Vegetariáni, čím krmíte?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

20.1.2017 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Dobrý večer, zajímalo by mě zda je tu nějaký vegetarián co má psa, či kočku, nebo jiné masožravé zvíře, čím krmí? Několikrát jsem uvažovala, že přestanu jíst maso, ale protiřečilo by se mi, že sama se "okrádám" ale maso stejně kupuju. Dík za postřehy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2017 20:59

Znám pár vegetariánů, co mají psy. Naštěstí jsou normální a chápou, že je to jejich přesvědčení, které by si pes těžko vybral. Dokonce ani nekrmí granulemi, protože se jim příčí jako nepřirozená strava - jejich zvířata dostávají krom jiného maso.

20.1.2017 21:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.40

Co vojtěškové granule?

20.1.2017 21:14

rapotacka11 napsal(a):
Co vojtěškové granule?

Ty by Attile moc nechutnaly

20.1.2017 21:15

Můj manžel je vegetarián už asi 15 let. Kdyby měl psy sám, tak asi krmí jen granulemi, ale nemá problém s tím, že já je krmým i syrovým.

20.1.2017 23:22

Ovoce, zelenina, seno, sláma :-D pes je masožravec, kdo nechce krmit masem, měl by krmit alespoň kvalitní granule. Pokud se člověk rozhodne že něco nechce jíst, je to jeho věc, ale pes si vybrat nemůže. Pokud vegetariánovi vadí že pes potřebuje maso tak at si místo psa koupí králíka nebo kozu.

20.1.2017 23:55
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý večer, zajímalo by mě zda je tu nějaký vegetarián co má psa, či kočku, nebo jiné masožravé zvíře, čím krmí? Několikrát jsem uvažovala, že přestanu jíst maso, ale protiřečilo by se mi, že sama se "okrádám" ale maso stejně kupuju. Dík za postřehy.

Pokud budete na své vegetariánství pohlížet tak, že vy se okrádáte, tak do toho ani nejděte. Mám v rodině tři sestřenice, vegetariánky, dvě z toho mají děti a muže, kteří jí normálně maso a ona jim ho připravuje. Sama nejí maso z přesvědčení, že kvůli ní zvíře nikdo nezabije, ale přesvědčení jejich dětí, manželů psů a koček to není...

BlahoSlav

21.1.2017 00:12
BlahoSlav

XXX.XXX.143.66

Vegetarián a koza spolu jednak soupeří o zdroje. Jednak koza tomu narozdíl o vegetariána rozumí, a milý vegetarián by mohl brzy zjistit, že je ne-obrazně za vola a žere ne-pěkné "sračky".

;oX.

21.1.2017 06:49
Atheira

XXX.XXX.229.137

Jestli máte dojem, že se o něco okrádáte, dalo by se jednoduše říct, že na vegetariánství nejste vůbec připravená. Ono to není o pocitu, že vám něco chybí, skutečně ne. Když jste pro to fakt rozhodnutá, ať už z jakéhokoli důvodu, ten dojem prostě nemáte.
Ale ať už se rozhodnete jakkoli, pes není vy a pes by se sám ani nerozhodl pro vegetariánství.
Já jsem pár let vegan, čemuž předcházela řada let vegetariánství. Musím říct, že pro maso bych se už znovu nerozhodla ani tehdy, kdyby se připravovalo z kamení nebo se jen tak objevovalo na talíři, protože dřív jsem měla jeden zdravotní problém za druhým, od prkotin až po vážné věci a změna životního stylu (pro někoho až takhle radikálně) mi strašně pomohla a teď nechytím ani rýmu.
Nicméně psovi nebo kočce se stačí podívat třeba i jen do tlamy a každému musí být jasné, že takovou změnou mu v ničem nepomůžeme, ale právě naopak. Který vegetarián není psa schopen respektovat takového, jaký je, ať si pořídí smečku morčat.

Mám kvalitní granule a konzervy. Ne proto, že bych si snad myslela, že je to míň kruté, ale proto, že od dětství nemůžu syrové maso ani cítit. Kupříkladu, stačí mi jít kolem masny a krutě se mi navaluje. Nemluvě o tom, jak strašně zle mi je, když jsem v domě, kde se maso vaří. Ten smrad prostě nedávám. Občas feně koupím krky nebo křídla, kupodivu mi nevadí smrádek ze sušených vnitřností a podobných psích dobrot, takže to taky dostává. Ne, že by mi to vonělo, jen mi z toho prostě není blbě.

Filosof

21.1.2017 08:31
Filosof

XXX.XXX.223.38

Já jsem zastáncem toho, že člověk by měl zkusit jíst vše. Je pro to uzpůsoben. Může přijít doba, že to bude potřeba. Dnes nejí většinou hodnotně a je to na něm vidět a poznat. Do určité míry tím že člověk odmítá dostupnou mu potravinu poškozuje i připravenost zažívání na ni u svých dětí.

Proto kdykoli mohu poznat něco nového tak se o to snažím, v množství které má zažívání nezatížit, ale umožňit mu potravinu na kterou je třeba se adaptovat poznat a naučit ji využívat. Pokud se tak stane, tělo samo se postará o to aby chutnala.
Proto se mají dětem předkládat některá jídla opakovaně a říká se že až nejméně po sedmi podáních se tělo může na potravinu adaptovat.

U mne to probíhí trochu jinak, já jím hodně věcí v syrovém stavu, nebo řekněme i v syrovém stavu (prostě vše co jde - tím nenarážím na maso ale na méně tradiční potraviny jako třeba pohanka a len).

Vám chci říci Atheiro, že kdybyste chtěla zkusit zařadit maso zpět do jídelníčku, začněte nejlépe něčím domácím (co nepochází z velkoprodukce, i od vašeho řezníka z vlastní produkce může být lepší než z takového zdroje) a rozhodně vývary (hodně dlouhými) a nejlépe i vývary z kostí. Jsou plné věcí co stimulují imunitní systém a ty bílkoviny jsou v nich velmi dobře přijímány a je tedy šance, že tělo se naučí po této potravině toužit a tedy ji příjme jak má a je to potřeba.

Takové zvíře od chovatele (třeba stará slepice je velmi vhodná) si asi přinesete živé. Zabíjení není nikdy snadné, ale je spojené s tímto druhem potravy která byla člověku dána, pokud to sama nezvládáte požádejte třeba druha či nějakého přítele. Uvidíte ale sama, že až budete muset zvíře párkrát připravit do kuchyně, nakonec se odhodláte i pro to zabití, prostě to k životu patří, a když se to naučíte dobře budete mít jistotu že zvíře trpí nejméně jak je to možné.

21.1.2017 08:45
koňadra

XXX.XXX.128.31

V přírodě má být rovnováha a funguje jakýsi potravní řetězec. Proto jsou tvorové, kteří se živí jen rostlinnou potravu, jiní jen živočišnou a další jsou všežravci. Dokáže si někdo představit, co by se stalo, kdyby všichni lidi začali být vegany? Myslím, že by se svět prostě zhroutil. Lidské tělo je uzpůsobeno být všežravcem, samozřejmě podle místních podmínek. Eskymáci se asi těžko budou cpát pomeranči (živočišná strava je pro ně základ a je to tak správně, protože jen z ní - ne z ovoce a zeleniny - získají potřebnou energii na život v mrazu) a my bychom asi těžko byli živi např. z mořských ryb (odhlédněme od toho, že dnes, díky dopravě, jsou dostupné i u nás, ale před x lety to tak jistě nebylo).
Pokud se někdo (dospělý) rozhodne být veganem, je to jeho volba. Ale považuji za trestuhodné, pokud k tomu vede své děti, svoje zvířata. Pokud někdo není schopen nakrmit psa alespoň kvalitními granulemi (když už ne přímo masem), tak ať si ho nepořizuje! Vím o případech lidí, kteří krmí svého psa "vegetariánskými" granulemi, proboha, co to je za nesmysl!? Takovým lidem bych psa okamžitě odebrala pro týrání.

Filosof

21.1.2017 08:48
Filosof

XXX.XXX.98.208

Pokud se sušeným masem problémy nemáte (já maso i suším tak ho znám dobře), spíše co se čichu týká jak chápu, tak to je také skvělá příležitost. Chuť v sušeném mase je skvěle koncentrovaná a já třeba suším ještě na tymiáni, bazalce a podobných bylinách po kterých pak maso voní. problém je, že takové maso u nás nekoupíte a to jaké koupíte a v úplně jiné kvalitě než píši bude příšerně předražené. Ale pokud vím tak ta jediná firma co ho u nás vyráběla toho zanechala protože Česko nebyl dostatečný ani vhodný trh. Shánějte kdyžtak maso které před vlastním usušením prošlo krátkou pasterací (což je řekněme setrvání na teplotě přes 72°C uvnitř masa po dobu delší než 20 minut), což může být také problém protože prapůvodní receptury tohle u sušení nedělali.

Prostě kdybyste narazila na človíčka co si to pro sebe dělá tak ho zkuste ukecat ať vám plátek dá. Je to výborné.
Vepřové (vždy vše libové a bez blan) se příliš nedoporučuje, ale moje zkušenost (původně díky ceně masa) říká že je možná lepší jak hovězí a když se správně usuší nezcela standardně silný kus není nic lepšího. Ono se totiž většinou suší tenké plátky nebo nudle, ale čím silnější (v rámci možností, nelze prostě sušit kdykoli ani po celý rok, ani s jakýmikoli pomůckami) kus masa tím je koncentrovanější chuť. Úplně vám při zakousnutí se začnou téct sliny.

21.1.2017 08:58
Iliena

XXX.XXX.252.3

Proč Atheiře stále nutíte to maso? Však píše, že už se k němu vracet nechce...

Já tedy vegetarián rozhodně nejsem a abych byla upřímná moc tomu nerozumím. Co vás vegetariány k tomu vedlo? Znám jich asi 5 a pouze jedna vypadá zdravě, ostatní jsou tak hubení, že bych se bála, že se zlomí ve větru. Jedna z nich nejedla maso ani v těhotenství, uz to mi přišlo hrozné, o dětech a psech kteří díky rodičům (páníčkům) nemohou maso ani nemluvím, bylo by to sprosté

21.1.2017 09:07
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Taky nerozumím, někomu cpát něco co nechce, Atheira je dospělá a dělá to, co jí přijde správné. Svého psa krmí masovými granulemi a konzervami a děti, co vím vůbec nechce.
Nemám ráda, když mi vegani/vegetariáni cpou ať nejím maso, stejně jako nemám ráda, když jim to někdo vymlouvá.
Žij a nech žít!

21.1.2017 09:08
Atheira

XXX.XXX.235.147

Filosof: Nevíte absolutně nic o tom, jak žiju/žila jsem. Převážná většina masa, kterou jsem dříve jedla, byla domácí. Prarodiče mají hospodářství.

Je to moje rozhodnutí. Přestaňte mi nutit něco, co prostě nechci. Já vám do vašeho jídelníčku taky nekecám... A pak, že vegani jsou ti, kdo mají vždycky největší hemzy, že? Ještě jsem takovou situaci nezažila. Ty opačné, jsou na denním pořádku.

21.1.2017 09:11
Atheira

XXX.XXX.235.147

Andrýsek3 napsal(a):
Taky nerozumím, někomu cpát něco co nechce, Atheira je dospělá a dělá to, co jí přijde správné. Svého psa krmí masovými granulemi a konzervami a děti, co vím vůbec nechce.
Nemám ráda, když mi vegani/vegetariáni cpou ať nejím maso, stejně jako nemám ráda, když jim to někdo vymlouvá.
Žij a nech žít!

Díky
Malý lidi... ty já nerada. Když se k tomu přidá můj životní styl... Jéžiš, to je vždycky hned radilů a chytrolínů.

21.1.2017 09:12
kashttan

XXX.XXX.159.61

koňadra napsal(a):
V přírodě má být rovnováha a funguje jakýsi potravní řetězec. Proto jsou tvorové, kteří se živí jen rostlinnou potravu, jiní jen živočišnou a další jsou všežravci. Dokáže si někdo představit, co by se stalo, kdyby všichni lidi začali být vegany? Myslím, že by se svět prostě zhroutil. Lidské tělo je uzpůsobeno být všežravcem, samozřejmě podle místních podmínek. Eskymáci se asi těžko budou cpát pomeranči (živočišná strava je pro ně základ a je to tak správně, protože jen z ní - ne z ovoce a zeleniny - získají potřebnou energii na život v mrazu) a my bychom asi těžko byli živi např. z mořských ryb (odhlédněme od toho, že dnes, díky dopravě, jsou dostupné i u nás, ale před x lety to tak jistě nebylo).
Pokud se někdo (dospělý) rozhodne být veganem, je to jeho volba. Ale považuji za trestuhodné, pokud k tomu vede své děti, svoje zvířata. Pokud někdo není schopen nakrmit psa alespoň kvalitními granulemi (když už ne přímo masem), tak ať si ho nepořizuje! Vím o případech lidí, kteří krmí svého psa "vegetariánskými" granulemi, proboha, co to je za nesmysl!? Takovým lidem bych psa okamžitě odebrala pro týrání.

Eskymáci jsou jeden vypíchnutý extrém. Většina lidí je už z nějakého přírodního potravniho řetězce vyčleněna. To že skupina obyvatel, která je početně absolutně zanedbatelná, nemůže přejít na vegetariánství, neznamená, že kdyby přešli na vegetariánství lidé, kteří díky podmínkám můžou, že by se zhroutil svět. Naopak by se planetě ulevilo, "výroba" masa je energetický náročnější než pěstování rostlin. A jestli je správně nutit děti do vegetariánství? A co kdyby vám dítě ve třech, sedmi, deseti, dvanácti letech řeklo, že maso nechce? Budete ho do toho nutit, protože je to podle vás správně? Nebo si řeknete: nemám právo do něčeho takového nutit své dítě. Rodiče prostě za děti rozhodují, většinou podle toho, co považuji za správné.

21.1.2017 09:18
Atheira

XXX.XXX.235.147

Iliena napsal(a):
Proč Atheiře stále nutíte to maso? Však píše, že už se k němu vracet nechce...

Já tedy vegetarián rozhodně nejsem a abych byla upřímná moc tomu nerozumím. Co vás vegetariány k tomu vedlo? Znám jich asi 5 a pouze jedna vypadá zdravě, ostatní jsou tak hubení, že bych se bála, že se zlomí ve větru. Jedna z nich nejedla maso ani v těhotenství, uz to mi přišlo hrozné, o dětech a psech kteří díky rodičům (páníčkům) nemohou maso ani nemluvím, bylo by to sprosté

To je normální... Takový je každý druhý. Řeknu, že už se k tomu vracet nechci, stejně se pustí do chytračení, proč bych měla a jak bych to měla udělat.

To ale nejde vztahovat jen na vegetariány. On když se člověk krmí nesmyslama, prostě bude vypadat blbě. Ať už je vychrtlej na kost nebo tlustej a plnej beďarů s vypelichanýma vlasama. Spíš bych řekla, že když člověk neumí jíst, je jedno, jestli je nebo není vegan. Nebude zdravej tak ani tak.
Mně neustále lidi, co mi nejsou blízcí, a tedy mě vlastně moc neznají, (v práci, náhodní známí od známých a podobní) vykládají, jak nic nejím, jak mi bude chybět tohle a tamto. Kupuju si naprosto normální velikost 36, což je pro mě, vzhledem k tomu, že nejsem zrovna z nejvyšších, zcela normální. Sportuju, a pak vzhledem k tomu, co mám doma všechno za zvířectvo, neustále tahám nějaký obří pytle čehosi... což už se v té míře, ve které to dělám, přibližuje pravidelnému posilování ... Kamarád si dělá srandu, že jsem na takovou malou štíhlou holku nějak moc nařachaná. Takže jako mrtvolka asi nevypadám.

21.1.2017 09:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.18

Jednou jsem na internetu náhodou narazila na nějakou
diskuzi. Nějaká pindruše tam líčila, jaká je vitariánka.
Manžel jí přišel z práce, chtěl jíst, dostal syrové ovoce,
zeleninu... utekl od ní...její "soukmenovci" s ní obdivně, fanaticky...
souhlasili.Chovali se jako sekta.
Ta kr avka líčila návštěvu u tchýně, kde byla
asi s tříletou dcerou. Načapala dítě, jak vytáhlo z koše
kelímek od jogurtu a kelímek prstíkem vyškrabovalo .
Ona si do výživy děcka mluvit nenechá.

My doma jíme všechno. I maso.
Mně se nic nechytne, manžel se vždy od října léčí,
"chřipkuje" průběžně celou zimu.-
Je pravidelně očkován. Já ne .

21.1.2017 09:23
Atheira

XXX.XXX.235.147

rapotacka11 napsal(a):
Jednou jsem na internetu náhodou narazila na nějakou
diskuzi. Nějaká pindruše tam líčila, jaká je vitariánka.
Manžel jí přišel z práce, chtěl jíst, dostal syrové ovoce,
zeleninu... utekl od ní...její "soukmenovci" s ní obdivně, fanaticky...
souhlasili.Chovali se jako sekta.
Ta kr avka líčila návštěvu u tchýně, kde byla
asi s tříletou dcerou. Načapala dítě, jak vytáhlo z koše
kelímek od jogurtu a kelímek prstíkem vyškrabovalo .
Ona si do výživy děcka mluvit nenechá.

My doma jíme všechno. I maso.
Mně se nic nechytne, manžel se vždy od října léčí,
"chřipkuje" průběžně celou zimu.-
Je pravidelně očkován. Já ne .

Zbytečně dáváte za příklad extrém, který není ve skupině jinak se stravujících lidí úplně běžný. Jen je nejvíc vidět. Magoři jsou vždycky ti, kdo dělají největší humbuk a je o nich slyšet nejvíc. Těžko pak soudit celou skupinu lidí podle pár idi.otů. To vám nedochází?

Filosof

21.1.2017 09:23
Filosof

XXX.XXX.193.20

Pokud máš pocit, že ti něco nutím; máš problém. Měla by ses sobě více věnovat, otevřít před sebou svoje nitro. Zafilosofuj si (ne s ostatními).

21.1.2017 09:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.18

Atheira
To vám nedochází?
""""""""""""""""""""""""
Néé, jak mi to mohlo uniknout.
Děkuji nastokrát.

21.1.2017 09:37
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Filosof napsal(a):
Pokud máš pocit, že ti něco nutím; máš problém. Měla by ses sobě více věnovat, otevřít před sebou svoje nitro. Zafilosofuj si (ne s ostatními).

No tak tyhle miluju ze všeho nejvíc.

21.1.2017 09:42
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Atheira napsal(a):
Díky
Malý lidi... ty já nerada. Když se k tomu přidá můj životní styl... Jéžiš, to je vždycky hned radilů a chytrolínů.

Já se nedivím. Lidi celkově, hlavně Češi jsou hrozně netolerantní...Vegani, homosexuálové, postižení, metalisti a prostě, kdo ví co ještě. Úplně vidím, jak se to tady zvrtne.

Mě se třeba hrozně líbí ty videa těch malých dětí, jak prostě pláčou, že nechtějí jíst zvířátka. Udělat to moje dítě, tak i přesto, že jsem masožravec, bych dítě do toho nenutila, promluvila si s ním o.tom. Ale určitě bych mu nevrazila kuře do chřtánu.

21.1.2017 09:58
tapina

XXX.XXX.11.171

Andrýsek3 napsal(a):
Já se nedivím. Lidi celkově, hlavně Češi jsou hrozně netolerantní...Vegani, homosexuálové, postižení, metalisti a prostě, kdo ví co ještě. Úplně vidím, jak se to tady zvrtne.

Mě se třeba hrozně líbí ty videa těch malých dětí, jak prostě pláčou, že nechtějí jíst zvířátka. Udělat to moje dítě, tak i přesto, že jsem masožravec, bych dítě do toho nenutila, promluvila si s ním o.tom. Ale určitě bych mu nevrazila kuře do chřtánu.

Metalisti a... filosofové taky.

Mně teda taky nepřišlo, že by to "filosof" nějak úplně nutil, spíš tak prezentoval sebe, co a jak dělá, zamyšlení, tak úplně hnusné mi to nepřišlo.

Shodou okolností jsem včera na stránkách jedné české firmy četla, jak brzy dají na trh proteinové tyčinky z cvrččí mouky a že by to mohlo zaujmout i vegetariány, protože (ve zkratce), malá zátěž životního prostředí. To, co psal "filosof" mi přišlo dost podobné, ne nucení k masu jako takovému, ale přijetí, co máme blízko. Nevím, možná jsem to špatně pochopila.

S těmi dětmi to je těžké, tu v rodině propadám zoufalství. Jsem tolerantní člověk, si myslím. Chápu, že dítě nechce maso, čočkovou polívku, žádnou polívku, brambory, rýži ani mrkev, ani jablko, ale že vydrží o hladu a jediné, co akceptuje, je tiramisu z mrazáku, to fakt neberu

21.1.2017 09:59
Iliena

XXX.XXX.252.3

Atheira napsal(a):
To je normální... Takový je každý druhý. Řeknu, že už se k tomu vracet nechci, stejně se pustí do chytračení, proč bych měla a jak bych to měla udělat.

To ale nejde vztahovat jen na vegetariány. On když se člověk krmí nesmyslama, prostě bude vypadat blbě. Ať už je vychrtlej na kost nebo tlustej a plnej beďarů s vypelichanýma vlasama. Spíš bych řekla, že když člověk neumí jíst, je jedno, jestli je nebo není vegan. Nebude zdravej tak ani tak.
Mně neustále lidi, co mi nejsou blízcí, a tedy mě vlastně moc neznají, (v práci, náhodní známí od známých a podobní) vykládají, jak nic nejím, jak mi bude chybět tohle a tamto. Kupuju si naprosto normální velikost 36, což je pro mě, vzhledem k tomu, že nejsem zrovna z nejvyšších, zcela normální. Sportuju, a pak vzhledem k tomu, co mám doma všechno za zvířectvo, neustále tahám nějaký obří pytle čehosi... což už se v té míře, ve které to dělám, přibližuje pravidelnému posilování ... Kamarád si dělá srandu, že jsem na takovou malou štíhlou holku nějak moc nařachaná. Takže jako mrtvolka asi nevypadám.

Pokud si ohlídáte abyste měla vše potřebné a vyhovuje Vám to, je to v pořádku. Ta těhotná vegetarianka je moje příbuzná a vím, že každou chvíli měla na gyndě průšvih, měla málo železa atd. Vzhledem k tomu, že ohrožovala dítě, mi to od ní přišlo hrozné

Ale s tím vykládáním, že nic nejíte, ó jak tohle znám já měřím jen 152 a moje váha je už spustu let na 40ti kilech, a to jím opravdu všechno, vůbec se neomezuji. Máme dobré spalování v genech

21.1.2017 10:05
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

tapina napsal(a):

Mně teda taky nepřišlo, že by to "filosof" nějak úplně nutil, spíš tak prezentoval sebe, co a jak dělá, zamyšlení, tak úplně hnusné mi to nepřišlo.

Shodou okolností jsem včera na stránkách jedné české firmy četla, jak brzy dají na trh proteinové tyčinky z cvrččí mouky a že by to mohlo zaujmout i vegetariány, protože (ve zkratce), malá zátěž životního prostředí. To, co psal "filosof" mi přišlo dost podobné, ne nucení k masu jako takovému, ale přijetí, co máme blízko. Nevím, možná jsem to špatně pochopila.

S těmi dětmi to je těžké, tu v rodině propadám zoufalství. Jsem tolerantní člověk, si myslím. Chápu, že dítě nechce maso, čočkovou polívku, žádnou polívku, brambory, rýži ani mrkev, ani jablko, ale že vydrží o hladu a jediné, co akceptuje, je tiramisu z mrazáku, to fakt neberu

Tak to bych určitě taky nebrala. Je rozdíl, když dítě spráská čokoládu a pak odmítá oběd..
No mě přišlo, že to Atheiru nutí..Dva dlouhé příspěvky..I mě by to otravovalo...
Ano i filozof.. Měla jsem takového v bývalé práci a cpal mi věci o nadpřirozenu, vesmíru, duševní pohodě a všem možném pořád.. beru to a respektuji, toleruji, dokud mi to někdo nezačne cpát. Ráda si s různými lidmi popovídám o čemkoliv, ale jsem například ateista a když mi někdo bude cpát, že mám přejít na víru atd..To už mi vadí, taky to sama o sobě nikomu necpu.

21.1.2017 10:11

Iliena napsal(a):
Pokud si ohlídáte abyste měla vše potřebné a vyhovuje Vám to, je to v pořádku. Ta těhotná vegetarianka je moje příbuzná a vím, že každou chvíli měla na gyndě průšvih, měla málo železa atd. Vzhledem k tomu, že ohrožovala dítě, mi to od ní přišlo hrozné

Ale s tím vykládáním, že nic nejíte, ó jak tohle znám já měřím jen 152 a moje váha je už spustu let na 40ti kilech, a to jím opravdu všechno, vůbec se neomezuji. Máme dobré spalování v genech

Tak to, ale není hezké chlubit se tady dobrým spalováním před udatnou slovanskou ženou, co si jen čuchne k řízku a má dvě kila navrch

Filosof

21.1.2017 10:26
Filosof

XXX.XXX.193.77

Pokud dámy nabíráte a máte pocit, že jíte málo, můžeto být způsobeno právě špatnou stravou. Potravina nebohatá na potřebné živiny nutí tělo přijímat více potravy aby získalo to co mu schází, přebytečná aktuálně nevyužitelná energie se přitom ukládá na horší časy.

Jinak si mohu dovolit i něco ze zkušeností blízkých.

Žena (za komunistů, kdy se dalo jíst zdravěji a normálněji než dnes) mající snahu být herečkou omezovala značně kvůli štíhlosti maso, mléko, živočišný tuk,... A nějak to po ní převzala malá dcerka.
Došlo to tak daleko, že dítě začalo hrozit křivení kostí a přestalo růst a muselo být i hospitalizováno a dopováno vápníkem. Ta (dnes) žena už nikdy pořádně nevyrostla. A podle mne se u ní i projevují záchovné pudy neidálně živených lidí, v jejím případě šlo o snahu brzy mít děti a ve větším počtu, což je ještě dobré a já jí to přeji, protože ji mám rád a je moc fajn. Ale nemusí to vždy takhle dobře dopadnout, historie je plná příkladů, a jistě se stačí podívat u sebe v rodině.

21.1.2017 10:29
Iliena

XXX.XXX.70.23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak to, ale není hezké chlubit se tady dobrým spalováním před udatnou slovanskou ženou, co si jen čuchne k řízku a má dvě kila navrch

teď mi připomínáte kolegyně z práce, ty mě taky milují, když vidí jak se při obědě cpu
Ovšem, nazapomínejte na nevýhody, zima je pro mě za trest

21.1.2017 10:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Iliena napsal(a):

Jéé, to jste mne potěšila(ne ovšem tou váhou ) že je tady ještě někdo prcatější, než já Také jsem vážila 42 kilo...v 18 letech, když jsem nastoupila to těžkého provozu ve fabrice, kde jsem musela denně přeházet rukama tunu a půl materiálu. Byla jsem tak sedřená, že jsem už nemohla ani jíst. pak jsem léta byla na 46 kilech a to jsem vypadala tak normálně, štíhle. Teď už mám skoro o 10kg víc, bohužel po 40ce, už se to začíná nenápadně nabalovat

21.1.2017 10:32
Iliena

XXX.XXX.70.23

Filosof napsal(a):
Pokud dámy nabíráte a máte pocit, že jíte málo, můžeto být způsobeno právě špatnou stravou. Potravina nebohatá na potřebné živiny nutí tělo přijímat více potravy aby získalo to co mu schází, přebytečná aktuálně nevyužitelná energie se přitom ukládá na horší časy.

Jinak si mohu dovolit i něco ze zkušeností blízkých.

Žena (za komunistů, kdy se dalo jíst zdravěji a normálněji než dnes) mající snahu být herečkou omezovala značně kvůli štíhlosti maso, mléko, živočišný tuk,... A nějak to po ní převzala malá dcerka.
Došlo to tak daleko, že dítě začalo hrozit křivení kostí a přestalo růst a muselo být i hospitalizováno a dopováno vápníkem. Ta (dnes) žena už nikdy pořádně nevyrostla. A podle mne se u ní i projevují záchovné pudy neidálně živených lidí, v jejím případě šlo o snahu brzy mít děti a ve větším počtu, což je ještě dobré a já jí to přeji, protože ji mám rád a je moc fajn. Ale nemusí to vždy takhle dobře dopadnout, historie je plná příkladů, a jistě se stačí podívat u sebe v rodině.

Jé, nechte nás žít, víte všechno se prostě ovlivnit nedá. Já se snažila přibrat roky, marně. Stejně tak někdo nezhubne i kdyby se na hlavu postavil...

21.1.2017 10:34
tapina

XXX.XXX.11.171

Iliena napsal(a):
teď mi připomínáte kolegyně z práce, ty mě taky milují, když vidí jak se při obědě cpu

Berte to pozitivně, máte menší povrch, na který je zima. Co my chudáci rozměrnější, nám je zima na daleko větší těla čiliže daleko víc
No a když se oblíknete, vypadáte ok, no a my rozměrnější jsme ještě rozměrnější smajlík

Ne, ta zima je fakt br.

21.1.2017 10:37
Iliena

XXX.XXX.37.7

lesnížínka napsal(a):
Jéé, to jste mne potěšila(ne ovšem tou váhou ) že je tady ještě někdo prcatější, než já Také jsem vážila 42 kilo...v 18 letech, když jsem nastoupila to těžkého provozu ve fabrice, kde jsem musela denně přeházet rukama tunu a půl materiálu. Byla jsem tak sedřená, že jsem už nemohla ani jíst. pak jsem léta byla na 46 kilech a to jsem vypadala tak normálně, štíhle. Teď už mám skoro o 10kg víc, bohužel po 40ce, už se to začíná nenápadně nabalovat

chápu, taky mě velmi těší, když potkám někoho menšího než jsem já, což se ovšem zas tak často nestává Já mám těch 40 kilo snad už 10 let, ještě štěstí za prsa, alespoň nevypadám na 10 let

21.1.2017 10:38
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

tapina napsal(a):
Berte to pozitivně, máte menší povrch, na který je zima. Co my chudáci rozměrnější, nám je zima na daleko větší těla čiliže daleko víc
No a když se oblíknete, vypadáte ok, no a my rozměrnější jsme ještě rozměrnější smajlík

Ne, ta zima je fakt br.

Iliena

XXX.XXX.37.7

tapina napsal(a):

Ne, ta zima je fakt br.

Já promrznu hned , včera když jsem šla do práce bylo -20°...fuj

Filosof

Filosof

XXX.XXX.236.218

Jinak se schválně podívejte:

špatný zrak, špatné (včetně kazích se) nebo křivé zuby, některé problémy s kůží (včetně projevů spojených s růstem - jizvičky, rozložení podkožního tuku), vlasy, nechty,... nemoudrost, schopnost si pamatovat a soustředit se, hormonální činnost těla,...

To vše jsou problémy špatné stravy, stravy chudé na to co vaše tělo potřebovalo v průběhu vývoje. Mnohé potřebné věci naše děti dostanou jen z matky (tu malou zásobu kterou se jejímu tělo za celý život povedlo utvořit) a pak už celý život jen strádají. Ne nedělám si legraci.

Gerhild

XXX.XXX.149.115

Jsem vegetariánka od svých šestnácti let, mám masožravého muže, dceru, psa a kočky :) Zásadně své postoje nikomu nenutím a své smečce maso normálně kupuju a připravuju, jen se snažím, aby živočišné produkty pocházely od zvířat, která netrpěla ani v životě, ani při umírání.
Co se týče postavy, znám jak dost vegetariánů s nadváhou (ona zmrzlina, čokoláda, těstoviny, knedlíky atd. maso neobsahují a dietní příliš nejsou), tak jich je hodně normálně stavěných nebo hubených, stejně jako u zbytku populace.

21.1.2017 10:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Se štíhlýma vegetariánkama nesouhlasím, mé sestřenky byly dvě řekněme baculaté, jen jedna vypadala normálně. Teď je jedna z těch baculatých vychrtlá, ale bohužel tím, že nastoupila do stejného provozu, jako před lety já a dospěla do stádia, kdy už skoro také nic nejí. Myslím, že u ní bude další fáze, že to s ní sekne, poněvadž tam opravdu potřebuje vydatnou stravu a to si myslím, že vegetarián nemá. A ještě vlastně s těma nemocema: ta jediná, co byla normální postavy, tedy nebyla obézní(ale rozhodně ne vychrtlá) trpěla 15let na děsné záněty močových cest, ty ji po porodu přešly, ale kvůli různým angínám a jiným podobným nemocem je v jednom kuse na ATB. Blíží se jí 40ka, tak brblá, že také přibírá i z vody a už je také spíše baculatá. O lepším zdraví vegetariánek si tedy myslím své(já jsem všežravec a nebyla jsem nemocná přes 10let, až letos nějaké nachlazení před Vánocema).

21.1.2017 10:58
Gerhild

XXX.XXX.149.115

Osobně mi vegetariánské stravování pomohlo (trávicí obtíže, které jsem měla předtím, prakticky zmizely) a prospívá mi i nadále - když jsme u těch rozměrů, tak u mě 164/52 :) Ale znám i lidi, kteří jsou po dvou dnech bez masa slabí jak mouchy a motají se jak mátohy, takže to bude myslím hodně individuální.
Co se týče tloušťky a zdravotních problémů, obecně je to v západním světě problém velké části populace, koneckonců u nás trpí nadváhou už víc než polovina dospělých obyvatel. Řekla bych, že to bude celkově problém našeho životního stylu a samozřejmě neplatí, že mezi vegetariánstvím a zdravým způsobem života je automaticky rovnítko. Hodně dělá stres, znečištěné životní prostředí, nepravidelný režim (práce na směny je vůbec pro spoustu lidí vražedná), málo pohybu a čerstvého vzduchu, nevhodná skladba stravy, kouření, alkohol, léky... to se týká vegetariánů, veganů i všežravců bez rozdílu.

21.1.2017 11:09

Iliena napsal(a):

No tak je fakt, že zimu snáším podstatně líp než moje subtilnější kamarádka.

I když nevím, jestli by u mě nějaké "dobré spalování" pomohlo...jím nezdravě, nepravidelně o pitném režimu ani nemluvim...prostě nejsem líná se nažrat

U mě stačí jíst 5 x denně (můžu co chci, protože já toho najednou velkou porci do sebe nedostanu) a vypít 2,5 litru vody a kila "letí dolů"...za 2 měsíce bez hladu a omezování 7 kilo..
...ale to defakto nedělám celý den nic jinýho než jím a piju ...

Z toho vyplývá, že vlastně nejsem tlustá, jsem jen podvyživená...

Pro filozofa:
teorii mám v malíčku...pro mě v praxi prostě nepoužitelné...

21.1.2017 11:28
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

No tak je fakt, že zimu snáším podstatně líp než moje subtilnější kamarádka.

I když nevím, jestli by u mě nějaké "dobré spalování" pomohlo...jím nezdravě, nepravidelně o pitném režimu ani nemluvim...prostě nejsem líná se nažrat

U mě stačí jíst 5 x denně (můžu co chci, protože já toho najednou velkou porci do sebe nedostanu) a vypít 2,5 litru vody a kila "letí dolů"...za 2 měsíce bez hladu a omezování 7 kilo..
...ale to defakto nedělám celý den nic jinýho než jím a piju ...

Z toho vyplývá, že vlastně nejsem tlustá, jsem jen podvyživená...

Pro filozofa:
teorii mám v malíčku...pro mě v praxi prostě nepoužitelné...

Mám to stejně,
Já třeba hrozně nerada snídám, problém č.1
Hrozně málo piju, problém č.2
Jsem nenažraná a dokážu spráskat nějakou prasárnu na posezení
Jim nepravidelně a ještě ke všemu jsem líná si udělat třeba zeleninu.
Nejlepší jsou pro mě teď odpolední v práci, protože se ráno donutím se nasnídat, pak si dám oběd a večeřím při pauze kolem 5 a pak už nic nesmím, a jdu spát. A protože máme v práci ostré světlo, tak hodně piju Tímhle režimem jsem dokázala i něco málo zhubnout.

21.1.2017 11:41
asurwic

XXX.XXX.48.113

Andrýsek3 napsal(a):
Mám to stejně,
Nejlepší jsou pro mě teď odpolední v práci, protože se ráno donutím se nasnídat, pak si dám oběd a večeřím při pauze kolem 5 a pak už nic nesmím, a jdu spát. A protože máme v práci ostré světlo, tak hodně piju Tímhle režimem jsem dokázala i něco málo zhubnout.

Přesně tak - pitný režim jde úplně mimo mě, snídani nějak nezvládám, pravidelně sice nejím, ale když na to přijde, tak jsem schopná do sebe natlačit téměř cokoliv v neuvěřitelném množství, ale já se naopak snažím bezvýsledně kila přibrat, abych vážila alespoň více než ti psi.

Jinak u nás je to naopak: já jsem masový typ, ale nejmladšího hafana k tomu nemůžu nějak dotlačit - raději si dá okurku, šípky a cizrnu, maximálně tak rybu, než aby pozřel kus barfového masíčka.

21.1.2017 11:48

tapina napsal(a):

Tak jako tohle chápu. Zrovna jsem dala do ledničky tiramisu na zítra na snídani a je mi jasné, co budu večeřet. Akorát tedy chudák pes, teď sice jásal při vylizování mističky od mascarpone, ale při konzumaci bude děsně trpět.

21.1.2017 11:58

Andrýsek3 napsal(a):
Mám to stejně,

Jo tak to jsme na tom stejně ...mě jde ten režim taky lépe v práci...připravené krabičky, jednou za hodinu vypiju povinně skleničku vody a pohodička...ale doma je to děs běs

Filosof

21.1.2017 12:14
Filosof

XXX.XXX.171.40

Za dva měsíce rozdíl ve váze 7kg...

Ono je popravdě řečeno špatně že to je u vás vůbec možné. Pokud by šlo částečně o zhubnutí, lehkou o atrofii svalů (kterou bych se snažil nepřipustit) a momentální dehydrataci tak by to ještě šlo alespoň pochopit. Rozuměj jedno vážení před dvěma měsíci, jedno dnes. Ale pokud šlo o pozvolný pokles, nebyla přinejmenším ta původní hmotnost dobrá.

Já (platí to pro každého) třeba když fyzicky namáhavě pracuji a jde o práci kdy je třeba i vytrvalosti tak mám vyzkoušeno, že pokud se mi podaří zesílit natolik abych vážil přes 80 kg přestanu být z té práce unavený (jde o skokový stav, kdy tělo se se zátěží vypořádá a zvládá bez problémů regenerovat, a každý má tuto hranici jinou pro jinou zátěž), ale udržovat takové nasvalení za daného výdaje energie není nic levného a může být i zdraví neprospěšné (zbytečná zátěž ledvin, nepozorované přetěžování kloubů,...). Proto si radši pořídím toho svého býka co si ho sám i vykrmím i sám sežeru sežeru a ještě se u toho tolik nenadřu. A jak už tu někdo správně poznamenal, strava složená jen z masa a vytrvalost nejdou ruku v ruce.

Zásadní chyba je možná u některých z vás, alespoň myslím, už v tom vážení. Člověk přece cítí jak mu je, a většina má také doma zrcadlo.
Já myslím, že je to trochu jako s líčením. Zkuste si říct, že to nemáte zapotřebí a prostě se stanete sami sebou. Pokud se samy sobě nebudete líbit (a dost možná i okolí co si budeme nalhávat), vsadím se že v okamžiku kdy se o to konečně přestanete zajímat a starat tak samovolně zkrásníte (myšleno zkutečně fyzicky o změně toho jak budou probíhat interakce s okolím nemluvě). Ono vše chce čas a určitý přístup. Bůh/Stvořitel nás (naše těla) prostě naplánoval dobře a pokud se mu nepleteme do díla a nekazíme ho, tak ono nakonec to hodnotné získá převahu a ukáže se v plné kráse.

21.1.2017 12:16
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

No tak ženy. Klid, klid. Jídlo je požitek, odměna za vykonanou práci, dobrý pocit, plný žaludek a spokojená mysl. Bez výčitek. Jedno jeslti je zelené, čerstvé, červené, masové, uzené, či syrové s topinkou a česnekem. Jedno jest zda-li jsme tlustí, hubení, libový, makový a takový.

21.1.2017 12:28

koňadra napsal(a):

21.1.2017 12:45

filozof:

Za dva měsíce rozdíl ve váze 7kg...

Ono je popravdě řečeno špatně že to je u vás vůbec možné. Pokud by šlo částečně o zhubnutí, lehkou o atrofii svalů (kterou bych se snažil nepřipustit) a momentální dehydrataci tak by to ještě šlo alespoň pochopit. Rozuměj jedno vážení před dvěma měsíci, jedno dnes. Ale pokud šlo o pozvolný pokles, nebyla přinejmenším ta původní hmotnost dobrá.

pokles pozvolný...cca kilčo týdně...

21.1.2017 12:45

Aliens_II napsal(a):
No tak ženy. Klid, klid. Jídlo je požitek, odměna za vykonanou práci, dobrý pocit, plný žaludek a spokojená mysl. Bez výčitek. Jedno jeslti je zelené, čerstvé, červené, masové, uzené, či syrové s topinkou a česnekem. Jedno jest zda-li jsme tlustí, hubení, libový, makový a takový.

Dostávám chuť na pečenej bůček

21.1.2017 12:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aliens_II napsal(a):

Dostala jsem chuť na syrové s topinkou a česnekem, mňam

Edit: koukám, že nejsem jediná, komu kápla slina.

21.1.2017 12:55

Fiona.Praha napsal(a):
Dostala jsem chuť na syrové s topinkou a česnekem, mňam

Edit: koukám, že nejsem jediná, komu kápla slina.

A tatarák... ...asi vypnu komp, tohle se nedá číst...

21.1.2017 13:03
Iliena

XXX.XXX.37.7

asurwic napsal(a):
Přesně tak - pitný režim jde úplně mimo mě, snídani nějak nezvládám, pravidelně sice nejím, ale když na to přijde, tak jsem schopná do sebe natlačit téměř cokoliv v neuvěřitelném množství, ale já se naopak snažím bezvýsledně kila přibrat, abych vážila alespoň více než ti psi.

Jinak u nás je to naopak: já jsem masový typ, ale nejmladšího hafana k tomu nemůžu nějak dotlačit - raději si dá okurku, šípky a cizrnu, maximálně tak rybu, než aby pozřel kus barfového masíčka.

Tak jestli někdy podaří přijít na to, jak přibrat, dejte vědět Ráda se přiučím

Filosof

21.1.2017 13:13
Filosof

XXX.XXX.143.66

Mě už se rozmražuje (nechal jsem to za oknem nade dveřmi v naději že to nebude na kost) vepřové. Uříznu takové tři plátky na prst a hodím to do sádla na prudko (přírodní řízek nebo jak se tomu říká), pěkně okmínuji, opepřím, osolím. Až to začne být zlehka cítit po vypečeném tak na to ještě prásknu ze tři vajíčka u dělám volký oka. Nazvu to oběd šampionů, sním to vezmu vidle a vyrazím... konec filosofování, za chvíli tma a práce žádná!

Filosof

21.1.2017 13:21
Filosof

XXX.XXX.242.32

Přibírání a hubnutí je hodně o kombinaci jídel a struktuře jídla. Nejlépe si to uvědomíte když třeba vynecháte pečivo, mouku, rýži,... spadnete na přirozenou váhu a ta zůstane.

Když chcete přibrat (uložit nějaký ten tuk) stačí k mému obědu šampionů přidat chleba a vykašlat se na ty vidle.

Zde jsem nevědomky něco zmínil. Jak jsem psal o tom, že tělo se musí naučit určitou potravu zpracovat, tak někdy je prostě dobře jíst třeba i celý týden to stejné. Možná nuda, ale rozhodně se s tím tělo naučí pracovat. Já dokonce možná většinu roku (nebo přinejmenším značnou část) jím jen jedno jídlo denně (mám rád klidné a pořádné včeře) ale při síle i stabilní hmotnosti zůstávám. Klidně ale také jím celý týden stále to stejné, nepamatuji že by se mi někdy něco zajídalo, ale u mne je i to jedno jídlo denně pestré (složené ze všeho možného).

21.1.2017 13:29
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Já já já jenom já...

Filosof

21.1.2017 13:43
Filosof

XXX.XXX.155.3

21.1.2017 14:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Všichni víme v čem je chyba...není problém se pořádně poctivě nažrat, jen toho pohybu nám bolestně chybí... Chodívala jsem se psem běhat..před pár lety. Teď už se rok nějak po zdravotní stránce necítím, neběhám ani sama, natož tak se psem. Předevčírem jsem s ním trochu popoběhnula a myslela jsem, že zdechnu. Katastrofa

21.1.2017 14:43
wyandotky

XXX.XXX.87.126

...23 let jsem neměl maso v hubě...4 roky se stravuju vegansky...v dnešní době to není problém, když se o to zajímáte zjistíte, že plnohodtnotných náhražek za maso je spousty...makám fyzicky, máme farmu, spoustu zvířat, pšstujeme zeleninu bez chemie na 2 hektarech...ke konzumaci masa se nikdy nevrátím, je to zbytečnost...
když vidím jak většina národa má už od cca 40tého roku problém s obezitou, když vidím všechny ty vyžrané spolužáky našich dětí, je mi z toho jak se u nás stravujeme smutno...jsem národ s nejhojnějším výskytem rakoviny tlustého střeva, máme jeden z nejvyšších výskytů srdečních chorob, ale českej Pepík bude pořád ty naše moučné omáčky s nadměrnou konzumací masa obhajovat...
nemám nic protii jezení masa, ale už 4 generace před tou naší měli maso 1-2x týdně, dnes si spousta lidí nedovede představit kdyby nebylo maso na talíři 2x denně..
a to se nebavme o podmínkách jaké zvířata mají ve vellkochovech fialovej hnus..
nebo když vidím, kolik si lidí nacpou doo střev uzenin plných těžkých solí...

naše dětii se ve škole stravují normálně s ostatními dětmi, nechávám rozhodnutí na nich, ale sami si vybírají spíše stravu bez masa, ale je to jejich věc a jejich tělo, ať si jedí co chtějí...doma se stím ovšem nesetkají...(máme 2 děti 8 a 9 let...ještě nikdy nepotřebovali antibiotika, nemocné jsou max jeden týden v roce při chřipkových epidemiích, kdy lehne větší část třídy.)

a abych se po vás všech vráti k tématu...máme 5 psů a všechny krmíme syrovým masem...a 5 koček, taky jsou na mase, granule nikdy neochutnaly...

21.1.2017 14:51

No dopr... S tím tatarákem mi dáváte.

21.1.2017 17:39
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

No dopr... S tím tatarákem mi dáváte.

Myslím na něj už od chvíle, kdy jsem to napsal. A držím se. Ale dal bych si jej. Šmarjááá. Však všichni víme, jaká je to dobrota.

21.1.2017 18:35
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Aliens_II napsal(a):
Myslím na něj už od chvíle, kdy jsem to napsal. A držím se. Ale dal bych si jej. Šmarjááá. Však všichni víme, jaká je to dobrota.

Pozor, vsichni ne

21.1.2017 19:34
Terven

XXX.XXX.160.10

Ono už samotné zadání tématu je zvláštní...čím by měli krmit vegetariáni? Normální inteligentní člověk bude masožravou šelmu krmit masem bez ohledu na to, čemu sám dává přednost. To, že člověk maso z nějakého důvodu nejí, ještě nemusí znamenat, že nemá všech pět pohromadě a bude psovi či kočce dávat jen obilí a zeleninu. Naopak bych řekla, že vegani či vegetariáni bývají lidé, kteří se snaží žít v harmonii s přírodou a upírat masožravé šelmě její přirozenou potravu, mi k nim nesedí.
Jestli je veganská či vegetariánská dieta pro lidi optimální, to je otázka. Já maso jím, i když střídmě. Ale mám zkušenost, že vegani či vegetariáni, krom toho, že nejí maso či živočišné produkty, se obvykle snaží stravovat se uvědoměle, přemýšlí o tom, co jedí, čtou složení, vybírají, preferujou čerstvost.
Takže si myslím, že strava takového uvědomělého vegetariána bude určitě zdravější než strava neuvědomělého českého všežravce, kterému sice nechybí ta živočišná bílkovina, ale jinak v jeho jídelníčku převažuje bílé pečivo, uzeniny, polotovary, sladkosti, průmyslová strava na úkor čerstvé apod.
Taky se mi nezdálo, že by pan filosof něco nutil. Jen se snažil naznačit, že pokud někomu maso nesedí ze zdravotních důvodů, nemusí být maso jako maso. To koneckonců zjistili mnozí z nás díky svým psům

21.1.2017 19:56
Atheira

XXX.XXX.50.119

Terven napsal(a):
Ono už samotné zadání tématu je zvláštní...čím by měli krmit vegetariáni? Normální inteligentní člověk bude masožravou šelmu krmit masem bez ohledu na to, čemu sám dává přednost. To, že člověk maso z nějakého důvodu nejí, ještě nemusí znamenat, že nemá všech pět pohromadě a bude psovi či kočce dávat jen obilí a zeleninu. Naopak bych řekla, že vegani či vegetariáni bývají lidé, kteří se snaží žít v harmonii s přírodou a upírat masožravé šelmě její přirozenou potravu, mi k nim nesedí.
Jestli je veganská či vegetariánská dieta pro lidi optimální, to je otázka. Já maso jím, i když střídmě. Ale mám zkušenost, že vegani či vegetariáni, krom toho, že nejí maso či živočišné produkty, se obvykle snaží stravovat se uvědoměle, přemýšlí o tom, co jedí, čtou složení, vybírají, preferujou čerstvost.
Takže si myslím, že strava takového uvědomělého vegetariána bude určitě zdravější než strava neuvědomělého českého všežravce, kterému sice nechybí ta živočišná bílkovina, ale jinak v jeho jídelníčku převažuje bílé pečivo, uzeniny, polotovary, sladkosti, průmyslová strava na úkor čerstvé apod.
Taky se mi nezdálo, že by pan filosof něco nutil. Jen se snažil naznačit, že pokud někomu maso nesedí ze zdravotních důvodů, nemusí být maso jako maso. To koneckonců zjistili mnozí z nás díky svým psům

Filosofovo vysvětlování všeho a rady všem ve všem mi jsou prostě proti srsti. Je jedno, jestli něco schválně nutil či nikoli. Ovšem, že je mi zdravotně líp takhle jsem přišla až po tom, co jsem na veg. přešla... Nepřecházela jsem záměrně kvůli zdravotním komplikacím. Tehdy jsem ani netušila, že by v tom mohlo být maso a mléko. Nejedla jsem jako nepřemýšlející čuně. Je tedy fakt, že se změnou životního stylu jsem začala o všem i víc přemýšlet - ale to je spíš tím, že jsem postupně s roky nabrala rozum.
Spíš jsem zmiňovala to, že ani kdyby "pro mě" nemusel nikdo trpět, maso bych nechtěla proto, že jsem zjistila, že mi nevyhovuje. To je docela rozdíl. A filosof to asi tak úplně nepochopil. Radit mi tady, ať si od někoho nechám zvíře zabít a jak si mám někoho poprosit o ochutnávku sušenýho masa... No, já nevím, prostě ten příspěvek asi bereme každá jinak...

21.1.2017 20:04
Terven

XXX.XXX.160.10

Atheira napsal(a):
Filosofovo vysvětlování všeho a rady všem ve všem mi jsou prostě proti srsti. Je jedno, jestli něco schválně nutil či nikoli. Ovšem, že je mi zdravotně líp takhle jsem přišla až po tom, co jsem na veg. přešla... Nepřecházela jsem záměrně kvůli zdravotním komplikacím. Tehdy jsem ani netušila, že by v tom mohlo být maso a mléko. Nejedla jsem jako nepřemýšlející čuně. Je tedy fakt, že se změnou životního stylu jsem začala o všem i víc přemýšlet - ale to je spíš tím, že jsem postupně s roky nabrala rozum.
Spíš jsem zmiňovala to, že ani kdyby "pro mě" nemusel nikdo trpět, maso bych nechtěla proto, že jsem zjistila, že mi nevyhovuje. To je docela rozdíl. A filosof to asi tak úplně nepochopil. Radit mi tady, ať si od někoho nechám zvíře zabít a jak si mám někoho poprosit o ochutnávku sušenýho masa... No, já nevím, prostě ten příspěvek asi bereme každá jinak...

Já to beru tak, že pokud člověk píše slušně a neútočně, nevadí mi, že se na věc dívá úplně jinak než já.

21.1.2017 20:10

Aliens_II napsal(a):

Umět ten můj trdloň číst, tak už taky slintá.

21.1.2017 20:11
tapina

XXX.XXX.233.63

Atheira napsal(a):

Ale tak však když si dal i takový nick, prostě to tak musíte brát. ;-)

Věřím Vám stejně jako někomu, kdo řekne, že bez masa nemůže být. Protože tělo je jen schránka duše ;-)

Myslím si, že ty důvody jsou úplně jedno, žádný není o nic větší než ten druhý.

21.1.2017 20:15
Atheira

XXX.XXX.50.119

tapina napsal(a):
Ale tak však když si dal i takový nick, prostě to tak musíte brát. ;-)

Věřím Vám stejně jako někomu, kdo řekne, že bez masa nemůže být. Protože tělo je jen schránka duše ;-)

Myslím si, že ty důvody jsou úplně jedno, žádný není o nic větší než ten druhý.

No, to je vlastně fakt... Ta přezdívka mluví za vše.

21.1.2017 20:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lexaurin napsal(a):
Pozor, vsichni ne

To jsme dvě, já bych se toho ani nedotkla Teda jako připravím maso, ale při představě pojídání syrového, se mi navaluje také..jak už tu někdo v souvislosti s masem psal.

21.1.2017 20:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já si přečtu, co kdokoliv napíše a..myslím si o tom své. A celkem chápu, že někdo věří něčemu a snaží se o tom přesvědčit ostatní, protože si samozřejmě myslí, že to jeho je to pravé. To je myslím dáno nám všem a také církve pracují na stejném principu...
Kdybych měla jít na farmu a požádat, aby pro mne zabili takové a makové zvíře - jsem vegetarián na totata. To by mne strašilo do konce života, že ho mám na svědomí

21.1.2017 20:29
tapina

XXX.XXX.233.63

lesnížínka napsal(a):
To jsme dvě, já bych se toho ani nedotkla Teda jako připravím maso, ale při představě pojídání syrového, se mi navaluje také..jak už tu někdo v souvislosti s masem psal.

Mně to nevadí, syrové maso.

Co mi vadí - "tataráček z brambor" "šmakoun" "robimaso" "sojový karbanátek" "dršťková polévka z hlívy ústřičné" apod. - ne ta jídla, nebo suroviny, to je fajn, ale to, že z toho dělají něco, co to není a ještě tomu dávají úchylné názvy. Ty názvy jsou úplně odpudivé, pro mě.
A nebo umučení skvělých surovin ve stylu závodní jídelna kdysi dávno.

21.1.2017 20:30
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

lesnížínka napsal(a):

Ne, aby nevznikla mylka, nemyslela jsem sebe, ale zminovane vegetariany a vegany
Já jsem masozravec obrovsky a tatarak miluju. Jednou se mi dokonce prihodila divna vec-sla jsem do masny pro hovezi a kdyz jsem to cervene maso videla, popadla me nerizena animalni chut na nej, ze jsem ho doslova"sezrala" jeste po ceste domu. Proste to bylo silnejsi nez ja, probudila se ve me asi selma a ja ji poslechla, neb se snazim zit v souladu se svym telem

21.1.2017 20:39
Terven

XXX.XXX.160.10

tapina napsal(a):
Mně to nevadí, syrové maso.

Co mi vadí - "tataráček z brambor" "šmakoun" "robimaso" "sojový karbanátek" "dršťková polévka z hlívy ústřičné" apod. - ne ta jídla, nebo suroviny, to je fajn, ale to, že z toho dělají něco, co to není a ještě tomu dávají úchylné názvy. Ty názvy jsou úplně odpudivé, pro mě.
A nebo umučení skvělých surovin ve stylu závodní jídelna kdysi dávno.

Ale ta "dršťkovka" z hlívy je úžasná, můžu se po ní utlouct. Ale mohla bych jí klidně říkat hlívová polívka, to je fakt

21.1.2017 20:39
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lexaurin napsal(a):
Ne, aby nevznikla mylka, nemyslela jsem sebe, ale zminovane vegetariany a vegany
Já jsem masozravec obrovsky a tatarak miluju. Jednou se mi dokonce prihodila divna vec-sla jsem do masny pro hovezi a kdyz jsem to cervene maso videla, popadla me nerizena animalni chut na nej, ze jsem ho doslova"sezrala" jeste po ceste domu. Proste to bylo silnejsi nez ja, probudila se ve me asi selma a ja ji poslechla, neb se snazim zit v souladu se svym telem

Aháá, tak to jsem nepochopila

21.1.2017 20:44
Atheira

XXX.XXX.50.119

Terven napsal(a):
Ale ta "dršťkovka" z hlívy je úžasná, můžu se po ní utlouct. Ale mohla bych jí klidně říkat hlívová polívka, to je fakt

No co, z hlívy, ale z kotrče už jste ji někdy jedla? Ta je teprve úžasná. Ale je fakt, že já tomu prostě říkám kotrčová polívka.

21.1.2017 20:49
Terven

XXX.XXX.160.10

Atheira napsal(a):
No co, z hlívy, ale z kotrče už jste ji někdy jedla? Ta je teprve úžasná. Ale je fakt, že já tomu prostě říkám kotrčová polívka.

Aha, zkusím smajlík

21.1.2017 20:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Atheira napsal(a):

My tyhle houby nesbíráme, spíš tedy sbíráme jen pár, co opravdu známe. Před pár lety jsem našla krásný, fakt krásný kotrč(alespoň myslím, tuším není ani s čím splést) každopádně ho rodina zamítla utrhnout, že by to nejedli, báli se

21.1.2017 20:51
tapina

XXX.XXX.233.63

Terven napsal(a):

Já vím. Je moc dobrá. Z kotrče taky. Ani se to nemusí moc dochucovat. Jenomže to někdo občas nechápe, že věci mají svoji chuť smajlík

Kousek od práce máme zdravou jídelnu, ale ty názvy, a ten odér co od tama vychází, takový "tradiční". To bych šla někdy radši do úplně nezdravé vývařovny vtipně hned úplně vedle - mají tam akorát dršťkovku, cosi s knedlíkem a řízky, furt dokola.

Strašně ráda chodím kolem, je to ta vývařovna, bufet, s pár stolečky s gumovými ubrusy, pultíky na stojáka, načančaná zelená zdravá jídelna s květináči u vchodu. Mezi nimi dlouho byla antikva, teď je tam pohřební služba.

21.1.2017 20:52
tapina

XXX.XXX.233.63

Jo já píšu strašně dlouho, promiňte. Z kotrče je fakt dobrá.

Někdo z toho dělá i mozeček. Něco jako květák na mozeček. Ach jo ty názvy smajlík

21.1.2017 20:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

tapina - teď je tam pohřební služba - a jak jsou na tom jídelny? Vede si pohřební služba statistiky, kdo je odkud?

21.1.2017 20:56
Atheira

XXX.XXX.50.119

lesnížínka napsal(a):
My tyhle houby nesbíráme, spíš tedy sbíráme jen pár, co opravdu známe. Před pár lety jsem našla krásný, fakt krásný kotrč(alespoň myslím, tuším není ani s čím splést) každopádně ho rodina zamítla utrhnout, že by to nejedli, báli se

Většina lidí, co znám, kotrč nesbírá kvůli tomu, že bývá plná hlíny a musí se pracně čistit. Ale splést to není možné, jak vzhledem, tak i po čichu je poznat. Voní hodně silně takovým kořeněným aroma. Určitě se není co bát. My to jíme roky a pořád tu ještě strašíme.
Taky jen tak něco neseberu. Když si něčím nejsem úplně jistá, radši to tam nechám, ale z kotrče mám vždycky druhý Vánoce. Ale chápu to. Takhle mi jednou známá vnucovala, že fialový holubinky jsou vlastně úplně v pohodě. Nesbírám, nechci to.

21.1.2017 21:16
tapina

XXX.XXX.233.63

Úplně nejvíc nejlepší je holubinka nazelenalá. Moc příjemná, jemná chuť, není tuhá. Dobře se čistí. Nejde s ničím splést, v jídle krásně drží strukturu. Dobrá je i holubinka černající, ale v jídle nevypadá hezky.

21.1.2017 21:18

No su zvědavá, kolik současných ifaunistů tu bude kolem listopadu smajlík

Tapino a co ten velký žampión.

21.1.2017 21:18
tapina

XXX.XXX.233.63

lesnížínka napsal(a):
tapina - teď je tam pohřební služba - a jak jsou na tom jídelny? Vede si pohřební služba statistiky, kdo je odkud?

No náš podnik je skoro naproti, tak snad radši ani ne ;-).

21.1.2017 21:22
tapina

XXX.XXX.233.63

No su zvědavá, kolik současných ifaunistů tu bude kolem listopadu smajlík

Tapino a co ten velký žampión.

To bylo něco jako když vypustí bizona do ohrady a někdo ho zastřelí. To se nepočítá.

Pečárka císařská. Chutná po mandlích. Doufám, že někdo nevymyslí žampionový marcipán smajlík

21.1.2017 21:24

Atheira napsal(a):

Z kotrče je top, ale je to fest vydřená mana. To čištění je kolikrát na mašli.

22.1.2017 08:57
Atheira

XXX.XXX.228.164

tapina napsal(a):
Úplně nejvíc nejlepší je holubinka nazelenalá. Moc příjemná, jemná chuť, není tuhá. Dobře se čistí. Nejde s ničím splést, v jídle krásně drží strukturu. Dobrá je i holubinka černající, ale v jídle nevypadá hezky.

To jako fakt nebo je to návod, jak někoho otrávit? I kdybyste mi řekla, že to je fakt, sbírat je stejně nebudu, přijdou mi takový nedůvěryhodný.

22.1.2017 09:33
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Atheira napsal(a):
To jako fakt nebo je to návod, jak někoho otrávit? I kdybyste mi řekla, že to je fakt, sbírat je stejně nebudu, přijdou mi takový nedůvěryhodný.

To je pravda. Ta holubinka je jedna z nejchutnějších hub, kterážto roste v našich lesích, potažmo travinách. Ostatně hodně holubinek jsou výborné houby.

22.1.2017 10:11

Opět výborná diskuze o tom čím krmí vegetariáni svého psa...

Takže vážení, já nebyla ráno líná vstát dřív a udělat si do práce k obědu řízek z krkovice...už teď se misbíhaj sliny, ale přeci do sebe nebudu v deset odpoledne tlačit řízek...

Filosof

22.1.2017 10:34
Filosof

XXX.XXX.148.67

Tapina napsala: Chápu, že dítě nechce maso, čočkovou polívku, žádnou polívku, brambory, rýži ani mrkev, ani jablko, ale že vydrží o hladu a jediné, co akceptuje, je tiramisu z mrazáku, to fakt neberu.

No pokud naložení na prdelku ani zastrašení typu dokud to nesníš nehneš se od stolu (podotýkám, že účinnost neznám, jídla nebylo v mých očích nikdy nadbytek a to byl králík každý víkend a často ještě něco, čočkovou polívku jsem zbožňoval vždy) nefunguje tak bych dítě s jídlem i přesto otravoval dál. Ono se jednou naštve a prohlásí že půjde jinam, ty mu sbalíš síťovku a večer bude vyhladovělé zpátky. Takhle nějak to proběhlo u nás, akorá nešlo o jídlo, a ty mu nesmíš zapomenout nakázat kam všude nesmí (standardní okruh zákázaných lokalit typu za koleje, jestli bude tak malé jako kdysi já tak to neprokoukne a ještě poslechne, jestli má přes pět let tak nevím nevím zda mu balit raneček - pokud tedy není řešením že se ho zbavíš).

°o°
\=/

P.S.
Až příjdeš na řešení, tak se prosímtě poděl. Dnes je fakt jiná doba. Druhá nejhorší věc, jak tipuji podle dětí známých, jsou ty vánoční reklamní katalogy na dárky. Třeba od Lega, které se zapojilo do projektu útlumu webů které nám přinášejí informace, které nejsou v mainstreamu dostupné a které bych tedy bojkotoval už z principu. i když si myslím, že jejich taktika na děti je mnohem závadnější než ta uvedená na dospělé. V každém případě to s tím jídlem je jen také další stupeň z vnějšku rozvrácené morálky a hodnot. nemyslím to zle ani útočně. Dnešní svět je zvrhlý a propadá zlu.

22.1.2017 11:26
tapina

XXX.XXX.211.36

Filosof napsal(a):
Tapina napsala: Chápu, že dítě nechce maso, čočkovou polívku, žádnou polívku, brambory, rýži ani mrkev, ani jablko, ale že vydrží o hladu a jediné, co akceptuje, je tiramisu z mrazáku, to fakt neberu.

No pokud naložení na prdelku ani zastrašení typu dokud to nesníš nehneš se od stolu (podotýkám, že účinnost neznám, jídla nebylo v mých očích nikdy nadbytek a to byl králík každý víkend a často ještě něco, čočkovou polívku jsem zbožňoval vždy) nefunguje tak bych dítě s jídlem i přesto otravoval dál. Ono se jednou naštve a prohlásí že půjde jinam, ty mu sbalíš síťovku a večer bude vyhladovělé zpátky. Takhle nějak to proběhlo u nás, akorá nešlo o jídlo, a ty mu nesmíš zapomenout nakázat kam všude nesmí (standardní okruh zákázaných lokalit typu za koleje, jestli bude tak malé jako kdysi já tak to neprokoukne a ještě poslechne, jestli má přes pět let tak nevím nevím zda mu balit raneček - pokud tedy není řešením že se ho zbavíš).

°o°
\=/

P.S.
Až příjdeš na řešení, tak se prosímtě poděl. Dnes je fakt jiná doba. Druhá nejhorší věc, jak tipuji podle dětí známých, jsou ty vánoční reklamní katalogy na dárky. Třeba od Lega, které se zapojilo do projektu útlumu webů které nám přinášejí informace, které nejsou v mainstreamu dostupné a které bych tedy bojkotoval už z principu. i když si myslím, že jejich taktika na děti je mnohem závadnější než ta uvedená na dospělé. V každém případě to s tím jídlem je jen také další stupeň z vnějšku rozvrácené morálky a hodnot. nemyslím to zle ani útočně. Dnešní svět je zvrhlý a propadá zlu.

Nevím, co s tím, nejsou to moje děti, je to rodina. Občas hlídání. Po vysvětlování, přemlouvání a prosení ať teda aspoň polívku, takovej hysterák, že jsem myslela, že na mě zavolají sousedi polís. Řešení - nehlídám u nich doma. Teď teda spíš už vůbec. Jako jo, jsou to chytré děti, mají naprosto zbytečný přehled o kaloriích a éčkách, ukážou si prstem - seš tlustá. Ven jít nemusejí, protože nic nejedli, tak nemusejí běhat. Pes má parazity. V 6 letech napočítali do 1670 protože tolik měli kasičce peněz. Ale na co to je. Asi jo, do života, tak to dneska je smajlík

Nemůžu na to nic říkat, protože o tom nic nevím, děti jsem žádné nevychovala atd. Je to těžké, to bych neuměla.

Svět není zlý, je jen strašně složitý smajlík ač se snaha o úklid a organizaci, pomalu vše pomalu podléhá rostoucí entropii smajlík

22.1.2017 11:35

Dnes je jiná doba.. nene, je furt stejná.
Kdo nutí rodiče pouštět tv s nesmysly nebo mu dávat jen to, co má nejradši. Nikdo a nic. To už je v člověku každém, že se neumí s potomkem domluvit bez nucení, křiku, hladu.
Výmluvy na dobu, nedostatek..výmluvy.
Všichni mají telefon, moje dítě musí mít také.. Ani zateplenou fasádu nemáme a rekuperaci a bla bla..

Nechce maso, no co, tak něco jiného, ale potrava pro dítě, ne kilo Milky.
Ono to odejde na procházku ? No tak to je asi něco blbě, třeba ani ne jídlo.

Světový mír - nuda.

O čem by psali, filosofové smajlík

25.1.2017 20:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Není to sice o psech, ale probírali jsme tu různé možnosti stravování i nás, takže sem přihodím. Dneska jsem náhodou na Zoom sledovala zajímavý dokument o genetice. Třeba to, že od doby, kdy jsme se oddělili od opičáků jsme ztratili několik genů, protože jsme je nevyužívali. Například nějaké, co se týkali čichu, už nemá velká část populace. Necítí už nějakou látku, jejíž název si nepamatuju. To jen na okraj. Dále tam nějaký lékař genetik mluvil o tom, že bohužel jsme přišli i o převážnou část trávících enzymů, tedy jejich druhů a už nedokážeme spolehlivě trávit syrovou stravu. Doslova řekl, že člověk, který by se živil jen syrovou stravou, po čase doslova vyhladoví. Což byla pro mne poměrně zajímavá info v době, kdy světem hýbe raw strava. Určitě jsem za to, že co jde jíst syrové(nebudu si dusit jablko) jíst syrové, ale nepřehánět to

25.1.2017 20:09

lesnížínka napsal(a):
Není to sice o psech, ale probírali jsme tu různé možnosti stravování i nás, takže sem přihodím. Dneska jsem náhodou na Zoom sledovala zajímavý dokument o genetice. Třeba to, že od doby, kdy jsme se oddělili od opičáků jsme ztratili několik genů, protože jsme je nevyužívali. Například nějaké, co se týkali čichu, už nemá velká část populace. Necítí už nějakou látku, jejíž název si nepamatuju. To jen na okraj. Dále tam nějaký lékař genetik mluvil o tom, že bohužel jsme přišli i o převážnou část trávících enzymů, tedy jejich druhů a už nedokážeme spolehlivě trávit syrovou stravu. Doslova řekl, že člověk, který by se živil jen syrovou stravou, po čase doslova vyhladoví. Což byla pro mne poměrně zajímavá info v době, kdy světem hýbe raw strava. Určitě jsem za to, že co jde jíst syrové(nebudu si dusit jablko) jíst syrové, ale nepřehánět to

Když to přeženu - pokud budu živa na tataráku, tak neztloustnu?

To byl fór, samozřejmě. Ale to je docela známá věc, takový zeleninový salát je využitelnější s olejovou zálivkou a vlastně i se solí, to všechno syrové tak nějak "načne".

25.1.2017 20:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

To byl fór, samozřejmě. Ale to je docela známá věc, takový zeleninový salát je využitelnější s olejovou zálivkou a vlastně i se solí, to všechno syrové tak nějak "načne".

Ale olej nemá nic společného s tím, že je nutno něco z jídel tepelně upravovat V tomto směru jen zakápnutí olejem nepomůže. To mne právě celkem překvapilo, že to tak opravdu je, ne jen, že my lidi jsme rozežraní a už roupama nevíme co, tak vaříme, pečeme, smažíme.. A jdu si nakrájet čerstvý jablkový štrůdl, co jsem upekla k snídani.

25.1.2017 20:53

No já to s tím tatarákem přehánět nebudu...protože co ta "dietní" topinka na který je to namazaný

25.1.2017 20:54

lesnížínka napsal(a):
Ale olej nemá nic společného s tím, že je nutno něco z jídel tepelně upravovat V tomto směru jen zakápnutí olejem nepomůže. To mne právě celkem překvapilo, že to tak opravdu je, ne jen, že my lidi jsme rozežraní a už roupama nevíme co, tak vaříme, pečeme, smažíme.. A jdu si nakrájet čerstvý jablkový štrůdl, co jsem upekla k snídani.

Díky za inspiraci, tak jsem přemejšlela, co na víkend napeču...a je vybráno...štrůdl

25.1.2017 20:58

No já to s tím tatarákem přehánět nebudu...protože co ta "dietní" topinka na který je to namazaný

Njn, ta topinka mi to úplně zazdila.

A já jdu dojíst zbytek kynutých buchet s pěkně povařenými hruškovými povidly ze včerejška.

Filosof

25.1.2017 21:11
Filosof

XXX.XXX.193.77

V první řadě je třeba si uvědomit, že víme hoby, a vědci ještě méně.

Já narozdíl od vás mám pohled na člověka odlišný díky víře, ale na 100% vím že nebude takový jaký vás (zdejší neznabohy s ujetými názory na boha a zbožné) asi zrovna napadl.

V první řadě co člověk opravdu dokázal dodatečně (v poslední době) zjistit a korigovat své velmi chabé poznání člověka (jinde to není lepší) tak se zjistilo že jen opravdu velmi málo (malé procento) genů nás dělí od opic. A přesto to stačí nejen na naši různorodost mezi sebou ale i od zvířat.

Čemu se vlastně divíme? Nikdy nebylo řečeno, že člověk nevznikl stejnou cestou jako ostatní tvorové, z prachu hvězd a hlíny země. Dalším naprosto univerzálním pravidlem na zemi, je že darů kterých není využíváno se pozbude, stejně tak lze získat dary zpět, nebo obdržet nové (a jednoznačně prosí i zvířata a dostávájí).
No a pak je tu ještě že člověk jednak měl mít určitou závislost na boží milosti, poté co byl vyhoštěn z Edenu a země kvůli němu prokleta aby mu nedala nic zadarmo a ještě jen potroškách. Nicméně i toho zneužil zlý a démoni a bylo Bohem strpěno že byl člověk vyučován věcem které by možná nemusel ani potřebovat, kdyby se propadlý pýše nerozhodl že se na Boha neobrátí a radši vsadí na svoji sílu a um (nebýt Boha asi už lidstvo skončilo hned v počátcích). Přinejmenším po potopě Bůh zasáhl do vlastností původních lidí a došlo u lidí ke změně těl. Další změna byla po Babylonské události, kdy došlo k separaci na skupiny a množení v rámci skupin.

Přes to vše je i u našich těl zachovaný obrovský potenciál. Který je však stále dále zneužíván zlým. Tentokrát již k přímému oslabení člověka, což je důležité pro jeho zkázu.
Spousta věcí se může začít tvořit znovu, stačí například když jsou k tomu popohnány bakterie v našich střevech. Zrovna tak se ale naše tělo může stát výrobcem něčeho co nás zabíjí a rozkládá (a díky tomu upadá celek) jako například GMO potraviny. Zjednodušeně se dá říci, že člověk je opravdu to co jí.

Zajímavá zjištění ohledně působení stravy na zdraví učinil například Westoan A.Price, a učinil je v době tak za minutu dvanáct. Dnes se podle mne již podobný hodotný výzkum dělat nedá, lidé jsou na sestupné spirále a jejich těla chřadnou stále více. Ne že by to nešlo zvrátit (kdyby bylo dost času, což není a není to důležité), ale člověk dospěl do stavu, že mu schází vůle a myslí si že je na tom skvěle a nejlépe jak tomu kdy bylo.

Filosof

25.1.2017 21:19
Filosof

XXX.XXX.193.77

Proč vědí vědci houby? Protože se tělu věnují ještě méne než každý z nás. Jednotlivec a vlastník je se schopen tomu svému alespoň nějak věnovat, i když bez odměny z vnějšku...

Před asi deseti lety byla například nalezena v mrazem mumifikovaných tvorech bakterie, která snad mohla být v dobách kdy tvor žil běžnou. Potřebovala aby tvor, který ji má ve svém zažívání, žil dlouho a tak mu snad neznámým mechanismem život prodlužovala téměř na dvounásobek. Od doby této zprávy jsem nic dalšího nezaznamenal.

A co vše tady bylo a bylo tomu zakázáno chodit po zemi před příchodem člověka, se můžeme jen dohadovat. Jediné co je jisté, že vtělení v draka opět uvidíme a pravděpodobně i další tvory popisované ještě za starozákoních dob.

25.1.2017 21:45

Filosofe, nechcu Ti kazit radost, ale víš, že ty příběhy si lidé povídali u ohně, z generace na generaci..tu si někdo přisadil, tam něco opomenul..pak to teda sepsali, ale protože kniha byla (skoro celých 2 tisíce let) dost drahá záležitost, dělalo se to opisem..a když se k tomu dostal kdosi línější, mohl klidně něco vynechat, či akčnější pisálek cosi nadnést ?

Sepisovalo to několik učedníků, mučedníků, po několik let. Překládalo se do kolika jazyků.

Takže. Nemohlo to být trochu, trošičku jinak ?

Filosof

25.1.2017 21:59
Filosof

XXX.XXX.237.244

Megííí, neboj radost mi zkazit nemáš jak. Jen mne udivuje, že se snad cítíš nelibě. Příjde mi to tak.

A to jsem jednak kvůli prostoru a času vlastně nic z historie lidí nenapsal, jednak jsem dokonce ani nesdělil nic o příslibech Boha a cestě kterou měli lidé projít a také již prošli jen to jaksi uvnitř příběhu ještě vnímáme odlišně. Ten zlý prostě poražen už byl, i když jak jsem psal teprve bude osvobozen, a většina z vás se mu vědomě pokloníte namísto Bohu Stvořiteli, kterému jedinému ta pocta opravdu náleží za což nebudete odměněni jako ti kdo Bohu věří a jednají dle této víry.

Ekklesian.

25.1.2017 22:10

Ekklesian si říkat, eh. To k Tvé víře moc nesedí. Víš. Tak trochu cítím Křížové výpravy. Také ve jménu Boha. Pár vyvolených hlídalo "správné chování", přes mrtvoly. Kdo Tě vyvolil. Abychom se nedostali k Charlie Mansonovi. Povídal dost podobně.

Ale já nechci odměnu ;-) Mně to takhle stačí. Pak nebude nic, až nebude nic. Přece.

25.1.2017 22:18
tapina

XXX.XXX.211.141

Konec světa nastane v okamžiku, kdy se veškeré teploty vyrovnají. Věří fyzikové. Jenomže "ani" nedokáží spočítat, kdy to bude. Věříte fyzikům nebo filosofovi? Nevyjde to nastejno? Nakonec. Vyplývá z té víry něco pro Tvoje každodenní chování, Megi?

25.1.2017 22:26
asurwic

XXX.XXX.36.3

tapina napsal(a):
Konec světa nastane v okamžiku, kdy se veškeré teploty vyrovnají. Věří fyzikové. Jenomže "ani" nedokáží spočítat, kdy to bude. Věříte fyzikům nebo filosofovi? Nevyjde to nastejno? Nakonec. Vyplývá z té víry něco pro Tvoje každodenní chování, Megi?

Když budete věřit fyzikům, tak budete třeba denně pouštět plotýnku a otevírat mrazák, abyste dělala rozdíl teplot a zachránila svět.

25.1.2017 22:29
tapina

XXX.XXX.211.141

asurwic napsal(a):
Když budete věřit fyzikům, tak budete třeba denně pouštět plotýnku a otevírat mrazák, abyste dělala rozdíl teplot a zachránila svět.

Ne, to právě ne. Kde se vzalo to, co ohřálo plotnu, ochladilo lednici? Zachránit svět, jedině, zahrabat se do sněhu ;-).

25.1.2017 22:31

To se to zase rozvinulo... Ještě že mám okolo sebe spíš pragmatiky v čele se svým psem, který řeší tak akorát to, kde sehnat něco k jídlu, popř. ženskou.

25.1.2017 22:33

Ale kdo bude dělat tu zimu, aby sníh neroztál, no.
Asurwic věčně stojící u lednice smajlík

25.1.2017 22:34
tapina

XXX.XXX.211.141

To se to zase rozvinulo... Ještě že mám okolo sebe spíš pragmatiky v čele se svým psem, který řeší tak akorát to, kde sehnat něco k jídlu, popř. ženskou.

Nejlépe oboje, však?

Filosof

25.1.2017 22:34
Filosof

XXX.XXX.193.131

To co cítíš je ale tvůj problém, stejně jako to co se snažím ostatním podsouvat. Jinak si z toho nic nedělej, je možné že je to i větší část těch co v Boha věří (ve skutečného, ne takového jakého chtějí) a přesto mu nevěří a nečiní jak by měli. Ti pak většinou ani nechápou význam toho slova ani co to znamená. Přitom to bylo řečeno tak jasně.

Však ti nikdo nic nenutí, je to přirozený stav tělesných, duchem mrtvých lidí. O svobodné duši nemluvě.

Z toho co píšeš není patrné zda máš nějaké poznání nebo ne. Pokud ano nezapomeň na varování těm co vejít mohli a nevešli a jiným v cestě bránili. Je to sice vše složitější, neb Bůh je všemohoucí, ale takhle to prostě je a bude posuzováno.

25.1.2017 22:36
tapina

XXX.XXX.211.141

Ale kdo bude dělat tu zimu, aby sníh neroztál, no.
Asurwic věčně stojící u lednice smajlík

Čím rychlejc běžíš - tím víc sněží.

První věta termodynamiky. smajlík

25.1.2017 22:39
tapina

XXX.XXX.211.141

Filosofe, jaký pes Vás sem přivedl? Myslím sem na diskusní fórum.

Filosof

25.1.2017 22:41
Filosof

XXX.XXX.193.131

Pochopitelně myšleno co se snažíš ostatním podsouvat ty, tedy nepravdu mých tvrzení.

Jinak, mě pochopitelně nemáte důvod nikdo věřit.

Ptejte se Boha. Odpoví-li sami poznáte, že víra je dar, stejně jako poznání. Všechny dary Boha patří do kategrie darů které je třeba využívat, ne jen dary těla pro strávení potravy. Mnohé dary se i odebírají, nebo se uzavře cesta pro jejich využití.

Ekklesian.

Filosof

25.1.2017 23:02
Filosof

XXX.XXX.236.222

A mimochodem, když mluvím o potenciálu člověka. Člověk dostal dar mít plémě obdařené vlastním jedinečným duchem. Je to natolik výjmečné, že zlý od počátku nedělá nic jiného, než že se ten dar snaží zneužít.

To jen, že vůbec někdo člověka chcete srovnávat se zvířetem. Tělo není to podstatné a těla všeho živého na zemi jsou v mnohém shodná, a také je řídí stejné mocnosti.

Ekklesian.

25.1.2017 23:12

tapina napsal(a):
Nejlépe oboje, však?

Jj, holt se pohybuji převážně v mužské společnosti.

26.1.2017 10:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

tapina napsal(a):
Filosofe, jaký pes Vás sem přivedl? Myslím sem na diskusní fórum.

Leda tak baskervillský
Nevím Filosofe v jakém náboženství žijete, ale já mám rodinu napůl katolíky, napůl evangelíky. Měla jsem tu možnost (či spíše nutnost) několikrát navštívit jejich bohoslužby a o lásce ke zvířatům(a třeba neznabohům) tam není řeči. Celé je to jen o: my, jen my, my jsme ti nejlepší, vyvolení, jen o nás tu jde. Patrně jste poznal, že já jsem neznaboh a z náboženství všeho druhu se mi ježí chlupy. Dokážu být tolerantní k jiným rasám, protože to, jestli se někdo narodí černý či bílý, si nikdo nevybírá, vyznání ano. Mluvím tedy o zcivilizovaných krajinách, dál je to složitější..

Neregistrovaný uživatel

26.1.2017 19:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

lesnížínka napsal(a):

Svatá pravda - mám syna přísného vegana (nic živočišného), ekologa, ochránce přírody atd.
Nějaký čas se stravoval pouze raw. Byla jsem na mrtvici... hubnul, byla mu pořád zima, byl unavený. Teď už je zpátky na vařené veganské stravě a je to v pohodě. Svého psa i kočky krmí, samozřejmě, masitou stravou. Nemá problém naše kočkovité šelmy krmit celými zvířaty, ale sám by nesnědl ani vajíčko, protože je to dle jeho názoru zneužívání zvířete a je to pro člověka nadbytečný, obejde se bez toho. Šelma, tedy ani pes se bez masa neobejde, tedy je to přirozený, že kvůli nim přijde jiný zvíře o život.
Argumenty má dost logický a dost už mě taky ovlivnil, je fakt, že chrupem ani typem zažívání není člověk masožravec a je taky fakt, že původní předek člověka pochází z Afriky, kde neměl problém se živit tím co prostě vyrostlo. Teprve později, když se člověk posunul na sever, tak musel začít shánět i jinou potravu.

26.1.2017 19:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Svatá pravda - mám syna přísného vegana (nic živočišného), ekologa, ochránce přírody atd.
Nějaký čas se stravoval pouze raw. Byla jsem na mrtvici... hubnul, byla mu pořád zima, byl unavený. Teď už je zpátky na vařené veganské stravě a je to v pohodě. Svého psa i kočky krmí, samozřejmě, masitou stravou. Nemá problém naše kočkovité šelmy krmit celými zvířaty, ale sám by nesnědl ani vajíčko, protože je to dle jeho názoru zneužívání zvířete a je to pro člověka nadbytečný, obejde se bez toho. Šelma, tedy ani pes se bez masa neobejde, tedy je to přirozený, že kvůli nim přijde jiný zvíře o život.
Argumenty má dost logický a dost už mě taky ovlivnil, je fakt, že chrupem ani typem zažívání není člověk masožravec a je taky fakt, že původní předek člověka pochází z Afriky, kde neměl problém se živit tím co prostě vyrostlo. Teprve později, když se člověk posunul na sever, tak musel začít shánět i jinou potravu.

Tak třeba mléko a vajíčko by mi nevadilo vůbec. Ani kvůli přesvědčení. Vajíčka slípka nepotřebuje, pokud není v dosahu kohout, nejsou ani oplozená No a o mlíčko by jsme se s telátkem rozdělili, no Jak jsem už psala vícekrát, maso celkem omezuju, snažím se ho nejíst často, ale úplně bych nevydržela, někdy mám na něj velkou chuť, tak si ho holt bez nějakých výčitek uklohním Pravda, nesmím znát to zvíře osobně

26.1.2017 19:46

A vaří na ohni, předpokládám, topí dřevem, které z hor nestahali koně.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2017 19:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

To jo, míchaný vajíčka jsou lahůdka. Když se má slepice dobře, tak jí asi je jedno, když jí to vajíčko prostě klofnem. Jenže ona je hrůza ty velkochovy a nic na tom nezměnil ani nový předpis EU, tedy, že mají být klece o chlup větší. Prostě ty slepice jsou strašný chudáci. To samý krávy. Na praxích jsem pracovala u dojnic a fakt dost hrozný. Není to přirozený, že se v útlém věku do jalovičky nacpe semeno, pak se z ní vyrve tele, pak se to tele ihned dá z jejího dosahu, krmí se náhračkou, nebo se rovnou zabije a mléko, které by mělo to tele sát, tak využíváme my lidé. No a pak tu krávu dojíme a dojíme až už je vyždímaná a produkce klesne.
No, tak se zasuší a znovu se do ní narve semeno a vyrve tele... atd. atd. Bez pauzy, bez oddechu. Když už je úplně vyflusaná, tak se zabije... Co na tom, že je ještě mladá.
Jistěže týrání psů je hrozný, ale týrání ostatních zvířat taky.
Nejsem přesvědčená, že jíst maso je pro člověka nutný, jen je to dobrý. A lidi, kteří šílejí kvůli tomu, že pes není na gauči, ale v boudě a přitom jedí maso mi připadají prostě jako pokrytci.

26.1.2017 20:02

Já můžu tatarák bez topinky...

26.1.2017 20:02

A mobilní telefon také nemají. Jasné. Internet též ne. Chodí oblečeni v listí nebo Conversy ? smajlík smajlík
Všichni jsme pokrytci. Jen každý jinak.
Co, filosofe. Proč jsou všichni ti faráři tak otylí ? Obžerství je smrtelný hřích ;-).

26.1.2017 21:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

A mobilní telefon také nemají. Jasné. Internet též ne. Chodí oblečeni v listí nebo Conversy ? smajlík smajlík
Všichni jsme pokrytci. Jen každý jinak.
Co, filosofe. Proč jsou všichni ti faráři tak otylí ? Obžerství je smrtelný hřích ;-).

26.1.2017 21:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

To jo, míchaný vajíčka jsou lahůdka. Když se má slepice dobře, tak jí asi je jedno, když jí to vajíčko prostě klofnem. Jenže ona je hrůza ty velkochovy a nic na tom nezměnil ani nový předpis EU, tedy, že mají být klece o chlup větší. Prostě ty slepice jsou strašný chudáci. To samý krávy. Na praxích jsem pracovala u dojnic a fakt dost hrozný. Není to přirozený, že se v útlém věku do jalovičky nacpe semeno, pak se z ní vyrve tele, pak se to tele ihned dá z jejího dosahu, krmí se náhračkou, nebo se rovnou zabije a mléko, které by mělo to tele sát, tak využíváme my lidé. No a pak tu krávu dojíme a dojíme až už je vyždímaná a produkce klesne.
No, tak se zasuší a znovu se do ní narve semeno a vyrve tele... atd. atd. Bez pauzy, bez oddechu. Když už je úplně vyflusaná, tak se zabije... Co na tom, že je ještě mladá.
Jistěže týrání psů je hrozný, ale týrání ostatních zvířat taky.
Nejsem přesvědčená, že jíst maso je pro člověka nutný, jen je to dobrý. A lidi, kteří šílejí kvůli tomu, že pes není na gauči, ale v boudě a přitom jedí maso mi připadají prostě jako pokrytci.

Máte pravdu, chov krav se mi také nelíbí...ale mléko mám ráda. Maso kupujem od místních pasoucích se bio krav. Ale vepřové často nemívají, takže to spíš běžně v obchodě. Vajíčka, tak ty mám bio domácí - máme pasoucí se slepice a máma krmí jen zbytky a žitem. A pes normálně bydlí v boudě

Filosof

26.1.2017 22:04
Filosof

XXX.XXX.193.32

Mám otázku k tomuto divnému tématu; podle mne je totiž celá tato diskuse provokace založená pro pokec.

Vysvětlete mi vegetariáni jak zvládáte psům dělat polovařené maso? Maso než se povaří a začne krásně vonět smrdí i mě, syrové třeba ne.

Takže já vás určitým způsobem obdivuji. Také mám přátele vegetariány, kterým maso (v jakékoli úpravě) smrdí a myslím, že je to možné, protože tělo se adaptovalo na jinou potravu. Kamarádka takhle vždy trpěla když klukům, velkým sportovcům, dělala jídlo. Nakonec byla ráda za školní jídelnu.

26.1.2017 22:20
asurwic

XXX.XXX.36.3

Filosof napsal(a):
Mám otázku k tomuto divnému tématu; podle mne je totiž celá tato diskuse provokace založená pro pokec.

Vysvětlete mi vegetariáni jak zvládáte psům dělat polovařené maso? Maso než se povaří a začne krásně vonět smrdí i mě, syrové třeba ne.

Takže já vás určitým způsobem obdivuji. Také mám přátele vegetariány, kterým maso (v jakékoli úpravě) smrdí a myslím, že je to možné, protože tělo se adaptovalo na jinou potravu. Kamarádka takhle vždy trpěla když klukům, velkým sportovcům, dělala jídlo. Nakonec byla ráda za školní jídelnu.

Mně také neprané syrové dršťky smrdí, sama by je nepozřela, ale po kapsách je jako nejvyšší formu odměny pro psy nosím... tak asi tak to mají i vegetariáni s krmením psů, ne?

Filosof

26.1.2017 22:40
Filosof

XXX.XXX.232.154

Spíše mi šlo o to proč třeba se s tím masem trápit a nedat ho psům v rychlosti a jen jako syrové (případně přemražené kvůli parazitům).

Ona ta známá vegetariánka psům taky vařila staré ořezané kosti a to smrdělo i mě a hodně.

Je tu totiž možná ještě jedna věc. Že vegetearán je schopen dát psům maso jehož kvalita již je diskutabilní, přinejmenším lidé by takové nejedli.

Příjde mi to jako začarovaný kruh. Protože když něco smrdí tak je to člověku odporné a pak se není co divit, že takové věci nechce jíst.

26.1.2017 23:01
asurwic

XXX.XXX.36.3

Filosof napsal(a):
Spíše mi šlo o to proč třeba se s tím masem trápit a nedat ho psům v rychlosti a jen jako syrové (případně přemražené kvůli parazitům).

Ona ta známá vegetariánka psům taky vařila staré ořezané kosti a to smrdělo i mě a hodně.

Je tu totiž možná ještě jedna věc. Že vegetearán je schopen dát psům maso jehož kvalita již je diskutabilní, přinejmenším lidé by takové nejedli.

Příjde mi to jako začarovaný kruh. Protože když něco smrdí tak je to člověku odporné a pak se není co divit, že takové věci nechce jíst.

Proč vařit nechápu popravdě ani u nevegetariánů (to slovo asi neexistuje, ale to nevadí)... samozřejmě zažívací problémy psa (intolerance vůči syrovému) jsou něco jiného, ale jinak bych se s tím za prvé nedělala a za druhé bych raději cpala do psa přírodní nedenaturované bílkoviny, než ty pro jeho trávicí trakt v podstatě "znehodnocené".

Nevím, jestli by vegetariána přímo jen ten puch dovedl k dlouhodobému přesvědčení, ale něco na tom také bude... i když já nemohu posoudit, protože mně voní maso v jakékoliv formě - i když si většina lidí třeba na rybích trzích drží nos, tak já "nadšeně čichám".

26.1.2017 23:18

asurwic napsal(a):
Proč vařit nechápu popravdě ani u nevegetariánů (to slovo asi neexistuje, ale to nevadí)... samozřejmě zažívací problémy psa (intolerance vůči syrovému) jsou něco jiného, ale jinak bych se s tím za prvé nedělala a za druhé bych raději cpala do psa přírodní nedenaturované bílkoviny, než ty pro jeho trávicí trakt v podstatě "znehodnocené".

Nevím, jestli by vegetariána přímo jen ten puch dovedl k dlouhodobému přesvědčení, ale něco na tom také bude... i když já nemohu posoudit, protože mně voní maso v jakékoliv formě - i když si většina lidí třeba na rybích trzích drží nos, tak já "nadšeně čichám".

No já teda trhy vyloženě cíleně očmuchávat nechodím, ale takový tatarák z lososa nebo tuňáka, sushi... Sushi si ostatně dáváme napůl. Samozřejmě bez sojovky, wasabi a tak.

27.1.2017 09:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

No já teda trhy vyloženě cíleně očmuchávat nechodím, ale takový tatarák z lososa nebo tuňáka, sushi... Sushi si ostatně dáváme napůl. Samozřejmě bez sojovky, wasabi a tak.

Tak na rybí trh jsem se připletla nechtěně v Barceloně a myslela jsem, že padnu. Ano, celou dobu, než se mi povedlo vyběhnout ven, jsem se snažila zadržovat dech. Mamky vánočního kapra zbožňuju, mexický tuňákový salát od Rio Mare a lososa ve všech podobách. Dá se říct vlastně, že čerstvá ryba mi nesmrdí a jím všechny, ovšem u nás čerstvou člověk sotva kdy ochutná. Salát z mořských plodů jsem jedla v exotických destinacích a užrala bych se ho, když jsem si totéž chtěla připravit doma, málem jsem z toho smradu omdlela, natož abych to pozřela. Rybí polévku ani omylem. A co mi totálně navaluje, je kombinace jakákoliv ryba-těstoviny...momentálně tak módní jídlo. Přiznám se, že k ochutnání suši, jsem doteď nesebrala odvahu, vždycky na poslední chvíli couvnu.
A proč vařím psu maso? Protože jsem zpočátku dělala asi milion pokusů vnutit mu ho syrové - neúspěšně. Utíkal od misky, tvářil se jako já, na tom rybím trhu. Když mu teď předložím krůtí ramínko, tak ho převalí v hubě, zkusí kousnout, vyplivne a uteče. Pokud bych většinu masa odřezala, tu kost už sní. To maso mu musím alespoň trochu ovařit.

27.1.2017 09:54

Ryba-těstoviny. To jsem nechtěla vědět.

27.1.2017 10:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ryba-těstoviny. To jsem nechtěla vědět.

No, jsem to nepobrala, rozveďte Jako že výborné, nebo fuj, jako u mne? Já mám těstoviny moc ráda, ve všechno podobách, ale jak se mi to v hubě potká s rybí chutí, nějak se to změní v pachuť hadru na nádobí. Divné je, že totéž cítím i z kupovaných rajčat.

27.1.2017 10:48

lesnížínka napsal(a):
No, jsem to nepobrala, rozveďte Jako že výborné, nebo fuj, jako u mne? Já mám těstoviny moc ráda, ve všechno podobách, ale jak se mi to v hubě potká s rybí chutí, nějak se to změní v pachuť hadru na nádobí. Divné je, že totéž cítím i z kupovaných rajčat.

To se fakt jí ? zničit rybu těstovinami..zařazuji na seznam mých oblíbených jídel, hned za steak z kuřete, eidam 30% a broskev z konzervy.

27.1.2017 13:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

To se fakt jí ? zničit rybu těstovinami..zařazuji na seznam mých oblíbených jídel, hned za steak z kuřete, eidam 30% a broskev z konzervy.

Nabízí to snad každá lepší restaurace a vaří každý televizní kuchař typu Pohlreich, Ital , kluci v akci a spol. Zahraniční snad ještě víc...

27.1.2017 13:05
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ještě dotaz: co vám vadí na broskvách z konzervy? Já tedy nekupuju, mámy zaváří vlastní, ale přeci konzervování ovoce na dobu, kdy u nás čerstvé není, je normální, stejně jako jeho sušení, či třeba kandování...Radši si dám své zavařené, než dovezené bůhví odkud podtržené a tvrdé jak kámen

27.1.2017 13:11

lesnížínka napsal(a):
Ještě dotaz: co vám vadí na broskvách z konzervy? Já tedy nekupuju, mámy zaváří vlastní, ale přeci konzervování ovoce na dobu, kdy u nás čerstvé není, je normální, stejně jako jeho sušení, či třeba kandování...Radši si dám své zavařené, než dovezené bůhví odkud podtržené a tvrdé jak kámen

smajlík smajlík nee, to se vezme kuřecí plátek, na to plácnete eidam a půl broskve made in penny ;-)
aha..nekoukám na tv smajlík

27.1.2017 13:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

smajlík smajlík nee, to se vezme kuřecí plátek, na to plácnete eidam a půl broskve made in penny ;-)
aha..nekoukám na tv smajlík

Jo ták, běžná to věc v rádoby in restauracích vesnického typu To jsem naposled jedla snad někdy v roce 90...něco

James036

27.1.2017 14:31
James036

XXX.XXX.29.1

Já jsem tedy vegan a u mého psa se zjistila alergie na spoustu druhů mas, od kuřete počínaje a lososem konče. Po dlouhém hledání jsem našel vegetariánské granule které mému psovi naprosto vyhovují ve všech směrech. Je to TRAINER Fitness3 Adult Vegetal. Seženu je sice jen v jednom řetězci zverimexu v ČR nebo na jejich e-shopu, ale je to podle mne jediná varianta k bezmasým granulím.

27.1.2017 14:56
Atheira

XXX.XXX.240.171

James036 napsal(a):
Já jsem tedy vegan a u mého psa se zjistila alergie na spoustu druhů mas, od kuřete počínaje a lososem konče. Po dlouhém hledání jsem našel vegetariánské granule které mému psovi naprosto vyhovují ve všech směrech. Je to TRAINER Fitness3 Adult Vegetal. Seženu je sice jen v jednom řetězci zverimexu v ČR nebo na jejich e-shopu, ale je to podle mne jediná varianta k bezmasým granulím.

To prostě není přirozený. Ten pes má nějaký problém. Alergie bývají (nejen u psů, ale i u lidí) jen důsledek, nikoli příčina. Narvat psovi vegetariánské granule je prostě jen potlačování toho důsledku, aby všechno vypadalo ok... Kde je snaha řešit příčinu?
Ne, prostě masožravá šelma není v pohodě, když nejí maso.

Není to spíš o vaší neochotě umět přijmout toho psa jako masožravce?

27.1.2017 15:02

James036 napsal(a):

No tak to je velká náhoda, aby se u vegana octitnul pes alergický na maso komplet...
Můžu se zeptat, čím jste krmil, než jste přešel na ty vegetariánský granule a jak se ty alergie projevovali...a kdy se začali projevovat...už při odběru štěnda?

27.1.2017 15:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Vím, že tyto testy na alergie jsou velmi oblíbené a tonoucí se stébla chytá, ale prostě jim nevěřím. nikdy neuvěřím tomu, že je pes alergický na všechny druhy masa. Není to normální, nebo je to koza. něco soudruzi z NDR dělají blbě(vím, že se testy, i lidské, posílají do vyhlášené laboratoře v Německu ) Ale, když mi i sousedovic holka vyjmenovala na co všechno, je alergická, koulela jsem očima. Na mrkev?!? Copak je někdo normálně alergický na mrkev? Oříšky a mořské plody, mléko a takové ty profláklé věci..budiž. Ale mrkev? A bylo tam takových podivností víc, jen ta mrkev mi prostě utkvěla...

27.1.2017 15:19

Znám psa "alergického" na mrkev a kopec mas atd., prostě porucha imunity, nic složitého, záhadného.
Jenže. Lidé řeší granule. Kdyby dali kus masa z domácího chovu, tj. českého, domácího, lehkého, nekrmené zvíře směsí...ale ne, vezmou se hypoalergenní granulky a chudák pes. Veg. granule jsou nesmysl.
Jestli teda má někdo problém s masem, krmte vojtěškou. To ty granule trochu ztrácejí smysl, ne.

27.1.2017 16:05

Atheira napsal(a):
To prostě není přirozený. Ten pes má nějaký problém. Alergie bývají (nejen u psů, ale i u lidí) jen důsledek, nikoli příčina. Narvat psovi vegetariánské granule je prostě jen potlačování toho důsledku, aby všechno vypadalo ok... Kde je snaha řešit příčinu?

Když se chce... Třeba rájka má holku alergickou v podstatě na jakýkoliv druh masa - nevzdala se a vhodné maso našla.

27.1.2017 17:59
tapina

XXX.XXX.229.13

James036 napsal(a):

Prosím Vás, co je to za psa - velikost, věk, aktivita a jak dlouho už ho tak krmíte? Dostává ještě něco, krom těch granulí?

27.1.2017 18:06
tapina

XXX.XXX.229.13

Atheira napsal(a):

Kde vidíte, že snaha není, nebyla?

Řešit příčiny - jako celkem dost dělá genetika, třeba. Dost hodně životní prostředí. Co s tím chcete dělat? Hodně dělá stres.

Představte si, že ten pes je fakt těžký alergik. Abyste mohla odbourat ten stres, protože už ten stav samotný dost velký stres vyvolává, musíte od někud začít. Pokud je to fakt hrozné, není nic špatného, pomoci mu od těch příznaků a postupně to vypracovat.

Nevím, jestli si dokážete představit, jak vypadá, jak se chová, pes, těžký alergik, ve fázi aktivity onemocnění.

27.1.2017 19:07
Atheira

XXX.XXX.190.240

tapina napsal(a):
Kde vidíte, že snaha není, nebyla?

Řešit příčiny - jako celkem dost dělá genetika, třeba. Dost hodně životní prostředí. Co s tím chcete dělat? Hodně dělá stres.

Představte si, že ten pes je fakt těžký alergik. Abyste mohla odbourat ten stres, protože už ten stav samotný dost velký stres vyvolává, musíte od někud začít. Pokud je to fakt hrozné, není nic špatného, pomoci mu od těch příznaků a postupně to vypracovat.

Nevím, jestli si dokážete představit, jak vypadá, jak se chová, pes, těžký alergik, ve fázi aktivity onemocnění.

Já mám z toho prostě pocit, že tady nejde ani tolik o to, že by pes byl skutečně těžký alergik, jako o to, že je pro páníka přijatelnější, aby chroupal veg. grancle.
Třeba jak zmiňuje Ollie, rájka má taky fenu alergickou prakticky na všechno a zvládla to vyřešit normálně.

Samozřejmě, nemám tolik znalostí, abych se tu mohla dohadovat s vámi. Vy jich máte totiž podstatně víc a to já samozřejmě chápu. Nicméně už jsem viděla několik psů, kteří taky byli alergičtí na kdeco. Tím, že do nich páníček nějakou dobu necpal všechno možné, ale opravdu pravidelně jen jeden druh masa a postupně se těch příznaků pes zbavil a celkově srovnal a bylo vidět, že je zdravý, bylo potom možné mu postupně do jídelníčku znovu zařadit i jiné druhy, které by mu dříve nedělaly dobře.
Mám ten dojem, že v mnoha případech je alergie jen reakcí na zas*aný organismus kdovíčím... Ale nemám důvod vám nijak oponovat, genetika je určitě taky v tomhle hodně zrádná.

27.1.2017 19:49
tapina

XXX.XXX.229.13

Atheira napsal(a):
Já mám z toho prostě pocit, že tady nejde ani tolik o to, že by pes byl skutečně těžký alergik, jako o to, že je pro páníka přijatelnější, aby chroupal veg. grancle.
Třeba jak zmiňuje Ollie, rájka má taky fenu alergickou prakticky na všechno a zvládla to vyřešit normálně.

Samozřejmě, nemám tolik znalostí, abych se tu mohla dohadovat s vámi. Vy jich máte totiž podstatně víc a to já samozřejmě chápu. Nicméně už jsem viděla několik psů, kteří taky byli alergičtí na kdeco. Tím, že do nich páníček nějakou dobu necpal všechno možné, ale opravdu pravidelně jen jeden druh masa a postupně se těch příznaků pes zbavil a celkově srovnal a bylo vidět, že je zdravý, bylo potom možné mu postupně do jídelníčku znovu zařadit i jiné druhy, které by mu dříve nedělaly dobře.
Mám ten dojem, že v mnoha případech je alergie jen reakcí na zas*aný organismus kdovíčím... Ale nemám důvod vám nijak oponovat, genetika je určitě taky v tomhle hodně zrádná.

Normálně. Co to je, normálně? Nechci Vás chytat za slovo, to vůbec. Ani o nějaké znalosti, to už opravdu vůbec ne
Jen mi to tak přislo, že z pár řádků toho víte strašně moc...

Mně by celkem zajímalo, jak dlouho to může fungovat.

Před nějakou dobou internetem prošel příběh psíka, kterého držely nějaké dvě bláznivé ženské na velmi malém prostoru a krmili ho mlíkem nebo vodou s moukou nebo se strouhanku dýl jak 6 let. Ten pes nebyl nijak olysalý, hubený taky ne... Dle vet zdravý.

27.1.2017 20:02

Ale když těm lidem nikdo neřekl, že můžou zkusit eliminační dietu, co mají dělat.
Nebo ty testy. Jsou nespolehlivé. Vyšlo, že nesmí žádné maso, tak nedávají maso. Nikdo jim nic neporadil. Max. se jim prodá Hill´s, případně se na fauně nechají seřvat..

27.1.2017 20:13
tapina

XXX.XXX.229.13

Ale když těm lidem nikdo neřekl, že můžou zkusit eliminační dietu, co mají dělat.
Nebo ty testy. Jsou nespolehlivé. Vyšlo, že nesmí žádné maso, tak nedávají maso. Nikdo jim nic neporadil. Max. se jim prodá Hill´s, případně se na fauně nechají seřvat..

Ale na co komu cpát nějaké rady, když nic nevíme...
A jestli vůbec potřebuje.

27.1.2017 20:48
Atheira

XXX.XXX.176.79

tapina napsal(a):
Normálně. Co to je, normálně? Nechci Vás chytat za slovo, to vůbec. Ani o nějaké znalosti, to už opravdu vůbec ne
Jen mi to tak přislo, že z pár řádků toho víte strašně moc...

Mně by celkem zajímalo, jak dlouho to může fungovat.

Před nějakou dobou internetem prošel příběh psíka, kterého držely nějaké dvě bláznivé ženské na velmi malém prostoru a krmili ho mlíkem nebo vodou s moukou nebo se strouhanku dýl jak 6 let. Ten pes nebyl nijak olysalý, hubený taky ne... Dle vet zdravý.

Když už jsme u toho 'normálně'... dobře, to bylo fakt blbě zvolený, ok. Jen mi prostě přijde lepší, když si ten člověk dá práci s tím, aby našel kvalitní stravu, byť třeba granule, to tu teď ani nechci rozvádět, to bychom zas směřovaly úplně jinam, která bude složením odpovídat tomu, co mám doma za zvíře. Psovi z masa, morčeti okurku a seno...
Ale všechno stranou. Vážně vám není divný, že zrovna veganovi se dostane pod ruku pes, který je alergický komplet na veškeré maso a je mu hej jen na vegetariánských granulích?

27.1.2017 20:51
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Podle mě to byl jasnej troll.
Někteří tady se prostě rádi baví..

27.1.2017 20:58
tapina

XXX.XXX.229.13

Atheira napsal(a):
Když už jsme u toho 'normálně'... dobře, to bylo fakt blbě zvolený, ok. Jen mi prostě přijde lepší, když si ten člověk dá práci s tím, aby našel kvalitní stravu, byť třeba granule, to tu teď ani nechci rozvádět, to bychom zas směřovaly úplně jinam, která bude složením odpovídat tomu, co mám doma za zvíře. Psovi z masa, morčeti okurku a seno...
Ale všechno stranou. Vážně vám není divný, že zrovna veganovi se dostane pod ruku pes, který je alergický komplet na veškeré maso a je mu hej jen na vegetariánských granulích?

Já nevím, mně už není divné nic. Moje fenka je úplně nejvíc alergická na 2 roztoče, úplně na stejné jak já, ona teda je větší chudák. I věřím, že je to psychické, jen nevím, co s tím mám dělat.

27.1.2017 21:01

Když se chce... Třeba rájka má holku alergickou v podstatě na jakýkoliv druh masa - nevzdala se a vhodné maso našla.

Přesně tak, mmch dneska ráno měla princezna půl kila sleďů Zmohutněla a zkrásněla po nich jak medvěd před zimou

27.1.2017 21:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.112

James036 napsal(a):

27.1.2017 21:45
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Kurňa, tak mne napadlo: my se tady snažíme a není to jen šikovně skrytá reklama?!? Proto se zadavatel už neozval a jen se někde řehtá?!? I když...kdo se směje naposled... No nevím, ale já si toho dodavatele na základě infa fakt nehledala

James036

28.1.2017 09:32
James036

XXX.XXX.29.1

lesnížínka napsal(a):
Kurňa, tak mne napadlo: my se tady snažíme a není to jen šikovně skrytá reklama?!? Proto se zadavatel už neozval a jen se někde řehtá?!? I když...kdo se směje naposled... No nevím, ale já si toho dodavatele na základě infa fakt nehledala

Nevím kde nacházíte skrytou reklamu. Já pouze napsal s čím jsem spokojen. A omlouvám se že chodím do práce a nemám čas vysedávat zde na diskuzi celý den. Já jsem opravdu zkoušel najít něco co by mému psovi vyhovovalo, konzultoval jsem asi i se 4 veterináři v Praze. a po roce hledání jsem našel tyto. I cenově mi vyhovují. A později klidně dodám foto psa a po zdravotní stránce je v úplném pořádku.

28.1.2017 09:44

James036 napsal(a):
Nevím kde nacházíte skrytou reklamu. Já pouze napsal s čím jsem spokojen. A omlouvám se že chodím do práce a nemám čas vysedávat zde na diskuzi celý den. Já jsem opravdu zkoušel najít něco co by mému psovi vyhovovalo, konzultoval jsem asi i se 4 veterináři v Praze. a po roce hledání jsem našel tyto. I cenově mi vyhovují. A později klidně dodám foto psa a po zdravotní stránce je v úplném pořádku.

Víte,99% veterinářů neví o stravě pro psa nic. Pro nemocné psy už vůbec nic. Ten pes je naoko zdravý, ale přiděláváte mu strašně práce se zpracováním nekvalitních rostlinných bílkovin, tuků.
Například vejce je stoprocentně využitelné a přitom není masem. Na trhu je pár dalších zdrojů živ. proteinů, aniž by kvůli tomu muselo umřít telátko.
Zcela věřím, že vet tak poradili a že to děláte, protože nevíte.
Pes se ale opravdu dá nakrmit pro něj přijatelnější formou a dokonce se dá "rozkrmit".

James036

28.1.2017 09:50
James036

XXX.XXX.29.1

Víte,99% veterinářů neví o stravě pro psa nic. Pro nemocné psy už vůbec nic. Ten pes je naoko zdravý, ale přiděláváte mu strašně práce se zpracováním nekvalitních rostlinných bílkovin, tuků.
Například vejce je stoprocentně využitelné a přitom není masem. Na trhu je pár dalších zdrojů živ. proteinů, aniž by kvůli tomu muselo umřít telátko.
Zcela věřím, že vet tak poradili a že to děláte, protože nevíte.
Pes se ale opravdu dá nakrmit pro něj přijatelnější formou a dokonce se dá "rozkrmit".

Máte pravdu. Já jsem opravdu nevěděl o nějaké o nějaké eliminační dietě. A nevěděl jsem že dělám chybu. Byl jsem šťastný že po roce trápení mého psa jsem našel něco co snáší dobře a dále jsem už nehledal. Ale když nemůžu věřit veterinářům tak už nevím tedy komu :/ A za každou radu budu vděčný. To víte sem měšťáckej typ a granule pro mne byly jediným řešením které jsem viděl.

28.1.2017 09:56

Až pomine móda vegetariánství a veganství, tak se bude i mnohým psům žít lépe.

28.1.2017 09:56
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

James036 napsal(a):

Tak fajn, že jste se ještě ozval a neplácáme tu naprázno, takže ode mne omluva A k tomu, co napsala Megííí: při nemoci svého psa jsem se také utvrdila v tom, že veterináši nad výživou psa rozhodně nedumají. Nejčastěji jen nabídnou granule, na které mají tučné marže. V tomto směru musí být člověk asertivní, jenže většina jde právě s nějakými problémy na veterinu jednou poprvé...a to ví houby.

James036

28.1.2017 10:04
James036

XXX.XXX.29.1

lesnížínka napsal(a):
Tak fajn, že jste se ještě ozval a neplácáme tu naprázno, takže ode mne omluva A k tomu, co napsala Megííí: při nemoci svého psa jsem se také utvrdila v tom, že veterináši nad výživou psa rozhodně nedumají. Nejčastěji jen nabídnou granule, na které mají tučné marže. V tomto směru musí být člověk asertivní, jenže většina jde právě s nějakými problémy na veterinu jednou poprvé...a to ví houby.

A to mi veterinář nabízel royal canin (odmítl sem, tím psa krmit nebudu) a jeden dokonce pedigree (to jsem myslel že ho asi bacim) a další 2 nenabízeli nic ale řekly ať si najdu nějaké bezmasé. (to pedigree by stejně vyšlo i jako bezmasé však maso to nevidělo ani z letadla). Tak jsem našel ten Trainer no a pes už neměl problémy jako předtím. Tak jsem to bral jako uzavřenou kapitolu. Na dalších prohlídkách u veterináře mi řekly že pes je ve výborné kondici. Proto jsem to dál neřešil a řekl jsem si že mám vyhráno. Jak tak koukám tak asi nemám.

28.1.2017 10:07
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jen selským rozumem přeci víte, že pes je masožravá šelma, že jo?!?

James036

28.1.2017 10:10
James036

XXX.XXX.29.1

lesnížínka napsal(a):
Jen selským rozumem přeci víte, že pes je masožravá šelma, že jo?!?

A co má dělat masožravá šelma která má alergie? Je to divný, vadny, nepřirozený ale já si nevymýšlím..

28.1.2017 10:11

James036 napsal(a):
A co má dělat masožravá šelma která má alergie? Je to divný, vadny, nepřirozený ale já si nevymýšlím..

Zkuste granule s cizokrnými druhy masa, Wolfsblut, nám fungují perfektně.

28.1.2017 10:16

Takže máte testy na alergie. Co vše je blbě a jaké číslo hrozby té potravině přiřadili (jako "losos 3"), můžete napsat sem nebo mail faunahehe@centrum.cz.

28.1.2017 10:20

Zkuste granule s cizokrnými druhy masa, Wolfsblut, nám fungují perfektně.

Rájko, sorry, ale absolutně nevíme, který druh je pro toho psa nejhorší a jak se to projevuje. Co takový 30cm kus vykousané kůže ? Kůže, nejen kožichu. Granule budou to poslední, co poradím.
A jo, budou to WB, ale tak za půl roku.

28.1.2017 10:21

Až pomine móda vegetariánství a veganství, tak se bude i mnohým psům žít lépe.

Vy jste neuvěřitelně netolerantní člověk. Takto začít víkend, bych nechtěla.

28.1.2017 10:24

Rájko, sorry, ale absolutně nevíme, který druh je pro toho psa nejhorší a jak se to projevuje. Co takový 30cm kus vykousané kůže ? Kůže, nejen kožichu. Granule budou to poslední, co poradím.
A jo, budou to WB, ale tak za půl roku.

Co tou kůží chcete říct?

28.1.2017 10:30

Co tou kůží chcete říct?

To, co píšu. Alergie se může projevovat docela šílenou formou. Pes nespí několik dní, vyžere si kus těla. Takže pokusy bych nechala tak za rok, až bude jasno ;-).

28.1.2017 10:32
tapina

XXX.XXX.229.13

Dobrý den smajlík

Víte, ono to třeba ani alergie být nemusí, může to být intolerance, nebo nějaká přechodná indispozice, alergie úplně na něco jiného. Mohlo to být nějaké jiné onemocnění. Nebo i něco fyziologického. My vlastně nevíme, co tomu pejskovi bylo - ani jaké měl příznaky.

Alergie je takové kouzelné slovo. Něco jako třeba dříve byl bacil.

Určitě je super, že se pejskovi ulevilo, ať už mu bylo cokoli, naprosto chápu, co ta úleva znamená. Bohužel je potřeba si uvědomit, že ty granule nebudou fungovat na pořád, ať už to budou jakékoli granule, v případě, že se jednalo o alergii nebo intoleranci, takový pes nemůže být dlouhodobě udržovaný na granulích.

Nejde ani tak o ty základní živiny, jde o funkci jedné z nejdůležitějších složek imunitního systému a tou je střevní mikroflóra, epiteliální imunita atd.

28.1.2017 10:32

To, co píšu. Alergie se může projevovat docela šílenou formou. Pes nespí několik dní, vyžere si kus těla. Takže pokusy bych nechala tak za rok, až bude jasno ;-).

Jo ahá, to vysvětlujete mně? To zrovna moje fena si vykousává takovéhle koláče, když by třeba nedej bože pozřela kuře nebo jiné maso
Takže mně to neříkejte, nám na první dobrou pomohly Wolfsbluty, proto to zadavateli píšu.

28.1.2017 10:36

Jo ahá, to vysvětlujete mně? To zrovna moje fena si vykousává takovéhle koláče, když by třeba nedej bože pozřela kuře nebo jiné maso
Takže mně to neříkejte, nám na první dobrou pomohly Wolfsbluty, proto to zadavateli píšu.

Ale u jeho psa nevíme nic. Nevíme, jestli je ve skutečnosti alergický nebo intolerance na něco z potravy, roztoče, chemii v krmivu, jestli je nějak nemocný, což nikdo nezkoumal... a nevíme co se jak projevovalo. Takže pokusy bych si nechala na jindy a zatím se řídila tím, co dostalo v testech nejmenší skóre.

28.1.2017 10:40

Ale u jeho psa nevíme nic. Nevíme, jestli je ve skutečnosti alergický nebo intolerance na něco z potravy, roztoče, chemii v krmivu, jestli je nějak nemocný, což nikdo nezkoumal... a nevíme co se jak projevovalo. Takže pokusy bych si nechala na jindy a zatím se řídila tím, co dostalo v testech nejmenší skóre.

Ono je pitřeba v takovémhle případě mít ten záchrannej kruh, kterej pán, v podobě nevhodných granulí momemntálně má, a pak už jen zkouše, plusem navíc jsou ty testy.

28.1.2017 10:47
tapina

XXX.XXX.229.13

Víte co, fakt se nehádejte, co má jaké skóre, o tom to není. Jestli teda myslíte ty IgE, IgM testy. Ty testy budou za měsíc úplně jinak, pokud se jedná o potraviny. Testy mají smysl v případě plísní, pylů, roztočů, to bych fakt vytestovala, kdyby se v pylové sezóně zas zhoršil a na další zimu třeba nechala udělat vakcínu.

Je fakt dobře, že je pejskovi dobře, nemusí brát žádné léky, vždyť je to důvod k radosti. No musíte se od toho nějak odpíchnout, abyste se nedostal do začarovaného kruhu, protože, pokud by to byla opravdu alergie na bílkovinné složky potravy, brzo bude alergický i na ty, co jsou v těch aktuálně vyhovujících granulí. A to si pak nevyberete už žádné granule. Bude pak strašně těžké vůbec nějak začít.

Nechci Vás strašit, to vůbec, ale tak to prostě je. Příklad 2 psy. Můžeme to rozebrat víc, jeden střevní, jeden kožní projevy.

Rájka, při vší úctě a respektu, k jejím znalostem a péči o psa, nemá těžkého alergika.

28.1.2017 10:52

tapina napsal(a):
Víte co, fakt se nehádejte, co má jaké skóre, o tom to není. Jestli teda myslíte ty IgE, IgM testy. Ty testy budou za měsíc úplně jinak, pokud se jedná o potraviny. Testy mají smysl v případě plísní, pylů, roztočů, to bych fakt vytestovala, kdyby se v pylové sezóně zas zhoršil a na další zimu třeba nechala udělat vakcínu.

Je fakt dobře, že je pejskovi dobře, nemusí brát žádné léky, vždyť je to důvod k radosti. No musíte se od toho nějak odpíchnout, abyste se nedostal do začarovaného kruhu, protože, pokud by to byla opravdu alergie na bílkovinné složky potravy, brzo bude alergický i na ty, co jsou v těch aktuálně vyhovujících granulí. A to si pak nevyberete už žádné granule. Bude pak strašně těžké vůbec nějak začít.

Nechci Vás strašit, to vůbec, ale tak to prostě je. Příklad 2 psy. Můžeme to rozebrat víc, jeden střevní, jeden kožní projevy.

Rájka, při vší úctě a respektu, k jejím znalostem a péči o psa, nemá těžkého alergika.

Jen středně těžkého I to stačí

28.1.2017 10:53
tapina

XXX.XXX.229.13

Nevítejte Balustáně, dokonalém světě bez cizinců, hendikepovaným, vegetariánů, nevychovaných psů. Světě bez problémů. V jednoduchém světě s dokonalou češtinou.

Beze mě taky ;-).

28.1.2017 10:54
tapina

XXX.XXX.229.13

Jen středně těžkého I to stačí

Dobře, já nic neříkám.

28.1.2017 10:57

tapina napsal(a):
Dobře, já nic neříkám.

Ale vždyť já taky ne, hlavně nepoužívám nějaké řazení lehký, střední, těžký. Nebudu se hádat ani s Vámi ani s Meg, kvůli tomu tady nejsme přece, jen nemám ráda zlehčování, toť vše

28.1.2017 11:01
tapina

XXX.XXX.229.13

Ale vždyť já taky ne, hlavně nepoužívám nějaké řazení lehký, střední, těžký. Nebudu se hádat ani s Vámi ani s Meg, kvůli tomu tady nejsme přece, jen nemám ráda zlehčování, toť vše

Jediný, kdo to tu zlehčuje, jste Vy.

Vy jste to omezila na nasypat wolfsblut, protože vaší feně pomohl na první dobrou.

28.1.2017 11:03
tapina

XXX.XXX.229.13

Nepíšu to, abych se s Vámi hádala nebo s Megi, to vůbec nechci.

Jenomže my o tom vůbec nic nevíme, tak fakt nemůžeme ani jedna nic radit.

Nebudu se s Vámi přít o tíží onemocnění, jsou nějaká kritéria, ale o to to fakt není, to nikomu nepomůže.

28.1.2017 11:09

Proč netolerantní? To, že je veganství a vegetariánství móda, o tom snad nemůže být pochyb. A o tom, že pro mnohé je nejíst maso póza, také.

28.1.2017 11:09
tapina

XXX.XXX.229.13

Ono třeba i je spousta doplňků, nastartovat imunitu, modulovat imunitu vhodným směrem, různé přírodní enzymy, steroly, protizánětlivé, epitelizační, podpora správné flóry a mraky věcí. Je toho fakt neuvěřitelně moc.

Jenomže, když už je pak zblbnuté všechno, nemůžete jít z experimentu do experimentu.

Omlouvám se, vím, že se mě nikdo na nic neptal, odcházím smajlík

28.1.2017 11:15

tapina napsal(a):
Jediný, kdo to tu zlehčuje, jste Vy.

Vy jste to omezila na nasypat wolfsblut, protože vaší feně pomohl na první dobrou.

Neomezila, spíše jste to špatně pochopila.

28.1.2017 11:18
tapina

XXX.XXX.229.13

Neomezila, spíše jste to špatně pochopila.

V tom případě se omlouvám a prosím vás, tak mi to tedy vysvětlete.

28.1.2017 11:22

tapina napsal(a):
V tom případě se omlouvám a prosím vás, tak mi to tedy vysvětlete.

Myslela jsem to tak, aby pán vyzkoušel protatím třeba klokaní WB, jakmile by to bylo dobré, pak by mohl začít zkoušet třeba toho domácího králíka.

28.1.2017 11:42
tapina

XXX.XXX.229.13

Myslela jsem to tak, aby pán vyzkoušel protatím třeba klokaní WB, jakmile by to bylo dobré, pak by mohl začít zkoušet třeba toho domácího králíka.

Proč byste to myslela takhle?

28.1.2017 11:48

tapina napsal(a):
Proč byste to myslela takhle?

Jak proč? Protože si myslím, že krmení vege granulle škodí psovi víc než masové?

28.1.2017 11:55
tapina

XXX.XXX.229.13

Jak proč? Protože si myslím, že krmení vege granulle škodí psovi víc než masové?

Proč by měl dát granule, ze kterých mu možná bude zas hůř, když mu je teď dobře?

Proč nezkusit k těm granulím, co má, zkusit nějaké to maso a to když tak teda nedat, kdyby to bylo blbé?

Tam není přece problém v tom, že by mu teď bylo zle, protože jí granule. Je mu líp, než mu bylo, tak proč ho vést do něčeho, co je dlouhodobě neudržitelné?

Nemyslíte to zle, jen to je složité a nesystematické ;-).

28.1.2017 12:01

tapina napsal(a):
Proč by měl dát granule, ze kterých mu možná bude zas hůř, když mu je teď dobře?

Proč nezkusit k těm granulím, co má, zkusit nějaké to maso a to když tak teda nedat, kdyby to bylo blbé?

Tam není přece problém v tom, že by mu teď bylo zle, protože jí granule. Je mu líp, než mu bylo, tak proč ho vést do něčeho, co je dlouhodobě neudržitelné?

Nemyslíte to zle, jen to je složité a nesystematické ;-).

Škoda, že nám tady nenaskenoval výsledky těch testů.

28.1.2017 12:03
tapina

XXX.XXX.229.13

Škoda, že nám tady nenaskenoval výsledky těch testů.

No jestli IgE a IgM a jestli to nejsou výsledky ze včerejšího dne, tak je to celkem na nic.

28.1.2017 13:28
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Ja jen tise ctu, ale napadlo me-co k tem vegetarianskym granulim proste pridat kousek masa-vareneho-kone, jehne...,. . Proste jeden druh.

28.1.2017 14:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nechci mluvit za Rájku, ale Wolfsbluty myslím doporučila proto, že se tam vyskytují pro nás exotické a ne zcela dostupné druhy masa. Těžko budete kupovat klokaní, třeba tady u nás Ale určitě bych zkusila klidně i k těm vege granulím, přidat třeba toho koně či králíka.

28.1.2017 14:27

lesnížínka napsal(a):
Nechci mluvit za Rájku, ale Wolfsbluty myslím doporučila proto, že se tam vyskytují pro nás exotické a ne zcela dostupné druhy masa. Těžko budete kupovat klokaní, třeba tady u nás Ale určitě bych zkusila klidně i k těm vege granulím, přidat třeba toho koně či králíka.

Přesně tak to bylo myšleno a k nim pak zkoušet "pravá masa".

28.1.2017 15:10
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

lesnížínka napsal(a):

Konske maso lze koupit na www.dopsimisky.cz, kralika urco taky, velblouda asi ne-e

28.1.2017 18:14

Nemůže zkoušet nějaké granule, když neví, co to způsobuje. Třeba jsou to brambory. Rýže. Nečistý tuk. Divné maso v granulích, které zkoušeli. Nabízíte klokana a možná to způsobuje největší trable.
Mimochodem klokaní maso se prodává tu u řezníka a na netu také.
Maso z dopsimisky rozhodně nedám psovi, u kterého vím tohle: 0,0. Potřebuje absolutně čisté maso ze zvířete, které v testech (přesně jak říká tapina - nedávných testech na vše, nejen potraviny) dostalo nulu nebo jedničku.
Ale ze všeho nejdříve bych zjistila, co se vlastně má vše otestovat ohledně alergií a vůbec celého psa. Problém nemusí být jen v potravě a většinou tam právě ani není.
Že někomu pomohlo vynechat kuře, neznamená, že pes je zcela v pořádku.
Jen jsme, stejně jako pán s veg. granulami, odstranili následek. Ne příčinu.
A tak se může stát, že si pár následků ještě vytvoří.

Vlastně opakuji to, co tapina, promiň, nemůžu se na to dívat.

28.1.2017 19:24
tapina

XXX.XXX.238.107

Kdyby někdo strašně moc potřeboval pštrosa, je tu v ČR několik hodně farem, všechny prodávají i ořez. Některé i ty vnitřnosti, samozřejmě krom toho "hodnotného masa". Barfshop v Pístech přeprodává pštrosí krky a kostí.

Osobně, pokud, tak bych koupila vejce.

Bažanti, kachny, husy, perličky.

Barfshop Baron má losa, soba atd.

Klokana v makru. Třeba i žraloka, šneky, ústřice, cokoli koupíte i plus mínus v ceně hovězího.

Pak je tu spousta králíků, pořád ještě.
Dá se koupit ovce, jehněčí, zvěřina - i druhově určená - ořez nebo kosti, pro lidi, strašně levně.

Je tu spousta sádek, takže pstruzi. Ryby různé.

Jenomže v nepotřebujete žádnou ultraexotiku, aspoň ne teď hned. Žádnou paniku. Teď potřebujete přemýšlet. Vklidu se zamyslet, jak to začalo, co se dělo, co se děje teď, opravdu v klidu.

Samozřejmě, jde to udělat tak, že nechat to tak, protože dobré, a třeba to bude dobré strašně dlouho, nebo třeba budou dobré ty exotické granule. Bylo by to fajn.

Přidejte reakci

Přidat smajlík