Dobrý den,
máme mladého půlročního psa a má tzv. proláklý hřbet, momentálně je ten pes dost vláčný, samá ruka a noha... když běží, připadá mi že přední noha neví co dělá zadní atd...jedná se o velké plemeno v dospělsoti cca 50-60kg jak moc velký problém to je? ještě jsem si všiml, že když jde chůzí, tak se hodně kroutí v trupu ze strany na stranu, klus má ale lehký takový vznešený, jak drezúrní kůň.
Díky za odpovědi, o proláklém hřbetu jsem nikde nic nenašel.
Alda.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tady máš ten proláklý hřbet (a jiné) :
https://cs.wikipedia.org/wiki/Exteri%C3%A9r_psa
to kroucení se při chůzi, to jde patrně mimochodem a to "kroucení se" je normál.
Co máš za plemeno? Jestli to fakt má proláklý hřbet nebo spíš přestavěnou záď, což je u některých plemen v pořádku. (viz ten odkaz výše).
alda082
napsal(a):
Dobrý den,
máme mladého půlročního psa a má tzv. proláklý hřbet, momentálně je ten pes dost vláčný, samá ruka a noha... když běží, připadá mi že přední noha neví co dělá zadní atd...jedná se o velké plemeno v dospělsoti cca 50-60kg jak moc velký problém to je? ještě jsem si všiml, že když jde chůzí, tak se hodně kroutí v trupu ze strany na stranu, klus má ale lehký takový vznešený, jak drezúrní kůň.
Díky za odpovědi, o proláklém hřbetu jsem nikde nic nenašel.
Alda.
Ujistěte se, že dobře a dostatečně krmíte vápník, fosfor a želatinu, že má pes dostatek pohybu v členitém terénu, že má v pořádku nohy a nemá panostitidu nebo jiné pohybové problémy. Jestli ne, buďte v klidu, jestli ne, poraďte se dobrým vetem.
scylla
napsal(a):
Ujistěte se, že dobře a dostatečně krmíte vápník, fosfor a želatinu, že má pes dostatek pohybu v členitém terénu, že má v pořádku nohy a nemá panostitidu nebo jiné pohybové problémy. Jestli ne, buďte v klidu, jestli ne, poraďte se dobrým vetem.
Jestli ano, buďte v klidu, jestli na... atd.
scylla
napsal(a):
Půl vola a půl včely nemá s pohybem nic společného, je to blbej a pilnej, tedy ten nejnebezpečnější.
Nepochopil jsem co znamená u psa, půl vola a půl včely. Jinak je to Cane corso x rtw, díval jsem se na standard plemene obou a ani jeden by to mít neměl, třeba jako brazilská fila, nejspíš jde o tu přestavěnou záď, má ten zadek výš, vypadá jak kdyby mu rostly rychleji zadní nohy než přední, to se ale asi nespraví, že? Ten zadek tak asi zůstane.. A co kdybych ho začal tahat za přední nohy? (vtip).
alda082
napsal(a):
Nepochopil jsem co znamená u psa, půl vola a půl včely. Jinak je to Cane corso x rtw, díval jsem se na standard plemene obou a ani jeden by to mít neměl, třeba jako brazilská fila, nejspíš jde o tu přestavěnou záď, má ten zadek výš, vypadá jak kdyby mu rostly rychleji zadní nohy než přední, to se ale asi nespraví, že? Ten zadek tak asi zůstane.. A co kdybych ho začal tahat za přední nohy? (vtip).
U velkých plemen se může stát, že rostou nesouměrně. tím myslím, že v určitou dobu mají vysoko zadek, pak to předek jakoby dožene, pak se zase povytáhnou zadní nohy...
Bohužel Vám nikdo neřekne, jestli se to po ukončení růstu vyrovná, nebo to zůstane nesouměrné. V každém případě platí to, co psala scylla - dobře krmit je naprostý základ!
To, že je pes v tomto věku měkčí ve hřbetě, je do jisté míry normální. Až doroste a dosvalí se, taky se většinou zpevní.
Vydržte, dejte mu čas a veškeré podmínky pro správný vývoj. Všechno ostatní je v rukou vyšších sil.
alda082
napsal(a):
Toto by sa zrovna spraviť mohlo, u veľkých plemien sa stáva, že zadné nohy sú vyššie než má pes kohútik. Ako tu už písali v tomto veku treba hlavne kvalitne kŕmiť, avšak neprekrmovať a mal by mať dostatok pohybu, avšak tiež to nepreháňať. A nasadila by som chondroprotektíva, viac pre neho v podstate spraviť nemôžete.