Můžu dát psům "zďablou" slepici?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

20.4.2017 18:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Krásný den,

Mám slepice a dvě začaly být zďablé, tak se to u nás říká, když někomu něco je a neví se co, jsou zkleslé, mají okaděné zadky, jedna teda má celkem chuť žít, žere, pobíhá, ta druhá stojí svěšený ocas, nafialovjelý hřebínek, moc nemá chuť k jídlu, jedna je vynensená minulý rok koupená z haly a druhá je plymutka minulý rok koupená od chovatele ve věku asi 1 rok. Asi je zítra utnu a zajímá mě zda je můžu dát psům, barfuji. Mám je třeba hodit na x hodin na mrazák aby se zničili případní paraziti? Nebo co s nimi?
Děkuji za odpověď.

20.4.2017 18:53
asurwic

XXX.XXX.38.9

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Krásný den,

Mám slepice a dvě začaly být zďablé, tak se to u nás říká, když někomu něco je a neví se co, jsou zkleslé, mají okaděné zadky, jedna teda má celkem chuť žít, žere, pobíhá, ta druhá stojí svěšený ocas, nafialovjelý hřebínek, moc nemá chuť k jídlu, jedna je vynensená minulý rok koupená z haly a druhá je plymutka minulý rok koupená od chovatele ve věku asi 1 rok. Asi je zítra utnu a zajímá mě zda je můžu dát psům, barfuji. Mám je třeba hodit na x hodin na mrazák aby se zničili případní paraziti? Nebo co s nimi?
Děkuji za odpověď.

Netuším, co u slepic způsobuje tyto "stavy" - to musíte znát vy, jestli to je "jen" vyčerpání produkcí vajec / stáří (což by ani jedno pro psa nevadilo) nebo nějaká nemoc. Každopádně pokud to není kvůli žádné nákaze, tak bych do toho šla, ale hodila bych je do mrazáku alespoň na pár dní nejen kvůli parazitů, ale i případným bakteriím.

20.4.2017 19:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

asurwic napsal(a):
Netuším, co u slepic způsobuje tyto "stavy" - to musíte znát vy, jestli to je "jen" vyčerpání produkcí vajec / stáří (což by ani jedno pro psa nevadilo) nebo nějaká nemoc. Každopádně pokud to není kvůli žádné nákaze, tak bych do toho šla, ale hodila bych je do mrazáku alespoň na pár dní nejen kvůli parazitů, ale i případným bakteriím.

Slepičí nemoci na psa nejdou Přemražením jistě nic nepokazíte a pro jistotu bych nedávala vnitřnosti.

Neregistrovaný uživatel

20.4.2017 20:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Díky, vnitřnosti bych jim pro jistotu nedala ani tak...

20.4.2017 20:05
asurwic

XXX.XXX.38.9

lesnížínka napsal(a):
Slepičí nemoci na psa nejdou Přemražením jistě nic nepokazíte a pro jistotu bych nedávala vnitřnosti.

Si děláte srandu nebo vážně nejsou žádné přenosné ze slepice na psa?
Pardon za blbou otázku, ale v rámci drůbeže jsem úplný negramot, který si ale po odstěhování na vesnici plánuje pořídit hejno slepic... první dobrá zpráva je, že už neříkám "smečku slepic"... a tak se všude ptám na takové nesmysly.

Neregistrovaný uživatel

20.4.2017 20:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

asurwic napsal(a):
Si děláte srandu nebo vážně nejsou žádné přenosné ze slepice na psa?
Pardon za blbou otázku, ale v rámci drůbeže jsem úplný negramot, který si ale po odstěhování na vesnici plánuje pořídit hejno slepic... první dobrá zpráva je, že už neříkám "smečku slepic"... a tak se všude ptám na takové nesmysly.

Tak možná je něco co na psy jde, ale třeba když jsem chovala potkany a dostali z pylin svrab, tak ten byl taky jen hlodavců a ničeho jiného... Smečku slepic uvidíte jaké to budou kámošky, mám tam dvě, už maji 3 roky a nechávají se chovat, škrabkat, chodí zamnou po zahradě je to Boženka s Andělkou no a zítra jim zabiju kámošky, teda manžel, já jsem srákora.

20.4.2017 20:43
asurwic

XXX.XXX.38.9

Tak možná je něco co na psy jde, ale třeba když jsem chovala potkany a dostali z pylin svrab, tak ten byl taky jen hlodavců a ničeho jiného... Smečku slepic uvidíte jaké to budou kámošky, mám tam dvě, už maji 3 roky a nechávají se chovat, škrabkat, chodí zamnou po zahradě je to Boženka s Andělkou no a zítra jim zabiju kámošky, teda manžel, já jsem srákora.

Já se s nimi moc kámošit nechci - pak bych je také nejen nedokázala zabít, ale neukradla bych jim možná ani ta vajíčka. Zato se bojím co psi - ti se z toho zblázní, vůbec nebudou chtít chodit na procházky a budou pořád oxidovat mezi nimi a hlídat si je.

20.4.2017 21:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Ani ptačí tubera psa nemůže ohrozit ?
Ani vápenka?
(atd)

Já bych zďáblou pipku tepelně upravila.

20.4.2017 21:30
asurwic

XXX.XXX.38.9

rapotacka11 napsal(a):
Ani ptačí tubera psa nemůže ohrozit ?
Ani vápenka?
(atd)

Já bych zďáblou pipku tepelně upravila.

Ach jo. Proč toho všichni o těch slepicích tolik víte.

Tepelná úprava by byla určitě nejlepší, ale osobně by se mi to nechtělo hafanům škubat, porcovat a tak... bych jim to dala "zďábnou" jen přemražené.

20.4.2017 21:33
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Já bych jí nedala. Už jen protože nevím co jí je. Je to stejný jako u rybníka najít zdechlou rybu, která vypadá jako zdravá. Taky jí psům nedám, protože nevím co jí zkolilo.

20.4.2017 21:41
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

asurwic napsal(a):

Musíte to převařit, zmrazením všechny bakterie nezničíte. Ale nevím jestli vám to stojí za to, navíc nevím, zda jste si jist, že nejsou otrávené.

20.4.2017 21:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

asurwic napsal(a):
Ach jo. Proč toho všichni o těch slepicích tolik víte.

Tepelná úprava by byla určitě nejlepší, ale osobně by se mi to nechtělo hafanům škubat, porcovat a tak... bych jim to dala "zďábnou" jen přemražené.

Nevím o nich nic .
Ale "nezďabávaly" mi.
U uhynulé nebo nemocné slepice
bych se držela jistých hygienických zásad.

20.4.2017 22:10
koňadra

XXX.XXX.128.31

Mrtvé slepice házím do hnoje. I když by se psům pravděpodobně nic nestalo, přece jen to není dobrý pocit, když nevím, co bylo příčinou smrti.
Když už, tak bych mrtvou slepici určitě uvařila. Venku na vařiči. Doma by byl velký smrad. Vybrala bych akorát vnitřnosti a pak bych to uvařila včetně peří. Peří totiž po uvaření jen vyberu z hrnce a mám oškubáno. Dělám to tak, když chci vyřadit starou slepici.

XXX189

20.4.2017 22:51
XXX189

XXX.XXX.89.103

Šak ty slepice zatím ještě žijí...

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.4.2017 04:15

Pokud by se mězdála slepice viditelně nemocná, skončila by v díře s vápnem. Nejsem na tom tak blbě aby mě vytrhlo zkrmit dvě nemocné slepice. Syrové v žádném případě. Když už bych je nutně musela zkrmit tak vykuchat, oškubat a uvařit. Což je práce neúměrná k tomumnožství krmiva, když se to obere z kostí.SLepice mají pravděpodobně kokcidiozu což je přenosné i na psa.

21.4.2017 07:44
koňadra

XXX.XXX.128.31

XXX189 napsal(a):
Šak ty slepice zatím ještě žijí...

Právě, že zatím, ale je to otázka pár dní (?) a zemřou na nějakou neurčenou nemoc, takže to je jakoby už byly mrtvé.

21.4.2017 07:47

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud by se mězdála slepice viditelně nemocná, skončila by v díře s vápnem. Nejsem na tom tak blbě aby mě vytrhlo zkrmit dvě nemocné slepice. Syrové v žádném případě. Když už bych je nutně musela zkrmit tak vykuchat, oškubat a uvařit. Což je práce neúměrná k tomumnožství krmiva, když se to obere z kostí.SLepice mají pravděpodobně kokcidiozu což je přenosné i na psa.

Ne, slepice fakt kokcidiózu nemají, to je vysoce nepravděpodobné, dospělé slepice jsou už obvykle dávno imunní. jestli mají něco pravděpodobně, tak zánět vejcovodu/žloutkovou peritonitidu v případě té cyanotické.

a ne, střevní kokcidie jsou přísně hostitelsky specifické. a to tak, že i jednotlivé druhy hrabavé drůbeže mají svoje vlastní kokcidie. je naprostou vyloučené, aby slepičí kokcidie chytil pes. pokud teda nepočítáme toxoplasmu, ale to je úplně jiná pohádka.

Neregistrovaný uživatel

21.4.2017 07:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.5

Tak po zhodnocení stavu s veterinářkou je radši zasypu vápnem a zakopu, protože je možnost že mají takovou tu slepičí salmonelu.

21.4.2017 08:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já jsem takový blázen, že bych slepice léčila. Nejsou staré, takže stářím to nebude, že nejsou ve své kůži. Nemohla bych chovat nic, co by se muselo zabít. Měla bych časem na dvorku zvířecí geriatrii.

21.4.2017 08:14

sisi58 napsal(a):
Já jsem takový blázen, že bych slepice léčila. Nejsou staré, takže stářím to nebude, že nejsou ve své kůži. Nemohla bych chovat nic, co by se muselo zabít. Měla bych časem na dvorku zvířecí geriatrii.

Vynesená slepice, která stojí se svěšeným ocasem, nežere, má výtok z kloaky a fialový hřebínek je zvíře, které nevyléčíte. prostě ne, nejde to. vevnitř bude hodně rozbitá, bývají tam srůsty a tak. méně postižené kusy by šlo teoreticky vyléčit jejich kastrací, ale

nechovejte slepice, protože ty je prostě občas zabít potřeba.

21.4.2017 08:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Už v tom problém nevidím .
https://polar.cz/zpravy/opavsko/opava/11000008040/reznici-meli-prodavat-maso-nemocneho-dobytka.

21.4.2017 08:54

rapotacka11 napsal(a):

Už v tom problém nevidím .
https://polar.cz/zpravy/opavsko/opava/11000008040/reznici-meli-prodavat-maso-nemocneho-dobytka.

Tohle je extrém, ale fakt si nedělejte iluze, že maso, co jde z jatek jako podmíněně poživatelné k tepelné úpravě tam jde jen tak, aby to razítko neosychalo.

21.4.2017 11:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

Vynesená slepice, která stojí se svěšeným ocasem, nežere, má výtok z kloaky a fialový hřebínek je zvíře, které nevyléčíte. prostě ne, nejde to. vevnitř bude hodně rozbitá, bývají tam srůsty a tak. méně postižené kusy by šlo teoreticky vyléčit jejich kastrací, ale

nechovejte slepice, protože ty je prostě občas zabít potřeba.

Já to vidím takto

21.4.2017 12:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Krása

21.4.2017 14:04
lavacca

XXX.XXX.24.30

koňadra napsal(a):
Mrtvé slepice házím do hnoje. I když by se psům pravděpodobně nic nestalo, přece jen to není dobrý pocit, když nevím, co bylo příčinou smrti.
Když už, tak bych mrtvou slepici určitě uvařila. Venku na vařiči. Doma by byl velký smrad. Vybrala bych akorát vnitřnosti a pak bych to uvařila včetně peří. Peří totiž po uvaření jen vyberu z hrnce a mám oškubáno. Dělám to tak, když chci vyřadit starou slepici.

Přesně tak, buď rovnou radši vyhodit nebo psům dele povarit bez vnitřnosti. My pokud nevíme, co ji je, tak slepici likvidujeme a psum nic nedavame.

Neregistrovaný uživatel

21.4.2017 15:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

sisi58 napsal(a):
Já to vidím takto

oblečky jsou super, existuje skupina "slepice v nouzi" a pro ně myslím z nějakého pečovateláku posílají babičky pletené oblečky
Jinak co se týče toho zabíjení, jsem strašný srabík, doma jíme maso, respektive celkem často ten humus z obchodu, a tolikrát jsem si říkala že budu chovat králiky a koupím si brojlery, a vždy z toho sešlo, jednou jsme měli králíka jako na zkoušku no a jedl ho jen manžel s taťkou, babička ho musela připravit a já s mamkou jsme brečeli a nadali jim, že jsou kanibalové a chudák Kájínek... Tak mám aspoň ty domácí vejce a když se zadaří kančí od myslivce a tento rok plánujeme koupi půlku prasete z domácího chovu, ale jak pořeším drůbeží maso fakt nevím, to se u nás jí pořád.

Neregistrovaný uživatel

21.4.2017 15:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.89

Dostala jsem v zimě darem velké množství slepic. Jsou necelý rok staré. Chtěla jsem psům dávat vejce a občas nějakou tu slepici.
Paní veterinářka ke které občas chodím očkovat, ale která má na starosti hlavně velkochovy drůbeže v okolí se naprosto mým nápadem zděsila.
Řekla mi, že ať je nenechávám žít déle než něco málo přes rok, jinak je obrovské riziko nákazy tuberkulózy drůbeže. Proto se jich taky velkochovy nosnic v tomto věku zbavují, aby to nemusely řešit a pořídí si opět mladé kuřice.
Snažila jsem se dohadovat o tom, že co ti lidé na vesnicích, určitě mají slepice déle. Říkala, že když jezdí na kontroly, že je jí to vždycky hrozně líto, když u nich zjišťuje tuto nemoc a musí lidem, kteří je mají skoro pojmenovaný sdělit tuto zprávu.
Víte někdo něco o tomto problému? Zapomněla jsem se zeptat jak moc to ohrožuje psi při zkumování syrových vajec a masa.

21.4.2017 16:00
koňadra

XXX.XXX.128.31

Dostala jsem v zimě darem velké množství slepic. Jsou necelý rok staré. Chtěla jsem psům dávat vejce a občas nějakou tu slepici.
Paní veterinářka ke které občas chodím očkovat, ale která má na starosti hlavně velkochovy drůbeže v okolí se naprosto mým nápadem zděsila.
Řekla mi, že ať je nenechávám žít déle než něco málo přes rok, jinak je obrovské riziko nákazy tuberkulózy drůbeže. Proto se jich taky velkochovy nosnic v tomto věku zbavují, aby to nemusely řešit a pořídí si opět mladé kuřice.
Snažila jsem se dohadovat o tom, že co ti lidé na vesnicích, určitě mají slepice déle. Říkala, že když jezdí na kontroly, že je jí to vždycky hrozně líto, když u nich zjišťuje tuto nemoc a musí lidem, kteří je mají skoro pojmenovaný sdělit tuto zprávu.
Víte někdo něco o tomto problému? Zapomněla jsem se zeptat jak moc to ohrožuje psi při zkumování syrových vajec a masa.

Dosud jsem měla za to, že velkochovy nosnice vyřazují, protože u starších slepic s postupujícím věkem klesá produkce vajec. V domácím chovu to tak nevadí, většinou je lidem líto zabít "Máňu", ona je taková hodná a ochočená, ale stejně se chov obnovuje tak za 3 - 4 roky, kdy už produkce vajec není ani pro tu domácí spotřebu.
Ale že by se slepice vyřazovaly kvůli tuberkulóze - to se budu muset zeptat našeho veterináře, to slyším poprvé v životě.

21.4.2017 16:21

Je to trochu jinak. Velkochovy vyřazují slepice po jednom snáškovém období z několika důvodů: 1) po snáškovém období se slepice přepeřují, během přepeřování nesnáší ale žrát musí, takže to je neekonomické 2) ve třetím a každém dalším snáškovém období klesá produkce vaječné hmoty na slepici, ale slepice žerou pořád stejně, což je neekonomické.

Prostě se nevyplatí držet si slepici - nosného hybrida - déle.

Druhotným následkem tohoto faktu je šlechtění nosných hybridů na maximální užitkovost v jednom snáškovém období, které by mělo být co nejdelší a nastupovat co nejdřív - brzká pohlavní dospělost. Což se ale vylučuje s dlouhoužitkovostí - ta zvířata prostě nejsou stavěná na to, aby takovou snášku vydržela déle. Což zase znamená, že jejich držení na další snášková období je neekonomické, protože prostě hynou. A nejčastěji hynou na záněty vejcovodu, žloutkovou peritonitidu, výhřezy a podobné gynekologické lahůdky projevující se chřadnutím a výtokem z kloaky.

No a v malochovu máte tuberkulózního bacila, který je tak nějak všude v prostředí, protože divocí ptáci a tak. Akorát tuberkulóza má hrozně dlouhou inkubační dobu. Když budete mít slepici dva roky, tak i když se nakazí, nestačí onemocnět a je to v cajku. Když budete mít na dvoře stoleté pojmenované Máni, tak ony dříve či později tuberkulózou onemocní a budou vylučovat původce v trusu - ptačí tuberkulóza postihuje střeva - a zamoří vám výběh a bude to lahůdka.

21.4.2017 16:23

Jo, z domácích slepic bych psům nedávala ani maso, ani vejce, protože paratyf, což není nic jinýho než salmonelóza. kterou může chytit i pes, i lidi.

a domácí slepice bývají bacilonosiči dost často. kdo z vás očkuje a nechává si provádět pravidelné stěry na bakteriologii?

21.4.2017 16:31
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Bodlinka - s tím horním obsáhlým příspěvkem souhlasím. S tím spodním..všichni tu máme na vesnici domácí slepice. Většina chov obnovuje, protože hraje především o snášku, no a vynesené slepice se zabijou psovi, ale na vesnici se psu maso vaří. Máma ty Máni nechává dožít...nikdo by je od nás nezabil, takže umřou stářím a zakopou se v zahradě. Vajíčka ani maso syrové nikdo nejí, takže nějaké salmy se nebojím a pes...ten si myslím, že by na něco takového prostě měl být odolný(ostatně i plno lidí salonelozu jen přechodí).

notregistered

21.4.2017 16:32
notregistered

XXX.XXX.211.63

Infikovaní jedinci (nejen domácí drůbež) mohou nakazit i savce, vyjímečně i člověka. Ptačí tuberkulóza je zoonóza.

notregistered

21.4.2017 16:37
notregistered

XXX.XXX.211.63

Možná si to ani nevyhledávejte smajlík Mycobacterium avium atd. jsou v půdě a vodě. Ve sprchových hlavicích.
Napouštějte si vanu !

21.4.2017 16:45

notregistered napsal(a):
Možná si to ani nevyhledávejte smajlík Mycobacterium avium atd. jsou v půdě a vodě. Ve sprchových hlavicích.
Napouštějte si vanu !

S nakažlivostí ptačí tuberkulózy se to má tak, že toho se fakt nebojím I když ty syrový tuberkly z nemocný slepice bych asi jíst nechtěla.

Ale paratyf... z domácích vajec majonéza nebo ztracená vejce není dobrý nápad. S tím krmením jsem to myslela zasyrova.

A jasný, většina psů salmonelu přechodí, ale někteří ne. A hlavně i pes, co přechází salmonelu a není na něm nic vidět, může být infekční pro lidi.

notregistered

21.4.2017 16:53
notregistered

XXX.XXX.211.63

S nakažlivostí ptačí tuberkulózy se to má tak, že toho se fakt nebojím I když ty syrový tuberkly z nemocný slepice bych asi jíst nechtěla.

Ale paratyf... z domácích vajec majonéza nebo ztracená vejce není dobrý nápad. S tím krmením jsem to myslela zasyrova.

A jasný, většina psů salmonelu přechodí, ale někteří ne. A hlavně i pes, co přechází salmonelu a není na něm nic vidět, může být infekční pro lidi.

Ale je to přenosné i vzduchem.. ne salmonella
M. avium
zdroj je třeba ptačí trus.

21.4.2017 16:57

notregistered napsal(a):
Ale je to přenosné i vzduchem.. ne salmonella
M. avium
zdroj je třeba ptačí trus.

Vzduchem je to přenosný od ukrajince. ptačí salmonela je střevní, takže jede tím trusem.

a kdyby to bylo tak nakažlivý, tak jsme všichni mrtví, což nejsme.

notregistered

21.4.2017 17:18
notregistered

XXX.XXX.211.63

Vzduchem je to přenosný od ukrajince. ptačí salmonela je střevní, takže jede tím trusem.

Salmonela ne. Ta je jen tak jak říkáte. Mycobacterium avium. Některé druhy ptáků plíce, fakt, a aerogenní infekce není vyloučena.
M. avium primárně skrz trus, prostředí, střeva atp., ano, ale.
Ne, není to TAK nakažlivé, ale je. Pokud se nakazí hodně slabý jedinec pes, člověk, prase, je to jako s každou jinou nemocí, na pytel. Ale.
Prase je v tomto případě nejvnímavější, ostatní skoro vůbec.
Drůbež (kromě papoušků) M. tuberculosis ani M. bovis nechytí.. což se nedá říct o ostatních savcích a tak, ale tady se hovoří o přímo té ptačí, m.avium.

Ano, vše se tak trochu přehání.

Neregistrovaný uživatel

21.4.2017 19:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Tak vám pěkně děkuji, když se tak dívám na ty slepice možná je pro sichr vybijem všechny, naši psi žerou kuřince jak pominutí, taky super, vejce od našich slipek Občas dostanou syrové, no paráda a co teda teď!

21.4.2017 19:58
Terven

XXX.XXX.110.147

Tak vida...hysterické paničky nemusejí shánět pro pejsky domácí vajíčka, je to samá salmonela.
Nejlepší je koupit je v Kauflandu smajlík

21.4.2017 20:12
rapotacka11

XXX.XXX.32.160

22.4.2017 10:53

Tak vám pěkně děkuji, když se tak dívám na ty slepice možná je pro sichr vybijem všechny, naši psi žerou kuřince jak pominutí, taky super, vejce od našich slipek Občas dostanou syrové, no paráda a co teda teď!

Neblbněte, slepice máme odjakživa, nikdy je nevybíjíme na roce. Máme klidně i šesti leté kusy. Psi žerou slepičince všichni a vždycky, všichni psi co jsme měli. V životě jsme z toho nebyli nemocní ani my ani psi. Když slepici zabijem tak jí psům povařím. vejce syrové normálně psům dávám, a manžel si je dělá naměkko, já to nemám ráda, ael ne z důvodu nemoci. Uřčitě jsou lepší vejce z domácích slepic než ty co se koupí v supermarketu, bůhví čím je to krmené a co je v tom za sr..čky.

22.4.2017 12:40
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Neblbněte, slepice máme odjakživa, nikdy je nevybíjíme na roce. Máme klidně i šesti leté kusy. Psi žerou slepičince všichni a vždycky, všichni psi co jsme měli. V životě jsme z toho nebyli nemocní ani my ani psi. Když slepici zabijem tak jí psům povařím. vejce syrové normálně psům dávám, a manžel si je dělá naměkko, já to nemám ráda, ael ne z důvodu nemoci. Uřčitě jsou lepší vejce z domácích slepic než ty co se koupí v supermarketu, bůhví čím je to krmené a co je v tom za sr..čky.

Doporučuji vám nechat si udělat tuberkulinaci. To, zě nenáte zdravotní problémy neznamená, že nejste nakaženi. Já si raději koupím vejce v obchodě z testovaného chovu, než konzumovat vejce z chovu, který neznám, zvlášť jestli tam mají šestileté slepice.

22.4.2017 13:38

Lepší... v mnoha věcech ano, ale z hlediska nákaz, no. pokud svůj chov netestujete, víte prd co tam máte.

22.4.2017 13:39
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

jahodapavel napsal(a):
Doporučuji vám nechat si udělat tuberkulinaci. To, zě nenáte zdravotní problémy neznamená, že nejste nakaženi. Já si raději koupím vejce v obchodě z testovaného chovu, než konzumovat vejce z chovu, který neznám, zvlášť jestli tam mají šestileté slepice.

Jo, třeba ty polské kontrolované chovy...Prosím vás, nevěřila bych ani českým, Slováci momentálně mají kauzu nakaženého brazilského kuřecího. Bydlíte na vesnici, kde je v každém druhém domě malochov slepic? Znáte někoho z obyvatel, který měl tuberkulozu..ptačí? Mimochodem, pokud mne pamět neklame, byli jsme proti TBC i očkováni..

22.4.2017 13:42

lesnížínka napsal(a):
Jo, třeba ty polské kontrolované chovy...Prosím vás, nevěřila bych ani českým, Slováci momentálně mají kauzu nakaženého brazilského kuřecího. Bydlíte na vesnici, kde je v každém druhém domě malochov slepic? Znáte někoho z obyvatel, který měl tuberkulozu..ptačí? Mimochodem, pokud mne pamět neklame, byli jsme proti TBC i očkováni..

Ptačí tuberkulóza na lidi moc přenosná není. ale očkování proti lidské tubeře proti ní nechrání.

ale salmonella a domácí chovy, to bohužel patří k sobě.

22.4.2017 14:12
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

lesnížínka napsal(a):

Troufám si říct, že že téměř každá stará slepice, která kulhá, má TBC, a to že se masivně nevyskytuje salmonella je tím, že se slepice vaří a není zvykem dělat tatarák z kuřete.

jolyha

22.4.2017 14:19
jolyha

XXX.XXX.229.101

jahodapavel napsal(a):
Troufám si říct, že že téměř každá stará slepice, která kulhá, má TBC, a to že se masivně nevyskytuje salmonella je tím, že se slepice vaří a není zvykem dělat tatarák z kuřete.

Tak ještě že nám starší slepičí dámy nekulhají. V nadsázce samozřejmě, jak se některá slepice nezdá, je jí život ukrácen včas. Neléčíme, už jsem zjistila, že u slepic je to většinou fakt marné, navíc není kam marodky oddělovat aby případně nenakazily někoho jiného, aby je ostatní neklovaly, aby bylo podané správné dávkování léků, ale zas ne všem - jen těm marodným...Ale je fakt, že necháváme maximálně tříleté, zabití "jedlého" zvířete se u nás naštěstí přítel nebojí a já už jsem se s tím naučila srovnat. Aspoň vím co my a psiska jíme, ne jako u bezprizorního masa odněkud z obchoďáku. Přeci jen třeba doma krmený brojler je fakt chuťově něco jiného než to kupované kuřecí bláto. Pokud se mi slepice jeví "na umření", zakopeme ji. Pokud vypadá jen mírně přepadle, nemá dušnost, chodí, není zesr...ná až na zádech apod., tak se jen vyndají vnitřnosti a hodí se i s peřím venku do hrnce - sežerou buď psi nebo prasata, po důkladné tepelné úpravě. Samozřejmě voda s peřím se vyleje a slepice se ve vroucí vodě "oškube" sama.

notregistered

22.4.2017 14:30
notregistered

XXX.XXX.211.63

A podle mě jsou salmonelózy drůbeže něco jiného než TBC
salmonely o kterých se bavíte, ve vejcích (S. enteritidis - to je ta známá, psi si poradí, lidé už méně) a maso infikují paratyfové salmonely.
U krůt S. arizonae, S. gallinarum tyf drůbeže. Ve výsledku máte fuk, která "střevní" potvora způsobí trávicí potíže lidem, ale..
Salmonely jsou enterobakterie a TBC drůbeže způsobují mykobakterie M. avium a tam není vyloučena nákaza vzduchem.
Ale zas, pokud má slepice TBC, člověk a pes jsou nejméně vnímaví tvorové, takže pohoda.

U salmonel je to jasné, všichni známe. Pes si poradí a my nejíme syrové.

Neregistrovaný uživatel

22.4.2017 17:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

No pro psy mám masa dost, takže pipky už prdí do hlíny, teda jen ty dvě, ostatní jsou ok, zatím teda, musím ale říct že budu objednávat z naší drůbežárny Zena Jezernice mladé leghornky, protože co mám od nich koupené před 3 lety, slepice jsou pěkné, čilé, nesou, jsou shánlivé, co jsem koupila od chovatele nějaké jeho odvhovy tak to dopadlo podobně jak s těmi dvěma dnes

Neregistrovaný uživatel

22.4.2017 17:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Chtěla jsem zeptat, vy co máte domácí zvířata na maso, jakákoliv tak je dáváte před konzumací někam na rozbor? Nebo jak víte že tomu masu nic není?

Neregistrovaný uživatel

22.4.2017 17:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Jsem tady zas rozjela peklo, sem se fakt poslední dobou nedá nic napsat...

22.4.2017 17:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jsem tady zas rozjela peklo, sem se fakt poslední dobou nedá nic napsat...

Nevím, proč si to myslíte.
Celý život jím/jíme maso a vejce z domácích chovů. Nikoli našich, bydlíme v paneláku. Totéž dělali a dělají všichni příbuzní, známí a sousedé.
Pokud by to bylo s těmi nemocemi tak, jak tu bylo psáno, myslím, že by se to opravdu utajit nedalo.
Já se tedy nechystám odříct dodávky vajec a drůbeže, které kupujeme od známé z vesnice.

Neregistrovaný uživatel

22.4.2017 18:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Tak slepice už jsou stejně zakopaný takže je to vyřešené, možná kdybych to udělala rovnou, nemuselo se to tady tak semlít, teď čumím na čerstvě posbíraný vajca, miluji když mi dá někdo brouka do hlavy ale sráčkuji na to, ne jen že domácí vajíčka jsou lepší ale já bych hlavně nikdy nepodpořila koupí vajec ten hnusný klecový chov, kde zvířata trpí!

22.4.2017 18:17

Chtěla jsem zeptat, vy co máte domácí zvířata na maso, jakákoliv tak je dáváte před konzumací někam na rozbor? Nebo jak víte že tomu masu nic není?

Na porážku se hodí jen zvířata, která před porážkou nevykazují žádné známky nemoci. při kuchání pak vidíte, jestli je vevnitř všechno ok. nemoc vždycky zanechává aspoň nějaké stopy.

Neregistrovaný uživatel

22.4.2017 18:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Na porážku se hodí jen zvířata, která před porážkou nevykazují žádné známky nemoci. při kuchání pak vidíte, jestli je vevnitř všechno ok. nemoc vždycky zanechává aspoň nějaké stopy.

Tak to naše lidská těla na stáří musí vypadat děsně... A máte zkušenosti že vám lidi vozí třeba na pitvu slepice? Nejsem si jistá jak by se tvářila naše veta co dělá vyloženě psy, kočky na to kdybych jí dovezla slipku bez hlavy na pitvu, kolik taková pitva stojí? A odvoz v kafilerii?

22.4.2017 18:41

Tak to naše lidská těla na stáří musí vypadat děsně... A máte zkušenosti že vám lidi vozí třeba na pitvu slepice? Nejsem si jistá jak by se tvářila naše veta co dělá vyloženě psy, kočky na to kdybych jí dovezla slipku bez hlavy na pitvu, kolik taková pitva stojí? A odvoz v kafilerii?

Https://www.svupraha.cz/patologie-bsevzteklina/patologie/uzitecne-informace/.

Neregistrovaný uživatel

22.4.2017 18:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Https://www.svupraha.cz/patologie-bsevzteklina/patologie/uzitecne-informace/.

Aha já myslela že to dělá normálně veta... Děkuji, příště až se něco takového stane, tak schválně zkusím jednu slepici odvézt na vet.správu v našem kraji.

22.4.2017 19:07
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ne, buďte si jistá(a v klidu ) že nikdo nic takového nedělá. Jak píše myslím bodlinka, nemocné zvíře poznáte a to se prostě uvaří psům, nebo rovnou zakope. Ten, kdo slepice chová i na maso, ne jen na vajíčka(jako moje máma) je prostě jak už holky napsaly, nacpe do mražáku po dvou třech letech a kupují se nové, nebo si nechá vysedět svoje kuřátka. Stejně je to s čuníkama(ty se zabijí po roce) kozama a nevím čím ještě. Na jídlo se zabíjí prostě mladá zvířata, kde je nemoc nepravděpodobná a slintavky, kulhavky a nevím co ještě, v chovech už není.

jolyha

22.4.2017 22:00
jolyha

XXX.XXX.229.101

Ne, nedáváme. Samozřejmě ale pro lidskou spotřebu porážíme zvírata výhradně na pohled zdravá, bez jakýchkoliv příznaků nemoci. Pokud je nutno zabít zvíře protože se mi na něm něco nezdá, zabije se a při kuchání se koukne, co je vevnitř špatně. Spousta věcí se pozná už na první pohled i na živé zvíře - např. kokcidioza u králíka, něco po nahlédnutí do vnitřností již zabitého zvířete (např silné napadení parazity třeba u ovcí nebo koz) - tam se pak dle situace řeší zda se maso zkrmí zvířatům nebo se zlikviduje. Pokud se v chovu objeví problémy - např na diskusi na kozách a ovcích se teď řešily úhyny jehňat v chovu - tak se uhynulé zvíře dá na pitvu do státního veterinárního ústavu. A to proto, že časo je potřeba provést i jiná vyšetření než jen pouhý pohled - parazitologie, bakteriologie, virologie... a to jaksi bez laborky nejde. A přitom to dokáže zabránit dalším úhynům ve stádech atd.

Jak vím, že tomu masu nic není? Na porážku většinou jdou zvířata mladá - nebo relativně mladá. Člověk je má taky většinou od mala, ví, čím krmí, ví, jakou prevenci proti parazitům podával atd - s tím samozřejmě souvisí i to, že zná délku ochranných lhůt na maso, mléko, vejce, u jednotlivých použitých preparátů. Vidí v jaké jsou zvířata v kondici atd. Nemoc se projeví i navenek, vidíte, že zvíře je nebo není ve formě.

Neregistrovaný uživatel

23.4.2017 07:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Děkuji

23.4.2017 08:51

Když to čtu se divím že jsme se ve zdraví dožili tak vysokého věku :-D asi to nebude tak dramatické.

23.4.2017 20:19
tapina

XXX.XXX.211.186

Původně jsem si to téma chtěla přečíst tak, pro pobavení, zjištění nového a tak, jistěže už to zadavatelka uzavřela.

No nicméně mi to nedá reagovat právě na toto. Jo, reaguju protože mě vytočil ten Ukrajinec, zas už.

Pracuju s lidma a celkem tyhle informace od nich musím vyzvídat. Za poslední 2 roky mám 2 lidi s klasickou TBC a jednoho s atypickou mykobakteriózou,1 + 1 mají ATB už dýl jak rok. Jsou to všechno starší paní, ale ne úplně přestárlé, ani vyčerpané jinými nemocemi, bez rizikové anamnézy, žádné cestování; jsme tu maloměsto, lázně, žádné moc rizikové skupiny obyvatelstva tu ve větších koncentracích, v těch veřejných prostorech, nejsou. Přesto se to tak nějak stalo.

Černý kašel, proti kterému jsme taky všichni očkovaní, se každoročně objevuje v menších epidemiích i tady u nás, na tom našem trapném maloměstě.

Nosičem HVB je takový ten typický hospodský prďola, co nadává na Ukrajince, v životě nevytáhl paty z ČR a možná ani z tohohle města a o tom, že je tím kým je, jsem se dozvěděla až v okamžiku, kdy jsme potřebovali nějaké info od prakt. doktora.
Přestože máme anamnestický dotazník, kde to je výslovně uvedeno a ještě jsou na to ti lidi cíleně tázáni.

Nedělám si iluze, že bych si třeba na základě tohohle řekla, hm, tak když znám 3 lidi, co to měli, z tolika a tolika co tam chodí, to je tak promile v populaci. Řekla bych, že je to daleko víc a spousta lidí o tom ani neví. U té jedné paní se na to přišlo tak, že měla jít na jinou operaci, šla na předoperační vyšetření, měla nějaký divný rtg, takže ji vystrašili - rakovina - a ono to je "jenom" TBC.

Kdo z vás jste kdy byl na rtg plic nebo na nějakém testování protilátek čehokoli?
Kdo provozujete nějaké rizikové praktiky?
A kdo chodíte pravidelně k zubaři?

Takže asi tak.

23.4.2017 20:27

tapina napsal(a):
Původně jsem si to téma chtěla přečíst tak, pro pobavení, zjištění nového a tak, jistěže už to zadavatelka uzavřela.

No nicméně mi to nedá reagovat právě na toto. Jo, reaguju protože mě vytočil ten Ukrajinec, zas už.

Pracuju s lidma a celkem tyhle informace od nich musím vyzvídat. Za poslední 2 roky mám 2 lidi s klasickou TBC a jednoho s atypickou mykobakteriózou,1 + 1 mají ATB už dýl jak rok. Jsou to všechno starší paní, ale ne úplně přestárlé, ani vyčerpané jinými nemocemi, bez rizikové anamnézy, žádné cestování; jsme tu maloměsto, lázně, žádné moc rizikové skupiny obyvatelstva tu ve větších koncentracích, v těch veřejných prostorech, nejsou. Přesto se to tak nějak stalo.

Černý kašel, proti kterému jsme taky všichni očkovaní, se každoročně objevuje v menších epidemiích i tady u nás, na tom našem trapném maloměstě.

Nosičem HVB je takový ten typický hospodský prďola, co nadává na Ukrajince, v životě nevytáhl paty z ČR a možná ani z tohohle města a o tom, že je tím kým je, jsem se dozvěděla až v okamžiku, kdy jsme potřebovali nějaké info od prakt. doktora.
Přestože máme anamnestický dotazník, kde to je výslovně uvedeno a ještě jsou na to ti lidi cíleně tázáni.

Nedělám si iluze, že bych si třeba na základě tohohle řekla, hm, tak když znám 3 lidi, co to měli, z tolika a tolika co tam chodí, to je tak promile v populaci. Řekla bych, že je to daleko víc a spousta lidí o tom ani neví. U té jedné paní se na to přišlo tak, že měla jít na jinou operaci, šla na předoperační vyšetření, měla nějaký divný rtg, takže ji vystrašili - rakovina - a ono to je "jenom" TBC.

Kdo z vás jste kdy byl na rtg plic nebo na nějakém testování protilátek čehokoli?
Kdo provozujete nějaké rizikové praktiky?
A kdo chodíte pravidelně k zubaři?

Takže asi tak.

Http://tn.nova.cz/clanek/zakerna-tbc-v-cesku-ji-trpi-stovky-lidi-casto-ji-prinaseji-cizinci.html

asi tak.

23.4.2017 20:40
tapina

XXX.XXX.211.186

Http://tn.nova.cz/clanek/zakerna-tbc-v-cesku-ji-trpi-stovky-lidi-casto-ji-prinaseji-cizinci.html

asi tak.

Jo, dobře, ale chci tím říct, že to fakt může být kdokoli, pak už, jak už to tu je. Chci říct, že něco je rizikové, ale to, že to není rizikové zdaleka neznamená, že to nefunguje.

23.4.2017 20:42
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jejda tapino, to se jen tak střelí od boku, nevím, jestli přímo od Ukrajinců, ale třeba bezdomovci jsou s TBC spojováni nejčastěji. U nás jich je pár, těch místních figurek - naposled máma jednomu, shodou okolností žijícím přes ulici(ve vybydleném baráku) volala rychlou, protože se k ní došoural v bolestech a vylezlo z něj, že už pár dní nemočí No a houby člověk zjistí, co všechno vlastně za choroby má, takže by nebylo divu, kdyby třeba i tu tuberu od něj chytla. Stejně tak epidemie žloutenky v Brně. Když jsem vám onehdá psala, že jsem byla nějak divně marod, nakonec mne napadlo, že jsem možná přechodila žloutenku, protože na nákupy do Brna občas jedem a v obchoďáku asi taky není problém ji chytit...

23.4.2017 20:44
tapina

XXX.XXX.211.186

Http://www.uzis.cz/category/tematicke-rady/zdravotnicka-statistika/tuberkuloza-cr

to píšou, že nejvíce z cizinců ze slovenska, ale asi to je starý
odkud to ta nova sebrala?

23.4.2017 20:54
tapina

XXX.XXX.211.186

lesnížínka napsal(a):
Jejda tapino, to se jen tak střelí od boku, nevím, jestli přímo od Ukrajinců, ale třeba bezdomovci jsou s TBC spojováni nejčastěji. U nás jich je pár, těch místních figurek - naposled máma jednomu, shodou okolností žijícím přes ulici(ve vybydleném baráku) volala rychlou, protože se k ní došoural v bolestech a vylezlo z něj, že už pár dní nemočí No a houby člověk zjistí, co všechno vlastně za choroby má, takže by nebylo divu, kdyby třeba i tu tuberu od něj chytla. Stejně tak epidemie žloutenky v Brně. Když jsem vám onehdá psala, že jsem byla nějak divně marod, nakonec mne napadlo, že jsem možná přechodila žloutenku, protože na nákupy do Brna občas jedem a v obchoďáku asi taky není problém ji chytit...

Ale jo, ne, já už nic nepíšu, protože prostě člověk musí dodržovat nějaké hygienické zásady a i tak si nemůže být ničím jist.

Nova tady má nějaké předběžné výsledky, hlášení se uzavírá a vyhodnocuje až teď na konci května za rok 16, takže těžko můžou říct. Ano, je tam předběžně.

Já vím, je mi to jasné, nadsázka, jenomže, proč ta věta nemohla končit - "je to přenosný vzduchem" - bez toho Ukrajince by to asi nebylo tak úderný nebo co. Proč se tam musí dát nějaký takový příklad. Nebo, proč lidi řeknou blbá blondýna smajlík To je to samý, jo tak jo, vlastně, je to legrace.

Nemám smysl pro humor. Víte, ono je taky rozdíl, když seberete nějakého bezďáka na ulici (taky jsem párkrát dělala), a když se někomu hodinu hrabete v krvavém poli ostrýma nástrojema, do toho aerosol, který tam pak ještě nějakou dobu je ve vzduchu a padá na předměty a o tomhle mluvím.

To je jedno.

notregistered

23.4.2017 21:00
notregistered

XXX.XXX.211.234

Nova je velice důvěryhodný zdroj smajlík
nejezdit busem, vlakem, nechodit do krámu (saháte na kliku, že ano), pečivo a ovozel v regále je také perfektní (dovezené banány a okurky se salmonellou nevadí ? ),...neotvírat okna, no skleněnou kouli to chce.
A tak si všecko umyju, ruce furt, správně uvařím, převařím, nebudu ani krmit krmné maso psům, a pak půjdu odpoledne do parku nadýchat se čerstvého zdravého vzduchu a kýchne na mě (kdo, mám ho legitimovat ? ) někdo nebo šlápnu na infikovanou jehlu.
A jako jestli to byl cizinec, kdo to tam odhodil, tak budu vytočená hned 2x.

A co když je to tu od 68. ? Nebo od 1914 ? Na koho bych to tak teď hodila..
Igelit na hranicích nebyl a není, to vím jistě.

notregistered

23.4.2017 21:05
notregistered

XXX.XXX.211.234

A k doktorovi nechoďte, jsou tam nemocní lidé smajlík

23.4.2017 21:05
tapina

XXX.XXX.211.186

notregistered napsal(a):
A k doktorovi nechoďte, jsou tam nemocní lidé smajlík

23.4.2017 21:09

tapina napsal(a):
Ale jo, ne, já už nic nepíšu, protože prostě člověk musí dodržovat nějaké hygienické zásady a i tak si nemůže být ničím jist.

Nova tady má nějaké předběžné výsledky, hlášení se uzavírá a vyhodnocuje až teď na konci května za rok 16, takže těžko můžou říct. Ano, je tam předběžně.

Já vím, je mi to jasné, nadsázka, jenomže, proč ta věta nemohla končit - "je to přenosný vzduchem" - bez toho Ukrajince by to asi nebylo tak úderný nebo co. Proč se tam musí dát nějaký takový příklad. Nebo, proč lidi řeknou blbá blondýna smajlík To je to samý, jo tak jo, vlastně, je to legrace.

Nemám smysl pro humor. Víte, ono je taky rozdíl, když seberete nějakého bezďáka na ulici (taky jsem párkrát dělala), a když se někomu hodinu hrabete v krvavém poli ostrýma nástrojema, do toho aerosol, který tam pak ještě nějakou dobu je ve vzduchu a padá na předměty a o tomhle mluvím.

To je jedno.

Taky nemám smysl pro humor, již dříve jsem si všimla, že Bodlinka nemá v lásce Ukrajince.

23.4.2017 21:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

notregistered napsal(a):
Nova je velice důvěryhodný zdroj smajlík
nejezdit busem, vlakem, nechodit do krámu (saháte na kliku, že ano), pečivo a ovozel v regále je také perfektní (dovezené banány a okurky se salmonellou nevadí ? ),...neotvírat okna, no skleněnou kouli to chce.
A tak si všecko umyju, ruce furt, správně uvařím, převařím, nebudu ani krmit krmné maso psům, a pak půjdu odpoledne do parku nadýchat se čerstvého zdravého vzduchu a kýchne na mě (kdo, mám ho legitimovat ? ) někdo nebo šlápnu na infikovanou jehlu.
A jako jestli to byl cizinec, kdo to tam odhodil, tak budu vytočená hned 2x.

A co když je to tu od 68. ? Nebo od 1914 ? Na koho bych to tak teď hodila..
Igelit na hranicích nebyl a není, to vím jistě.

Normálně si ruce myju, ale nedokážu nečíst, když přede mnou něco leží a mám blbý zlozvyk, když ráno vemu ze schránky letáky, vzít si je ke snídani a u ní je číst. Vemu buchtu, obrátím list, olíznu si prst, abych obrátila další, vemu buchtu... Muž ze mne totálně šílí, on by na to nešáhnul, skoro ani normálně, u jídla nesáhne absolutně na nic a když jde náhodou pustit kočku ven u snídaně, sáhne na naši! kliku od okna, tak si letí umýt ruce, aby mohl pokračovat s jídlem. Tak to já ne ...tak ano, jsem prase a dobře mi tak

23.4.2017 21:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Taky nemám smysl pro humor, již dříve jsem si všimla, že Bodlinka nemá v lásce Ukrajince.

Nemám ráda lidi bez smyslu pro humor, tak jsem taky rasistka?!? když třeba i některé národy jsou tím vyhlášené a teda rasistka se snažím nebýt, ale klidně budu po atentátu nadávat na ty v noční košili, na morgoše co v telce jen pindají, blbí jak tágo a dělat nepůjdou a klidně i na ožralé Ukrajince atd. Na druhou stranu nám na baráku dělal elektriku Ukrajinec, ze kterého vylezlo, že má vysokou školu elektrotechnickou a já jsem zažila supernepříjemný pocit, že ho zneužívám, protože mám peníze a on ne, jen se narodil v blbé zemi a musí dělat i pro něj podřadnou práci...

23.4.2017 21:32

lesnížínka napsal(a):
Nemám ráda lidi bez smyslu pro humor, tak jsem taky rasistka?!? když třeba i některé národy jsou tím vyhlášené a teda rasistka se snažím nebýt, ale klidně budu po atentátu nadávat na ty v noční košili, na morgoše co v telce jen pindají, blbí jak tágo a dělat nepůjdou a klidně i na ožralé Ukrajince atd. Na druhou stranu nám na baráku dělal elektriku Ukrajinec, ze kterého vylezlo, že má vysokou školu elektrotechnickou a já jsem zažila supernepříjemný pocit, že ho zneužívám, protože mám peníze a on ne, jen se narodil v blbé zemi a musí dělat i pro něj podřadnou práci...

Takže nejste až takový sluníčkář?

23.4.2017 21:35

lesnížínka napsal(a):

No vidíte, nám taky dělali na baráku Rumuni, a když slyším ve zprávách jak nějaký Rumun někoho zapíchl, tak je taky nezačnu nenávidět Ale u Bodlinky už jsem prostě tohle označení už slyšela a nikdy v pozitivním směru použité.

23.4.2017 21:38
tapina

XXX.XXX.211.186

No vidíte, nám taky dělali na baráku Rumuni, a když slyším ve zprávách jak nějaký Rumun někoho zapíchl, tak je taky nezačnu nenávidět Ale u Bodlinky už jsem prostě tohle označení už slyšela a nikdy v pozitivním směru použité.

Ne tak prostě to neberme osobně, někdo má malou fantazii, někdo malou slovní zásobu, někdo prostě nevymyslí nic lepšího. Někdo má rád stereotypy. Vlastně to s těma slepicema nakonec docela souvisí.

23.4.2017 21:41

tapina napsal(a):
Ne tak prostě to neberme osobně, někdo má malou fantazii, někdo malou slovní zásobu, někdo prostě nevymyslí nic lepšího. Někdo má rád stereotypy. Vlastně to s těma slepicema nakonec docela souvisí.

23.4.2017 21:46
tapina

XXX.XXX.211.186

Nova, Blesk, samý lepší, všichni to mají z toho jednoho rozhovoru, beztak. Nemusíme se o tom hádat, za pár měsíců budou data z ÚZISu. Ale tak jako jo, jenomže to jsou jen hlášené případy. I to tam řekli. By mě zajímalo, co si z těch zpráv vezmete, teda kromě toho, že hnusní cizinci?

23.4.2017 21:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.125

Nevezmu si nic.
Zlatí tito cizinci...

Neregistrovaný uživatel

23.4.2017 22:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Ale TBC se přece projevuje strašným chrchláním ne? Se říká, kašle jak tuberák... Si myslím že každý normální člověk kdyby začal bez nachlazení nebo jiných příčin chrchlat tak mu to snad bude divný a k tomu doktorovi zajde ne? Držte mi palce, zítra jdu na ORL kvůli kašli a dutinám, snad na mě nekýchla slipka z ukrajiny

notregistered

23.4.2017 22:32
notregistered

XXX.XXX.211.234

TBC na ORL a pak se to hodí na cizince. Běžte si vypláchnout ústa mýdlem, fakt už.

23.4.2017 22:35
tapina

XXX.XXX.140.8

Ale TBC se přece projevuje strašným chrchláním ne? Se říká, kašle jak tuberák... Si myslím že každý normální člověk kdyby začal bez nachlazení nebo jiných příčin chrchlat tak mu to snad bude divný a k tomu doktorovi zajde ne? Držte mi palce, zítra jdu na ORL kvůli kašli a dutinám, snad na mě nekýchla slipka z ukrajiny

Se říká. Jenomže žloutenka taky nejsou všichni žlutí. Teplota všichni teplí a tak vůbec.

Tady kašlala akorát ta s tou atypickou, měla to hlavně na dutinách a měla to z holubů. Chovných. Nebo papoušků, teď nevím, ale pryč šlo všechno.

Edit.
Nebojte, oni na to spíš nepřijdou než jo smajlík

Accuracy

24.4.2017 08:02
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Tak mě třeba fascinuje, že dovézt psa ze zahraničního útulku vás (tady na ifauně, nemluvím na někoho konkrétně) pobuřuje, protože se sem s ním dovezou i nemoci, ale na lidi se to nevztahuje.
Já s Ukrajinci pracovala, neměla jsem problém. Ale prostě to zdravotní riziko přesunu většího množství osob na velké vzdálenosti tu je, ne že ne. A je jedno, jestli ti lidi sem přijdou z Ukrajiny, Nepálu nebo třeba Španělska, pokaždé, když dojde k přesunu na velké vzdálenosti nebo z jiných klimatických podmínek, je riziko přenosu nemocí zvýšené.
Na druhou stranu, když budeme všechno brát tak negativně, nebudeme nikam cestovat, nebudeme chodit do velkých obchodů, kin ani na bazény. A kdo pracuje ve velké firmě s mnoha zaměstnanci, měl by zvážit výpověď, téměř určitě tam pracuje nějaký cizinec - co kdyby se od něj nakazil?
A třeba já si nedělám iluzi o hygieně ani tady mezi Čechy. Kolik lidí porušuje takové elementární pravidlo, že si neumývá ruce, když jde ze záchoda?

Jsem proti neuváženému dovozu zvířat ze zahraničí, zvlášť pokud jsou ve špatném zdravotním stavu. Nejsem proti legálnímu přesunu cizinců, je to jejich právo. Ale jsem si vědoma alespoň některých rizik, které to s sebou přináší. Říci, že ta rizika tu nejsou, je zavádějící a krátkozraké.

24.4.2017 09:15
tapina

XXX.XXX.140.8

Accuracy napsal(a):
Tak mě třeba fascinuje, že dovézt psa ze zahraničního útulku vás (tady na ifauně, nemluvím na někoho konkrétně) pobuřuje, protože se sem s ním dovezou i nemoci, ale na lidi se to nevztahuje.
Já s Ukrajinci pracovala, neměla jsem problém. Ale prostě to zdravotní riziko přesunu většího množství osob na velké vzdálenosti tu je, ne že ne. A je jedno, jestli ti lidi sem přijdou z Ukrajiny, Nepálu nebo třeba Španělska, pokaždé, když dojde k přesunu na velké vzdálenosti nebo z jiných klimatických podmínek, je riziko přenosu nemocí zvýšené.
Na druhou stranu, když budeme všechno brát tak negativně, nebudeme nikam cestovat, nebudeme chodit do velkých obchodů, kin ani na bazény. A kdo pracuje ve velké firmě s mnoha zaměstnanci, měl by zvážit výpověď, téměř určitě tam pracuje nějaký cizinec - co kdyby se od něj nakazil?
A třeba já si nedělám iluzi o hygieně ani tady mezi Čechy. Kolik lidí porušuje takové elementární pravidlo, že si neumývá ruce, když jde ze záchoda?

Jsem proti neuváženému dovozu zvířat ze zahraničí, zvlášť pokud jsou ve špatném zdravotním stavu. Nejsem proti legálnímu přesunu cizinců, je to jejich právo. Ale jsem si vědoma alespoň některých rizik, které to s sebou přináší. Říci, že ta rizika tu nejsou, je zavádějící a krátkozraké.

Nikdo neříká, že rizika nejsou. Naopak. Jenže ta rizika jsou úplně v něčem jiném, respektive, jsou tu jiné klíčové věci, které můžeme udělat. S tou migrací nic neuděláme. Nadávat snižuje imunitu, takže to je taky blbý smajlík
Jenomže kouzlo statistiky. Proč je mezi hlášenými případy z cizinců nejvíc Slováků - protože jich tu je nejvíc. Ale neřeknou Slováci nám vozí TBC. Protože možná Slováci koukají na české zprávy a čtou blesk? Protože to nejsou cizinci? Nevím.

Accuracy

24.4.2017 09:24
Accuracy

XXX.XXX.1.187

tapina napsal(a):
Nikdo neříká, že rizika nejsou. Naopak. Jenže ta rizika jsou úplně v něčem jiném, respektive, jsou tu jiné klíčové věci, které můžeme udělat. S tou migrací nic neuděláme. Nadávat snižuje imunitu, takže to je taky blbý smajlík
Jenomže kouzlo statistiky. Proč je mezi hlášenými případy z cizinců nejvíc Slováků - protože jich tu je nejvíc. Ale neřeknou Slováci nám vozí TBC. Protože možná Slováci koukají na české zprávy a čtou blesk? Protože to nejsou cizinci? Nevím.

Ok, to beru. :).

24.4.2017 10:39
čičin

XXX.XXX.115.114

Já bych jim to dala, teď mě asi spousta lidí ukamenuje, ale na barfování a sušení masa stejně většina výrobců jezdí do nuceného výseku a tam asi nebudou super zdravé zvířata a pokud se to suší tak se tam z bakterií nezabije vůbec nic, pokud jsou psi zvyklí na barfování tak bych se toho nebála, slepice ještě žijí a vy sami nevíte jaké slepičky máte naservírované na talířku smajlík

24.4.2017 14:58
plumosus

XXX.XXX.99.35

tapina napsal(a):

Nechci do tohohle moc zasahovat ani řešit., jen ti cizinci to sem fakt slušně zatahujou a nejen TBC. Pracuju ve firmě, něco málo přes rok, kde se nabírají cizinci (poláci, slováci, ukrajinci, bulhaři), za tu dobu to tu desinfikovali kvůli nákaze žloutenkou, bylo nás upozorněno, že někdo sem zavlekl i pohlavní nemoc a nejnovějí asi 2 měsíce starý případ byla ta tubera. Ač fakt nerozlišuji lidi podle národnosti, většina je v pohodě, vždy to byl případ bulharů. Je to nahouby, když někoho takhle naberou a neudělají se pořádně vstupní testy, na tyhle přenosný nemoci. Odnášíme to všichni, momentálně čekáme, co to bude příště.

24.4.2017 17:11
tapina

XXX.XXX.140.8

plumosus napsal(a):
Nechci do tohohle moc zasahovat ani řešit., jen ti cizinci to sem fakt slušně zatahujou a nejen TBC. Pracuju ve firmě, něco málo přes rok, kde se nabírají cizinci (poláci, slováci, ukrajinci, bulhaři), za tu dobu to tu desinfikovali kvůli nákaze žloutenkou, bylo nás upozorněno, že někdo sem zavlekl i pohlavní nemoc a nejnovějí asi 2 měsíce starý případ byla ta tubera. Ač fakt nerozlišuji lidi podle národnosti, většina je v pohodě, vždy to byl případ bulharů. Je to nahouby, když někoho takhle naberou a neudělají se pořádně vstupní testy, na tyhle přenosný nemoci. Odnášíme to všichni, momentálně čekáme, co to bude příště.

Ale tak je nepřijímejte nebo delejte pořádné vstupní prohlídky. Na to to je. Před vstupem do zaměstnání. Kdyby se na té ubytovně nebo kde tu levnou prac. sílu držíte 2* do týdne pořádně nebo aspoň normálně uklidilo, tak co. Co je desinfekce proti žloutence?
A pokud jste zaměstnanec a nelibí se Vám pracovní podmínky,...
No.
Ten problém je v tom, že selhala ta opatření. Prostě ta onemocnění existují, tak se podle toho chovám úměrně riziku, ktetému jsem vystaven.

24.4.2017 18:11
plumosus

XXX.XXX.99.35

tapina napsal(a):
Ale tak je nepřijímejte nebo delejte pořádné vstupní prohlídky. Na to to je. Před vstupem do zaměstnání. Kdyby se na té ubytovně nebo kde tu levnou prac. sílu držíte 2* do týdne pořádně nebo aspoň normálně uklidilo, tak co. Co je desinfekce proti žloutence?
No.
Ten problém je v tom, že selhala ta opatření. Prostě ta onemocnění existují, tak se podle toho chovám úměrně riziku, ktetému jsem vystaven.

Jsem zaměstnanec, takže asi tak. Podmínky mám v pohodě a nestěžuju si. Proti cizincům, pokud se sem necpou nelegálně a chovají se jako lidi, nic nemám. Každý chce žít lépe Myslím si ale, že není nic špatného na tom, když se mi nelíbí, že vedle mě může pracovat člověk s nakažlivou nemocí, kterou by měla vstupní prohlídka podchytit. Jak říkate selhala tady opatření a fláká se to. Prakticky by to riziko, že si něco takového donesu z práce by mělo být minimální. Bohužel není, a neodskáče to zaměstnavatel, ale my zaměstnanci. Dál odepisovat nebudu, nechce se mi nikomu cpát svůj názor

jolyha

24.4.2017 18:31
jolyha

XXX.XXX.229.101

tapina napsal(a):
No.

Jen tak trochu OT: A nemohla by se třeba ta pracovní síla na té ubytovně nechovat jak čuně a 2x týdne si uklidit sama? myslím, že lidem doma taky nikdo neuklízí, dělají to sami. Na kolejích jsme si taky uklízeli sami (ano, už je to dlouho, uznávám, jak to chodí teď nevím) - a to taky byla v podstatě ubytovna...Jo, je to trochu mimo, ale tímhle jste mě trochu nadzvedla, sorry.

24.4.2017 19:24
tapina

XXX.XXX.211.83

jolyha napsal(a):
Jen tak trochu OT: A nemohla by se třeba ta pracovní síla na té ubytovně nechovat jak čuně a 2x týdne si uklidit sama? myslím, že lidem doma taky nikdo neuklízí, dělají to sami. Na kolejích jsme si taky uklízeli sami (ano, už je to dlouho, uznávám, jak to chodí teď nevím) - a to taky byla v podstatě ubytovna...Jo, je to trochu mimo, ale tímhle jste mě trochu nadzvedla, sorry.

Ale tak jako jo, jenomže ta ubytovna/koleje má nějaký provozní řád, zvlášť pokud tam jsou společné sociální zařízení, tak je to dané, kdo se o to stará. Provozní řád je něco, na základě čeho to ubytovací zařízení vůbec může fungovat legálně. A jestli nefunguje - zas to je jinde, než v tom, že tu na světě žijí nějací mikrobi.

Na kolejích Vám taky 1x za 14 dnů dali v ceně ubytování nové ložní prádlo, lux a pračka byly k dispozici, kbelíky a mopy taky nebyly Vaše. Kdybyste se chovala jak čuně, tak Vás z těch kolejí vyhodí. Na kolejích jsem náhodou asi čtvrt roku byla taky.

To, že je to na těch ubytovnách nějak jinak pro mě znamená, že tam prostě nepolezu. Stejně tak jako nechodím do bazénu, protože se bojím plísní a bradavic, kde co jím si taky rozmyslím, a tak dál.

Když se budu bát, že něco chytnu z vlaku, doma si dám čisté oblečení, umyju si ruce, pokud se budu bát strašně moc, budu mít s sebou desinfekční gel a roušku třeba. Stojí to pár korun. V kabelce můžu mít rukavice a masku na umělé dýchání, kdyby bylo třeba někomu takto pomáhat, je to malé, skladné a stojí to taky pár korun. Občas si udělám nějaké testy na protilátky případně se nechám přeočkovat. Když mi to nebude stačit, můžu se jako Čech konejšit tím, že daleko pravděpodobnějc mě skolí infarkt třeba.

25.4.2017 12:25
hn..

XXX.XXX.245.237

tapina napsal(a):
Ale tak jako jo, jenomže ta ubytovna/koleje má nějaký provozní řád, zvlášť pokud tam jsou společné sociální zařízení, tak je to dané, kdo se o to stará. Provozní řád je něco, na základě čeho to ubytovací zařízení vůbec může fungovat legálně. A jestli nefunguje - zas to je jinde, než v tom, že tu na světě žijí nějací mikrobi.

Na kolejích Vám taky 1x za 14 dnů dali v ceně ubytování nové ložní prádlo, lux a pračka byly k dispozici, kbelíky a mopy taky nebyly Vaše. Kdybyste se chovala jak čuně, tak Vás z těch kolejí vyhodí. Na kolejích jsem náhodou asi čtvrt roku byla taky.

To, že je to na těch ubytovnách nějak jinak pro mě znamená, že tam prostě nepolezu. Stejně tak jako nechodím do bazénu, protože se bojím plísní a bradavic, kde co jím si taky rozmyslím, a tak dál.

Když se budu bát, že něco chytnu z vlaku, doma si dám čisté oblečení, umyju si ruce, pokud se budu bát strašně moc, budu mít s sebou desinfekční gel a roušku třeba. Stojí to pár korun. V kabelce můžu mít rukavice a masku na umělé dýchání, kdyby bylo třeba někomu takto pomáhat, je to malé, skladné a stojí to taky pár korun. Občas si udělám nějaké testy na protilátky případně se nechám přeočkovat. Když mi to nebude stačit, můžu se jako Čech konejšit tím, že daleko pravděpodobnějc mě skolí infarkt třeba.

Ahoj - zaujalo mě, že si děláš testy - předpokládám, že všechno vychází pozitivně, protože máš velký kontakt s infekcemi. Co s tím potom děláš? Přeléčuješ se opakovaně ATB? Nebo necháš tělo, ať si poradí? Pracuji nějak podobně jako ty a abych řekla pravdu, poslední rtg nebo Mx jsem měla někdy ve škole, chlamydie a černé kašle a podobné nepovažuju aspoň u sebe za nemoc :).

notregistered

25.4.2017 12:34
notregistered

XXX.XXX.211.234

Prevence prevence prevence
pravidelné prohlídky, očkování, zodpovědnost
u dr. stokrát víc
předpokládám, že dr. učiní jakési opatření, když o riziku ví
jenže když neví
dr. jsou chudáci !

25.4.2017 12:46
tapina

XXX.XXX.229.177

hn.. napsal(a):
Ahoj - zaujalo mě, že si děláš testy - předpokládám, že všechno vychází pozitivně, protože máš velký kontakt s infekcemi. Co s tím potom děláš? Přeléčuješ se opakovaně ATB? Nebo necháš tělo, ať si poradí? Pracuji nějak podobně jako ty a abych řekla pravdu, poslední rtg nebo Mx jsem měla někdy ve škole, chlamydie a černé kašle a podobné nepovažuju aspoň u sebe za nemoc :).

Ne nevychází zatím nic pozitivně, testy minimálně jednou do roka. Teď teda je toho hodně, práca, tak víckrát, co 3m. Používám ochranné pomůcky, máme nadstandardní hygienický režim, všechny péruju, aby to dodržovali. Povrchy se mejou 1* denně desinfekcí s reziduálním účinkem 72h, na důležitých mìstech máme speciální povrchy, desinfikujeme, sterilizujeme, všechno normálně. Máme filtry na výstupu vody, do vody se přidává přípravek nebo je sterilní. To jako teda ne kvůli personálu, to jen tak mě napadlo, když se tu o tom taky mluvilo.

Přeléčovat se atb opakovaně a to jako proč? Jsem očkovaná akorát na HVB, ani chřipku jsem neměla, nic, fakt dlouho.

Myslím si, že nepracujeme podobně, protože tohle by mě nikdy nenapadlo.

25.4.2017 12:48
hn..

XXX.XXX.245.237

tapina napsal(a):
Ne nevychází zatím nic pozitivně, testy minimálně jednou do roka. Teď teda je toho hodně, práca, tak víckrát, co 3m. Používám ochranné pomůcky, máme nadstandardní hygienický režim, všechny péruju, aby to dodržovali. Povrchy se mejou 1* denně desinfekcí s reziduálním účinkem 72h, na důležitých mìstech máme speciální povrchy, desinfikujeme, sterilizujeme, všechno normálně. Máme filtry na výstupu vody, do vody se přidává přípravek nebo je sterilní. To jako teda ne kvůli personálu, to jen tak mě napadlo, když se tu o tom taky mluvilo.

Přeléčovat se atb opakovaně a to jako proč? Jsem očkovaná akorát na HVB, ani chřipku jsem neměla, nic, fakt dlouho.

Myslím si, že nepracujeme podobně, protože tohle by mě nikdy nenapadlo.

Aha, tak to fakt nepracujeme podobně. Asi jsem si moc domýšlela :) Dík.

25.4.2017 15:18
tapina

XXX.XXX.229.177

hn.. napsal(a):
Aha, tak to fakt nepracujeme podobně. Asi jsem si moc domýšlela :) Dík.

A jak teda pracujete, když (pokud) jste ve vysokém riziku infekce?

25.4.2017 15:24
tapina

XXX.XXX.229.177

notregistered napsal(a):
Prevence prevence prevence
pravidelné prohlídky, očkování, zodpovědnost
u dr. stokrát víc
předpokládám, že dr. učiní jakési opatření, když o riziku ví
jenže když neví
dr. jsou chudáci !

No tak prostě každý je potencionálně infekční. O rizicích se ví, na Nově to říkali, ne?

I kdyby to neříkali na Nově, jsou nějaké zákony, nějaká školení atd. Prostředků je mraky, mraky alternativ, i různé eko varianty atd. atd. jen to nesmí selhat v lidech. A to je vše.

notregistered

25.4.2017 21:18
notregistered

XXX.XXX.211.82

Jede blondýna autem, poslouchá v rádiu ty blbé vtipy o blondýnách. Je celá rozčilená, jak jsou ti lidi pitomí, že si z nich dělají legraci.
Když v tom uvidí na poli v kukuřici blondýnku, která sedí ve člunu a pádluje.
"Ty slepice, kvůli takovým jako jsi ty, o nás vykládají takové vtipy! Kdybych uměla plavat, tak ti rozbiju hubu!".

25.4.2017 22:00
tapina

XXX.XXX.229.177

Když ležela vedle mě na lůžku, můj vnitřní hlas mi říkal, nezapomínej na Hippokratovu přísahu, můj druhý hlas mi říkal, jen klid, dýchej, nejsi první ani poslední doktor, co má občas něco se svou pacientkou... no tak, vklidu... ale Howarde, ty si přece veterinář.

Přidejte reakci

Přidat smajlík