Kdy je lepší krmit psa?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2017 22:03

Dobrý den, potřebuji radu. Všude je něco jiného. Je lepší krmit psa po procházce, nebo před ní? Pozn.
Ranní procházka:
Odpoledne:
Večer:
Díky za odpověď.

20.1.2017 22:13

Vždy až po.

20.1.2017 22:20

Tak to je dobra otazka.
Ale... dospelec, nebo stene?

...kazdopadne jak to psa naucite, tak to bude...

20.1.2017 22:22
asurwic

XXX.XXX.45.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, potřebuji radu. Všude je něco jiného. Je lepší krmit psa po procházce, nebo před ní? Pozn.
Ranní procházka:
Odpoledne:
Večer:
Díky za odpověď.

Toť otázka. Každému psovi i majiteli to vyhovuje jinak.

Já to mám asi takto: pokud je procházka několikahodinová, náročná na výdrž a ne na skoky, běh a další věci, kde hrozí převrácení žaludku, tak dávám najíst těsně před, aby měl pes sílu na dlouhý pohyb - to krmím malé množství a co nejvíce koncentrovaně (maso, škvarky...). Když jsem venku déle jak 6 hodin, tak beru stejnou dávku i s sebou.
Pokud pracuji se psem na krátkou dobu, ale intenzivně, tak předen nedávám nic (při velké zátěži jen trošku syrovátky), pak toho hodně vypamlskuji při tréninku a jinak se jí až po procházce - to krmím lehčí věci klidně i ve větším množství, které pes může v klidu trávit při následném odpočinku.
Na noc dávám kosti.

20.1.2017 22:35

Krmím 3x denně...ráno po prochajdě snídaně...odpoledne sváča a pak "polední" klid a večer před spaním pokud je procházka, tak po procházce...je to nejen kvůli mému pocitu, že takhle alespoň částečně minimalizuju nebezpečí torza žaludku, ale i kvůli dennímu režimu...prostě činnost-jídlo-odpočinek...akorát my to prostě máme 3x denně...

20.1.2017 23:24

Krmit psa před zátěží, před prácí, před výcvikem apod je hloupost. Krmím brzo ráno cca v 5 hodin aby to tak nějak částečně ztrávil a pak večer po práci.

20.1.2017 23:54

Otázka do pranice: můj pes jí formálně 3 x denně. Kombinujeme a podle situace, nemá s tím problém. Bezprostředně před aktivitami nekrmím, jinak mi přijde, že se cpe pořád. Uvařím brambory (bez soli), dostane. Krájím maso, dostane. Už mám v hlavě kalkulačku, tak to v průběhu dní doplním.

21.1.2017 00:12
Terven

XXX.XXX.160.10

Už nějakou dobu se snažím přejít ze tří denních dávek na dvě...moc se mi nedaří
Ráno krmím po vyvenčení, večer krmím po posledním vyvenčení před spaním. Prostřední dávka je pohyblivá, podle toho, co ten den zrovna děláme, kdy je dlouhá vycházka, cvičák apod.

21.1.2017 08:31
koňadra

XXX.XXX.128.31

Krmím zásadně po procházce. Pes, který není po žrádle v klidu, někdy i potravu vyzvrací, případně (u velkých psů) hrozí právě torzo žaludku. Obří psy krmím 2x denně, ostatní 1x denně.
Když to vezmu podle sebe, tak pokud sním pořádný oběd, chuť do práce se jaksi vytratí, odumře mozek a tělo asi spotřebuje veškerou energii na zpracování té potravy.
Takže nevidím důvod, proč nacpávat psa před nějakým výkonem (ať už je to "jen" procházka, nebo nějaká sportovní zátěž).

21.1.2017 12:18
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Krmím jednou denně a až večer kolem devátý až je klid.

21.1.2017 12:57

kobylatko napsal(a):
Krmím jednou denně a až večer kolem devátý až je klid.

To by pesani koukali, že není snídaně...my to máme stejně jako Ollie-oficiálně krmíme 3x denně, v praxi je to každou chvíli něco, ale je to hodně dané tím, že pesani asistují u vaření, přípravě jídla a nakonec s námi vlastně i stolují...

21.1.2017 19:26

Takže je lepší: činnost-jídlo-odpočinek?
Ráno, odpo a večer... samozřejmě podle krmných dávek :) stejně díky.

21.1.2017 20:04

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takže je lepší: činnost-jídlo-odpočinek?
Ráno, odpo a večer... samozřejmě podle krmných dávek :) stejně díky.

Ano, přesně tak.

21.1.2017 20:05
rapotacka11

XXX.XXX.32.99

U nás si to pes řídí sám.
Žere až večer.
Ve dne se o to nezajímá.
To jen tak ďobne.
Lžičku lipánku, ždibíček šunky...úplně prázdný žaludek nemá.

21.1.2017 21:08
tapina

XXX.XXX.233.63

Já nevím, jestli je to dobře, možná u nějakého velkého psa by to bylo vyloženě blbě.

S fenou, když vím, že budeme 10 hod a dýl pryč v nějakém větším tempu, třeba u kola, nebo svižná chůze dlouho, tak jí před tím, tak půl hodinu,40min než vyrážíme, dávám vývar s rozmixlým bramborem, řepou a masa tak třetinu až polovinu, než by dostala, než kdyby měla jít jen na hodinu, na procházku. Když třeba jdeme pěšky a někam večer dojdeme, koupím jí něco v obchodě, i když jdem ještě na vlak a od vlaku pak domů. Protože jinak je strašně protivná.

Dát jí ráno granule je pro mě blbě, nerada venku pije.

21.1.2017 23:22
kobylatko

XXX.XXX.45.44

rapotacka11 napsal(a):
U nás si to pes řídí sám.
Žere až večer.
Ve dne se o to nezajímá.
To jen tak ďobne.
Lžičku lipánku, ždibíček šunky...úplně prázdný žaludek nemá.

U nás je to totéž , proto krmím až večer, v průběhu dne psa jídlo nezajímá, krom teda pamlsků nebo když mu kousek nějakýho masa strčím do papule .

Přidejte reakci

Přidat smajlík