Dobrý den chci se zeptat jaký máte názor na košík pro psi a jak se chová váš pes po tom co mu ho nasadíte. Můj pes například stáhne ocas, vyhýbá se čumákem, ztuhne,... a když ji to sundám tak si začne škrábat čumák např. o pelech, koberec,... Mam takový plastový přesně pro její plemeno( Pittbull). Nevíte co s tím?
Petr16
napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat jaký máte názor na košík pro psi a jak se chová váš pes po tom co mu ho nasadíte. Můj pes například stáhne ocas, vyhýbá se čumákem, ztuhne,... a když ji to sundám tak si začne škrábat čumák např. o pelech, koberec,... Mam takový plastový přesně pro její plemeno( Pittbull). Nevíte co s tím?
Musí se to naučit. Pak mu nevadí, když je mu dobře. Používám teda takové ty normální kovové.
Ty plastové tam snad ani nemají ten polstr. Štěně to má jako hru, najde v tom košíku mlsek, pak tam strká hlavu samo. Nejdřív jen strkat hlavu do košíku, pak ho nasadit. Pak teda rychle strkat další mlsky, aby nezjistil, že je to divné, případně hned někam utíkat, něco dělat, aby nad tím moc nepřemýšlel.
Navíc mi přijde, že ty rasy jsou označeny blbě, všechno je malé. Musí se to vyzkoušet. My jsme měli třeba "ohař pes" - 4 roky starý, říkala jsem si, že by mohla mít o trochu větší, tak jsem po netu vybrala dle údajů výrobce ve všech rozměrech o 1,5cm větší, bylo to označeno dobrman beauceron pes a bylo to ještě menší než ten, co máme doma.
Tak jedině vyzkoušet.
tapina
napsal(a):
Musí se to naučit. Pak mu nevadí, když je mu dobře. Používám teda takové ty normální kovové.
Ty plastové tam snad ani nemají ten polstr. Štěně to má jako hru, najde v tom košíku mlsek, pak tam strká hlavu samo. Nejdřív jen strkat hlavu do košíku, pak ho nasadit. Pak teda rychle strkat další mlsky, aby nezjistil, že je to divné, případně hned někam utíkat, něco dělat, aby nad tím moc nepřemýšlel.
Navíc mi přijde, že ty rasy jsou označeny blbě, všechno je malé. Musí se to vyzkoušet. My jsme měli třeba "ohař pes" - 4 roky starý, říkala jsem si, že by mohla mít o trochu větší, tak jsem po netu vybrala dle údajů výrobce ve všech rozměrech o 1,5cm větší, bylo to označeno dobrman beauceron pes a bylo to ještě menší než ten, co máme doma.
Tak jedině vyzkoušet.
Dekuji.
Petr16
napsal(a):
Košík musí být pro psa pohodlný. Nesmí tlačit, ale ani nesmí být moc volný, aby při pohybu nelítal.
Košík nasaďte a běžte se psem ven, ať nemá čas řešit co má na čumáku. Pěkně svižně, psa cestou zabavte, chvalte.
Předpokládám, že máte ještě štěňátko, určitě se naučí chodit s košem rychle, však taky jako dospělá by ho venku měla mít na čumáku téměř pořád.
LájošM
napsal(a):
Košík musí být pro psa pohodlný. Nesmí tlačit, ale ani nesmí být moc volný, aby při pohybu nelítal.
Košík nasaďte a běžte se psem ven, ať nemá čas řešit co má na čumáku. Pěkně svižně, psa cestou zabavte, chvalte.
Předpokládám, že máte ještě štěňátko, určitě se naučí chodit s košem rychle, však taky jako dospělá by ho venku měla mít na čumáku téměř pořád.
"by ho venku měla mít na čumáku téměř pořád"
Proč?
notregistered

XXX.XXX.211.67
Protože. Paní povídala - já počkám až projdete, aby mě nekousla.
Tak jsem řekla - ona už je po obědě a tučné nežere.
Chudák moje bojová princezna, celá smutná, vůbec nechápala, že ta babizna si s ní hrát nechce.
notregistered
napsal(a):
Protože. Paní povídala - já počkám až projdete, aby mě nekousla.
Tak jsem řekla - ona už je po obědě a tučné nežere.
Chudák moje bojová princezna, celá smutná, vůbec nechápala, že ta babizna si s ní hrát nechce.
Jo takhle. No. Někdo má košík, někdo bejkstik, někdo pejska v náručí, ale tak nějak většina a po většinu času téměř pořád jsou v klidu a normálně, ne?
rapotacka11
napsal(a):
Bylo to třeba v MB,
Teď už volně ani s košem.
Jen na vyhrazených místech.
MB nějak jsem si nevšimla, dohlížející MP taky nic neříkali. Koupit koš, výběr, tam není kde.
Ostrov nad Ohří. Koš a vodítko. Taky to nikdo nedodržuje, MP dokonce - chudák pes.
Jistě že to umět nosit patří k psímu slušnému vychování, psovi, co to má na nose to neublíží, jenomže to zatím fakt neznamená téměř pořád.
Kde jste koupila košík na čivavu?
Kde jste koupila košík na čivavu?
""""""""""""""
Koš nemá, je klidný, poslušný, přátelský.
Přesto mě chytli, na prázdné cestě podél vody. Lidi
byli na druhém břehu, kde jsou dětská hřiště.
V životě si mě policie nevšimla a pak, v jednom týdnu 3x.
Na kole jsem jela po chodníku (to je za 2 000), puštěná číva v lesoparku(1 500)
No, domluvili mi...
Autobus = taška
Bez koše nechodili moji psi NO a labradorka.
Musel ho mít puštěný pes od 15 kg.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nějak nechápu odpor zdejších diskutujících k tomu, aby pes nosil náhubek po celou dobu vycházky. Psa dobře zvolený náhubek nijak neomezuje - je s ním schopen se napít z řeky, rybníka, je schopen přes něj sežrat pamlsek... jediné co nemůže, je aportování balónku nebo kousání a nošení klacků...
Od doby, kdy mám psy, a to je od roku 1982, chodí mí psi na vycházce na volno s náhubkem. Náhubek je (pro ty, co už nežijí byl) součástí procházky stejně jako obojek a vodítko. U dveří či branky sami radostně nastavovali hlavu, abych jim náhubek mohla nasadit.
tapina
napsal(a):
Tak jedině vyzkoušet.
Přesně tak - učit přes mlsky, par pamlsky do košíku, aby tam sama strčila čumák, nechat zas vylézt a tak několikrát do kola. Po par dnech košík na chvíli zapnout a zase pamlsky, aby si spojila košík = něco pozitivního. Dobu zapnutí postupně prodlužovat. Až ho bude mít celou procházku a bude v klidu. ;)
Jinak ja preferuji taky spis ty kovové, které mají polstrovani na čumák a psa to nijak nedře. Krasne si v něm zívne, bez problému se i napije, atd. Ty plastové většinou bývají až dost úzké, ten jsem mela na psa na veterině, protože hrozne rad dával "pusinky" košem. Na NO mam košík od Gappay. Sedí suprove, je pogumovany ( lip vypadá a méně to bolí, kdyz vás náhodou omylem příští do nohy, kdyz se znenadani otočí, apod.)
Viz: http://www.gappay.cz/poslusnost/nahubky-pogumovane.
tapina
napsal(a):
"by ho venku měla mít na čumáku téměř pořád"
Proč?
Protože je to bezpečnější. Pes vám nesežere tak rychle kdejaký hnus venku, taky nemáte problém s policií, a okolojdoucí se nebojí. Můžete tím klidně opovrhovat, ale někdo se bojí pavouků, někdo hadů, někdo psů (nemusí to být zrovna bul). Jde o ohleduplnost.
Chodím se psy venku pouze s náhubkem a už se mi to mockrát vyplatilo. Stačilo když k nám přiběhl nevychovaný agresivní cizí pes a nastala rvačka. Psy s košem od sebe dostanete mnohem snadněji bez úrazu. Nebo když chytáte jednoho bez koše, nemusíte si hlídat ruce ještě před druhým.
LájošM
napsal(a):
Protože je to bezpečnější. Pes vám nesežere tak rychle kdejaký hnus venku, taky nemáte problém s policií, a okolojdoucí se nebojí. Můžete tím klidně opovrhovat, ale někdo se bojí pavouků, někdo hadů, někdo psů (nemusí to být zrovna bul). Jde o ohleduplnost.
Chodím se psy venku pouze s náhubkem a už se mi to mockrát vyplatilo. Stačilo když k nám přiběhl nevychovaný agresivní cizí pes a nastala rvačka. Psy s košem od sebe dostanete mnohem snadněji bez úrazu. Nebo když chytáte jednoho bez koše, nemusíte si hlídat ruce ještě před druhým.
Já tím nebo nikým neopovrhuju, klidně bych byla pro, pro své psy. Bez problémů. Ale ať teda venku všichni. Proto třeba ráda jezdím do Brna, pes je skoro všude na volno (s košem), nikoho to nepohoršuje, že je na volno. Nebo třeba jo, ale říct nemůžou nic v městech, kde to není obvyklé se lidi psa s náhubkem spíš bojí.
Pejskaři své psy chvatně odchytávají, jsou z toho nervní, případně toho s košem litují. Je to blbost jako spousta jiných věcí a nic z toho nevyplývá, ale je to tak. Když je ten pes bez koše, bojí se někteří taky, ale míň než když má ještě koš.
Jsou i místa, kde naopak psa s košem (klasickým, kovovým) vzít nemůžete, protože tím košem může nechtíc ublížit. Jsou to místa s větší koncentrací dětí třeba. Nebo k hodně malým psům. Je otázkou, jestli tam psa vůbec brát, ale někdy to tak prostě je.
Nepustím spolu si hrát dva psy jednoho s košem a druhého bez. Rvačky, nevím, snad nás to nepotká, ale to bych tomu svýmu psovi ten koš radši sundala, kdyby to šlo a nemohla bych s tím nic jinak dělat. Jenomže to člověk dopředu nenaplánuje.
I s košem pes sežere skoro cokoli, ne třeba čerstvou mršinu vcelku, ale takové ty běžné hnusy, pohozené véci, v pohodě. To je otázka něčeho jiného, aby to nežral.
Záleží, kde se ten pes bude pohybovat, jaký bude, povahou, ne jen výchovou atd. Jo měl by to umět nosit. Ale podle mého to fakt není tak jednoznačně stoprocentně skvělá věc na těměř furt.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"jediné co nemůže, je aportování balónku nebo kousání a nošení klacků..."
to "jediné" u mého psa představovalo asi tak 95% procházky
Moje zkušenost je, že se lidé psů s košem spíše bojí.
Koš máme jen do hromadné dopravy, pokud by bylo nutné mít ho pořád, udělám to. Zrovna u nás chodí paní s nějakým zabijáckým xbullem ( bulk psy mám ráda, nebojím se jich), akorát tenhle podle paní byl používán na zápasy, takovej magor pes, který by okamžitě přepůlil i štěně a košík nenosí, tam bych byla radši kdyby ho teda měl.
Andrýsek3
napsal(a):
Moje zkušenost je, že se lidé psů s košem spíše bojí.
Koš máme jen do hromadné dopravy, pokud by bylo nutné mít ho pořád, udělám to. Zrovna u nás chodí paní s nějakým zabijáckým xbullem ( bulk psy mám ráda, nebojím se jich), akorát tenhle podle paní byl používán na zápasy, takovej magor pes, který by okamžitě přepůlil i štěně a košík nenosí, tam bych byla radši kdyby ho teda měl.
My u nás na vesnici košík nenosíme (teda pes ), ale tady nepotkáváme po loukách a cestách žádné psy, a když už tam nějaký pes je, tak ho vidím z dálky a svého psa dávám k noze. Většinou si celou procházku tahá balonek nebo nějaké klacky, což by s košem nemohl. Pokud ale jedeme do města, kde se vyskytují psi, tak košík dávám a to i když mám psa na vodítku - kvůli nezodpovědným majitelům, kteří nechávají psy běhat k ostatním psům. Pokud je navolno tak OK, tam beru jako samozřejmost aby měl košík, pokud není přátelský k ostatním psům. A je to tak i ve vyhlášce. Ale to, že ho musí mít i když je na vodítku mě trošku štvalo, teď už jsem si tak nějak zvykla. Kolikrát se mi stalo, že majitel nechal svého psa běžet k mému, ten vystartoval (s košíkem) a majitel mi pomalu ještě vynadal. A docela mě štve také to, když můj pes má košík, je na vodítku a přiběhne k němu pes navolno, ale bez koše. Jak já mám čmuchat, jak zareaguje ten druhý pes a tušit, zda mého psa pokouše nebo ne.
Ale preferujeme procházky v přírodě, do města jezdíme jen občas spíše tak "cvičně".
A co se zvykání na košík týká, tak my jsme odmalička dávali do košíku pamlsky, pak se rozešli a šlo se jakoby nic. Pes nemá tendence košík sundávat, ale jakmile vytáhnu koš tak celý ztuhne a snaží se uhýbat. Pak mu dám tedy třeba lehni a košík nandám a už se v pohodě jde. Myslím si, že košík jako takový mu nevadí, nevím proč, ale vadí mu to nasazování. Ale to samé máme třeba s postrojem. Má postroj na koloběžku, ví co bude, hrozně se těší, řve pobíhá, ale uhýbá se nandání postroje. To samé na obranách, je vidět, že se hrozně těší, ale před nandáváním prostě uhýbá. Jakmile postroj nandáme tak je pes úplně v pohodě. Nějak to neřeším, prostě dám lehni, čekej nebo cokoli jiného a postroj bez řečí nandám.