Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marketa Otahalova

25.1.2017 15:09
Marketa Otahalova

XXX.XXX.176.20

Dobrý den,

jsem zoufalý pejskař už. Po tom, co jsem měla pejska, který se sice bojí, ale poslouchá, tak mám doma uzlíček nervů, který se bojí i mě a místo, aby na zavolání přišla, tak je to naopak. Problémy začaly cca 14 dní zpět, tzn asi 6 dní po Silvestru. Dnes během poledne jsem byla venčit, všimla jsem si, že někdy po silvestru začala před vodítkem přivírat oči a krčit se - vodítkem z mé strany nikdy nedostala. Tak dnes jsme vyšli, začala přivírat oči, krčit se. Došly jsme do parku, pustila jsem ji a začala jakoby utíkat. Na zavolání nešla, když jsem se přiblížila, začala odcházet, tak to bylo asi 20 min. Pak se šla vykakat, začala čmuchat, šla mým směrem a na zavolání přišla. Vůbec tomu chování nerozumím, zvlášť, když se to předtím u ní neobjevovalo. Je z útulku, mám ji 9 měsíců a je pravda, že ji mám ze záchranné stanice, kde byla odebrána z množírny, tudíž je možné, že tam to hezké nebylo.

Moc děkuji za jakoukoliv radu,

Markéta.

25.1.2017 15:23
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Marketa Otahalova napsal(a):
Dobrý den,

jsem zoufalý pejskař už. Po tom, co jsem měla pejska, který se sice bojí, ale poslouchá, tak mám doma uzlíček nervů, který se bojí i mě a místo, aby na zavolání přišla, tak je to naopak. Problémy začaly cca 14 dní zpět, tzn asi 6 dní po Silvestru. Dnes během poledne jsem byla venčit, všimla jsem si, že někdy po silvestru začala před vodítkem přivírat oči a krčit se - vodítkem z mé strany nikdy nedostala. Tak dnes jsme vyšli, začala přivírat oči, krčit se. Došly jsme do parku, pustila jsem ji a začala jakoby utíkat. Na zavolání nešla, když jsem se přiblížila, začala odcházet, tak to bylo asi 20 min. Pak se šla vykakat, začala čmuchat, šla mým směrem a na zavolání přišla. Vůbec tomu chování nerozumím, zvlášť, když se to předtím u ní neobjevovalo. Je z útulku, mám ji 9 měsíců a je pravda, že ji mám ze záchranné stanice, kde byla odebrána z množírny, tudíž je možné, že tam to hezké nebylo.

Markéta.

Zacit znovu. Ziskat si duveru psa. Vpodstate jako byste si chtela ochocit divoke zvire. Postupovat pomalu. Nedolizat za ni, nechat ji samotnou prijit a to vzdy odmenit. Treba sedet na zemi, nevsimat si ji, s necim si hrat(uzlik?)Naucit ji milovat sve jmeno. Vzdy po vysloveni jmena odmena.Netrestat v zadnem pripade a nikdo! z rodiny. Pokud se ji nelibi voditko, zkuste postroj. Nejdrive doma a jeho oblekani a noseni odmenovat.Nechat na nem pripnute kratke voditko, at ho za sebou doma taha a normalne si tak s ni hrat jakoby nic. Venku nepoustet! Radeji stopovacka a ucit ji, ze prijit k vam se vyplati....Je toho milion.

25.1.2017 18:05
scylla

XXX.XXX.150.32

Marketa Otahalova napsal(a):
Dobrý den,

Markéta.

Nelitujte, nemluvte chlácholivým tónem. Nenaklánějte se nad ní, nezvyšujte hlas, netrestejte. Dejte si pozor na to, abyste byli vždy srozumitelní. Jméno psa, povel, reflexní oblouk, splnění a přiměřená pochvala, nesplnění - jemná nápověda, pochvala. Nevídat se jí přímo na hlavu, nestát při přivolání přímo čelem, ale lehce bokem, dovolte, aby přišla za vás. Jištění psa mechanicky - stopovačka, vodítko, nepouštějte na volno, aby vám neutekla. Nedovolte schovávat se a zalézat, často jí k sobě volejte na něco příjemného - hlazení, hru. Vždycky, když uvidíte, že je nejistá, podpořte, mluvte na ní, dotkněte se jí. Dovolte fyzický kontakt. Nestavte na jásání, odměnování všeho, třeba vyslovení jejího jména. To je třeba vyslovit tak, aby už jen to byla odměna a něco příjemného. Bázliví psi nebývají žhaví na pamlsky, není dobré na to na nich stavět.

25.1.2017 18:14
anonymx

XXX.XXX.142.3

Jestli je to skutecne shiba a zacala se tak chovat az ted po 9ti mesicich u vas, tak to ma nejaky konkretni duvod. Shiba je velmi "sva" a mazlik to fakt neni. Hraje si rada s mickem nebo lovi uzel apod.?

25.1.2017 19:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Zadavatelko..píšete, že už je to druhý bojácný pes, kterého máte. Možná je to jen hloupá náhoda, ale také podnět k zamyšlení, jestli problém není ve vás. Nemyslím to urážlivě, ale třeba se v nějakých situcích chováte ke psu nečitelně a on se s vámi necítí bezpečně. Třeba se vylekal u petard a vy jste vypadala pro něj vyděšeně také...berte to jen jako příklad, možnost...

Přidejte reakci

Přidat smajlík