David987

XXX.XXX.121.96
Dobrý den.
Jsme nuceni dát pryč naší šestiletou fenu. Po narození dcery na ní pes neustále vrčí a už ji párkrát kousula. Chtěl bych se zeptat, jak se k darování psa staví zákon. Pes má známky a očkovací průkaz. Je třeba nějaká smlouva, nebo ohlašovací povinnost u veterináře?¨
Děkuji.
David987

XXX.XXX.121.96
Konstruktivní odpověd.
Díky !
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud chcete mít jistotu, můžete si sepsat jednoduchou darovací smlouvu, abyste měli podklad pro odhlášení psa na městským úřadě. Pokud ji máte i očipovanou a čip zaregistrovaný, tak to taky bude potřeba změnit. V očkováku by mělo stačit to prostě přepsat.
Nemohu než podivit se nad tím, jak daleko lidi nechají věc zajít (natož že by se třeba nedejbože připravili, než mimino domů přinesou). Chudák dítě i fena.
David987

XXX.XXX.121.96
Děkuji za odpověď.
jolyha

XXX.XXX.229.101
napsal(a):
Pokud chcete mít jistotu, můžete si sepsat jednoduchou darovací smlouvu, abyste měli podklad pro odhlášení psa na městským úřadě. Pokud ji máte i očipovanou a čip zaregistrovaný, tak to taky bude potřeba změnit. V očkováku by mělo stačit to prostě přepsat.
Nemohu než podivit se nad tím, jak daleko lidi nechají věc zajít (natož že by se třeba nedejbože připravili, než mimino domů přinesou). Chudák dítě i fena.
Nechci rýpat, ale jak předem připravíte psa na to, že přinesete z porodnice dítě? Fakt by mě zajímalo, nikdy jsem o tom moc nepřemýšlela, u nás se vše řeší spíše intuitivně, ale tohle mne fakt nenapadá, jak předem připravit psa na to, že přibude dítě. Předem dík.

jolyha
napsal(a):
Nechci rýpat, ale jak předem připravíte psa na to, že přinesete z porodnice dítě? Fakt by mě zajímalo, nikdy jsem o tom moc nepřemýšlela, u nás se vše řeší spíše intuitivně, ale tohle mne fakt nenapadá, jak předem připravit psa na to, že přibude dítě. Předem dík.
Jde o to, abych seznámila psa s tím, že existují miminka, co se s nimi dělá, že pláčou, že je to všechno v pořádku. Pes, který se s tím nikdy nesetkal, může reagovat různě a nevsázela bych na to, že zrovna u toho našeho bude všechno v pohodě.
Pokud bych nevěděla z dřívějška, jaký je psův vztah k miminkům, k pláči, atd, snažila bych se najít mezi přáteli někoho, kdo doma miminko má, a kam můžeme se psem přijít na návštěvu. A pak už bych to řešila dle reakcí psa, návštěvy třeba případně opakovala, aby zjistil, že miminko je normální věc. Bezpečí miminka je samozřejmě na prvním místě.
No i tak, kdyby se mi nepovedlo to vyřešit předem, tak při prvním náznaku agrese vůči miminku žhavím telefon na někoho, kdo mi poradí, jak situaci vyřešit dřív, než dojde na "několikrát ji pokousala".
David987

XXX.XXX.121.96
Asi tak
Dcera je pro našeho psa prostě vetřelec. Dceři budou letos tři roky za tu dobu se nezměnilo absolutně nic na chování psa. A to jsme se snažily, aby si nepřipadala odstrkovaná.
Když jí dcera chce pohladit a pes se po ni ožene a někdy ji i kousne do prstu, tak se prostě musíme rozhodnout. Nehodláme čekat, až jí "nedejbože" kousne do obličeje.

"za tu dobu se nezměnilo absolutně nic na chování psa"
To svědčí o nefunkčním postupu.
Nečekala bych na nic, ani bych nečekala ty tři roky, okamžitě po prvním náznaku, že je problém a že ho neumím funkčně vyřešit, bych vzala psa a dítě a jela si nechat poradit od někoho, kdo se psy umí.
Janae

XXX.XXX.237.6
napsal(a):
Jde o to, abych seznámila psa s tím, že existují miminka, co se s nimi dělá, že pláčou, že je to všechno v pořádku. Pes, který se s tím nikdy nesetkal, může reagovat různě a nevsázela bych na to, že zrovna u toho našeho bude všechno v pohodě.
Pokud bych nevěděla z dřívějška, jaký je psův vztah k miminkům, k pláči, atd, snažila bych se najít mezi přáteli někoho, kdo doma miminko má, a kam můžeme se psem přijít na návštěvu. A pak už bych to řešila dle reakcí psa, návštěvy třeba případně opakovala, aby zjistil, že miminko je normální věc. Bezpečí miminka je samozřejmě na prvním místě.
No i tak, kdyby se mi nepovedlo to vyřešit předem, tak při prvním náznaku agrese vůči miminku žhavím telefon na někoho, kdo mi poradí, jak situaci vyřešit dřív, než dojde na "několikrát ji pokousala".
Jenže to má jeden háček. "Majitelé" miminek jsou na své "chovance" velice opatrní. Většina k nim nepouští ani svého psa natož cizího.
Teď jsem si vybavila jak nerada jsem s miminka chodila na návštěvu za lidma co mají doma psa. Pokud malé dítě okoukne nebo olízne vlastní pes, většinou to nikdo neřeší, ale okukovat a olizovat dítě cizím psem si nechá jen málokdo. To samé platí o chlupech, položit dítě na vlastní chlupatý gauč je celkem v pohodě, ale položit ho na cizí chlupy...
TO samé na procházce, pokud mi kouknul do kočáru vlastní pes, brala jsem to jako běžnou záležitost, pokud kouknul pes od souseda, byla jsem hysterická...
jolyha

XXX.XXX.229.101
napsal(a):
Poslední odstavec beru, samozřejmě bych řešila hned při prvním náznaku. Ale osobně tedy neznám nikoho, kdo by mne se psem pustil seznamobvat k cizímu malému mimču, natož opakovaně abych mohla trénovat psa třeba na miminkovský pláč, když by s ním měl problém. Mám sice pejskařské kamarády i známé, a je jich dost, ale požádát někoho zda si můžeme se psem přijít očuchat jejich mimino, že potřebuju aby ho maminka nechala bulet, protože pes si musí zvyknout...že mi nevadí, že prckovi zrovna rostou zoubky, my potřebujeme trénovat když mimi řve, takže nám se to hodí...asi by to fakt neprošlo. Říct mi něco podobného byť i nejlepší kamarádka, slušně bych ji vypakovala, protože bych měla ze řvoucího mimča dost nervy sama a fakt neměla náladu ještě zas na návštěvu se psem...
Stejně tak pes může na "cizí" mimi reagovat v pohodě, ale ve "svém" je to prostě vetřelec, který mu bere pozornost, lidi se mu už nevěnují tolik co dříve, předtím mohl na sedačku a do postele a teď už nesmí... a pes není blbec a často si to s tím miminem spojí. Myslím tím teda fakt malé mimino, do toho půl roka než začne více zkoumat svět. Jsou pesani, co třeba do té doby neřeší a začnou až ve chvíli, kdy se dítě začne pohybovat po bytě. Představa "připravit psa na příchod mimča" je sice hezká, ale... co když zjistíte jako těhotná, že má pes na malá mimina prostě averzi? Dala byste pryč psa nebo včas děcko? Možná je to až opravdu fuj otázka a berte ji prosím jako řečnickou, fakt to není dotaz "na tělo". Ale prostě situace, která může nastat. Jsou psi, kteří děti nemusí a nezvyknou si na ně. Stejně tak, jako ne z každého psa uděláte psa přátelského ke všem ostatním psům. Tak to zkrátka je. Jasně že když to dojde do situace "několikrát ji pokousala", už je tam něco fakt blbě, o tom žádná.

No, já ale nemluvím o tom, že by pes měl očuchávat nebo olizovat cizí mimino. Stačí, že přijde do domácnosti, kde to mimino je, cítí jeho pach, slyší zvuky, seznamuje se s tím, že na světě existuje i tohle.
Jasně, že je to pak trochu něco jinýho, když je najednou mimino doma, ale pes už ví, že něco takovýho eixstuje. Změny v držení psa "teď už nesmíš na gauč" můžu udělat mnohem dřív, pokud to potřebuju.
Pokud si můj pes něco přivlastňuje, např. domácnost, moji pozornost, a podobně, pak to tedy minimálně já zjistím dřív, než přinesu mimino. Nevím, jak by se měla projevovat ta "averze na miminko". Pokud pes dělá něco, co se mi nelíbí, dám mu to najevo, vysvětlíme si to, pošlu ho pryč, pošlu ho na místo, atd.
Můj pes třeba batolata moc nemusí, ale nic jim neudělá, pokud mu nedají důvod. Proto nechám děti, aby ho maximálně krátce pohladily, a to jen pokud není na svým místě (tam je pro děti nedotknutelnej), a pak už ho musejí nechat být. Pokud bych nemohla ovlivnit dítě, dám radši psa někam, kde na něj nemůžou.
Janae

XXX.XXX.237.6
napsal(a):
No, já ale nemluvím o tom, že by pes měl očuchávat nebo olizovat cizí mimino. Stačí, že přijde do domácnosti, kde to mimino je, cítí jeho pach, slyší zvuky, seznamuje se s tím, že na světě existuje i tohle.
Jasně, že je to pak trochu něco jinýho, když je najednou mimino doma, ale pes už ví, že něco takovýho eixstuje. Změny v držení psa "teď už nesmíš na gauč" můžu udělat mnohem dřív, pokud to potřebuju.
Pokud si můj pes něco přivlastňuje, např. domácnost, moji pozornost, a podobně, pak to tedy minimálně já zjistím dřív, než přinesu mimino. Nevím, jak by se měla projevovat ta "averze na miminko". Pokud pes dělá něco, co se mi nelíbí, dám mu to najevo, vysvětlíme si to, pošlu ho pryč, pošlu ho na místo, atd.
Můj pes třeba batolata moc nemusí, ale nic jim neudělá, pokud mu nedají důvod. Proto nechám děti, aby ho maximálně krátce pohladily, a to jen pokud není na svým místě (tam je pro děti nedotknutelnej), a pak už ho musejí nechat být. Pokud bych nemohla ovlivnit dítě, dám radši psa někam, kde na něj nemůžou.
Jenže málokdo vás pozve se psem do domácnosti s miminkem.
Vy asi nemáte děti, že?

Mám kolem sebe tak nejmíň troje lidi s miminem, který by mě se psem na návštěvu pustili, kdybych jim to vysvětlila a požádala je o to. Ale můj pes je vychovanej a lidi to vědí.
"Můj pes třeba batolata moc nemusí, ale nic jim neudělá, pokud mu nedají důvod
- nechápu..."
Důvodem myslím třeba hrábnout do psa, kterej hluboce spí. Což se samozřejmě nestane, protože na to dohlížím.

Mám jen jednu radu : nikdy nenechávat mimino ( byť v kočárku ) samotné s větším psem ( např. dítě spící v kočáře a pes na té samé zahradě s přístupem ke kočáru). I když to tak nevypadá, i toto může být hodně nebezpečná situace. A pes ( zvlášť fena ) nemusí být vůči dětem vůbec agresivní a výsledek může být fatální.
jolyha

XXX.XXX.229.101
napsal(a):
Mám kolem sebe tak nejmíň troje lidi s miminem, který by mě se psem na návštěvu pustili, kdybych jim to vysvětlila a požádala je o to. Ale můj pes je vychovanej a lidi to vědí.
"Můj pes třeba batolata moc nemusí, ale nic jim neudělá, pokud mu nedají důvod
- nechápu..."
Důvodem myslím třeba hrábnout do psa, kterej hluboce spí. Což se samozřejmě nestane, protože na to dohlížím.
Asi evidentně ještě nemáte děti. Jinak si fakt neumím představit jak normálně v domácnosti fungujete s tím, že musíte taky občas třeba uvařit, uklidit, k tomu se vám tam batolí prcek (myslím lidský) a do toho máte oči na stopkách aby se náhodou nepřiblížil ke psovi. O tom se hezky píše, hezky mluví, ale pokud spolu mají být v jednom bytě, je to nevyřešitělné a nikdy to neuhlídáte na 100%. Můžete být i supermatka, ale tohle nelze dokázat.

jolyha
napsal(a):
Asi evidentně ještě nemáte děti. Jinak si fakt neumím představit jak normálně v domácnosti fungujete s tím, že musíte taky občas třeba uvařit, uklidit, k tomu se vám tam batolí prcek (myslím lidský) a do toho máte oči na stopkách aby se náhodou nepřiblížil ke psovi. O tom se hezky píše, hezky mluví, ale pokud spolu mají být v jednom bytě, je to nevyřešitělné a nikdy to neuhlídáte na 100%. Můžete být i supermatka, ale tohle nelze dokázat.
Když budu předpokládat, že se psem a batoletem nežijete v garsonce, stačí instalovat do otevřených dveří "vrátka". Pes na jedné straně, dítě na druhé. A nemusím být supermatka ( dokáže to vymyslet i úplně průměrný a velice zaměstnaný otec ).
napsal(a):
Vy jste ale zvláštní.
jolyha
napsal(a):
Měla jsem psy zvyklé na děti. Psi žili venku, ale chodila jsem na procházky s maminkami co měly malé děti (pejskařky). Pokud přišla návštěva s dětmi k nám, brala jsem psy domů. Na procházce, na výstavě, na cvičáku jsem nechala psy hladit, a od dětí i krmit.
Přestěhovala jsem se, narodili se děti a žádný pes s tím neměl problém. Naopak se od dětí nehnuli. Psi měli své místo kam děti sami nesměly "lézt" (aby měl pes klid), pes nesměl krást dětem hračky a "otravovat děti" aj.
David987
napsal(a):
Asi tak
Dcera je pro našeho psa prostě vetřelec. Dceři budou letos tři roky za tu dobu se nezměnilo absolutně nic na chování psa. A to jsme se snažily, aby si nepřipadala odstrkovaná.
Když jí dcera chce pohladit a pes se po ni ožene a někdy ji i kousne do prstu, tak se prostě musíme rozhodnout. Nehodláme čekat, až jí "nedejbože" kousne do obličeje.
Vetřelec? Jak může být dítě vetřelec? Dítě které má neustále nějaké jídlo které mu padá . Váš pes není žravý? Moje děti psy krmily a krmí vlastně pořád (i tajně). Děti dostali piškoty. Jeden mělo dítě druhý pes. Dojí jogurt kelímek dostane pes. Nechutná jim maso dostane ho pes. Jde se na procházku psa vede dítě (a má dobroty po kapsách). Vždyť pes a dítě je super dvojka.
Dítě psa "neotravuje", neustále za psem neběhá, netahá ho, neubližuje mu. Pes pokud na dítě vrčí má z něj nejspíš strach a brání se.
"za tu dobu se nezměnilo absolutně nic na chování psa". Pes se sám nezmění. Vy musíte dítěti vysvětlit jak přistupovat ke psu, a psovi "vysvětlit" že mu od dítěte nehrozí žádné nebezpečí. Proč to necháte dojít tak daleko, že pes dítě kousne? Tomu máte zabránit. Nenechat dítě se psem samotné. Pokud vidíte že pes je z dítěte nervózní (otáčí hlavu pryč, odchází, zavrčí) "usměrnit" dítě ať psa nechá být a psovi dopřát klid.
jolyha
napsal(a):
Poslední odstavec beru, samozřejmě bych řešila hned při prvním náznaku. Ale osobně tedy neznám nikoho, kdo by mne se psem pustil seznamobvat k cizímu malému mimču, natož opakovaně abych mohla trénovat psa třeba na miminkovský pláč, když by s ním měl problém. Mám sice pejskařské kamarády i známé, a je jich dost, ale požádát někoho zda si můžeme se psem přijít očuchat jejich mimino, že potřebuju aby ho maminka nechala bulet, protože pes si musí zvyknout...že mi nevadí, že prckovi zrovna rostou zoubky, my potřebujeme trénovat když mimi řve, takže nám se to hodí...asi by to fakt neprošlo. Říct mi něco podobného byť i nejlepší kamarádka, slušně bych ji vypakovala, protože bych měla ze řvoucího mimča dost nervy sama a fakt neměla náladu ještě zas na návštěvu se psem...
Stejně tak pes může na "cizí" mimi reagovat v pohodě, ale ve "svém" je to prostě vetřelec, který mu bere pozornost, lidi se mu už nevěnují tolik co dříve, předtím mohl na sedačku a do postele a teď už nesmí... a pes není blbec a často si to s tím miminem spojí. Myslím tím teda fakt malé mimino, do toho půl roka než začne více zkoumat svět. Jsou pesani, co třeba do té doby neřeší a začnou až ve chvíli, kdy se dítě začne pohybovat po bytě. Představa "připravit psa na příchod mimča" je sice hezká, ale... co když zjistíte jako těhotná, že má pes na malá mimina prostě averzi? Dala byste pryč psa nebo včas děcko? Možná je to až opravdu fuj otázka a berte ji prosím jako řečnickou, fakt to není dotaz "na tělo". Ale prostě situace, která může nastat. Jsou psi, kteří děti nemusí a nezvyknou si na ně. Stejně tak, jako ne z každého psa uděláte psa přátelského ke všem ostatním psům. Tak to zkrátka je. Jasně že když to dojde do situace "několikrát ji pokousala", už je tam něco fakt blbě, o tom žádná.
" lidi se mu už nevěnují tolik co dříve, předtím mohl na sedačku a do postele a teď už nesmí."
Psům jsem se na mateřské věnovala tedy daleko víc než když jsem chodila do práce.
Měla jsem nového staršího psa než se mi narodilo první dítě. Pes byl rozmazlený, zvyklí spát v postely a na gauči. Ještě než se narodilo dítě dostal své křeslo, a postel a gauč byl pro něj od té doby tabu. S příchodem dítěte se pro něj tedy nic k horšímu nezměnilo.
"Jsou psi, kteří děti nemusí a nezvyknou si na ně" Že bych měla štěstí? Měla jsem 10 psů a žádný neměl a nemá s dětmi problém. Děti ví jak se ke zvířatům přistupuje. Ví co můžou a co ne, a psi jsou s dětmi rádi. Pokud je to s dětmi již nebaví odejdou. Nikdy mi nikoho nepokousali. Nedovolili by si to. Já bych tomu zabránila.
Odchovala jsem i několik vrhů a chodili k nám "socializační" návštěvy s dětmi. Feny děti vždy přijaly jako kdyby patřili k nám do rodiny. Nechaly děti lézt mezi štěňaty, občas je šly všechny zkontrolovat a pak si lehly bokem a jen pozorovaly.
Pes si sám nezvyká. Pes a dítě se musí vychovat.
napsal(a):
Mám jen jednu radu : nikdy nenechávat mimino ( byť v kočárku ) samotné s větším psem ( např. dítě spící v kočáře a pes na té samé zahradě s přístupem ke kočáru). I když to tak nevypadá, i toto může být hodně nebezpečná situace. A pes ( zvlášť fena ) nemusí být vůči dětem vůbec agresivní a výsledek může být fatální.
Tak já to tak dělala. Fena se od kočárku nehnula. Když se dítě vzbudilo poznala jsem to na jejím chování
jolyha
napsal(a):
Měla jsem dvě místnosti, děti a dva Dobrmany v bytě a představte si vařila jsem a dokonce jsem chodila i přikládat do sklepa (sama). Děti neubližovaly psům a psi nikdy neublížili dětem. Asi jsem zázračná
jolyha
napsal(a):
Moje dvě, nyní dospělé děti, vyrostly v domácnosti se psy a neměli jsme žádný problém. Všechno jde, když se chce. Vyřešitelné to je. Také jsem vyrostla se psy v jednom bytě, domě, i můj bratranec.

jolyha
napsal(a):
Díky Bohu máme doma víc místností než jednu. Ano, malé děti nemáme, ale není neobvyklé, že k nám na návštěvu třeba na víkend přijedou příbuzní nebo přátelé s batolaty.
Není potřeba řešit, jestli to uhlídám na 100%. Když můžu hlídat, nechám psa a dítě spolu, pokud to ani jednomu zúčastněnýmu nevadí. Když hlídat nemůžu oddělím je. Nevidím na tom nic složitýho.

jolyha
napsal(a):
- obecně výborná poslušnost
- naučit na "místo" v bytě, kde bude mít pes zaručen klid - azyl (např. včetně instalace té zábrany, nechť se pes zvykne, že tam někdy bude..)
- už nainstalovat "vše pro dítě", nechť si pes zvykne (klidně včetně procházek s kočárem ), pokud možno najet na předpokládaný režim s dítětem
- i vyhledávat "shromaždiště matek", a psa naučit na dětí (opět bych si pomohla povelem "dítě")
-...
a samozřejmě po příchodu z porodnice psa nechat seznámit se s novým přírůstkem a zapojit ho do péče a problémy řešit hned a urputně!...což už je tady patrně jedno

awake
napsal(a):
Tak já to tak dělala. Fena se od kočárku nehnula. Když se dítě vzbudilo poznala jsem to na jejím chování
Je to krásné podívání ( i to mimčo v lehátku na jiné fotce ), nicméně bych to nikomu nedoporučovala. Pes je pes, je to zvíře a ani u toho nejlépe vychovaného nevíte, co ho napadne.
( Mě absolutně hodná fena málem udusila syna, když si přes držadlo kočáru vyklopila mimčo do hromady písku, spokojeně si na něj lehla a tvářila se hrdě - nic se nestalo, na kočár jsme jedním okem z kuchyně od kafe "mrkali" ).
Jako spousta nynějších párů jsme i my měli dříve psa, než dítě. Ne, že bychom si chtěli zkoušet péči, ale prostě pejsek byl dřív " k mání ". Od malička byl na mne silně fixovaný a když mne odvezli do porodnice na rizikové, chodil mi manžel zlepšovat náladu zkazkami o tom, jak pes nežere a podobně. Když jsem přinesla miminko domů, byl z něj naprosto mimo. Neustále ho hlídal a asi by mu syn mohl hlavu uříznout. Byli naprosto nerozluční, synek se učil stavět tak, že se držel Gastona za uši. Nechat dítě v ohrádce šlo tak pár minut, jinak hoši zvládli ohrádku spojenými silami - jeden zvenčí a druhý zevnitř - složit a položit. Protože synek nesměl na schody, ale chtěl tam, pes ho transportoval za plíny... Nakonec jsem nemohla ani na záchod, ta dvojka byla nevyzpytatelná.

inusanka
napsal(a):
Jako spousta nynějších párů jsme i my měli dříve psa, než dítě. Ne, že bychom si chtěli zkoušet péči, ale prostě pejsek byl dřív " k mání ". Od malička byl na mne silně fixovaný a když mne odvezli do porodnice na rizikové, chodil mi manžel zlepšovat náladu zkazkami o tom, jak pes nežere a podobně. Když jsem přinesla miminko domů, byl z něj naprosto mimo. Neustále ho hlídal a asi by mu syn mohl hlavu uříznout. Byli naprosto nerozluční, synek se učil stavět tak, že se držel Gastona za uši. Nechat dítě v ohrádce šlo tak pár minut, jinak hoši zvládli ohrádku spojenými silami - jeden zvenčí a druhý zevnitř - složit a položit. Protože synek nesměl na schody, ale chtěl tam, pes ho transportoval za plíny... Nakonec jsem nemohla ani na záchod, ta dvojka byla nevyzpytatelná.
Je to pes od psa. Sousedé v sídlišti měli křížence, dokud bylo mimino v kočárku, hlídal kčárek, cizí se k němu nesměl přiblížit. Spal pod postýlkou, od děcka se nehnul. Bohužel chtěl, aby to tak bylo pořád, když malý povyrostl a mohl na zem, začal lézt, pes na něj tvrdě útočil. Nějaký čas to zkoušeli a pak šel pes pryč.
Ne vždycky se povede skamarádit psa s dítětem.
Janae

XXX.XXX.237.6
jahodapavel
napsal(a):
Jestli máte psa, který vyjíždí po dětech, dejte ho pryč. Nikdy nebudete mít jistotu, že to neudělá.
No, ale komu? Pokud se k této vlastnosti psa zakladatel přizná, asi nenajde moc zájemců. Pokud se nepřizná, zadělává na malér.
Tak trošku si myslím, že proto se ptá na právní náležitosti. Aby až ten malér bude, mohl říct "ne, to není můj pes, tady mám smlouvu, ten pes má jiného majitele".

Pokud pes útočí na děti a je mi naprosto jedno, že na začátku za to můžou majitelé psa a pes je v tom vlastně nevině, má být utracen. Dítě má 100% přednost a tahle situace ho může stát zdraví nebo i život. Můj strýc - starý mládenec vzal před mnoha lety krásného tříletého trpasličího pudla s pp. Vzal si ho ve chvíli, kdy ho jeho třetí majitelé vedli utratit, kvůli kousání. Dokud byl pes u něj, jakž takž to fungovalo. Pak musel do nemocnice a pes šel k nám. Do domácnosti, kde jsme jako děti byly na psi zvyklé a nikdo mu neubližoval a rozhodně mu nelezl do pelech apod.. Pokousal nás všechny, včetně dospělých a nakonec ho dal můj otec utratit.
Hodných psích bezdomovců je dost, proč přehazovat problémové zvíře na krk komukoli dalšímu a riskovat, že někoho zraní. Psa je mi líto, ale pokud situace dospěla takhle daleko, být to na mě, utratím ho.
napsal(a):
Pokud pes útočí na děti a je mi naprosto jedno, že na začátku za to můžou majitelé psa a pes je v tom vlastně nevině, má být utracen. Dítě má 100% přednost a tahle situace ho může stát zdraví nebo i život. Můj strýc - starý mládenec vzal před mnoha lety krásného tříletého trpasličího pudla s pp. Vzal si ho ve chvíli, kdy ho jeho třetí majitelé vedli utratit, kvůli kousání. Dokud byl pes u něj, jakž takž to fungovalo. Pak musel do nemocnice a pes šel k nám. Do domácnosti, kde jsme jako děti byly na psi zvyklé a nikdo mu neubližoval a rozhodně mu nelezl do pelech apod.. Pokousal nás všechny, včetně dospělých a nakonec ho dal můj otec utratit.
Hodných psích bezdomovců je dost, proč přehazovat problémové zvíře na krk komukoli dalšímu a riskovat, že někoho zraní. Psa je mi líto, ale pokud situace dospěla takhle daleko, být to na mě, utratím ho.
To máte teda "skvělý" přístup, jen co je pravda. Psa je možná vychovat a zbavit agrese a nebývá to zase až tak velký problém. Pes není hadr, abyste ho vyhodili, když se vám nehodí do krámu. Když majitelé nezvládli problém vyřešit za tři roky, je to problém na jejich straně, takže zkazí i hodného psího bezdomovce, neměli by si pořídit jiného psa. A fence bude lépe tam, kde jí budou rozumět.

scylla
napsal(a):
To máte teda "skvělý" přístup, jen co je pravda. Psa je možná vychovat a zbavit agrese a nebývá to zase až tak velký problém. Pes není hadr, abyste ho vyhodili, když se vám nehodí do krámu. Když majitelé nezvládli problém vyřešit za tři roky, je to problém na jejich straně, takže zkazí i hodného psího bezdomovce, neměli by si pořídit jiného psa. A fence bude lépe tam, kde jí budou rozumět.
Ale kde? lidí, co si dobrovolně vezmou psa, co pokousal dítě, nestojí před útulky fronty. ještě méně lidí je schopné takového psa opravdu převychovat.
scylla
napsal(a):
Idealni by bylo, aby ho prevychovali nynejsi majitele. Coz ale snaha asi neni, kdyz tu je dotaz. Jak ji rovnou darovat a ne, jak to resit...cekame akorat mimi a taky jsem trochu zvedava, co ti 2 nasi hafani na nej reknou...ale ani ve snu by me nenapadlo je davat pryc, kdyby chteli mit svuj klid...proste se bude pripadne oddelovat...i kdyz spis s jejich povahami cekam, ze je budeme muset mirnit, aby nam mimco samou laskou neulizali...uz ted maji ty tendence mi pecovat jazykem o rostouci brisko. Bosik mi porad dava hlavu do klina a posloucha, co se v brisku deje...a stoucha do nej jemne cumakem, kdyz se mimi zacne vrtet. :) A kříženka maleho knirace - ta prvni vedela, ze mimi cekame a miluje se placnout na brisko uchem a odposlouchavat. A pak hodí zada a chce drbat na brise. :) Snazime se jim dal venovat, i kdyz s rostoucim brichem casto padnu na kreslo a jsem rada, ze jsem rada v téhle horkach...ale aspon se nauci, ze nejsou stredem vesmiru a nebudou zarlit, ze je o to mimi pripravilo.
jolyha

XXX.XXX.229.101
scylla
napsal(a):
Moje dvě, nyní dospělé děti, vyrostly v domácnosti se psy a neměli jsme žádný problém. Všechno jde, když se chce. Vyřešitelné to je. Také jsem vyrostla se psy v jednom bytě, domě, i můj bratranec.
Šmankote, já netvrdím, že nemůže vyrůst dítě v bytě se psem. Já jsem reagovala na příspěvek, že je nutno mít neustále oči na stopkách aby se dítě ke psovi nemohlo přiblížit aniž u toho matka bude stát! Samozřejmě, že je to vyřešitelné, ale musí to být pes, u kterého víte, že to dítě snese a jeho první reakce nebude start po děcku, jen se děcko přiblíží. Pokud je to pes, co děti rád nemá a nemusí je (a že takové znám - prostě je dětské nekoordinované pohyby a křik šíleně znervózňují), tak tam to ani supermatka nemusí dokázat uhlídat.Psala jsem o tom, že se prostě nedá uhlídat aby se dítě nepřiblížilo ke psovi (když je to pes, co děti nerad - jako v případě zadavatele). Když je to normálně fungující rodina se psem, tak se samozřejěm není o čem bavit, tam to funguje úplně normálně.
jolyha

XXX.XXX.229.101
awake
napsal(a):
Měla jsem dvě místnosti, děti a dva Dobrmany v bytě a představte si vařila jsem a dokonce jsem chodila i přikládat do sklepa (sama). Děti neubližovaly psům a psi nikdy neublížili dětem. Asi jsem zázračná
Ne, nejste zázračná. Měla jste doma psy, kterým děti nevadily a byli spolu v pohodě. Jenže to zadavatel evidentně nemá...,.

Podívejte, nikdy jsem neměla psa, který by útočil na děti a všichni moji psi u nás dožili. Mluvím o psech, kteří útočí na děti, vám možná připadá můj přístup tvrdý, já zase nechápu váš. Nedáno se tu řešil třeba případ, kdy se paní ujala psa a ten zaútočil na jejího vnuka. Vůči tomu dítěti to připadá tvrdé a nespavedlivé zas mě.
Převýchovu potřebuje spousta opuštěných psů, ti kteří jsou nebezpeční, by se neměli mezi lidi dostávat.

napsal(a):
Podívejte, nikdy jsem neměla psa, který by útočil na děti a všichni moji psi u nás dožili. Mluvím o psech, kteří útočí na děti, vám možná připadá můj přístup tvrdý, já zase nechápu váš. Nedáno se tu řešil třeba případ, kdy se paní ujala psa a ten zaútočil na jejího vnuka. Vůči tomu dítěti to připadá tvrdé a nespavedlivé zas mě.
Převýchovu potřebuje spousta opuštěných psů, ti kteří jsou nebezpeční, by se neměli mezi lidi dostávat.
Ono je ale taky otázka, jaký režim vládl tam, kde se pes po dítěti ohnal nebo ho pokousal. Kdybych nechala děti, aby mýho psa otravovaly (a nemusí jít o žádné násilí, stačí po něm furt šmatlat, nedbat jeho signálů, atd), vůbec si nejsem jistá, jestli by se nakonec neuchýlil k ohnání se. Spíš by odešel, ale ruku do ohně za to nedám. A vyzkoušený to nemám a ani to nikdy nevyzkouším, protože prostě vždycky zařídím, že pes má klid a není podrobován něčemu, co se mu evidentně nelíbí.
Pokud dospělí nechaj děti, aby hladily psa (popř. další dětské aktivity), kterýmu se to nelíbí... no tak to ten pes nemusí bejt žádnej zabiják a zloduch, aby se ozval, použil jasnějších signálů. Když si pes vyzkouší, že se holt musí bránit sám, že ho nikdo z povolaných nebrání, tak to bude dělat. Že s ním pak jde nálepka "pokousal dítě" je fakt a je to smutný, že za to často můžou lidi svojí lehkomyslností.
napsal(a):
Já s vámi zcela souhlasím! Vůbec totiž nevěřím na nějakou převýchovu! Pořád je to "jen" pes. S někým může fungovat bez problémů, ale dostane se do jiných rukou (nebo se po převýchově vrátí do původní rodiny) a problémy jsou zpátky. Nemůžu takovému psu už věřit, tím spíš, že opatrností není nikdy dost, i když se jedná o vlastní nekonfliktní psy. Moje děti vyrůstaly s několika psy, nikdy nebyl problém, a stále jsem měla na mysli, že je potřeba usměrňovat jak psy, tak i děti, aby nějaký problém nebyl. Osobně bych si problémového psa nevzala - proč taky? Nebudu léta ve stresu, co vyvede, když je fůra psů, s nimiž je spolužití radost a zábava.
Janae

XXX.XXX.237.6
napsal(a):
Ono je ale taky otázka, jaký režim vládl tam, kde se pes po dítěti ohnal nebo ho pokousal. Kdybych nechala děti, aby mýho psa otravovaly (a nemusí jít o žádné násilí, stačí po něm furt šmatlat, nedbat jeho signálů, atd), vůbec si nejsem jistá, jestli by se nakonec neuchýlil k ohnání se. Spíš by odešel, ale ruku do ohně za to nedám. A vyzkoušený to nemám a ani to nikdy nevyzkouším, protože prostě vždycky zařídím, že pes má klid a není podrobován něčemu, co se mu evidentně nelíbí.
Pokud dospělí nechaj děti, aby hladily psa (popř. další dětské aktivity), kterýmu se to nelíbí... no tak to ten pes nemusí bejt žádnej zabiják a zloduch, aby se ozval, použil jasnějších signálů. Když si pes vyzkouší, že se holt musí bránit sám, že ho nikdo z povolaných nebrání, tak to bude dělat. Že s ním pak jde nálepka "pokousal dítě" je fakt a je to smutný, že za to často můžou lidi svojí lehkomyslností.
ALe ono je nakonec jedno, jaký režim vládl než kousl. V tomto případě není co řešit.
Taky děkuji bohu za svého baby friendly psa, ovšem mohla svého psa sebevíc milovat, kdyby pokousal dítě, tak by prostě šel.

A já si zas myslím, že v případě zadavatele to nebude tak hrozné. Jestli fena kousla tříleté dítě do prstu a to dítě ještě stále má ruku...
Ať si tedy fenu nenechávají, když ji nechtějí, ale proč hned utratit? U bezdětných majitelů může v pohodě fungovat ( když to současní majitelé nemůžou zvládnout ).
A ještě dodám - každé soužití psa a dítěte je do jisté míry riskantní. Sestřenice má celý život jizvu na tváři. Jako odrostlé dítě se "srazila" s jejich absolutně mírumilovným a milujícím boxerem u míče, když dělali blbiny.
napsal(a):
Ale kde? lidí, co si dobrovolně vezmou psa, co pokousal dítě, nestojí před útulky fronty. ještě méně lidí je schopné takového psa opravdu převychovat.
Zatím se mi kromě jednoho psa, kterého pravidelně majitelům hlídám a kde máme po jedniném střetu pakt o neůtočení, podařilo odstranit agresi u psů, které ke mě lidi z podobných důvodů odložili. Umístit psa k někomu, kdo děti nemá, by nemuselo být nemožné.
Janae
napsal(a):
ALe ono je nakonec jedno, jaký režim vládl než kousl. V tomto případě není co řešit.
Taky děkuji bohu za svého baby friendly psa, ovšem mohla svého psa sebevíc milovat, kdyby pokousal dítě, tak by prostě šel.
Pamatuju jeden případ, kdy bylo dítě, na které rodiče nedávali několik hodin pozor, nalezeno pokousané od psů. Na zahradě byl jeden vořech na dlouhém řetězu a dva rotvíci, pes a fena. Pochopitelně byli obviněni rotvíci, známý si je převzal, byla jsem u toho převzetí. Nakonec se ukázalo, že kluk zakopl a spadl na vořecha, ten ho zrychtoval, rotvíci ho bránili. Oba rtw byli umístěni každý zvlášť po čase do nových rodin. Fena složila úspěšně CT zkoušky a pracuje - chodí za dětmi do škol a školek. Pes je také pohodář. Nechápu přístup - pokouše a jde. Ten pes k tomu má vždy nějaký konkrétní důvod a podle mého názoru to bývá z většiny chyba člověka.
koňadra
napsal(a):
Já s vámi zcela souhlasím! Vůbec totiž nevěřím na nějakou převýchovu! Pořád je to "jen" pes. S někým může fungovat bez problémů, ale dostane se do jiných rukou (nebo se po převýchově vrátí do původní rodiny) a problémy jsou zpátky. Nemůžu takovému psu už věřit, tím spíš, že opatrností není nikdy dost, i když se jedná o vlastní nekonfliktní psy. Moje děti vyrůstaly s několika psy, nikdy nebyl problém, a stále jsem měla na mysli, že je potřeba usměrňovat jak psy, tak i děti, aby nějaký problém nebyl. Osobně bych si problémového psa nevzala - proč taky? Nebudu léta ve stresu, co vyvede, když je fůra psů, s nimiž je spolužití radost a zábava.
Normální člověk po převýchově psa do původního prostředí nedá, to by byla naprostá kravina.

Možná, že ani neplatí všeobecně nemá ráda děti. Nemá ráda malé dítě, případně malé děti. Klidně může jít do rodiny k desetiletým a starším.
( Mám fenu, která ke mě přišla na roce a děti kolem 3-6 let silně nesnášela- hodně silně. Neměla jsem o tom tušení, na vztah k dětem jsem se poptávala. Odpověď byla - děti miluje - já pak po zkušennosti dodávala "na talíři". S dětmi 10-12 let úplně v pohodě od začátku. Její zloba vůči malým dětem se projevila včas, takže se hlídalo a k žádnému maléru nedošlo).

Nikdo neznáme psa ani lidi o které se jedná. Já vycházím ze své zkušenosti, kdy se jednalo o psa malého plemene a přesto to zkončilo poměrně vážným pokousáním. Sama za sebe říkám že bych nepřipustila, aby moje děti nebo vnoučata pokousal pes u kterého dokonce o jeho nelásce k dětem vím. Když máte doma psa, kterého odmala vychováváte je to něco jiného než se ujmout dospělého zvířete. Vím že tu jsou lidé, kteří umí s takovým kousavým psem pracovat a mají pocit že to zvládnou. Pokud takový pes zůstane v jejich péči, je to možná vpohodě. Problém je, když ho tvz. převychovají a pošlou dál. Noví majitelé už nebudou tak dobří znalci psího chování a malér je tu. Následně každý pes, který pokouše nové majitele snižuje šanci hodných psích bezdomovců v útulcích, které si po takové zkušenosti lidé nevezmou. Znovu opakuji, je to tvrdé a vím že ke psům nespravedlivé, ale je lepší utratit kousavého psa než riskovat zdraví lidí. Ve finále pokud lidé budou vidět ještě pár reportáží o tom jak psi, kterých se někdo ujal pokousali novou rodinu, přestanou si psi z útulků brát a kdo na to asi nejvíc doplatí?
scylla
napsal(a):
Proč do toho pletete bonitaci? Jakou to má spojitost s tím, že čuba nemá ráda děti a majitelé to nezvládli?
Nesuhlasim s tym, ze psa je mozne zbavit agresivity.
Urcite ide zmiernit priznaky, nastavit doma take pravidla ze ku konfliktu nebude dochadzat, zabezpecit psovi moznost ineho riesenia situacie. Napriklad aj tym ze daju psa do domacnosti, kde najvacsi zdroj problemu (male deti) neni.
Ale co tak poznam zo svojho okolia psy ktore maju problem s detmi, nenapada ma pes ktory by mal len tento jeden problem. Su to vacsinou psy celkovo nervne a nevyrovnane.

"Ale co tak poznam zo svojho okolia psy ktore maju problem s detmi, nenapada ma pes ktory by mal len tento jeden problem. Su to vacsinou psy celkovo nervne a nevyrovnane."
Nezbývá mi, než s tímto souhlasit. Ano, mám nervní a nevyrovnanou fenu. Je s ní těžší soužití, než kdyby byla vyrovnaný kliďas, ale vycházíme spolu na jedničku, jen venku se musí hlídat víc, než je mi milé. Ale jinak je to zlatíčko ( na zabití !)
A poslední vnučku ( tříletou) k ní bez bedlivého dozoru nepouštím.
scylla
napsal(a):
Normální člověk po převýchově psa do původního prostředí nedá, to by byla naprostá kravina.
No, tak já nevím. Ale už jsem několikrát někde postřehla, že "dali psa na převýchovu" a vzali si ho zpátky. Ono jde asi i o to, jaký je problém a jak moc je ten pes agresivní. Třeba Desenský taky nevrací všechny psy do původních rodin, asi ví proč.
Ale přesto: dejme tomu, že se ujmu psa, který nenávidí děti. Doma už žádné malé děti nemám, takže ok. Nějaký Desenský ho naučí jak se chovat, tedy, že si např. dětí na ulici nemá všímat. A jednoho dne projdeme kolem nějakého dítěte, které udělá pohyb, který ve psu vyvolá nějaké vzpomínky a na dítě vystartuje. (Teď neberu do úvahy, že takový pes má být na vodítku a s košíkem). Jde mě o to, že člověk, který se ujme převychovaného psa, stejně neví, co má ten pes za sebou, jaké situace ho dokáží iritovat.
Já prostě takovému psovi už nevěřím.
Jsou také psi, kteří jsou vrozeně agresivní, tam je to v pytli úplně.
A co když se pes dostane k někomu, jehož sebevědomí zdaleka převyšuje schopnosti prevychovat nebo jenom chovat toho psa? A že takových případů není málo. Měla bych strach, ze se jednou dozvím, že nějakému dítěti opravdu ublížil. To je lepší psa uspat. Lidský a především dětský život nestojí za držení psího života za každou cenu.

lodenka333
napsal(a):
A co když se pes dostane k někomu, jehož sebevědomí zdaleka převyšuje schopnosti prevychovat nebo jenom chovat toho psa? A že takových případů není málo. Měla bych strach, ze se jednou dozvím, že nějakému dítěti opravdu ublížil. To je lepší psa uspat. Lidský a především dětský život nestojí za držení psího života za každou cenu.
Nebl.bněte, tady se jedná o psa, který "kousnul" tříleté dítě do prstu tak, že to dítě ten prstík stále má. I pudl nebo jezevčík dokáží ukousnout dospělému člověku článek prstu, když opravdu kousnou. S tím psem lze normálně žít!
Orionka: jasně, už mluvím o extrému. Pokud jde o vyloženě agresivního psa který jde po lidech/ dětech natvrdo a bez jasného důvodu. Jinak u každého psa bych je nenechávala samotné. I blbá čivava může kousnout nějak nešťastně třeba do obličeje, nemluvě o celoživotním strachu ze psů. Akorát že některým lidem to fakt nevysvětlite, neměli by mit ani zvířata, nato z dětí. Když vidím koňáky kteří někde přivazou kone a matka s deckem si mu stoupne primo za pr...aby se podívali na koníčka z toho na mě jdou mdloby. Ale zkuste.se ozvat... A fotky kdy se decka vali po psech taky nic moc. Sebehodnejsi, porad je to.pes a je to pak tak zbytečné když se něco stane.

Psa nikdo z nás neviděl. Samozřejmě je možné, že máte pravdu, ale na druhou stranu je rozumné za každou cenu čekat, až konečně to dítě kousne tak vážně až skončí u lékaře? Navíc co duševní zdraví dítěte, které musí žít odmala se psem, který na něj vrčí a už ho i kousl? Psa má mít člověk proto že mu jeho chov obohacuje pozitivním způsobem život. Nevidím nic pozitivního na tom změnit svůj domov ve válečné ležení, kde bude celá rodina trnout jestli se dítě a pes nedostanou k sobě nebo pes někoho nenapadne na procházce.
jolyha

XXX.XXX.229.101
scylla
napsal(a):
Pamatuju jeden případ, kdy bylo dítě, na které rodiče nedávali několik hodin pozor, nalezeno pokousané od psů. Na zahradě byl jeden vořech na dlouhém řetězu a dva rotvíci, pes a fena. Pochopitelně byli obviněni rotvíci, známý si je převzal, byla jsem u toho převzetí. Nakonec se ukázalo, že kluk zakopl a spadl na vořecha, ten ho zrychtoval, rotvíci ho bránili. Oba rtw byli umístěni každý zvlášť po čase do nových rodin. Fena složila úspěšně CT zkoušky a pracuje - chodí za dětmi do škol a školek. Pes je také pohodář. Nechápu přístup - pokouše a jde. Ten pes k tomu má vždy nějaký konkrétní důvod a podle mého názoru to bývá z většiny chyba člověka.
Tak jasně, že je to čvětšinou chyba člověka, ať už tím, že prostě nerozumí co mu pes říká, nebo neřeší a čeká až se něco stane. V tomhle případě třeba děcko zakoplo a na psa spadlo. Ale zase - to se stane i když jsou rodiče poblíž. Neříkám, když vedou dítě za ručičku, to těžko. Ale když jsou na jedné zahradě, s děckem a psem - tak fakt stačí, když batole zakopne a na psa žuchne. Jsou pesani, co to snesou v pohodě a ještě prcka oblížou. Ale taky jsou psi, kteří to vezmou a vyhodnotí jako útok na ně a kousnou. Rotvíci v tomhle případě měli štěstí, že je majitelé nenechali utratit a aspoň je někomu dali. Ale zase upřímně - neříkejte mi, že se nepozná zda jsou kousance od vořecha nebo od rotvíka. Přeci jen rotvičí tvar mordy je vcelku specifický a asi by byly trochu jiné otisky po kousnutí. Tedy spíše - pokud by se do toho fakt pustili rotvíci, ten klučina už by tu asi nebyl. I tak, asi se mají tam, kde jsou teď, lépe, než předtím - nejsou jen jako psi zahradní a určitě mají naplněnější život, když se s nima něco dělá.
Já souhlasím. Pokud máte strach, jste kvůli tomu ve stresu, koneckonců omezujete a stresujete i psa a děcko, navíc máte k psu negativní pocity víc a víc tak je větší štěstí ho nemít... Nemyslím že je třeba v takové situaci psa mít za každou cenu. Nikam by to nevedlo a nikdo nebude šťastný. Ale zjistěte si alespoň kvůli němu kam s ním. Jaké jsou možnosti, zkusit nějaké inzeráty. Napsat vse popravdě, mozna so říct nějakou symbolickou částku jinak ho sbali kde kdo. Nemáte třeba nějaké známé o kterých byste věděli že by psa rádi měli? Nebo ho někde umistit, s tím že byste to financovali a o psa se někdo staral.
scylla
napsal(a):
Zatím se mi kromě jednoho psa, kterého pravidelně majitelům hlídám a kde máme po jedniném střetu pakt o neůtočení, podařilo odstranit agresi u psů, které ke mě lidi z podobných důvodů odložili. Umístit psa k někomu, kdo děti nemá, by nemuselo být nemožné.
Jů, kouzelník.

jahodapavel
napsal(a):
Jů, kouzelník.
Spíš to bude tím, že se psy pracuje a umí pracovat, což je věc, kterou většina majitelů psů ještě nepobrala...
jolyha
napsal(a):
Tak jasně, že je to čvětšinou chyba člověka, ať už tím, že prostě nerozumí co mu pes říká, nebo neřeší a čeká až se něco stane. V tomhle případě třeba děcko zakoplo a na psa spadlo. Ale zase - to se stane i když jsou rodiče poblíž. Neříkám, když vedou dítě za ručičku, to těžko. Ale když jsou na jedné zahradě, s děckem a psem - tak fakt stačí, když batole zakopne a na psa žuchne. Jsou pesani, co to snesou v pohodě a ještě prcka oblížou. Ale taky jsou psi, kteří to vezmou a vyhodnotí jako útok na ně a kousnou. Rotvíci v tomhle případě měli štěstí, že je majitelé nenechali utratit a aspoň je někomu dali. Ale zase upřímně - neříkejte mi, že se nepozná zda jsou kousance od vořecha nebo od rotvíka. Přeci jen rotvičí tvar mordy je vcelku specifický a asi by byly trochu jiné otisky po kousnutí. Tedy spíše - pokud by se do toho fakt pustili rotvíci, ten klučina už by tu asi nebyl. I tak, asi se mají tam, kde jsou teď, lépe, než předtím - nejsou jen jako psi zahradní a určitě mají naplněnější život, když se s nima něco dělá.
Majitelé je chtěli pochopitelně nechat utratit, dojeli jsme pro ně v poslední chvíli. Psi jsou živí tvorové a je třeba k nim takto přistupovat, ne z nich dělat nepotřebné hadry, o kterých bezvýhradně rozhoduje nějaký tlučhuba výcvikář nebo majitel, který je nezvládl. Chce to trošku úcty k nim a trošku sebereflexe.
napsal(a):
Psa nikdo z nás neviděl. Samozřejmě je možné, že máte pravdu, ale na druhou stranu je rozumné za každou cenu čekat, až konečně to dítě kousne tak vážně až skončí u lékaře? Navíc co duševní zdraví dítěte, které musí žít odmala se psem, který na něj vrčí a už ho i kousl? Psa má mít člověk proto že mu jeho chov obohacuje pozitivním způsobem život. Nevidím nic pozitivního na tom změnit svůj domov ve válečné ležení, kde bude celá rodina trnout jestli se dítě a pes nedostanou k sobě nebo pes někoho nenapadne na procházce.
Ne, psa je třeba darovat tomu, kdo mu bude rozumět a komu pes bude věřit a kde ho budou mít rádi, což doma nemá.
jolyha
napsal(a):
Jenže základ problému je v tom, že si rodiče a další příbuzní dávali doma kafíčko a kluka nechali nehlídaného na zahradě se třemi psy a spoustou bordelu, v podstatě na skládce. A o tom to je. A odnést to měli rotvíci.

scylla
napsal(a):
Ne, psa je třeba darovat tomu, kdo mu bude rozumět a komu pes bude věřit a kde ho budou mít rádi, což doma nemá.
Můžete mít pravdu a může to tak být. Na druhou stranu je tu stejně velká šance a možná větší, že ten pes v novém domově na tom bude podobně a problém pouze posunute do nové rodiny. Jenom doufám, že při vašem, i když obdivuhodném zapálení, jednou někde nezpůsobíte neštěstí, až někam dáte, převychovaného" psa a ten někoho zraní.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
napsal(a):
Můžete mít pravdu a může to tak být. Na druhou stranu je tu stejně velká šance a možná větší, že ten pes v novém domově na tom bude podobně a problém pouze posunute do nové rodiny. Jenom doufám, že při vašem, i když obdivuhodném zapálení, jednou někde nezpůsobíte neštěstí, až někam dáte, převychovaného" psa a ten někoho zraní.
Tomu se říká "Černý Petr", a běžně to hrají i útulky.
napsal(a):
Psa, kterému nevěřím, nedávám dál, tomu se říká odpovědnost.
scylla
napsal(a):
Kolik tedy máte doma psů? Samých převychovaných agresorů?! Scyllo, vy nás tady asi pěkně oblbujete. S žádnými psy nemáte problém, všichni fungují na jedničku, nikdo vám doma nechce sežrat vaše kočky, se všemi se "jen domluvíte"... čím dál víc nabývám přesvědčení, že to všechno jsou jen kecy. Já jsem přesvědčená, že právě s agresivními psy problémy jsou a každý pes se nedá prostě zvládnout jen "řečmi", ale také silou (tím nemyslím psa brutálně mlátit, nebo tak něco).
Dejme tomu, že psy převychováváte vy, Desenský... a kdo ví kolik lidí ještě. Kam všechny ty převychované psy dáváte? Nad tím taky přemýšlím. Takového psa si asi těžko vezme někdo jako mazlíčka do rodiny k dětem, takže zbývá je umístit jako hlídací psy do nějakých firem, autobazarů (svého času velmi populární). Ale kolik takových firem, které potřebují na hlídání psa, je? Kolik z nich si vezme psa z převýchovy s nálepkou "problémový"?

scylla
napsal(a):
No musím také konstatovat, že si poněkud odporujete, podle vašich slov, vy přece žádné problémy s agresivitou psů nemáte.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
scylla
napsal(a):
Ne, tomu se říká neodpovědnost.

koňadra
napsal(a):
Kolik tedy máte doma psů? Samých převychovaných agresorů?! Scyllo, vy nás tady asi pěkně oblbujete. S žádnými psy nemáte problém, všichni fungují na jedničku, nikdo vám doma nechce sežrat vaše kočky, se všemi se "jen domluvíte"... čím dál víc nabývám přesvědčení, že to všechno jsou jen kecy. Já jsem přesvědčená, že právě s agresivními psy problémy jsou a každý pes se nedá prostě zvládnout jen "řečmi", ale také silou (tím nemyslím psa brutálně mlátit, nebo tak něco).
Dejme tomu, že psy převychováváte vy, Desenský... a kdo ví kolik lidí ještě. Kam všechny ty převychované psy dáváte? Nad tím taky přemýšlím. Takového psa si asi těžko vezme někdo jako mazlíčka do rodiny k dětem, takže zbývá je umístit jako hlídací psy do nějakých firem, autobazarů (svého času velmi populární). Ale kolik takových firem, které potřebují na hlídání psa, je? Kolik z nich si vezme psa z převýchovy s nálepkou "problémový"?
A to je nějaký problém, že se někteří psi hůř umisťují? Ti, kdo se tím zabývají, převychovávají a hledají nové domovy, to dál dělají i přesto, že jim nějaký pes zůstane dýl nebo třeba i na dožití.
napsal(a):
No musím také konstatovat, že si poněkud odporujete, podle vašich slov, vy přece žádné problémy s agresivitou psů nemáte.
Já ne, ale to neznamená, že je to přenosné automaticky na zbytek světa. Vypadá to, že o převýchovách a problémovém chování moc přehled nemáte. Pes se dá umístit tehdy, kdy je spolehlivý a kdy je jeho osvojitel poučený. Proto mám v adopční smlouvě podrobně popsáno to, jaký pes je, co o něm vím, co má za sebou a tak dále.
scylla
napsal(a):
Já ne, ale to neznamená, že je to přenosné automaticky na zbytek světa. Vypadá to, že o převýchovách a problémovém chování moc přehled nemáte. Pes se dá umístit tehdy, kdy je spolehlivý a kdy je jeho osvojitel poučený. Proto mám v adopční smlouvě podrobně popsáno to, jaký pes je, co o něm vím, co má za sebou a tak dále.
"Pes se dá umístit tehdy, kdy je spolehlivý"
Žádný pes, natož ten, který byl "převychován", podle mne NENÍ spolehlivý. Může bezproblémově fungovat za určitých podmínek (psovod s dostatkem autority, eliminování podnětů způsobujících problémy - např. děti apod.), ale o ŽÁDNÉM psu, dokonce ani o tom, který funguje v rodině jako mazílek dětí a na žádné převýchově nebyl, nemůžeme říct, že je SPOLEHLIVÝ. Pořád je to jenom pes a všechno je v životě poprvé a i ten mazílek může pokousat dítě (teď nehodnotím, jaké k tomu měl důvody).

Koňadro, za prvé jsi opomněla na tu druhou část věty "a jeho osvojitel poučený", a za druhé - co z toho, že pes je pes, vyplývá?

scylla
napsal(a):
Ale no tak, nějaký přehled mám. Jen na tento problém mám jiný názor než vy.

Mimochodem, vzpomínáte si na případ, kdy pan Desenský dal do adopce psa, který pak vážně zranil bratra majitelky? Také se jednalo o poučené osvojitele a co to bylo platné. Lidi jsou lidi a do papírů si můžete napsat doporučení jaká chcete, pak k nim přijde někdo na návštěvu, pes zaútočí a co potom. Ale vlastně, to se vás už netýká, vy jste přece sepsala seznam doporučení.

napsal(a):
Mimochodem, vzpomínáte si na případ, kdy pan Desenský dal do adopce psa, který pak vážně zranil bratra majitelky? Také se jednalo o poučené osvojitele a co to bylo platné. Lidi jsou lidi a do papírů si můžete napsat doporučení jaká chcete, pak k nim přijde někdo na návštěvu, pes zaútočí a co potom. Ale vlastně, to se vás už netýká, vy jste přece sepsala seznam doporučení.
Sice nevzpomínám, ale to, že někdo nedodrží potřebná pravidla, se kterýma byl seznámen, je argument na co? Že se ten pes měl radši utratit?
Janae

XXX.XXX.237.6
napsal(a):
Sice nevzpomínám, ale to, že někdo nedodrží potřebná pravidla, se kterýma byl seznámen, je argument na co? Že se ten pes měl radši utratit?
Ano, je jen otázka času, kdy se nedodrží pravidla a ten pes zaútočí znovu. Kdyby byl alespoň napaden majitel, ale většinou to odnese někdo nevinný.

Janae
napsal(a):
Ano, je jen otázka času, kdy se nedodrží pravidla a ten pes zaútočí znovu. Kdyby byl alespoň napaden majitel, ale většinou to odnese někdo nevinný.
S takovou by ale bylo potřeba nechat utratit většinu nechtěných psů, protože když se sejde náhoda a vezmou si je třeba z útulku (kde se na výběr nových domovů tolik nedbá) hlupáci, může zaútočit prakticky jakejkoliv pes. Jedni mí známí se třeba chovají k jejich zlaťákovi (z útulku) tak, že ten pes je opravdu naprosto zlatej, že je už dávno neporafal. A další mí známí totéž s pitbulkou, která je "naštěstí" pro ně submisivní a nějak se k tomu kousnutí ne a ne odhodlat (argentiňáka už nechali utratit, ten je porafal).
Míra H.

XXX.XXX.79.4
Problémoví psi se odjakživa utráceli, dneska se to tak jednoduše ze zákona nedá. Bohužel ale nikdo nedomyslel funkční náhradní řešení. Takže těžce pokousaní lidé prostě budou, je třeba s tím počítat.

Teda, na základě některých příspěvků mě napadá jako prevence jediné logické a správné řešení - vybít psy, neb "pes je pes a všechno je v životě poprvé"...ono je tedy dost jedno, jestli se bavíme o psu, který zaútočil poprvé nebo o útočníkovi, který prošel převýchovou, ne? A co ten, který ještě nezaútočil? Vždyť tak může učinit v každém okamžiku!...
Janae

XXX.XXX.237.6
napsal(a):
S takovou by ale bylo potřeba nechat utratit většinu nechtěných psů, protože když se sejde náhoda a vezmou si je třeba z útulku (kde se na výběr nových domovů tolik nedbá) hlupáci, může zaútočit prakticky jakejkoliv pes. Jedni mí známí se třeba chovají k jejich zlaťákovi (z útulku) tak, že ten pes je opravdu naprosto zlatej, že je už dávno neporafal. A další mí známí totéž s pitbulkou, která je "naštěstí" pro ně submisivní a nějak se k tomu kousnutí ne a ne odhodlat (argentiňáka už nechali utratit, ten je porafal).
Však i to by bylo řešení, nebyla bych úplně proti utrácení útulkových zvířat. Určitě nejsem pro útulkové zachraňování starých, nemocných a agresivních zvířat.
Ať pes nebo jiný mazlíček, pořád je to zvíře. Když je potencionálně nebezpečný (nechci zabřednout do toho, že pes je vždy nebezpečný, je jasné, jak je to myšleno), člověk má vždy přednost.
Ty psy zkazili lidé, psi za své chování nemůžou, zaútočili z nějakého důvodu, ale tady bohužel psi mají smolíka, jsou to jen zvířata.

A ještě je legrace, že když si teda nějaký převychovávač po důkladným zvážení dovolí problémovýho psa nechat utratit, strhne se celorepublikový šílenství na téma tyran a trestní oznámení a podobně... :).
Janae

XXX.XXX.237.6
napsal(a):
A ještě je legrace, že když si teda nějaký převychovávač po důkladným zvážení dovolí problémovýho psa nechat utratit, strhne se celorepublikový šílenství na téma tyran a trestní oznámení a podobně... :).
Protože na převychovávače se nabaluje banda fanatiků...
Pokud se rozhodnu utratit psa, garantuji vám, že se žádné celorepublikové šílenství nestrhne.

napsal(a):
Otázka je, kdo je ten co vyvolává podobná šílenství. Pokud znalec psího chování sebere odvahu říct a je to vždycky smutné, že psa je nutné utratit pro jeho agresivitu, rozhodně nepatřím mezi lidi, kteří ho za to budou pranýřovat. Je to jeho odpovědnost a je jen dobře, když ji nehází na nikoho dalšího.
Elikk

XXX.XXX.26.165
Janae
napsal(a):
Protože na převychovávače se nabaluje banda fanatiků...
Pokud se rozhodnu utratit psa, garantuji vám, že se žádné celorepublikové šílenství nestrhne.
"Protože na převychovávače se nabaluje banda fanatiků..."
ne, nenabaluje, pokud to ten prevychovavac sam nechce
napsal(a):
Koňadro, za prvé jsi opomněla na tu druhou část věty "a jeho osvojitel poučený", a za druhé - co z toho, že pes je pes, vyplývá?
Poučený - nepoučený, jde o tu podstatu věci - žádný pes není - více či méně - SPOLEHLIVÝ. Možná, že o významu slova "spolehlivý" máme jiné představy. U mne je spolehlivý pes ten, který prostě nikdy na svoje lidi nezaútočí, byť by mu vyškrabávali oči - to raději uteče. Ovšem to, jak se který pes zachová, stejně nemůžeme vědět, takže pro mne není spolehlivý žádný pes. Vždy, např. ve vztahu dítě a pes, je potřeba korekce - dětí i psů. Konec konců i zde na diskusích je to přece často zmiňováno - nenechávat psa o samotě s dítětem.
Pes je pes, tedy zvíře a tedy šelma. Neřekne nám co si myslí, co cítí... a proto nemůžeme předvídat jeho reakce. A proto je potřeba ke každému zvířeti přistupovat s respektem a určitou mírou opatrnosti.
Kdo toto nechápe, tak je asi ten hlu.pák, který klidně vleze v ZOO k mřížím s tygry a strčí jim tam ruku. To prostě nikdy nepochopím, jak ti lidi uvažují.
Pes je pes, tedy zvíře a tedy šelma. Neřekne nám co si myslí, co cítí...
a proto nemůžeme předvídat jeho reakce.
A proto je potřeba ke každému zvířeti přistupovat s respektem a určitou mírou opatrnosti.
""""""""""""""""""
To rozhodně.
Ale: dneska MUSÍ mít čokla každý-respektive každá nezodpovědná...káča...
Samozřejmě, že je to jednou poprvé, ale to přeci není omluva, že nedomyslela,
co bude za 5 let...je možné, že ho nebudu moci mít ?
Skončí u rodičů, u bráchy ?
Né ?
Nechtějí psa potížistu, kterého jsem nevychovala...
Rodina si život komplikovat nebude.
A co těch hnusných inz. daruji (5-6 tiletého) je a jak je nesnáším.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
Za 5-6 let se můžou definitivně změnit rodinné poměry, finanční situace, zdravotní stav a spoustu dalších věcí. Takže není nic divného, že se člověk může dostat do situace, kdy prostě objektivně psa mít nemůže.
To by si psa nemohl pořídit nikdo nikdy.
Http://blog.koira.cz/nezarazene/z-psi-mamy-mamou-od-deti#more-265
Zajímavý článek na téma, jak psa připravit na příchod miminka :)
Nějakou přípravu určitě udělat lze, i "nanečisto" bez návštěv dětí známých. Ale u nás v rodině nedávno např. porodila švagrová a nijak jí nevadilo, že psi miminko očuchali, zkusili ho olíznout, asistují u přebalování a podobně... přitom sama zvířata nemá.

samik49
napsal(a):
Http://blog.koira.cz/nezarazene/z-psi-mamy-mamou-od-deti#more-265
Zajímavý článek na téma, jak psa připravit na příchod miminka :)
Nějakou přípravu určitě udělat lze, i "nanečisto" bez návštěv dětí známých. Ale u nás v rodině nedávno např. porodila švagrová a nijak jí nevadilo, že psi miminko očuchali, zkusili ho olíznout, asistují u přebalování a podobně... přitom sama zvířata nemá.
Jé, to je parádní!
Len mi pri citani ide cely cas hlavou, ze ked na mimco zle reagoval aj takto predpripraveny pes profesionalnej psej trenerky / odbornice na problemove chovanie, aku ma sancu to v pohode zvladnut len tak nahodny majitel psa.
Niektory ano, niektory nie. A zalezi velmi aj na psovi samotnom.
To len tak. Niektori ludia hadzu vsetku vinu nespravne na psa. Ini hadzu vsetku vinu len na majitela. A realita, ta bude niekde uprostred.

Na to nemusíš být odborník, stačí selský rozum
většina agrese je ze strachu, nejistoty, neznáma, takže dopředu z neznáma můžu udělat známé (jako trenažér), takže budu mít předtrénováno, pes už bude naučen, jak se má chovat, takže i když pak přijde ten "poslední" kamínek do skládačky, tak i když to pes nerozdýchá zcela v klidu, tak bude mít chování "předžvýkáno" a stráví (myslím v hlavě, ne žaludku) to dítě daleko dříve a lépe.
a tak to platí u drtivé většiny takových problémů...
L(phi)
napsal(a):
Len mi pri citani ide cely cas hlavou, ze ked na mimco zle reagoval aj takto predpripraveny pes profesionalnej psej trenerky / odbornice na problemove chovanie, aku ma sancu to v pohode zvladnut len tak nahodny majitel psa.
Niektory ano, niektory nie. A zalezi velmi aj na psovi samotnom.
To len tak. Niektori ludia hadzu vsetku vinu nespravne na psa. Ini hadzu vsetku vinu len na majitela. A realita, ta bude niekde uprostred.
Malé, nestabilní děcko, se nemá kolem psa samo plácat.
Když opékáte třeba buřty, taky špunta nepustíte k ohni blízko.
To těm rodičům dokonce dojde, že by tam děcko mohlo spadnout.
Když sebou švihne na psa, pes to musí ustát...když je pes venku, odejde
sám pryč od vratkých dětí.
V bytě nemá kam. Když rodič jen ze sedačky tupě přihlíží, nezakročí,
nelze se divit, že pes otravování nevydrží. Bohužel.

Tady uvádím odkaz na to, jak může dopadnout adopce tvz. převychovaného psa.
http://pejskarina.unas.cz/desensky-rudolf-josh-mirka.html.

Ps. tím nekritizuji vše co pan Desenský dělá, jen to že nelze zachránit každého a je-li pes nebezpečný, nemá se dávat mezi nové majitele, pouze se problém posouvá a konečné řešení oddaluje až do chvíle, kdy to dopadne hodně špatně.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
napsal(a):
Takže problémového psa od Desenskýho si bere paní ze Švýcarska, a celé se to organizuje a komunikuje přes jinou paní z Belgie?
Svět se asi zbláznil.

I když mi to taky připadá hodně zvláštní, spíš mi šlo poukázat na nebezpečí za každou cenu zachraňovat agresivní psy. Ta švýcarská majitelka ostaně měla být velmi zkušenou chovatelkou se znalostí chovu velmi problémových psů. A dnes je praxe taková že se kousavý pes klidně umístí dál k lidem, kteří ani tolik zkušeností nemají. Tady skutečně nepomahá sebelepší seznam jak se lidé mají ke psovi chovat. Pokud si někdo vezme dobrovolně na starost převýchovu agresivního zvířete, má u něj dožít, ne ho posílat dál nebo ho má utratit, za předpokladu, že si ho nelze nechat.
Janae
napsal(a):
"Ano, je jen otázka času, kdy se nedodrží pravidla a ten pes zaútočí znovu"
Kousnout může každý pes. To že jde třeba jednou ven se psem někdo jiný přeci neznamená, že je pes agresor a musí se hned utratit. Může se stát že bude pes "ohrožen" a člověk co ho venčí nezareaguje tak jak je potřeba, a pes se bude bránit sám. To z něj dělá nebezpečného tvora? To je jako říct o člověku že když dáte někomu facku musíte do vězení, protože jste nebezpečný.
Míra H.
napsal(a):
Problémoví psi se odjakživa utráceli, dneska se to tak jednoduše ze zákona nedá. Bohužel ale nikdo nedomyslel funkční náhradní řešení. Takže těžce pokousaní lidé prostě budou, je třeba s tím počítat.
Problémový psi? To jsou nevychovaní psi. Psi, které jejich majitelé nezvládli. Kdyby lidé před pořízením psa přemýšleli a vybrali si vhodné plemeno, a v případě problémů se obrátili na někoho kdo jim poradí, problémový psi by nebyli.

awake
napsal(a):
"Ano, je jen otázka času, kdy se nedodrží pravidla a ten pes zaútočí znovu"
Kousnout může každý pes. To že jde třeba jednou ven se psem někdo jiný přeci neznamená, že je pes agresor a musí se hned utratit. Může se stát že bude pes "ohrožen" a člověk co ho venčí nezareaguje tak jak je potřeba, a pes se bude bránit sám. To z něj dělá nebezpečného tvora? To je jako říct o člověku že když dáte někomu facku musíte do vězení, protože jste nebezpečný.
Pes je pes a člověk je člověk je v tom podstatný rozdíl. Pokud je pes zvyklý bránit se sám a špatně vyhodnotí situaci může jeho omyl stát někoho zdraví nebo i život.
A ano pokud agresivní člověk rozdává svému okolí facky má být potrestán a třeba i vězením.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
awake
napsal(a):
Problémový psi? To jsou nevychovaní psi. Psi, které jejich majitelé nezvládli. Kdyby lidé před pořízením psa přemýšleli a vybrali si vhodné plemeno, a v případě problémů se obrátili na někoho kdo jim poradí, problémový psi by nebyli.
Ne, to opravdu nejsou jen nevychovaní psi které jejich majitelé nezvládli. Psi mají různé nemoci, psychické vady, fóbie, různou povahu atd. Ostatně proč by byla jinak třeba agresivita vylučující vadou u většiny plemen. Je to prostě povahová vlastnost.
Elikk

XXX.XXX.26.165
Míra H.
napsal(a):
Ne, to opravdu nejsou jen nevychovaní psi které jejich majitelé nezvládli. Psi mají různé nemoci, psychické vady, fóbie, různou povahu atd. Ostatně proč by byla jinak třeba agresivita vylučující vadou u většiny plemen. Je to prostě povahová vlastnost.
A scylla se divi, proc se tu "plete bonitace a chov" ?
prave protože chovatele vedi, ze krev není vody... a snazi se to resit.
ale prevychovavaci umi převychovat evidentne vždycky a všechno
napsal(a):
Pes je pes a člověk je člověk je v tom podstatný rozdíl. Pokud je pes zvyklý bránit se sám a špatně vyhodnotí situaci může jeho omyl stát někoho zdraví nebo i život.
A ano pokud agresivní člověk rozdává svému okolí facky má být potrestán a třeba i vězením.
"Pokud je pes zvyklý bránit se sám". Pes nemusí být zvyklý bránit se sám. Může se stát že se psem půjdu já a poběží na nás pes který ho bude chtít napadnout. Já poznám chování cizího psa a svého budu bránit, a budu se snažit zabránit napadení. Druhý den se psem půjde někdo jiný a potkají stejného psa. Ten kdo půjde se psem nepozná nebezpečí od jiného psa a můj bude napaden a bude se bránit sám. Je snad proto agresivní a zaslouží si utratit?
Se svým psem chodím ke školce. Stalo se mi že se na psa rozběhlo několik dětí a chtěly psa hromadně hladit. Pes se lekl a zavrčel. Já psa "usměrnila" a dětem jsem vysvětlila co mají dělat a psa jsem nechala hladit. Pes pochopil že mu nebezpečí nehrozí a byl v klidu. Být tam se psem někdo jiný a nechat děti psa hromadně "hladit" věřím, že by pes štípl - kousl. Je tedy agresivní a zaslouží si smrt?

Prosím vás, záměrně přeháníte a zkreslujete. Je rozdíl mezi psem, který štípne v situaci, kterou popisujete a agresivním psem, který napadá své pány a o kterém mluvím já. Myslím že to sama moc dobře chápete a nemám potřebu to dál vysvětlovat.
napsal(a):
Prosím vás, záměrně přeháníte a zkreslujete. Je rozdíl mezi psem, který štípne v situaci, kterou popisujete a agresivním psem, který napadá své pány a o kterém mluvím já. Myslím že to sama moc dobře chápete a nemám potřebu to dál vysvětlovat.
Neskresluji a nepřeháním. Pro "neznalého" člověka co třeba psa nemá a uvidí jak pes dítě štípne je takový pes nebezpečný a bojí se, že příště to dítě pokouše ještě víc. Takového psa "označí" za agresivního co bezdůvodně napadl - pokousal dítě (takový člověk nevidí varovné signály psa) a psa se bude chtít zbavit. Že před tím dítě třeba psu ublížilo a pes se jen bránil řešit nebude. Stejně tak nebude řešit vysvětlení dítěti jak se ke psu má chovat a nebude psa a dítě pokud budou někde spolu hlídat aby se ani jednomu nic nestalo. On je to přeci jen pes, a ten si musí nechat vše líbit. Pokud se ožene je agresivní a zbavíme se ho.

Míra H.
napsal(a):
A že to píšete zrovna vy, který tak obhajujete chov bez PP, kde těchto vad vzniká nejvíc.

Já bych dnes nechala utratit jednu slečnu cyklistku. Křížila mi cestu, já na zelenou, ona na červenou, s.rala si to ve své nevědomosti, jako by jí patřil svět. A já byla asi půl metru od pořádného maléru.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
napsal(a):
A že to píšete zrovna vy, který tak obhajujete chov bez PP, kde těchto vad vzniká nejvíc.
Tak tohle už je asi nějaká retardace. Nebudu to psát pořád dokola jen proto, že je někdo nějaký zabržděný...

Míra H.
napsal(a):
Tak tohle už je asi nějaká retardace. Nebudu to psát pořád dokola jen proto, že je někdo nějaký zabržděný...
Klasika, jak dojdou argumenty, tak přijdou urážky. Retardovaný jste vy, přesvědčil jste tady již několikrát.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
napsal(a):
Klasika, jak dojdou argumenty, tak přijdou urážky. Retardovaný jste vy, přesvědčil jste tady již několikrát.
Na tohle bych měl mít nějaké argumenty? To je jenom štěk někoho, kdo se chce hádat.
Jinak argumentů proč může (nic neobhajuji, jen vysvětluji, že prostě může) chovat kdo chce co chce, jsem tady naspal už dost.
Naopak argument proč by nemohl (nikoliv proč by neměl) tady nezazněl žádný.
Jestli argumenty máte, tak sem s nimi...
Nedokážete ale totiž napsat nic víc, než vlastní (resp. zdejší stádní) názor, nebo se odvolat na nějaké řády zájmového spolku.
To je ale fakt úplně mimo.

No zrovna vy, který tady lidi napadáte, budete někoho obviňovat, že se chce hádat, to je opravdu trefné.
Já se tady nikdy na žádné řády nějakého spolku neodvolávala, i když členem klubu jsem. Ten ale má sídlo v Praze, ne v nějaké vesnici, jak jste zde uváděl vy. A když jsem členem, jaksi budu muset nějaký řád dodržovat, s tím nic nenadělám. Chovat si budu tak, jak já uznám za vhodné. A pokud se týká zdejšího stádního názoru, zajímalo by mě, který to jako je, když se tady objevují neustále názory dost odlišné.

napsal(a):
Tak tak, hlavně že se tuhle rozčiloval nad úrovní místní diskuze :).
Míra H.

XXX.XXX.79.4
napsal(a):
No zrovna vy, který tady lidi napadáte, budete někoho obviňovat, že se chce hádat, to je opravdu trefné.
Já se tady nikdy na žádné řády nějakého spolku neodvolávala, i když členem klubu jsem. Ten ale má sídlo v Praze, ne v nějaké vesnici, jak jste zde uváděl vy. A když jsem členem, jaksi budu muset nějaký řád dodržovat, s tím nic nenadělám. Chovat si budu tak, jak já uznám za vhodné. A pokud se týká zdejšího stádního názoru, zajímalo by mě, který to jako je, když se tady objevují neustále názory dost odlišné.
Jo v Praze... tak to je samozřejmě něco jiného
A ty argumenty nám z toho nějak vypadly, ne? Nebo to je ta Praha?

Míra H.
napsal(a):
Jo v Praze... tak to je samozřejmě něco jiného
A ty argumenty nám z toho nějak vypadly, ne? Nebo to je ta Praha?
Vy asi neumíte číst, ne? A pak kdo je zabržděný. Mně je to naprosto jedno, jak si vy budete chovat, nepotřebuju vám sázet argumenty, proč byste neměl nebo nemohl. Je to vaše věc. Já se jen pozastavila nad tím, jak si odporujete, toť vše.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
napsal(a):
Vy asi neumíte číst, ne? A pak kdo je zabržděný. Mně je to naprosto jedno, jak si vy budete chovat, nepotřebuju vám sázet argumenty, proč byste neměl nebo nemohl. Je to vaše věc. Já se jen pozastavila nad tím, jak si odporujete, toť vše.
Je vám to jedno a nepotřebujete sázet argumenty, potom mi teda určitě vysvětlíte, proč jste na mně zcela nevěcně reagovala včera v 19:31:
Míra H. napsal(a):
Sarah01 napsal(a):
Já to myslím vážně. Co vede člověka k tomu, napsat takový zbytečný blábol? Prostě pokus vyvolat flame a pohádat se.
Jestli máte jiné vysvětlení tak prosím...

Míra H.
napsal(a):
Je vám to jedno a nepotřebujete sázet argumenty, potom mi teda určitě vysvětlíte, proč jste na mně zcela nevěcně reagovala včera v 19:31:
Míra H. napsal(a):
Sarah01 napsal(a):
Já to myslím vážně. Co vede člověka k tomu, napsat takový zbytečný blábol? Prostě pokus vyvolat flame a pohádat se.
Jestli máte jiné vysvětlení tak prosím...
Mně to připadá jako dost logická reakce. A zas mi třeba připadá divný, že hned píšete urážlivě o každým příspěvku, kterej se vám nelíbí, nebo rovnou o lidech, který s váma nesouhlasej. Nechápu, proč sem chodíte, když nedokážete unést, že maj lidi jinej názor.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
napsal(a):
Mně to připadá jako dost logická reakce. A zas mi třeba připadá divný, že hned píšete urážlivě o každým příspěvku, kterej se vám nelíbí, nebo rovnou o lidech, který s váma nesouhlasej. Nechápu, proč sem chodíte, když nedokážete unést, že maj lidi jinej názor.
Co je na tom logického?
Myslíte, že člověk co chová křížence či "čistokrevné" plemeno bez PP na musherský sport nevyloučí z chovu agresivního psa, nebo psa s DKK? Nebo že si bača nechá v chovu psa co trhá ovce nebo má epilepsii?
No to nemůžete mysle vážně. Nejspíš nechápe vůbec podstatu toho problému. Ten je totiž o lidech, a ne o PP. Celý PP je jenom papír, nic víc.
Ano, trochu ostřeji vystupuji proti příspěvkům mimo téma a s konfrontačním podtextem, nulovou informační či argumentační hodnotou, a cílem vyvolat flame. Těch je tady bohužel u některých "dam" téměř 100%.
S nesouhlasem či jiným názorem to nijak nesouvisí. Pokud se třeba ptám na osobní zkušenost s konkrétním výrobkem, tak nikdo nemůže nesouhlasit (taky s čím že?), ani mít jiný názor (jiný názor na co?). Přesto se v tématu objeví několik desítek příspěvků o ničem.
Prostě jde jen o to se hádat.
I vy se zamyslete.

Míra H.
napsal(a):
Co je na tom logického?
Myslíte, že člověk co chová křížence či "čistokrevné" plemeno bez PP na musherský sport nevyloučí z chovu agresivního psa, nebo psa s DKK? Nebo že si bača nechá v chovu psa co trhá ovce nebo má epilepsii?
No to nemůžete mysle vážně. Nejspíš nechápe vůbec podstatu toho problému. Ten je totiž o lidech, a ne o PP. Celý PP je jenom papír, nic víc.
Ano, trochu ostřeji vystupuji proti příspěvkům mimo téma a s konfrontačním podtextem, nulovou informační či argumentační hodnotou, a cílem vyvolat flame. Těch je tady bohužel u některých "dam" téměř 100%.
S nesouhlasem či jiným názorem to nijak nesouvisí. Pokud se třeba ptám na osobní zkušenost s konkrétním výrobkem, tak nikdo nemůže nesouhlasit (taky s čím že?), ani mít jiný názor (jiný názor na co?). Přesto se v tématu objeví několik desítek příspěvků o ničem.
Prostě jde jen o to se hádat.
I vy se zamyslete.
Chov bezPP psů, který tu na ifauně obhajujete, provozuje i spousta jiných lidí než jen musheri nebo bačové, a spousta těch lidí se nezamyslí nad povahou nebo slabostma psů, na kterých chovaj (a tím neříkám, že všichni chovatelé s PP ano), tím pak logicky vznikaj psi s problémovou povahou, který byste vlastně najednou vyřazoval z chovu, takže mi připadá logické, že se někdo nad tímto protiřečením pozastaví. A nemám zájem tu diskutovat o chovu bezPP x chovu s PP, jen jsem reagovala na váš příspěvek, ve kterém se pohoršujete nad tím, že na vás někdo reagoval nesouhlasně.
Mezi urážením lidí nebo jejich příspěvků a "trochu ostřejším vystupováním" bych viděla celkem velký rozdíl
napsal(a):
I když mi to taky připadá hodně zvláštní, spíš mi šlo poukázat na nebezpečí za každou cenu zachraňovat agresivní psy. Ta švýcarská majitelka ostaně měla být velmi zkušenou chovatelkou se znalostí chovu velmi problémových psů. A dnes je praxe taková že se kousavý pes klidně umístí dál k lidem, kteří ani tolik zkušeností nemají. Tady skutečně nepomahá sebelepší seznam jak se lidé mají ke psovi chovat. Pokud si někdo vezme dobrovolně na starost převýchovu agresivního zvířete, má u něj dožít, ne ho posílat dál nebo ho má utratit, za předpokladu, že si ho nelze nechat.
Když si pro toho psa ta švýcarská majitelka přijela, tlumočila jsem to předání. Dostala doporučení, bohužel jen ústní, která vůbec nedodržela, ale vůbec. Poslala fotky, na kterých bylo vidět, že je pes nezajištěný a ve stresu, byla upozorněna, že dělá chybu, bylo jí to jedno.. Byla na doporučení chovatelky, která o ní tvrdila, že dělá v podstatě to, co Desenský a je velice zkušená, která vyprodukovala toho psa se všemi jeho chybami, prodala nevhodným lidem a pak se o něj v podstatě nezajímala, dokud se nedostal k Desenskému. Toho psa na různých akcích vodila tehdy moje 15 letá dcera a byl to její miláček. A utracení doporučila chovatelka, už jsem seděla v autě, že pro něj jedu. Je spousta lidí, kteří ho znali.
Znám z netu i autora toho článku, který jste linkovali, vážím si ho, ale tenhle článek psal na základě zkreslených informací.
napsal(a):
Souhlasím, ze ne vsechny psy lze prevychovat...ale pokud byla pani tak zkusena, co kruci delal volne bratr jejiho přítele u takoveho psa? Nota bene den (!) po jeho adopci ?!?
Ja bych k takovemu psovi ciziho nepustila ani po roce...

"Znám z netu i autora toho článku, který jste linkovali, vážím si ho, ale tenhle článek psal na základě zkreslených informací. "
a zejména hluboké osobní antipatie
fakt bych ten článek nepovažovala za objektivní a za relevatní zdroj informací.
Míra H.

XXX.XXX.79.4
napsal(a):
Chov bezPP psů, který tu na ifauně obhajujete, provozuje i spousta jiných lidí než jen musheri nebo bačové, a spousta těch lidí se nezamyslí nad povahou nebo slabostma psů, na kterých chovaj (a tím neříkám, že všichni chovatelé s PP ano), tím pak logicky vznikaj psi s problémovou povahou, který byste vlastně najednou vyřazoval z chovu, takže mi připadá logické, že se někdo nad tímto protiřečením pozastaví. A nemám zájem tu diskutovat o chovu bezPP x chovu s PP, jen jsem reagovala na váš příspěvek, ve kterém se pohoršujete nad tím, že na vás někdo reagoval nesouhlasně.
Mezi urážením lidí nebo jejich příspěvků a "trochu ostřejším vystupováním" bych viděla celkem velký rozdíl
Tak pojďme zakázat auta, protože nejezdí jen slušní řidiči, ale i takoví, co ohrožují všechny kolem, pojďme zakázat mikiny s kapucí, protože zloději se někdy maskují kapucí, můžeme s touhle logikou zakázat cokoliv.
U všeho se najde někdo, kdo to zneužívá nebo používá nevhodně.
Prostě hodně hloupá "logika".
jolyha

XXX.XXX.229.101
Pak taky zakázat nože - lze si s ním uřiznout chleba, ale i někoho zapíchnout. Cihly - dá se z nich postavit dům, ale můžete s ní taky někomu rozbít kebuli - i když na to stačí i obyčejný kus šutru a to už teda nevím jak to řešit...
Prostě jakékoliv zakazování a represe nikdy nepovede k ničemu užitečnému, už se s tím lidi konečně smiřte. Nikde není žádný důvod, aby je nějaká FCI směla mít "patent na rozum". Obzvlášť, když spoustu plemen dovedla tam, kde jsou. Stačí se kouknout na Polsko - zakázali chov bez PP, hurá... ale víte jaká je realita? Já ano. Stačí aby si pár lidí sedlo, založilo si vlastní spolek a v klidu si můžou vydat PP co si vytisknou doma na tiskárně - na jakékoliv zvíře. I když je aminka třeba kolie a otec jezevčík. Tajk tomu psovi prostě PP vystaví. Vlk se nažral, koza zůstala v celku a vesele si mečí. takže asi tak. Nelze jednu zájmovou organizaci nějak povýšit nad jinou a vydat zákon, že jen ty a ty PP budeme akceptovat a oststní jsou mimo zákon. To už tu bylo - jediné možné nivony jsou Rudé právo a jediná strana, kterou smíte volit je KSČ. Díky, ale tohle už fakt znova nechci, ani u psů, ani nikde jinde.
Nechápu, proč se vždycky každá diskuze, ať se týká jakéhokoliv tématu, musí zvrhnout sem. Nikdo z nás netuší ani co má zadavatel za psa - zda nějaké konkrétní plemeno (s PP či bez) nebo křížence, ale už se zase jede o nějakým blbým kusu papíru. Když vidím kolik je v chovu s PP pod FCI zvířat, co by tam dle mého, kvůli svým povahovým vlastnostem nebo zdraví, vůbec být neměla, myslím, že je na každém pro jakého psa se rozhodne. Informací je k nalezení dost. Pokud je člověk blbec a informace si nenajde - jeho problém. Pokud u takového člověka skončí jakékoliv zvíře - bez ohledu na papír - nikdy to pro to zvíře nebude dobré. Leda, že by se zavedly "řidičáky" na vlastnění psa. To by asi bylo jediné řešení. Nejsi schopen zodpovědět základní otázky ohledně psího chování, držení psa, základy týkající se práv a povinností? Fajn, žádného psa ti nikdo neprodá, pokud ano, pokuta stejně jako za řízení bez řidičáku - v tomto případě i prodejci. A bylo by rázem mnohlem míň problémů. Ale nějaké PP / ne PP - to fakt situaci nevyřeší.

scylla
napsal(a):
Když si pro toho psa ta švýcarská majitelka přijela, tlumočila jsem to předání. Dostala doporučení, bohužel jen ústní, která vůbec nedodržela, ale vůbec. Poslala fotky, na kterých bylo vidět, že je pes nezajištěný a ve stresu, byla upozorněna, že dělá chybu, bylo jí to jedno.. Byla na doporučení chovatelky, která o ní tvrdila, že dělá v podstatě to, co Desenský a je velice zkušená, která vyprodukovala toho psa se všemi jeho chybami, prodala nevhodným lidem a pak se o něj v podstatě nezajímala, dokud se nedostal k Desenskému. Toho psa na různých akcích vodila tehdy moje 15 letá dcera a byl to její miláček. A utracení doporučila chovatelka, už jsem seděla v autě, že pro něj jedu. Je spousta lidí, kteří ho znali.
Znám z netu i autora toho článku, který jste linkovali, vážím si ho, ale tenhle článek psal na základě zkreslených informací.
Podívejte, já chápu vaši osobní vazbu na tohoto psa, ale to že ho vaše dcera vodila na akce, pro mne není argument. Podle mého není chyba že byl pes utracen, ale to že byl dán do adopce a to opakovaně. Ať už je článek psán s určitou nepopiratelnou averzí, tahle fakta pravdivá jsou. Já vůbec nepopírám to, že nová majitelka porušila doporučení, která dostala, to zcela určitě udělala, ale právě proto že se těchto chyb dopustí většina nových majitelů, nemají takoví psi jít do adopce vůbec.
Vím že ten pes měl v životě smůlu, ale nelze ohrožovat okolí chovem takových zvířat, příště podobně převychovaný pes napadne někoho slabšího a zabije, pevně věřím, že to byste na svědomí mít nechtěla a ani nikdo jiný. Lze pomáhat všemožně hendikepovaným zvířatům a já vaši snahu a zapálení obdivuji, nemyslete si že ne, ale všechno má mít hranice, nelze kvůli zvířeti ohrožovat lidské zdraví.