Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Prokopka

29.3.2017 17:26
Prokopka

XXX.XXX.24.1

Dobry den, vybirame noveho pejska a chceme, aby byl jen venkovni, ale i vstricny k detem. Zaroven bych rada chodila na agility, kam jsem jiz s predchozim psem chodila. Pes by byl u baraku s kazdodennim kontaktem, vychazkami a cvicakem. Myslela jsem na australskeho ovcaka, ale docetla jsem se, ze je hodne spolecensky a neni rad sam na zahrade. Mate nekdo nejake typy?

29.3.2017 19:25
bhk

XXX.XXX.214.5

Německý špic, Samojed ?

29.3.2017 19:26
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

bhk napsal(a):
Německý špic, Samojed ?

Samojed? Pes na zahradu a agility?

29.3.2017 19:29
bhk

XXX.XXX.214.5

Andrýsek3 napsal(a):
Samojed? Pes na zahradu a agility?

Proč by ne?

29.3.2017 19:32
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

bhk napsal(a):
Proč by ne?

Přírodní plemeno, které se nebude učit blbosti jako je agility, z nechutí zopakuje jednu skočku, nebo jak se tomu říká. A pes, který byl vyšlechtěn k tahu jen na zahradě.

29.3.2017 19:39
bhk

XXX.XXX.214.5

Andrýsek3 napsal(a):
Přírodní plemeno, které se nebude učit blbosti jako je agility, z nechutí zopakuje jednu skočku, nebo jak se tomu říká. A pes, který byl vyšlechtěn k tahu jen na zahradě.

Mám jiný názor, ale ok.
Nicméně zadavatelka dala podmínku aby byl pes celoročně venku - neřekla, že bude jen na zahradě nýbrž napsala pes k dětem a sportovním aktivitám...Nikoliv, že psa odloží na zahradě a čau.

29.3.2017 19:43
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

bhk napsal(a):
Mám jiný názor, ale ok.
Nicméně zadavatelka dala podmínku aby byl pes celoročně venku - neřekla, že bude jen na zahradě nýbrž napsala pes k dětem a sportovním aktivitám...Nikoliv, že psa odloží na zahradě a čau.

Jasný to jo, ale agility pro Samojeda asi opravdu nebude to pravé ořechové, myslím, že by nám někteří mohli povídat, jak je takové věci otravují

Zadavatelko: některá z kolií, německý ovčák, bšo, některý ze salašníků (ale tam agility taky asi nee) nebo nějaký fajn kříženec? :).

29.3.2017 19:55
karo2702

XXX.XXX.172.116

Přesně takového psa jsem teď taky hledala a nakonec jsme si v únoru přivezli anglického kokra. Na agility super, měli jsme ho i dřív. Jen se to nesmí přeháněn a dodržovat zásady a hlavně zjistit nemoci předků, protože trpí na klouby.
Ale samozřejmě na agility jde spousta plemen, protože to není nijak složité na naučení. Borderka, australák, jack, ...

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2017 20:08

bhk napsal(a):
Mám jiný názor, ale ok.

A vy samojeda máte?

29.3.2017 20:10
bhk

XXX.XXX.214.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A vy samojeda máte?

Ne to opravdu ne. A vy?

29.3.2017 20:10

Prokopka napsal(a):
Dobry den, vybirame noveho pejska a chceme, aby byl jen venkovni, ale i vstricny k detem. Zaroven bych rada chodila na agility, kam jsem jiz s predchozim psem chodila. Pes by byl u baraku s kazdodennim kontaktem, vychazkami a cvicakem. Myslela jsem na australskeho ovcaka, ale docetla jsem se, ze je hodne spolecensky a neni rad sam na zahrade. Mate nekdo nejake typy?

Německý ovčák, chodský pes, střední knírač,...

29.3.2017 20:15

bhk napsal(a):
Ne to opravdu ne. A vy?

Já ho měla téměř 15 let. A opravdu to není plemeno vhodné na cvičák, na agility a válení na zahradě. Je to pes, který se nejlépe cítí když může běžet dopředu, ať už v zápřahu nebo jenom na dlouhé svižné procházce (tím myslím několik km denně). Zároveň je to pes, který se málokdy dá vychovat - vycvičit na spolehlivé přivolání a v kombinaci s jeho silným loveckým pudem je to poněkud náročné.

29.3.2017 20:25
bhk

XXX.XXX.214.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já ho měla téměř 15 let. A opravdu to není plemeno vhodné na cvičák, na agility a válení na zahradě. Je to pes, který se nejlépe cítí když může běžet dopředu, ať už v zápřahu nebo jenom na dlouhé svižné procházce (tím myslím několik km denně). Zároveň je to pes, který se málokdy dá vychovat - vycvičit na spolehlivé přivolání a v kombinaci s jeho silným loveckým pudem je to poněkud náročné.

Ok.
Já slyšela i jiné, vlastně i to, že lovecký pud se rovná téměř 0 a je lehce cvičitelný...

Onehdá mě tady někdo napadl, že podle jednoho psa nemůžu soudit celé plemeno...

29.3.2017 20:38

bhk napsal(a):
Ok.
Já slyšela i jiné, vlastně i to, že lovecký pud se rovná téměř 0 a je lehce cvičitelný...

Onehdá mě tady někdo napadl, že podle jednoho psa nemůžu soudit celé plemeno...

Samojed se cvičí celkem dobře, to jo. Chápe snadno, pamatuje si. Baví ho to, když ho neotrávíte drilem. Rozhodně se na něj nedá uplatnit stejný styl výcviku jako na NO. Mám pochybnost, zda by ho bavilo agility... toho mého ne. Ten chtěl běžet, jít, dopředu... Až do stáří...
Ale ten lovecký pud mají všechna tažná plemena dost vyvinutý. Ve své domovině se používali nejen k tahu ale i k lovu. A nezřídka si museli psi opatřovat potravu sami - lovili... Samozřejmě v rámci plemene jsou jedinci se slabším i silnějším loveckým pudem, tak jak v každém plemeni.

29.3.2017 20:53

Ještě dodám co nás u samojeda příjemně překvapilo - měli jsme ho od štěněte a tak s námi zažil všechno - první jízdu vlakem v cca 8 měsících, přestěhování z bytu do velkého města a do domu, první jízdu autobusem, šalinou, výtahem, šrumec města, další stěhování z domu do bytu,... Cokoliv, jakoukoliv novinku a změnu bral s naprostým klidem...

30.3.2017 06:23
Gerhild

XXX.XXX.149.104

Prokopka napsal(a):

Tak to je jasný chodský pes - je fakt, že se tady poslední dobou doporučuje často, ale on je to opravdu univerzál, který radostně uvítá každou aktivitu, kterou mu nabídnete, aspoň taková je moje zkušenost.
Německý nebo bílý švýcarský ovčák by mohli také vyhovovat, na agility a cvičák u nás chodí také dlouhosrsté varianty belgických ovčáků, kteří zároveň doma slouží jako hlídači a rodinní společníci.

Prokopka

30.3.2017 15:38
Prokopka

XXX.XXX.24.1

Diky za napadady, chodsky pes se mi taky libi, australaka teda asi nedoporucujete na zahradu, nebo ho nekdo ma venku samotnyho? Nebo jak nekdo psal, adoptujem krizence.

Accuracy

31.3.2017 10:52
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Co velký pudl?

31.3.2017 11:08

Prokopka napsal(a):
Diky za napadady, chodsky pes se mi taky libi, australaka teda asi nedoporucujete na zahradu, nebo ho nekdo ma venku samotnyho? Nebo jak nekdo psal, adoptujem krizence.

Mám fenu AUO. Předchozí majitelku doma otravovala, tak ji vykopla na zahradu ( její vlastní slova ). Fenu mám 7 let, "vykopnutí" ji poznamenalo natolik, že na zahradě sama nezůstane, ani když jsou otevřené dveře.
Jistě jsou i AUO, kteří jsou na zahradě spokojení. Já uvedla jen jeden odstrašující příklad.

31.3.2017 20:56
bhk

XXX.XXX.214.254

Balu, Andrysek a ostatní - dala jsem si pár facek, sypu si popel na hlavu..
Já si vážně spletla a zaměnila plemeno Samojed za jiné.. a 100% jsem si myslela, že to tak je..
Přišla jsem na to až dnes/ před chvilkou..

Zkrat bo co...
Sorry jako...

Naštěstí o něm zadavatelka ani nezačala uvažovat.
Tak jen pro případ, - holky mají pravdu, Samojed se na agility fakt nehodí.

1.4.2017 00:15

bhk napsal(a):
Balu, Andrysek a ostatní - dala jsem si pár facek, sypu si popel na hlavu..
Já si vážně spletla a zaměnila plemeno Samojed za jiné.. a 100% jsem si myslela, že to tak je..
Přišla jsem na to až dnes/ před chvilkou..

Zkrat bo co...
Sorry jako...

Naštěstí o něm zadavatelka ani nezačala uvažovat.
Tak jen pro případ, - holky mají pravdu, Samojed se na agility fakt nehodí.

A co jste tedy měla na mysli?

1.4.2017 06:27
scylla

XXX.XXX.150.32

Prokopka napsal(a):

Žádný pes není rád sám. Nemůžete mít na psa jen požadavky a skoro nic mu nenabídnout. Vztahy fungují tehdy, kdy jsou v rovnováze.

Přidejte reakci

Přidat smajlík