Hárání- prosím o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kačer15

18.5.2017 08:21
Kačer15

XXX.XXX.225.146

Zdravím všechny.

Chci se zeptat o názor či radu. Máme dva maďarské ohare, psa a skoro roční fenku, která teď měla své první harani, plodné dny ji skončily, ale fenka nám začala utíkat za jiným 11letym madarem a včera s nim byla pryč přes půl hodiny (hledala jsem ji snad všude). Je možné, ze ji ten Maďar mohl oplodnit? (Našeho psa už si nevšimne, ale tenhle na ni čekával.) Ja si myslím, ze je to možné, ale přítel je hrozny tvrdohlavec a mysli si, ze ne a nechce jet k veterinářovi! Prosím o vaše zkušenosti či názory! Děkuji.

18.5.2017 08:24
scylla

XXX.XXX.150.32

Možné to je a k vetovi bych zašla.

18.5.2017 08:46
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Kačer15 napsal(a):
Zdravím všechny.

Chci se zeptat o názor či radu. Máme dva maďarské ohare, psa a skoro roční fenku, která teď měla své první harani, plodné dny ji skončily, ale fenka nám začala utíkat za jiným 11letym madarem a včera s nim byla pryč přes půl hodiny (hledala jsem ji snad všude). Je možné, ze ji ten Maďar mohl oplodnit? (Našeho psa už si nevšimne, ale tenhle na ni čekával.) Ja si myslím, ze je to možné, ale přítel je hrozny tvrdohlavec a mysli si, ze ne a nechce jet k veterinářovi! Prosím o vaše zkušenosti či názory! Děkuji.

Podle čeho soudíte, že skončily plodné dny, dělali jste progesteron? Na Vašem místě bych zašel k veterináři. Buď hned, anebo spíš za těch cca 25 dnů rovnou na sono. Na skončené plodné dny bych určitě nespoléhal! Obzvlášť ne u prvního hárání.

18.5.2017 08:54
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Asi takhle, mě fena hárala teď hned podruhé po sobě, už je skoro dva měsíce nateklá a psi šílí, takže si vůbec netroufám říct, kdy má a nemá plodné dny, takže já bych za vet. rozhodně šla.

Kačer15

18.5.2017 08:58
Kačer15

XXX.XXX.46.25

To plodné dny trvají dva týdny?

Kačer15

18.5.2017 09:05
Kačer15

XXX.XXX.46.25

Právě ja si stojím zatím, že k vetovi s ni, ale přítel, ze to není potřeba s ze natekla už není, ale on vůbec harani nezažil a ja si o tom dost pročítala na internetu. Tvrdohlavec nechápe, co muže hrozit.

18.5.2017 09:19
Atheira

XXX.XXX.240.171

Kačer15 napsal(a):
Právě ja si stojím zatím, že k vetovi s ni, ale přítel, ze to není potřeba s ze natekla už není, ale on vůbec harani nezažil a ja si o tom dost pročítala na internetu. Tvrdohlavec nechápe, co muže hrozit.

Tak se prostě seberte a s fenou na tu veterinu zajděte, ne? K tomu nepotřebujete ničí povolení.

18.5.2017 09:23
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Kačer15 napsal(a):
To plodné dny trvají dva týdny?

Plodné dny btrvají cca čtyři dny. jenže Vy nemůžete vědět, které čtyři dny to byly! některá fena je ke krytí 9. - 13. den, jiná třeba 18. - 22. navíc u prvního hárání je mnohdy všechno úplně jinak. Nevím, jak moc jste zkušení, ale já bych určitě na „plodné dny má za sebou“ nespoléhal.

Kačer15

18.5.2017 09:36
Kačer15

XXX.XXX.46.25

Dasvo napsal(a):
Plodné dny btrvají cca čtyři dny. jenže Vy nemůžete vědět, které čtyři dny to byly! některá fena je ke krytí 9. - 13. den, jiná třeba 18. - 22. navíc u prvního hárání je mnohdy všechno úplně jinak. Nevím, jak moc jste zkušení, ale já bych určitě na „plodné dny má za sebou“ nespoléhal.

Chápu.

18.5.2017 09:44
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Kačer15 napsal(a):

Plodne dny jsou většinou v období kdy už fenka není nateklá a frndu ma jakoby splasklou.. u některé fenky jak už tu bylo napsané mužou být už 9 den u druhé klidně až 18 nebo pozdější den a první hárání s tím nemá nic společného.
Mám vyzkoušeno že pruběh říje je u feny většinou stejný a rozdíl v prvním hárání je pouze ten že to majitel nečeká a tak nějak mu ujdou první příznaky či dny

Přidejte reakci

Přidat smajlík