Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2017 18:36

Ahoj, chtěli by jsme pejska, byl by většinu času na zahradě (samozřejmě by jsme si s ním hráli a chodili na prochajdy) jenže na zahradě jsou slepice. Teda nepobíhají tam na volno ale jsou ve výběhu, ale stejně aby je pes nehonil. Myslíte že když na ně bude zvyklí od štěňátka tak se je nebude snažit zakousnout? Popřípadně jak ho to naučit že to vážně nesmí?
Pejsek by byl asi plemene český strakatý pes (chtěla jsem teda kanadského retrívra, ale ten asi ne).

kely88

15.3.2017 20:02
kely88

XXX.XXX.166.175

Ano, dá sa naučiť od šteniatka aby ich nezakúsol.

15.3.2017 22:44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj, chtěli by jsme pejska, byl by většinu času na zahradě (samozřejmě by jsme si s ním hráli a chodili na prochajdy) jenže na zahradě jsou slepice. Teda nepobíhají tam na volno ale jsou ve výběhu, ale stejně aby je pes nehonil. Myslíte že když na ně bude zvyklí od štěňátka tak se je nebude snažit zakousnout? Popřípadně jak ho to naučit že to vážně nesmí?
Pejsek by byl asi plemene český strakatý pes (chtěla jsem teda kanadského retrívra, ale ten asi ne).

Kanadský retriever vám je zlikviduje stoprocentně jinak pes se dá naučit aby si slepic nevšímal, ale samozřejmě je to dost těžké. Mladý pes o samotě na zahradě bude brát nahánění a likvidaci opeřenců jako super hru.

Accuracy

16.3.2017 07:34
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Náš pes vzal slepice do smečky a učil se od nich jako od zkušenějších. Chodil se s nimi popelit, když se slípky chladily ve stínu, byl tam s nimi, když se šly napít, pil s nimi... Ideální to asi nebylo, ale bral je za príma společnost. Takže je to jako u všeho, je to individuální.

16.3.2017 07:49
16.3.2017 10:05
lavacca

XXX.XXX.218.25

No, zrovna ČSP mají lovecké pudy, tak tam to bude chtít hodně důslednosti. Ale dá se to. Psa na vodítko, slepice na volno a každou snahu honit je, psovi zarazit.

16.3.2017 11:04
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

lavacca napsal(a):
No, zrovna ČSP mají lovecké pudy, tak tam to bude chtít hodně důslednosti. Ale dá se to. Psa na vodítko, slepice na volno a každou snahu honit je, psovi zarazit.

Já nevím, ale odjakživa jsme měli slepice a psa na zahradě, žádného z nich jsme to nijak extra neučili a se slepicemi nebyl problém. Měli jsme jezevčíky, křížence, baseta, zlatého retrívra a teď zase křížence AST. S žádným z nich nebyl problém, a to máme slepice za starým, polorozpadlým plotem. Občas jsme je pouštěli na zahradu, kde byl i pes (nenechávali jsme je tam tedy samotné se psem) a nikdy nebyl problém. Když to byla štěňata tak samozřejmě občas měla tendence slepice za plotem prohnat, ale stačilo je okřiknout a rychle pochopila.

Ale nikdy jsme nedávali štěně na vodítko a nijak extra ho neučili, aby slepice nehonil.

16.3.2017 11:06
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Měli jsme x psů, všechno vořeši různých skororas a ani jeden nikdy slepice nehonil, byť byli spolu celé dny sami v zahradě. Můj tam chodil pravda jen na návštěvu od štěnda(ale denně) přesto je ve chvíli, kdy trochu povyrostl, začal honit. Nepomohlo ani, že domácí psi je nechávali být, vůbec to od nich nepobral. Dostal seřváno, dostal na zadek. Jednou jsem ho tam chvilku nechala o samotě a našla slepici s rozervaným hrudníkem(mrtvou, pochopitelně) Tehdy dostal i prutem. Stejně je honil dál, tak už jsem tam s ním přestala chodit. Na ranní obchůzku jdeme, když jsou puštěné jen slepice tady prvního souseda. Pokud jsou u jeho dvorku, na jeho pozemku, nevšímá si jich. Jakmile přejdou přes cestu k vodě, okamžitě je žene zpátky(naštěstí jsou celkem chytré a moc tam nechodí) Jednou se mu zamotala slípka do ostružin a při pokusu ji odtud dostat, ji asi potáhnul za krk. Byla pochroumaná a soused ji radši zabil, aby se netrápila. Tak tu jsme zaplatili. Tehdy už dospělý pes dostal prutem podruhé. Od té doby dělá, že je nevidí i u té vody..když tam náhodou jsou. Jak dlouho mu ta vzpomínka vydrží nevím. Takže konstatuju, že je to asi pes od psa, ale většina to v pohodě dává.

16.3.2017 11:43
Iliena

XXX.XXX.144.14

marcelaamax napsal(a):
Já nevím, ale odjakživa jsme měli slepice a psa na zahradě, žádného z nich jsme to nijak extra neučili a se slepicemi nebyl problém. Měli jsme jezevčíky, křížence, baseta, zlatého retrívra a teď zase křížence AST. S žádným z nich nebyl problém, a to máme slepice za starým, polorozpadlým plotem. Občas jsme je pouštěli na zahradu, kde byl i pes (nenechávali jsme je tam tedy samotné se psem) a nikdy nebyl problém. Když to byla štěňata tak samozřejmě občas měla tendence slepice za plotem prohnat, ale stačilo je okřiknout a rychle pochopila.

Ale nikdy jsme nedávali štěně na vodítko a nijak extra ho neučili, aby slepice nehonil.

Máme to stejně. Nic jsme neučili, prostě si zvykla na to, že tam jsou a jsou naše. Máme je tedy ve vlastním výběhu, ale když tam jdu a nechám otevřená vrátka fena čeká na prahu a jen je pozoruje. Nedávno naháněl přítel po zahradě jednu co zdrhla, ani tím se fena nenechala vyprovokovat, naopak sedla si k vrátkům a zaháněla zpátky další co chtěli taky utéct

Jo jako stěndo na ně ňafala, ani jsme jí to nezakazovali a je v klidu.

16.3.2017 11:43
Iliena

XXX.XXX.144.14

Třeba takhle

16.3.2017 11:49
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Iliena napsal(a):
Máme to stejně. Nic jsme neučili, prostě si zvykla na to, že tam jsou a jsou naše. Máme je tedy ve vlastním výběhu, ale když tam jdu a nechám otevřená vrátka fena čeká na prahu a jen je pozoruje. Nedávno naháněl přítel po zahradě jednu co zdrhla, ani tím se fena nenechala vyprovokovat, naopak sedla si k vrátkům a zaháněla zpátky další co chtěli taky utéct

Jo jako stěndo na ně ňafala, ani jsme jí to nezakazovali a je v klidu.

.

My když jsme měli ještě retrívra a utekli nám králíci tak ten byl skvělý a pomáhal je chytat . Chytal je tím stylem, že králíka někam nahnal, lehnul si, nacpal si na něj a láskou by ho ulízal . Všechny králíky jsme takto pochytali v pořádku.

16.3.2017 12:17
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Accuracy napsal(a):
Náš pes vzal slepice do smečky a učil se od nich jako od zkušenějších. Chodil se s nimi popelit, když se slípky chladily ve stínu, byl tam s nimi, když se šly napít, pil s nimi... Ideální to asi nebylo, ale bral je za príma společnost. Takže je to jako u všeho, je to individuální.

16.3.2017 12:17
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Třeba takhle

16.3.2017 12:32

marcelaamax napsal(a):
.

My když jsme měli ještě retrívra a utekli nám králíci tak ten byl skvělý a pomáhal je chytat . Chytal je tím stylem, že králíka někam nahnal, lehnul si, nacpal si na něj a láskou by ho ulízal . Všechny králíky jsme takto pochytali v pořádku.

Můj retrívr také umí chytit králíka, perfektně me ho i předá, bohužel ho nejprve jedním třepnutím zbaví života. Slepice nebo kočky by dopadly stejně smajlík

16.3.2017 13:44
marcelaamax

XXX.XXX.37.121

Můj retrívr také umí chytit králíka, perfektně me ho i předá, bohužel ho nejprve jedním třepnutím zbaví života. Slepice nebo kočky by dopadly stejně smajlík

Jasně :-D tak nás retrívr nebyl lovecky vedený a od štěněte jsem mu vyndavala králíky z kralikarny, takže je bral jako kamarády a vůbec mel rád vše živé.

16.3.2017 14:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

marcelaamax napsal(a):
Jasně :-D tak nás retrívr nebyl lovecky vedený a od štěněte jsem mu vyndavala králíky z kralikarny, takže je bral jako kamarády a vůbec mel rád vše živé.

Tchánů retrívr je hrozné trdlo, k ničemu vedený, ale mírumilovný to jo, to je stejně.

16.3.2017 22:28
michalt

XXX.XXX.50.2

Je to jen o důsledné výchově.Štěně to pochopitelně bude na slepice zkoušet a jak si ho naučíte tak to budete mít.Měl jsem již několik jagdterriérů, což jsou poměrně ostří lovečtí psy.Nikdy jsem s tím neměl nejmenší problém.Jednou jsem dostal od kamaráda veterináře srnče které spadlo do nějaké jímky a lidi mu ho tam přinesli.Tak jsem ho vyhrál. Krmili jsme ho na flašce a měli jsme ho doma rok než jsme ho pustili.Pes ho bral jako domácí a srnečka když už ho kolikrát měla plnné zuby a nechtěla si s ním hrát tak ho vyplatila až mi ho bylo líto.Nikdy se po ní ani neohnal a raději vyklidil pole.(Toto chování by u tohoto psa v honitbě za domem bylo nemyslitelné)Každé štěně slepice honí, zdá se jim to jako hrozná legrace, ale musíte mu dát hned zpočátku najevo Vaši nespokojenost a brzo to pochopí.A to se týká nejenom slepic ale všech hospodářských zvířat.

17.3.2017 09:18
lavacca

XXX.XXX.218.25

marcelaamax napsal(a):

No, je pravda, že my takhle korigovali štěně, které mezi slepicemi, kachnami, apod. později chodilo na trvalo na volno, aby je hlídalo. Tj. nejsou oddělení plotem a pes mezi nimi běhá na volno sám. Tam to zaražení honění v pubertálním rozjíveném věku bylo potřeba.

Přidejte reakci

Přidat smajlík