Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kej

2.6.2017 23:06
kej

XXX.XXX.121.200

Dobry den, zadam o radu! Mam 8 letou fenku jezevcika, ma nadory na mlecnych zlazach, ale nezhorsuji se a ani ji neboli.. pred 3 tydny jsme byli behat a vyhrezla si plotenku, to by jeste tolik nevadilo na to staci striktni klidovy rezim.. ale nekvetsi problem je ze prestala curat a kakat.. pije i ji.. ale nevylucuje.. opravdu nevim co delat protoze pry ldyz pes necura 1 den tak umre ona necurala uz 2... a furt nic.. pry to jde nejak manualne ale je riziko prasknuti mocoveho mechyre (vet rikala ze si to netroufne protoze je tlustci a nejde to nahmatat)... co mam delat?! :( prosim poradte! Bojim se ze se ji neco stane:(.

2.6.2017 23:15
konkon

XXX.XXX.150.103

No ja bych nepsala na net a jela k vetovi, kdyz se bojim, tak nic neresim a jedu...

2.6.2017 23:24
Iliena

XXX.XXX.29.4

Určitě k vetovi! A na vyhřezlou plotýnku klidový režim? Víte jak to musí bolet? Když se to stalo našemu jezevčíkovi bez léků na bolest se ani nevykadil.

kej

2.6.2017 23:25
kej

XXX.XXX.121.200

Ja jsem tam kazdy den! Jenze kdyz to nejde manualne.. tak se ptam o radu, ne o to co mam delat, opravdu nejsem tak blba abych nesla k veterinarovi.. jestli treba nekdo nema stejnou zkusenost.. co se s tim da delat.. protoze na veterine ocividne nic..

kej

2.6.2017 23:25
kej

XXX.XXX.121.200

Ano leky na bolest samozrejme ma.. a taky ji pichame pravidelne Becko.. resim ted to curani!

2.6.2017 23:28
Iliena

XXX.XXX.29.4

Tak zkuste jiného veta, těžko vám tu někdo na dálku dá zázračnou radu.

2.6.2017 23:30
Iliena

XXX.XXX.29.4

To jí ani nezkusili vycévkovat?

kej

2.6.2017 23:33
kej

XXX.XXX.121.200

Fena pry nejde vycevkovat ze se to nedela a casto se tam jeste dostane zanet nebo tak mi to bylo receno. Ja se jen zeptala pokud nevite radu nebo nemate s timto zkusenost.. tak prosim neodpovidejte. Dekuju.

2.6.2017 23:39
Iliena

XXX.XXX.29.4

Fena nejde vycévkovat? Teta měla štěně dobrmana - fenku a byla nějak nemocná a denně ji cévkovali, tak teda nevím... Raději bych riskla případný zánět, než to že fena 2 dny nemočila. Radu mám, zkuste jiného veterináře.

kej

3.6.2017 00:00
kej

XXX.XXX.121.200

Dobre dekuji vam! Zkusim:).

3.6.2017 04:59
scylla

XXX.XXX.150.32

kej napsal(a):
Dobry den, zadam o radu! Mam 8 letou fenku jezevcika, ma nadory na mlecnych zlazach, ale nezhorsuji se a ani ji neboli.. pred 3 tydny jsme byli behat a vyhrezla si plotenku, to by jeste tolik nevadilo na to staci striktni klidovy rezim.. ale nekvetsi problem je ze prestala curat a kakat.. pije i ji.. ale nevylucuje.. opravdu nevim co delat protoze pry ldyz pes necura 1 den tak umre ona necurala uz 2... a furt nic.. pry to jde nejak manualne ale je riziko prasknuti mocoveho mechyre (vet rikala ze si to netroufne protoze je tlustci a nejde to nahmatat)... co mam delat?! :( prosim poradte! Bojim se ze se ji neco stane:(.

Jeďte ihned na dobrou veterinu s pořádnou výbavou.

Plotýnka

3.6.2017 09:45
Plotýnka

XXX.XXX.193.77

Bude to možná souviset s tou "plotýnkou". Prostě má něco s nervy které ovlivňují její močení. Mne když chytnou plotýnky (ale i jiná část zad) zase mám často určitý problém se střevy a vyprazdňováním.

P.S.
Jak na komkoli jiném než na sobě poznat, že se ten problém s páteří a zády má označit "plotýnky" netuším. Není to ale důležité.
Plotýnky mohou mít, a podle mne často mají, souvislost i se sedacími nervy. Ty samotné se dají masáží uvolnit relativně snadno, ale jak začnou plotýnky tak já osobně lepím prohřívací náplast a tak tři dny trpím fest a pak zlehka začínám opět fungovat. Určitě existují i prohřívací gely, ale pokud je pes magor a lízal by si to... Veterinář by měl mít nějakou injekci na uvolnění zablokované páteře.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.6.2017 10:01

Psina mi po anestezii a ošetření nohy nečurala 24 hodin a to jsem jí nosila á 2 hodiny ven. Taky jsem z toho byla nesvá.
Po operaci a před probouzením z anestezie se mi fena 2x počurala, po probuzení strašně kňourala-já myslela, že jí to bolí a ono se jí chtělo strašně čurat...po vymočení byl klid.

Myslím, že měchýř by nepraskl, ale svěrače by spíš povolily a mimoděk by se počurala, projděte pelechy, zda je nemá mokré...

kej

3.6.2017 12:15
kej

XXX.XXX.214.93

Tak jsem opet byla na veterine.. zkuseli jsme ji vycevkovat ale neslo to protoze ma moc malou tu dirku. Dale jsme zkouseli trochu tlacit na mocovy mechyr, ale dost se branila svou vuli - vet rekla ze je divne ze se muze branit vuli a nemuze se vycurat, ze kdyz to muze ovlivnovat tak by mela i curat.. mocovy mechyr ma plnejsi ale ne nejak extra.. ledviny na sonu a take slezinu i jatra ma v poradku.. dokonce pry i dobre reaguje s ocasem takze zadne ochrnuti neni.. nikdo nechape proc nevylucuje.. myslite ze nejake bylinky treba? Vet jeste dala leky na bolest ze se ji treba ulevi a vycura se.. ale jestli ne tak pry umre:( ze treba ceka az se ji mocovy mechyr naplni vic aby nemusela na ty nohy.. no snad to pomuze uz jsme v koncich.. ani v noci nespim moc se o ni bojim..:(.

3.6.2017 13:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

To si děláte p-l, že jo ?
U nás vycévkují i kocoura...
Vy jste dospělá ?
Doufám, že ne.
Běhat s osmiletým jezevčíkem...

3.6.2017 13:02

kej napsal(a):
Tak jsem opet byla na veterine.. zkuseli jsme ji vycevkovat ale neslo to protoze ma moc malou tu dirku. Dale jsme zkouseli trochu tlacit na mocovy mechyr, ale dost se branila svou vuli - vet rekla ze je divne ze se muze branit vuli a nemuze se vycurat, ze kdyz to muze ovlivnovat tak by mela i curat.. mocovy mechyr ma plnejsi ale ne nejak extra.. ledviny na sonu a take slezinu i jatra ma v poradku.. dokonce pry i dobre reaguje s ocasem takze zadne ochrnuti neni.. nikdo nechape proc nevylucuje.. myslite ze nejake bylinky treba? Vet jeste dala leky na bolest ze se ji treba ulevi a vycura se.. ale jestli ne tak pry umre:( ze treba ceka az se ji mocovy mechyr naplni vic aby nemusela na ty nohy.. no snad to pomuze uz jsme v koncich.. ani v noci nespim moc se o ni bojim..:(.

To jste byla na té stejné veterině u stejné veterinářky? Já bych jela jinam, klidně dál od domova, radši na větší kliniku,... Nevím, odkud jste - třeba v Brně je VFU, Jaggy a bezpočet veterinářů...

4.6.2017 11:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

A to všechno, co tady popisujete, veterinářka vyhodnocuje pouhým okem a psu, který se nemůže dva dny vymočit, tlačí na močový měchýř? Není trochu debilní?!? Může mít v močových cestách bloklý kámen, může tam mít prorostlý nádor. Snad probůh udělá alespoň rentgen či sono, či čím to uvidí...

4.6.2017 22:23
Iliena

XXX.XXX.96.23

Zadavatelko, jak to s fenkou dopadlo?

5.6.2017 11:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Snad raděj nevědět...

5.6.2017 11:47

Vzhledem k tomu, že 2.6. zadavatelka psala, že fenka nemočila už dva dny... a protože není schopná zajistit své fence odbornou veterinární péči, bojím se nejhoršího...

5.6.2017 12:42
inusanka

XXX.XXX.98.58

Pokud si z ctěného publika zadavatelka nedělá legraci...

5.6.2017 17:27
Iliena

XXX.XXX.49.4

inusanka napsal(a):
Pokud si z ctěného publika zadavatelka nedělá legraci...

Kéž by...

aktevi

5.6.2017 19:01
aktevi

XXX.XXX.243.228

Zadavatelka by si mala najprv uvedomit, ze behat s 8 rocnym jazvecikom, ktory ma nadory na mliecnej zlaze je nezodpovedne !

Zial sa to vypomstilo. Okamzite ako videla ze prva veterinarka si nevedela rady a kazala cakat mala ist k inemu doktorovi. To uz co je za doktorku ze nevie pomoct ale ak sa nevycra umrie ?!

Chudak pes, dufam ze zije. A ak ano nema bolesti. Plotenky su svina.

kej

6.6.2017 16:46
kej

XXX.XXX.121.200

Proboha vase komentare typu ze jsem upne blba vcetne veterinarky si nechte dekuji.. ja sama veterinu chci studovat.. takze vase reci typu, neni schopna ji zajistit poradnou veterinarni peci, fakt nejsou na miste volam asi s 20 veterinarema konzultuji, protoze ten pes pro me moc znamena.. zaroven jsem student a nemuzu si dovolit zaplatit 20 000 za operace, proto se snazim to delat levneji protoze platim vsechno sama.. auz tak vetsinu penez co jsem mela vydelanych jsem dala do ni.. a kdyz jsem tyto komentare videla nemela jsem chut sem ani psat jak to dopadlo.. Vsem rozumným dekuji za komentare na miste... a ano samozrejme jsme delali sono nejsou tam mocove kameny.. nebehala jsem s ni maraton, obcas behame jako asi 200 metru zadne drasticke behani, jen po tomto jsem s ni sla jeste na prochazku trochu delsi a asi ji to nesedlo neni to moje chyba i lidem se to stane pri cemkoliv a stejne by to driv nebo pozdeji prislo.. kazdopadne pred dvema dny jsem dosla domu a bylo hodne nacurane i nakadene.. asi seji to z niceho nic spustilo (masirovali jsme bricho) a snad to pomohlo.. ulevilo se ji diky praskum na bolest (od vet).. ale uz je to opet 2. den co necurala.. zadny veterinar nechape co to je.. ze 3 dny nic a pak najednou vsechno.. ale hlavne ze to funguje aspon nejak.. ! Děkuji za podporu a rady! :) napisu dalsi prubeh..

6.6.2017 18:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak hlavně, že je v pořádku...v rámci možností. Takže nic se nenašlo a vypadá to na tu páteř? To bych zkusila najít v okolí, kdo dělá dornovku...
A nepiště prosím, že jste studentka a nemáte na operaci peníze. To je totiž přesně to, proč tady horem dolem píšem, ať si každý psa setsakra rozmyslí, protože psi nejsou jen zdraví, spíš bych řekla: už skoro vůbec nejsou zdraví psi...

6.6.2017 19:03
stripped

XXX.XXX.45.3

Já teprve pořízení štěnda plánuju, ale můj názor je, že by si měl budoucí majitel odkládat měsíčně nějaké finance stranou, byť by se mělo jednat o malou částku, právě pro tyhle neočekávané případy. Nikdy nevíte, co se vašemu psovi může do budoucna stát.

kej

6.6.2017 20:59
kej

XXX.XXX.121.200

Pejska jsm dostala va 12 letech.. takze jsem asi tezko mohla nasetrit 50 000... snazim se co nejvic to jde.. a co nejvic si muzu dovolit, ale to je tezke vysvetlovat lidem co me neznaji a nevi o tomhle nic jineho nez svoje domnenky.. naposled pisu ze se ptala o radu ohledne problemu.. ne rady do zivota.. dekuji za pochopeni.. (aspon vim ze ptat se vetsiny lidi o radu je naprosto zbytecne, protoze malo kdo odpovida k veci... slo ji pomoct i bez nasetrenych 50 000... a redeji to prvnim zkusim takhle nez narvat penize tam, kde to ani neni treba.. proto jsem volala tolika veterinarum natacela jeji chuzi.. atd.. a nemusela delat rtg s kontrastni latkou za 5000.. proste kdyz nemam tolik penez radeji vic zjistuju a premyslim:)... ).. jinak dnes opet vylucovala, takze predpokladam, ze uz to bude jen lepsi.

8.6.2017 07:49
inusanka

XXX.XXX.98.58

Milá slečno kej, pokud si přečtete Vaše poslední dva příspěvky a první žádost o radu, tak sama jistě uznáte, že ten první příspěvek vypadal jako od dítěte či člověka, který opravdu nemá ani páru a ne jako od potencionálního dvacetiletého studenta veteriny. Proto Vám všichni odpovídali jak odpovídali. Tak se nečilte a vyzobejte to, co jste předpokládala že dostanete - rady. A první rada je: pokud mám nějaké zvíře, v první řadě si najdu veterináře, který je dobrý a kterému důvěřuji. I když bych za ním musela dojíždět, dejme tomu do 50 km.

kej

8.6.2017 09:46
kej

XXX.XXX.121.200

Samozřejmě, protože u první žádosti o pomoc šlo o hodiny.. proto jsem chtěla poradit například bylinky nebo něco alternativního, protože jsme s vet dělali všechno (co se týče čurání, jistě, že jsem páteř ještě neřešila, protože to čuraní bylo akutnější). Tahle vet je moje známá a velmi snaživá s dlouholetou praxí.. myslím, že jí důvěřovat můžu a zcela jistě chapu, že vycévkovat fenu je velmi složité, kór u malých plemen, sama jsem tomu přihlížela.. Každopádně kdyby někdo měl podobný problém doporučuji masírovat břicho, zvedat zadní nohy na šátku aby pes chodil jen po předních (aby se mu pohly střeva), také nám pomohl teplý odvar z Vrbovky (pokud to pes nebude chtít pít jako ten náš:D tak obklady na břicho) a analgetika jsou základ taky B12 injekčně. :).

8.6.2017 10:36
inusanka

XXX.XXX.98.58

Potom teda nechápu, proč jste se vůbec ptala a proč takovým až infantilním způsobem. Veterinářka viděla vše a pokud jí důvěřujete, není co řešit. Budete důvěřovat radě na netu více než své známé, velmi snaživé a s dlouhou praxí veterinářce?

Plotýnka

8.6.2017 10:44
Plotýnka

XXX.XXX.16.4

To s tím pohybem střev je správná poznámka. Nenapsal jsem to protože jsem měl za to, že každý si připomene jak to probíhá u něj samého.

Ale...

Mne samotného často vůbec plotýnky chytnou až po přežrání se při velké zátěži (takové to klasické chlapské najezení jen jednou denně, většinou v době když už nepočítám se zvýšenou fyzickou zátěží a dopřeji si, a pak rychle a nejlépe za deště či kvůli podobné příhodě něco neplánovaně musím a přetížím záda).

V každém případě platí, že při bolavých zádech jez do polosyta. Ale ta poznámka je v zásadě zbytečná, neb alespoň člověk tak činí intuitivně, pokud záměrně nehladoví zcela.

Nacpané střevo, na které navíc může tlačit nacpaný žaludek, tlačí na páteř. Ta blokuje uvolnění střev... Takže jakékoli uvolnění ve střevě, snižuje zpětně i tlak na páteř a problém se lepší. Myslím, že i proto trvají nejhorší problémy vždy kolem třech dnů, než se znovu pohnou střeva a dojde k určité regeneraci stažených svalů na přetížených zádech. Projímadlo mne vyzkoušet ještě nenapadlo (tělo se tak vypořádá se zácpou samo, pokud potřebuje), plotýnky mne zase tak často nechytají.

Plotýnka

8.6.2017 10:55
Plotýnka

XXX.XXX.170.13

Ale tlačení na močák bych příště vynechal! Zkuste sebe se střevy nacpanými k prasknutí, močákem také a se zablokovanou páteří nechat vystavit experimenti cizího člověka (desetkrát tak velkého jako vy) aby vám zmáčkl jak ho kde napadne. Může to pomoci ale možná vás to i zmrzačit (a to nepřeháním). Když už tak stočení do klubíčka, pokud pes sám napomáhá, tím se uvolní přetížené zádové svaly (pokud je součástí důvodu podobný problém jako uvádím).

kej

8.6.2017 11:01
kej

XXX.XXX.121.200

Ano to mate pravdu, to me nenapadlo s tim tlacenim:).. dekuji!:) i za sdilenou zkusenost s plotenkami! :).

Plotýnka

8.6.2017 11:35
Plotýnka

XXX.XXX.8.132

Pozor! Já to, o tom nacpaném střevě tlačícím na páteř, psal z pohledu člověka. Psovi to vše "visí" odlišně a netuším co se mu děje nebo ne. Já prostě jinou než vlastní zkušenost nemám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík