Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.6.2017 20:44
AndreaT

XXX.XXX.136.40

Dobrý den..mám doma krížence labrador × krátkostrstý maďarský ohař starý je necelých 5 měsíců..
Byli jsme u pana veterináře s tím že se nám zdá dost hubený i přesto že ho krmíme přesně tak jak máme a to mimo pravidelné misky granulek dostává i nějaké pamlsky (kupujeme granule Brit) pan veterinář nám řekl že pejskovi nic nechybí ale že dokud bude růst tak to tak bude..prý jeho váha nestíhá jeho růst..takže až vyroste nabare na váhu kterou má mít.
Já si ale bohužel stále nejsem jistá jestli to tak opravdu je..
Nemá někdo podobnou zkušenost?

notregistered

18.6.2017 20:54
notregistered

XXX.XXX.211.105

Máte foto stojícího pejska, z boku ? To se tady musí povinně, nováček fotka ! smajlík
Třeba není až zas tak hubený. Někteří psi vypadají samá noha, samá ruka, klidně do roka. Naberou později, nevadí. Ve dvou letech je pes "dospělý".
Určitě dát kvalitnější krmivo, víc maso, méně rýže.
Anebo rovnou maso, příklad je dobrý tu
http://www.manwe.eu/index.php/jidelniek-pro-tata

Na mase se i váha tak trochu spraví. Nemám to vědecky podloženo, ale psi netloustnou, jen vypadají lépe nebo otylí zhubnou. Záhada.
A vůbec to není tak složité, jak se povídá.

18.6.2017 21:37
AndreaT

XXX.XXX.136.40

Aktuální fotku bohužel nemám..je dost aktivní takže se nedá vyfotit jindy když spí.:)
Každopádně pes postavu nezměnil je pouze vyšší váhá se trošku i s výškou zvedla ale jinak to je stejný..
Ohledně toho krmiva..myslíte že ten Brit kvalitní není? Máte s tím nějaké zkušenosti?
To maso určitě zkusím, děkuji: ).

18.6.2017 22:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.253

- krmíme přesně tak jak máme... FAKT ?
- myslíte že ten Brit kvalitní není?... Snad vidíte jak ten chudák vypadá...
Masem krmit vás nikdy nenapadlo ?
Pes není hladový ?
Míváte pocit, že je sytý ?
ROSTE.
Měl by být krmen kvalitně.

18.6.2017 22:31
AndreaT

XXX.XXX.136.40

Krmíme 4x denně.
Dostává pamlsky (piškoty, různé tlapičky, masové tyčinky apod.)
Parkrát jsme mu dávali konzervi ale z těch měl průjem takže to jsme úplně omezili.
Opravdu se snažíme jak nejvíc to jde a právě kvůli tomu jak vypadá jsme zoufalí pořad projíždím internet a věřte nebo ne jsem z toho už pravě zoufalá a to zoufalství mě dovedlo až sem..opravdu nejsem jeden z těch lidí co by psa týral hlady či něco podobného..

notregistered

18.6.2017 22:32
notregistered

XXX.XXX.211.105

AndreaT napsal(a):
Aktuální fotku bohužel nemám..je dost aktivní takže se nedá vyfotit jindy když spí.:)
Každopádně pes postavu nezměnil je pouze vyšší váhá se trošku i s výškou zvedla ale jinak to je stejný..
Ohledně toho krmiva..myslíte že ten Brit kvalitní není? Máte s tím nějaké zkušenosti?
To maso určitě zkusím, děkuji: ).

Brit není nejhorší krmivo (tak páté odzadu), ale pro štěně bych raději něco výživnějšího. Aby ty nožičky za rok to, co má dáno geneticky, unesly. Brit je hodně kukuřice a rýže. Semleto a zbaveno i toho mála dobrého, aby se pak dodalo uměle. A co je umělé, vstřebává se špatně.
Jestli granule, tak zkuste ND adult codfish (jsou též obilné, aby neměl takový šok) a další pytel třeba Purizon jehně. Essential beginning.
Brit mi přijdou takové udržovací. A tady je potřeba vystavět pořádnou kostru. Ne množstvím, ale kvalitou.
Zkušenost mám. Není to ono. Místo kvalitních bílkovin a tuku dostává spoustu sacharidů a rostlinných nesmyslů, se kterými má spoustu práce při zpracování. Kožíšek nemá ten správný lesk, odpadu moc,...
Čerstvé maso, brambory a trochu zeleniny jsou mnohem lepší.
Někdo si řekne, no co, aktivní je, vše ok. Ale to právě nezkusili lepší jídlo ;-).

18.6.2017 22:35
AndreaT

XXX.XXX.136.40

Zkusím cokoliv aby přibral. ;).

18.6.2017 22:41
AndreaT

XXX.XXX.136.40

Ještě bych se chtěla zeptat..je to určitě tím že mu dáváme špatné krmivo? Nemůže být nemocný? :( Mám strach že s nim něco bude..veterinář řekl že ok ale ani ho nevyšetřil..

18.6.2017 22:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.253

Krmila bych granule a (třeba večer) dávku masa.
Když dám maso, až tak moc neřeším ty granule.
Střídám je.
Každému sednou jiné, to musíte vyzkoušet.
(nám třeba NaD nesednou)
Aby je pes bral, aby prospíval, aby po nich neměl průjem...
Kočky taky žerou maso
.

18.6.2017 22:52
AndreaT

XXX.XXX.136.40

Děkuji za rady vše vyzkouším a snad už bude pejsek jen lepší.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.6.2017 05:52

Určitě je fajn zapřemýšlet o krmení a prostudovat si, jak lze krmit lépe. Ale nevím, proč by pětiměsíční kříženec ohaře nemohl být hubeňour. Už vyrostl ze štěněcího bříška a brzy z něj bude nohatej puberťák.

19.6.2017 06:53

Můj pastevec byl minimálně do půl roku (spíš až k roku) v podstatě dvourozměrný - jenom dlouhý a vysoký , žádná roztomilá mědvědí kulička...a vyrostl z něj nádherný mohutný atletický chlap, tak, jak má být.

Ke granulím už tady padlo, spíš nic než moc...

"Ještě bych se chtěla zeptat..1) je to určitě tím že mu dáváme špatné krmivo? 2) Nemůže být nemocný? :( Mám strach že s nim něco bude..3) veterinář řekl že ok ale ani ho nevyšetřil.. "

1) může a nemusí
2) může a nemusí... jak jsem psala, hubeňouři v tomto věku nejsou nic neobvyklého, každé štěně má jiné tempo a způsob růstu (někteří rostou rovnoměrně jakože výška a mohutnost jdou ruku v ruce, jiní se vytáhnou a mohutní později)
3) z tohoto přístupu už mi naskakuje kopřivka...chtěla bych nějaké základní vyšetření (krev,...), psu to neublíží a peníze jsou tvoje.

sh

19.6.2017 22:13
sh

XXX.XXX.136.75

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Můj pastevec byl minimálně do půl roku (spíš až k roku) v podstatě dvourozměrný - jenom dlouhý a vysoký , žádná roztomilá mědvědí kulička...a vyrostl z něj nádherný mohutný atletický chlap, tak, jak má být.

Ke granulím už tady padlo, spíš nic než moc...

"Ještě bych se chtěla zeptat..1) je to určitě tím že mu dáváme špatné krmivo? 2) Nemůže být nemocný? :( Mám strach že s nim něco bude..3) veterinář řekl že ok ale ani ho nevyšetřil.. "

1) může a nemusí
2) může a nemusí... jak jsem psala, hubeňouři v tomto věku nejsou nic neobvyklého, každé štěně má jiné tempo a způsob růstu (někteří rostou rovnoměrně jakože výška a mohutnost jdou ruku v ruce, jiní se vytáhnou a mohutní později)
3) z tohoto přístupu už mi naskakuje kopřivka...chtěla bych nějaké základní vyšetření (krev,...), psu to neublíží a peníze jsou tvoje.

3) me z toho pristupu taky naskakuje koprivka - proc delat zbytecne vysetreni, kdyz jediny "problem" je hubenost v jeho veku normalni, je nejaky dalsi problem? ja mam rada veterinare, kteri ubytecne netahaji z lidi penize a zbytecne zvirata nestresuji
(pak to totiz pokracuje dal: pes se jednou poskrabe a lidi sili, ze ma blechy (zbytecne psa napatlou chemii); jednou si prdne a je to alergie na krmivo..., sankuje a zanet zlazek...).

Elmo

19.6.2017 22:37
Elmo

XXX.XXX.11.1

Ja mám zkušenost následující:
Psovi (feně boxera,21 měsíců) dávám ráno granule Brit large And breed 1.5 odměrky a večer jí dáváme velkou misku masa těstovin, vloček, zeleniny, ovoce...A já nevím co, váží 30 kilo a jsme spokojení, Brit jsou kvalitní granule potom jsou dobré Eukanuba ale zase si víc priplatite...U naší fenky to taky bylo tak že byla vychrtlá kost a kůže a teď je to řekněme, kus" možná by nebyla špatná změna krmiva, z vlastní zkušenosti nedoporučuji Fitmin a BarDog.

20.6.2017 09:41
katkaa1

XXX.XXX.43.146

AndreaT napsal(a):
Dobrý den..mám doma krížence labrador × krátkostrstý maďarský ohař starý je necelých 5 měsíců..
Byli jsme u pana veterináře s tím že se nám zdá dost hubený i přesto že ho krmíme přesně tak jak máme a to mimo pravidelné misky granulek dostává i nějaké pamlsky (kupujeme granule Brit) pan veterinář nám řekl že pejskovi nic nechybí ale že dokud bude růst tak to tak bude..prý jeho váha nestíhá jeho růst..takže až vyroste nabare na váhu kterou má mít.
Já si ale bohužel stále nejsem jistá jestli to tak opravdu je..
Nemá někdo podobnou zkušenost?

Granule Brit nepatria u mňa k top značkám, no treba sa riadiť trocha rozumom ak je pes chudý a žerie dobre tak mu proste dajte viac.. nie vždy sa dá riadiť presne podľa tabuliek je to ako u ľudí niekto môže zjesť hocičo a nepriberie a iný si dá zmzlinu a má o pol kila viac (neberte doslovne).
A u rastúceho psa je vždy lepšie keď je trocha chudší ako keby bol tučný! Na tej fotke nevyzerá nejak extra chudo. Zvážte zmenu granulí, alebo skúste pridať mäso ako tu už niektorí radili, ale ak mäso nechcete tak aspoň iné granule a trocha navýšiť dávkovanie a uvidíte

20.6.2017 09:44

"proc delat zbytecne vysetreni, kdyz jediny "problem" je hubenost v jeho veku normalni, je nejaky dalsi problém"
a z čeho víš, že zbytečné? že je to štěně v pořádku?...o tom je tohle téma

"ja mam rada veterinare, kteri ubytecne netahaji z lidi penize "
ale jó, to je určitě fajn, ale jenom do té doby, než ti takovým přístupem pošle zvíře tam na tu onu druhou stranu, nebo mu zhuntuje zdraví třeba zbytečnými atb (neb to radši "přeléčíme" aniž bychom věděli co...proč diagnostikovat, že).
A peníze - o nich by ale neměl rozhodovat veterinář, že? Peníze vydává majitel zvířete, tak by to rozhodnutí mělo být na něm a ne na veterináři. Veterinář by měl dát z hlediska své odbornosti "návrhy opatření", možné varianty postupu, včetně té finanční náročnosti...rozhoduje majitel.

"zbytecne zvirata nestresuji"
tož ale nějaký odběr krve či nějaké základní vyšetření snad zas takový stres není, koneckonců i návštěva veteriny by měla spadat do socializačního snažení...

20.6.2017 09:48

Ještě k úvodnímu příspěvku :

"Byli jsme u pana veterináře s tím že se nám zdá dost hubený i přesto že ho krmíme přesně tak jak máme "

může být problém i v tomhle - jestli krmíte tak, jak je uvedeno na obalu, tak to nemusí tomuto konkrétnímu psu sedět, může mít vyšší potřebu příjmu živin. Vždy je nutno se řídit požadavky psa ruku v ruce s jeho kondicí (a konstitucí).

Elikk

20.6.2017 10:59
Elikk

XXX.XXX.26.165

Co se vlastne zjisti ze "zakladniho vysetreni krve", kdyz pes nemá jiné příznaky, nez ze je hubenejsi?

ze blbe krmi asi ne. a nemocne nevypada.

20.6.2017 12:04

Elikk napsal(a):
Co se vlastne zjisti ze "zakladniho vysetreni krve", kdyz pes nemá jiné příznaky, nez ze je hubenejsi?

ze blbe krmi asi ne. a nemocne nevypada.

Bych se nějak neodvažovala dle fotky diagnostikovat zdraví x nemoc...zadavatelka má o jeho zdraví obavy a já reagovala na to, že veterinář bez jakéhokoliv vyšetření (dle příspěvků zadavatelky) konstatoval, že pes je zdráv...

Krom toho z krve může zjistit i to, že blbě krmí, ale to přeci víš...

20.6.2017 13:07
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ještě k úvodnímu příspěvku :

"Byli jsme u pana veterináře s tím že se nám zdá dost hubený i přesto že ho krmíme přesně tak jak máme "

může být problém i v tomhle - jestli krmíte tak, jak je uvedeno na obalu, tak to nemusí tomuto konkrétnímu psu sedět, může mít vyšší potřebu příjmu živin. Vždy je nutno se řídit požadavky psa ruku v ruce s jeho kondicí (a konstitucí).

Přesně!
Pokud krmíte podle tabulek a pes se Vám zdá hubený, prostě mu přidejte! tabulky jsou pouze orientační, není to nepřekročitelné slovo boží.
Než plácat páté přes deváté a zkoušet nejrůznější značky granulí, to raději zústaňte u britu a dejte mu toho víc.
Souhlasím s tím, že dělat „tisíc testů“ u zvířete, které je zcela evidentně zdravé, jenom hubenější, je pouhé tahání peněz z kapsy neinformovaných majitelů.

Elikk

20.6.2017 14:50
Elikk

XXX.XXX.26.165

"veterinář bez jakéhokoliv vyšetření (dle příspěvků zadavatelky) konstatoval, že pes je zdráv..."

vzdyt ho mel v ordinaci?
a vyslechl si majitele - myslim si, ze to zas není tak malo k rozhodnuti, jestli je třeba nebo ne další vysetreni.
zadna "diagnoza" po telefonu...

"Krom toho z krve může zjistit i to, že blbě krmí, ale to přeci víš... "

no - nevim smajlík
resp. az budu krmit tak blbe, ze to bude videt na zakladnim vysetreni krve - urcite to bude poradne videt i na tom psovi.

Většinou ruzna vysetreni potvrzuji diagnozy. ne ze se z vysetreni dela diagnoza.

Moje

10.7.2019 19:27
Moje

XXX.XXX.38.107

Dobrý den,chci se zeptat jaka by mela byt vaha 5 mesicniho stenete moskevskeho strazniho psa.

10.7.2019 23:19

Moje napsal(a):
Dobrý den,chci se zeptat jaka by mela byt vaha 5 mesicniho stenete moskevskeho strazniho psa.

Okolo 30kg

Přidejte reakci

Přidat smajlík