Anální žlázky a přípravek Glandex

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.6.2017 08:26
manbea

XXX.XXX.70.116

Zdravím, nemá někdo prosím zkušenost s účinností tohoto přípravku? Jeden z našich psů na anální žlázky občas trpí, tak mě napadlo to vyzkoušet.

http://glandex.cz/.

8.6.2017 09:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.68

Poraďte mi prosím někdo, jak je vymáčknout.
(video - nebo schematické znázornění ?)
Bojím se, abych ho nějak nepohmoždila.
Děkuji.

8.6.2017 09:43
tapina

XXX.XXX.165.16

rapotacka11 napsal(a):
Poraďte mi prosím někdo, jak je vymáčknout.
(video - nebo schematické znázornění ?)
Bojím se, abych ho nějak nepohmoždila.
Děkuji.

Nechejte si to ukázat u veterináře nebo chovatele nebo dobré střihačky přímo na Vašem psovi. Ukáže Vám, co a kde máte cítit, uvidíte, jak moc, jak pes reaguje, dá Vám k tomu komentář.
Pro samouky gůgl, YouTube perianální glands anal glands. Je tam toho tři Prahy.
Ne?

8.6.2017 13:23
maja63

XXX.XXX.117.76

Dobrý den, Glandex fakt můžu doporučit, už po 3 týdnech vidím, že je to lepší. Maja přestala sáňkovat a fakt jsme měli dost s tím problémy. Sekret jí vyloženě zatvrdával a teď musím říct, že zatím dobré...A hlavně je to na ní vidět, že je prostě úplně jiná smajlík...

8.6.2017 19:05
manbea

XXX.XXX.139.247

maja63 napsal(a):
Dobrý den, Glandex fakt můžu doporučit, už po 3 týdnech vidím, že je to lepší. Maja přestala sáňkovat a fakt jsme měli dost s tím problémy. Sekret jí vyloženě zatvrdával a teď musím říct, že zatím dobré...A hlavně je to na ní vidět, že je prostě úplně jiná smajlík...

Moc děkuji za reakci, tak my ho asi také zkusíme

8.6.2017 22:01
maja63

XXX.XXX.117.76

manbea napsal(a):
Moc děkuji za reakci, tak my ho asi také zkusíme

Nemáte zač, uvidíte, že se to bude postupně fakt lepšit smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2017 22:50

Jaké je prosím dávkování? Nikde jsem na stránkách nenašla. Cena je teda docela vysoká...

8.6.2017 23:50
tapina

XXX.XXX.211.24

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jaké je prosím dávkování? Nikde jsem na stránkách nenašla. Cena je teda docela vysoká...

Je to tam někde dole, skoro 2000 za 120ks, dávkování pro psy velikosti jako moji nebo Vaši - 3ks denně. Efekt za 3-5 týdnů.

Neregistrovaný uživatel

9.6.2017 07:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Přiznám se, že jsem na žlázky totální lempl, několikrát jsem si to nechala ukázat na veterině a nikdy mi to vymáčknout nešlo, našla jsem ale způsob jak si to pes může vymáčknout sám a to tak, že jim dám masité kosti, stolici pak mají velmi tvrdou a tou tvrdou stolicí a tlačením se ty žlázky zatím vždy vymáčkly

9.6.2017 08:47
maja63

XXX.XXX.117.76

tapina napsal(a):
Je to tam někde dole, skoro 2000 za 120ks, dávkování pro psy velikosti jako moji nebo Vaši - 3ks denně. Efekt za 3-5 týdnů.

Dávkování je na webu určitě, musíte srolovat trochu víc dolů...záleží váze psa...cena fakt není malá, taky jsem se zprvu zarazila, ale na druhou stranu, už jsme neměli co ztratit, řekla jsem si, že to zkusím a uvidím...a když pak vidím, že to funguje, tak to člověk vnímá úplně jinak smajlík...hlavně kolikrát člověk utrácí za pitomosti neskutečné peníze a na tom, co má opravdu smysl, by šetřil ;-)...

9.6.2017 08:54
maja63

XXX.XXX.117.76

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Přiznám se, že jsem na žlázky totální lempl, několikrát jsem si to nechala ukázat na veterině a nikdy mi to vymáčknout nešlo, našla jsem ale způsob jak si to pes může vymáčknout sám a to tak, že jim dám masité kosti, stolici pak mají velmi tvrdou a tou tvrdou stolicí a tlačením se ty žlázky zatím vždy vymáčkly

Ono asi jak na jakého psa toto zabírá, my už jsme před tím zkoušeli snad úplně vše, včetně kostí a přechodu na barf, vůbec to nezabralo, naopak měla zácpu a ta to ještě zhoršovala...ten Glandex funguje úplně jinak, co mi vysvětlovali v dotazech, než jsem to kupovala, tak jsem taky chtěla vědět, jak to funguje, že to prý funguje přímo i na žlázky, ne jen na stolici...a je to fakt. Stolici má teď Maja úplně akorát, ani tvrdou ani měkkou a sekret prostě, vypadá to, vůbec nehoustne, v tuhle dobu už jsme dřív dávno měli ucpáno a muselo to ven.

9.6.2017 12:56
manbea

XXX.XXX.139.247

My právě máme také psy převážně na barfu (ale i granule mají příležitostně) a jeden z pejsků na ucpávání an. žlázek trpí. Krmeni jsou všichni stejně, ti ostatní problémy nemají jen pouze tento. Tak u něj glandex určitě vyzkouším. Má 6 kg, takže cena nás nezruinuje, ale nenašla jsem jak dlouho podávat.
Maja 63 jak to máte prosím vy s podáváním.? Myslím ve smyslu dlouhodobé terapie. Stále a už napořád každý den, nebo stačí po nějaké době pauza a pak zase terapie, nebo pořád, ale třeba obden? Naše vet zkušenosti nemá, tak mi bohužel neporadí. Děkuji

9.6.2017 14:22
maja63

XXX.XXX.117.76

manbea napsal(a):
My právě máme také psy převážně na barfu (ale i granule mají příležitostně) a jeden z pejsků na ucpávání an. žlázek trpí. Krmeni jsou všichni stejně, ti ostatní problémy nemají jen pouze tento. Tak u něj glandex určitě vyzkouším. Má 6 kg, takže cena nás nezruinuje, ale nenašla jsem jak dlouho podávat.
Maja 63 jak to máte prosím vy s podáváním.? Myslím ve smyslu dlouhodobé terapie. Stále a už napořád každý den, nebo stačí po nějaké době pauza a pak zase terapie, nebo pořád, ale třeba obden? Naše vet zkušenosti nemá, tak mi bohužel neporadí. Děkuji

Taky jsem se na toto ptala, prý je to individuální a musí se to vyzkoušet. Prý se musí dávkovat minimálně měsíc, ale pokud jsou problémy hodně, tak aspoň 2 - 3 měsíce a pak podle toho, jak to vypadá, tak postupně třeba zkusit snižovat, nebo vynechávat, že některým pejskům to prý pomůže úplně, jiní musí pokračovat, ale třeba ve snížené dávce, jiní úplně pokračovat, podle toho, jak moc se to bude zhoršovat po vysazení. No tak uvidíme, já určitě ty 2 - 3 měsíce chci vydržet a pak to třeba začnu stahovat na polovinu a uvidím.

12.6.2017 14:52

tapina napsal(a):

Díky moc. No mě to zajímalo abych věděla případně do budoucna, teď jezdíme vymačkávat žlázky na veterinu většinou 2x, někdy 3x do roka. Přijde mně to hodně vysoká cena.

16.6.2021 17:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

Oživuju pravěký vlákno, ale právě jsem vyplázla třináct stovek za Glandex. Po poradě s vetkou jsem si řekla, že to vyzkouším. Už je to fakt utrpení a jasně, je možnost co měsíc/dva jezdit na mačkání (mně to za boha nejde a nehodlám chudině Laře svými pokusy takhle hrozně týrat pr....), ale ráda bych tomu mačkání buď předešla úplně nebo to nějak oddálila. Teď bylo asi třičtvrtě roku klid a najednou zas. Už mi zas utíkala před miskou s jídlem v podstatě denně - asi jako když nic nesním, nepůjde to ani ven a pro jistotu si ještě rozkoušu pr del do červena... win win...
Má ten sekret prý děsně hustý. V poslední době se nezměnilo nic, ale prostě se to zas vrátilo a když si vzpomenu, jak to dřív bylo fakt co týden, tak se děsím už dopředu, co zas přijde.

Není tu mezi vámi někdo, kdo to náhodou vyzkoušel a třeba by mi tak předem řekl, jestli jsem vyhodila peníze do kanálu nebo to má nějakou naději?
Uvádí v popisu, že zlepšení tak po dvou měsících užívání.

Reference potkávám v podstatě všude pozitivní, ale zkušenost někoho, koho znám tak nějak víc - třeba i jen jako písmenka na diskuzi - je pro mě vždycky o něco hodnotnější.

28.7.2021 18:28

Atheira napsal(a):
Oživuju pravěký vlákno, ale právě jsem vyplázla třináct stovek za Glandex. Po poradě s vetkou jsem si řekla, že to vyzkouším. Už je to fakt utrpení a jasně, je možnost co měsíc/dva jezdit na mačkání (mně to za boha nejde a nehodlám chudině Laře svými pokusy takhle hrozně týrat pr....), ale ráda bych tomu mačkání buď předešla úplně nebo to nějak oddálila. Teď bylo asi třičtvrtě roku klid a najednou zas. Už mi zas utíkala před miskou s jídlem v podstatě denně - asi jako když nic nesním, nepůjde to ani ven a pro jistotu si ještě rozkoušu pr del do červena... win win...
Má ten sekret prý děsně hustý. V poslední době se nezměnilo nic, ale prostě se to zas vrátilo a když si vzpomenu, jak to dřív bylo fakt co týden, tak se děsím už dopředu, co zas přijde.

Není tu mezi vámi někdo, kdo to náhodou vyzkoušel a třeba by mi tak předem řekl, jestli jsem vyhodila peníze do kanálu nebo to má nějakou naději?
Uvádí v popisu, že zlepšení tak po dvou měsících užívání.

Reference potkávám v podstatě všude pozitivní, ale zkušenost někoho, koho znám tak nějak víc - třeba i jen jako písmenka na diskuzi - je pro mě vždycky o něco hodnotnější.

Atheiro, jak Vám prosím funguje ten přípravek Glandex?? Chtěla jsem koupit a veterinářka mi říkala, že to prý nefunguje....jak je to v praxi u Vás? Co Lary hvězdička na Glandex? 🙂
Zajímá mě to moc, protože s mým útuláčkem chodíme na žlázky každých 6-7 týdnů, jak kdy. No a Oliver u toho ječí a v čekárně mají pak lidi chudáci oči jako baterky....a já jsem zpocená až....tam🙄

28.7.2021 18:57
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Na jakém principu to má fungovat?

29.7.2021 10:31
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

rapotacka11 napsal(a):
Na jakém principu to má fungovat?

Koukaje na složení...netuším. Asi, že to udělá objemnou stolici, ktterá stejně jako ta tvrdá, má žlázky přirozeně vyprazdňovat? Žádný z našich psů nikdy problém se žlázkama neměl, ani nikoho z rodiny, dokonce ani bratránkův buldoček ale...všichni žerou kosti. Já bych teda místo tohoto, dávala psu radši drcené skořápky. Já je psu melu na kafemlejnku.

29.7.2021 10:49
Atheira

XXX.XXX.209.8

Heleďte, nemám teď čas psát, ale koukla jsem sem a musím odpovědět než se tu zas rozjede dlouhá řada domněnek na základě - četla jsem, viděla obrázek a myslím si - po tom měsíci používání, ono to asi fakt funguje. Fena si mi dřív pořád (i mezi vymačkáním) kousala zadek a teď si na zadek už ani nevzpomene. Jo žínko, moje fena taky žere kosti. Takhle to nefunguje. Ale když jste takový problém nikdy nezažila, tak prostě nevíte, o čem mluvíte. Kdyby to bylo tak jednoduchý, nejsou lidi tak zoufalí, aby kupovali bonbony za dva litry.

Taky umím kouknout na složení, být vůči tomu skeptická a říct, na jakém principu to má fungovat? No, ale tak očividně funguje.

Zkusím ještě další balení a pořádně zhodnotím až v dlouhodobějším horizontu, ale vypadá to, že to prostě účinek má.

29.7.2021 22:46

Atheira napsal(a):
Heleďte, nemám teď čas psát, ale koukla jsem sem a musím odpovědět než se tu zas rozjede dlouhá řada domněnek na základě - četla jsem, viděla obrázek a myslím si - po tom měsíci používání, ono to asi fakt funguje. Fena si mi dřív pořád (i mezi vymačkáním) kousala zadek a teď si na zadek už ani nevzpomene. Jo žínko, moje fena taky žere kosti. Takhle to nefunguje. Ale když jste takový problém nikdy nezažila, tak prostě nevíte, o čem mluvíte. Kdyby to bylo tak jednoduchý, nejsou lidi tak zoufalí, aby kupovali bonbony za dva litry.

Taky umím kouknout na složení, být vůči tomu skeptická a říct, na jakém principu to má fungovat? No, ale tak očividně funguje.

Zkusím ještě další balení a pořádně zhodnotím až v dlouhodobějším horizontu, ale vypadá to, že to prostě účinek má.

Děkuji za Váš čas a taky to teda vyzkouším. Ona ta představa, že chodím se psem celý jeho život kvůli žlázkám co 6-7 týdnů na veterinu, je strašná...by měl snad hvězdičku úplně na hadry z toho věčnýho mačkání! 🤦‍♀️ očekávám, že po změně granulek se ten interval třeba prodlouží, ale i tak teda do toho jdu. Taky se mezi mačkáním občas kouše ten můj....koukala jsem na videa, jak se to dělá a mooožná to někdy zkusím....ale nejdřív musím posbírat odvahu 🙄

29.7.2021 23:56
Terven

XXX.XXX.110.191

Děkuji za Váš čas a taky to teda vyzkouším. Ona ta představa, že chodím se psem celý jeho život kvůli žlázkám co 6-7 týdnů na veterinu, je strašná...by měl snad hvězdičku úplně na hadry z toho věčnýho mačkání! 🤦‍♀️ očekávám, že po změně granulek se ten interval třeba prodlouží, ale i tak teda do toho jdu. Taky se mezi mačkáním občas kouše ten můj....koukala jsem na videa, jak se to dělá a mooožná to někdy zkusím....ale nejdřív musím posbírat odvahu 🙄

Moje bývalá fena na to taky trpěla a hodně, změna granulek na to neměla absolutně vliv...ani si nejsem jistá, jak by mohla. Hoblovala zadkem chodník, kousala se...byly horší a lepší období.
U současných fen vůbec nevím, že nějaké žlázky mají, prakticky jsem je neviděla šoupnout se po zadku. Nerada to píšu, protože se tím víří vášně, ale obě jsou na barfu, granule už neviděly ani nepamatuju.
Je mi jasný, že to není jedinej faktor - viz fenka Atheiry, která na tom barfu je taky - ale obecně se dá říct, že na to granuláři trpí mnohem častěji.

30.7.2021 01:19

Terven napsal(a):
Moje bývalá fena na to taky trpěla a hodně, změna granulek na to neměla absolutně vliv...ani si nejsem jistá, jak by mohla. Hoblovala zadkem chodník, kousala se...byly horší a lepší období.
U současných fen vůbec nevím, že nějaké žlázky mají, prakticky jsem je neviděla šoupnout se po zadku. Nerada to píšu, protože se tím víří vášně, ale obě jsou na barfu, granule už neviděly ani nepamatuju.
Je mi jasný, že to není jedinej faktor - viz fenka Atheiry, která na tom barfu je taky - ale obecně se dá říct, že na to granuláři trpí mnohem častěji.

...motýl na začátku granule, pak k nim konzervy, později na barfu, na kterém je i v současnosti...aniž by zadkem kdy po zemi jezdil, si během chvilky jednoho dne rozkousal jednu a pak za nějakou dobu I druhou žlázku a to tak do hloubky, že ani veterinář netušil jak se mu to povedlo....nasazeno ATB a proti bolesti a od té doby má klid....

30.7.2021 09:17

Ale co ten pes, když nedostane tabletu? To už je musí jíst dofurt?

30.7.2021 10:09
Terven

XXX.XXX.110.191

...motýl na začátku granule, pak k nim konzervy, později na barfu, na kterém je i v současnosti...aniž by zadkem kdy po zemi jezdil, si během chvilky jednoho dne rozkousal jednu a pak za nějakou dobu I druhou žlázku a to tak do hloubky, že ani veterinář netušil jak se mu to povedlo....nasazeno ATB a proti bolesti a od té doby má klid....

Jasný, vždyť píšu, že to určitě není jedinej faktor. Ale v jiné diskuzi o žlázkách se více pisatelů shodlo, že mezi psy, kteří s tím mají chronické problémy, výrazně převažují granuláři.

30.7.2021 11:34

Terven napsal(a):
Jasný, vždyť píšu, že to určitě není jedinej faktor. Ale v jiné diskuzi o žlázkách se více pisatelů shodlo, že mezi psy, kteří s tím mají chronické problémy, výrazně převažují granuláři.

....myslím, že kdo na to trpí, trpět bude, granule negranule...

30.7.2021 11:52

Může být nějaká vrozená "vada"? Odstraňují se? A když se odstraní, co se bude dít?
Zcela stravou to úplně nebude, neb u nás nikdy psi zeleninu/ovoce nejedli, přílohy málo jako vločky a rýže, kdysi kolínka a brambory, ale vesměs je to jen maso/kosti.
A tady je převlečený ananas (trávení bílkovin, říká se, že i hubnutí a proti zánětu antitox.), jablko a rýž. otruby (vláknina), trochu běžných psích bakterií z břicha a tuk.
No a tohle právě u nás nikdy nikdo nejedl :-) kromě fakt malinko vloček, bakterie jsou všude a tuk z masa..
Nemůže to být anatomií toho konkrétního psa, vývoj. vadou, nevhodným pohybem?

30.7.2021 12:00
Terven

XXX.XXX.110.191

Může být nějaká vrozená "vada"? Odstraňují se? A když se odstraní, co se bude dít?
Zcela stravou to úplně nebude, neb u nás nikdy psi zeleninu/ovoce nejedli, přílohy málo jako vločky a rýže, kdysi kolínka a brambory, ale vesměs je to jen maso/kosti.
A tady je převlečený ananas (trávení bílkovin, říká se, že i hubnutí a proti zánětu antitox.), jablko a rýž. otruby (vláknina), trochu běžných psích bakterií z břicha a tuk.
No a tohle právě u nás nikdy nikdo nejedl :-) kromě fakt malinko vloček, bakterie jsou všude a tuk z masa..

Známá měla labradorku, která je měla odstraněný, poněvadž problémy byly neúnosný...a po odstranění fena šoupala zadek po zemi dál.
Myslím si - a asi mi to tenkrát i někdo říkal - že tím chronickým drážděním, odřeninama apod. v těch místech vzniká chronickej zánět, kterej už nemusí souviset se žlázkama, ale psa to bolí a svědí.
Pamatuju se, že s nebožkou jsem kolikrát šla na veterinu, myslela jsem, že bůhvíjak je nebude mít přeplněný - a nevymačkali skoro nic, přestože sáňkovala jako divá.

30.7.2021 14:44

Terven napsal(a):

DD Terven, děkuji Vám i ostatním za názory z praxe. Všechny je ráda čtu. My přecházíme po zjištění z krve- na co alergický je a není- z veterinární extrudované granulované diety na granule za studena lisované a protože se tyhle granulky jinak tráví, tak do toho vkládám trochu ty naděje na zlepšení potíží se žlázkami. Určitě to není jediný faktor, ale dalším faktorem může být i alergie jako taková a taky občasný stres, který úplně nedokážeme eliminovat. S předchozím pesanem jsme se pokoušeli přejít na barf, ale jakkoli to může znít zvláštně, Tobískovi syrové maso nechutnalo, vyplivnul ho a dokonce ho nevzal do huby ani z ruky. Přejeté varem taky nedal, vzal si jen úplně uvařené maso...🤷‍♀️🤦‍♀️no a firma, kterou bych třeba i jmenovala, ale už to nevím která to byla, občas deklarovala, že jde o čisté mražené maso, hrubou mletinu a byly v tom bohužel jednou nahrubo namleté i kosti. No a dostal to vařené a šel z něj průjem s krví. Jindy přišlo mražené maso už zkažené....pak se nám omlouvali....pes ten krvavý průjem přežil, ale jsem vám díky těmhle zážitkům k barfu skeptik. Navíc tam je důležitý poměr přiloh a masa....prostě 2x do toho nejdu...zase bych něco pohnojila...a zrovna dnes jsem Oldovi dala krůtí konzervu s jasminovou thajskou rýží, má se dobře kluk jeden....takže není pořad jen na granulích....jestli jste dočetly až sem, tak mě snad před barfem omluvíte. Pěkný víkend děvčata.

30.7.2021 14:52

Terven napsal(a):
Známá měla labradorku, která je měla odstraněný, poněvadž problémy byly neúnosný...a po odstranění fena šoupala zadek po zemi dál.
Myslím si - a asi mi to tenkrát i někdo říkal - že tím chronickým drážděním, odřeninama apod. v těch místech vzniká chronickej zánět, kterej už nemusí souviset se žlázkama, ale psa to bolí a svědí.
Pamatuju se, že s nebožkou jsem kolikrát šla na veterinu, myslela jsem, že bůhvíjak je nebude mít přeplněný - a nevymačkali skoro nic, přestože sáňkovala jako divá.

No tohle mě taky zajimalo, jak to je po odstranění žlázek, tak koukám, že to nemusi znamenat klid a pohodu....navíc je u toho asi velké riziko poškození svěrače- jsem četla na netu...takže zkusím ten glandex a uvidím...děkuji moc za info.

30.7.2021 14:56

možná to může být třeba vývojovou vadou, kdo ví...ale pohybu máme myslím tak akorát...jak to myslíte s tím nevhodným pohybem? Co by to podle Vás mohlo třeba být Megí?

30.7.2021 15:49
Terven

XXX.XXX.110.191

DD Terven, děkuji Vám i ostatním za názory z praxe. Všechny je ráda čtu. My přecházíme po zjištění z krve- na co alergický je a není- z veterinární extrudované granulované diety na granule za studena lisované a protože se tyhle granulky jinak tráví, tak do toho vkládám trochu ty naděje na zlepšení potíží se žlázkami. Určitě to není jediný faktor, ale dalším faktorem může být i alergie jako taková a taky občasný stres, který úplně nedokážeme eliminovat. S předchozím pesanem jsme se pokoušeli přejít na barf, ale jakkoli to může znít zvláštně, Tobískovi syrové maso nechutnalo, vyplivnul ho a dokonce ho nevzal do huby ani z ruky. Přejeté varem taky nedal, vzal si jen úplně uvařené maso...🤷‍♀️🤦‍♀️no a firma, kterou bych třeba i jmenovala, ale už to nevím která to byla, občas deklarovala, že jde o čisté mražené maso, hrubou mletinu a byly v tom bohužel jednou nahrubo namleté i kosti. No a dostal to vařené a šel z něj průjem s krví. Jindy přišlo mražené maso už zkažené....pak se nám omlouvali....pes ten krvavý průjem přežil, ale jsem vám díky těmhle zážitkům k barfu skeptik. Navíc tam je důležitý poměr přiloh a masa....prostě 2x do toho nejdu...zase bych něco pohnojila...a zrovna dnes jsem Oldovi dala krůtí konzervu s jasminovou thajskou rýží, má se dobře kluk jeden....takže není pořad jen na granulích....jestli jste dočetly až sem, tak mě snad před barfem omluvíte. Pěkný víkend děvčata.

Vahine, myslím, že není třeba omlouvat se za to, že krmíte granule, to je každého věc. A netřeba se obhajovat, i kdybyste jimi krmila prostě proto, že chcete
Jen si prostě myslím - a teď se zase omlouvám já - že u způsobu krmení barf x granule platí, že kdo chce, hledá způsoby.
Já jsem nebožku Terinu taky chtěla převést na barf a nepovedlo se mi to, vzdala jsem to s tím, že to nejde. Ve světle toho, co vím dneska, je mi jasný, že jsem to tenkrát dělala blbě, neměla jsem prostě ty znalosti a asi ani tah na bránu. Myslím si, že většina lidí, kteří tvrdí, že to nešlo, dělala někde chybu.
Když jsem si přivezla pinčovou z útulku, věděla jsem, že po aklimatizaci ji rozhodně chci taky převést na barf. Neuměla jsem si představit dávat jednomu psu labužnický mističky a druhýmu suchý keksy. Ona, chudák, během krátké doby několikrát změnila granule - když přišla od majitelů do útulku a potom z útulku k nám. Takže měla taky periodicky krvavý průjmy - mimochodem, krvavej průjem vypadá dramaticky, ale je to celkem častá reakce na změnu krmiva. Za pomoci vařený diety a probiotický pasty se podařilo stabilizovat trávení a teprve s úplným přechodem na syrový se dostavily luxusní učebnicový bobky.
Co se týče kostí v hrubé mletině - pokud výrobce deklaroval, že je to mletá svalovina nebo svalovina + vnitřnosti, tak je to samozřejmě chyba. Ale hodně mletin kosti automaticky obsahuje, je to žádoucí - př. kachna celá mletá, kuře mleté...mělo by to být uvedeno na etiketě.
K tomu zavánějícímu masu- stane se, je to maso pro psy. Pokud by se mi to u nějakého výrobce stávalo častěji, budu brát jinde, barfshopů je dneska už fůra. Jen si myslím, že kdybyste viděla (a cítila) maso k výrobě granulí, asi byste nevyšla z údivu.
Co se týče těch poměrů živin, tak z těch mají největší strach právě lidi, kteří tím nekrmí. Ti, kteří krmí, zjistili, že to žádná věda není. Mimochodem, kdysi se tu probíralo, že nejlepší způsob, jak psu rozhodit poměry živin, zejména vápníku a fosforu, je krmit granulema a občas mu dát na přilepšenou vařenou svalovinu, vnitřnosti či něco od svého oběda - to je takovej hodně častej model.
Držím vašemu pejsovi palce, ať už zakotví na čemkoli, jen granule jsou u alergika vždycky větší problém, protože je skoro nemožné vystopovat, na kterou složku pes tu alergii vlastně má.
A kdosi ze stálých uživatelů tu psal, že pes měl alergii na kuře, ale jenom na kuře v granulích. Jestli má váš pejsek citilvé trávení, dost možná vám bude zpočátku průjmovat i na těch zastudena lisovaných, protože prostě změna. Je to potom takový kolotoč - majitelé se leknou a krmení vymění - a pes průjmuje pořád.

30.7.2021 16:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ale Vahine to myslela tak, že to bylo mleté s kostma, ona to uvařila a psa to málem zabilo. Pardon, pro mě je to prostě trochu úsměvné, protože u nás prostě všichni psi žerou vařené a pečené kosti.
Ale jinak k tomu, že asi blbě...tak ano. U nás taky syrové absolutně ne, to od misky prchali, jako by tam měli hada. Musela jsem vařit a to opačně, první úplně, pak jsem na varu postupně ubírala a teď už pes sežere většinu i věcí syrových(možná tam pomáhá částečně i to, že už mu to tak nemyslí ) O víkendu pes nadšeně schroupal kosti z pečeného kuřete - co bylo k obědu. Pravda...bylo to bio kuře Jsem se i divila, kosti nechroupal už delší dobu, trochu jsem se bála, že ho bolí některý zub. No tento týden má ,,chroupací" - dneska z pečených vepřových žeber.

30.7.2021 16:29

lesnížínka napsal(a):
Ale Vahine to myslela tak, že to bylo mleté s kostma, ona to uvařila a psa to málem zabilo. Pardon, pro mě je to prostě trochu úsměvné, protože u nás prostě všichni psi žerou vařené a pečené kosti.
Ale jinak k tomu, že asi blbě...tak ano. U nás taky syrové absolutně ne, to od misky prchali, jako by tam měli hada. Musela jsem vařit a to opačně, první úplně, pak jsem na varu postupně ubírala a teď už pes sežere většinu i věcí syrových(možná tam pomáhá částečně i to, že už mu to tak nemyslí ) O víkendu pes nadšeně schroupal kosti z pečeného kuřete - co bylo k obědu. Pravda...bylo to bio kuře Jsem se i divila, kosti nechroupal už delší dobu, trochu jsem se bála, že ho bolí některý zub. No tento týden má ,,chroupací" - dneska z pečených vepřových žeber.

To je blbý nápad, ta žebra. Tak jak kuře je mi fuk kromě žeber a delších stehenních kostí, tak vepřové pečené je právě to, co dělá střepy. To není k Vám, přeji dobrou chuť, jen kdyby to někdo četl, tak na vepřové ploché kosti dávat velký pozor. Já si ty pokusy udělala, jak to zlámu v ruce a jak to vypadá po ráně mini kladívkem.

Vahine: napsala jsem to zle, ne nevhodný pohyb, ale nedostatečný pohyb, i když jednostranný pohyb by také asi nebyl nejlepší, na to asi budu muset udělat výzkum skrz 300 studií na pubmed.. kdybyste se nudila :-) :-)
Granule lisované.. může produkovat hodně odpadu, než si zvykne. Nebo nezvykne vůbec. Ale jak říká Terven, tam alergeny nevysledujete, protože je to moc šílená směs, lisované mají nějaký monoprotein? Nevím.
Barfshopy.. achjo.. ze začátku jsem kupovala v jednom hovězí atp., protože to bylo normální čerstvé rudé maso, viděla jsem přesně kousky, z čeho to je, co je to za vnitřnost, svalovinu, kosti jsem tak chtěla schválně. A ryby vcelku.
Jenže postupně ty shopy tolik zdražily, že jdu radši pro kuře do krámu pro lidi, zas měli teď v lidlu šproty a podobné za 70 korun.. kuře za 46, pak tu máme krám s drůbeží a králíky a tam krky za 19.. 2x týdně čerstvé.. ....kdybych chtěla převést psa na maso, tak ani nezačnu masem, ale přílohou v netučné polévce, nebo jen polité příloze a postupně přidávám libovější maso, pak měkčí kosti a tuk, ale z krámu pro lidi.
Smrad a 50 odstínů zelené z barfshopů bych zkusila až zvyknutého psa.
Ale přesně chápu, proč tohle takto lidé zkouší. To je dobou. Média. Chytré řeči většiny, reklamy a fóra :-) Proč nedat maso vařené, co mám já k obědu, copak pes musí mít maso z barfshopu, proč?
Přitom jak se miminko krmí, z mléka na guláš? Ne, mrkvička, zeleninová polévka, jablíčka nastrouhat, kašička, kuřecí polévka.. jak se krmí tří čtyř týdenní štěně.. kaše, škrábané, kousky, celý zajíc.

30.7.2021 16:35
Terven

XXX.XXX.110.191

Ale Vahine to myslela tak, že to bylo mleté s kostma, ona to uvařila a psa to málem zabilo.

To jsem pochopila...ale pochopila jsem taky, že z těch kostí v mletině viní výrobce. Tak proto píšu, že záleží na označení výrobku a na deklarovaným složení - ve spoustě mletin jsou kosti jaksi schválně.

30.7.2021 16:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):
Ale Vahine to myslela tak, že to bylo mleté s kostma, ona to uvařila a psa to málem zabilo.

To jsem pochopila...ale pochopila jsem taky, že z těch kostí v mletině viní výrobce. Tak proto píšu, že záleží na označení výrobku a na deklarovaným složení - ve spoustě mletin jsou kosti jaksi schválně.

Ano, já taky, když jsem brala, brala jsem schválně jen mletiny i s kostma. Takže u Vahine byl problém s označením...nebo jí poslali zkrátka něco jiného.

30.7.2021 16:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Megííí, ty dlouhé ploché z žeber, by asi ani nežral, sama na nich teda nic chutného nevidím, je to jak dekl. Byly to takové konce, takřka kuličky od chrupek, možná bych je zvládla i sežrat sama, ale už jsem v době měla kopu chrupek...no tak jsem ty kůstky poslala dál

30.7.2021 16:46

lesnížínka napsal(a):
Megííí, ty dlouhé ploché z žeber, by asi ani nežral, sama na nich teda nic chutného nevidím, je to jak dekl. Byly to takové konce, takřka kuličky od chrupek, možná bych je zvládla i sežrat sama, ale už jsem v době měla kopu chrupek...no tak jsem ty kůstky poslala dál

No chtěla jsem říct, jestli jsou to fakt žebra a ne ocásek nebo obratle rozebrané, že to někdo nerozezná.. tak nic :D

30.7.2021 18:01

lesnížínka napsal(a):
Ano, já taky, když jsem brala, brala jsem schválně jen mletiny i s kostma. Takže u Vahine byl problém s označením...nebo jí poslali zkrátka něco jiného.

Problém byl v označení, ty kosti tam být neměly nebo naopak měly být označeny v popisu, složení a my bychom to nekoupili. Uvařené kosti se dle mého názoru nesmí dávat psům, kteří na to nejsou zvyklí a vlastně kosti nebyly na hrubo namleté, to jsem nenapsala dobře, byly to kousky kostí 0,5-1 cm a já to uvařila s tím masem...snažila jsem se je z toho tenkrát vybrat, ale nějaké tam bohužel zůstaly...opravdu jsem se o něj bála.
Prodávají konzervované maso(např. FALCO) i s kostmi, které, když pomnete v ruce, tak se kosti rozpadnou....to můžu dát psovi s citlivým zažíváním? To by mu ten exkrement mělo trochu zahustit a žlázky by se třeba líp vyprazdňovaly, jsem si myslela...
Jinak i někteří zde píší, že krmí ráno za studena grancle a večer vařené maso...to je snad dohromady ok?

30.7.2021 18:19
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Vahine, já krmím proti všem pravidlům, co se tady stále omílají dokola, takže nejsem ta pravá, co by vám ke krmení měla radit Měli a máme v rodině za můj život cca 15psů a všichni žerou kosti vařené, pečené, minimum masa a všichni umřeli stářím, kromě jedné feny, co umřela na rakovinu mléčné žlázy. Já jsem taky první z rodiny, co dává psům i syrové maso. Takže mě nějaká uvařená kůstka nevyděsí, pro mne je to běžné krmení. A ano, léta jsme krmila psy ráno granule a kousek syrových vepřových žeber, k večeři vařený BARF Jinak...netuším, jakové máte vy s problémy rasy psů, nepamatuju si to, ale co tak uvažuju, pokud jsem o těchto problémech slyšela, týkaly se převážně hladkosrstých psů. My jsme doma nikdy hladkosrstého psa neměli, první je teďka 12letá sestřenky labrouška. A neměli jsme ani nikdy problémy se žlázkama. Teď si uvědomuju, že cikánovic Dášena občas sáňkuje, srst má takovou foxterieří, hrubší, delší(no Dášena ) ta občas sáňkovala a ta je na granulích.

30.7.2021 18:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No chtěla jsem říct, jestli jsou to fakt žebra a ne ocásek nebo obratle rozebrané, že to někdo nerozezná.. tak nic :D

Megííí, fakt myslíte, že nepoznám části prasete? Jsem z vesnice Je to tohle: http://www.valentinska.cz/image/cache/data/js/533768-kostra-prasete-prirodopis-15311438711-1024x1024.JPG - ta část na spodu hrudníku, ten střed s kratšíma kůstkama a do špice..jak to jde, podle toho se to i prodává...vepřové špice prosím

30.7.2021 18:28

Terven napsal(a):
Vahine, myslím, že není třeba omlouvat se za to, že krmíte granule, to je každého věc. A netřeba se obhajovat, i kdybyste jimi krmila prostě proto, že chcete
Jen si prostě myslím - a teď se zase omlouvám já - že u způsobu krmení barf x granule platí, že kdo chce, hledá způsoby.
Já jsem nebožku Terinu taky chtěla převést na barf a nepovedlo se mi to, vzdala jsem to s tím, že to nejde. Ve světle toho, co vím dneska, je mi jasný, že jsem to tenkrát dělala blbě, neměla jsem prostě ty znalosti a asi ani tah na bránu. Myslím si, že většina lidí, kteří tvrdí, že to nešlo, dělala někde chybu.
Když jsem si přivezla pinčovou z útulku, věděla jsem, že po aklimatizaci ji rozhodně chci taky převést na barf. Neuměla jsem si představit dávat jednomu psu labužnický mističky a druhýmu suchý keksy. Ona, chudák, během krátké doby několikrát změnila granule - když přišla od majitelů do útulku a potom z útulku k nám. Takže měla taky periodicky krvavý průjmy - mimochodem, krvavej průjem vypadá dramaticky, ale je to celkem častá reakce na změnu krmiva. Za pomoci vařený diety a probiotický pasty se podařilo stabilizovat trávení a teprve s úplným přechodem na syrový se dostavily luxusní učebnicový bobky.
Co se týče kostí v hrubé mletině - pokud výrobce deklaroval, že je to mletá svalovina nebo svalovina + vnitřnosti, tak je to samozřejmě chyba. Ale hodně mletin kosti automaticky obsahuje, je to žádoucí - př. kachna celá mletá, kuře mleté...mělo by to být uvedeno na etiketě.
K tomu zavánějícímu masu- stane se, je to maso pro psy. Pokud by se mi to u nějakého výrobce stávalo častěji, budu brát jinde, barfshopů je dneska už fůra. Jen si myslím, že kdybyste viděla (a cítila) maso k výrobě granulí, asi byste nevyšla z údivu.
Co se týče těch poměrů živin, tak z těch mají největší strach právě lidi, kteří tím nekrmí. Ti, kteří krmí, zjistili, že to žádná věda není. Mimochodem, kdysi se tu probíralo, že nejlepší způsob, jak psu rozhodit poměry živin, zejména vápníku a fosforu, je krmit granulema a občas mu dát na přilepšenou vařenou svalovinu, vnitřnosti či něco od svého oběda - to je takovej hodně častej model.
Držím vašemu pejsovi palce, ať už zakotví na čemkoli, jen granule jsou u alergika vždycky větší problém, protože je skoro nemožné vystopovat, na kterou složku pes tu alergii vlastně má.
A kdosi ze stálých uživatelů tu psal, že pes měl alergii na kuře, ale jenom na kuře v granulích. Jestli má váš pejsek citilvé trávení, dost možná vám bude zpočátku průjmovat i na těch zastudena lisovaných, protože prostě změna. Je to potom takový kolotoč - majitelé se leknou a krmení vymění - a pes průjmuje pořád.

Děkuju za obsáhlou reakci...snažila jsem se nalézt granule, které mají detailně popsané složení. Výsledky Oldových krevních alergo testů byly dost podrobné a veterinářka mi k tomu ještě napsala komentář, však to stálo 4 tisíce. Jsem ale ráda, že to konečně vím a můžu s tím pracovat. Jídlo od stolu bych psovi nedala nikdy, jen když bych vařila jednoduše, zdravě i pro psa a úplně bez soli. Přes to u mě vlak nejede.
V ústeckém útulku dostával Oliverek namočený chleba, to mi říkala dočaska a takhle vypadal viz foto-po útulku a pak už paničky, foceno nedávno..
Děkuju za držení palců 🌷 z útulku byl uslzený, casto zánětv očích a rozdrbaný kožich i packy....je to rozdíl, že?
Je fajn tahle ifauna, čtu tady hodně a dost mi rady a názory všech pomáhají. 👍 dobré a silné jádro je tady!

30.7.2021 18:46
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Moc hezky vypadá, tak ještě, aby jste to jídlo vychytala. Ale mí psi byli doma...a problémy a vypadali...podobně nedobře. U nás jen proto, že byli na granulích a netuším proč oboum neseděly. Začali konečně prospívat až na mase, ale trvalo to pár let, než se hezky upravili. Já jsem vety z toho vynechala, takovou důvěru, abych s nima řešila krmení psa, u mě rozhodně nemají Nevěřím ani alergo testům a to ani u lidí. Když jsem slyšela sousedku, na co všechno má být prý alergická, klepala jsem si na čelo. Váš pejsek má pravděpodobně rozhozené trávení z toho, že něco v potravě mu vadí. Postupujte s ním pomalu a časem, až se mu tělíčko srovná je velmi pravděpodobné, že to ono už mu vadit nebude a stravu už tolik řešit nebudete.

30.7.2021 18:54

lesnížínka napsal(a):
Megííí, fakt myslíte, že nepoznám části prasete? Jsem z vesnice Je to tohle: http://www.valentinska.cz/image/cache/data/js/533768-kostra-prasete-prirodopis-15311438711-1024x1024.JPG - ta část na spodu hrudníku, ten střed s kratšíma kůstkama a do špice..jak to jde, podle toho se to i prodává...vepřové špice prosím

No vidíte! :-) to jsou tenoučké konce, žebro je opravdu na hození do koše. Pečené.

Vahine: na co teda vyšlo ++ a +++ ?

30.7.2021 18:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No vidíte! :-) to jsou tenoučké konce, žebro je opravdu na hození do koše. Pečené.

Vahine: na co teda vyšlo ++ a +++ ?

Vahine: na co teda vyšlo ++ a +++ ? Taky mě to zajímalo, ale myslela jsem, že už to sem někam psala, tak jsme se neptala.

30.7.2021 19:07

Mně by na těch mletinách hlavně vadilo, že nemám kontrolu nad tím, co a v jakém množství (poměru) je tam namleto. Vždycky si vzpomenu na toto: https://www.aavet.cz/barf-zdravotni-komplikace-zpusobene-nevhodnym-krmenim-u-fenky-chucky/

Já krmila kusovky - maso od lidského řezníka, něco z farmy, něco málo z Lidlu atp. Často koupené za hubičku těsně před koncem trvanlivosti. K tomu jsem brala relativně pravidelně ořez z mladého bio býčka, ten byl druhojakostní - z velké části šlachy a tuk, trochu svaloviny.

30.7.2021 19:10

Konzerva nic nezahustí, spíše naopak, teda říká zkušenost u nás doma. Moje teorie: čím větší kus potravy (a syrovější) vcelku, tím lepší odpad. Mletina, konzerva,.. psem projde.. jak nic. Zahušťuje pektin. Jablka, zelenější banány.
Nebo cukry. Prostě příloha jako kolínka, rýže. Ale zas se to nemůže zabetonovat, myslím, že tyhle přípravky staví na tom, že to projde hladce kvůli jablkům atp., takže nic nedráždí. Odpovídalo by to největším chudákům - městským buldočkům. Capity dupity kolem paneláku a domů.

Ty testy.. někdy všude vyjde aspoň jedno +. A někdy se dá trávení/imunita vycvičit.
Mám záložku na jedné web, kde si nastavím, co v krmivu nechci, a vyleze to, co bych mohla pořídit.

30.7.2021 19:15
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

No tohle mě taky zajimalo, jak to je po odstranění žlázek, tak koukám, že to nemusi znamenat klid a pohodu....navíc je u toho asi velké riziko poškození svěrače- jsem četla na netu...takže zkusím ten glandex a uvidím...děkuji moc za info.

Známá měla psa po odstranění žlázek.
Po operaci se nemohl vyprazdňovat.
Někdy to zvládli sami, někdy mu to vyndávali u veta.
Šílený problémy, + chudák pes.
Nikdy.

(Jasně, určitě někdo zná někoho, komu to pomohlo,
já znala psího mučedníčka)

30.7.2021 19:17

lesnížínka napsal(a):
Vahine: na co teda vyšlo ++ a +++ ? Taky mě to zajímalo, ale myslela jsem, že už to sem někam psala, tak jsme se neptala.

Ne ne, jmenovitě jsem to nepsala, na co má Olda alergii. Reakční třídu 2 má na hovězí maso, tedy i telecí k tomu i dršťky a zvýkací pochoutky. To souhlasí, protože netušic jsemmu předtim dala vařený hovězí a v noci to nevydržel a vzbudil nás mrtvolný smrad. Nedostal vynadáno, protože bylo na něm vidět, že mu není dobře.
Pak meně má alergii na kukuřici, vše z kukurice-polentu atd., pak na ječmen- chleba, pečivo a mléko a tvaroh, jogurt, bílé pečivo. To je to nejvýznamější z alergií. Naopak může třeba králíka, kuře, krůtu, rýži, brambory i soju by mohl, kdybych mu ji dala- nedám.🤦‍♀️
A zpětně mi to všechno dává smysl...

30.7.2021 19:19

Mně by na těch mletinách hlavně vadilo, že nemám kontrolu nad tím, co a v jakém množství (poměru) je tam namleto. Vždycky si vzpomenu na toto: https://www.aavet.cz/barf-zdravotni-komplikace-zpusobene-nevhodnym-krmenim-u-fenky-chucky/

Já krmila kusovky - maso od lidského řezníka, něco z farmy, něco málo z Lidlu atp. Často koupené za hubičku těsně před koncem trvanlivosti. K tomu jsem brala relativně pravidelně ořez z mladého bio býčka, ten byl druhojakostní - z velké části šlachy a tuk, trochu svaloviny.

Přečetla jsem k části, čím byla krmena, a už jsem to ani dočítat nemusela.
Docela mi vadí úvod, kde se o granulích mluví (prémium mega prémium a podobné kraviny) jako o kvalitě, autor je prostě i prodejce.
Ale to hlavní - hrtany se zkrátka nekrmí vůbec. Protože je tam št. žláza.
Ani nechci konzervu nebo mletinu, kde by tohle mohlo být. Jednou za čas se to nepoto, ale..
Akorát s konzervami je taková legrace, že št. žlázy jsou tam stejně a nejednou byly tu ultra prémium hvězdné značky stahovány z obchodu, některé dost pozdě. V granulích zas hodně nad limitem vitaminy rozpustné v tuku, to pak játra jásají. A tak dál.
Osmi psům nebylo nic a devátý tohle, což je mi líto, ale říct A bez B není pěkné.

30.7.2021 19:27

Ne ne, jmenovitě jsem to nepsala, na co má Olda alergii. Reakční třídu 2 má na hovězí maso, tedy i telecí k tomu i dršťky a zvýkací pochoutky. To souhlasí, protože netušic jsemmu předtim dala vařený hovězí a v noci to nevydržel a vzbudil nás mrtvolný smrad. Nedostal vynadáno, protože bylo na něm vidět, že mu není dobře.
Pak meně má alergii na kukuřici, vše z kukurice-polentu atd., pak na ječmen- chleba, pečivo a mléko a tvaroh, jogurt, bílé pečivo. To je to nejvýznamější z alergií. Naopak může třeba králíka, kuře, krůtu, rýži, brambory i soju by mohl, kdybych mu ji dala- nedám.🤦‍♀️
A zpětně mi to všechno dává smysl...

Myslím, že je můžete být v klidu. Na hovězí, kukuřici a klasické obilí je alergických 99 % psů :-) Spolu s mlékem, rýží a už i jehněčím pomalu jsou to nejčastější alergeny.
Koukněte se na Wolfsblut, dělají i jednodruhová krmiva a z granulí asi nejlepší.
Vlastně můžete krmit téměř čímkoli, protože kukuřice, ječmen, mléko a hovězí se skoro vůbec nepoužívá.

30.7.2021 19:41

Myslím, že je můžete být v klidu. Na hovězí, kukuřici a klasické obilí je alergických 99 % psů :-) Spolu s mlékem, rýží a už i jehněčím pomalu jsou to nejčastější alergeny.
Koukněte se na Wolfsblut, dělají i jednodruhová krmiva a z granulí asi nejlepší.
Vlastně můžete krmit téměř čímkoli, protože kukuřice, ječmen, mléko a hovězí se skoro vůbec nepoužívá.

musím koukat teda i na vnitřnosti ( stači malo a problém) a pak ještě opatrně lososa...to tam neměl alergii v tom rozboru, ale nemůže to moc. Minule jsem koupila vaničku s lososem a bramborama a zvracel, průjem, vyrážka....asi měl losos hodně histaminu říkala veterinářka. A je to pravda, protože už měl vařenýho lososa výhradně z volného moře a v pohodě. Děkuju a vynasnažím se s granclemi! Teď čekáme na druhé odběry na štítku, první preventivní odběr vyšla štítka snížená funkce, vše ostatní ok. Degan jsem dokázala vysadit, ale občas bude potřebovat asi famosan....no...uvidíme.

30.7.2021 20:13

Glandex jsem právě objednala, a protože to chce čas, tak největší balení 120 tbl. Až je vyzobe, dám vědět sem, jak to pomáhá 🙏

30.7.2021 20:29

Děkuju za obsáhlou reakci...snažila jsem se nalézt granule, které mají detailně popsané složení. Výsledky Oldových krevních alergo testů byly dost podrobné a veterinářka mi k tomu ještě napsala komentář, však to stálo 4 tisíce. Jsem ale ráda, že to konečně vím a můžu s tím pracovat. Jídlo od stolu bych psovi nedala nikdy, jen když bych vařila jednoduše, zdravě i pro psa a úplně bez soli. Přes to u mě vlak nejede.
V ústeckém útulku dostával Oliverek namočený chleba, to mi říkala dočaska a takhle vypadal viz foto-po útulku a pak už paničky, foceno nedávno..
Děkuju za držení palců 🌷 z útulku byl uslzený, casto zánětv očích a rozdrbaný kožich i packy....je to rozdíl, že?
Je fajn tahle ifauna, čtu tady hodně a dost mi rady a názory všech pomáhají. 👍 dobré a silné jádro je tady!

Fešák! Pěkně prokouknul. Má úplně jinou jiskru v očích.

30.7.2021 21:07
Terven

XXX.XXX.110.191

Jinak i někteří zde píší, že krmí ráno za studena grancle a večer vařené maso...to je snad dohromady ok?

To právěže OK není...a nevšimla jsem si, že by to tu tak někdo psal. Leda ráno granule, večer barf, nebo opačně - to jo, to je v pohodě. Granule i barf - u obojího by měl být vápník a fosfor vyváženej.
Pokud dáte místo barfu vařený maso, chybí vám tam vápník, protože předpokládám, že je to bez kostí.
To je právě ten případ, o kterým píšu - granule+ vařený maso je špatně. Ale zajímavý je, že toho se většina lidí nebojí. A nebojí se toho ani ti, kteří se bojí barfovat, že by neuhlídali ty poměry

30.7.2021 22:30

Terven napsal(a):

To právěže OK není...a nevšimla jsem si, že by to tu tak někdo psal. Leda ráno granule, večer barf, nebo opačně - to jo, to je v pohodě. Granule i barf - u obojího by měl být vápník a fosfor vyváženej.
Pokud dáte místo barfu vařený maso, chybí vám tam vápník, protože předpokládám, že je to bez kostí.
To je právě ten případ, o kterým píšu - granule+ vařený maso je špatně. Ale zajímavý je, že toho se většina lidí nebojí. A nebojí se toho ani ti, kteří se bojí barfovat, že by neuhlídali ty poměry

Áha, tak to vypadá, že jsem "míchala hrušky s jablkama" tedy vařený maso se syrovým barfem versus granule....

"Ale zajímavý je, že toho se většina lidí nebojí. A nebojí se toho ani ti, kteří se bojí barfovat, že by neuhlídali ty poměry"
Tak v tom se poznávám....blbý 😔

30.7.2021 22:31

Fešák! Pěkně prokouknul. Má úplně jinou jiskru v očích.

Děkuji 🙂

30.7.2021 22:34

lesnížínka napsal(a):
Moc hezky vypadá, tak ještě, aby jste to jídlo vychytala. Ale mí psi byli doma...a problémy a vypadali...podobně nedobře. U nás jen proto, že byli na granulích a netuším proč oboum neseděly. Začali konečně prospívat až na mase, ale trvalo to pár let, než se hezky upravili. Já jsem vety z toho vynechala, takovou důvěru, abych s nima řešila krmení psa, u mě rozhodně nemají Nevěřím ani alergo testům a to ani u lidí. Když jsem slyšela sousedku, na co všechno má být prý alergická, klepala jsem si na čelo. Váš pejsek má pravděpodobně rozhozené trávení z toho, že něco v potravě mu vadí. Postupujte s ním pomalu a časem, až se mu tělíčko srovná je velmi pravděpodobné, že to ono už mu vadit nebude a stravu už tolik řešit nebudete.

Díky...a máte pravdu, musím to vychytat ještě...🤷‍♀️

30.7.2021 22:49

Terven napsal(a):

Co tedy kvůli vápníku přidávat místo kostí třeba pomleté vaječné skořápky do vařeného masa a příloh?

30.7.2021 22:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Za mě dobrý, já jsem vyzkoušela protože pes jednu dobu pořád překyselený žaludek, jak začal polykat a lízat si nohu, už mi bylo jasné, že je mu blbě a letěla jsem míchat sodu. Protože jak jsem někde psala, poslední dobou nechtěl kousat kosti a já jsem dávala hlavně hovězí kližku...na nohy. Od té doby, co sypu skořápky, jsem překysení nezaznamenala.

30.7.2021 23:08
Terven

XXX.XXX.110.191

Co tedy kvůli vápníku přidávat místo kostí třeba pomleté vaječné skořápky do vařeného masa a příloh?

Existují různé doplňky s přirozeným obsahem vápníku, např. od značky Dromy...ale jestli stačí tím posypat vařené maso a je vystaráno, to netuším. Přijde mi to zbytečně komplikované a upřímně - do toho bych zas nešla já. Ale třeba vám s tím poradí megí.
Já radši hodím do misky kuřecí křidýlko, celou sardinku, trochu drštěk a postrouhám to mrkví. Cca 2 minuty času.

30.7.2021 23:17
Terven

XXX.XXX.110.191

A upřímně, tedy...pokud má pejsek citlivé trávení a jste přesvědčená, že do barfu jít nechcete, nechala bych ho prostě zvyknout na nějaké kvalitní granule a doufala bych.
Vařeným masem bych to nekomplikovala. Akorát mu to trávení zase rozhodíte.

31.7.2021 09:02

Terven napsal(a):
A upřímně, tedy...pokud má pejsek citlivé trávení a jste přesvědčená, že do barfu jít nechcete, nechala bych ho prostě zvyknout na nějaké kvalitní granule a doufala bych.
Vařeným masem bych to nekomplikovala. Akorát mu to trávení zase rozhodíte.

Děkuju...to je taková ta tendence, že mu chci přilepšit, ale máte pravdu, o tom žádná...
dodělám tu poslední(ono jich tolik dohromady zas nebylo) konzervu, co tu mám a zatím určitě zůstanu u granulí, aby nebyly výkyvy, když ještě nevím, jak dopadne ta štítka, jestli to bude furt nízké. Spíš počítám nově s euthyroxem....nevíte, když nic nebere a jdeme jen na tu štítku, jestli má být lačný, event.kolik hodin?? Vždy jsem dělala odběry komplet i se slinivkou, tak byl lačný min. 6h.
Děkuju moc....a nespěchá to, jdeme 5.8.
Není to dotaz spíš na bodlinku?

13.8.2021 11:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vracím se sem, i když zpětně to všechno asi pročítat nebudu.
Doplňuji zkušenosti pro ostatní, kdyby případně potřebovali.

Co se toho krmení masem týče - tak barf určitě nějaký vliv má. Celkově změna stravy... A ubrání pamlsků - neládovat psa horem dolem nesmyslama a do krmné dávky přidat více zeleniny a kosti. Dlouhodobě se viditelně prodloužily intervaly, kdy žlázky začínají feně způsobovat nepohodlí po tom, co se jí změnila strava na barf. Přesto problém nezmizel úplně. Mám holt poruchovýho psa, musí mít vždycky něco extra a když už, tak pořádně.

Zatím mám s Glandexem jen pozitivní zkušenosti.

- Fena to žere i když byla v nejhorším období nežraní. Nalámané na kousky se to do ní vždycky dá dostat a nakonec jí to často donutí zobnout si aspoň trochu svého jídla. (Problémy s an.žlázkama u ní způsobovaly dost silné nechutenství)

- Od dvou týdnů užívání je vidět, že se jí fyzicky ulevilo. Většinou se u ní v určitých časových úsecích opakovalo neustálé drbání, kousání kořene ocasu, kousání do nohou atd

- Podle veterinářů, u kterých jsem byla několikrát na mačkání, měla ten sekret fakt děsně hustý. Bylo šíleně těžký to z ní vymačkat. Nezvládala jsem to doma a i ti veti mi potvrdili, že je to prostě fakt výzva. Aktuálně jsem si všimla, že si zase víc všímá zadku, tak jsem zkusila vymačkat a nejenom, že to šlo, ale už to nebyla hustá kaše připomínající spíš hlínu, ale mělo to normální a spíš tekutější konzistenci. Takže i kdyby to měl být vrchol toho, co v případě mojí feny glandex zvládne, budu i tak ráda, protože si s tím konečně zvládnu poradit doma sama a tolik nehrozí, že by to přerůstalo v záněty a dlouho trvající potíže.

13.8.2021 11:10
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Nedaří se mi dohledat kompletní složení. Nemohla byste je sem přepsat? Máme psa alergického „na všechno“, tak to potřebuju vědět přesně, napsat, že tam je vláknina a dýňové semínko, jak píšou na stránkách, mi nestačí.

Edit: Už jsem to našla u prodejce; náš nemůže rýži, takže nic.

13.8.2021 11:26
Atheira

XXX.XXX.209.8

posílám foto

edit: nahrávalo se mi to dlouho, tak jsem neviděla vaši úpravu předchozího příspěvku.

13.8.2021 11:30
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Atheira napsal(a):
posílám foto

edit: nahrávalo se mi to dlouho, tak jsem neviděla vaši úpravu předchozího příspěvku.

Nevadí, ono se to třeba bude někomu hodit. :)
Děkuji.

13.8.2021 12:28

Atheira napsal(a):

Co se toho krmení masem týče - tak barf určitě nějaký vliv má. Celkově změna stravy... A ubrání pamlsků - neládovat psa horem dolem nesmyslama a do krmné dávky přidat více zeleniny a kosti. Dlouhodobě se viditelně prodloužily intervaly, kdy žlázky začínají feně způsobovat nepohodlí po tom, co se jí změnila strava na barf. Přesto problém nezmizel úplně. Mám holt poruchovýho psa, musí mít vždycky něco extra a když už, tak pořádně.

- Fena to žere i když byla v nejhorším období nežraní. Nalámané na kousky se to do ní vždycky dá dostat a nakonec jí to často donutí zobnout si aspoň trochu svého jídla. (Problémy s an.žlázkama u ní způsobovaly dost silné nechutenství)

- Od dvou týdnů užívání je vidět, že se jí fyzicky ulevilo. Většinou se u ní v určitých časových úsecích opakovalo neustálé drbání, kousání kořene ocasu, kousání do nohou atd

- Podle veterinářů, u kterých jsem byla několikrát na mačkání, měla ten sekret fakt děsně hustý. Bylo šíleně těžký to z ní vymačkat. Nezvládala jsem to doma a i ti veti mi potvrdili, že je to prostě fakt výzva. Aktuálně jsem si všimla, že si zase víc všímá zadku, tak jsem zkusila vymačkat a nejenom, že to šlo, ale už to nebyla hustá kaše připomínající spíš hlínu, ale mělo to normální a spíš tekutější konzistenci. Takže i kdyby to měl být vrchol toho, co v případě mojí feny glandex zvládne, budu i tak ráda, protože si s tím konečně zvládnu poradit doma sama a tolik nehrozí, že by to přerůstalo v záněty a dlouho trvající potíže.

Já to čtu až teď.
Naší feňuli 11 let změna stravy na barf výrazně pomohla, sáňkovat skoro přestala a zatímco dříve jsme jezdili na vymačkání tak jednou za dva týdny, teď to není ani jednou měsíčně. A pokud jedeme, tak tam skoro nic nemá. Myslím si, že to už nějak doklepeme.

13.8.2021 17:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já to čtu až teď.
Naší feňuli 11 let změna stravy na barf výrazně pomohla, sáňkovat skoro přestala a zatímco dříve jsme jezdili na vymačkání tak jednou za dva týdny, teď to není ani jednou měsíčně. A pokud jedeme, tak tam skoro nic nemá. Myslím si, že to už nějak doklepeme.

Z toho složení...nic zvláštního a světoborného a samospásného tam nevidím. Prostě psu přihodím do barfu víc zelovoce, zakápnu to dýňovým olejem(my s ním čistíme zuby, olej a drcené skořápky, toť naše pasta ) jogurt či zakysanku, vločky. Worka si to když tak vylepšuje ještě papírovými kapesníky a naposled to byla rouška z lékárny
Samozřejmě hlavní ukazatel je, že se Altheiřině feňuli ulevilo, takže když jí to funguje, je to super

31.8.2021 18:27

Atheira napsal(a):

Atheiro, jste mi vzorem, Olík papká pravidelně glandex, dnes prvně dostal celou dávku, co má podle váhy mít a dobrý, neskáče mu to už z krku. A chutná mu to! Budeme tedy zatím pokračovat den co den a zatím stále čekáme na výsledky koprologie... 💩
Pozdravujeme Vás i krásnou Laru 🦮🐾

2.9.2021 10:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

Atheiro, jste mi vzorem, Olík papká pravidelně glandex, dnes prvně dostal celou dávku, co má podle váhy mít a dobrý, neskáče mu to už z krku. A chutná mu to! Budeme tedy zatím pokračovat den co den a zatím stále čekáme na výsledky koprologie... 💩
Pozdravujeme Vás i krásnou Laru 🦮🐾

Určitě vytrvejte, já mám teď z Lary obří radost. Už normálně žere, nekouše se, je vidět, že ji ty žlázky netrápí a zřejmě se vyprazdňují naprosto normálně, protože jsem ji teď nedávno zkusmo vzala do sprchy a ona tam skoro nic neměla.
Taky pozdravujeme.

13.11.2021 22:04
manbea

XXX.XXX.225.105

Po dlouhé době přidávám zkušenost s Glandexem. Pes 6 kg, krmen barfem (granule příležitostně), trpěl na ucpané váčky, jednou to dokonce došlo tak daleko, že měl zánět a museli jsme absolvovat pro něj bolestivé a nepříjemné výplachy. Po 6 týdenní kůře Glandexu problémy zmizely a ani po 3 letech se už váčky nepřeplňují a neucpávají. Nevím, co je dle složení na Glandexu tak účinného, ale u nás zafungoval na jedničku.

14.1.2022 17:11

Atheira napsal(a):
Určitě vytrvejte, já mám teď z Lary obří radost. Už normálně žere, nekouše se, je vidět, že ji ty žlázky netrápí a zřejmě se vyprazdňují naprosto normálně, protože jsem ji teď nedávno zkusmo vzala do sprchy a ona tam skoro nic neměla.
Taky pozdravujeme.

Dobrý den Atheiro, tak jsme vytrvali a můj bělouš 4.měsíce pravidelně baštil glandex. U nás to ale bohužel nefunguje a pořád musíme chodit co měsíc na žlázky. Když už se blíží čas a je zrovna ostříhaný, zřetelně vidím, že má kůži okolo zadku červenější od toho, jak se tam kouše a i jinde na těle se častěji drbe....když je vymačkáno, tak se ani nedrbe...
Dáváme si teď od glandexu pauzu, nebudu zatím pořizovat další a možná mu dám ještě v budoucnu šanci

14.1.2022 17:35
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dobrý den Atheiro, tak jsme vytrvali a můj bělouš 4.měsíce pravidelně baštil glandex. U nás to ale bohužel nefunguje a pořád musíme chodit co měsíc na žlázky. Když už se blíží čas a je zrovna ostříhaný, zřetelně vidím, že má kůži okolo zadku červenější od toho, jak se tam kouše a i jinde na těle se častěji drbe....když je vymačkáno, tak se ani nedrbe...
Dáváme si teď od glandexu pauzu, nebudu zatím pořizovat další a možná mu dám ještě v budoucnu šanci

Jé, tak to je škoda... Já mám zatím spíš zkušenost jako manbea nad vámi. Teď už nějakou dobu nedávám a mačkat není potřeba.

14.1.2022 17:36

Asi to taky koupím. Funguje to i na seniora, myslíte?

14.1.2022 17:41
Atheira

XXX.XXX.209.8

Asi to taky koupím. Funguje to i na seniora, myslíte?

Mně tenkrát veterinářka řekla, že mi slíbit nemůže nic, že sama k tomu byla skeptická, protože ať si to přebrala jakkoli, vyšlo jí vždycky, že tam jsou celkem normální věci, jenom za hroznou dardu... a že to sama ani neprodává, že si to musím někde splašit (takže žádný provize nehrozily :D), ale že měla dost psů, co měly tyhle problémy a majitelé, že jsou z toho nadšení a pacienti se jí po kúře na glandexu s tímhle problémem fakt nevrací, jenom majitelé se radujou. Nic o tom, že by účinek měl co dělat s věkem nikde nepíšou, tak na to asi nezáleží.

15.1.2022 14:53

Já nevím, jestli se to ještě dělá - po vymačkání aplikovat jodovou tinkturu? Nebo rovnou operaci jste nezvažovali?

15.1.2022 22:37

Já nevím, jestli se to ještě dělá - po vymačkání aplikovat jodovou tinkturu? Nebo rovnou operaci jste nezvažovali?

Nene, nic takového naše vet nedělá po vyprázdnění žlázek. Jestli se to dělalo dřív nebo se to třeba ještě někde dělá, převažoval dobrý efekt? Zeptám se jí na to, jaký má na věc názor...
O operaci jsem neuvažovala, bojím se totiž, že zrovna u nás by se to nemuselo podařit a co pak že jo....
Bělouš je velký bolestínek...neumím si představit ani ten pooperační stav...
Ale díky za příspěvek 🙂

16.1.2022 09:04

Nene, nic takového naše vet nedělá po vyprázdnění žlázek. Jestli se to dělalo dřív nebo se to třeba ještě někde dělá, převažoval dobrý efekt? Zeptám se jí na to, jaký má na věc názor...
O operaci jsem neuvažovala, bojím se totiž, že zrovna u nás by se to nemuselo podařit a co pak že jo....
Ale díky za příspěvek 🙂

Ano, převažoval dobrý efekt, Jód je docela dráždivý a po jeho aplikaci došlo k "vypálení", poškození nebo likvidaci (jak to chcete nazvat) sekrečních žláz a obsah se už netvořil. Stejně jako se jód používal na uzavření kýlní branky u pupeční kýly mláďat. Ale je to už 30 let zpátky, dneska jsou nejspíš už lepší metody.

16.1.2022 09:32
Terven

XXX.XXX.103.178

Pokud by to byl náš problém, do operace bych nešla, vím o psech, u kterých to nemělo efekt.

16.1.2022 10:18
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Po vymačkání žlázek jsem "jódování" nikdy nezažila.

16.1.2022 10:39
lenocka

XXX.XXX.41.200

Ale díky za příspěvek 🙂

Měla jsem BŠO od cca 7 let s problematickými žlázkami. Jedno ucpání jsem přehlédla…a dalších 5 let strávila řešením píštělí, jejich praskáním, v létě jednou i červi…ve zkratce na operaci se stejně dostala, jenže až v 11 letech. Z mé zkušenosti: ZVAŽTE TO DŮKLADNĚ, já se poučila tím horším způsobem :(

16.1.2022 11:05
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Nic nevymyslíte. Buď se to povede nebo ne.

16.1.2022 12:23

lenocka napsal(a):
Měla jsem BŠO od cca 7 let s problematickými žlázkami. Jedno ucpání jsem přehlédla…a dalších 5 let strávila řešením píštělí, jejich praskáním, v létě jednou i červi…ve zkratce na operaci se stejně dostala, jenže až v 11 letech. Z mé zkušenosti: ZVAŽTE TO DŮKLADNĚ, já se poučila tím horším způsobem :(

Lenočko, operace u vašeho BŠO byla čeho? Žlázky nebo ty píštěle? A jak to teda dopadlo?

16.1.2022 13:00

Terven napsal(a):
Pokud by to byl náš problém, do operace bych nešla, vím o psech, u kterých to nemělo efekt.

Jako, že odstranění análních žláz nemělo efekt? To je divné.

16.1.2022 13:05

Já myslím, že tady kdysi bylo zmíněno, že při té operaci hrozí poškození svěrače. Ale nejsem si jistá, jestli to bylo fakt tady.

16.1.2022 14:35

Já myslím, že tady kdysi bylo zmíněno, že při té operaci hrozí poškození svěrače. Ale nejsem si jistá, jestli to bylo fakt tady.

Jo já myslím, že to tady bylo...i proto se té operace bojím 🙈

16.1.2022 14:41
Terven

XXX.XXX.103.178

Ano, jednalo se o fenu labradora - po operaci sáňkovala usilovně dál...zřejmě ne vždy jsou příčinou tèch urputných projevú přeplněné váčky.

16.1.2022 19:30

Terven napsal(a):
Ano, jednalo se o fenu labradora - po operaci sáňkovala usilovně dál...zřejmě ne vždy jsou příčinou tèch urputných projevú přeplněné váčky.

Tak to jo.

16.1.2022 22:07
lenocka

XXX.XXX.41.200

Lenočko, operace u vašeho BŠO byla čeho? Žlázky nebo ty píštěle? A jak to teda dopadlo?

No v podstatě to bylo kvůli píštělím, které furt pracovaly a dělaly se další, větší, víc.. až to nakonec nebylo únosné. 3 veti mi nezávisle na sobě řekli, že by do toho nehrabali a já jim věřila...moje chyba, proto operace až tak pozdě. Z původních žlázek prý nezbylo skoro nic. Jenže mohla jsem to nechat udělat hned po tom, jak jí praskla ta druhá (první se chytla včas a zaléčila) a ušetřila bych čubě mnoho nepříjemností. Takže já se zařekla, že kdyby ještě nějaký můj pes měl se žlázkama problémy, tak jdou nekompromisně ven.
Jen pro zajímavost: zmíněná fena NIKDY nesáňkovala

16.1.2022 22:12
Terven

XXX.XXX.110.191

lenocka napsal(a):
No v podstatě to bylo kvůli píštělím, které furt pracovaly a dělaly se další, větší, víc.. až to nakonec nebylo únosné. 3 veti mi nezávisle na sobě řekli, že by do toho nehrabali a já jim věřila...moje chyba, proto operace až tak pozdě. Z původních žlázek prý nezbylo skoro nic. Jenže mohla jsem to nechat udělat hned po tom, jak jí praskla ta druhá (první se chytla včas a zaléčila) a ušetřila bych čubě mnoho nepříjemností. Takže já se zařekla, že kdyby ještě nějaký můj pes měl se žlázkama problémy, tak jdou nekompromisně ven.
Jen pro zajímavost: zmíněná fena NIKDY nesáňkovala

No, právě. Ono to sáňkování vždycky nemusejí být žlázky. Může to být svědění řiti, kožní problémy, hojící se trhlinky svěrače, časem možná už i zlozvyk. Vet ze žlázek něco vymačká skoro vždy a diagnóza se zdá jasná.
To je asi případ psů, kteří sáňkovat nepřestali ani po operaci.

16.1.2022 22:20
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):
No, právě. Ono to sáňkování vždycky nemusejí být žlázky. Může to být svědění řiti, kožní problémy, hojící se trhlinky svěrače, časem možná už i zlozvyk. Vet ze žlázek něco vymačká skoro vždy a diagnóza se zdá jasná.

Moc tomu nerozumím, žádný problém jsem u žádného našeho psa nikdy nezaznamenala, ani nevím, kde to je vidět ale přece z těch žlázek musí vždycky vymačkat, když bude chtít...nato tam ty žlázky jsou, aby v nich sekret byl, ne?

17.1.2022 08:40

Terven napsal(a):

Moje nejstarší fena právě občas sáňkuje a nějak tak nezávisle na tom, jak jí ty žlázky veterinář vymačká a vždy jí toho vymačká jen trošku. Takže už mám za to, že je to buď svědění nebo zlozvyk.

17.1.2022 08:46
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Moc tomu nerozumím, žádný problém jsem u žádného našeho psa nikdy nezaznamenala, ani nevím, kde to je vidět ale přece z těch žlázek musí vždycky vymačkat, když bude chtít...nato tam ty žlázky jsou, aby v nich sekret byl, ne?

Právě, že nemusí. Když jsou problematické, přeplňují se, ale přirozeně ten obsah nejde ven. Ti psi se pak snaží si nějak ulevit třeba právě tím sáňkováním nebo si zadek tak koušou a lížou do ruda. Ani to ale nemusí pomoct. Záleží na hustotě toho sekretu i na tom, jak mají posazené ty váčky... I když to děláte ručně musíte se to nejdřív naučit s získat grif. Do té doby nevymačkáte taky ani ň.
Někteří psi ale nesáňkují, ani nemusí tak okatě mít zájem o ten zadek. Ono se to různí. Když už se tam tvoří zánět, může se pes jevit prostě jenom "nemocně", ale taky moc nevíte jak.
Normální je, aby ten pes s tím problém neměl, ale občas se stane, že je má a to pak nebývá jen ojediněle a jednou, ale táhne se to dlouhodobě.
Ten sekret se v těch váčcích netvoří proto, aby tam byl, ale proto, aby se uvolňoval do prostoru. Je to v podstatě značkovač. Agresivní a silně zapáchající hnus, který v tom těle nemá zůstávat.

17.1.2022 10:12

No ale lesnížínka říká, že tam něco být má, proto pokaždé něco vymačkají, to není hned přece problém... ale někdo mi říkal, že když není velký problém, tak se do toho nemá hrabat. Možná to byla veterinářka.

17.1.2022 10:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No ale lesnížínka říká, že tam něco být má, proto pokaždé něco vymačkají, to není hned přece problém... ale někdo mi říkal, že když není velký problém, tak se do toho nemá hrabat. Možná to byla veterinářka.

Ano, přesně takto jsem to myslela, že je to na značkování, tak to tam být musí, aby to pes mohl použít k tomu účelu Žádný z vetů u našich psů tady problém ani nehledal, nevím, když jdete na běžnou kontrolu, tak je vet jde zkusit vymáčknout? Ani dotaz na případný problém jsem nikdy nedostala. Žádný ze psů nikdy nesáňkoval. Vidím sáňkovat spíš holoprdky nevím, jestli je to náhoda, nebo ty dlouhé chlupy na to mají nějaký lepší vliv? Sousedky JRT sáňkujou často.

17.1.2022 10:33
Atheira

XXX.XXX.169.11

Když není problém, tak se do toho samozřejmě hrabat nemá. Ale to je tak přece se vším...

17.1.2022 10:50
Atheira

XXX.XXX.209.8

Žádný ze psů nikdy nesáňkoval. Vidím sáňkovat spíš holoprdky nevím, jestli je to náhoda, nebo ty dlouhé chlupy na to mají nějaký lepší vliv? Sousedky JRT sáňkujou často.

Taky vím o dost psech, co sáňkují a problém tohohle ražení nemají... Podle mě je prostě hromadě psů (hlavně těm hladkosrstým, protože tam právě od koberce ten efekt cítí, dlouhosrstý pes asi tak ne) prostě příjemný podrbat si pr del. Věřím, že to je celý.

Jako problém s váčkama, když už si ho ten pes pořídí, poznáte. Dřív nebo později jo. Tomu psu je to nepříjemný. Moje fena už pak blila krvavý sople a zezadu z ní šly dost podobný věci. Nejdřív jsme si mysleli, že se přiotrávila něčím, co někde sežrala. Ale nedávalo to smysl. Pak se přišlo na to, že se otravuje sama a nemusí k tomu nic žrát.

17.1.2022 11:14

Atheira napsal(a):
Žádný ze psů nikdy nesáňkoval. Vidím sáňkovat spíš holoprdky nevím, jestli je to náhoda, nebo ty dlouhé chlupy na to mají nějaký lepší vliv? Sousedky JRT sáňkujou často.

Taky vím o dost psech, co sáňkují a problém tohohle ražení nemají... Podle mě je prostě hromadě psů (hlavně těm hladkosrstým, protože tam právě od koberce ten efekt cítí, dlouhosrstý pes asi tak ne) prostě příjemný podrbat si pr del. Věřím, že to je celý.

Jako problém s váčkama, když už si ho ten pes pořídí, poznáte. Dřív nebo později jo. Tomu psu je to nepříjemný. Moje fena už pak blila krvavý sople a zezadu z ní šly dost podobný věci. Nejdřív jsme si mysleli, že se přiotrávila něčím, co někde sežrala. Ale nedávalo to smysl. Pak se přišlo na to, že se otravuje sama a nemusí k tomu nic žrát.

Náš sáňkuje jen někdy, ale když se blíží konec měsíce, začne se hodně drbat všude možně a nebo si okolí prďky olizuje a okusuje dočervena...když je ostříhán, prďka "svítí" do dáli, ale maximálně mu to třeba vločkovatělo nebo to měl jen tekuté...zatím se Oldík neucpal...
Chudák Laruš, to jste si teda "užily" hrozný věci s prďkou...😔

17.1.2022 14:11

Tak to je něco jiného. Moje fenka měla taky problém, u konečníku vlevo nahoře, se jí udělala dírka z které teklo. Ne moc.Okolo konečníku nahoře nad ním, pod ocáskem byly ještě asi 4 maličké dírky. CHodili jsme na veterinu, plnila se jí právě levá žlázka. tak 1x za 3 měs. na vymačkání. Pak jsem si všimla té dírky, fistuly. Tak jsme to ukázali. Je to autoimunní onemocnění a se žlázkami, jako takovými, to nemá nic společného. vet doporučil operaci té fistuly, která, ale není jen tak, není prý moc vetů, kteří to umí, výsledek 50/50, hrozí poškození svěrače, ůnik stolice, rádo se to prý vrací. Pooperační péče náročná, s nejistým výsledkem.Vzhledem k tomu, že před vlastně půlrokem, co měla jít na tu operaci byla operovaná na pyometru, tak jsem ju operovat nedala a hledala jiné východisko. Je jí 10,5. Ze začátku dostávala 2 tbl./den Equoral + denně čistit a mazat Protopic mastí, pak se snížilo na 1tbl./den, no a teď už je přes 2 měsíce bez Equoralu, mast zůstává a dírka se úplně zatáhla a srostla, i uvnitř konečníku prý je to dobré, takže je zatím bez problémů. Od léta jsme chodili během té léčby na veterinu co 14 dní na kontroly. Min. týden jí taky kontrolovali žlázky a OK, nenaplněné. tak proto jsem se ptala lenocky o jakou operaci se u ní jednalo, žlázky nebo fistule.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

KejtWejt

29.11.2022 04:55
KejtWejt

XXX.XXX.151.33

Ahoj, posledni rok a půl mi pes (5let)začal trpět na žlázy (předcházela tomu prasklá žláza +zánět z ničeho nic) od té doby každou chvíli, někdy po dvou měsících teď třeba 3x za jeden měsíc na veterině na mačkání. Včera veterinářce levá žláza praskla v ruce jak byla ucpaná. Dneska jsem objednala Glandex a jsem zvědavá. Vet. říkala že někomu funguje a někomu vůbec ať to zkusíme. Tak dám vědět jak jsme dopadli 😊

Přidejte reakci

Přidat smajlík