Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Guccinek

9.1.2017 13:22
Guccinek

XXX.XXX.68.87

Dobrý den,
Před pár dny jsem si vzala asi 4 Letého pejska ( Yorkshier x ? )z útulku a potřebuji poradit. Zatím je ke všem hrozně přátelský. Doma je poslušný a hrozně hodný, ale když jsme venku a on není na vodítku má tendenci utíkat a na přivolání neposlechne. Myslíte, že se to odnaučí? Popřípadě, jak bych ho to mohla odnaučit? Předem děkuji.

Zvire

9.1.2017 13:26
Zvire

XXX.XXX.224.40

Nechte ho na sebe par dni zvyknout.
At si zvykne na jmeno a na novy domov

9.1.2017 13:31
Atheira

XXX.XXX.240.42

Guccinek napsal(a):
Dobrý den,
Před pár dny jsem si vzala asi 4 Letého pejska ( Yorkshier x ? )z útulku a potřebuji poradit. Zatím je ke všem hrozně přátelský. Doma je poslušný a hrozně hodný, ale když jsme venku a on není na vodítku má tendenci utíkat a na přivolání neposlechne. Myslíte, že se to odnaučí? Popřípadě, jak bych ho to mohla odnaučit? Předem děkuji.

Zatím ho nepouštějte, navykněte ho na sebe... Jestli utíká proto, že se něčeho bojí, zapracujte na tom, aby se vázal k vám a v případě, že se něčeho lekne, měl potřebu běžet za vámi, ne vystřelit a hledat bezpečí někde jinde.

9.1.2017 13:37
scylla

XXX.XXX.89.110

Guccinek napsal(a):
Dobrý den,

Když ho budete pouštět na volno, uteče vám, nepouštějte ho, pořiďte si dlouhé vodtko a pracujte na přivolání.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2017 13:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

To občas dělají i štěňata, že třeba odběhnou k cizím lidem a neslyší, nevnímají a klidně by s nima i odešli my jsme se psům až na nás byli pořádně zvyklí začali venku schovávat, pokaždé když si víc všímali čichání u země tak jsme se jim rozprchli a schovali za strom a houští, samozřejmě tak, abysme celou dobu na psy viděli, to bylo najednou hysterie kde jsme a radosti, když nás "jakože" našli od té doby si nás psi vždy "hlídali" a drželi se nás pár dní je krátká doba aby mezi vámi vzniklo silné pouto...přeji mnoho radostí s psíkem

9.1.2017 13:56
Sam 90210

XXX.XXX.182.242

Pejska máte pár dnů, bůh ví co si prožil, musí si na vás zvyknout, chce to čas. Určitě se časem naučí přivolání, ale pouštět ho takhle brzy venku z vodítka, je hodně velký risk.

9.1.2017 14:21
aluska

XXX.XXX.223.199

Taky mám fenečku z útulku, napřed se všeho strašně bála a chodila i těsně u nohy. Po pár týdnech se osmělovala, šup do borůvčí počuchat až najednou po odepnutí vodítka v lese vzala čáru a řítila se pryč jak smyslů zbavená. Přišla domů za 2 hodiny. Podruhý to udělala a přišla za 6 hodit. Vyfásla kšíry a 5ti metrovou flexinu, na který chodila pár měsíců, než se naučila. Teď už skoro rok je v pohodě, pobíhaj s druhýma jezevčicema okolo mě po lese, když běží po stopě, po chvilce přijdou.

9.1.2017 18:31
hlozi

XXX.XXX.97.26

Docela riskujete...nepouštějte psa z vodítka na otevřených prostrastvích, budujte vztah doma i venku, kupte stopovačku a trénujte přivolání...bez vodítka trénujte na oploceném pozemku..Nevím, zda víte, čím si pejsek prošel, ale každou chvíli se hledá pes, co byl dán do adopce a majitelé podcenili situaci...
A hlavně, když už ho teda pustíte, ať má známku s telefonním číslem na sobě, kdyby se ztratil...

9.1.2017 18:59
noemi

XXX.XXX.64.236

Guccinek napsal(a):
Dobrý den,

A to myslíte, že když je pes dospělý, tak bude vše umět automaticky?

Trénujte přivolání - doma, venku, klidně zkuste klikr. Pejsek je mrňous, tak není problém zajistit, aby veškerá činnosti s ním byla legrace (hra) - pro Vás i pro něj...

On si povely upevní (samozřejmě s Vaší pomocí) - jen to chce mít trpělivost a být důsledný/á.

Přidejte reakci

Přidat smajlík