ellliii

XXX.XXX.237.131
Dobrý den, prosím nevíte někdo zda je veterinář povinen vést záznamy o péči o psa a zda je povinen a za jakých podmínek je vydat majiteli. moc děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Naše veta si vede záznamy, naši psi mají založené karty jako my u doktora, zaznamenává tam váhu, teplotu, tep, co byl za problém, jestli to byla preventivní návštěva nebo očkování, co kdy naši psi prodělali za zranění, operace, či nemoci...zatím jsem teda zprávu nepotřebovala ale když jsme byli na kardiologickém vyšetření, zprávu jsme dostali, i z rtg u jiných vetů pro našeho atd...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Můj pes má svojí kartu a komplet záznam z jednotlivých návštěv mám na "platebním výměru". Vč. info, které podávám já.
ellliii

XXX.XXX.237.131
Děkuji za odpovědi. Tak snad je onen veterinář také vede. Bohužel sme si nikdy zprávu nevyžádali nikdy nás nenapadlo že by jsme ji nějak využili ale stalo se to ze veterinář zanedbal péči a naše fenka bojuje u jiného veterináře o život.
U nás si taky vede kartu. Kolik na každé prohlídce vážil, s čím jsme u něj byli, cenu za ošetření.. Vždycky se ptá, zda chceme vytisknout účet - zdarma, ale my většinou nechceme. Myslím, že by měl toto dělat každý serióznější veterinář, ať je v tom řád a majitel má potvrzené to, co zaplatil.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Eva222
napsal(a):
U nás si taky vede kartu. Kolik na každé prohlídce vážil, s čím jsme u něj byli, cenu za ošetření.. Vždycky se ptá, zda chceme vytisknout účet - zdarma, ale my většinou nechceme. Myslím, že by měl toto dělat každý serióznější veterinář, ať je v tom řád a majitel má potvrzené to, co zaplatil.
Mně vet píše na výměr i případné dávkování léků, další návštěvu apod., takže dává, aniž bych se ptala. Bezvadné pro soukromou archivaci.
Náš vet dává jen účet, já si vše z návštěv u něj píšu do sešitu včetně názvu léků, atd. Na klinice si vedou záznamy o jednotlivých zvířatech. Zprávu tisknou na požádání. Účet samozřejmě tisknou, je tam vše rozepsané po položce.
Jinak osobně dost kolikrát čučím, že majitele neví, co se se psem dělo, co měl kdy za problémy a za léky... nevím no, většina zvířat na veterině není pečených vařených, aby se to člověku pletlo ( psů mame nyní 7, ale i tak si to pamatuju u všech, co jsme u koho řešili a sešit doplní, co přesně za léky mel).
jolyha

XXX.XXX.229.101
U nás něco jako kartu vede vet posledních pár let, co má sestřičku. Předtím dělal sám a s počítačem si moc nerozumí. Samozřejmě měl úkony vedené ručně psané v dokladech, to asi musí. Ale pokud jste nevěděli datum, kdy jste tam se psem byli, dost blbě se to vyhledávalo, měl to pod jménem majitele psa a listujte zpětně tlustým sešitem, kde je zaznamenáno vše dle data a hodiny, ale nenabízí vám to možnost vyhledat dle konkrétního jedince. Teď už to v počítači má, zprávy automaticky nevydává, na vyžádání asi ano. Nevím, nepotřebovala jsem. Pokud jsme chodili jinam, zprávy bylo možné dostat, ale vždy jako placený úkon.
ellliii
napsal(a):
Děkuji za odpovědi. Tak snad je onen veterinář také vede. Bohužel sme si nikdy zprávu nevyžádali nikdy nás nenapadlo že by jsme ji nějak využili ale stalo se to ze veterinář zanedbal péči a naše fenka bojuje u jiného veterináře o život.
Tak to vám žádné záznamy určitě nedá, když tam přijdete, že pochybyl, že léčíte jinde. Když si logicky selským rozumem dáte dvě a dvě dohromady, tak vám musí být jasné, že vám dodatečně nedá žádné písemné materiály proti sobě, co by byly v jeho neprospěch...
Anet88

XXX.XXX.249.206
My dostáváme při každé návštěvě automaticky vytištěnou zprávu, je to dohromady s účtem. Kvůli pojišťovně navíc zprávu potřebujeme. A vytisknout záznamy z PC je přece ten nejmenší problém. No a chtít za napsání zprávy peníze? To snad ne... Já považuju za samozřejmost, že dostanu např. na cd i RTG snímky a další výsledky vyšetření.