Accuracy

XXX.XXX.1.187
Ve vesnici ano. Na nejfrekventovanější cestě za vesnicí, kam chodí děcka a matky s kočárkama, taky. Jinak ne.
Jen se musím přiznat, ze když tak hazu ten bobek v igelitu do kontejneru- často me, napadne, ze je ekologičtější bobek na trave, nez v pytliku, ale estetičtější a hygienictejsi urcite ne. Mmch znáte ten výtvor co se pripne psovi pod, ocas a jak zatlaci, bobek spadne primo do pytlíku pod ocasem? Bezito na fb No chudák ja bych mela blok
Uživatel s deaktivovaným účtem

No jako všichni...v civilizaci sbíráme, v přírodě (pokud to není vysloveně např. na lesní cestě nebo hned vedle) to necháme ležet...
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Ještě poctivě sbírám, když je pes čerstvě odčervený. To sbírám i v lese.
vava69
napsal(a):
U domu a po vsi samozřejmě ano. Dělají si ze mě legraci, že prý jsem jediná. Taky to tak vypadá. Na cyklostezce skopnu ze svahu k řece a na chatě na lesních cestách odkopávám z cesty pryč ale neberu do sáčku.
Taky tak.
Ale jsem zahradnice, takže pro mne psí a nevím jakové bobky jsou jen dobré hnojivo, nijak negativně je nevnímám, pokud neleží přímo na cestě. Dovedu ale pochopit město, kde je málo zelených ploch(i když i o tom bych polemizovala...tuším víc jak u nás ve vsi ) tak je nechutné, mít to hov.o vedle hov..a.

Ve městě sbírám, protože sama nesnáším když to můj pes očmuchává nebo v tom šlape. V lese a v poli to samozřejmě nechávám, pokud se to někdy povede moc blízko cesty tak to zahrábnu listím nebo hlínou.
Já nechápu jednu věc - kdyby si města a městská policie uvědomily, že jim na trávních a chodnících leží miliony, to by byla změna. Myslím, že pár polišů v ulici, kteří budou tvrdě pokutovat by určitých výsledků dosáhla. Jenže jako všechno u nás- vymahatelnost nula, protože se nevymahá. Škoda, byly by prachy na spoustu věcí. Aspoň nějakou dobu určitě, než by to ty lidi naučilo.
Zrzavci
napsal(a):
Já nechápu jednu věc - kdyby si města a městská policie uvědomily, že jim na trávních a chodnících leží miliony, to by byla změna. Myslím, že pár polišů v ulici, kteří budou tvrdě pokutovat by určitých výsledků dosáhla. Jenže jako všechno u nás- vymahatelnost nula, protože se nevymahá. Škoda, byly by prachy na spoustu věcí. Aspoň nějakou dobu určitě, než by to ty lidi naučilo.
Mě bylo přislíbeno, že moji stížnost zašlou na městkou polici a nic, žádní hlídky. Všude samý bobek, kdyby to alespoň častěji uklízeli, platím 1200kč a ani výběh pořádně nezpraví
Lorie161
napsal(a):
A to jsem byla celkem vytrvalá, dodala jsem několik nápadu, jak to řešit a pán ze životního od toho dává ruce pryč, teď už mi ani neodepsal...Vzdávám se
Chápu. Já se takhle vzdala při řešení agresivního americkýho buldoga, ktrerý ač má docela dost zářezů stále si chodí navolno a bez koše. Nikoho nezajímalo to, že může sejmou malý dítě, který bude venčit psa, babičku s pidipsem, protože to bere šmahem. A ač měšťáci sepsali, byli nápomocní, tak přesně skončilo to na Úřadu a lenosti stádního úředníka a nehla jsem s ním
Zrzavci
napsal(a):
Chápu. Já se takhle vzdala při řešení agresivního americkýho buldoga, ktrerý ač má docela dost zářezů stále si chodí navolno a bez koše. Nikoho nezajímalo to, že může sejmou malý dítě, který bude venčit psa, babičku s pidipsem, protože to bere šmahem. A ač měšťáci sepsali, byli nápomocní, tak přesně skončilo to na Úřadu a lenosti stádního úředníka a nehla jsem s ním
To je nekonečný boj, bohužel..

Když vyrazíme do přírody, tak jen to nadělení, co nechá přímo na polní cestě/stezce. Prostě tam, kudy chodí lidé. Ve městě za všech okolností. Jednou jsem se na Petříně spouštěla pomalu ze srázu, i když bylo jasné, že by se tam těžko někdo drápal. Ale bylo tam vidět.

Sbírám všude ve vesnici a když jedeme do města občas nebo někde na výlet tak tam taky všude sbírám. Nesbírám akorát v přírodě - pole, louky, les, přehrada... Dokonce i pod keřem když je to v parčíku ve vesnici, u potoka. Pokud tam došáhnu. Jsem tak poctivá až jsem blbá a myslím že jsem jedna z mála co to u nás řeší. Po malých psech nesbírá skoro nikdo (podle hromádek na zemi) a po větších taky málokdo.
Sáčky u nás u košů nejsou, máme obyčejné koše. Jednou ročně mi obec při zaplacení poplatku 200kč dá přesně 50ks sáčků. Což samozřejmě na rok nestačí a divili se tomu na obci Vzhledem k tomu že venčím 3-4x denně, z toho jednou na zahradě tak nám sáčky stačí sotva na měsíc. Takže zbývajících 11 měsíců v roce si sáčky kupuji a hradím sama, to mě ale netrápí. Co mě ale dost štve je že je po obci nedostatek košů. Takže často se mi stává že nesu bobky přes celé 2 ulice. Než se dostaneme ke koši. Ohromně příjemné. Nevím jestli to tak máte i vy ostatní?
Šla jsem požádat starostu aby se přidalo více košů po obci, vysvětlila mu vše a souhlasil. Dokonce jsem mu dala přesné názvy ulic kde koše chybí, on že to co nejdříve vyřídí. Od té doby uběhl 1 rok a stále koše nejsou. Když ho potkám tak mně vždycky řekne jak se omlouvá, koše řeší a má objednané a příští týden budou nainstalované. A pořád nic. Naposledy jsem se připomínala před pár týdny a bylo mně řečeno že budou, ale řeší důležitější záležitosti. A že si dělal průzkum ve vesnici a většina lidí mu řekla že v pohodě, že žádné další koše nepotřebují Takže jsem za blbku. No bodejť by je potřebovali když po svých psech až na výjimky nesbírají
Co mě ale dost štve je že je po obci nedostatek košů. Takže často se mi stává že nesu bobky přes celé 2 ulice. Než se dostaneme ke koši. Ohromně příjemné. Nevím jestli to tak máte i vy ostatní?
Ahahaha, my tu máme odpaďáky snad jen dva, jeden u autobusový zastávky, jeden u dětského hřiště, které je hned za tou zastávkou. Jó, vlastně ještě jeden je u obchodu, ten je přes silnici od toho hřiště.
Asi i to je důvod, proč, když už se táhnu přes vesnici si o víkendu něco koupit, jsem tu vůbec jediná, kdo po psovi sbírá. Jdete s tím totiž po celý vesnici jak s trofejí.
Jo, odpadkove kose primo k tomu urcene nejsou a popelnice si lidi hodili do kleci pod zamek aby se jim tam nehrabali bezdaci, tak obcas hraji kosikovou. Pokud je popelnice otevrena snazim se hodit bobek mezi spruslema, jednou jsem se netrefila a pristal na popelnici. Taky obcas dojdu s plnym pytlikem az k domu- schovam si hompod kericek a vyhodim to az vezmu jineho psa

Naty1
napsal(a):
U nás teda koš(normální) u každé 3 lavečky, speciální "psí po 600m
Tak to vám vyloženě závidím Mně by stačil normální (nepsí) koš. Ale i ty jsou problém. Potom nechápu jak může někdo očekávat že lidi budou po psech sbírat. A to nejsme malá vesnice, máme cca 3500 obyvatel a je rozlehlá.
U nás jsou hlavně u zastávek a "v centru" u obchodů, úřadů, střediska. Zbytek mizerný.

Lexaurin
napsal(a):
Jo, odpadkove kose primo k tomu urcene nejsou a popelnice si lidi hodili do kleci pod zamek aby se jim tam nehrabali bezdaci, tak obcas hraji kosikovou. Pokud je popelnice otevrena snazim se hodit bobek mezi spruslema, jednou jsem se netrefila a pristal na popelnici. Taky obcas dojdu s plnym pytlikem az k domu- schovam si hompod kericek a vyhodim to az vezmu jineho psa
To u nás zase mají všichni popelnice schované a vyváží je před barák jen v den co jezdí popeláři. Párkrát jsem i dostala vynadáno že jim hážu do jejich popelnice bobky. Oni že si ji platí a já jim tam nemám co házet. No chápu, ale já si to nebudu nosit domů přes několik ulic.
jolyha

XXX.XXX.229.101
napsal(a):
Tak to vám vyloženě závidím Mně by stačil normální (nepsí) koš. Ale i ty jsou problém. Potom nechápu jak může někdo očekávat že lidi budou po psech sbírat. A to nejsme malá vesnice, máme cca 3500 obyvatel a je rozlehlá.
U nás jsou hlavně u zastávek a "v centru" u obchodů, úřadů, střediska. Zbytek mizerný.
U nás jsou koše v celé obci celkem 2 ks. Obec není zrovna malá. No co, vezmu pytlík na bobky, plus igelitku k tomuto účelu určenou. Bobek dám do pytlíku, zauzlím, strčím do igelitky a jdu. Vyhodím až se vrátím zpět domů, igelitku si nechám přivázanou na popelnici a druhé venčení si ji zase vezmu, dám do ní další pytlík s bobkem atd... Co je na tom komplikovaného? Jo, nesu to s sebou, ale je to v tašce a není vidět co to je. Nemám slony, nějakých 20kg trusu by se mi tahat asi nechtělo, ale od psa to není snad až zas taková trága. No a nést bobek "celé dvě ulice", no tomu tedy říkám fakt neštěstí.

jolyha
napsal(a):
U nás jsou koše v celé obci celkem 2 ks. Obec není zrovna malá. No co, vezmu pytlík na bobky, plus igelitku k tomuto účelu určenou. Bobek dám do pytlíku, zauzlím, strčím do igelitky a jdu. Vyhodím až se vrátím zpět domů, igelitku si nechám přivázanou na popelnici a druhé venčení si ji zase vezmu, dám do ní další pytlík s bobkem atd... Co je na tom komplikovaného? Jo, nesu to s sebou, ale je to v tašce a není vidět co to je. Nemám slony, nějakých 20kg trusu by se mi tahat asi nechtělo, ale od psa to není snad až zas taková trága. No a nést bobek "celé dvě ulice", no tomu tedy říkám fakt neštěstí.
Já jsem nepsala že je to neštěstí. Jen že pokud mají pejskaři po svých psech sbírat základ je aby bylo dostatečné množství odpadkových košů. Nejde o váhu, ale já třeba opravdu nestojím o procházky kdy budu celou dobu chodit s igelitkou. Nosím ledvinku abych měla volné ruce. Vodítko si předělávám podle potřeby z jedné ruky do druhé a hodinu a půl mám nosit po obci igelitku s bobky? Poněkud ujeté
napsal(a):
Když vyrazíme do přírody, tak jen to nadělení, co nechá přímo na polní cestě/stezce. Prostě tam, kudy chodí lidé. Ve městě za všech okolností. Jednou jsem se na Petříně spouštěla pomalu ze srázu, i když bylo jasné, že by se tam těžko někdo drápal. Ale bylo tam vidět.
Můj pes si taky oblíbil alpinistické kadění a jak to nemá sráz aspoň 12°, tak z toho nemá ten správný požitek...
Jinak ve městě poctivě sbírám všude a v přírodě všude tam, kde by do toho mohl někdo šlápnout a je to „na očích“.
Mě by spíš zajímalo, jestli je nějak ošetřeno sbírání exkrementů kolem center sdružujících hendikepované. Jedno tady kousek máme a všude je tu hromad, až hanba.
Chápu lidi na vozíčku, že se pro to nesehnou a nevidomí nebudou osahávat 4 m2 země, ale ty „poklady“ od labradorů jsou často až neúnosné.
blackberry
napsal(a):
Můj pes si taky oblíbil alpinistické kadění a jak to nemá sráz aspoň 12°, tak z toho nemá ten správný požitek...
Jinak ve městě poctivě sbírám všude a v přírodě všude tam, kde by do toho mohl někdo šlápnout a je to „na očích“.
Mě by spíš zajímalo, jestli je nějak ošetřeno sbírání exkrementů kolem center sdružujících hendikepované. Jedno tady kousek máme a všude je tu hromad, až hanba.
Chápu lidi na vozíčku, že se pro to nesehnou a nevidomí nebudou osahávat 4 m2 země, ale ty „poklady“ od labradorů jsou často až neúnosné.
Tam by bylo reseni ten sacek pod ocasem

Sbírám už mnoho let. A divím se těm, co nesbírají, zvlášť ve "vlastním rajónu". Dnes to neseberu a zítra do toho šlápnu. Nerozpakuji se napomenout toho, kdo nesebere (a většinou dostanu seřváno do zvířat rohatých), i nabídnout igeliťák, kterých se ze mě sype pořád dost.
Dokonce mi asi 14 letá napomenutá slečna hrozila, že na mě psa pustí ! ( nebudu zmiňovat plemeno ).
napsal(a):
Sbírám už mnoho let. A divím se těm, co nesbírají, zvlášť ve "vlastním rajónu". Dnes to neseberu a zítra do toho šlápnu. Nerozpakuji se napomenout toho, kdo nesebere (a většinou dostanu seřváno do zvířat rohatých), i nabídnout igeliťák, kterých se ze mě sype pořád dost.
Dokonce mi asi 14 letá napomenutá slečna hrozila, že na mě psa pustí ! ( nebudu zmiňovat plemeno ).
Sousedka pejskarka mi popisovala historku, jak pred jejich domem vystoupil chlap s labradorem, mobil nalepeny na uchu, labrador vytvoril ukazkovou hromadu na chodnik a chlap nic, tak na nej sousedka volala, ze si na chodniku neco zapomnel, chlap o ni vulgarne mluvil do telefonu a ignoroval vyzvu, tak mu davala svuj pytlik, ten po ni hodil zpet a odesel do domu, hronadu tam nechal, sousedka nelenila, vzala pytlik a milou hromadu mu nalozila na strechu auta. Na spicku zapichla ten pytlik .
A to jsme pejskari a vytaci nas to. Co potom nepejskari, ti rovnou kladou otravene a nebezpecne navnady
napsal(a):
Sbírám všude ve vesnici a když jedeme do města občas nebo někde na výlet tak tam taky všude sbírám. Nesbírám akorát v přírodě - pole, louky, les, přehrada... Dokonce i pod keřem když je to v parčíku ve vesnici, u potoka. Pokud tam došáhnu. Jsem tak poctivá až jsem blbá a myslím že jsem jedna z mála co to u nás řeší. Po malých psech nesbírá skoro nikdo (podle hromádek na zemi) a po větších taky málokdo.
Sáčky u nás u košů nejsou, máme obyčejné koše. Jednou ročně mi obec při zaplacení poplatku 200kč dá přesně 50ks sáčků. Což samozřejmě na rok nestačí a divili se tomu na obci Vzhledem k tomu že venčím 3-4x denně, z toho jednou na zahradě tak nám sáčky stačí sotva na měsíc. Takže zbývajících 11 měsíců v roce si sáčky kupuji a hradím sama, to mě ale netrápí. Co mě ale dost štve je že je po obci nedostatek košů. Takže často se mi stává že nesu bobky přes celé 2 ulice. Než se dostaneme ke koši. Ohromně příjemné. Nevím jestli to tak máte i vy ostatní?
Šla jsem požádat starostu aby se přidalo více košů po obci, vysvětlila mu vše a souhlasil. Dokonce jsem mu dala přesné názvy ulic kde koše chybí, on že to co nejdříve vyřídí. Od té doby uběhl 1 rok a stále koše nejsou. Když ho potkám tak mně vždycky řekne jak se omlouvá, koše řeší a má objednané a příští týden budou nainstalované. A pořád nic. Naposledy jsem se připomínala před pár týdny a bylo mně řečeno že budou, ale řeší důležitější záležitosti. A že si dělal průzkum ve vesnici a většina lidí mu řekla že v pohodě, že žádné další koše nepotřebují Takže jsem za blbku. No bodejť by je potřebovali když po svých psech až na výjimky nesbírají
Tak to máte ještě dobré,200 Kč a 50 pytlíků k tomu. Já vypláznu ročně 1000 Kč, pytlík žádný nedostanu (ne, že bych o ně stála, kupuju si ruličky), ale na to, že bydlím ve městě je to s koši dost katastrofa. Hlavně tady na kraji města. Pokud hodí bobek u nás na konci ulice, musím se vracet domů nebo jít další 2 nebo 3 ulice kde je konečně koš

Sbírám na veřejných místech, ale docela mě iritují situace- u nás kdejaká babča má jorkšíra, ratlíka a různé pouliční směsi) ty teda nesbírají, prej malé hovínko nebo se neohnou (mají v lepším případě jednu hůl)...
Tma, pod oknama pejskař a co myslíte, koukne doprava doleva (nahoru ne ) a jde dál...nebo noční venčiči na volno, pes udělá hrb, páník kouká, pak jde jako to sebrat, ale z vlastní zkušenosti vím, že po tmě hovínko nenajdete, pokud u psa nestojíte...a.t.d.
Po zimě, když sleze sníh je sídliště samej bobek.

Sbírám v civilizaci, v přírodě ne. Sáčky si musíme nosit a házet cizím lidem do popelnice po cestě nebo nosit s sebou domů, u nás žádné koše ani sáčky na exkrementy nejsou. Ale neřeším to, roční poplatek za jednoho psa je u nás 180 korun.
Bydlím v Brně a naše čtvrť je pejskařská, máme vyhovující počet košů i se sáčky a stejně lidi ty bobky nesbírají, i když platím dost, sáčky si kupuji a radši si ho vezmu z domu, nikdy si nemůžu být 100% jistá, že tam budou. Už když vidím, že někdo bobek neposbírá, nabízím sáček se slovy, že asi zapomněl, ať se člověk trošku zastydí, ale oni jsou vyčůraní, přes den sbírají a v noci, když si myslí, že je nikdo nevidí, na to prdí...

Dotaz
napsal(a):
Já si teda v hňahňání psích h... v igeliťáku nelibuju, vždy jsem používala letáky. Sotva pes přidřepne, tak se pod něj nasunou noviny/letáky jako lopatka a pak se to rovnou vyhodí.
To si můžete dovolit když to máte kam vyhodit. Nedokážu si představit jak bych nesla tři (a víc když se zadaří) podobné balíčky několik km domů - u nás koše jednoduše nejsou a popelnici nikdo nemá.
Jinak v civilizaci sbírám, z cesty v polích sklidím na okraj, v turistických a jinak frekventovaných přírodních oblastech zakopu.
Taky sbírám Ve vesnici nebo městě, v přírodě pokud to není u cesty nesbírám. Sáčky, koše na vesnici nejsou, hazím do normálních odpaďáků. U nás jsem považována za debila, když chci mít čisto kolem baráku a nešlapat do hoven hned při výstupu ze dveří. Letos po zimě to konečně u nás nevypadalo jako na hnojišti, ale stálo to dost nervů a hádek
Tedysek

XXX.XXX.33.39
Sbiram ve městě, na vsi a na cestě. Ve vsi nám jednou za cca dva týdny shrabou bordel z trávy a cca tři dny trvá než ty hromady nahrávány uklidí. Jeden z mých psů si naprosto libuje v kadeni na ty hromady, tak ty nesbiram. :) koše tu nějaký jsou ale skoro každý má u baráku svou popelnici, tak to hodin vždy do té nejbližší. Každý radši pretrpi vyhozený bobek do jejich popelnice než bobek na chodníku. Větší problém bych viděla v ocuravani baráku, aut, městem pěstována zeleň. A jak to bývá, udělá to jeden pes a ostatní psi mu tam pripisou svou "pesemesku". A pak místo hezký růže je pár polochciplych klacku.
Iliena
napsal(a):
Tak to máte ještě dobré,200 Kč a 50 pytlíků k tomu. Já vypláznu ročně 1000 Kč, pytlík žádný nedostanu (ne, že bych o ně stála, kupuju si ruličky), ale na to, že bydlím ve městě je to s koši dost katastrofa. Hlavně tady na kraji města. Pokud hodí bobek u nás na konci ulice, musím se vracet domů nebo jít další 2 nebo 3 ulice kde je konečně koš
Asi bydlíme stejně už jsem psala i na obecní úřad. Na to, že bydlím hned vedle MŠ a ZŠ, tak je stav odpadkových košů nulový. Zaplať pánbůh za supermarket, který má u zadní rampy kontejnery. Jenom čekám, kdy na mě někdo vyběhne, co jim tam mám co házet
Bydlím ve čtvrti s osvíceným zastupitelstvem. Košů máme kolem dostatek, co pár metrů stojí stojan s pytlíky na exkrementy - navíc ne s těmi nepraktickými papírovými ale neprůhlednými mikrotenovými (ekologicky rozložitelnými), co se snadno zmuchlají do kapsy.
Bohužel stejně se najdou "prasata", která nechají bobek po svém psu klidně i uprostřed chodníku. Nejhorší je to bylo po zimě, když slezl sníh - trávníky připomínaly spíš hnojiště...
Po svých psech jsem uklízela vždycky - i v dobách, kde to ještě zdaleka nebylo běžné. Výjimku tvoří pouze louky, les, pole a podobné nezalidněné oblasti.

balisek
napsal(a):
Bydlím ve čtvrti s osvíceným zastupitelstvem. Košů máme kolem dostatek, co pár metrů stojí stojan s pytlíky na exkrementy - navíc ne s těmi nepraktickými papírovými ale neprůhlednými mikrotenovými (ekologicky rozložitelnými), co se snadno zmuchlají do kapsy.
Bohužel stejně se najdou "prasata", která nechají bobek po svém psu klidně i uprostřed chodníku. Nejhorší je to bylo po zimě, když slezl sníh - trávníky připomínaly spíš hnojiště...
Po svých psech jsem uklízela vždycky - i v dobách, kde to ještě zdaleka nebylo běžné. Výjimku tvoří pouze louky, les, pole a podobné nezalidněné oblasti.
Tak z těch papírových by mě šlehlo. I kdybych se rozkrájela, tak na první dobrou tou lopatkou bobky neseberu - když doma zapomenu svoje. Honím je jako magor po chodníku a ve finále je musím nabrat o nějakou zarážku, často je to bohužel zeď. Takže i s tvrdým bobkem lehce zaneřádím chodník a jako bonus přilehlý barák. Je to sice úžasně eko, ale původně zamýšlené koše pouze na exkrementy snad ani nikdy neplnily svou funkci a navíc jsou o hodně dražší než mikroteňáky. Musím se zeptat, o kolik by se snížila položka rozpočtu naší MČ na psy ve výši přes 12 mega ročně (nevybereme ani desetinu), kdyby jsme zavedli normální sáčky. Pejskaři, kteří zabloudí do sousední rozumné MČ, jim je tam vždycky "nakradou" do zásoby, tzn. zájem by evidentně byl.
balisek
napsal(a):
Nebydlime ve stejne ctvrti?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
V obydlených částech ano, sáčky nosíme ikdyž bydlíme na vesnici a les a louky máme pár metrů za barákem, ty naše rourky se vždyky tak strašně těší že z brány vybíhají s hovišem u zadku a někdy to hold do těch polí nestihnou a hodí to sousedům před barák tak to uklízíme, nebo když se vytentí přímo na lesní cestu tak taky, ale pokud kadí někde v křoví mimo cestičku tak to neřešíme.