Dlouhodobě odpoledne průjem - štěně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.4.2017 14:01
lu80

XXX.XXX.254.221

Přeji pěkný den. Máme 4,5 měsíce staré štěně (NOxlabradorxVýmarák). Od začátku krmíme granule s Barfem (na masíčko byla zvyklá už když jsme si jí brali). Krmíme momentálně 3xdenně. Ráno a v poledne má maso+přílohy (samosebou dostatek kostí), večer granule. Problém je, ža každé odpoledne má zkrátka sr...ku. A je úplně jedno, co má k obědu. Ráno má bobky v pohodě, dopoledne taky a večer taky. Už jsem z toho na švestku.. upozorňuji, že neplácáme pátý přes devátý, vetšinou baští jednodruhový maso 2-3dny, případně tučnější kombinuju s kuřecím. Vnitřností zatím dávám opravdu stopové množství, protože ty jí jednoznačně prohání. Vůbec netuším co s tím. Máte někdo nějaký nápad? Snížit polední dávku? Nebo dát ty granule v poledne?

3.4.2017 14:09
vava69

XXX.XXX.136.28

Jestli má evidentně průjem po mase, najela bych na chvíli jen na granule a uvidíte, jestli to fakt bylo tím. A pak pomaličku. Nenechala bych malé štěně, kteté potřebuje živiny, denně průjmovat.

Neregistrovaný uživatel

3.4.2017 14:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Nemá to z pohybu? taková ta srajda z běhání? nedáváte nějaký olej do jídla?

3.4.2017 14:11
lu80

XXX.XXX.254.221

vava69 napsal(a):
Jestli má evidentně průjem po mase, najela bych na chvíli jen na granule a uvidíte, jestli to fakt bylo tím. A pak pomaličku. Nenechala bych malé štěně, kteté potřebuje živiny, denně průjmovat.

Právěže ráno má maso také a je to v pohodě...

3.4.2017 14:15
lu80

XXX.XXX.254.221

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nemá to z pohybu? taková ta srajda z běhání? nedáváte nějaký olej do jídla?

Já už oleje ani vnitřnosti nedávám...právě kvůli tomuhle...A kdyby to byla srajda z běhání? Přece jí nebudu omezovat pohyb, aby neměla průjem...

3.4.2017 14:49
lu80

XXX.XXX.254.221

Jinak ještě bych k tomu napsala, že šmudlina vypadá zdravě a vesele - lesklá srst, energie neustále na rozdávání, packy se po přidání kostí srovnaly... Jo a ty původní (brit care) granule se rozhodla přestat baštit, takže budu hledat náhradu...Možná Yoggies?

3.4.2017 16:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jen tak přemýšlím, měli jsme něco podobného. Tehdy jsem krmila jen granulema, takže bylo jasné, z čeho to je Ale když jsme pak začali krmit i maso, měl pes stejně jako vaše řídké někdy odpoledne. Proto jsem měla za to, že to bylo z večerní dávky a to pokud třeba byli háravky, psi nimrali a proto dostávali nějakou dobu večer jen granule. Teď dostane klidně trochu granulí a zbytek masa a dobrý. Zkusila bych přehodit to maso granule v některých dávkách a uvidíte, jestli se něco změní.

Neregistrovaný uživatel

4.4.2017 06:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

lu80 napsal(a):
Já už oleje ani vnitřnosti nedávám...právě kvůli tomuhle...A kdyby to byla srajda z běhání? Přece jí nebudu omezovat pohyb, aby neměla průjem...

To jsem nemyslela omezit pohyb, ale jen jestli to nemá z toho, naše mladá (půl roku) má stolici normálně tuhou ale na procházce když běhá jak urvaná z řetězu má pak srajdu, to samé starší psi, když běhávali u kola tak se taky potentili, ale nebyla to teda úplně voda samozřejmě, byla to řídká stolice normální barvy.

4.4.2017 06:51
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Ovařit - uvařit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2017 06:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

V prvé řadě je třeba vyloučit onemocnění, tudíž už měl být dán trus na rozbor, např. giardie se projevují tak nějak podobně.

4.4.2017 10:19
lu80

XXX.XXX.254.221

rapotacka11 napsal(a):
Ovařit - uvařit.

Jako polední dávku nebo všechno? A co ty kosti, když je potřebuje a nesmí mít vařený?

4.4.2017 10:20
lu80

XXX.XXX.254.221

To jsem nemyslela omezit pohyb, ale jen jestli to nemá z toho, naše mladá (půl roku) má stolici normálně tuhou ale na procházce když běhá jak urvaná z řetězu má pak srajdu, to samé starší psi, když běhávali u kola tak se taky potentili, ale nebyla to teda úplně voda samozřejmě, byla to řídká stolice normální barvy.

To je hodně podobný. Snažím se jí 2hoďky po jídle udržet v klidu...ale odpoledne má holt "akční čas".

4.4.2017 10:27
lu80

XXX.XXX.254.221

lesnížínka napsal(a):
Jen tak přemýšlím, měli jsme něco podobného. Tehdy jsem krmila jen granulema, takže bylo jasné, z čeho to je Ale když jsme pak začali krmit i maso, měl pes stejně jako vaše řídké někdy odpoledne. Proto jsem měla za to, že to bylo z večerní dávky a to pokud třeba byli háravky, psi nimrali a proto dostávali nějakou dobu večer jen granule. Teď dostane klidně trochu granulí a zbytek masa a dobrý. Zkusila bych přehodit to maso granule v některých dávkách a uvidíte, jestli se něco změní.

Také jsem si říkala, že to ještě zkusím nějak proházet... Ráno granule zkrátka nejí..večer jsem jí je dávala z toho důvodu, že je déle tráví a ráno před snídaní jezdíme autem do práce...když má večír granule, tak neblije v autě. ...tak je zkusím naservírovat v poledne a uvidíme. Případně holt zkusím kombinaci. Sice se to nemá, ale třeba zrovna jí to bude vyhovovat nejlíp.
Každopádně jsem ráda, že se tu najdou i tací, kteří to měli podobné...bála jsem se, že budu ukamenována, že má mý štěně odpo průjmy...jenže už nevím co s tím a ráda bych to krmení nějak ustálila, aby prdelka nebyla jak pokusnej králík.

4.4.2017 10:34
Atheira

XXX.XXX.240.42

A nestálo by za to, zkusit krmit jen ráno a večer? Měla jsem podobný problém, krmila jsem třikrát denně (máme granule a konzervy doplněné o (nejčastěji) syrovou drůbež) vždycky odpo měla srajdu, ráno a večer jinak ok.
Od pěti měsíců má jen snídani a večeři a všechno se ustálilo, chodí pravidelně a naprosto v pohodě.

4.4.2017 10:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

To míváme stejně, když jsme na dlouhé prochajdě, tak kadí i třikrát a už řidší.

4.4.2017 10:37
lu80

XXX.XXX.254.221

Atheira napsal(a):
A nestálo by za to, zkusit krmit jen ráno a večer? Měla jsem podobný problém, krmila jsem třikrát denně (máme granule a konzervy doplněné o (nejčastěji) syrovou drůbež) vždycky odpo měla srajdu, ráno a večer jinak ok.
Od pěti měsíců má jen snídani a večeři a všechno se ustálilo, chodí pravidelně a naprosto v pohodě.

Také mě to napadlo ...jen nevím...není to ve 4,5 měsících ještě brzo?

4.4.2017 10:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

lu80 napsal(a):
Jako polední dávku nebo všechno? A co ty kosti, když je potřebuje a nesmí mít vařený?

Pokud to necháte jen zatáhnout, třeba 5minut, nevadí to ani kostem.

4.4.2017 10:46
Atheira

XXX.XXX.240.171

lu80 napsal(a):
Také mě to napadlo ...jen nevím...není to ve 4,5 měsících ještě brzo?

Jestli je to brzo nebo není jsem nijak moc nehrotila, takže odpověď úplně neznám, každopádně najela jsem na dvě krmné dávky nějak před tím pátým měsícem a všechno ok. I mi přišlo, že jako menší byla taková dost blicí. Hodně se říká, že štěňata můžou zvracet z hladu, když mají velké rozestupy mezi jednotlivými jídly, což mi moc nešlo do hlavy, tak jsem rozdělila celkovou denní krmnou dávku na čtyřikrát, ale výsledek žádný, pořád to samé. Tak jsem prostě tu jednu (z těch původních třech) zrušila úplně, dala dvě, nějak rozumně, jak mi přišlo akorát, přestala jsem vážit a vymýšlet nesmysly a úplně se mi srovnala, energie má hromadu, figuru výstavní a už z ní nelezou věci divný konzistence.

Přidejte reakci

Přidat smajlík