Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

EliandFrodo

13.2.2017 20:00
EliandFrodo

XXX.XXX.214.254

Máte někdo zkušenosti s plemenem psa Entelebašský Salašnický Pes?

13.2.2017 20:53
anonymx

XXX.XXX.131.69

Trochu, ma ho kamoska.

13.2.2017 21:06
LájošM

XXX.XXX.14.251

Je to entlebuchský salašnický pes.
Co přesně chcete vědět? Je to celkem příjemný pejsek, třeba pro mne by byl lepší volba než jemu podobný appenzell.
Ty co znám jsou energičtí, příjemní na cvičení, pozorní, ale i občas dost paličatí. Při správném a důsledném vedení z nich můžete mít velmi slušného sportovkáře - stopují, koušou...

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.2.2017 22:02

Entlebušský salašnický pes
ve standardu plemene se uvádí, že entlebušský salašnický pes je živý, temperamentní, sebejistý a nebojácný pes, je dobromyslný a na své rodině velmi závislý. K cizím se chová mírně nedůvěřivě. Podobně jako ostatní plemena salašnických psů je i on znám svojí láskou k dětem a lovecké sklony jsou mu cizí.

Použití tohoto plemene je opravdu široké, uplatní se jako stopař či hlídač domu, vyhovuje mu výcvik poslušnosti, záchranářský výcvik, canisterapie, agility, flyball a nespočet dalších psích sportů.

Z valné většiny platí to, co je uvedeno ve standardu. Existují však i výjimky, což bývá většinou zaviněno nesprávnou výchovou. Ale i v takovém případě existují vhodná řešení. Věnovat se s entlebušským salašnickým psem pracovnímu výcviku nebo se s ním věnovat aktivnímu kynologickému sportu nám nepochybně přinese mnoho radosti. Toto plemeno je, stejně jako ostatní plemena salašnických psů, výborným rodinným psem. Entlebušský salašnický pes si rozumí s dětmi stejně dobře jako s ostatními psy. Díky jeho malému vzrůstu a krátké srsti je péče o něj snadná. Nikdy však nesmíme entlebušského salašnického psa zneužívat jako módního psa. Potřebuje své úkoly a co nejužší kontakt se svojí rodinou, potřebuje dostatečnou a ranou socializaci, kdy jej od štěněte budeme zvykat na nejrůznější situace, na kontakt se psy, jinými zvířaty i cizími lidmi, budeme ho brát pokud možno všude s sebou.

Entlebušský salašnický pes potřebuje vyrovnaného, důsledného, sportovně založeného pána, který mu dá odpovídající zaměstnání. Pak se stane entlebušský salašnický pes tím nejlepším společníkem, jakého si dovedete představit a zvládne jakékoli situace – v nejhustším městském provozu i na louce při hře s ostatními psy.

14.2.2017 11:40
LájošM

XXX.XXX.14.251

Jiva:
"Entlebušský salašnický pes si rozumí s dětmi stejně dobře jako s ostatními psy."

- to máte vlastní zkušenost?

EliandFrodo

14.2.2017 18:25
EliandFrodo

XXX.XXX.214.254

A je nutnost aby měl kupírovaný ocas?-nechci ho vystavovat.

14.2.2017 18:46

Někteří se rodí s krátkým ocasem, ale jinak se už ocasy nechávají.

LájošM.
Měla jsem 4 bernáky a s ostatními salašníky a jejich majitely jsme se setkávali na výstavách, srazech a různých akcích.
Pokud vím, tak dětí tam byla spousta, salašníci s nimi problém neměli.Ale jako u všech psů je to o výchově jak psů, tak dětí.

14.2.2017 19:27
LájošM

XXX.XXX.14.251

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Někteří se rodí s krátkým ocasem, ale jinak se už ocasy nechávají.

LájošM.
Měla jsem 4 bernáky a s ostatními salašníky a jejich majitely jsme se setkávali na výstavách, srazech a různých akcích.
Pokud vím, tak dětí tam byla spousta, salašníci s nimi problém neměli.Ale jako u všech psů je to o výchově jak psů, tak dětí.

Spíš jsem myslel chování k jiným (cizím) psům. Ty co znám já sice nejsou agresivní, ale přece jen mají problém s dospělými psy. Žádná hrůza, hodně dělá výchova, ale zdají se mi hodně sebevědomí a ke rvačce zas nemají moc daleko, když je příležitost.

14.2.2017 22:03

LájošM napsal(a):
Spíš jsem myslel chování k jiným (cizím) psům. Ty co znám já sice nejsou agresivní, ale přece jen mají problém s dospělými psy. Žádná hrůza, hodně dělá výchova, ale zdají se mi hodně sebevědomí a ke rvačce zas nemají moc daleko, když je příležitost.

Ano sebevědomí to jsou a podle toho potřebují výchovu, ale s těmi, co jsem se setkávala problém nebyl.Je to i o socializaci.Tito majitelé s nimi od mala chodili na výstavy, a tak byli zvyklí a samozřejmě naučení poslušnosti.Nemyslím si, že by se rvali víc než třeba naši berňáci.Ti si také nenechali nic líbit.

14.2.2017 22:16
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já znám dva, ale popravdě nevím, jestli je to entebluch, nebo appenzel...nerozeznám je od sebe Jeden pes a jedna fena, rozdílní majitelé. Oba dost vzteklí a agresivní na cizí psy. Psa musela vedoucí vykázat ze cvičáku. Přišli až po roce psa a nezvládali ho vůbec. Fenu jsem potkala jen na ulici asi dvakrát(majitelka je mámy kamarádka) Když spolu mluvily, ta fena se mohla urvat na vodítku. Reakce byla ne asi na mámu, ale její fenku. Proti berňáku či velké salašnici co znám, se mi jejich chování nelíbilo vůbec. Do jakové míry je to páníčky, ale neposoudím, neznám je.

14.2.2017 23:23

Entlebušský salašnický pes
ve standardu plemene se uvádí, že entlebušský salašnický pes je živý, temperamentní, sebejistý a nebojácný pes, je dobromyslný a na své rodině velmi závislý. K cizím se chová mírně nedůvěřivě. Podobně jako ostatní plemena salašnických psů je i on znám svojí láskou k dětem a lovecké sklony jsou mu cizí.

Použití tohoto plemene je opravdu široké, uplatní se jako stopař či hlídač domu, vyhovuje mu výcvik poslušnosti, záchranářský výcvik, canisterapie, agility, flyball a nespočet dalších psích sportů.

Z valné většiny platí to, co je uvedeno ve standardu. Existují však i výjimky, což bývá většinou zaviněno nesprávnou výchovou. Ale i v takovém případě existují vhodná řešení. Věnovat se s entlebušským salašnickým psem pracovnímu výcviku nebo se s ním věnovat aktivnímu kynologickému sportu nám nepochybně přinese mnoho radosti. Toto plemeno je, stejně jako ostatní plemena salašnických psů, výborným rodinným psem. Entlebušský salašnický pes si rozumí s dětmi stejně dobře jako s ostatními psy. Díky jeho malému vzrůstu a krátké srsti je péče o něj snadná. Nikdy však nesmíme entlebušského salašnického psa zneužívat jako módního psa. Potřebuje své úkoly a co nejužší kontakt se svojí rodinou, potřebuje dostatečnou a ranou socializaci, kdy jej od štěněte budeme zvykat na nejrůznější situace, na kontakt se psy, jinými zvířaty i cizími lidmi, budeme ho brát pokud možno všude s sebou.

Entlebušský salašnický pes potřebuje vyrovnaného, důsledného, sportovně založeného pána, který mu dá odpovídající zaměstnání. Pak se stane entlebušský salašnický pes tím nejlepším společníkem, jakého si dovedete představit a zvládne jakékoli situace – v nejhustším městském provozu i na louce při hře s ostatními psy.

Já znám z procházek jednoho a ten je bezva v pohodě. S mojí fenou vychází normálně, jestli se pere s ostatními psy, nevím. Musím teda říct, jak píšete, že lovecké sklony jsou mu cizí, je nesmysl. Toto je lovec jako děs, zvěř je nade vše. Ale jinak moc sympaťák pes.

15.2.2017 08:30

..." Psa musela vedoucí vykázat ze cvičáku. Přišli až po roce psa a nezvládali ho vůbec.".....
Dost "dobrej" cvičák. Kdyby měli ročního anděla, nemuseli by s ním na cvičák chodit. Kde takoví majitelé asi mají psa třeba jen socializovat, když ne mezi psy pod dohledem výcvikáře ?

15.2.2017 09:52

Já znám z procházek jednoho a ten je bezva v pohodě. S mojí fenou vychází normálně, jestli se pere s ostatními psy, nevím. Musím teda říct, jak píšete, že lovecké sklony jsou mu cizí, je nesmysl. Toto je lovec jako děs, zvěř je nade vše. Ale jinak moc sympaťák pes.

To je výńatek ze standardu.Ale jinak je to, jako u všech, o tom co ho naučí páníček, či co mu dovolí.U nás žádný pes nelovil a nehonil ani zvěř ani kočky ať je to jakékoliv plemeno co jsme měli a u jiných je to právě naopak ať dělají co chtějí.

15.2.2017 10:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

..." Psa musela vedoucí vykázat ze cvičáku. Přišli až po roce psa a nezvládali ho vůbec.".....
Dost "dobrej" cvičák. Kdyby měli ročního anděla, nemuseli by s ním na cvičák chodit. Kde takoví majitelé asi mají psa třeba jen socializovat, když ne mezi psy pod dohledem výcvikáře ?

Socializovat ho měli od mala, ale když jsem jim to říkala, jen se ušklíbnuli, že oni ho chtějí, vést" jinak. Pak přišli na cvičák až po roce, na hodinu, kde ale cvičila i malá štěnda a páníček ho nebyl schopný uklidnit a ani udržet. Pes se vzpínal, řval, při vysvětlování cviků výcvikářkou po ní vyletěl. Řekla jim, ať přijdou jindy, až tam budou jen dospělí psi a nebo si připlatí individuální hodiny. Už se neukázali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík