Uživatel s deaktivovaným účtem

Až půjdete očkovat psa a veterinář vám pas oblepí izolepou, nebojte se, nezbláznil se.
Právě mi přišel e-mail z veterinární správy. Kromě toho průhledného tentononcu na začátku pasu je přece potřeba zafoliovat i nálepky od vakcín! Cituji: "Přesto, že povinnost není zatím v právním předpisu výslovně uvedena a vzhledem k výše uvedenému
si Vás dovolujeme tímto požádat o zahájení pečetění „nálepek“ v pasech již nyní, ještě
před nabytím účinnosti novely vyhlášky.
Jedná se o nálepky od očkovacích látek (a to jak proti vzteklině, tak i ostatním nemocem)
u v současnosti platného očkování a o nálepky od podaných antiparazitárních přípravků. Do doby než budou k dispozici samolepící průhledné štítky u výrobců a distributorů pasů, použijte
k zapečetění nálepek v pasu běžně dostupnou průhlednou lepicí pásku, tj. izolepu."
Mno, to bude krása.
Nebo pečetním prstenem, to vyjde už skoro nastejno.
Nebo takové ty štítky, kterými se pečetí bonboniéry, ty jsou skvělé, na balení dárků např., a rozměr odpovídá.
Se divím, že není nějaká centrální evidence každé vakcíny všech čipovaných psů, datum, šarže, váha a teplota psa To by bylo radosti
A tak třeba brzo udělají ty čipy tak, že samy ponesou potřebná data.
tapina
napsal(a):
Nebo pečetním prstenem, to vyjde už skoro nastejno.
Nebo takové ty štítky, kterými se pečetí bonboniéry, ty jsou skvělé, na balení dárků např., a rozměr odpovídá.
Se divím, že není nějaká centrální evidence každé vakcíny všech čipovaných psů, datum, šarže, váha a teplota psa To by bylo radosti
A tak třeba brzo udělají ty čipy tak, že samy ponesou potřebná data.
To by bylo radosti, až by se zvýšila cena za očkování. Protože někdo tomu veterináři tu crcačku s veškerou evidencí musí zaplatit..
Apropo proč mají zodpovědní veterináři trpět za debily, co falšují samolepky?

Pokud chce někdo čarovat s nálepkami, cestu si najde i přes nějakou lepící pásku.
Ale tak zas ty čipy by nebyly od věci - různí nalezenci by nemuseli být očkováni od základu, zdravotní kartu by měli nahranou komplet... A navíc zbavit se takhle povinně identifikovatelného psa by si asi hned tak každý nelajsnul.

napsal(a):
Pokud chce někdo čarovat s nálepkami, cestu si najde i přes nějakou lepící pásku.
Ale tak zas ty čipy by nebyly od věci - různí nalezenci by nemuseli být očkováni od základu, zdravotní kartu by měli nahranou komplet... A navíc zbavit se takhle povinně identifikovatelného psa by si asi hned tak každý nelajsnul.
Na čipu není žádná jiná informace, pouze číslo.
aby byla někde na netu zdravotní karta, mno. to by musel být každý veterinář bez ohledu na to, kde právě očkuje, připojený k internetu a očkování si protáhnout ještě o další administrativu. jako by nestačilo, že musí vést záznamy o provedeném úkonu, vydaném léčivu, vystavit fakturu, ještě se připojí na nějaký zaheslovaný server a tam to bude všechno psát ještě jednou. vlastně ne, ke klinickému vyšetření vytáhne ještě čtečku, pak si odběhne k počítači, přihlásí se, vyhledá psa, zkontroluje záznamy, zkontroluje svoje záznamy, dopíše, pak teprve si jde naředit vakcínu.
a očkování bude stát nejmíň litr s tím, že hromadné očkování psů někde u obecního úřadu se tímto ruší, protože je neproveditelné.

To bodlinka
Navazovala jsem na tapinu, co by čipy v budoucnu mohly zvládnout. Samozřejmě to nevztahuji na stávající situaci a technické možnosti.

kobylatko
napsal(a):
To jakože na stránku s nálepkama od očkování na ně plácne izolačku ?
Ne, pěkně lepící páskou nejlépe třikrát dokola přelepím aktuální očkování.
Za rok plácnu izolepu na nové očkování a tak dále, až bude nakonec stránka s nálepkama celá zalepená různými typy izolep podle toho, jaká byla zrovna po ruce. Bude to krásné.
napsal(a):
Za rok plácnu izolepu na nové očkování a tak dále, až bude nakonec stránka s nálepkama celá zalepená různými typy izolep podle toho, jaká byla zrovna po ruce. Bude to krásné.
Boha jeho .
Asi hloupej dotaz, platí to i pro očkovací průkaz ?Asi jó že .
napsal(a):
Až půjdete očkovat psa a veterinář vám pas oblepí izolepou, nebojte se, nezbláznil se.
Právě mi přišel e-mail z veterinární správy. Kromě toho průhledného tentononcu na začátku pasu je přece potřeba zafoliovat i nálepky od vakcín! Cituji: "Přesto, že povinnost není zatím v právním předpisu výslovně uvedena a vzhledem k výše uvedenému
si Vás dovolujeme tímto požádat o zahájení pečetění „nálepek“ v pasech již nyní, ještě
Jedná se o nálepky od očkovacích látek (a to jak proti vzteklině, tak i ostatním nemocem)
u v současnosti platného očkování a o nálepky od podaných antiparazitárních přípravků. Do doby než budou k dispozici samolepící průhledné štítky u výrobců a distributorů pasů, použijte
k zapečetění nálepek v pasu běžně dostupnou průhlednou lepicí pásku, tj. izolepu."
Mno, to bude krása.
Najdu to někde i na jejich webu ? tuhle vyhlášku či jak to nazvat.

Jo, někdy jsem ráda že žiju v zaostalém, zkorumpovaném Mexiku.
napsal(a):
To bodlinka
Navazovala jsem na tapinu, co by čipy v budoucnu mohly zvládnout. Samozřejmě to nevztahuji na stávající situaci a technické možnosti.
Ano, myslela jsem to tak - načtu do příslušné čtečky informace z vakcíny, píchnu, bezdrátově přehraju. Počítač netřeba, protože léčivo, definované šarží nebo čímkoli, už evidované je. Volitelně jiné info. Klikně za prachy, proč ne.
Právě že i pro jednodušší s fakturaci a i "držení skladu", protože hned odepsáno.
Třeba. Někdy. V budoucnu.
No proč by odpadla vesnická očkování? Kolik psů, co jsou přivedeni na náves, má dnes normální čipy?
A jak teda by to bylo proveditelné dnes, kdyby každý měl čip, najmete asistenta na povinné pečlivé izolepování nebo Vám to taky nějaký čas zabere?
Právě že ulehčení, ne zhoršení administrativní zátěže, jsem to myslela, tak, někdy, třeba, v budoucnu. A třeba taky ne.
No máte to těžké, to je fakt.
Práce s izolepou je o nervy sama o sobě
Držte se.

kobylatko
napsal(a):
Najdu to někde i na jejich webu ? tuhle vyhlášku či jak to nazvat.
Vyhláška je 313/2014 sb.
cílem je implementace tohoto: prováděcí nařízení Komise (EU) č.577/2013, o vzorových identifikačních dokladech pro neobchodní přesuny psů, koček a fretek, vyhotovení seznamu území a třetích zemí a požadavcích na formát, grafickou úpravu a jazyky prohlášení potvrzujících splnění některých podmínek stanovených nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č.576/2013.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Mno, to bude krása.
Tak na vás!
... a ještě bych vám vydala doplňující nařízení EU, že podpis musí být vlasní krví!
tytan

XXX.XXX.83.10
impact
napsal(a):
To by bylo radosti, až by se zvýšila cena za očkování. Protože někdo tomu veterináři tu crcačku s veškerou evidencí musí zaplatit..
Apropo proč mají zodpovědní veterináři trpět za debily, co falšují samolepky?
Nevie a nepochopím ako sa dajú sfalšovat nálepky, nejak otom veľa viete.
tytan

XXX.XXX.83.10
napsal(a):
A viete že nie je žiadny problém zbaviť sa aj spomýnaného čipu, dosť som o tom počul.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
tytan
napsal(a):
A viete že nie je žiadny problém zbaviť sa aj spomýnaného čipu, dosť som o tom počul.
No, já vám nevím - na jedné straně Vám příjde děsnej problém sfalšovat samolepku, ale odstranit čip je podle Vás brnkačka...
tytan
napsal(a):
Jednoduše. Sloupnete nálepku z jednoho průkazu (např. po uhynulém zvířeti) a nalepíte do druhého. Právě proto se mají nálepky přelepovat - aby nešly sundat.
PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č.577/2013 tuto povinnost definuje takto:
"Pokud jsou údaje na některé stránce pasu ve formě nálepky a v případě, že při odstranění této nálepky nedojde k jejímu zničení, zapečetí se průhledným přilnavým laminátem.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Já četla:
Až půjdete očkovat psa a veterinář vám psa oblepí izolepou, nebojte se, nezbláznil se.
:D
Tak s tím má víc práce vet než já, tak mě to moc netrápí. Ale nevidím v tom skutečný smysl...
Accuracy
napsal(a):
Já četla:
Až půjdete očkovat psa a veterinář vám psa oblepí izolepou, nebojte se, nezbláznil se.
Tak s tím má víc práce vet než já, tak mě to moc netrápí. Ale nevidím v tom skutečný smysl...
Já jsem to zase napoprvé pochopil tak, že mi veterinářka bude motat izolepu okolo břicha. :-D.
tytan
napsal(a):
Vím, protože zachraňuju psy z množíren a takových pomačkaných a xkrát slepovaných nálepek jsme s naší vetkou viděly už nespočet. I jsem je posílala na Vetkomoru s žádostí o prošetření. Často se objevují v kombinaci se sfalšovanými razítky veterináře. Případně jsou nálepky nalepené v úplně špatných kolonkách - jakože je ve vzteklině třeba nalepenej psincovej kašel nebo tetanus ve smyslu množitelské logiky "je jedno, co tam nalepím, hlavně, že je tam nálepka".
Jo a ještě třeba taky nálepky z prošlých vakcín. Nálepka s datem exspirace 2010, nalepená jako očkování v roce 2015.
jolyha

XXX.XXX.229.101
napsal(a):
No vida, tak to Bulhaři už jsou dál. Momentálně nám doma na hlídání přibylo štěně původem z Bulharska - nálepka od vakcíny není přelepená normal izolepou, ale přímo v pase už mají integrovanou stránku s průsvitnými samolepkami, by se veterinář nemusel namáhat s koupí izolačky... prostě kostičky izolepy jsou již součástí pasu a vet jen sloupne z přílušné stránky a po nalepení štítku z vakcíny hned přelepí integrovanou izolačkou... jsme proti Bulharům nějak za opicema...
tytan

XXX.XXX.83.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, já vám nevím - na jedné straně Vám příjde děsnej problém sfalšovat samolepku, ale odstranit čip je podle Vás brnkačka...
O čipoch som písal čo som počul, nálepka v preukaze by mala podla mňa držať tak že keď ju niekto bude chcieť strhnúť-odlepiť, tak ju vytrhne aj z potkladom alebo sa roztrhne ako dialničná známka, a nemusí sa prelepovať nejakými fóliami.
tytan
napsal(a):
O čipoch som písal čo som počul, nálepka v preukaze by mala podla mňa držať tak že keď ju niekto bude chcieť strhnúť-odlepiť, tak ju vytrhne aj z potkladom alebo sa roztrhne ako dialničná známka, a nemusí sa prelepovať nejakými fóliami.
Nesmysl. Samolepku s trochou šikovnosti sloupnete úplně v pohodě.
Domněnky někdy nejsou úplně srovnatelné s realitou...
tytan

XXX.XXX.83.10
impact
napsal(a):
Nesmysl. Samolepku s trochou šikovnosti sloupnete úplně v pohodě.
Domněnky někdy nejsou úplně srovnatelné s realitou...
S vami je škoda diskusie, keby ste poriadne čítala nenapíšete to čo ste napísala.
Accuracy
napsal(a):
Já četla:
Taky jsem četla, že mi oblepí psa
tytan
napsal(a):
Nedrží. V říjnu v Praze jsme zjistili na vstupu, že nemám nálepku od vztekliny. Datum a podpis byl, nálepka fuč.
vava69
napsal(a):
Nedrží. V říjnu v Praze jsme zjistili na vstupu, že nemám nálepku od vztekliny. Datum a podpis byl, nálepka fuč.
Taky se Vám to ztratilo v překladu. Pravděpodobně, podle ostrého komentáře na mě, měl na mysli to, že by tak měly být udělané... Pak by nebylo potřeba přelepovat. Ne že tak jsou.