to o dost jinak, než popisujete:

Váš pejsek byl u hlídačů v cizím prostředí a stresoval, tak si stres ventiloval stejně, jako když jdete pryč tak, že na to nemá šablonu - ničí ze stresu. Vyčítavě se u toho netváří, protože ví, že bude asi kárán ve chvíli, kdy jsou někde roztahané hadry, takže nevítá a zkouší, co vy na to a konejší vás, tomu odpovídá i to lehké vrtění ocásku

Žádná pomsta se tedy nekoná.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2017 11:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Atlantido - probíráme Vás na koňské diskuzi, tak se běže vztekat tam, ale to už nemáte odvahu, chápu.

Četla jsem celou diskuzi od začátku a jako vždy mi upadla čelist, co vše je možné. Intonačně na psa působím agresivně - to jsem absolutně nepobrala, ale nebudu si to nechávat vysvětlit, protože vím, že to nepochopím.

Chtěla bych jen tímto upozornit, že zde probírané slečně není radno něco psát, radit, poučovat, ptát se. Nedočkáte se odpovědi, přinejmenším ne uspokojivé nebo takové, aby spíše nevzniklo dalších spoustu otázek, a veškeré rady bude bojkotovat a sáhodlouze zdůvodňovat, proč to nejde a že ona je největší chudinka. V případě velmi velkých rozporů a nezvládání situace píše pod několika přezdívkami - viz zde Barča S a myslí si, že se takto zachrání a ostatní to neprokouknou. To je jen upozornění po 4 měsíční zkušenosti se slečnou s vedlejšího fora pro případné diskutující, aby věděli, co čeho jdou.

Přeji všem hodně zdaru se svěřenci a hlavně všem zdraví.

Káťa.

13.3.2017 12:03

Já vidím neštěstí v tom, že si AUO pořídila psychicky nevyrovnaná osoba. Dostala do ruky citlivé, důvěřivé štěně ( viz video První kroky Brixe ) a co z něj udělala vidíme v pořadu. Podepsaly se na tom její psychické problémy ( když je ve stresu, zaleze a zvířat si nevšimne - ale ten vnímavý pes na dvoře ví, že se něco děje a neumí se s tím vyrovnat ), možná i cvičák, na který docházela. Určitě to, že spěchala, pejsek byl pod silným tlakem. To, co vydržel NO, to prostě AUO nezvládne. A pak - očekávala, že se zázračným AUO půjde všechno ještě líp než s NO. A to zklamání, když opak je pravdou. Do toho ten malý dvorek, žádné zaměstnání psa...A problémy ( i když stále bych řekla, že ze strany psa pseudoproblémy ) jsou na světě.
Neočekávám od atlantidy odpověď, jen kdyby si z toho vzali (y) poučení další možní majitelé štěňat AUO. A bylo míň podobně nešťastných psů. Těch rozhodnutí "musím mít nutně zrovna AUO" je plná ifauna.

ztracena,atlantida

13.3.2017 12:17
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Já vidím neštěstí v tom, že si AUO pořídila psychicky nevyrovnaná osoba. Dostala do ruky citlivé, důvěřivé štěně ( viz video První kroky Brixe ) a co z něj udělala vidíme v pořadu. Podepsaly se na tom její psychické problémy ( když je ve stresu, zaleze a zvířat si nevšimne - ale ten vnímavý pes na dvoře ví, že se něco děje a neumí se s tím vyrovnat ), možná i cvičák, na který docházela. Určitě to, že spěchala, pejsek byl pod silným tlakem. To, co vydržel NO, to prostě AUO nezvládne. A pak - očekávala, že se zázračným AUO půjde všechno ještě líp než s NO. A to zklamání, když opak je pravdou. Do toho ten malý dvorek, žádné zaměstnání psa...A problémy ( i když stále bych řekla, že ze strany psa pseudoproblémy ) jsou na světě.
Neočekávám od atlantidy odpověď, jen kdyby si z toho vzali (y) poučení další možní majitelé štěňat AUO. A bylo míň podobně nešťastných psů. Těch rozhodnutí "musím mít nutně zrovna AUO" je plná ifauna.

My na cvičák ale chodili kvůli strachu a socializaci a do školky štěňat.

13.3.2017 12:19

Proč mi ta videa nejdou spustit?

13.3.2017 12:31
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Třeba PC ví, že byste to nemusela udýchat a mohla mlátit do klávesnice

13.3.2017 12:31

Doporučuji si číst komentáře F. Šusty k tomuto seriálu :

http://www.treninkjerozhovor.cz/t_cz/2196/760/aktuality/komentar-pro-kocka-neni-pes/

oťásek, ty si je přečti určitě...

13.3.2017 12:33
scylla

XXX.XXX.89.110

Cvičák je vám na strach na nic, když máte psa na dvorku a nic s ním neděláte.

13.3.2017 12:33
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Hrozně by mne zajímalo, kdo dal tomuto příspěvku hlas jako kvalitnímu příspěvku.
Kdo to byl?

13.3.2017 12:42

Ale ten pejsek na prvním videu se jeví vyrovnaně, radostně a snaživě. Tam žádný strach patrný není, kde se tedy vzal ?

13.3.2017 12:43

Fiona.Praha napsal(a):
Třeba PC ví, že byste to nemusela udýchat a mohla mlátit do klávesnice

Asi

13.3.2017 12:47

Https://www.youtube.com/watch?v=CR5yjJI5JCg.

13.3.2017 12:51

Zkuste vyhledávač yout...a pak Brix první krůčky.

13.3.2017 12:58

Píše mi tam, že video je nedostupné.
Podařilo se mi zhlédnout jen to s tou základní poslušností. Ale díky.

13.3.2017 12:59

Velmi snaživé štěndo...

ztracena,atlantida

13.3.2017 13:01
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Ale ten pejsek na prvním videu se jeví vyrovnaně, radostně a snaživě. Tam žádný strach patrný není, kde se tedy vzal ?

Asi protože je to vystříhané a nebyli tam podměty. Vidíte v okolí psa cizího co by na něj chtěl sahat? Nic nikde nemlátilo atd...

13.3.2017 13:02

Jo a teď ještě se mi spustilo to s Agility.

13.3.2017 13:04
Oťásek

XXX.XXX.241.210

scylla napsal(a):
Myslím, že je to o dost jinak, než popisujete:

Váš pejsek byl u hlídačů v cizím prostředí a stresoval, tak si stres ventiloval stejně, jako když jdete pryč tak, že na to nemá šablonu - ničí ze stresu. Vyčítavě se u toho netváří, protože ví, že bude asi kárán ve chvíli, kdy jsou někde roztahané hadry, takže nevítá a zkouší, co vy na to a konejší vás, tomu odpovídá i to lehké vrtění ocásku

Žádná pomsta se tedy nekoná.

Možná máte pravdu, jen nikdy nebyl za ten "nešvar kárán" neb víme, že chyba je na naší straně, nechali jsme ho samotného déle než je zvyklí. I když sám nebyl společnost mu doma vždy dělají 1-2 feny. Jinak s námi jezdí po této neblahé zkušenosti jako jediný člen našeho zvířecího gangu i na dovolené, pokud to jde, pašuju ho s sebou i na školení a vícedenní porady. Když vidí, že táhnu kufr k autu, vleze pod něj a chvíli trvá než ho ukecám aby vylezl...

Jednou jsme ho přistihli jak prohání v ohradě zajíce, chlap ho odvolal až asi na potřetí a to zvýšením hlasu /prostě pes se vzdaloval, tak zařval... hned se vrátil,... ale večer mu za to nach.cal do bačkor...to chlap teda trochu hartusil:):)

Jinak byl třeba přistižen jak stojí v kuchyni na stole, vyndává z misky sušenky /esíčka/ pod ním sedí vyrovnané tři fenky a on jim ty sušenky hází ze stolu za zem... /určitě za to nemohl, ukecaly ho, je malej, blbej:)/

A teď něco k tématu...jedna z našich fen je AUO. Ráno je venčena cca 3 hodiny na 5 ha, přes den je na zahradě cca 1ha, kde hlídá našeho starého hřebce:) a bránu, odpoledne zase až do večera lítá mezi ohradami a aktivně se účastní každého vyvádění i zavádění koní. Do toho stále nosí aport a čeká na jakýkoli povel... takže lítáme s koňmi tam a zpět, do toho házíme klacek, odkládáme ji, trénujeme "plížení", štěknutí na povel, ve stodole vyskáče x krát na balíky, ale zabavit ji uspokojivě je opravdu záhul a jsem ráda, že na to máme větší prostory a že nás je na to víc:)
Tenhle pes nebyl moje volba /já jsem fanoušek anglických buldoků /, dostala se k nám až jako odrostlé štěně a znovu a dobrovolně bych do tohoto plemene určitě nešla.

13.3.2017 13:13

Asi protože je to vystříhané a nebyli tam podměty. Vidíte v okolí psa cizího co by na něj chtěl sahat? Nic nikde nemlátilo atd...

Sama mám bázlivého psa...i když se mu nikdy nic špatného nepřihodilo, dalo mi opravdu hodně práce jeho strachy omezit a ty které zůstaly zvládat...ano taky se bojí rachejtlí a bouřky, ale má svojí paničku, která ho nedá a tak se při těchto zvucích přesune do mé blízkosti...vidí, že já jsem v klidu, tak to zvládne...to by on mohl říct o mě taky, mám strach z pavouků a jemu pavouci vůbec nevadí...
To, aby pes normálně fungoval...mě stálo hodiny a hodiny času...říkat psovi, že je srab by opravdu nepomohlo, ale přesvědčit psa, že vy jste bytost, která ho nedá, se kterou se nemusí bát nikoho a ničeho, že vám může na stopro věřit v každý situaci...o to jde...pak nemám problém se psem dojít ke koni a stačí koně pohladit a říct, že to je hodný malý koníček a pes ví, že je to v pohodě...

13.3.2017 13:16
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Jen, já fakt nechci poradit jak tyhle kousky "nešvary" psa odnaučit, my ho máme takového rádi:) Nechceme ho převychovat. Mělo to být fakt jen odlehčení tématu, protože kam se kouknu, je Atlantida...nešťastná ztracená Atlantida.

13.3.2017 13:21
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Píše mi tam, že video je nedostupné.
Podařilo se mi zhlédnout jen to s tou základní poslušností. Ale díky.

No jo, slečna ho honem smazala To je hrdinství V jednom z příspěvků píše, že se pes bál jí, matky... No a zázrak, po sotva třech týdnech je štěně veselé, hravé...

ztracena,atlantida

13.3.2017 13:29
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

xchipsy napsal(a):
No jo, slečna ho honem smazala To je hrdinství V jednom z příspěvků píše, že se pes bál jí, matky... No a zázrak, po sotva třech týdnech je štěně veselé, hravé...

Nic jsem nemusela mazat stačilo označit pouze jako soukromé. Protože se s tím pracovala to je zázrak co?

13.3.2017 13:32
Dotaz

XXX.XXX.110.146

xchipsy napsal(a):

Já teda nejsem nějaký kynolog, mě jen překvapilo, že k tomu p. Desenskému v pohodě a zvědavě šel. Čekala jsem, že bude prchat a ono ne.

13.3.2017 13:32
lavacca

XXX.XXX.218.25

Jeste dopoledne mi to šlo... tipuju, že to slečna radši smazala...

Upřímně jsem na to včera čučela s otevřenou pusou a to jsem to chytila někdy až od půlky... dneska jsem koukla i na ten začátek a teda klobouk dolů před psem, že z něj není ještě větší nervák... už jen pořídit si AUO jako psa ven, kdyz je to takhle komunikativní pes, co chce byt se smečkou...no, škoda mluvit. Fakt by mu bylo jinde mnohem mnohem líp...

Cele to video bylo akorát o pochlubeni se, co vše slečna doma ma a jak si jede svůj režim já, já, jen já...přece nesleví ze svých koníčku jen kvůli psovi, šmane...:/.

13.3.2017 13:38

Ale někteří psi na sebe sahat nenechají. Nevím, proč by měli. To není nic zavrženíhodného. Ale vás se nebál, teď se bojí. Přišlo mi, že se vás bojí víc než R.D.
Jiná je, že štěně AUO vypadá jako medvídek k pomilování, všichni ho chtějí ňachňat. Ale oni takoví nejsou ( tedy rozhodně ne všichni - moje fena taky teritorium hlídá a svůj majetek taky ).

13.3.2017 13:39
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Nic jsem nemusela mazat stačilo označit pouze jako soukromé. Protože se s tím pracovala to je zázrak co?

A teď tu o Červené Karkulce.
Takže vlastně je to tak, že jste si dovezla pohodové normální štěně, zkazila ho a pak šla brečet do TV, jaký je to "blbý" pes... Vám do rukou leda tak plyšáka

13.3.2017 13:40
lavacca

XXX.XXX.218.25

Dotaz napsal(a):
Já teda nejsem nějaký kynolog, mě jen překvapilo, že k tomu p. Desenskému v pohodě a zvědavě šel. Čekala jsem, že bude prchat a ono ne.

Dle mého z něj cítil ten klid... sama panička řekla, že se bála, aby se neserval s těmi chůvičkami... pro psa tak byl oporou spíš cizí člověk než vlastní pán, což je smutný...nota bene si nemůžu pomoct, ale dle mého se v určitých situacích ten pes sám paničky bojí ( no, nedivim se mu po tom řvaní u těch oslů...)

Psa si vzala jako odrostle štěně, dal s nim nepracovala a pak se divila... :/.

13.3.2017 13:47
Dotaz

XXX.XXX.110.146

lavacca napsal(a):
Dle mého z něj cítil ten klid... sama panička řekla, že se bála, aby se neserval s těmi chůvičkami... pro psa tak byl oporou spíš cizí člověk než vlastní pán, což je smutný...nota bene si nemůžu pomoct, ale dle mého se v určitých situacích ten pes sám paničky bojí ( no, nedivim se mu po tom řvaní u těch oslů...)

Jj, kdyby vedle mě zařval osel, tak se leknu taky. smajlík

https://www.youtube.com/watch?v=EI4mutjhwJI.

13.3.2017 13:53
Dotaz

XXX.XXX.110.146

lavacca napsal(a):

Vy jste asi nemyslela řvaní těch čtvernožců, že? Jsem to nějak blbě pochopila a blbě to asi i vyznělo.

13.3.2017 13:56
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Oťásek:

Jinak byl třeba přistižen jak stojí v kuchyni na stole, vyndává z misky sušenky /esíčka/ pod ním sedí vyrovnané tři fenky a on jim ty sušenky hází ze stolu za zem... /určitě za to nemohl, ukecaly ho, je malej, blbej:)

Prdlajs, on nechtěl, musel. Fenky ho tam vysadily a nechtěly ho pustit dolů

13.3.2017 14:05

Ještě k tomu vašemu zalézání, když máte problém, nemáte náladu ( nechce se mi hledat, kde to píšete ).
Každý máme někdy problém, špatnou náladu, únavu, nemoc.
Mívala jsem dva psy. Když jsem někdy přišla domů fakt hotová ( psychicky i fyzicky - nikomu jen nesvítí sluníčko ), sedla jsem hned za dveřma, psi mi vrazili hlavy do klína, já jim dala jasně najevo, že oni za to nemůžou, že to bude dobrý. Chvíli jsme se utěšovali navzájem... až jsem se vzpamatovala, šlo se ven. Za každého počasí - měla jsem hodně temperamentní plemeno.

13.3.2017 14:16
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Ještě k tomu vašemu zalézání, když máte problém, nemáte náladu ( nechce se mi hledat, kde to píšete ).
Každý máme někdy problém, špatnou náladu, únavu, nemoc.
Mívala jsem dva psy. Když jsem někdy přišla domů fakt hotová ( psychicky i fyzicky - nikomu jen nesvítí sluníčko ), sedla jsem hned za dveřma, psi mi vrazili hlavy do klína, já jim dala jasně najevo, že oni za to nemůžou, že to bude dobrý. Chvíli jsme se utěšovali navzájem... až jsem se vzpamatovala, šlo se ven. Za každého počasí - měla jsem hodně temperamentní plemeno.

Naprostý souhlas! Každý máme někdy "den blbec", všechno a všichni nás štvou, všichni nám ubližují, "nikdo mě nemá rááád...nikdo si se mnou nechce hrááát" A v takových chvílích mnohem rychleji oblékám "venkovní hadry" a vyrážím ven. Léto, zima, vedro, mráz, sníh...to je totálně fuk. Procourat les, sednout na chvíli někde na pařez, to je terapie! A ne prásknout dveřma, svalit se na gauč ksich*em do zdi a nechte mě bejt...

13.3.2017 14:16
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Fiona.Praha napsal(a):
Oťásek:

Jinak byl třeba přistižen jak stojí v kuchyni na stole, vyndává z misky sušenky /esíčka/ pod ním sedí vyrovnané tři fenky a on jim ty sušenky hází ze stolu za zem... /určitě za to nemohl, ukecaly ho, je malej, blbej:)

Prdlajs, on nechtěl, musel. Fenky ho tam vysadily a nechtěly ho pustit dolů

Myslíte jako šikana jooo? , No, budu to muset prověřit! Všude kamery!

13.3.2017 14:19
lavacca

XXX.XXX.218.25

Dotaz napsal(a):
Vy jste asi nemyslela řvaní těch čtvernožců, že? Jsem to nějak blbě pochopila a blbě to asi i vyznělo.

Nene, na oslíky to nebylo. ;).

13.3.2017 14:19

lavacca napsal(a):
Jeste dopoledne mi to šlo... tipuju, že to slečna radši smazala...

Upřímně jsem na to včera čučela s otevřenou pusou a to jsem to chytila někdy až od půlky... dneska jsem koukla i na ten začátek a teda klobouk dolů před psem, že z něj není ještě větší nervák... už jen pořídit si AUO jako psa ven, kdyz je to takhle komunikativní pes, co chce byt se smečkou...no, škoda mluvit. Fakt by mu bylo jinde mnohem mnohem líp...

Cele to video bylo akorát o pochlubeni se, co vše slečna doma ma a jak si jede svůj režim já, já, jen já...přece nesleví ze svých koníčku jen kvůli psovi, šmane...:/.

Aha, díky

Barča.S

13.3.2017 14:22
Barča.S

XXX.XXX.252.37

Když už se tu všichni tak krásně navážíte do Atlantidy tak pojďme si to srovnat třeba s Colinem.
Panička vyrovnaná a pes psychicky na tom hůře než Brix. Co víme kde co v tom je. U Brixe je jeden velký problém NEVYBĚHANOST. Když si najde čas panička tak pes se dá dokupy. Nějaký tvrdý povel bych neřešila je klidně možné a více než pravděpodobné že Atlantida byla prostě jen ve stresu.

Smazaná videa: Slečna se jen snaží podle psychologa útect. Vaše diskuze dosahuje přesně opačného účinku. Stahuje se a prchá a na tomhle přesně jsou biti ta nebohá zvířata. Ale tak si ulevujte ale pamatujte si že tyhle vaše články se pravděpodobně promítnou do chování k zvířatům že slečna zaleze do úlity a to odnese hlavně Brix takže

Očividně si tu i Koníčkáři od hnoje vyřizují se slečnou účty. Snorlax pravděpodobmně i soukromé spory. Očividně se znají soukromě. Že vám není hanba. Asi na vás slečna taky něco ví a bude to špína proto se schováváte za anonym značí to už i vaše paranoa.

Radši tu budete házet nějakými dohodami které ve finále ani nedodržíte zajděte si sama k psychologovi taky by se vám zdáse hodil.

A když už jsme u toho Atlantida udělala alespoň nějaký pokrok sice malý ale byl.

Co udělala předchozí panička toho Colina? Za měsíc je výsledek 0. Po měsíci byl ve stavu v jakém byl u p. Desenského. Panička to měla na háku. Nějaká důslednost? tam žádná nebyla. Tady aspoň se povedlo Brixe dát dohromady s koněm a tím se vyřešilo více problémů najednou.

13.3.2017 14:26

Barča.S napsal(a):
Když už se tu všichni tak krásně navážíte do Atlantidy tak pojďme si to srovnat třeba s Colinem.
Panička vyrovnaná a pes psychicky na tom hůře než Brix. Co víme kde co v tom je. U Brixe je jeden velký problém NEVYBĚHANOST. Když si najde čas panička tak pes se dá dokupy. Nějaký tvrdý povel bych neřešila je klidně možné a více než pravděpodobné že Atlantida byla prostě jen ve stresu.

Smazaná videa: Slečna se jen snaží podle psychologa útect. Vaše diskuze dosahuje přesně opačného účinku. Stahuje se a prchá a na tomhle přesně jsou biti ta nebohá zvířata. Ale tak si ulevujte ale pamatujte si že tyhle vaše články se pravděpodobně promítnou do chování k zvířatům že slečna zaleze do úlity a to odnese hlavně Brix takže

Očividně si tu i Koníčkáři od hnoje vyřizují se slečnou účty. Snorlax pravděpodobmně i soukromé spory. Očividně se znají soukromě. Že vám není hanba. Asi na vás slečna taky něco ví a bude to špína proto se schováváte za anonym značí to už i vaše paranoa.

Radši tu budete házet nějakými dohodami které ve finále ani nedodržíte zajděte si sama k psychologovi taky by se vám zdáse hodil.

A když už jsme u toho Atlantida udělala alespoň nějaký pokrok sice malý ale byl.

Co udělala předchozí panička toho Colina? Za měsíc je výsledek 0. Po měsíci byl ve stavu v jakém byl u p. Desenského. Panička to měla na háku. Nějaká důslednost? tam žádná nebyla. Tady aspoň se povedlo Brixe dát dohromady s koněm a tím se vyřešilo více problémů najednou.

Kromě nevyběhanosti Vám tam jednoznačně chybí psychické zabavení a vztah s majitelkou.

13.3.2017 14:28
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Barča.S napsal(a):

To je mi náhodička .
Když neví Atlantida kudy kam, objevíte se zčista jasna Vy a obhajujete ji, vysvětlujete za ni.
Proto nepřihlášené nicky.
Máte nás všechny padlé na hlavu?

Barča.S

13.3.2017 14:46
Barča.S

XXX.XXX.252.37

Kromě nevyběhanosti Vám tam jednoznačně chybí psychické zabavení a vztah s majitelkou.

Ano to ano ale to by se mohlo s těmi procházkami právě zvednout. Aportíky, hry v létě třeba i to koupání.

Na konci pejsek vypadal šťasněji zdá se mi to?

Potřebovala by asi trošku slečna podpořit, kdyby třeba dostala podporu tak by se to hýbalo rychleji, ale vy hledáte jen to špatné. Stačilo by ocenit i ten konec.

Ano i to že chtěla ukázat co všechno má je volání o pozornos a to je to smutné
Bude to souviset s pocitem málocennosti, postradatelnosti.

Je to psychicky ubitý a zlomený člověk který nevěří okolí ani sama sobě. Proto nejde k psychologovi. Nevěří prostě lidem, už očividně nevěří ani zvířatům. Slečna se mnou zatím odmítá i komunikovat. Neumím si ani představit čím vším si člověk s takovímhle vzorcem chováním a psychickýmu stavu prošel

Tohle se vidí málokdy. Slečna je mladá a už si nese takovéhle šrámy. Žije ve vežení. Nejhorší je nedůvěra, ale komu dnes můžete věřit?

JEN SE PODÍVEJTE JAK SE K NÍ CHOVALI DÁMY LORDI OD TĚCH HEREK A vesele tu pokračují v psychickém deptání mladého člověka který neví jak žít. Už vás propíráme u koní tak se jděte vztekat tam. Co to jako je? Tohle už je ale fakt šikana od lidí z konské diskuze a to mi potvrdil psicholog taktéž.

To je ukázka a pak tu dělají slušné všeználky, a omlouvají to že se slečna jen vymlouvala a ono místo výmluv to byla jen očividná opatrnost. Ano je asi dobré v bahně sněhu a ledu honit koně na provaze dokola nebo jít na procházku na zledovatělém povrchu. Koním nerozumím takže do toho mluvit nebudu.

Barča.S

13.3.2017 14:49
Barča.S

XXX.XXX.252.37

Fiona.Praha napsal(a):
To je mi náhodička .
Když neví Atlantida kudy kam, objevíte se zčista jasna Vy a obhajujete ji, vysvětlujete za ni.
Proto nepřihlášené nicky.
Máte nás všechny padlé na hlavu?

Neobhajuji jí. Já narozdím od vás chci pomoci tomu psovi a pochopit paničku. Na diskuze chodím ale nereáguji jen pročítám nebudu se registrovat kvůli jednomu vláknu.

Atlantido: Už sem nepiště běžte radši ven s pejskem jsou to jen hloupá slova ještě hloupějších lidí. Říká se že papír snese vše.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2017 14:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Nepotřebuji aby mě někde někd obhajoval. Můžete jít víte kam. Domyslete si to sami.

13.3.2017 14:52

Barča.S napsal(a):
Ale tak si ulevujte ale pamatujte si že tyhle vaše články se pravděpodobně promítnou do chování k zvířatům že slečna zaleze do úlity a to odnese hlavně Brix takže

Myslím, že tady patřím k těm mírnějším diskutujícím...a málokdy volím ostřejší slova, ale tentokrát musim...slečna ať si zaleze třeba do pr...e ať se dá dohromady a pak ať si tedy pořizuje zvířata, pes by pro ní udělal, co by jí na očích viděl a ona si zaleze do ulity...
Pes mě nikdy nemůže zklamat...max já můžu zklamat psa...a myslím, že tenhle pes by měl právo být hodně zklamaný...

A chci ještě říct, prostě mi to nedá...nesoudím lidi podle vzhledu nebo počtu kil, ale myslela jsem, že i koně mají nějakou nosnost a být jako slečna (i když možná váží míň než to v televizi vypadá), tak ani na koně nelezu...bylo by mi ho líto...

13.3.2017 14:53
scylla

XXX.XXX.150.32

Barča.S napsal(a):
Ano to ano ale to by se mohlo s těmi procházkami právě zvednout. Aportíky, hry v létě třeba i to koupání.

Potřebovala by asi trošku slečna podpořit, kdyby třeba dostala podporu tak by se to hýbalo rychleji, ale vy hledáte jen to špatné. Stačilo by ocenit i ten konec.

Je to psychicky ubitý a zlomený člověk který nevěří okolí ani sama sobě. Proto nejde k psychologovi. Nevěří prostě lidem, už očividně nevěří ani zvířatům. Slečna se mnou zatím odmítá i komunikovat. Neumím si ani představit čím vším si člověk s takovímhle vzorcem chováním a psychickýmu stavu prošel

Tohle se vidí málokdy. Slečna je mladá a už si nese takovéhle šrámy. Žije ve vežení. Nejhorší je nedůvěra, ale komu dnes můžete věřit?

JEN SE PODÍVEJTE JAK SE K NÍ CHOVALI DÁMY LORDI OD TĚCH HEREK A vesele tu pokračují v psychickém deptání mladého člověka který neví jak žít. Už vás propíráme u koní tak se jděte vztekat tam. Co to jako je? Tohle už je ale fakt šikana od lidí z konské diskuze a to mi potvrdil psicholog taktéž.

To je ukázka a pak tu dělají slušné všeználky, a omlouvají to že se slečna jen vymlouvala a ono místo výmluv to byla jen očividná opatrnost. Ano je asi dobré v bahně sněhu a ledu honit koně na provaze dokola nebo jít na procházku na zledovatělém povrchu. Koním nerozumím takže do toho mluvit nebudu.

Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Tady se lidé snažili hledat ty zůsoby, vy okecáváte důvody. Tady je psí diskuse, tady se řeší to, jak se lidi chovají ke psům. Nebudeme litovat slečnu, jak se k ní chovají lidé.

13.3.2017 14:55
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Antantido a Barčo, nemohly byste si založit vlastní diskusi na téma Antantida, ztracený případ a tam rozebírat její traumata a co říkal psycholog (nebo psicholog), kdo komu chce a jak pomoci atd?

Tak nějak si myslím, že do diskuse na téma čt1-Desenský nepatří obhajoba někoho, komu údajně ubližovali na jiné diskusi a rozebírání jeho psychického stavu.

13.3.2017 14:56

Barča.S napsal(a):

Proč se vyjadřujete tak agresivně k těm koním?

13.3.2017 15:09
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Je to psychicky ubitý a zlomený člověk který nevěří okolí ani sama sobě. Proto nejde k psychologovi. Nevěří prostě lidem, už očividně nevěří ani zvířatům.

Tohle může mnohé vysvětlovat, ale rozhodně ji to neomlouvá! To je jako plakat nad vrahem, který umlátil svou matku - no jo, je to chudák, ona ho v dětství bila...
Uvědomte si, že to zvíře se nemůže bránit! Je na ní zcela závislé a ona mu vědomě ubližuje. Kecy typu "Nemám čas..." jsou jen kecy. Buď nebudu mít plnej barák zvířat, když teda nemám čas a náladu a nevím co ještě, no a když už teda tolik zvířat "potřebuju", tak holt tomu budu muset něco obětovat. Já taky nemám času na rozdávání a taky nemám mnohdy náladu, a co jako? Tak nechám dobytek hladem a v hnoji, protože venku prší a než vyvezu 4 kolečka, tak zmoknu a bude mi zima?

13.3.2017 15:09
balisek

XXX.XXX.131.211

Zhédla jsem videa psa coby štěněte a teď už jsem z toho vážně naprostý jelen. Takže jsou jen dvě možnosti:
1. Buď je pes více-méně v pořádku a majitelka si vymýšlí jakési umělé pseudoproblémy, aby se mohla producírovat v televizi.
2. Pes je opravdu takový, jak ho popisuje a pak je na pováženou, že někdo dokáže kvůli vlastním nenaplněným ambicím takovým způsobem "zazdít" a posléze zdevastovat původně důvěřivé a spolupracující zvíře.

A jen tak na okraj, slečno "Barčo" - pokud je někdo skutečně hluboký introvert uzavřený do sebe, odmítající kontakt s lidmi a stižený depresemi, nepůjde se promenovat do TV show před celým národem.

13.3.2017 15:26

balisek napsal(a):
Zhédla jsem videa psa coby štěněte a teď už jsem z toho vážně naprostý jelen. Takže jsou jen dvě možnosti:
1. Buď je pes více-méně v pořádku a majitelka si vymýšlí jakési umělé pseudoproblémy, aby se mohla producírovat v televizi.
2. Pes je opravdu takový, jak ho popisuje a pak je na pováženou, že někdo dokáže kvůli vlastním nenaplněným ambicím takovým způsobem "zazdít" a posléze zdevastovat původně důvěřivé a spolupracující zvíře.

A jen tak na okraj, slečno "Barčo" - pokud je někdo skutečně hluboký introvert uzavřený do sebe, odmítající kontakt s lidmi a stižený depresemi, nepůjde se promenovat do TV show před celým národem.

Pravda je někde napůl cesty.
Část jsou pseudoproblémy ( viz: skáče na vrata a dělá to rány, bojí se petard - kolik já trávila Silvestrů s minulým psem v koupelně-...atd )
Druhá pravda je ta, že ho kvůli svým ambicím "zazdila" a pes se bojí hlavně jí.
A s tou televizí máte absolutní pravdu. Kdyby ji někde zastihli, přistihli a natočili, ale ona tam šla sama. Ta má sebevědomí ( ku podivu ) až na půdu.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2017 16:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Protože tyto dvě přezdívky jsou jedna osoba, která na koních neuspěla, tak to asi teď zkouší přes psy.

13.3.2017 16:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

Barča.S napsal(a):
Neobhajuji jí. Já narozdím od vás chci pomoci tomu psovi a pochopit paničku. Na diskuze chodím ale nereáguji jen pročítám nebudu se registrovat kvůli jednomu vláknu.

Atlantido: Už sem nepiště běžte radši ven s pejskem jsou to jen hloupá slova ještě hloupějších lidí. Říká se že papír snese vše.

Tak s tím chozením ven, jste ji fakt pomohla. To by se musela zvednout od PC a jít ven, óóooo hrůzo
Proč sedí u počtače, když je venku teplo a docela fajn?

13.3.2017 16:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Potrefená husa?

13.3.2017 16:59
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

sisi58 napsal(a):
Tak s tím chozením ven, jste ji fakt pomohla. To by se musela zvednout od PC a jít ven, óóooo hrůzo
Proč sedí u počtače, když je venku teplo a docela fajn?

Jo a Vy víte, jaké je počasí mezi Nymburkem a Poděbrady?

13.3.2017 17:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

To Barča
"To je ukázka a pak tu dělají slušné všeználky, a omlouvají to že se slečna jen vymlouvala a ono místo výmluv to byla jen očividná opatrnost. Ano je asi dobré v bahně sněhu a ledu honit koně na provaze dokola nebo jít na procházku na zledovatělém povrchu. Koním nerozumím takže do toho mluvit nebudu."
Opravdu koním nerozumíte. Bez pardonu.
Vyškubnete kousek z diskuze a máváte tu s ním pejskařům nad hlavou.

Kupte si s Atlantidou Tamagotchi a může při péči o ně sedět doma na zadnici a když chcípne, tak se nic nestane.
Proč já se zase rozčiluji?!
Asi proto, že boj s blbostí prostě nikdo nemůže vyhrát!

13.3.2017 17:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

Fiona.Praha napsal(a):

Určitě ne takové, aby se v něm nedal venčit pes! A mám Vás
https://www.meteoblue.com/cs/po%C4%8Das%C3%AD/p%C5%99edpov%C4%9B%C4%8F/t%C3%BDden/pod%C4%9Bbrady_%C4%8Cesko_3068107
Snad to půjde otevřít.

13.3.2017 17:08
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Fiona.Praha napsal(a):

Určitě pěkné U nás tedy ano, my se před chvílí vrátily. Sice jsme byly "jen" hodinu a "jen" 3,5 kilometru, ale paráda

13.3.2017 17:13
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

sisi58 napsal(a):
Určitě ne takové, aby se v něm nedal venčit pes! A mám Vás
https://www.meteoblue.com/cs/po%C4%8Das%C3%AD/p%C5%99edpov%C4%9B%C4%8F/t%C3%BDden/pod%C4%9Bbrady_%C4%8Cesko_3068107
Snad to půjde otevřít.

No, dorekta, kdo by do toho šel? Ještě když má slabou imunitu a pak z toho není rýmička jako u jiných, ale ohrožuje ho to skoro na životě.
8 nad nulou, bez deště, to si snad ten pes na dvoře vystačí sám, ne?

Tady je stejně, nemám dvůr, musím ven riskovat své zdraví, ach jo

13.3.2017 17:26
mojipsi

XXX.XXX.2.3

No původně jsem nechtěla přispívat, ale nedá mi to.Déle jak 22 let cvičím psy, některé i na celkem slušné úrovni, ale o tom psát nechci.Jsem po těžkém úrazu a mám sníženou imunitu, jsem kvůli tomu invalidní, mám ID 2.stupně, denně mám bolesti a přesto jdu za každého počasí se psy ven, protože mám i pracovní plemena a ti zaměstnat potřebují i když prší, nebo je mráz.
Nejvíc mě dokáže vytočit: ven se mi nechce tak nejdem, dop-dele já když mohla, tak jsem běhala se psy běžně 8-10 km, jasně dokážu pochopit že ne každý je na pohyb, ale v tom případě si nepořídím AUO, ano pes líbivý, ale taky pracovní.Na ztracené atlantidě visel očima a čekal, kdy bude moct něco splnit.Že neudělal zkoušky, za to může ale pouze majitelka, pes nebyl dobře připravený, mě se nestalo, že by jeden ze psů a za ty léta mi jich prošlo pod rukama mraky, neudělal zkoušky, jen jednou, ale to jsem musela odstoupit, když se pes zranil při venčení před zkouškami.

13.3.2017 17:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

mojipsi napsal(a):
No původně jsem nechtěla přispívat, ale nedá mi to.Déle jak 22 let cvičím psy, některé i na celkem slušné úrovni, ale o tom psát nechci.Jsem po těžkém úrazu a mám sníženou imunitu, jsem kvůli tomu invalidní, mám ID 2.stupně, denně mám bolesti a přesto jdu za každého počasí se psy ven, protože mám i pracovní plemena a ti zaměstnat potřebují i když prší, nebo je mráz.
Nejvíc mě dokáže vytočit: ven se mi nechce tak nejdem, dop-dele já když mohla, tak jsem běhala se psy běžně 8-10 km, jasně dokážu pochopit že ne každý je na pohyb, ale v tom případě si nepořídím AUO, ano pes líbivý, ale taky pracovní.Na ztracené atlantidě visel očima a čekal, kdy bude moct něco splnit.Že neudělal zkoušky, za to může ale pouze majitelka, pes nebyl dobře připravený, mě se nestalo, že by jeden ze psů a za ty léta mi jich prošlo pod rukama mraky, neudělal zkoušky, jen jednou, ale to jsem musela odstoupit, když se pes zranil při venčení před zkouškami.

Ale Vy NEJSTE ztracená atlantida, Vy nevíte, jak je to těžké s jejím hendikepem. Jak se musí přemáhat a usilovat, aby dělala alespoň to, co dělá.
Tak na ni nebuďte ošklivá, Vy jedna!

Sarah01

14.3.2017 08:34
Sarah01

XXX.XXX.11.195

Teď jsem se na to koukla na youtube a teda nevím, ale opravdu nechápu, proč má slečna tolik zvířat, když na ně nemá čas? Tak musím chodit do práce a vydělávat na hypotéku, ale nemám koně a australáka, mám morčata a zlaťáka a ven teda chodím i s rýmou, na tu se přece neumírá.

Accuracy

14.3.2017 09:24
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Fiona.Praha napsal(a):
Třeba od ní psa někdo koupí nebo ho daruje. Ale to neznamená, že si nepořídí jiného, který se bude mít stejně fajn pod lavičkou

Zajímalo by mne, jestli je normální, že pes ze dvorku nechce být v boudě.
Ona tvrdila, že v boudě nechce být, radši pod lavičkou. Že ho na zimu nevyčesává, aby nepromrzl a tak jsem si říkala - kde spí? V boudě ne, pod lavičkou beton, do baráku nesmí.

Normální to je - nebo za jistých okolností může být. Vezmeme-li v potaz kvalitní izolovanou boudu, přes léto se bouda hodně prohřeje od sluníčka, ale kvůli izolaci se špatně chladí. Pak je tam psům horko, některým i v noci.
A je to důvod, proč můj pes má k dispozici venkovní verandu, ve které má svůj koutek, na zemi má měkký vatovaný kabát a koberec.

14.3.2017 10:57
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Sarah01 napsal(a):
Teď jsem se na to koukla na youtube a teda nevím, ale opravdu nechápu, proč má slečna tolik zvířat, když na ně nemá čas? Tak musím chodit do práce a vydělávat na hypotéku, ale nemám koně a australáka, mám morčata a zlaťáka a ven teda chodím i s rýmou, na tu se přece neumírá.

..a teda nevím, ale opravdu nechápu, proč má slečna tolik zvířat, když na ně nemá čas? - to je právě to, co si myslím také. Nemá čas, náladu, nechce se jí o ně starat, ale musí je mít. Proč?!? Tak si pořídím jedno zvíře a tomu věnuju všechen svůj volný čas. Nebo ty králíky, či co to má, ti toho venčení a výcviku nejspíš tolik nepotřebují. Celý den pracuju v zahradě, což je celkem náročná práce, na rozdíl třeba od sezení v kanclu(tam je to zase o hnusném stereotypu a bolestech zad) Také se mi kolikrát nechce ještě se psem šlapat 6-7km, ale jde vždycky jen o to se dokopat a vyjít. Jak za sebou zavřu bránu a už se musím soustředit na psa a okolí, tak jsem najednou šťastná a spokojená a strašně ráda, že jsem šla. A když prší či sněží(z čehož tu mám radost největší) a ani nikdo není venku, je tu božský klid, v lese to ševelí do listí, připadám si jako v ráji. Domů přijdu s mokrou hlavou, muž si klepe na čelo a já jsem v euforii, která mi vydrží ještě dost dlouho. To by slečně mohlo také pomoct. Otázkou je, jestli ona nemá ráda jen a jen sebe...

14.3.2017 11:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Accuracy napsal(a):
Normální to je - nebo za jistých okolností může být. Vezmeme-li v potaz kvalitní izolovanou boudu, přes léto se bouda hodně prohřeje od sluníčka, ale kvůli izolaci se špatně chladí. Pak je tam psům horko, některým i v noci.
A je to důvod, proč můj pes má k dispozici venkovní verandu, ve které má svůj koutek, na zemi má měkký vatovaný kabát a koberec.

Mí psi také chodí do boudy jen vyjímečně, v zimě na noc a za ošklivého počasí(to už ale musí být něco) Jinak leží někde před barákem, u vchodu, u komína, před garáží. Bouda je vedle domu. I když jsme se snažili vybrat místo tak, aby měli přehled, málokdy se to asi povede ke spokojenosti všech(a možnosti také bývají většinou omezené).

14.3.2017 11:09

lesnížínka napsal(a):
..a teda nevím, ale opravdu nechápu, proč má slečna tolik zvířat, když na ně nemá čas? - to je právě to, co si myslím také. Nemá čas, náladu, nechce se jí o ně starat, ale musí je mít. Proč?!? Tak si pořídím jedno zvíře a tomu věnuju všechen svůj volný čas. Nebo ty králíky, či co to má, ti toho venčení a výcviku nejspíš tolik nepotřebují. Celý den pracuju v zahradě, což je celkem náročná práce, na rozdíl třeba od sezení v kanclu(tam je to zase o hnusném stereotypu a bolestech zad) Také se mi kolikrát nechce ještě se psem šlapat 6-7km, ale jde vždycky jen o to se dokopat a vyjít. Jak za sebou zavřu bránu a už se musím soustředit na psa a okolí, tak jsem najednou šťastná a spokojená a strašně ráda, že jsem šla. A když prší či sněží(z čehož tu mám radost největší) a ani nikdo není venku, je tu božský klid, v lese to ševelí do listí, připadám si jako v ráji. Domů přijdu s mokrou hlavou, muž si klepe na čelo a já jsem v euforii, která mi vydrží ještě dost dlouho. To by slečně mohlo také pomoct. Otázkou je, jestli ona nemá ráda jen a jen sebe...

Přesně tak to mám já...když razíme ráno v pět na prochajdu, aby se pesani trochu utahali než jdu do práce...je tma, hnusně, fouká, poprchává...já mám naspáno pár hodin, no mohla bych se otočit a spát dál, pesani procházku striktně nevyžadujou, ale...
Jakmile jsme venku z baráku, tak to "nechtění" ze mě spadne a když pak dorazíme zpátky, tak tak jsem šťastná, nabitá endorfiny, nabitá energií...no druhý den se to mé ranní "nechtění" opakuje...ano jde o to se dokopat, oblíknout a vyrazit...

14.3.2017 11:28
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Accuracy napsal(a):

Koukal/a jste na video? Máte dojem, že v prosinci (Altantida tu psala o silvestru) nebo teď, je bouda tak vyhřátá, že tam pes nechce být? A zřejmě dobrovolně leží pod lavičkou na betonu.

Nemám dvorek, ale to bych prostě nedopustila. Chápu, že třeba nechápu potřeby psa, ale tak vysleduji, že třeba rád leží pod lavičkou kdekoliv nebo se mu líbí to místo, kde je zrovna lavička a nějak to vyřeším, ne? Na videu s NO měla boudu v kotci, proč tenhle pes spí pravděpodobně na betonu?
Pes je smečkové zvíře a když už nemůže být v domě se svou smečkou, tak by mu aspoň neměla být zima ani horko a nemělo by na něj pražit sluníčko, foukat, pršet a sněžit.

14.3.2017 12:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

Hloupí lidé budou i nadále argumentovat stejně a neustoupí ze své pozice - bez ohledu na jakékoli platné argumenty. To také znamená, že si ani nevšimnou, pokud je jiná osoba více inteligentní a kompetentní. Toto nadhodnocení se nazývá Dunning-Krugerův efekt.
Je to poznávací zaujatost, která způsobuje, že méně kompetentní lidé přeceňují své schopnosti a zároveň podceňují kompetence druhých.

Zdroj: http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/184506-jak-poznate-ze-jste-inteligentni-hloupi-lide-maji-pet-navyku-ktere-chytri-nemaji-tvrdi-vedci/.

14.3.2017 12:37

"Pak je tam psům horko, některým i v noci. "
a některým i v zimě a některým vadí ten uzavřený prostor a někteří dají přednost být co nejblíž lidem, takže leží u dveří a někteří to u dveří volí jako strategické místo ku hlídání (a někteří ze strany vnější a někteří z té vnitřní)...

"třeba rád leží pod lavičkou kdekoliv nebo se mu líbí to místo, kde je zrovna lavička a nějak to vyřeším, ne? Na videu s NO měla boudu v kotci, proč tenhle pes spí pravděpodobně na betonu?
Pes je smečkové zvíře a když už nemůže být v domě se svou smečkou, tak by mu aspoň neměla být zima ani horko a nemělo by na něj pražit sluníčko, foukat, pršet a sněžit. "

ad místo pod lavičkou - viz má předchozí poznámka
ad beton - a někteří dají přednost betonu, dlažbě či ledu před trávou či čímkoliv měkkým a nedejbože hřejivým, a čím víc mráz tím líp, a v takové vánici se nechat zasněžit labůžo...

a samozřejmě někteří dají přednost mámině posteli (a někteří to dokonce mají příkazem! )

to jenom obecné poznámky bez jakékoliv návaznosti k výše probíranému a propíranému...

14.3.2017 12:37

Fiona.Praha napsal(a):
Koukal/a jste na video? Máte dojem, že v prosinci (Altantida tu psala o silvestru) nebo teď, je bouda tak vyhřátá, že tam pes nechce být? A zřejmě dobrovolně leží pod lavičkou na betonu.

Nemám dvorek, ale to bych prostě nedopustila. Chápu, že třeba nechápu potřeby psa, ale tak vysleduji, že třeba rád leží pod lavičkou kdekoliv nebo se mu líbí to místo, kde je zrovna lavička a nějak to vyřeším, ne? Na videu s NO měla boudu v kotci, proč tenhle pes spí pravděpodobně na betonu?
Pes je smečkové zvíře a když už nemůže být v domě se svou smečkou, tak by mu aspoň neměla být zima ani horko a nemělo by na něj pražit sluníčko, foukat, pršet a sněžit.

V žádném případě se nechci zastávat atlantidy.
Ale nedá mi nereagovat na to vaše "...to bych prostě nedopustila.".
Jsou psi, kteří do boudy nevlezou nikdy. Nemají tu potřebu. Dokonce jsou psi, kteří nemají stálé místo ke spaní, ale spí na místě, které jim zrovna v té chvíli vyhovuje. Takového psa byste nedonutila vlézt a spát někde, kde nechce. Tedy, donutila, ale to by bylo přímé násilí, s tím, že byste ho v boudě musela zabarikádovat. Nebo přivázat na místě, na kterém byste chtěla, aby byl. A koberec nebo pelech pod psem byste musela přilepit.

Naše kavkazanka má k dispozici zastřešený kotec, který je stále otevřen, v něm boudu, může spát na verandě, na kterou má neomezený přístup a kde je koberec, ale většinou spí na trávníku, a to i když prší, sněží, či pálí slunce. Spává i na dlážděném chodníku, v písku, nebo na jehličí,.. Když jí místo nevyhovuje, přesune se, např. ze slunce do stínu, nebo pod smrky, nebo do sklepa,..

Accuracy

14.3.2017 12:41
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Fiona.Praha napsal(a):

První odstavec Vaší reakce je irelevantní.
Já reagovala na citovaný příspěvek. A tam se o prosinci nebo Silvestru vůbec nepíše. Tam se ptáte: Zajímalo by mne, jestli je normální, že pes ze dvorku nechce být v boudě.
Takže ano, obecně normální to je, což samozřejmě nic nemění na faktu, že v tomto případě je to důsledek mizerné péče.
Se zbytkem Vaší reakce naprosto souhlasím.

14.3.2017 12:42

Fiona.Praha napsal(a):

Rodiče mého psa také nechtěli využívat boudu, raději leželi na otevřené verandě, co nejblíž u dveří...majitelka jim tam zbudovala "přístěnek"...takovou boudu bez čelní desky, aby na ně nepršelo a nefoukalo, tam maj deku a jak si vegetěj...(teda vegetili, už jsou za duhovým mostem).

14.3.2017 13:40
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Hmn, balu, Accuracy a sardullah:

Pokud máte dojem, že všichni píšete o nejlepší variantě pro "bydlení" AUO Brixe z TV pořadu Kočka nebo pes, tak OK. Já si to nemyslím.
Nic méně, ten chudák pes v TV je Atlantidy, ne můj

14.3.2017 13:46

Fiono, za prvé kvůli eliminaci nedorozumění používám citace, na něž reaguji (a ty nesměřovaly k žádnému konkrétnímu zvířeti ale obecně k živočišnému druhu), a za druhé zcela jasně a domnívám se srozumitelně na závěr svého příspěvku píšu :

"to jenom obecné poznámky bez jakékoliv návaznosti k výše probíranému a propíranému..."

víš...?

14.3.2017 14:09

Fiona.Praha napsal(a):

Pokud máte dojem, že všichni píšete o nejlepší variantě pro "bydlení" AUO Brixe z TV pořadu Kočka nebo pes, tak OK. Já si to nemyslím.

Ne, Fiono, pouze reaguji na tvoje prohlášení, které jsem ocitovala ve svém příspěvku.

Accuracy

14.3.2017 14:28
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Ne, Fiono, pouze reaguji na tvoje prohlášení, které jsem ocitovala ve svém příspěvku.

Asi tak. Ale já jsem zvyklá, že se s Fionou míjím na elementární úrovni komunikace. Nepovažuju to za chybu ani jedné ze zúčastněných.

14.3.2017 17:57

Dneska si klepu po rameni. Mám zásluhu. Rozmluvila jsem australáka do bytu rodince se dvěma malými dětmi. Nejdřív mi zobdivovali psici a potom se vyjádřili, že o AUO uvažují, že původně chtěli borderu, ale ty prý jsou moc divoké, tak si vybrali AUO. Tak jsem jim v barvách vylíčila život s mladým australákem a vzdali to ( snad ).

14.3.2017 18:09

Přesně tak to mám já...když razíme ráno v pět na prochajdu, aby se pesani trochu utahali než jdu do práce...je tma, hnusně, fouká, poprchává...já mám naspáno pár hodin, no mohla bych se otočit a spát dál, pesani procházku striktně nevyžadujou, ale...
Jakmile jsme venku z baráku, tak to "nechtění" ze mě spadne a když pak dorazíme zpátky, tak tak jsem šťastná, nabitá endorfiny, nabitá energií...no druhý den se to mé ranní "nechtění" opakuje...ano jde o to se dokopat, oblíknout a vyrazit...

U nás je to nechtění spíš u potvory. Nejdřív není ochoten vůbec vstát a dělá, že má hlubokou půlnoc, potom čtvrt hodiny honička po bytě, pak se snaží zaseknout i ve dveřích, když ho odnáším do předsíně... Vyleze z domu a najednou je rád, že je venku. Pokud tedy neprží, není vichr, nebo extrémně nemrzne. To pak pokračuje ve stejném zpátečnickém módu jako doma.

14.3.2017 19:17
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak sem to zkoukla a nestačím valit oči.Aspoň teda z mýho pohledu slečna nemá vůbec zájem se psem makat, k Desenskýmu se chovala jako by jí bylo úplně jedno co říká, úplně bez zájmu.A ty zkoušky... to mě fakt dostalo.Ten pelech, deku... cokoli bych já osobně dala psovi na místo pod lavkou né kdesi vedle když o to nejeví zájem.

14.3.2017 20:30

Fiona.Praha napsal(a):

Samozřejmě ideální to není, ale je to lepší než lavička...

14.3.2017 20:39

U nás je to nechtění spíš u potvory. Nejdřív není ochoten vůbec vstát a dělá, že má hlubokou půlnoc, potom čtvrt hodiny honička po bytě, pak se snaží zaseknout i ve dveřích, když ho odnáším do předsíně... Vyleze z domu a najednou je rád, že je venku. Pokud tedy neprží, není vichr, nebo extrémně nemrzne. To pak pokračuje ve stejném zpátečnickém módu jako doma.

Toto znám od chrta v méně drastickém provedení ...pokud tedy sám neuznal, že teď by bylo fajn jít ven, což ráno nechtěl nikdy...tak to vypadalo tak, že psovi naprosto bez zájmu o mě nadšené výkřiky "Lupoušku, honéém jdeme na prochajdu" apod..ležícímu na gauči byl nasazen obojek s vodítkem a pak byl více méně násilím vyvlečen za dveře ...na dvoře ještě několik pokusů vrátit se zpět do kanafasu, za brankou už dobrý (teda jak píšete vy, pokud zrovna nepršelo a nefoukal vítr)...naštěstí honička po bytě by byla pod jeho úroveň...zaplať pánbůh, protože při jeho rychlosti a obratnosti a manévrovacích schopnostech bychom se dostali do patové situace a běhali v obýváku kolem stolku

14.3.2017 21:23

Toto znám od chrta v méně drastickém provedení ...pokud tedy sám neuznal, že teď by bylo fajn jít ven, což ráno nechtěl nikdy...tak to vypadalo tak, že psovi naprosto bez zájmu o mě nadšené výkřiky "Lupoušku, honéém jdeme na prochajdu" apod..ležícímu na gauči byl nasazen obojek s vodítkem a pak byl více méně násilím vyvlečen za dveře ...na dvoře ještě několik pokusů vrátit se zpět do kanafasu, za brankou už dobrý (teda jak píšete vy, pokud zrovna nepršelo a nefoukal vítr)...naštěstí honička po bytě by byla pod jeho úroveň...zaplať pánbůh, protože při jeho rychlosti a obratnosti a manévrovacích schopnostech bychom se dostali do patové situace a běhali v obýváku kolem stolku

A kde myslíte, že končíme my, když pozavírám dveře v dokola průchozím bytě? Ano, běháme v obýváku okolo stolu, který je v arkýři a je dostatečně velký, abych ho nechytila.

14.3.2017 21:55

A kde myslíte, že končíme my, když pozavírám dveře v dokola průchozím bytě? Ano, běháme v obýváku okolo stolu, který je v arkýři a je dostatečně velký, abych ho nechytila.

15.3.2017 10:28
Oťásek

XXX.XXX.241.210

V žádném případě se nechci zastávat atlantidy.
Ale nedá mi nereagovat na to vaše "...to bych prostě nedopustila.".
Jsou psi, kteří do boudy nevlezou nikdy. Nemají tu potřebu. Dokonce jsou psi, kteří nemají stálé místo ke spaní, ale spí na místě, které jim zrovna v té chvíli vyhovuje. Takového psa byste nedonutila vlézt a spát někde, kde nechce. Tedy, donutila, ale to by bylo přímé násilí, s tím, že byste ho v boudě musela zabarikádovat. Nebo přivázat na místě, na kterém byste chtěla, aby byl. A koberec nebo pelech pod psem byste musela přilepit.

Naše kavkazanka má k dispozici zastřešený kotec, který je stále otevřen, v něm boudu, může spát na verandě, na kterou má neomezený přístup a kde je koberec, ale většinou spí na trávníku, a to i když prší, sněží, či pálí slunce. Spává i na dlážděném chodníku, v písku, nebo na jehličí,.. Když jí místo nevyhovuje, přesune se, např. ze slunce do stínu, nebo pod smrky, nebo do sklepa,..

Máme to stejně, psy nikde spát nenutíme, vybírají si místo sami. Někdy leží na trávě, někdy na dlažbě v pergole i když tam mají i gauč, mohou do dvou technických místností, kde mají umístěné staré gauče a křesla i pelech na zemi a je tam stále otevřeno, mohou do stáje do sena, někdy leží u brány, aby měli přehled... boudu nikdy nepoužili. V zimě chodí na noc domů, velká si lehne před krb nahřeje se, ale za chvíli chce zase ven, málo kdy zůstane doma do rána. Nemáme důvod jim nařizovat, kde budou odpočívat, oni asi důvod, proč si zrovna to či ono místo vybrali mají...

19.3.2017 15:26
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Co říkáte na včerejší díl s boloňáky Miou a Hugem?

19.3.2017 15:41
koňadra

XXX.XXX.128.31

Fiona.Praha napsal(a):
Co říkáte na včerejší díl s boloňáky Miou a Hugem?

U mne by takoví psi nežili! Ale vážně: ta panička byla úplně mimo. I takoví lidé mají psi a potom to tak dopadá. Neumím si představit, že by měla nějaké velké plemeno. Desenského zrovna nemusím, ale měl pravdu. Nejsem si však jista, že majitelka dokáže celý výcvik dovést do zdárného konce, přijde mě, že na to nemá dost vůle a vytrvalosti, že jí postačí, když se to "trochu zlepší".

19.3.2017 16:08
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

koňadra napsal(a):
U mne by takoví psi nežili! Ale vážně: ta panička byla úplně mimo. I takoví lidé mají psi a potom to tak dopadá. Neumím si představit, že by měla nějaké velké plemeno. Desenského zrovna nemusím, ale měl pravdu. Nejsem si však jista, že majitelka dokáže celý výcvik dovést do zdárného konce, přijde mě, že na to nemá dost vůle a vytrvalosti, že jí postačí, když se to "trochu zlepší".

Majitelka byla milá, klidná a o výchově psů nevěděla nic. Trošku jsem nepochopila, že když byla těhotná, tak dopřála Mie, aby měla plnohodnotný život a nakryla ji. Proč si k fence nechala pejska jsem už nepobrala vůbec, ale budiž...
Myslím, že by jí naprosto stačilo, kdyby přestali štěkat a nebudili holčičku a nerušili manžela nebo sousedy

Neregistrovaný uživatel

19.3.2017 19:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Paní mi přišla dost nesvá před kamerou, ale to je jiná věc. Má na to dotáhnout to jen prostě vytrvat.
Myslím že jak píše paní nademnou by stačilo aby pejsci neštěkali a neútočili na lidi.

Ono by nebylo od věci kdyby se třeba za půlroku televize ozvala a udělala ohlédnutí po téhle době na aktéry které zde v pořadu byli a jak se všem aktérům daří atd... Nebo nás majitele oslovili aby jsme poslali nějaké videomateriáli. Aspon by bylo vidět jak moc pořad pomohl nám majitelům a našim miláčkům.

Mě osobně to pomohlo opravdu moc. Zachránilo to náš vztah. Mohla jsem si tak uvědomit mnoho věcí.

Ono měsíc je opravdu krátká doba. Na tom se asi všichni shodnem?

19.3.2017 19:45
daajs

XXX.XXX.80.101

Persefona napsal(a):
Omlouvám se předem za svůj názor, já nerada někoho kritizuju...ALE...tento pořad je opravdu hrozný...já jako laik se vlastně nic nedozvím..( to.že kocour značkuje, to že si s kočkou musím hrát a vychovávat jí když je divoká a kouše...nezlobte se, ale...) zachránili jsme během cca 20 let asi 15 venkovních koček, skoro všechny s námi "dožily" v klidu a míru, byť už byly problémové...vždy se vše vyřešilo tak nějak intuitivně a musím říct, že si ve smečce udělaly jasno samy...žádné rvačky a když už, tak po jemném usměrnění bylo vše v poho...stálo to nervy, ale nějak jsme to zvládli..ta slečna je vlastně kdo ?
U p. Desenského je hodně rozporuplných reakcí...já nejsem zběhlá tady mezi chovateli, ale z toho, co o něm čtu, mám pocit, že prostě musí něco umět...plemena, které převychovává jsou přeci jenom pro laika na pováženou...a tu svoji různorodou smečku podle okolí zvládá...ale prostě tento pořad mu nějak nesedí...bylo by super, kdyby ukázal svůj um, vzal psa na převýchovu, pokud to majitel nezvládá...ale asi mu to TV nezaplatí, a chápu, že zadarmo to nikdo dělat nebude, prostě scénarista, režisér je úplně mimo...nemá to ideu, děj, konec...
Myslete si co chcete, občas kouknu na Césara, nevím, jak moc je to sestříhané, ale ti psi z něho fakt cítí respekt a jde poznat změna...a je to líbivé pro diváky a člověk si z toho něco vezme...kéž by tady byl opravdu takový pořad, kéž by tady byl pořad o tom, jak se lidé chovají ke zvířatům a jaké z toho ponesou následky..kéž by tady bylo více lidí, kteří pomáhají a nikdo je neohodnotí...kéž by natočili o spolcích co opravdu zachraňují zvířata a jedou na konec svých sil a kéž by byl pořad o lidech, kteří jako, že pomáhají zvířatům, je jich plný facebook a dělají houby a z příspěvků si dělají kšeft...prostě kdyby bylo...

Svým způsobem s Vámi souhlasím.Kočky jsou své a majitelé z nich možná chtějí něco jiného.Taky máme doma 4nohé kočičí bezdáče, cíleně si s nimi nehrajeme, přicházeli další a vždy se to srovnalo.Dokonce i s pejskama.Ale co se týče výchovy psů.myslím, že p.Desenský ví, co dělá, neumí to prodat a hlavně tady vstupuje do cesty scénář a režie, ty tomu moc nepomáhají, aby to k něčemu bylo.

Sarah01

19.3.2017 19:46
Sarah01

XXX.XXX.155.34

Jsem ady nováček, pana Desenskýho vůbec neznám, proto by mě zajímalo, proč se tady o něm píše s takovým despektem? Fakt nevím, díky moc za objasnění. V pořadu na mě působí teda tak, že je to zvláštní patron, ale názory na psy a jejich páníky má docela trefný. Ale odjinud a z dřívejší doby ho opravdu neznám.

Neregistrovaný uživatel

19.3.2017 19:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Sarah01 napsal(a):
Jsem ady nováček, pana Desenskýho vůbec neznám, proto by mě zajímalo, proč se tady o něm píše s takovým despektem? Fakt nevím, díky moc za objasnění. V pořadu na mě působí teda tak, že je to zvláštní patron, ale názory na psy a jejich páníky má docela trefný. Ale odjinud a z dřívejší doby ho opravdu neznám.

Ano ze zkušenosti vím že p. Desenský působí zvláštně. On si rozumí se psy opravdu dobře. S lidmi je to takové zvláštní ale dokáže páníčka srovnat.

V minulosti měl snad nějaké problémy ale to jsem neřešila myslím že v tom co dělá je dobrý.

Sarah01

19.3.2017 20:03
Sarah01

XXX.XXX.155.34

Ano ze zkušenosti vím že p. Desenský působí zvláštně. On si rozumí se psy opravdu dobře. S lidmi je to takové zvláštní ale dokáže páníčka srovnat.

V minulosti měl snad nějaké problémy ale to jsem neřešila myslím že v tom co dělá je dobrý.

Právě o té minulosti nic nevím, ale jak to tak sleduju, tak mi to přijde ok. Ale nikdy jsem se svými psy neměla problémy popisované v tomto pořadu, pro mě jsou to prostě prkotiny.

19.3.2017 20:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

Paní mi přišla dost nesvá před kamerou, ale to je jiná věc. Má na to dotáhnout to jen prostě vytrvat.
Myslím že jak píše paní nademnou by stačilo aby pejsci neštěkali a neútočili na lidi.

Ono by nebylo od věci kdyby se třeba za půlroku televize ozvala a udělala ohlédnutí po téhle době na aktéry které zde v pořadu byli a jak se všem aktérům daří atd... Nebo nás majitele oslovili aby jsme poslali nějaké videomateriáli. Aspon by bylo vidět jak moc pořad pomohl nám majitelům a našim miláčkům.

Mě osobně to pomohlo opravdu moc. Zachránilo to náš vztah. Mohla jsem si tak uvědomit mnoho věcí.

Ono měsíc je opravdu krátká doba. Na tom se asi všichni shodnem?

Hodně by pomohlo, kdyby si budoucí majitelé pejsků, koní, křečků a jiných zvířátek, nejprve o nich něco nastudovali, pak se zašli kouknout, jak to dělá někdo zkušený a nakonec si vybrali zvířátko, které jim bude pasovat a které zvládnou.
Potom by nebylo tolik nešťastných majitelů a frustrovaných zvířat.
A plných útulků a inzerátů, ve kterých se majitelé chtějí zvířat zbavit.

Pořídit si ŽIVÉHO tvora do života je velká zodpovědnost, kterou bohužel mnoho lidí necítí.

Neregistrovaný Uživa

19.3.2017 20:10
Neregistrovaný Uživa

XXX.XXX.252.37

Sarah01 napsal(a):
Právě o té minulosti nic nevím, ale jak to tak sleduju, tak mi to přijde ok. Ale nikdy jsem se svými psy neměla problémy popisované v tomto pořadu, pro mě jsou to prostě prkotiny.

Ono jde o to jak to majitelé vyhodnotí a producenti sestříhají. Mě tam chybělo taky pár věcí. Skoro všude jsme měli problém my majitelé.

Co vím měla na něj pifku snad veterina a mé známé ještě u humpolce udělal problém na jejím pozemku a pak tam byli nějaké hádky ohledně smrti toho vlka. Ale co tam bylo e asi nedozvíme. Každý tvrdí něco jiného. A nemyslím si že je nutné to řešit minulost zůstane minulostí a nic se na tom nezmění. Každý má kostlivce ve skříni.

Hlavní považuji to že dokáže pomoci těm psům. Nebýt Desenského dost psů je po smrti protože z nich majitelé vychovali agresory. Dokáže nasměrovat lidi a pomoci a to je obdivuhodné

Neregistrovaný uživatel

19.3.2017 20:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Hodně by pomohlo, kdyby si budoucí majitelé pejsků, koní, křečků a jiných zvířátek, nejprve o nich něco nastudovali, pak se zašli kouknout, jak to dělá někdo zkušený a nakonec si vybrali zvířátko, které jim bude pasovat a které zvládnou.
Potom by nebylo tolik nešťastných majitelů a frustrovaných zvířat.
A plných útulků a inzerátů, ve kterých se majitelé chtějí zvířat zbavit.

Pořídit si ŽIVÉHO tvora do života je velká zodpovědnost, kterou bohužel mnoho lidí necítí.

Ano máte pravdu a souhlasím s vámi. Já udělala chybu s výběrem plemena ale kdo mohl vědět co ho potká za rok? Náš pesan měl být na koně zvyklí a socializovaný. Bohužel no výsledek jste viděli sami.

Dopadlo to tak že byl na dvoře protože jsem si nevěděla rady. Dneska je na běžném pořádku že pesan je se mnou i u koní a chodíme spolu. A když ne u koní chodí na procházky. Hromada problémů pramenila skutečně v neutahanosti psa.

Hodně to prospělo jak mě tak psovi. Mohla jsem si popřemýšlet a napravit to. Jak se říká 2 mouchy jednou ranou všichni jsme spokojený. U nás šlo opravdu o špatnou formulaci slov, a časové vytížení po tom co se spojilo koně a pes je to v pohodové.

20.3.2017 08:52
scylla

XXX.XXX.150.32

Neregistrovaný Uživa napsal(a):
Ono jde o to jak to majitelé vyhodnotí a producenti sestříhají. Mě tam chybělo taky pár věcí. Skoro všude jsme měli problém my majitelé.

Co vím měla na něj pifku snad veterina a mé známé ještě u humpolce udělal problém na jejím pozemku a pak tam byli nějaké hádky ohledně smrti toho vlka. Ale co tam bylo e asi nedozvíme. Každý tvrdí něco jiného. A nemyslím si že je nutné to řešit minulost zůstane minulostí a nic se na tom nezmění. Každý má kostlivce ve skříni.

Hlavní považuji to že dokáže pomoci těm psům. Nebýt Desenského dost psů je po smrti protože z nich majitelé vychovali agresory. Dokáže nasměrovat lidi a pomoci a to je obdivuhodné

Tak copak zajímavého se o sobě dozvím? Rozepište se trošku: A my se známe? Hádky ohledně smrti vlka Macka nebyly, jen se pan D. a jeho nohsledi pokoušeli hodit vlastní chyby na jiné, jak mají ve zvyku.

Sarah01

21.3.2017 08:40
Sarah01

XXX.XXX.155.34

Aha, takže nějaké majetkové problémy. O tom jsem nevěděla, díky za objasnění.

21.3.2017 08:56
scylla

XXX.XXX.150.32

Nic nevím o majetkových problémech, jen o tom, že veterinář doporučil určitá opatření před převozem a žádné z nich nebylo dodrženo.

29.3.2017 12:46

9.4.2017 23:04

Tak zajimave cteni to je (mam podobne pocity... i jako laik), ale "zdrbnout sestrihanou praci" nekoho jineho, jde celkem snadna vec... Co si budem povidat.

Nicmene toto video...?
https://www.youtube.com/watch?v=AbfzWGB0vbs

Opet sestrihano tak, aby vrhalo stin kam nema?
Proc mu "to nekdo dela"?
Nebo nedela a je to tak (jak napr. Scylla naznacuje...)?

Tedysek

9.4.2017 23:57
Tedysek

XXX.XXX.0.245

A neporadil byste mi, jak psa dostat k sobě, když vidí něco silnějšího než kus žvance?

Jak to tak čtu, tak pokud nemáš NO nebo BOM a pod tak neporadí. Někteří psi negativní agresi/vyhrožování a tresty k výcviku potřebuji. Když bych svého psa dřív občas nedoběhla pri jeho pokusech lovu a nepotrestala tak, aby trest byl alespoň stejně intenzivní jako jeho touha lovu, tak ho nikdy nenaucim ani prd z přivolání. Druhý pes přijde na první dobrou, ale taky ne jen pro úsměv, ale protože aspoň doufám, že doufá, že to chci z nějakého dobreho důvodu. Taky mu bylo zprvu vysvětleno co povel znamená a co se stane, když neposlechne. Pes pro úsměv nepřijde, tomu nevěřím. Zvlášť, když jsem se o přivolání zajímala u mnoha tuzemských i zahraničních vycvikaru celých 16 let. Vyzkoušela jsem snad všechny metody a výsledek jasný. Zavolám jméno, povel, přichází, chválím, přijde, odměníme. Když nepřichází, tak řvu, abych psa vytáhla z tranzu "nevidim, neslyším " a povel znovu. Dam tři šance a pak si pro psa dojdu a následuje ten nejvyssi trest - nejhorší provinění psa je, že panička zvedne zadek a dobehne si pro psa. Oba psi to respektují a poslouchají. Teorie ze když má doma pes vše co potřebuje, tak neuteče, že nemá proč je kolosální blbost. Je dost plemen co nejsou spokojeni dokud nejsou 10m za plotem nebo dosahem majitele a je fuk jak velký pozemek či dosah je.

10.4.2017 05:27
scylla

XXX.XXX.150.32

Tak zajimave cteni to je (mam podobne pocity... i jako laik), ale "zdrbnout sestrihanou praci" nekoho jineho, jde celkem snadna vec... Co si budem povidat.

Nicmene toto video...?
https://www.youtube.com/watch?v=AbfzWGB0vbs

Opet sestrihano tak, aby vrhalo stin kam nema?
Proc mu "to nekdo dela"?
Nebo nedela a je to tak (jak napr. Scylla naznacuje...)?

Tak tohle video je video pro blbečky. Naprosto. Podívejte se na něj pozorně a zjistíte, že je to kompilát z několika natáčení, velmi amatérský. Všimněte si, že se v průběhu videa - přece důvěryhodně natočeného, že - mění počasí, oblečení pana D., jednou běhají psi po řepce, pak po vzrostlé trávě, která na pozemku narostla za dva roky po natáčení na té řepce a tak. Tohle video je pro naprosté pitomce. Vzniklo na objedávku šéfredaktorky jistého časopisu, vyšetřovala to policie a ukázalo se, že máslo na hlavě má OS Místo v tomto případě, protože lhali do protokolu. Existují vlákna mailové korespondence mezi spolkem a panem D. o tom, jak se ho bojí a v žádném případě ho zpět nechtějí za žádnou cenu, opravdu jednali s jiným výcvikářem, který psa také odmítl... Byla jsem osobně u odchytu toho psa a u celé této kauzy a myslím, že by se dámy měly stydět a děkovat, že na ně nepodal žalobu.

Nemám jediný důvod se ho jakkoli zastávat z několika důvodů, ale lhát by se fakt nemělo.

10.4.2017 05:35
scylla

XXX.XXX.150.32

Tedysek napsal(a):
Jak to tak čtu, tak pokud nemáš NO nebo BOM a pod tak neporadí. Někteří psi negativní agresi/vyhrožování a tresty k výcviku potřebuji. Když bych svého psa dřív občas nedoběhla pri jeho pokusech lovu a nepotrestala tak, aby trest byl alespoň stejně intenzivní jako jeho touha lovu, tak ho nikdy nenaucim ani prd z přivolání. Druhý pes přijde na první dobrou, ale taky ne jen pro úsměv, ale protože aspoň doufám, že doufá, že to chci z nějakého dobreho důvodu. Taky mu bylo zprvu vysvětleno co povel znamená a co se stane, když neposlechne. Pes pro úsměv nepřijde, tomu nevěřím. Zvlášť, když jsem se o přivolání zajímala u mnoha tuzemských i zahraničních vycvikaru celých 16 let. Vyzkoušela jsem snad všechny metody a výsledek jasný. Zavolám jméno, povel, přichází, chválím, přijde, odměníme. Když nepřichází, tak řvu, abych psa vytáhla z tranzu "nevidim, neslyším " a povel znovu. Dam tři šance a pak si pro psa dojdu a následuje ten nejvyssi trest - nejhorší provinění psa je, že panička zvedne zadek a dobehne si pro psa. Oba psi to respektují a poslouchají. Teorie ze když má doma pes vše co potřebuje, tak neuteče, že nemá proč je kolosální blbost. Je dost plemen co nejsou spokojeni dokud nejsou 10m za plotem nebo dosahem majitele a je fuk jak velký pozemek či dosah je.

Tak tedy nevím, u koho jste se o přivolání zajímala. ale nesouhlasím vůbec s ničím. Pes nepotřebuje agresi a vyhrožování a tresty k tomu, aby přišel a už vůbec ne k výcviku. Přivolání je vizitkou vztahu a u majitele je to nejlepší místo na světě. Pokud pes přivolání nemá a je mu dáváno třikrát na výběr, jestli má nebo nemá přijít a pak je ještě loven a trestán, je pokládán základ k tomu, že přicházet nebude - nebude věřit za chvíli se nenechá ve strachu z trestu ani chytit. Metody se u zvířat nezkouší, pak to takto dopadá, metody si člověk promyslí a promyšleně aplikuje, rozhodně nic nezkouší.
Teorie o tom, že pes neuteče, pokud se mu někdo věnuje, není blbost, protože pes většinou utíká z nudy, jako zpestření dne. Máte to dost převrácené.

10.4.2017 06:30

"Zavolám jméno, povel, přichází, chválím, přijde, odměníme. Když nepřichází, tak řvu, abych psa vytáhla z tranzu "nevidim, neslyším " a povel znovu. Dam tři šance..."

aneb Jak psa nenaučit přivolání"

aneb A jsme zase u stopovačky

aneb Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě a blbě

10.4.2017 12:47
panda H

XXX.XXX.49.6

Anonymx zdravím, poslala jsem Ti SZ.

Přidejte reakci

Přidat smajlík