Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2017 12:40
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Zdravím, mám otázku, jak dlouho může hárat fenka, vzhledem k tomu, že mám fenu poprvé, tak nevím zda je to normální a nebo už není. Vím, že fena při prvním hárání může hárat déle, ale fena je nateklá už 40.den. Krvácela cca 12-14dní, takže jsem si říkala, že by mohla přestat vonět psům po tom měsíci, ale už je to 40.den, psi na ni naskakují a ona je nateklá tak, že si ostatní myslí, že má kulky a je to pes .
Takže je to normální a nebo už není?

29.4.2017 19:22
Tedysek

XXX.XXX.55.82

Mě fena harala cca měsíc a voněla psům celý život. Moji psi se taky můžou ucuchat po jedné zdejší feně. Venčí stejnou trasu jako my, tak to bývá občas hezký trénink. :).

29.4.2017 20:07
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Tedysek napsal(a):
Mě fena harala cca měsíc a voněla psům celý život. Moji psi se taky můžou ucuchat po jedné zdejší feně. Venčí stejnou trasu jako my, tak to bývá občas hezký trénink. :).

My jsme dnes byli na společném venčení pejsanů a šlo vidět, jak jim všem voní a chtějí ji nakrývat, už je to celkem otrava, hlavně ta pipka nateklá, fakt jak kulky

29.4.2017 20:44
Tedysek

XXX.XXX.55.82

S tím nateklym nevím, cubina ji nikdy neměla moc viditelné nateklou.

29.4.2017 21:41
manžestrová panička

XXX.XXX.13.81

Naše fena hárala poprvé 6 neděl, a to včetně krvácení. Nateklou ji měla taky fest..

30.4.2017 08:54
Lorie161

XXX.XXX.66.112

manžestrová panička napsal(a):
Naše fena hárala poprvé 6 neděl, a to včetně krvácení. Nateklou ji měla taky fest..

Tak děkuji, aspoň vím, že to není neobvyklé, i když teda včera jsem si všimla trochy výtoku

12.5.2017 08:46
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Tak mi fenka o víkendu začala znovu hárat, takže 2krát za sebou, takže už to trvá od 22.března, kdy byla sice pauza mezi háráním, ale nesplaskla a nepřestala vonět psům, vet. říkal, že je to možné, ale že je taky pravděpodobnost, že bude hárat znovu třeba za měsíc, což už si nedovedu představit, už je to hodně nepříjemné, jak pro mě, tak určitě i pro fenku.
Setkali jste se někdo s tímhle? Jak to řešit?

12.5.2017 08:50
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Lorie161 napsal(a):
Tak mi fenka o víkendu začala znovu hárat, takže 2krát za sebou, takže už to trvá od 22.března, kdy byla sice pauza mezi háráním, ale nesplaskla a nepřestala vonět psům, vet. říkal, že je to možné, ale že je taky pravděpodobnost, že bude hárat znovu třeba za měsíc, což už si nedovedu představit, už je to hodně nepříjemné, jak pro mě, tak určitě i pro fenku.

Sice jsem se nesetkala, mě fena hárala na den přesně po 8 měsících, ale zatraceně voněla snad všem psům celý rok. Hodně majitelů psů z ní bylo nešťastných.

12.5.2017 09:06
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Tedysek napsal(a):
Sice jsem se nesetkala, mě fena hárala na den přesně po 8 měsících, ale zatraceně voněla snad všem psům celý rok. Hodně majitelů psů z ní bylo nešťastných.

No to se nedivím, pokud by mi měla hárat znovu po třetí, tak už mě snad hrábne

12.5.2017 09:09
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Mě lidi jeden čas i "nadávali", že fena vůbec vyjde z baráku, že to obtěžuje jejich psy. Tak jsem jim jen říkala, ať si svý psy prostě usměrní. Taky tu mám na vesnici čubinu co voní celý rok. A co mi zbývá? Usměrnit psy, aby nebyli vypatlaný při každý jeji loužičce. ;).

12.5.2017 09:15
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Lorie161 napsal(a):

A vet ju aj videl a prehliadol nemôže tam byť nejaký gyne problém? Mne to teda normálne nepríde že začala po tak krátkej dobe znova hárať. Nám sa to dakedy stalo u staršej fenky a mala cystu. Tam som ale vedela že predtým hárala pravideľne tak mi bolo jasné že niečo nebude v poriadku.

12.5.2017 09:15
Lorie161

XXX.XXX.66.112

katkaa1 napsal(a):
A vet ju aj videl a prehliadol nemôže tam byť nejaký gyne problém? Mne to teda normálne nepríde že začala po tak krátkej dobe znova hárať. Nám sa to dakedy stalo u staršej fenky a mala cystu. Tam som ale vedela že predtým hárala pravideľne tak mi bolo jasné že niečo nebude v poriadku.

Dělala ultrazvuk a vše v pořádku, je to první hárání, tedy už druhé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík