Prosím každého o radu, zkušenost nebo názor!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2017 14:11
BettyC

XXX.XXX.212.188

Dobry den,  
měla bych dotaz na harani. Mám fenku ve věku 16 měsíců. Ještě podle mého názoru neharala, veterinář mi řekl, že mohla mít skryté harani, nebo jsme si ani nevšimli. Váží 2600g. Od Pátečního večera ma svou vulvu zvětšenou a lehce načervenalou, sem tam si to olizne, dnes ráno jsem vvidela menší množství belaveho výtoku. Vulva je o něco větší, i v okolí.Myslíte, že pujde o harani? Nemám s tím zkusenosti a myslela jsem, že začne harat a ihned krvácet . Prosím tedy o radu/zkušenosti/, budu za to moc ráda, opravdu se s tím setkáváme poprvé, tak mám i obavy , at to není něco jiného, třeba nejaky zánět.
Děkuji moc všem!

12.2.2017 21:08
bhk

XXX.XXX.210.232

Předpokládala bych, že prvního hárání jste si nevšimla - opravdu exisuje i skryté hárání - a ted se chystá hárání druhé (i když jsou samozdřejmě vyjímky, které poprvé začnou hárat až takhle pozdě). Výtok bývá - ovšem na diskuzi Vám opravdu nikdo nezaručí, že nejde o zánět.Nicméně pokud nesmrdí a fenka je jinak normální - baští, pije, je živá -čilá-veselá jen se více čistí..byla bych v klidu.

13.2.2017 08:49
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Buďte v klidu! Fenka se připravuje na hárání. (A s ohledem na to, že teď jste si ho všimla, může jít skutečně o první!) během pár dnů by měla začít krvácet. Jestli se ale pravidelně čistí, nemusí to být nijak moc zjevné.

13.2.2017 14:42
lev

XXX.XXX.253.186

Také se přikláním k prvnímu, může se vše na pár dnů upravit do normálu a pak znovu naběhne a teprve začne hárat. Takže v klidu neplašte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík