Co nosíte na vycházky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2017 17:44
blackberry

XXX.XXX.110.35

Zdravím, mám tu nějaké téma na odlehčení.
Jak mi pes odrůstá a otepluje se, zvyšuje se i potřeba věcí, co musíme tahat s sebou na vycházky. Kromě klíčů, mobilu, sáčků na exkrementy, hrsti pamlsků, které jsem dosud zvládala tahat po kapsách bundy, nám teď přibyla láhev s vodou, náhubek, stopovačka a suk na přetahování. Vypravování na každou větší vycházku teď spíš vypadá jako rychlostěhování před nájezdníky...
Proto se chci zeptat, jak to řešíte vy? Máte batoh, taštičku, ledvinku nebo něco takového?
Přemýšlela jsem o „demevence“, ale do ní nedám tu láhev s vodou pro psa.
Díky za vaše reakce.

28.3.2017 17:57
lavacca

XXX.XXX.218.25

Mam lehký batuzek, vše tam nahazim a jdu. ;) pití beru láhev pro nas všechny ( většinou jdu ja se 2 psy) s tim, ze jim beru s sebou skládací gumovou misku. Kosiky připínám bežně na třetí vodítko, které mívám přehozene křížem pres rameno ( to pro případnou potřebu odehnat agresora).

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2017 17:58

Batoh, v něm stopovačku, lahev s vodou s mističkou, deku. Dnes fakt skoro léto.

28.3.2017 18:30

Výcviková vesta.

28.3.2017 18:37

Stopovačku nenosíme buď jsme na vodítku nebo na volno...vodu taky ne...chodíme kolem potoka, deku taky ne...na válení maj čas doma...klíče taky ne-zamknu barák a klíč schovám pod šutr na zahradě (popř. jiné tajné místo)...pamlsky už taky ne, u dospělých psů...pokud něco "nenacvičujeme" tak na pamlsky nehraju, takže zbývá mobil, pepřák, pytlíky (to se v poho vejde do kapsy) a vzhledem k tomu, že většinu procházky táhnu v ruce feňulin košík (kdyby bylo potřeba), tak můžu v lese i klidně sbírat houby, těch pár chudinek, co v okolí v sezoně najdu se tam v poho vejde... ...prostě chodíme hodně na lehko (když jsme se vypravili někam dál, kde nevím, jestli bude zdroj vody, tak určitě misku a vodu v malym baťohu).

28.3.2017 18:46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Ovšem dnes vám chyběl slunečník smajlík

28.3.2017 18:46
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Taky jsem si to dnes uvědomila, když jsem vyrazila v legínách a mikině, že se mi to zase komplikuje. Do jedné kapsy pamlsky, vodítko, klíče a pytlíky?
Takže asi budu muset pořídit nový batoh nebo spíš "pytel" protože vodu potřebujeme, většinou tahám v létě 2 L pro mě a psa (když chodíme po kopcích, tak na vodu nenarazíme), hračku a ještě mobil (kdyby něco, tak ať si aspoň zavolám pomoc ) + další výše zmíněné věci..
Vopruz no.

28.3.2017 18:48

Ovšem dnes vám chyběl slunečník smajlík

Jako slunečník funguju já.

28.3.2017 19:22
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Jako slunečník funguju já.

Taky delavam slunecnik . Zrovna dnes jsem ho delala. Psina se nejak nestihla aklimatizovat na takova vedra. Jinak se mi osvedcila taska pres rameno- protoze do ni porad lezu a batoh na zadech by byl pro me neprakticky. Mam v ni balonky, piti, kartac na kudlibabky, klice, mobil, ten nekdy zapomenu, sacky. Pamlsky nosim v kapsach.

https://www.zbozi.cz/clickthru?c=uDg1oZ1mHZPs6YjHZEhKH7jeolSja5hmZy4OBk8d9Nw_ZsZ09YddTtZzoAf_2Q6IiIJycscrno3L4tBTrPoJjdM9DDN9I42a6gBhv_n2SqbYbpkYg3D6fdQ5A5YVnbMXzW2R9eG1kQLxxZCBRbxrwQOJrheZ57VZ_xp0RudCGlyer4UfUZOwEXQYRiuh49COSqIXTEsLPJserkUfTzKBGhX7Jzp14bZlCRyJ0lZS06Jg_wkCgKad9fJ2rfqpWAd5tKUTjDb1NUhbZXsZ1SNmGMyWnZh3oiEJsjyRx_KMPRwgQ6WWHtddkAdDoA3nuF2-0vy5Cch6T8VSz_3MR4KIVZNzs9-t5ctlvar9wOykDHNK4FmZFhxF7wUHBIC2I0oLPUytv1CiaVNCkBH5_iMOrQ-WYhBpWTFXjI7FDCdDNPRE4oCNTh4LQ4anzIEoOfSomdS7_qSz0THbwFU8PcguL-yqQ=&a=5924ade6-ed78-450d-830f-70d906f046b2.

28.3.2017 19:33
Arni

XXX.XXX.111.238

Kabelu přes rameno, bandasku s vodou pro psa a mobil
Slunecnik ne. Dnes bylo asi dvacet stupňů, Tak najdeme stín a chvíli posedime a pokecáme .

28.3.2017 19:40
Terven

XXX.XXX.110.147

Klíče, mobil, někdy foťák, spousta různých pamlsků, stopovačka, pytlík na bobky, pešek či jiná hračka.

28.3.2017 19:46
scylla

XXX.XXX.150.32

Vodítka, košík, pár piškotů a ruce v kapsách, ve městě pytlík na bobky.

28.3.2017 19:53
LájošM

XXX.XXX.14.251

Výcvikovou vestu, do ní nacpu všechno. Vodu nenosím, stačí mi skládací miska. V přírodě se napijí z potoka, a když narazíme na hospodu, naplním misku na wc.
Jen na delší túry nosím batůžek.

28.3.2017 20:00
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Za sebe mohu doporučit takové ty pytlíky na záda, jsou lehké a když tam dám pár drobností s pitím ani nepoznám, že něco nesu.

28.3.2017 20:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lexaurin napsal(a):
Http://www.e-army.cz/data/produkty/foto/big/00005350.jpg.

Podobnou tašku s milionem kapes, kde jsou pamlsky(spíš pro cizí pejsky) reflexní pásky na paciny, náhradní vodítko(když za náma uteče mámy feňule, abych ji měla na čem táhnout domů ) v zimě rukavice. Pytlíky, kapesníky, pepřák, baterka, klíče, mobil a peníze. Vodu nenosíme, buďto jdem část cesty kolem potoka a nebo si někde vyptáme, koupíme atd.

28.3.2017 20:34

Krrátké procházky nebo tam kde je voda - klíče, mobil, pytlíky, míček do kapsy, vodítka přes ramena. Pamlsky pokud beru tak jen trochu do kapsy, nebo připínám na pásek pamlskovník (z obalu na mobil). Není to moc často, většinou je beru jen když jdeme jen tak blbnout do parku. Pokud nemám kapsy, tak to vše dám do malé igelitky, případně jednomu psovi do batohu.
Na delší výlety (2h a víc) je tady limitujícím faktorem voda, pak nosím lehký batoh z šusťákoviny, a holky taky batohy, všechno co chci mít při ruce dám do batohů psům, plus 2l vody každá, já 4-6l vody a mobil, místo misky na vodu používám pytlíky. Foťák pokud beru, tak přes rameno, dalekohled taky.
Náhubek bereme jen do civilizace - připnutý za pásek.

28.3.2017 20:34

Klíče, mobil, papírové kapesníky, píšťalku, pamlsky, paralyzér, sáčky a to vše v ledvince.

Vodu nosíme jen někdy v létě anebo když se jede na výlet (batoh). Totéž hračku, aportík. Košík nenosíme. Vodítko má na sobě když vycházíme z domu (bydlíme u hlavní cesty) a když jde pak na volno tak ho mám přes sebe.

28.3.2017 21:00

Ještě bych málem zapomněla - mobil vs. venčení na vodítku nezvládám úplně nejlíp a výměna předního panelu apod. není u jablek úplně nejlevnější. A že jich bylo. Panické vyhrabávání mobilu z hlubin batohu je obzvlášť nebezpečné. Tak jsem k mobilu pořídila hodinky a paráda. Hlavně máma už mi nenadává, že jí neberu telefon.

28.3.2017 22:06

:) jsem rada, ze na prochajdu - i po okoli - nelitam s batuzkem sama...
Soused se vzdy smeje, kdyz se potkame. On - Ital - jede na styl. Ja na funkcnost.

Krom vody, pytliku, hracky, nahubku, druheho voditka, klicu, mobilu, penezenky (doklady...) - s sebou mam i mini lekarnicku a latkovou tasku - na podzim se osvedcila pri presunu jezku z ulice...
Nemoderni, nemodni... je mi to fuk, ale jedine tak, si prijdu "pripravena/oblecena"...

Ale furt lepsi jit ven se psem, nez s miminkem. Moderni zodpovedne matky toho musi tahat daleko vic.

28.3.2017 22:14
Zrzavci

XXX.XXX.174.104

blackberry napsal(a):
Zdravím, mám tu nějaké téma na odlehčení.
Jak mi pes odrůstá a otepluje se, zvyšuje se i potřeba věcí, co musíme tahat s sebou na vycházky. Kromě klíčů, mobilu, sáčků na exkrementy, hrsti pamlsků, které jsem dosud zvládala tahat po kapsách bundy, nám teď přibyla láhev s vodou, náhubek, stopovačka a suk na přetahování. Vypravování na každou větší vycházku teď spíš vypadá jako rychlostěhování před nájezdníky...
Proto se chci zeptat, jak to řešíte vy? Máte batoh, taštičku, ledvinku nebo něco takového?
Přemýšlela jsem o „demevence“, ale do ní nedám tu láhev s vodou pro psa.
Díky za vaše reakce.

Jak to řešíme my... no já krom výše jmenovaného musím mít ještě nespočet balonků, peška, hromadu nakrájených jablek a hlavně - tuzexovou měnu - hromadu suchého chleba a pečiva. Ne, nejdu venčit koně, ale jednoho z našich psů. Takže u nás to není o hrsti pamlsků, ale o obrovském pamlskovníku, který se m bimbá na pupku a takovém tom batůžku na jednom šikmém popruhu. Dvě vodítka stopovačka, hromada pytliků na bobky, pískací kachna, mobil, kapesník, píšťalka. Už jenom to všechno vzít s sebou a nic nezapomenout, protože to všechno je důležitý, je tak vyčerpávající, že na venčení vyrážím totálně odepsaná a zpravidla buď klíče zapomenu úplně a nebo je nechám ve dveřích. Se divim, že nezapomenu boty.

28.3.2017 22:17

Zrzavci napsal(a):
Jak to řešíme my... no já krom výše jmenovaného musím mít ještě nespočet balonků, peška, hromadu nakrájených jablek a hlavně - tuzexovou měnu - hromadu suchého chleba a pečiva. Ne, nejdu venčit koně, ale jednoho z našich psů. Takže u nás to není o hrsti pamlsků, ale o obrovském pamlskovníku, který se m bimbá na pupku a takovém tom batůžku na jednom šikmém popruhu. Dvě vodítka stopovačka, hromada pytliků na bobky, pískací kachna, mobil, kapesník, píšťalka. Už jenom to všechno vzít s sebou a nic nezapomenout, protože to všechno je důležitý, je tak vyčerpávající, že na venčení vyrážím totálně odepsaná a zpravidla buď klíče zapomenu úplně a nebo je nechám ve dveřích. Se divim, že nezapomenu boty.

...ja vedela, ze jsem neco zapomnela - kapesniky. Dik :).

28.3.2017 22:21

:) jsem rada, ze na prochajdu - i po okoli - nelitam s batuzkem sama...
Soused se vzdy smeje, kdyz se potkame. On - Ital - jede na styl. Ja na funkcnost.

Krom vody, pytliku, hracky, nahubku, druheho voditka, klicu, mobilu, penezenky (doklady...) - s sebou mam i mini lekarnicku a latkovou tasku - na podzim se osvedcila pri presunu jezku z ulice...
Nemoderni, nemodni... je mi to fuk, ale jedine tak, si prijdu "pripravena/oblecena"...

Ale furt lepsi jit ven se psem, nez s miminkem. Moderni zodpovedne matky toho musi tahat daleko vic.

Takhle se psem pobíhám po nejdražší a nejluxusnější ulici v ČR. Holky (vlastně i pánové) se pomalu půl dne stajlují, než k nám nakráčí, a já mezi nimi zářím jako outdoorový týpek kolikrát s bahnem až za ušima, popř. v noci v pyžamu. Ráno je noční oděv fuk, ty samé nádhery vypadají při návratu z barů daleko hůř.

28.3.2017 22:22
Zrzavci

XXX.XXX.174.104

A ještě klikr. A u nás vzhledem ke specifičnosti tý naší madám, e ještě občas takový podivnosti jako třeba v neděli - papírový obal od vajíček. Proč? Aby se i nad myšíma dírama zabývala něčím jiným, než těma myšma a naučila se vnímat i jiný-taky příjemný - věci (což obal od vajíček s dobrůtkama, který musí vydolovat, je smajlík a pak následně se učila vnímat sama od sebe i nás smajlík

28.3.2017 22:43

Hm, ani jeden kuřák... pytlíky na vodítko zauzluju, mobil mám tlačítkovej, takže přední kapsa u riflí, zadní kapsa kokínka(šetříme, půlíme)někdy přihodím pár bonbonků i pro mě, výživné tyčinky pro mě-cigárka další kapsa- už jsem jako krteček(ještě klíče), pití pro psa zajištuje okolí-já si vsugeruju, že jsem velbloud , pár drobných korunek mám, kdyby něco, ale většinou nic. občas najdu v kapse papírovej kapesník od minule-říkám tomu rafaelo(kulička) tak ten se taky hodí...a tradá.

28.3.2017 22:49
Zrzavci

XXX.XXX.174.104

Hm, ani jeden kuřák... pytlíky na vodítko zauzluju, mobil mám tlačítkovej, takže přední kapsa u riflí, zadní kapsa kokínka(šetříme, půlíme)někdy přihodím pár bonbonků i pro mě, výživné tyčinky pro mě-cigárka další kapsa- už jsem jako krteček(ještě klíče), pití pro psa zajištuje okolí-já si vsugeruju, že jsem velbloud , pár drobných korunek mám, kdyby něco, ale většinou nic. občas najdu v kapse papírovej kapesník od minule-říkám tomu rafaelo(kulička) tak ten se taky hodí...a tradá.

No já donedávna taky chodila "nahatá" stačil mi mobil, klíče, jeden dva pytlíky a balonek. Vzhledem k nastalé situaci bylo nutno se vybaviti lépe a lépěji :D. Když jdu s oběma, je to fakt na stěhovák :D.

28.3.2017 22:57

Takhle se psem pobíhám po nejdražší a nejluxusnější ulici v ČR. Holky (vlastně i pánové) se pomalu půl dne stajlují, než k nám nakráčí, a já mezi nimi zářím jako outdoorový týpek kolikrát s bahnem až za ušima, popř. v noci v pyžamu. Ráno je noční oděv fuk, ty samé nádhery vypadají při návratu z barů daleko hůř.

Nojo "hipster" v centru je zajimavej a "kulturne obohacujici" (primo tahak pro fotaky), ale na predelu Zizkova/Malesic/Strasnic je to neunoste faux pas :).

28.3.2017 22:59
Evv

XXX.XXX.10.12

V létě nosím takovej ten pytel na záda, mam o něco větší než je normální. Tahám pamlsky, většinou tak 3 míčky, talíř, sáčky, dvě vodítka, kapesníky, vodu, misku, peněženku, mobil, klíče, občas tahám zrcadlovku a většinou si když je horko dám do baťohu i nějakou lehkou bundu. Podle toho na jak dlouho jdeme.

28.3.2017 23:13

Zrzavci napsal(a):
No já donedávna taky chodila "nahatá" stačil mi mobil, klíče, jeden dva pytlíky a balonek. Vzhledem k nastalé situaci bylo nutno se vybaviti lépe a lépěji :D. Když jdu s oběma, je to fakt na stěhovák :D.

Měla jsem ledvinku(dobrá voda), ta se mi už rozdrbala a zatím jinou nemám, alespoň se můžu vymluvit, proč nemůžu mít šmatlouna-dotykáč. nevejde se mi do kapsy...mám heslo: co nemám, to nepotřebuju. Takže někdy se stane- jdu na noční, chci rychle vyvenčit psa, stojím na prážku a za zadkem se mi zabouchnou dveře průvanem, nikdo doma, pes na vás vrtí ocasem - bohužel to stihl za dveře (obojek je na vodítku) a nemáte ani vodítko ani KLÍČE a v práci musím být za půl hodinky, tak se pomodlím aby pes nekadil hned u paneláku, aby nikde nebyl neoblíbený pes(držet zmítajícího 30kilového psa za kůži je blbé) štěknout si prostě musela, aby nešel měšťák- pes na vodítku, a aby si pro psa do práce manžel došel...

28.3.2017 23:15

Nojo "hipster" v centru je zajimavej a "kulturne obohacujici" (primo tahak pro fotaky), ale na predelu Zizkova/Malesic/Strasnic je to neunoste faux pas :).

Jsem v klidu. Všechny zajímá jen ta moje okouzlující zrzavá držtička, já jsem vzduch.

29.3.2017 07:44

Měla jsem ledvinku(dobrá voda), ta se mi už rozdrbala a zatím jinou nemám, alespoň se můžu vymluvit, proč nemůžu mít šmatlouna-dotykáč. nevejde se mi do kapsy...mám heslo: co nemám, to nepotřebuju. Takže někdy se stane- jdu na noční, chci rychle vyvenčit psa, stojím na prážku a za zadkem se mi zabouchnou dveře průvanem, nikdo doma, pes na vás vrtí ocasem - bohužel to stihl za dveře (obojek je na vodítku) a nemáte ani vodítko ani KLÍČE a v práci musím být za půl hodinky, tak se pomodlím aby pes nekadil hned u paneláku, aby nikde nebyl neoblíbený pes(držet zmítajícího 30kilového psa za kůži je blbé) štěknout si prostě musela, aby nešel měšťák- pes na vodítku, a aby si pro psa do práce manžel došel...

Zabouchnuté dveře jsou fajn. Proč jinak byste přišla v 11 večer se dvěma psy ke kamarádce : "Já k vám jdu spát, zabouchlo se mi".
Jinak proti některým chodím většinou nevybavená. A mám jeden zlepšovák - klíč nosím na tkalounu na krku. Tady v pustině je to v pohodě, ve městě jsem tím budila pozornost u dětí.

29.3.2017 08:01
Iliena

XXX.XXX.47.0

lesnížínka napsal(a):
Podobnou tašku s milionem kapes, kde jsou pamlsky(spíš pro cizí pejsky) reflexní pásky na paciny, náhradní vodítko(když za náma uteče mámy feňule, abych ji měla na čem táhnout domů ) v zimě rukavice. Pytlíky, kapesníky, pepřák, baterka, klíče, mobil a peníze. Vodu nenosíme, buďto jdem část cesty kolem potoka a nebo si někde vyptáme, koupíme atd.

Taky nosím tašku přes rameno, je to praktické.
Vodu,2-3 míčky, ňamky, pytlíky, kapesníky, klíče, telefon, prášek na alergickou reakci, do ruky flexinu nebo krátké vodítko, podle toho kam jdeme.

29.3.2017 08:02
koňadra

XXX.XXX.128.31

To tedy koukám, co všechno někteří z vás tahají na vycházky! Než bych tahala ještě nějaký tlumok, to bych snad raději seděla doma
Já vezmu mobil (do kapsy), na krk píšťalku, přes rameno vodítko (vodítka) a vyrážíme z domova. Protože u nás je pořád někdo doma, nepotřebuji ani klíče. Pamlsky nepoužívám, aporty cvičím na zahradě, ven se jdeme opravdu jen projít. Vodu téměř vždy nějakou potkáme (máme zde potok i rybníky), takže se s ní nemusím tahat. Pytlíky na výkaly také nepotřebuji, vylezu z baráku a jsem na poli nebo v lese.

29.3.2017 08:02
Iliena

XXX.XXX.47.0

Jak mu to ladí

29.3.2017 08:09
Atheira

XXX.XXX.240.171

Tak takhle, jako většina, se teda pakuju jen na pořádné výlety na celý den nebo do města. Jinak prostě beru vodítko, klíče do kapsy a jde se. Čím víc bych toho vzala, tím víc toho někde poztrácím. Navíc by to bylo děsně nepraktický. Pořád někde poletuju, přes něco lezu, pod něčím lezu a přeskakuju.
Vodu z misky by mi stejně nepila, ta venku je totiž prý lepší, navíc ať jdeme kamkoli, vždycky tam teče nějaká stroužka nebo je tam potok.
Občas beru brašnu s foťákem, někdy dokonce nezapomenu ani na ten mobil...

29.3.2017 08:48
Terven

XXX.XXX.110.147

Zrzavci napsal(a):
A ještě klikr. A u nás vzhledem ke specifičnosti tý naší madám, e ještě občas takový podivnosti jako třeba v neděli - papírový obal od vajíček. Proč? Aby se i nad myšíma dírama zabývala něčím jiným, než těma myšma a naučila se vnímat i jiný-taky příjemný - věci (což obal od vajíček s dobrůtkama, který musí vydolovat, je smajlík a pak následně se učila vnímat sama od sebe i nás smajlík

Tohle mě zaujalo, u nás jsou momentálně myší díry na absolutní špičce žebříčku hodnot, nic cennějšího nabídnout nedokážu. Na myší louce se fena nachází v off stavu, v loveckém rauši, neslyší, nevnímá, šílí, hrabe. Pokud to chci utnout, musím jí od díry odnést a to mívá tepovou frekvenci, že se bojím, že to s ní sekne. Pár myší už se jí podařilo ulovit a sežrat, takže ta bohulibá činnost byla pozitivně posílena, co víc si přát, že smajlík
Obal od vajec nám funguje doma v kuchyni, u myší díry si nedělám iluze...nedá se se psem někde provozovat sportovní myšilov? Mám kandidátku na mistryni minimálně republiky

29.3.2017 09:04
lavacca

XXX.XXX.218.25

lavacca napsal(a):
Mam lehký batuzek, vše tam nahazim a jdu. ;) pití beru láhev pro nas všechny ( většinou jdu ja se 2 psy) s tim, ze jim beru s sebou skládací gumovou misku. Kosiky připínám bežně na třetí vodítko, které mívám přehozene křížem pres rameno ( to pro případnou potřebu odehnat agresora).

Jo, jinak v batuzku mam standardně už hozene kapesnicky, kvůli psům par obvazu a látkový kapesník, kdyby si něco udělali, abych to na místě zastavila a zavázala. Pytliky, kdyby to hodili po cestě vsi. Příhodim mobil a klíče a jdu. Peníze jsem si nikdy krom delších výletu nebrala, v lese a po loukách jaksi není, co pořizovat. :D.

29.3.2017 10:49

Já kuřák jsem, ale na prochajdu chodím bez cigaret... ...

Nejrychlejší vypravení bylo s ovčandou...dostala obojek, já jsem si formálně pověsila přes "plece" vodítko a šlo se...mobily nebyly, děda s babi byli doma, takže jsem nemusela brát ani klíče...na všech trasách v našem okolí je možnost, aby se pes napil z potoka nebo rybníka...takhle na lehko to mám nejraději...

29.3.2017 10:54
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

koňadra napsal(a):
To tedy koukám, co všechno někteří z vás tahají na vycházky! Než bych tahala ještě nějaký tlumok, to bych snad raději seděla doma
Já vezmu mobil (do kapsy), na krk píšťalku, přes rameno vodítko (vodítka) a vyrážíme z domova. Protože u nás je pořád někdo doma, nepotřebuji ani klíče. Pamlsky nepoužívám, aporty cvičím na zahradě, ven se jdeme opravdu jen projít. Vodu téměř vždy nějakou potkáme (máme zde potok i rybníky), takže se s ní nemusím tahat. Pytlíky na výkaly také nepotřebuji, vylezu z baráku a jsem na poli nebo v lese.

Celý život jsem chodila takhle "nahatá" taky, krom balonků či právě těch aportů, protože nevím jak vy ale já cvičím právě v reálu. Aby mi pes vyhledával ve vysoké trávě, na vodě, v lese, kdekoliv. A pak nemám třeba jako bonus problém, když něco cestou ztratím, to nechat toho psa najít. To že mi pes pracuje na zahradě je fajn, ale pro mě je důležitý aby pracovat hlavně venku, kde je milion rušivých elementů.

Ovšem nová doba - myšleno s příchodem flekatý - žádá o dosti jiný přístup. Vzhledem k tomu, že se snažím přeprat jednak její rozlovenost a udělat z ní slušného hoaře a druhak musím přeprat tu ořvanost, na kterou jedinou je zvyklá fungovat, musím být tak trochu vybavena. A stopovačku taky do kapsy nesmotám, když ji mám hodně dlouihou.

29.3.2017 11:10
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Terven napsal(a):
Tohle mě zaujalo, u nás jsou momentálně myší díry na absolutní špičce žebříčku hodnot, nic cennějšího nabídnout nedokážu. Na myší louce se fena nachází v off stavu, v loveckém rauši, neslyší, nevnímá, šílí, hrabe. Pokud to chci utnout, musím jí od díry odnést a to mívá tepovou frekvenci, že se bojím, že to s ní sekne. Pár myší už se jí podařilo ulovit a sežrat, takže ta bohulibá činnost byla pozitivně posílena, co víc si přát, že smajlík
Obal od vajec nám funguje doma v kuchyni, u myší díry si nedělám iluze...nedá se se psem někde provozovat sportovní myšilov? Mám kandidátku na mistryni minimálně republiky

Jo Thálie je taky v rauši.Já myší díry používám jako odměnu a hlavně jako čistič mozku, když má za sebou nějaký to nudný poslouchání. Už jsme se dopracovaly k tomu, že pokud jsem poblíž a ona započne výkopový práce, stačí už říct jen "Taliii-neee, vykašli se na to!" a zpravidla přestane. To je megaúspěch. Pokud překročím určitou vzdálenost a je začichaná, nemám šanci její pozornost upoutat, musím se přiblížit, aby ten rypák zvedla. A nebo naopak vzít kramle a natvrdo se schovat jako právě v neděli. To pak pochopitelně vede k tomu, že se následně lépe komunikuje, neb si madáme dává pozor. Což taky trvalo, než jí dokapalo do mozkovny, co dřív vedlo k tomu, že si rozjela mejdan, dneska vede k tomu, že začne aktivně hledat, kde jsem, místo toho aby to zneužila. Jen jí ještě trvá, než přijde na to, že je tam sama. naši psi byli a jsou zvyklí mě mít pořád v merku i když si něco kutí, ona se tou činností nechá pohltit. Na vašem místě bych si feňuli jistila vodítkem, abych mohla docílit toho, že její pozornost získám, pak si dala jednou, dvakrát oční kontakt a k díře jí sama poslala za odměnu. A plus koší, aby se nedostala k dalšímu úlovku.

29.3.2017 11:39
koňadra

XXX.XXX.128.31

Zrzavci napsal(a):
Celý život jsem chodila takhle "nahatá" taky, krom balonků či právě těch aportů, protože nevím jak vy ale já cvičím právě v reálu. Aby mi pes vyhledával ve vysoké trávě, na vodě, v lese, kdekoliv. A pak nemám třeba jako bonus problém, když něco cestou ztratím, to nechat toho psa najít. To že mi pes pracuje na zahradě je fajn, ale pro mě je důležitý aby pracovat hlavně venku, kde je milion rušivých elementů.

Ovšem nová doba - myšleno s příchodem flekatý - žádá o dosti jiný přístup. Vzhledem k tomu, že se snažím přeprat jednak její rozlovenost a udělat z ní slušného hoaře a druhak musím přeprat tu ořvanost, na kterou jedinou je zvyklá fungovat, musím být tak trochu vybavena. A stopovačku taky do kapsy nesmotám, když ji mám hodně dlouihou.

Jasně, také potřebuji, aby mně pes pracoval venku, ale když jdu cvičit, tak potřebuji především mrtvou zvěř, a tu fakt v batohu netahám. Většinou jedu autem k nějakému poli, louce, mrtvolu králíka, zajíce či bažanta mám v autě. Nicméně i to cvičím zpočátku na zahradě a našich přilehlých pastvinách - velikost 6 ha, takže to už není moc velký rozdíl, jestli cvičím "doma", nebo venku. I tady na zahradě totiž máme živé zajíce a bažanty. Takže já to chápu tak, že buď jdu na procházku, nebo jdu cvičit. A otázka byla, "co nosíte na vycházky?" Na normální procházky prostě nenosím skoro nic - mobil, píšťalku a vodítko.

29.3.2017 12:29
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

koňadra napsal(a):
Jasně, také potřebuji, aby mně pes pracoval venku, ale když jdu cvičit, tak potřebuji především mrtvou zvěř, a tu fakt v batohu netahám. Většinou jedu autem k nějakému poli, louce, mrtvolu králíka, zajíce či bažanta mám v autě. Nicméně i to cvičím zpočátku na zahradě a našich přilehlých pastvinách - velikost 6 ha, takže to už není moc velký rozdíl, jestli cvičím "doma", nebo venku. I tady na zahradě totiž máme živé zajíce a bažanty. Takže já to chápu tak, že buď jdu na procházku, nebo jdu cvičit. A otázka byla, "co nosíte na vycházky?" Na normální procházky prostě nenosím skoro nic - mobil, píšťalku a vodítko.

Hm, máte výhodu cvičnýho reálu v areálu. My halt s tím batůžkem.

29.3.2017 12:36
koňadra

XXX.XXX.128.31

Zrzavci napsal(a):
Hm, máte výhodu cvičnýho reálu v areálu. My halt s tím batůžkem.

Taky si toho náležitě považuji. Není nad to, když člověk vyleze z baráku a může cvičit, případně jít ven a cestou nikoho nepotkat... Cvičit chodím s jedním psem, na vycházky jich mohu vzít i víc.

29.3.2017 13:25
Santinan

XXX.XXX.29.252

Na běžnou prochajdu si beru jen klice, mobil a max frisbee pamslkovnik a nebo hazedlo a micek i frisbee si pak debile nosi sama.. Na delsi procházku klasika obojek i ksiry, flasky s pitím pro me i psa kdyz si nejsme jisti zda tam bude voda, vodítko na jehoz konci jsou stabilne pripnute hovnosacky v zasobniku, kosik, ja cigarety, pamlskovnik u pasu plnej dobrot, pripadne hracka treba plavaci kdyz je v planu aspon kratka zastavka u vody.. Ja jeste mivam i propisku a blocek protoze casto vymyslime trasu i s par keskama... A vse taham buď v batohu na zadech a nebo mam vojenskou tasku pres rameno.. a penezenka i jodisol sou samozrejmosti stejně jako klice a takovej ten odznacek ze mame naockovanou vzteklinu pokud nemam rovnou ockovak neb v Praze a blizkem okoli je to obcas na palici..

29.3.2017 15:01
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Mám tenhle pamlskovník https://www.spokojenypes.cz/dog-activity-baggy-snack-2v1-pamlskovnik-sacky-na-trus-2v1/ , a v něm pamlsky , píšťalku, sáčky na bobky, náhradní karabinu.Vodítko nosím přes rameno kdyby bylo potřeba a jako "věšák na náhubek " .Pes jde na stopovačce.Telefon mám v kapse a klíče od baráku na pouzdře na telefon a to mám k kapse, preferuju kalhoty s kapsama .Ale přemýšlím ještě o téhle ledvince https://www.spokojenypes.cz/dog-on-tour-nylonova-ledvinka-17x12x7cm-62-125cm/.

29.3.2017 20:04
blackberry

XXX.XXX.110.35

Díky všem za příspěvky. Jsem ráda, že nejsem sama, už jsem si připadala jak magor, že toho tahám tolik. Asi si pořídím obojí – na menší procházky crossbody kabelku nebo ledvinku a na větší výlety batoh.
Když jsem bydlela na vesnici, taky jsem chytla vodítko, psa a hurá do polí, ale ve městě je to holt jiný. Stačí, aby si člověk vzal ráno jinou bundu než večer, a už je bez pytlíků a klíčů...

29.3.2017 20:32
Terven

XXX.XXX.110.147

Zrzavci napsal(a):
Jo Thálie je taky v rauši.Já myší díry používám jako odměnu a hlavně jako čistič mozku, když má za sebou nějaký to nudný poslouchání. Už jsme se dopracovaly k tomu, že pokud jsem poblíž a ona započne výkopový práce, stačí už říct jen "Taliii-neee, vykašli se na to!" a zpravidla přestane. To je megaúspěch. Pokud překročím určitou vzdálenost a je začichaná, nemám šanci její pozornost upoutat, musím se přiblížit, aby ten rypák zvedla. A nebo naopak vzít kramle a natvrdo se schovat jako právě v neděli. To pak pochopitelně vede k tomu, že se následně lépe komunikuje, neb si madáme dává pozor. Což taky trvalo, než jí dokapalo do mozkovny, co dřív vedlo k tomu, že si rozjela mejdan, dneska vede k tomu, že začne aktivně hledat, kde jsem, místo toho aby to zneužila. Jen jí ještě trvá, než přijde na to, že je tam sama. naši psi byli a jsou zvyklí mě mít pořád v merku i když si něco kutí, ona se tou činností nechá pohltit. Na vašem místě bych si feňuli jistila vodítkem, abych mohla docílit toho, že její pozornost získám, pak si dala jednou, dvakrát oční kontakt a k díře jí sama poslala za odměnu. A plus koší, aby se nedostala k dalšímu úlovku.

Děkuju...když ona je fakt tvrďas, samorost, ani jeden z jejích rodičů nebyl - jak já říkám - hujerovité plemeno.
Píšete "a plus koší.."...předpokládám, že mělo být košík - hm, když si odmyslím, že na její rypák ala shih tzu je celkem oříšek nějaký napasovat, stejně by se mi do toho nechtělo. Ona při norování používá rypák stejnou měrou jako tlapy, nebyla by pro ní moc odměna, poslat jí k díře s košíkem. A já jsem možná divná, ale mně nevadí, pokud myš vyhrabe a uloví. Chytá je i u koní mezi balíky sena, hrabe proto, aby ulovila. Nechat jí hrabat s košíkem by mi přišlo jako podraz a trápení.
To už je pro mě lepší řešení ji tam vůbec nebrat.
Pokud jen čenichá myší cestičky, očního kontaktu je schopná, vnímat přestane až v záhrabu smajlík
Též jsem zjistila, že na ní platí brutální zařvání.
A snažila jsem se o zautomatizování povelu "čekej", moc se nezdařilo a teď s překvapením zjišťuju, že má zautomatizované "sedni".
Sedne, i když je za hranicí FFF, použiju-li terminologii F. Šusty, i ve stavu přetočení.

29.3.2017 21:50
jakara

XXX.XXX.66.107

Tak koukám lidi nosí spoustu věcí, ale pytlíky na hovínka skoro u všech příspěvků postrádám...

29.3.2017 21:54
Terven

XXX.XXX.110.147

jakara napsal(a):
Tak koukám lidi nosí spoustu věcí, ale pytlíky na hovínka skoro u všech příspěvků postrádám...

Zajímavý...já je téměř ve všech příspěvcích vidím

29.3.2017 22:12
bilusik

XXX.XXX.237.135

Terven napsal(a):
Zajímavý...já je téměř ve všech příspěvcích vidím

Zajímavé to asi moc není, já je také ve většině příspěvcích nevidím

29.3.2017 22:23
Terven

XXX.XXX.110.147

bilusik napsal(a):
Zajímavé to asi moc není, já je také ve většině příspěvcích nevidím

Tak když to vezmu od začátku a pominu-li příspěvky, které jsou o něčem jiném, tak pytlíky nosí sardullah, andrýsek, Lexaurin, já, scylla, lesnížínka, chingis, Im29, Victoria, Zrzavci, verun, Evv, IIliena, lavacca, Santinan, kobylatko...prostě spíš výjimečně je v tom příspěvku nevidím, nemůžu si pomoct.

29.3.2017 22:27
bilusik

XXX.XXX.237.135

Terven napsal(a):
Tak když to vezmu od začátku a pominu-li příspěvky, které jsou o něčem jiném, tak pytlíky nosí sardullah, andrýsek, Lexaurin, já, scylla, lesnížínka, chingis, Im29, Victoria, Zrzavci, verun, Evv, IIliena, lavacca, Santinan, kobylatko...prostě spíš výjimečně je v tom příspěvku nevidím, nemůžu si pomoct.

No tak minimálně v polovině příspěvcích nejsou - tak jak někdo může napsat téměř ve všech příspěvcích je vidím, když v dobré polovině nejsou. Takže bych spíš pitval příspěvek, co je vidí skoro ve všech příspěvcích, když tomu tak není.

29.3.2017 22:30
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Terven napsal(a):

Nicmene, muze se stat, ze je clovek nenapise i z toho duvodu, ze je to naprosto samozrejma vec je nosit, ze neni treba je zminovat.Nic bych nehledala v tom, pokud v nekterych prispevcich chybi

29.3.2017 22:41
blackberry

XXX.XXX.110.35

Lexaurin napsal(a):
Nicmene, muze se stat, ze je clovek nenapise i z toho duvodu, ze je to naprosto samozrejma vec je nosit, ze neni treba je zminovat.Nic bych nehledala v tom, pokud v nekterych prispevcich chybi

Přesně tak...

@bilusik, jakara:
Navíc dotaz zněl (pokud jste si přečetli zadání), v čem lidé všechny psí potřeby lidé nosí. Nevidím důvod, proč bychom tu měli vyšetřovat, kdo nosí pytlíky a kdo ne, a rozjíždět tu hon na čarodějnice.

29.3.2017 22:49
Terven

XXX.XXX.110.147

Rychlým počítáním jsem došla k výsledku, že z uživatelů, kteří vypisovali výčet věcí, jich 16 sáčky uvedlo,6 neuvedlo. Do těch šesti, kteří je neuvedli, jsem ale započítala např. i odpověď "výcviková vesta", která sáček obsahovat může.
Ostatní příspěvky jsou o něčem jiném, resp. nejsou výčtem věcí braných na vycházku.

29.3.2017 22:59
Zrzavci

XXX.XXX.174.104

Terven napsal(a):
Děkuju...když ona je fakt tvrďas, samorost, ani jeden z jejích rodičů nebyl - jak já říkám - hujerovité plemeno.
Píšete "a plus koší.."...předpokládám, že mělo být košík - hm, když si odmyslím, že na její rypák ala shih tzu je celkem oříšek nějaký napasovat, stejně by se mi do toho nechtělo. Ona při norování používá rypák stejnou měrou jako tlapy, nebyla by pro ní moc odměna, poslat jí k díře s košíkem. A já jsem možná divná, ale mně nevadí, pokud myš vyhrabe a uloví. Chytá je i u koní mezi balíky sena, hrabe proto, aby ulovila. Nechat jí hrabat s košíkem by mi přišlo jako podraz a trápení.
To už je pro mě lepší řešení ji tam vůbec nebrat.
Pokud jen čenichá myší cestičky, očního kontaktu je schopná, vnímat přestane až v záhrabu smajlík
Též jsem zjistila, že na ní platí brutální zařvání.
A snažila jsem se o zautomatizování povelu "čekej", moc se nezdařilo a teď s překvapením zjišťuju, že má zautomatizované "sedni".
Sedne, i když je za hranicí FFF, použiju-li terminologii F. Šusty, i ve stavu přetočení.

Jojo, košík to měl být, aby se už nepodařilo to lovení.
Já jak právě hrabat a lovit nenechávám, tak jsem k tomu taky tak přistupovala při odpovědi, protože se pak snažím eliminovat tu činnost, ale jasný, že to každý má jinak a z jiných důvodů. Ale dalo by se trénovat to, že právě začne hrabat a hned v ten moment - nebo spíš de facto o chvilku dřív cvičím ten kontakt.
Jo brutální zařvání :D heh, chudáky moje hlasivky... ale! pomalooooučku se posunujeme k hadopasům - neboli hadům pasení- neboli sssyčení. Už je v některých momentech schopná tohle vnímnout jako že"sakra, to jsem po... kazila!" a nemusí řvát jako zupák. To je sakra posun v tý její pošahaný makovici.
Jo pokud má nějaký z "klidových" povelů takhle pod kůží, tak toho využívat. smajlík

29.3.2017 23:05

Terven napsal(a):

Standardní výbava mého batohu jsou celá balení pytlíků a v bundách v každé kapse minimálně dva.

29.3.2017 23:06
Terven

XXX.XXX.110.147

Zrzavci napsal(a):
Jojo, košík to měl být, aby se už nepodařilo to lovení.
Já jak právě hrabat a lovit nenechávám, tak jsem k tomu taky tak přistupovala při odpovědi, protože se pak snažím eliminovat tu činnost, ale jasný, že to každý má jinak a z jiných důvodů. Ale dalo by se trénovat to, že právě začne hrabat a hned v ten moment - nebo spíš de facto o chvilku dřív cvičím ten kontakt.
Jo brutální zařvání :D heh, chudáky moje hlasivky... ale! pomalooooučku se posunujeme k hadopasům - neboli hadům pasení- neboli sssyčení. Už je v některých momentech schopná tohle vnímnout jako že"sakra, to jsem po... kazila!" a nemusí řvát jako zupák. To je sakra posun v tý její pošahaný makovici.
Jo pokud má nějaký z "klidových" povelů takhle pod kůží, tak toho využívat. smajlík

Dík...já holt to beru tak, že lov myší je asi jedinej lov, kterej smí provozovat "legálně", ta úspěšnost beztak moc veliká není, ale unaví se při tom tělo i hlava, pro ni je to to NEJ.
Prostě mám pocit, že jí nemůžu zatrhnout to, co je vlastně její podstatou...ideální by ale bylo dostat to pod kontrolu, aby se vlk nažral a koza zůstala celá smajlík
Hm, a klikr ven zatím nenosíme, doma už jsme zkoušely ledacos, miluje ho. Jak vidí, že ho navlíkám na ruku, stává se z ní Hujer smajlík

29.3.2017 23:07
bilusik

XXX.XXX.237.135

Terven napsal(a):
Rychlým počítáním jsem došla k výsledku, že z uživatelů, kteří vypisovali výčet věcí, jich 16 sáčky uvedlo,6 neuvedlo. Do těch šesti, kteří je neuvedli, jsem ale započítala např. i odpověď "výcviková vesta", která sáček obsahovat může.
Ostatní příspěvky jsou o něčem jiném, resp. nejsou výčtem věcí braných na vycházku.

Tak jsem udělal taky rychlý sčot a vyšlo mi, že asi 7 lidí tuto základní věc nenapsalo (tak nevím, jestli je to pro všechny samozřejmost - třeba tady na ifauně možná ano). Jinak proč se ptám ? Protože to u nás ve městě a i v blízkém okolí města všude vypadá, jako kdyby je skoro nikdo, kdo má psy nenosil.

29.3.2017 23:08
Zrzavci

XXX.XXX.174.104

Tak si otestujte, jak funguje KlikroHujer venku bez myšoděr. A tam si s tím klikrováním pohrajte. Třeba se to pak podaří přenést časem i k těm dírám tak, že ano můžeš hlídat myšodíry, ale jak zavolám, tak musíš přijít... a pak zas můžeš za odměnu jít.

29.3.2017 23:43

bilusik napsal(a):
Tak jsem udělal taky rychlý sčot a vyšlo mi, že asi 7 lidí tuto základní věc nenapsalo (tak nevím, jestli je to pro všechny samozřejmost - třeba tady na ifauně možná ano). Jinak proč se ptám ? Protože to u nás ve městě a i v blízkém okolí města všude vypadá, jako kdyby je skoro nikdo, kdo má psy nenosil.

A protože jich mám pořád plné kapsy a potkám hříšníka bez pytlíku, dojdu k němu a s radostí mu ho podávám a kochám se, jak sebral svoje první ho*no...trapas je, když i mě dojdou.

30.3.2017 05:02
Atheira

XXX.XXX.50.119

bilusik napsal(a):

A jak si můžete být tak jistý, že těch 7 lidí je z města? Ačkoli s sebou tedy stejně v kapse nějaký pytlíky mám, nenapsala jsem je i z toho důvodu, že mi skoro na zahradě roste les. Cestou na procházku neudělám krok přes vesnici. V lese sbírám max houby, ne bobky.

30.3.2017 06:22

"jsem ale započítala např. i odpověď "výcviková vesta", která sáček obsahovat může."
jak může...na pytlíky je vyčleněna celá jedna velká kapsa a pod číslo 5 nejdu
a to nejsem z města

fakt jsem toto téma neuchopila jako CO ale V ČEM ...v souladu se zadáním

30.3.2017 06:29
koňadra

XXX.XXX.128.31

Atheira napsal(a):
A jak si můžete být tak jistý, že těch 7 lidí je z města? Ačkoli s sebou tedy stejně v kapse nějaký pytlíky mám, nenapsala jsem je i z toho důvodu, že mi skoro na zahradě roste les. Cestou na procházku neudělám krok přes vesnici. V lese sbírám max houby, ne bobky.

Asi tak. Když vylezu z baráku a jsem na poli a v lese, tak pytlíky nenosím. Když jedu se psem na socializační procházku do města, tak pytlíky samozřejmě mám v kapse a poctivě sbírám.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2017 06:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Já jsem se vrátila zpět k tzv. ledvinkám mám takovou na hory, je dost velká s x kapsami a síťkou kde si můžu zavěsit asi 0,5l flašku s vodou, je super, nedám na ni dopustit, manžel sice semnou odmítá chodit, ale tak nosím tu ledvinku opravtu na ledvinách a ne pod pupkem, ale i tak se za mě stydí

30.3.2017 06:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.134

My, když jdem na 2 hod ven, nabalím piknikovej kufřík.
Pití, misky a dlabanec pro oba.
Naložím to na kočárek - tahat v ruce to nehodlám.
Navlíknu si výcvikovou vestu, naplním kapsy.
Sáčky, ubrousky aj. aj. a vyrazíme.
Nepůjdem naprázdno !
Dříve jsme chodili jak žebráci.
Pes, obojek, náhubek, vodítko jen pro formu a já.
Jó, holt je jiná doba.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2017 06:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Https://i.cdn.nrholding.net/22495393/1000/1000

tato je úplně super, mám trochu větší a hranatější, deku nenosím, já sedím se psy na trávě.

30.3.2017 06:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.134

To mám taky, ale nesluší mi.
Ani pod pupkem, ani na zadku.
Snad kdybych byla poloviční...

30.3.2017 10:29
bilusik

XXX.XXX.237.135

Atheira napsal(a):

Nepitvejte to do mrtva po slovíčku a podívejte se, jak to vypadá s hovn ama po psech ve městech, obcích a přilehlých parcích a loučkách u měst - hov no vedle hov na, spousta pejskařů nesbírá a pytlíky ani nenosí. Bijete se tu v prsa hezky, jak pytlíky nepíšete, že je to samozřejmost ( pro vás tady co sem chodíte - pro těch pár možná), ale skutečnost vypovídá o rádoby "pejskařích", něco úplně jiného.

30.3.2017 10:37
Atheira

XXX.XXX.240.44

bilusik napsal(a):
Nepitvejte to do mrtva po slovíčku a podívejte se, jak to vypadá s hovn ama po psech ve městech, obcích a přilehlých parcích a loučkách u měst - hov no vedle hov na, spousta pejskařů nesbírá a pytlíky ani nenosí. Bijete se tu v prsa hezky, jak pytlíky nepíšete, že je to samozřejmost ( pro vás tady co sem chodíte - pro těch pár možná), ale skutečnost vypovídá o rádoby "pejskařích", něco úplně jiného.

To je sice pravda, ale s tím my tady jako uděláme co? Vy nám vyčiníte, že jiní nesbíraj a my si ze sbírání cizích ho ven uděláme volnočasovou aktivitu nebo co?

30.3.2017 10:44
Iliena

XXX.XXX.183.8

bilusik napsal(a):

Podle mě je to o celkovém přístupu, lidem co sem chodí na svém/svých psech záleží. Berou jako automatické, chodit na procházky, dát psovi vyžití, práci... Stejně tak berou jako samozřejmost po psovi uklidit.
Největší bordel nechávají po psech ti, co s nimi 2x za den oběhnou panelák (vidím to z okna v práci dnes a denně).

30.3.2017 10:51
Andrýsek3

XXX.XXX.45.230

rapotacka11 napsal(a):
My, když jdem na 2 hod ven, nabalím piknikovej kufřík.
Pití, misky a dlabanec pro oba.
Naložím to na kočárek - tahat v ruce to nehodlám.
Navlíknu si výcvikovou vestu, naplním kapsy.
Sáčky, ubrousky aj. aj. a vyrazíme.
Nepůjdem naprázdno !
Dříve jsme chodili jak žebráci.
Pes, obojek, náhubek, vodítko jen pro formu a já.
Jó, holt je jiná doba.

Kočáreks dítětem nebo na psa?

30.3.2017 11:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.134

Dětskej.
Dítě by se tam ale už nevešlo.
My se napakujem !
Nás nic nezaskočí.
Jo a z kopečka se dycky svezu...

Vycházka se psem, to je výživný téma.

30.3.2017 11:47
Santinan

XXX.XXX.94.248

Sáčky sou samozrejmost a to, ze je vsude nas...nakakano to je vec jedna.. Druha vec je ta, ze spousta majitelu krysopsu(omlouvam se majitelum vychovanych malych psu) proste to ho*no nesebere protoze: a)nepůjdou proste kousek do kopecka aby ho*no po svem Nufikovi sebrali b)po upozorneni, ze se jejich pes vys..vykakal, dostanu prednasku, ze ten pes je prece na rozdil od te moji bestie malej, a tak sbirat nemusi proto, ze se to tam prece ztrati...
Nejhorsi je, ze pak je nejvetsi halo kolem majitelu velkych psu jelikoz ti jedini prece neuklizi po psech, coz me osobne proste vytaci

jolyha

30.3.2017 13:36
jolyha

XXX.XXX.229.101

Santinan napsal(a):
Sáčky sou samozrejmost a to, ze je vsude nas...nakakano to je vec jedna.. Druha vec je ta, ze spousta majitelu krysopsu(omlouvam se majitelum vychovanych malych psu) proste to ho*no nesebere protoze: a)nepůjdou proste kousek do kopecka aby ho*no po svem Nufikovi sebrali b)po upozorneni, ze se jejich pes vys..vykakal, dostanu prednasku, ze ten pes je prece na rozdil od te moji bestie malej, a tak sbirat nemusi proto, ze se to tam prece ztrati...
Nejhorsi je, ze pak je nejvetsi halo kolem majitelu velkych psu jelikoz ti jedini prece neuklizi po psech, coz me osobne proste vytaci

Vidíte, u nás je to napopak. Většinu času se u nás doma zdržuje větší množství "krysopsů" - ať už našich, nebo dočaskových. Jsme na konci vsi. Polní cesty v okolí domu "obesr...né" značně. Už dvakrát jsme na úřadě řešili stížnosti na to, že je to od našich psů. Nezbylo než vyrazit ven i se psy, zastavit je u těch hromad a nafotit společně. Vzhledem k tomu, že halda byla leckdy větší než celý pes, už nás s tím z úřadu neotravují a stěžovatelům ukazují důkazy... pidi pes opravdu nedokáže spáchat hromadu větší než je on sám. A jinak - sbírám i na těch polňačkách. Sice by se dalo enóno zakopnout do pole vedle, že... ale vím komu ta pole patří. Vím, že tam mají řepu pro králíky a prasata, brambory, případně nějakou zeleninu. A taky vím, že řepu protrhávají ručně, řádky k bramborům přihrnují ručně motykou, plevel vytrhávají ručně... A tak bych jim fakt nepřála aby se museli hrabat v enónech od mých psů. Takže sbíráme, do pytlíku se vejde nadílka od celé smečky pidi psů a donest si to vyhodit domů zas není takový problém. Takže u nás je problém spíše s majiteli velkých psů - nedodržování obecní vyhlášky ohledně vodítek atd., nesbírání exkrementů... Velcí psi a koně, to je totální trága u nás. Majitelé prťavců povětšinou sbírají a ku podivu i v těch polích, majitelé velkých psů - neobtěžují se.

30.3.2017 13:38
Terven

XXX.XXX.110.147

bilusik napsal(a):

Zdá se, že pláčete na špatným hrobě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík