maui

XXX.XXX.154.209
Dobrý den udělala jsem velkou chybu při pořízení štěněte.Je velmi neposlušný, není schopen se naučit chodit čurat ven, furt knučí, kouše, sní vše co mu přijde pod nos..Už opravdu nevím co dělat.. Vyzkoušela jsem snad vše. Ted už jen přemýšlím jestli ho dát pryč nebo ne... prosím o radu co dělat.děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
maui
napsal(a):
Dobrý den udělala jsem velkou chybu při pořízení štěněte.Je velmi neposlušný, není schopen se naučit chodit čurat ven, furt knučí, kouše, sní vše co mu přijde pod nos..Už opravdu nevím co dělat.. Vyzkoušela jsem snad vše. Ted už jen přemýšlím jestli ho dát pryč nebo ne... prosím o radu co dělat.děkuji
Buď ho vraťte chovateli, nebo mu najděte nějakého normálního majitele.
Tak někdo přecení své schopnosti co se týče držení pejska a pozdě zjistí, že na to nemá psychicky, fyzicky ani časově. Prostě vám aktivní štěně nesedlo (mimochodem, to co dělá je úplně normální chování a bude vám to dělat i jiné štěně). Nejlépe by bylo ho vrátit chovateli, nebo mu najít nového páníčka, štěně je ve věku, kdy je potřeba ho láskyplně a důsledně vychovávat. Pokud je toto nad vaše síly, opravdu ho dejte pryč, pokud si ho vezme někdo zkušený, dokáže z něj ještě vychovat normálního psa. Čím déle budete s psíkem takto bojovat, tím více mu zhoršujete šanci na nápravu. Pokud se ho vzdát nechcete, najděte si dobrý cvičák nejlépe se psí školkou a zkuste na vás obou zapracovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

maui
napsal(a):
Jak je psáno výše...úplně normální štěněcí chování...tipla bych, že asi zkušenosti se štěňaty nemáte...co vrátit štěně chovateli a vzít si staršího psa, třeba tříletého, buď na inzerát "daruji" je jich spoustu nebo z útulku, ale předtím doporučuji nastudovat, co takový život se psem obnáší a pak se rozhodnout zda jít do toho...
maui
napsal(a):
Jak dlouho ho máte? Kolik mu je? Jak je štěně staré? Co to je za plemeno?
Co všechno jste vyzkoušela?
maui
napsal(a):
Špatně.
Pes není neposlušný, jen vy ho neumíte poslušnosti naučit, motivovat ho k jinému chování. To chce klid. Zkuste to rozdýchat, zapřemýšlejte, co od psa očekáváte a co mu vy můžete dát, jak by mělo vaše soužití vypadat. Štěně chce v prvních měsících plno času, stejně jako malé miminko. Pokud se hyperaktivní plemeno neslučuje s chodem vaší rodiny, opravdu je lepší ho dát pryč, dokud nemá od vás špatné návyky zažité.
Taky ale můžete zatnout zuby, začít chodit na cvičák nebo se spojit s někým zkušeným, kdo vám s pejskem pomůže a za pár měsíců se svému zoufalství budete jen smát.
Většina štěňat vyžaduje téměř neustálou pozornost, z vašeho popisu je jasné, že není dostatečně zabavené, nudí se, proto kouše co nemá. Kdyby bylo unavené a mělo dost svých hraček, nekousalo by co nemá.
Nepíšete plemeno ani stáří psa, ono je to dost důležité.
maui
napsal(a):
Můžete sem napsat věk? Ne toho psa, svůj, pro zajímavost...

anonymx
napsal(a):
A co jste čekala? Dalkovy ovladani?
Jo, a nějaký čudlíček kde se to dá vypnout
Jak tu psal tralalák, štěně je práce na plný úvazek.
Mám teď doma taky malého drobka a je to pěkný zápřah. Chodíme aspoň 10x za den venčit, i tak se občas nehoda stane. „Ochutnal“ zoubky už snad všechno v bytě. Nejste v tom sama. Zná to každý majitel psa.
Prvně musíte začít u sebe – zastavit se a popřemýšlet, proč vám to se štěnětem nefunguje a zkuste třeba najít zpětně řešení k situacím, kde jste ve výchově „selhala“, abyste v budoucnu reagovala lépe. Jak mu zlepšit podmínky k životu s Vámi? Ideální je si načíst aspoň pár článků na internetu, abyste věděla, zda nemáte na štěně příliš velké požadavky a zda mu učení a výchovu podáváte srozumitelnou formou..
Hlavně nezapomeňte – štěňata nejsou zákeřné potvory, jsou to bezelstná mimina a svým zlobením dávají najevo svůj diskomfort (nudí se, bolí je břicho po nových granulích, svědí rostoucí zuby, je unavený…). Chce to porozumění, věnovat mu čas a věřím, že brzy uvidíte obrat k lepšímu. wink#.
maui
napsal(a):
Dobrý den udělala jsem velkou chybu při pořízení štěněte.
Udělala.
A ještě si do toho představte, že máte vlastní mimino...
Dejte ho pryč,
ale ještě se tu pochlubte, co je to za rasu.

ivulka2
napsal(a):
Ale no tak někdo se baví...
Jestli se baví, nebo myšleno vážně, už se asi neozve.