Ahoj, dobrý den, máme ročního psa malého plemene (budoucí krycí pes) a aktuálně tu jsou dvě hárající feny, jejichž hárání už bude končit. Pes absolutně odmítá jíst, nevezme si granule, konzervy, ani jogurt či něco od stolu. Prostě nežere, trvá to už poměrně dlouho. Nemáte nějaký tip co dělat, případně tip na něco dobrého, co zaručeně sežere? Jinak je zdravý, žádné obtíže nemá ale fakt hubne... Naopak mě přijde, že se to stupňuje.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ellie007
napsal(a):
Ahoj, dobrý den, máme ročního psa malého plemene (budoucí krycí pes) a aktuálně tu jsou dvě hárající feny, jejichž hárání už bude končit. Pes absolutně odmítá jíst, nevezme si granule, konzervy, ani jogurt či něco od stolu. Prostě nežere, trvá to už poměrně dlouho. Nemáte nějaký tip co dělat, případně tip na něco dobrého, co zaručeně sežere? Jinak je zdravý, žádné obtíže nemá ale fakt hubne... Naopak mě přijde, že se to stupňuje.
Odvézt někam, kde to nehárá.
Pokud nemá jiný zdravotní problém, tak s tím nic moc neuděláte. Syrové by si nevzal?
Mně už hormon taky zase blbne, dnes po venčení nesnídal. Dojídal až teď, když se vyspal a na feny zapomněl.
Měla jsem to se psy podobně, ale nebyli krycí. Když už jsem i začala uvažovat o kastraci berňáka, který to přestával fyzicky zvládat, sebralo ho to tak..že umřel. Oslabený organismus a nějaká autoimunitní choroba. Tím vás nechci strašit, že vás to potká, byla to vyjímka a zpočátku tomu vet nevěřil. Pak, když jsme mu to dopodrobna popsali(po každém hárání jejich psí kámošky, prudké zhoršení stavu) tak připustil, že to mohla být příčina nemoci. Právě, že ona háravka utekla ve své dny z domu a bydlela prakticky u nás. Dokud ji bavilo, jak za ní dva velcí psi běhají a snaží se v jednom kuse naskočit, byla u nás, pak se sebrala a dírou utekla. Přišla za půl dne znovu. Psi za ní dokázali lítat zahradou třeba 2 hodiny v kuse. S majiteli nebyla moc domluva, respective z ní byli také celkem nešťastní. My také tehdy uvažovali o tom, že si někde pronajmeme chatu a třeba na týden tam odjedeme. Bohužel poslední rok to bylo tak, že zjara hárala ona, pak další tři feny po sobě vždycky, když už se pes z toho začal dostávat. Ve chvíli, kdy jsme mysleli, že je z toho venku, začala v létě znovu ona a to ho dorazilo. Bylo to rychlé a nečekané, odjet jsme nestihnuli...
Mamutka
napsal(a):
Psa bereme na hodně dlouhé procházky, přijde na jiné myšlenky a když pak dojdeme domů, tak se nažere.
To vážně? My jezdili autem do vzdálenějších míst na výlety. Chodili jsme 10-15km. Vrátili jsme se, psi vystřelili z auta, poběhali celou zahradu, jestli mezitím u nás nebyla jejich milá, pak sedli před garáž a tam vydrželi sedět a hledět jejím směrem zbytek dne, noci...Já jen na ně chodila svítit baterkou, jestli tam vůbec jsou(nevzali čáru za ní) a jestli žijou. Byl problém donutit je alespoň se napít. Jen s nepřítomným pohledem funěli jak lokomotivy
Mě fena zlobí s jídlem právě když hárá (což je zrovna teď). Večeří normálně, ale se snídaní je to boj. Já to dělám tak, že si navařím vývar, v krabičkách si to nacpu do mrazáku a ráno rozmrazím a zaleju tím snídani (cca 1 naběračka) a miska je prázdná hned. Musíte vymyslet něco, co neodmítne, i když má v hlavě "vymeteno"
Iliena
napsal(a):
Mě fena zlobí s jídlem právě když hárá (což je zrovna teď). Večeří normálně, ale se snídaní je to boj. Já to dělám tak, že si navařím vývar, v krabičkách si to nacpu do mrazáku a ráno rozmrazím a zaleju tím snídani (cca 1 naběračka) a miska je prázdná hned. Musíte vymyslet něco, co neodmítne, i když má v hlavě "vymeteno"
To asi projde u žravého psa. Pokud máte nežravky, tak v době hárání je to na palici. Věřte, že nepřijdou ani na kus špeku. Běžně jsem jim do žrádla míchala škvarky, aby alespoň něco snědli. Problém je v tom, že jak před ně postavíte misku, buď odvrátí hlavu, nebo popoběhnou o kousek dál, ať neotravuju. To se fakt nedá. Hartusit nemá cenu, to bych tomu psu snad to jídlo znechutila navždy
lesnížínka
napsal(a):
To asi projde u žravého psa. Pokud máte nežravky, tak v době hárání je to na palici. Věřte, že nepřijdou ani na kus špeku. Běžně jsem jim do žrádla míchala škvarky, aby alespoň něco snědli. Problém je v tom, že jak před ně postavíte misku, buď odvrátí hlavu, nebo popoběhnou o kousek dál, ať neotravuju. To se fakt nedá. Hartusit nemá cenu, to bych tomu psu snad to jídlo znechutila navždy
Byl to jen nápad, v téhle zimě taky nechci aby mi zhubla. Nicméně já mám v mrazáku vždy vývar, nikdy nevím kdy se může hodit. Třeba v létě měla ošklivou reakci na žihadlo, otekla, zvracela...po návratu od veta už to bylo OK, ale nechtěla ani jíst ani pít. No, jak se mi vývar hodil.
Za pokus nic nedá
Iliena
napsal(a):
Byl to jen nápad, v téhle zimě taky nechci aby mi zhubla. Nicméně já mám v mrazáku vždy vývar, nikdy nevím kdy se může hodit. Třeba v létě měla ošklivou reakci na žihadlo, otekla, zvracela...po návratu od veta už to bylo OK, ale nechtěla ani jíst ani pít. No, jak se mi vývar hodil.
Za pokus nic nedá
No to určitě, já také vždycky zkoušela snad všechno, co mne napadlo, či co kdo poradil. Před 14dny jsem mu navařila vepřové nožky(protože špatně chodil) a syrové nechce, tak sulc. Zrovna měl nějaké vyhlížení a poslal s tím muže do háje On se odmítne i zvednout a jít k misce, když mu ji muž zanese až k němu, tak se sebere a jde se někam zašít Takže sulc šel také do mražáku a měl ho až teď přes víkend. To už žral.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!