Prosím Megí nebo někoho jiného, kdo rozumí složení granulí o posouzení těchto granulí, pes má totiž poslední dobou z kombinování granulí+konzerva popř. maso dost velké zažívací problémy v podobě průjmů a už nám došla trpělivost. Chtěli bychom krmit jen granulemi, ale opravdu kvalitními. Nyní krmíme Joseru, která mu sedí+ konzervy rinti, animonda, maso. Chtěla bych něco lepšího než josera a tyto granule se mi jeví velice dobře. Co vy na to?
Prosím o krmení pouze masem neuvažuji, a že je to to nej pro psa jsem si vědoma.
Složení:
čerstvé kuřecí maso 40%, rýže 22%, sušené kuřecí maso 20%, sleď (sušený a mletý) 6%, kuřecí olej, brambory, řepné řízky, pivovarské kvasnice, hydrolyzovaný protein z jater, sůl, mořská řasa 0,3%, MOS 0,2%, juka 0,03%, Ostropestřec mariánský 0,02%, pampeliška 0,02%, ibišek 0,016%, šípek 0,002%, rozmarýn 0,001%.
analýza:
Hr. protein 27%, Tuk 15%, Vláknina 2,3%, Popel 6,5%, Vlhkost 18%, Kalzium 1,4%, Phosphor 1%
Ernährungsphysiologische Zusatzstoffe je kg:
Vitamin A (19.500 IE), Vitamin D3 (1.300 IE), Vitamin E [t. r. alfa toc. Acet.] (165 mg), Kupfersulfat Pentahydrat (51 mg), Eisenkarbonat (74 mg), Manganoxid (67 mg), Zinksulfat Monohydrat (162 mg), Kaliumjodid (4,65 mg), Sodium Selenit (0,307 mg)
Spurenelemente:
Kupfer (13 mg), Eisen (26 mg), Mangan (52 mg), Zink (59 mg), Jod (3,55 mg), Selen (0,14 mg)
děkuji.
notregistered

XXX.XXX.211.69
Oproti Josera velký posun kvalitou nahoru
jenom bych si dala pozor, jestli jsou dobře dostupné vždy, značka tady neznámá, nevím
Josera má tisíc druhů, tak vyberte tak, aby třeba druh masa a tuku + proteiny tuk seděli.
Děkuji za reakci, granule jsou dostupné a budu je kupovat v Německu. Jinak kupuju zatím Josera festival je tam drubeží moučka a drůbeží tuk, tyhle jsou zrovna kuřecí, tak by měly sedět. Už jsem právě od nich dostala vzorek a moc psovi chutnaly, tak snad budou i sedět po stránce zažívání, to ze vzorku nepoznám.
notregistered

XXX.XXX.211.69
Josera jsou suché, Wildes land polovlhké.
Josera v sušině 29% proteinů, Wildes 33%.
Není strašný rozdíl, o to nejde, jen aby se vědělo... ale nedostane suchary jako s Josera, takže jak trávení, netuším.
Určitě si s Wildes polepší, už kvůli masu.
Jestli máte možnost třeba balení na 14 dní, tak zkusit.
Nic jiného se nezkusilo, samotné Josera bez konzerv ?
Jestli to prostě nebyl jenom moc guláš. Nebo moc kuřete.
Můžu se zeptat, jak jste přišla na 33% proteinů v sušině? Já počítala 39%, ale jsem laik, brala jsem to čerstvé maso děleno 3 a zbytek je už suchý, tak jsem přičetla. Už jsme zkoušeli Wolfsblut a ten měl podobné množství proteinů v sušině a seděly. Chtěla bych kombinovat právě Wildes kuře+Wolfsblut, tu jednu sortu, která mu sedla. Tak snad to bude ok.
Jinak Joseru samotnou tráví bezvadně, jen vždy, když přidám konzervu máme doma "veselo". V té konzervě kuřecí není. Jen hovězí a jehněčí převážně asi vnitřnosti. Nechápu, že jsem mu to dávala takto už přes rok a doteď nebyl problém.
notregistered

XXX.XXX.211.69
Tak už toho měl asi dost
Nepočítám maso, ale proteiny. Jde o to, že sice je psané 27, ale protože je to polovlhké krmivo s 18% vlhkostí, má 33% proteinů v sušině.
Josera má psané 26 proteiny, ale vlhkost cca 10%.. není to povinný údaj, takže beru průměr 10. A to je v sušině 29%.
Já jenom, že u polovlhkých granulí je to trochu jinak. Když se podíváme jen na čísla na obalech, vypadá to, že Josera a Wildes jsou stejné. Nejsou. Ale není to tak veliký rozdíl, abychom se museli hroutit..
Možná má každý pes nějaký level únosnosti, tolerance určité suroviny v krmivu.
U nás, pokud se jí dlouho rýže, začne protestovat také. Takže teď máme měsíc jako plnivo batáty, za 14 dní pořídím zas nějaké obilí.
Příčinu nevím. Napadá mě opravdu jen to, že tělo vydrželo tolerovat surovinu/způsob zpracování určitou dobu, než se "žaludek zkazil docela".
Myslím, že se zpracováním toho všeho měl moc práce a.. už se to nedalo vydržet.