Mrazem sušené pamlsky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2017 17:53
Iliena

XXX.XXX.37.7

Mohl by mi někdo vysvětlit v čem jsou tak zázračné? Ze zoohitu objednávám pravidelně a dneska mi do mailu přišlo toto:
http://www.zoohit.cz/shop/psi/snacky_pamlsky/wolf_of_wilderness/mrazem_susene/603522?unique=HTML79
chvíli jsem přemýšlela, jestli vidím dobře, protože ta cena je šílená . A přitom jsou to věci, které lze snadno sehnat a dát syrové nebo usušit doma. Já sice utratím za pamlsky docela dost, ale proto, že mám alergika a koňské vnitřnosti se shánějí dost blbě. Nicméně za tuhle cenu máme pamlsky skoro na měsíc.

26.1.2017 17:59
shavoid

XXX.XXX.64.24

Co vím tak lyofilizace je hodně šetrný způsob sušení, který zachovává buněčnou strukturu lépe než než běžné sušení, z toho důvodu je to dražší. Cena je ale hodně naddimenzovaná, to všechno si raději koupím budu to psům pamlskovat syrové..

26.1.2017 18:02
shavoid

XXX.XXX.64.24

Orijen dělá přímo kompletní krmivo, cena je ale fakt ujetá. Já jsem dostala k vánocům pár balení Ziwipeaku, dávám jim to na pamlsky a já mám pocit, že jim dávám něco fakt dobrého :D.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2017 18:11

Jistě šetrně sušené, párkrát jsem něco takového zkusila ale nedočetla jsem se, že na tom může být zelená plíseň .Od té doby nekupuji.

26.1.2017 20:15
doglover111

XXX.XXX.128.35

Náš pes má alergii na kuřecí a teď jsme zkusili kachní Happy snack a dobré.. Chutnají mu a problém nemá..

26.1.2017 20:48

doglover111 napsal(a):
Náš pes má alergii na kuřecí a teď jsme zkusili kachní Happy snack a dobré.. Chutnají mu a problém nemá..

No to jste mu dali dobrotu..
Složení: kachna 90%, bílkovinné extrakty 6%, glycerol 3,7%, sůl 0,3%
Kachna, glutamát, vedlejší produkt zpracování ropy a sůl.

Cena - 900kč za kilo. No tak kupte kachnu, nařezat na kousky a do trouby.

26.1.2017 21:28

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No to jste mu dali dobrotu..
Složení: kachna 90%, bílkovinné extrakty 6%, glycerol 3,7%, sůl 0,3%
Kachna, glutamát, vedlejší produkt zpracování ropy a sůl.

Cena - 900kč za kilo. No tak kupte kachnu, nařezat na kousky a do trouby.

Nebo kachní srdce do sušičky a kilo po usušení vyjde cca 200 kč.

27.1.2017 08:32
Atheira

XXX.XXX.240.44

Když pominu to, že je to šetrnější způsob (a ono se na všem, co se může ohánět tím, že je nějak "lepší" rádo rejžuje, to všichni víme), on je v jídle sušeném horkým vzduchem a mrazem rozdíl i na chuť a hlavně ve struktuře.

Jestli jste někdy jedla třeba ovoce sušené mrazem, ten rozdíl jste poznala hned. Třeba takové banány nebo třešně. Je to ukrutně drahý (nevím, jestli jste někdy zkoušela snídaně z mixitu, ale tam mají ovoce sušené obyčejně i mrazem, druhý způsob vyjde taky dost draho), ale chuťově prostě boží. Třeba zrovna ty banány a třešně, jedno jsou takový tvrdý sušený placky, druhý skoro šutry. Mrazem sušené jsou hrozně lehoučké, voňavé, je to případ, kdy si řeknete, že pro tohle byl vymyšlen výraz "rozplývat se na jazyku".

27.1.2017 09:05

Orijen a podobné "granule", Primal, ...jsou vlastně hodně koncentrované jídlo.2% vlhkosti. Musí se to zalít vodou.5 tisíc kilokalorií. Ziwipeak stejně tak. Ale to není mrazem, nýbrž vzduchem. Sice je to drahé, ale nepočítám cenu za kilo v pytli, ale zalitého vodou.
No a ani bych tím nekrmila furt, protože je to všechno spíše pamlsek - tuk a protein v poměru 1:1 nebo úplně obráceně, než má pes mít.

Přidejte reakci

Přidat smajlík