Sedmiměsíční štěně a čůrání...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.6.2017 10:31
Pepina007

XXX.XXX.135.122

Pročítám staré diskuze k tématu a nedá mi to abych se nezeptala. Mám téměř sedmiměsíční štěně krysaříka. V podstatě od osmi týdnů vydrží v pohodě celou noc, ráno mastíme ven, vyčůrá se a po jídle hned vykadí. Troufla bych si říct, že vyčůrat se umí v podstatě na povel. Je pravda že s ním od samého začátku běháme ven každou chviličku a opravdu poctivě ho učíme hygieně. Dopoledne ho pustí děda, pak přijde dcera ze školy. Pokud se stane nehoda, tak jen něco zanedbatelného...třeba si jen trochu cvrkne. Odpoledne jsme s ním doma, lítá dovnitř a ven, má k dispozici celou zahradu a volný pohyb. Přesto že moc dobře ví, kde se čůrá, je schopen přiběhnout za mnou z venku do obýváku kde zrovna třeba něco dělám a s klidem se přede mnou vyčůrá na podlahu. Stane se i že vyskočí na gauč a vyčůrá se na gauč. Není to velká louže kterou nemohl udržet. Jen malá, jako by značkoval. Nožku ještě nezvedá. Vysvětlí mi to někdo? Je to trouba a ještě to nepochopil? Nebo zkouší co si může dovolit? Nebo přišla puberta a značkuje? Podotýkám že je i dost sexuálně aktivní Nad louží doma nelamentuju, řeknu fuj, venku chválíme jak o život. Ale včera když se na mě s ledovým klidem koukal a čůral v prostřed obývaku když celej barák byl dokořán, tak jsem ho fakt sprdla a sekla přes zadek letákem. Nějaká užitečná rada? Nechci tlačit. trpělivá budu jak dlouho bude potřeba, ale nerada bych, aby si vypěstoval nějaký blbý návyky. Díky.

15.6.2017 11:06
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Můj názor je, že v sedmi měsících prcek typu krysařík už dospívá a tohle už opravdu není počůrávání štěnda, co nemůže vydržet. Ne, že bych ho mlátila, ale jakmile vidíte, že se chystá, nebo začne, okamžitě a zhurta vyhnat ven s komentářem o čůrání, jak je od vás zvyklý(tady čuráme, ty nevíš, kde se čurá-venku! atd.).

15.6.2017 11:21
Pepina007

XXX.XXX.135.122

lesnížínka napsal(a):
Můj názor je, že v sedmi měsících prcek typu krysařík už dospívá a tohle už opravdu není počůrávání štěnda, co nemůže vydržet. Ne, že bych ho mlátila, ale jakmile vidíte, že se chystá, nebo začne, okamžitě a zhurta vyhnat ven s komentářem o čůrání, jak je od vás zvyklý(tady čuráme, ty nevíš, kde se čurá-venku! atd.).

Jojo, díky. Já si to myslela, že začíná klackovatět. Je teda pravda, že se vymyká všem tabulkám a přes den(teda hlavně odpoledne, když je doma cvrkot a nespí) čůrá strašně často.Klidně každou půlhodinu Nic patologickýho to asi nebude, je zdravý a jak píšu, tak celou noc vydrží bez problémů v podstatě co ho máme. S pejskem zkušenosti nemám, předtím jsme měli fenku.

15.6.2017 12:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Pepina007 napsal(a):
Jojo, díky. Já si to myslela, že začíná klackovatět. Je teda pravda, že se vymyká všem tabulkám a přes den(teda hlavně odpoledne, když je doma cvrkot a nespí) čůrá strašně často.Klidně každou půlhodinu Nic patologickýho to asi nebude, je zdravý a jak píšu, tak celou noc vydrží bez problémů v podstatě co ho máme. S pejskem zkušenosti nemám, předtím jsme měli fenku.

Nevím, kdy máte přeočkování, jen pro klid duše bych vzala na kotrolu ranní moč.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.6.2017 12:08

Klidně bych přestala venku za čůrání chválit, někoho to může znervózňovat a nechá si to pak raději na klidnější prostředí.

15.6.2017 12:12
Pepina007

XXX.XXX.135.122

lesnížínka napsal(a):
Nevím, kdy máte přeočkování, jen pro klid duše bych vzala na kotrolu ranní moč.

Máme hotovo, minulý týden dostal poslední proti vzteklině a čip. Nemůže to být tím, že fenka kecne a vyčůrá se kompletně a pejsek značkuje a čůrá na víckrát. On to ještě neumí. Nezvedne nožičku, v přírodě lítá jako poděs, nevidíte že by se vyčůral, klidně vydrží dvě hodiny a jen dojdeme na zahradu, tak se maže vyčůrat. Takže to není že by nemohl vydržet.

15.6.2017 12:14
Pepina007

XXX.XXX.135.122

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Klidně bych přestala venku za čůrání chválit, někoho to může znervózňovat a nechá si to pak raději na klidnější prostředí.

To je taky možný...ale včera se mi vyčůral rovnou vedle mopu kterým jsem vytírala. Asi si říkal houby zle, paníčka to hned setře

15.6.2017 12:18
Pepina007

XXX.XXX.135.122

Podlahu vem čert, to se prostě vytře, ale když se vyčurá na novou postel ve který s náma jinak spí, tak se mi zdá o čertech

15.6.2017 12:28
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Pepina007 napsal(a):

Nevím, ale nepřijde mi normální aby 7mi měsíční štěně čůralo každou půl hodinu.

Píšete, že je zdravý - to znamená, že vám se zdá zdravý a nebo jste ho nechali vyšetřit na veterině?

Já bych asi pro jistotu na tu veterinu zašla..

15.6.2017 12:38
Pepina007

XXX.XXX.135.122

marcelaamax napsal(a):

Píšete, že je zdravý - to znamená, že vám se zdá zdravý a nebo jste ho nechali vyšetřit na veterině?

Jeví se zdravý, moč na rozbor nešla, ale veterinářka ho teď co tři týdny při přeočkování prohlížela. Když jsem jí to popisovala, tak mi řekla, že kdyby mu něco bylo, tak by čůral i v noci. že je ještě ve věku, kdy na to má nárok a že je to kluk...

15.6.2017 12:40

Raději nechte moč vyšetřit.

15.6.2017 12:44
Pepina007

XXX.XXX.135.122

marcelaamax napsal(a):

A dopoledne je to taky v pohodě. Mě spíš někdy přijde, že je to z radosti, z rozrušení. Pořád poletuje poskakuje, je jak tryskomyš.

15.6.2017 12:46
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Pepina007 napsal(a):
A dopoledne je to taky v pohodě. Mě spíš někdy přijde, že je to z radosti, z rozrušení. Pořád poletuje poskakuje, je jak tryskomyš.

Uklidním Vás. Nám tohle dělal boxer, klidně i v leže, do postele, pelechu, prostě to na něj přišlo a čůral, přestalo to samo cca v roce.

15.6.2017 12:47
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Pepina007 napsal(a):

Jo mě pes taky do určitého věku učůrával radostí - vždycky když jsem přišla domů, ale to bylo fakt jen učurnutí.

Vy jste psala, že když jste doma, tak každou půl hodinu čůrá, to se mi zdá divné. A to, že se vám přijde vyčůrat domů, to dříve nedělal? To začal dělat až teď? Pak bych v tom možná fakt viděla zdravotní problém, ale to vám tady nikdo neřekne. Myslím, že rozbor moči není zase tak drahá záležitost a pro jistotu bych to nechala udělat.

15.6.2017 13:15
Pepina007

XXX.XXX.135.122

marcelaamax napsal(a):
Jo mě pes taky do určitého věku učůrával radostí - vždycky když jsem přišla domů, ale to bylo fakt jen učurnutí.

Vy jste psala, že když jste doma, tak každou půl hodinu čůrá, to se mi zdá divné. A to, že se vám přijde vyčůrat domů, to dříve nedělal? To začal dělat až teď? Pak bych v tom možná fakt viděla zdravotní problém, ale to vám tady nikdo neřekne. Myslím, že rozbor moči není zase tak drahá záležitost a pro jistotu bych to nechala udělat.

No čůrá..protože jak říkám čůrá " na povel" a já jak byla zvyklá s ním furt lítat ven, abych předcházela nehodám a aby to pochopil, tak ho honím každou chvíli na trávu. Řeknu: " Bertíku jdeme čůrat" on vystřelí a maže...vyčůrá se a je...jinak samozřejmě ty intervaly neměřím. Když jsme celý odpoledne venku za barákem, tak netuším kolikrát a jak často čůral...samozřejmě pokud se to nezlepší, tak s tou močí zajdu. Spíš mám ale pocit, že je to nějaká puberťákovina...proto se ptám, jestli to někomu pejsek taky dělal.

15.6.2017 13:18
Pepina007

XXX.XXX.135.122

marcelaamax napsal(a):

S tím že přijde domů a klíďo píďo se vyčůrá, to bylo vždycky. Je to závislák a je na mně přilepenej jak žvejka. Takže zřejmě nemůže běžet čůrat ven, když panička je zrovna v obýváku

15.6.2017 15:49
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

No tak pokud to tak bylo vždycky, tak je to dost možná jen tím, že pořád nepochopil, že je na tom něco špatného.

Mám také závisláka, ale to neznamená že se mi bude venčit v obýváku.

Pokud ho u toho přistihnete, což asi nebude problém, když přijde s vyčůra se před vámi, tak bych zkusila stihnout dřív než začne čůrat tak ho capnout a odnyst ven. Pokud už čůrat bude tak ho při činu pokárat, dát najevo že takhle teda ne a pak bych ho klidně nějakou dobu ignorovala.

15.6.2017 16:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jak to psa odnaučit vám přesně nepovím. Já mám psy venkovní a do baráku poprvé přišli právě cca v pubertě. Sledovala jsem je jak ostříž a ve chvíli, kdy se pokusil zvednout nohu a označkovat vázu na chodbě, zařvala jsem jak tur: nesmíš! Venku se čurá! a od té doby je to nikdy nenapadlo...Jo vlastně napadlo, v kuchyni u babči. Když tam přišla na návštěvu příbuzná a byla cítit jejím psem, tak jí cvrknul na bundu, co měla hozenou přes židli...myslela jsem, že ho přerazím

15.6.2017 16:51

Čůrání doma se dá tolerovat u psího miminka, které to neudrží ani kdyby chtělo, u psa, který už to zvládá bych to netolerovala ani náhodou (pokud se nejedná o nějakou jednorázovou nehodu a pokud je pes zdravý), hned při pokusu bych ho hnala sviňským krokem (a to jsem královna rozmazlovačů)...ale garantuju, že po pár pokusech by toho radši sám nechal...

15.6.2017 16:53

lesnížínka napsal(a):
Jak to psa odnaučit vám přesně nepovím. Já mám psy venkovní a do baráku poprvé přišli právě cca v pubertě. Sledovala jsem je jak ostříž a ve chvíli, kdy se pokusil zvednout nohu a označkovat vázu na chodbě, zařvala jsem jak tur: nesmíš! Venku se čurá! a od té doby je to nikdy nenapadlo...Jo vlastně napadlo, v kuchyni u babči. Když tam přišla na návštěvu příbuzná a byla cítit jejím psem, tak jí cvrknul na bundu, co měla hozenou přes židli...myslela jsem, že ho přerazím

Zkušenost mám stejnou, pes který doma v životě nic neoznačkoval, pokropil mojí mamce bundu, co si dala přes židli...

16.6.2017 10:49
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Zkušenost mám stejnou, pes který doma v životě nic neoznačkoval, pokropil mojí mamce bundu, co si dala přes židli...

Taky mám takovou nemilou zkušenost. Pes v životě doma nic neoznačkoval, ani na návštěvě, v restauraci, nikde.

Nedávno jsme se ubytovali v hotelu, šli jsme na recepci a pes u rohu stěny zvednul nohu - stačila jsem ho teda utnout, ale pár kapek stihnul . Byla jsem rudá až na zadku a omlouvala jsem se a pán recepční mi říkal, že se nic neděje, že to není první pes, který se o to pokusil na stejném místě. Zřejmě to tam asi udělal jeden a ostatní to teď zkoušejí přeznačkovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík