Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2017 16:55
BOC

XXX.XXX.149.3

Dobrý den,
mám v plánu si letos v létě pořídit stěně border kolie a protože bydlím v bytě a nerada bych, aby mi kvůli nedostatku zaměstnání štěně začalo demolovat byt, tak mě zajímá a zároveň bych chtěla poprosit o nějaké tipy, jak nejlépe zaměstnat hlavu třeba při procházce, ale i doma.(interaktivní hračky budeme pořizovat až časem)
Prosím o vynechání narážek tipu jestli bude pes s PP, zda bude mít dostatek pohybu/aktivit...apod.
Mockrát děkuji za tipy,
BC

10.4.2017 17:20
Beica

XXX.XXX.113.6

Kamarád měl BOC, chodili jsme společně ven každý večer tak na 3-4 hodiny, občas se nám to mírně i protáhlo (to víte, cesta lesem, zpoooustu hospod :D tak jsme vždy zakotvili na nějaké zahrádce, dali si kousek, pak se zvedli a přesunuli dál...) nicméně celou dobu jsme vymýšleli různé kousky, které pes dělal. Povětšinou jsme tím dost bavili i "spolusedící" na zahrádkách a tak. V jedné hospodě jsme byli tak často, že už tam máme i známe. Pesan si hrál na servírku a nosil lidem různé věci :) o věci co byly potřeba vrátit musel nejdřív poprosit, a když je dostal, tak odevzdat. Dělali jsme v lese psí parkur, lídali jsme mezi stromama, hráli jsme na schovku, byvili jsme lidi na zahrádce i tím, že se nějaké dítko mělo schovat, dostali jsme kousek jeho oblečení nebo tak, nebo si dítko pesan nejdřív očichal a pak ho musel najít, to ho bavilo nejvíc :) Jinak teda klasika cvičení a doma se přes den bavil interaktivníma hračkama... ;) Sice jsme z něj udělali takové menší cirkusové zvířátko, ale pesana to viditelně fakt bavilo, tak proč ne

10.4.2017 21:57
BOC

XXX.XXX.149.3

Beica napsal(a):
Kamarád měl BOC, chodili jsme společně ven každý večer tak na 3-4 hodiny, občas se nám to mírně i protáhlo (to víte, cesta lesem, zpoooustu hospod :D tak jsme vždy zakotvili na nějaké zahrádce, dali si kousek, pak se zvedli a přesunuli dál...) nicméně celou dobu jsme vymýšleli různé kousky, které pes dělal. Povětšinou jsme tím dost bavili i "spolusedící" na zahrádkách a tak. V jedné hospodě jsme byli tak často, že už tam máme i známe. Pesan si hrál na servírku a nosil lidem různé věci :) o věci co byly potřeba vrátit musel nejdřív poprosit, a když je dostal, tak odevzdat. Dělali jsme v lese psí parkur, lídali jsme mezi stromama, hráli jsme na schovku, byvili jsme lidi na zahrádce i tím, že se nějaké dítko mělo schovat, dostali jsme kousek jeho oblečení nebo tak, nebo si dítko pesan nejdřív očichal a pak ho musel najít, to ho bavilo nejvíc :) Jinak teda klasika cvičení a doma se přes den bavil interaktivníma hračkama... ;) Sice jsme z něj udělali takové menší cirkusové zvířátko, ale pesana to viditelně fakt bavilo, tak proč ne

Dobrý nápad, to by se tady u nás dalo také udělat, většinou jsou tu lidé milí, takže by to neměl být problém. Jaké jste používali/používáte interaktivní hračky? Máte i nějaké doma vyrobené?
Jinak moc děkuji za tipy.

10.4.2017 22:15
Beica

XXX.XXX.113.6

BOC napsal(a):
Dobrý nápad, to by se tady u nás dalo také udělat, většinou jsou tu lidé milí, takže by to neměl být problém. Jaké jste používali/používáte interaktivní hračky? Máte i nějaké doma vyrobené?
Jinak moc děkuji za tipy.

No jediné, co vím 100%, že měl, byly pet lahve na tyčkách v různých výškách a různě nařezané, že když pes zatáhl za jeden provázek, tak mu padl pamlsek na nižší úroveň a tak.. takové ty doma vyrobené klasiky... žádné kupované, co si pamatuji, neměl, ale možná pak něco kupovali. Odstěhoval se mimo město a od té doby jsem je neviděla, už to bude tak dva roky :) možná tři...

10.4.2017 22:19
LájošM

XXX.XXX.14.251

Můžeš se inspirovat dogdancingem, nebo různé obíhačky na povel (stromů, keřů, laviček), vyhledávačky. Já nosím po kapsách spolu s balónky a pešky i malé kousky filce, dřeva a kůže, které nenápadně odhazuji v prostoru a psi je musí vyhledat a zalehnout (jako na zkoušce StPr).

11.4.2017 06:51
scylla

XXX.XXX.150.32

BOC napsal(a):
Dobrý den,
mám v plánu si letos v létě pořídit stěně border kolie a protože bydlím v bytě a nerada bych, aby mi kvůli nedostatku zaměstnání štěně začalo demolovat byt, tak mě zajímá a zároveň bych chtěla poprosit o nějaké tipy, jak nejlépe zaměstnat hlavu třeba při procházce, ale i doma.(interaktivní hračky budeme pořizovat až časem)
Prosím o vynechání narážek tipu jestli bude pes s PP, zda bude mít dostatek pohybu/aktivit...apod.
Mockrát děkuji za tipy,
BC

To, že je to bordera, neznamená nutně, že to musí být magor a musí pořád pracovat. Zkuste vychovat normální štěně s chutí do práce, které umí pracovat, bavit se samo, být psem a priměřeně odpočívat. Hodně se vám to vyplatí pro další život se psem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.4.2017 07:39

Tak, chtěla jsem napsat něco obdobného jako scylla...zrovna včera jasem přemýšlela, že založím dotaz, co je to zaměstnat hlavu, co si každý pod tím představuje a na jak dlouho psovi hlavu zaměstnává...(např. zažila jsem fenku, co byla "závislá" na aportování, celou procházku nosila různé klacky a pidi klacíčky a žadonila o házení).

11.4.2017 08:03

"co je to zaměstnat hlavu, co si každý pod tím představuje a na jak dlouho psovi hlavu zaměstnává.."
dle plemene - u hovíka samozřejmě výcvik poslušnosti, obrany, pachové práce
u pastevce - pobyt na rušném náměstí

"např. zažila jsem fenku, co byla "závislá" na aportování, celou procházku nosila různé klacky a pidi klacíčky a žadonila o házení"
takhle to je jenom hra, zábava, pes úkoluje psovoda...psa to naopak umí hezky nabudit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík