Koule1

XXX.XXX.251.249
Dobrý den, mám psa, x sbt, v pátek ho měli na hlídání přítele rodiče a bohužel náš pes zakousl jiného psa který přiběhl k nim, (prý se paní vyškubl z vodítka) byl to pudl.. Můj pes prostě v sobě agresi vůči psum má už od mala kdy ho právě tyhle menší, ale i větší kolikrát napadli a nějak se toho nedokážeme zbavit. Každopádně teď k věci. Táta šel, pes na vodítku, potkali jiného psa také na vodítku, stekali na sebe oba dva, ale šli dal a najednou táta jen viděl jak je pudl úplně u huby našemu psovi a bylo to. Ovšem taťka byl v šoku a vůbec nevěděl která bije a paní radil ať psovi zadělá ránu a ihned veterinu, bohužel náš pes se trefil přímo na tepnu a pes okamžitě vykrvácel. Táta nevěděl co by měl dělat a odešel pryč. Paní zavolala policii s tím že jí taťka vůbec nepomohl a policie přijela k rodičům domů.(paní zná mamku přítele a proto věděla kde bydlí) Poté mamka volala paní a omlouvala se znovu. Chci říct že náš pes v živote nezabil ani slepici, ani žádnou kočku, ani žádného zajíce možná tak pár much. Porval se už párkrát ale ve většině případů dopadl hůř než ty ostatní. A teď k tomu nejdůležitějšímu. Mám od té doby hrozné výčitky svědomí. Furt na to myslím a nedokážu se toho hrozného pocitu zbavit. Věřím že ho nechtěl vyloženě zabít, protože už takové možnosti měl u menších psů a nikdy to neudělal vždy maximálne chytil za krk a držel ale nikdy ne tohle. Já osobně si myslím že bránil tatku protože vycítil nebezpečí. Te paní i její dceři jsem se omlouvala a hodláme za to nest následky a zaplatím cokoliv budou chtít i když můj pes jakoby vlastně za nic nemůže protože on byl na vodítku. Zažil jste někdo něco podobného? Chci se nějak z toho pocitu viny dostat, protože nic horšího jsem v životě snad nezažila. Doufám že to pochopíte.
Koule1

XXX.XXX.251.249
Ano slyšeli, také ho máme, ale nikdy jsme ho nepoužívali pouze do vlaku a tak. Nikdy se nám tohle nestalo, protože i když k nám přiběhl pes na volno tak náš pes to až tak neřešil pokud druhý pes byl v klidu. Samozřejmě od te chvíle ho učíme na nahubek a bude chodit s nahubkem.
Koule1
napsal(a):
Dobrý den, mám psa, x sbt, v pátek ho měli na hlídání přítele rodiče a bohužel náš pes zakousl jiného psa který přiběhl k nim, (prý se paní vyškubl z vodítka) byl to pudl.. Můj pes prostě v sobě agresi vůči psum má už od mala kdy ho právě tyhle menší, ale i větší kolikrát napadli a nějak se toho nedokážeme zbavit. Každopádně teď k věci. Táta šel, pes na vodítku, potkali jiného psa také na vodítku, stekali na sebe oba dva, ale šli dal a najednou táta jen viděl jak je pudl úplně u huby našemu psovi a bylo to. Ovšem taťka byl v šoku a vůbec nevěděl která bije a paní radil ať psovi zadělá ránu a ihned veterinu, bohužel náš pes se trefil přímo na tepnu a pes okamžitě vykrvácel. Táta nevěděl co by měl dělat a odešel pryč. Paní zavolala policii s tím že jí taťka vůbec nepomohl a policie přijela k rodičům domů.(paní zná mamku přítele a proto věděla kde bydlí) Poté mamka volala paní a omlouvala se znovu. Chci říct že náš pes v živote nezabil ani slepici, ani žádnou kočku, ani žádného zajíce možná tak pár much. Porval se už párkrát ale ve většině případů dopadl hůř než ty ostatní. A teď k tomu nejdůležitějšímu. Mám od té doby hrozné výčitky svědomí. Furt na to myslím a nedokážu se toho hrozného pocitu zbavit. Věřím že ho nechtěl vyloženě zabít, protože už takové možnosti měl u menších psů a nikdy to neudělal vždy maximálne chytil za krk a držel ale nikdy ne tohle. Já osobně si myslím že bránil tatku protože vycítil nebezpečí. Te paní i její dceři jsem se omlouvala a hodláme za to nest následky a zaplatím cokoliv budou chtít i když můj pes jakoby vlastně za nic nemůže protože on byl na vodítku. Zažil jste někdo něco podobného? Chci se nějak z toho pocitu viny dostat, protože nic horšího jsem v životě snad nezažila. Doufám že to pochopíte.
Mě vždy udivuje to tvrzení že váš pes jakože za nic nemohl...jestliže mám psa co nemá rád ostatní psi a vím že se rve TAK PROSTĚ MUSÍ BÝT ZAJIŠTĚN., tam není jiná možnost a litovat..je sice fajn a chápu vás ale i vy pochopte že pes je v podstatě zbran a zpusobil někomu škodu, trauma toho druhého psa měli taky rádi.
Co ted chcete aby vás každý litoval ale není co on pokud uteče pudlík tak maximálně trochu porafa či poštěká ale nezajištěný stb..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je zbytečné řešit, proč to udělal. Vy byste se měli hluboce zamyslet nad tématem "agresivní pes má nosit náhubek". A utíkat do obchodu a pořídit mu pohodlnej náhubek, bez kterýho nevyjde z domu.
Váš pes se evidentně psů bojí například kvůli svým špatným zkušenostem, kdy jste ho před agresivními psy nebránili, a proto usoudil, že se bude muset bránit sám. Nejlepší obranou je útok, kdo útočí první, má při rvačce výhodu. Pokud ho to chcete odnaučit, nebo tedy spíše zmírnit tyto projevy, bude potřeba ho socializovat s hodnými psy, kteří mu nechtějí ublížit. S jakýmikoliv jinými psy by se ideálně vůbec neměl potkávat. Takovou socializaci ovšem jen tak někde neumí, možná natrefíte na dobrej cvičák, ale možná taky na dost blbej. Nebo zkuste lidi typu Eva Štemberová, nebo Desenský (a následovat budou reakce na téma, jaký je to magor,3,2,1, ...).
jolyha

XXX.XXX.229.101
Problém je jen jeden - malého psa lze bohužel zabít i s košíkem. Nechtěně. Stačí aby mrňous přiběhl kam nemá a velký ho kovovým košem nabral. Bohužel, prcek tu svoji nerozvážnost může odnést i tak (osobní zkušenost v rodině).

jolyha
napsal(a):
Problém je jen jeden - malého psa lze bohužel zabít i s košíkem. Nechtěně. Stačí aby mrňous přiběhl kam nemá a velký ho kovovým košem nabral. Bohužel, prcek tu svoji nerozvážnost může odnést i tak (osobní zkušenost v rodině).
Furt je to ale něco jinýho, když se člověk chová zodpovědně a zabezpečí si psa aspoň tak, jak to jde.
Je to hrozná věc, ale teď s tím už bohužel nic neuděláte.
Co udělat můžete je, že vyvinete maximální snahu, aby se podobná situace už neopakovala. Okamžitě začnete venčit psa s náhubkem a OKAMŽITĚ si seženete kvalitní výcvik. Naučíte psa, jak se má chovat na vodítku a později i volně k jiným psům.
Píšete, že na psy štěká, že párkrát některého chytil za krk. To si nesmí dovolit. Je to váš pes a vaší povinností je věnovat mu tolik caˇsu a energie, aby spolehlivě poslouchal a plnil povely! Když přece na procházce vyjíždí po jiném psovi, musí poslechnout na "sedni", "zůstaň" a ani se nehnout, i kdyby kolem něj proplouvala vzduchem voňavá pečínka.
Vy jste psa zanedbala a vy to teď musíte napravit, nikdo jiný tohle za vás neudělá.
Koule1

XXX.XXX.251.249
Asi jsem se špatně vyjádřila, nechci aby jste mě tu litovali, protože vím že za to můžeme my a nikdo jiný i když náš pes byl na vodítku. Každopádně by mě zajímalo kolik denně potkáte psů který nemají nahubek a štěkají na ostatní psi a mají více než 15 kg a 40 cm. Kdybych věděla že na ty psi reaguje až takhle agresivně tak je jasné že budu košík používat už dávno, protože opravdu nejsem žádná debilní kráva za kterou mě teď možná máte. Ale děkuji za vaše jakékoli reakce, protože jsem se utvrdila akorát v tom co jsem si myslela.
jolyha
napsal(a):
Tak ale přece to, že se v autě můžu zabít i se zapnutým pásem, není důvod přestat ty pásy používat, ne?

Koule1
napsal(a):
Asi jsem se špatně vyjádřila, nechci aby jste mě tu litovali, protože vím že za to můžeme my a nikdo jiný i když náš pes byl na vodítku. Každopádně by mě zajímalo kolik denně potkáte psů který nemají nahubek a štěkají na ostatní psi a mají více než 15 kg a 40 cm. Kdybych věděla že na ty psi reaguje až takhle agresivně tak je jasné že budu košík používat už dávno, protože opravdu nejsem žádná debilní kráva za kterou mě teď možná máte. Ale děkuji za vaše jakékoli reakce, protože jsem se utvrdila akorát v tom co jsem si myslela.
Pořiďte mu prostorný kovový náhubek.
Koule1
napsal(a):
Ale vždyť hned v první větě píšete, že je vůči jiným psům agresivní už od mala. Že už několikrát napadl jiného psa, držel ho za krk - jen shodou okolností se asi nestrefil na tepnu. Že se mnohokrát porval (a dopadl většinou hůř než jiní psi),...
Já mám psa, pořizovala jsem si menšího, protože si nejsem jista, jak bych zvládla velkého a těžkého psa.
A vy si, sakra, pořídíte velkého psa, který je agresivní, neumíte ho zvládnout, nedáváte mu náhubek,... Co jste asi tak čekala, že se stane?

"Každopádně by mě zajímalo kolik denně potkáte psů který nemají nahubek a štěkají na ostatní psi a mají více než 15 kg a 40 cm."
Žel příliš málo na to, kolik z nich by ho mělo nosit. Dřív psi nosili náhubek běžně. Dneska se to v jistých kruzích považuje málem za týrání a lidi nechávají bez náhubku i psy, kteří jsou schopní ublížit lidem. Dokonce na jednom cvičáku se na mě sami "cvičitelé" dívali jak na mimozemšťana, že mám na psovi náhubek. Doba je divná.
"Každopádně by mě zajímalo kolik denně potkáte psů který nemají nahubek a štěkají na ostatní psi a mají více než 15 kg a 40 cm"
Napriklad jedneho 45kiloveho, ktoreho venci pan ktory sa ledva drzi na nohach a vzdy ked vidi psa tak omotava voditko okolo kandelabra
Tiez si myslim ze nahubok pouziva ovela menej ludi nez by malo, pritom to vobec neni hanba mat onahubkovaneho psa.
Koule1

XXX.XXX.251.249
Doba je divná to máte pravdu, i já jsem se poučila že svých chyb a je smutné že se muselo stát toto abych si to uvědomila. Od teď bude můj pes nosit košík pořád to vím jistě, protože opravdu nechci zažít něco podobného znovu. Jen doufám že se stane osvěta a lidé jako já začnou více používat mozek a náhubky a lidé si přestanou myslet že když je to malý pes nepotřebuje výcvik. Tímhle bych to asi všechno uzavřela a velice děkuji za reakce asi jsem potřebovala dostat takovouhle pecku do zad i od někoho jiného abych přestala brečet nad vlastní blbosti a začala používat mozek.
Janae

XXX.XXX.237.6
L(phi)
napsal(a):
"Každopádně by mě zajímalo kolik denně potkáte psů který nemají nahubek a štěkají na ostatní psi a mají více než 15 kg a 40 cm"
Napriklad jedneho 45kiloveho, ktoreho venci pan ktory sa ledva drzi na nohach a vzdy ked vidi psa tak omotava voditko okolo kandelabra
Tiez si myslim ze nahubok pouziva ovela menej ludi nez by malo, pritom to vobec neni hanba mat onahubkovaneho psa.
Tyjo, můj pes má 45/50 kg, umí se dost naštvat, ale na vodítku ho bez problému udržím i zmítajícího se a naštvaného do infarktového stavu.
Docela se děsím vykloubeného zápěstí, ale to měla sousedka i od jezevčíka, já musím zaťukat, zatím nic. Spálenou ruku od vodítka jsem měla nesčetněkrát, ale kandelábr nepotřebuji.
Tak nevím, buď je pán třasořitka nebo pes nemá 45kg.
Nebo je takový rozdíl v síle jednotlivých plemen?
Janae
napsal(a):
Tyjo, můj pes má 45/50 kg, umí se dost naštvat, ale na vodítku ho bez problému udržím i zmítajícího se a naštvaného do infarktového stavu.
Docela se děsím vykloubeného zápěstí, ale to měla sousedka i od jezevčíka, já musím zaťukat, zatím nic. Spálenou ruku od vodítka jsem měla nesčetněkrát, ale kandelábr nepotřebuji.
Pan je starsi a vyzera ze je rad ked na nohach udrzi seba.
Koule1

XXX.XXX.251.249
Náš pes má 20 kilo a nebylo to o tom že by taťka psa neutáhla ale pes přiběhl zezadu a přímo do tlamy a to taťka bohužel nestihl zareagovat.
Zvire

XXX.XXX.104.72
jolyha
napsal(a):
To je fakt. Taky zkušenost. Dva cizinci měli v parku dva dobrmany. Sice s náhubkem, ale lítali si jak chtěli. Kolem šla stará paní s mini pejskem asi Japonský čin na vodítku. Dobrmani k němu běželi, ale zamotali se do jeho vodítka. Jeden popadl pejska přes náhubek a vláčel ho kolem cizinců, kteří vůbec nevěděli co dělat, jen řvali na psy. Stará paní dobrmanovi pejska nakonec vytrhla a rychle s ním spěchala pryč. Cizinci své psy sice seřvali, ale nechali je dál na volno a oni se rozběhli zase za paní. Naštěstí je pak už cizinci chytli a paní s psem spěchala do bezpečí. Pejsek byl naštěstí v pořádku.
Nechci se tu moc rozepisovat, ale nejlépe by měl mít pes který útočí na ostatní náhubek, být na vodítku a hlavně majitele který ho zvládne.
Janae
napsal(a):
Běžně zvládám dospělé koně na vodítku a přesto mě můj pes v nestřežené chvilce shodil na zem a vykloubil mi rameno. A to mám cca 80 kg a on 23 kg.
Shoda náhod, má nepozornost(starosti v práci), cesta z kopce a v zahradě, kde nikdy žádný pes nebyl, najednou jeden byl a vrhl se proti plotu.
Takže od té doby razím heslo: "Kdo je připraven, není překvapen!" a "Stejnou chybu udělá jen blbec."
U koní si dávám pozor a prďola pes mě sejme.
sh

XXX.XXX.136.75
Koule1
napsal(a):
Náš pes má 20 kilo a nebylo to o tom že by taťka psa neutáhla ale pes přiběhl zezadu a přímo do tlamy a to taťka bohužel nestihl zareagovat.
Bohuzel, idealni bude pokud bude vencen osobou u ktere si pes nedovoli cokoli resit. Ja si psa stahnu k noze a utocnika odhanim ja. Zatim jsme to prezili a poridila jsem peprak pěnu. A chce to cvicit, cvicit, cvicit...
Pokud si pořizuji psa typu AST, Pitbull apod., MUSÍM počítat s tím, že mu nemohu věřit NIKDY. Pes může chodit kolem 20ti psů a nestane se nic, na toho 21 bleskurychle zaútočí - a majitel ani nepostřehne proč. Takový pes dokonce může i měsíce a roky žít v jednom bytě s jiným psem, a přesto ho jednoho dne stejně zabije.
Prostě tak to je, jsou to psi, kteří mají boj "v krvi", k tomu byli vyšlechtěni.
Žádná výchova na cvičáku, u psychologa apod. nedává jistotu, že pes již nikdy jiného psa nenapadne. Maximálně se naučí jiného psa tolerovat v přítomnosti majitele, prostě ho míjet v parku, ale to je tak vše.
Pokud pes zadavatelky už jakoukoliv agresi projevil (byť by to bylo jen vrčení, natož "jen toho druhého psa chytil za krk"), pak absolutně nechápu, proč neměl náhubek už dávno kdykoliv vylezl z domu! To je prostě trestuhodné. A co už mě vůbec hlava nebere, to je to, že dovolila tátovi, aby toho psa venčil bez koše! Zjevně táta není pro psa autorita a zjevně táta ani neumí řešit problémy, např. odtrhnout dva psy od sebe. To je asi tak, jako bychom dali dítěti pistoli - neštěstí je jen otázkou času.
Každý větší pes by měl chodit s náhubkem, natož sbt. Věděli jste, že pes je agresivní k jiným psům, přesto jste mu náhubek nedali, je to vaše chyba. Škoda zbytečné smrti psa. Chápu, že nejste žádní zločinci, jen kvůli malé zodpovědnosti se stalo to co se stalo.
Máte pravdu, že pes za nic nemůže, vina je jen na vás.
Kéž by se z toho poučili i jiní, že vodítko není vše a psům náhubek poctivě dávali. I když jsem kus chlapa, stejně mám staženej zadek, když vidím lidi se vzteklýma psama, co se škrtí na vodítku bez koše a štěkají na mou smečku. Stačilo by, kdyby vodítko proklouzlo v ruce nebo majitel zakopl a odtrhávání by asi nebylo bez následků, i když moji psi náhubek vždy mají.
Přitom stačí tak málo, za pár korun pořídit prostorný a pohodlný náhubek. Nechápu, proč si lidé myslí, že je to pro psa nějaká újma, když mají trochu drátů kolem čumáku.
petra-sk
napsal(a):
Ale vždyť hned v první větě píšete, že je vůči jiným psům agresivní už od mala. Že už několikrát napadl jiného psa, držel ho za krk - jen shodou okolností se asi nestrefil na tepnu. Že se mnohokrát porval (a dopadl většinou hůř než jiní psi),...
Já mám psa, pořizovala jsem si menšího, protože si nejsem jista, jak bych zvládla velkého a těžkého psa.
A vy si, sakra, pořídíte velkého psa, který je agresivní, neumíte ho zvládnout, nedáváte mu náhubek,... Co jste asi tak čekala, že se stane?
No, neřadila bych psa SBT k velkým plemenům, to asi za prvé. Samozřejmě pokud vím, že mám psa, který se rve tak ho v místech kde se vyskytují psi opatřím náhubkem. Ale na druhou stranu, byla to asi fakt blbá náhoda, ale proč se nikdo nepozastavíte nad tím, jak byl zajištěn druhý pes, že se vysmekl z vodítka? Asi to zajištění také nebylo úplně dokonalé... A ano, můj pes taky párkrát držel jiného psa za krk, naposledy to bylo na naší vlastní zahradě. Pes ze sousedství si to tam přištrádoval a s ocasem nahoru si zamířil rovnou k mému psovi, ten se do něho zakousl, naštěstí to dopadlo dobře, bez vážných zranění, nebylo mi z toho nejlépe, ale prostě na naší zahradě nemá cizí pes co dělat a nehodlám tam mít psa s náhubkem, nemyslím si, že bych za to nesla vinu já.
Je to hrozná věc, ale teď s tím už bohužel nic neuděláte.
Co udělat můžete je, že vyvinete maximální snahu, aby se podobná situace už neopakovala. Okamžitě začnete venčit psa s náhubkem a OKAMŽITĚ si seženete kvalitní výcvik. Naučíte psa, jak se má chovat na vodítku a později i volně k jiným psům.
Píšete, že na psy štěká, že párkrát některého chytil za krk. To si nesmí dovolit. Je to váš pes a vaší povinností je věnovat mu tolik caˇsu a energie, aby spolehlivě poslouchal a plnil povely! Když přece na procházce vyjíždí po jiném psovi, musí poslechnout na "sedni", "zůstaň" a ani se nehnout, i kdyby kolem něj proplouvala vzduchem voňavá pečínka.
Vy jste psa zanedbala a vy to teď musíte napravit, nikdo jiný tohle za vás neudělá.
OKAMŽITĚ si seženete kvalitní výcvik. Naučíte psa, jak se má chovat na vodítku a později i volně k jiným psům.
A teď konkrétně k tomuto. Znáte psy typu bull? Ano oni se naučí jak se chovat na vodítku, i to, že mají na volno ignorovat cizí psy, ale pokud po něm vystartuje pes? Přijde mi nemožné ho naučit se nebránit - nebo jak byste to jako učila? Pokud prudí pes v okolí tak psa posadíte - Ok, ale pokud ten pes jde na dosah vašeho psa tak on si to líbit nenechá.
Chápu, že mě teď spoustu lidí z vás asi za tento přístup odsoudí. Mimochodem venčím psa tam kde se vyskytují psi s náhubkem, ale už začínám být alergická na ostatní lidi, kteří to totálně neřeší a nechají psa lézt k mému psovi, i když je zjevné, že můj pes o ten kontakt nestojí. A na druhou stranu chápu i lidi, kteří venčí psa bez náhubku (na vodítku), protože třeba také mají zkušenost, že jim jejich psa. který měl náhubek potrhal jiný pes. Tohle je hrozně těžké.
Každopádně v případě zadavatelky bych řekla, že to byla prostě blbá náhoda...
A teď do mě
Proč se nikdo nepozastaví nad tím, že se druhý pes vysmekl z vodítka? Protože to je prostě běžná situace. Stejně tak se tam mohlo vysmeknout mámě z ruky nějaké malé dítě. Přece nezávisle na tom, kdo se kde vysmekne, musí mít psa jeho majitel tak zajištěného, aby nemohl ublížit!
Jako - kdybych chodila po ulici s odjištěnou zbraní, která občas náhodou vystřelí do země - kde samozřejmě nemá nikdo co pohledávat, těsně u mojí nohy, žejo...
Psy typu bull znám. Chodím se svým psem na výcvik k chovatelce, která má několik těchto psů. Jsou perfektně vychovaní - ona provozuje i malý psí hotel, má u sebe doma často úplně cizí psy. Pak chodím venčit zase s jinou majitelkou dvou staffbulíků. Všichni bullíci, které znám, poslechnou na slovo. I když je přepadne cizí pes. Právě proto, že jsou schopni jiného psa zakousnout během pár vteřin, jsou vychovávaní k perfektní poslušnosti.
Fakt vůbec nechápu, jak někdo, kdo si takovou výchovu neumí ani představit, viz příspěvek výše, natož aby ji praktikoval, může mít byť jen nápad si takového psa pořídit.

K marcelaamax ( nechce se mi to citovat znovu celé ):
Ani majitelé malého psa nejsou bez viny.
Ony také paničky od uštěkaných uňafaných prcků jsou schopny obdivovat, jak je ten jejich prcek statečný : Podívejte, on si dovolí i na "vlčáka" ( NO vedený na vodítku s košíkem ). Jak k tomu ten velký pes přijde ( paničko, co mi to děláš?, ty to tak necháš?). Dopadlo to tak, že majitelka NO seřvala ty paničky od prcků a pak už se psem chodila sice na vodítku, ale bez koše.
petra-sk
napsal(a):
Proč se nikdo nepozastaví nad tím, že se druhý pes vysmekl z vodítka? Protože to je prostě běžná situace. Stejně tak se tam mohlo vysmeknout mámě z ruky nějaké malé dítě. Přece nezávisle na tom, kdo se kde vysmekne, musí mít psa jeho majitel tak zajištěného, aby nemohl ublížit!
Jako - kdybych chodila po ulici s odjištěnou zbraní, která občas náhodou vystřelí do země - kde samozřejmě nemá nikdo co pohledávat, těsně u mojí nohy, žejo...
Psy typu bull znám. Chodím se svým psem na výcvik k chovatelce, která má několik těchto psů. Jsou perfektně vychovaní - ona provozuje i malý psí hotel, má u sebe doma často úplně cizí psy. Pak chodím venčit zase s jinou majitelkou dvou staffbulíků. Všichni bullíci, které znám, poslechnou na slovo. I když je přepadne cizí pes. Právě proto, že jsou schopni jiného psa zakousnout během pár vteřin, jsou vychovávaní k perfektní poslušnosti.
Fakt vůbec nechápu, jak někdo, kdo si takovou výchovu neumí ani představit, viz příspěvek výše, natož aby ji praktikoval, může mít byť jen nápad si takového psa pořídit.
Já neříkám že psi typu bull nemůžou být perfektně poslušní, to vůbec. Jen bych tedy chtěla vidět bulla tak poslušného, že pokud na něho zaútočí jiný pes tak on se nebude bránit jen pro to, že panička nechce.
A i když se vám to nebude líbit, tak ja jsem ráda, že mám psa, který se umí bránit a bránit se bude. Tak to prostě je. Nechtěla bych psa "robota" který se nechá potrhat jen kvůli tomu že zrovna dostal povel sedni nebo zůstaň. Jsem ráda že mám psa s tak trochu svoji hlavou.
A k tom jak vy píšete, že vysmeknout by se mohlo třeba dítě - ano takové věci se stávají, ale to by jsme pak všichni museli vodit psy pomalu na řetězech a s kosema, protože pořád jsou to zvířata a nikdo neví jak se v dané situace pro ně neznámé zachovají...
A dál už je k této diskusi vyjadřovat nebudu...
petra-sk
napsal(a):
Nedá mi to a ještě na jednu věc se zeptám:
Všichni bullíci, které znám, poslechnou na slovo. I když je přepadne cizí pes.
Pokud to není tajné, prozradíte mi o jaké konkrétně psy se jedná? Klidně do SZ, zajímalo by mě z jaké jsou chs a jak je to majitel naučil.
napsal(a):
K marcelaamax ( nechce se mi to citovat znovu celé ):
Ani majitelé malého psa nejsou bez viny.
Ony také paničky od uštěkaných uňafaných prcků jsou schopny obdivovat, jak je ten jejich prcek statečný : Podívejte, on si dovolí i na "vlčáka" ( NO vedený na vodítku s košíkem ). Jak k tomu ten velký pes přijde ( paničko, co mi to děláš?, ty to tak necháš?). Dopadlo to tak, že majitelka NO seřvala ty paničky od prcků a pak už se psem chodila sice na vodítku, ale bez koše.
Sousedi mají yorka, protivný, uštěkaný spratek. Který na mého psa pokaždé doráží. A není jediný. Malý pes nikoho nezakousne, ale fakt je to otravné. Jak píšete, paničky své miláčky obdivují a neposlušnost a provokování neřeší. Přece vychovanost a poslušnost není povinnost jen pro větší a velké psy. Nedivím se, že některému občas ujedou nervy a rafne. I když to tak nemá být.

Psala jsem to nedávno do jiné diskuze. Nemám ani bulla, ani zabijáka... Já s fenou na vodítku, dělám z chodníku oblouk do silnice, abych se vyhnula štěkajícímu jackovi a majitelka ho ( tedy ji - fenu ) pustila na flexině mé feně pod hubu. Ta jí nic neudělala, jen si ji srovnala a připlácla tlapou, aby si nedovolovala. Naštěstí panička ani necekla, jinak bych ji asi tlapou srovnala já.

sisi58
napsal(a):
Sousedi mají yorka, protivný, uštěkaný spratek. Který na mého psa pokaždé doráží. A není jediný. Malý pes nikoho nezakousne, ale fakt je to otravné. Jak píšete, paničky své miláčky obdivují a neposlušnost a provokování neřeší. Přece vychovanost a poslušnost není povinnost jen pro větší a velké psy. Nedivím se, že některému občas ujedou nervy a rafne. I když to tak nemá být.
Ano otravné, taky znám a nedivím, se, že toho "bezpráví" má někdy pes už dost a uštěkance chytne za prdítko. On ten "útočící " pes nedělá nic, co je proti jeho přirozenosti a nemusí se to vztahovat k plemenům bull, prostě troufalce, co se neumí chovat jako pes jde srovnat.(předpokládám, že velký pes je vychovaný, umí se chovat po psovsku ).
OT: pes s košíkem je podezřelý z možného spáchání hrůzného činu, naše ho nosila jen do autobusu.
napsal(a):
Furt je to ale něco jinýho, když se člověk chová zodpovědně a zabezpečí si psa aspoň tak, jak to jde.
Zodpovědně se choval. Pes byl na vodítku. Nevím jaká je u vás vyhláška, ale většinou je tam, že na veřejných místech musí být pes na vodítku. Tak kdo porušil vyhlášku?

jahodapavel
napsal(a):
Zodpovědně se choval. Pes byl na vodítku. Nevím jaká je u vás vyhláška, ale většinou je tam, že na veřejných místech musí být pes na vodítku. Tak kdo porušil vyhlášku?
Určitě tam ( jako v mnoha jiných neštěstích ) hrála velkou roli bl.bá náhoda. Pudl se vyvlíkl z vodítka, nevěděl nic lepšího než běžet k bullovi, kterého měl zrovna na vodítku náhradník. A ještě vzal bull pudla za krk tak nešikovně...
Elmo

XXX.XXX.11.1
To je kruté...Měli byste s tím něco dělat nějaký speciální výcvik třeba obrany tam se pes vykouše dost...
jahodapavel
napsal(a):
Vyhláška je jedna věc, odpovědnost majitele druhá. Každý si musí zabezpečit zvíře tak, aby nezpůsobil jinému škodu. Nehody se stávají, ale vždy se musím snažit jim předcházet. A dát psovi košík snad není taková práce, zvláště když vím, že pes je agresivní, silný, navíc ani není můj.
Paní s pudlíkem porušila vyhlášku, když se jí pes vytrhnul, mohla by dostat pokutu. To ale psovi život nevrátí. Bohužel vidím hodně bull psů bez košíku a znám více případů, kdy to špatně dopadlo. U nás takto přišla o život malá fenečka, srazila se s pitbulkou (na vodítku bez koše) na rohu domu. Majitelky se neviděli, než zareagovali, bylo po psovi. Na vodítku byla i ta malá.

Koule1
napsal(a):
Ano slyšeli, také ho máme, ale nikdy jsme ho nepoužívali pouze do vlaku a tak. Nikdy se nám tohle nestalo, protože i když k nám přiběhl pes na volno tak náš pes to až tak neřešil pokud druhý pes byl v klidu. Samozřejmě od te chvíle ho učíme na nahubek a bude chodit s nahubkem.
Svatá prostoto, máte psa, který je agresivní na jiné psy, ale náhubek nepoužíváte. Koledovali jste si o malér a vykoledovali si ho. Bohužel to odnesl nevinný pes... A jen kvůli vaší blbosti.
A už ho na náhubek učíte - hmm... bylo by to směšné, kdyby to nebylo tak smutné.
Náhubek má být pro všechny psy součástí vycházky, tedy, kdykoliv jde pes ven. Alespoň pro větší psy. Každý pes má být na náhubek zvyklý. Nevím, proč je zrovna nošení náhubku obecně (i tady u mnohých) problém.
Moji psi všichni náhubek nosili a nosí, i když nejsou agresivní, a i když by podle vyhlášky nemuseli. Je to součást vycházky, pohybu venku. Mají náhubky tak velké, že jim nebrání v dýchání, chlazení, pití ani jídle, ani v zívání. Lze to naučit každého psa a pes nošením náhubku nijak netrpí.
Nemam doma psy, kteri by se rvali, ale i tak pokud jdu najednou ven se 2, maji pres ves kos vzdy oba dva. Za vsi vetsinou kos sundam, ale jsou dal na voditku.
Pokud jdu jen s jednim, bezne chodi jen na voditku. Ale oci mam na stopkach a podobnym situacim předchazim. Minule jsme napr.sli s pritelem na prochazku a na našeho bosika se vyritila urvana fena od sousedu. Stacilo na ni zarvat, at maze domu a byl klid. Nas by ji nic neudelal, ale ona se zrovna mile netvarila...takovy ten cca 25 kg nastvany vorisek... (nic proti voriskum nemam, doma mame uz 3).
sisi58
napsal(a):
To na mého taky pořád nějací malý štěkají, většinou paničky začnou malé podporovat "ty jsi ale šikovný" "ty se ho nebojíš" a bla bla a na druhé straně, začnou svého litovat "neboj se miláčku můj" když pes ječí jak zjednanej a jediný, kdo se bojí je to moje tele.
Andrýsek3
napsal(a):
Na druhou stranu nechápu, proč například můj velký pes by měl mít neustále košík, když pomalu nekousne, ani když do něj začne kousat jiný pes.
Protože když tomu vašemu hodňoušovi ujedou nervičky, tak může jiného psa i zabít?
Proč by ten koš na hubě nemohl nosit? Je to jistota. Až se něco stane, pak tady budete fňukat jako zadavatelka. Přitom stačí před vyjitím z domu udělat jeden pohyb navíc.
A takový ten argument, že když se do něj pustí jiný pes, že se nebude moci bránit, je scestný. V takovém případě jen budou pokousaní oba. Když má aspoň jeden pes náhubek, druhého můžete chytit, ale dát ruce mezi dva kousající, to už je o hubu.
Nikdy mě nenapadlo uvažovat o tom, že by můj pes šel ven
bez koše.
Ať už to byl měkký, vycvičený, poslušný NO nebo fena labradora.
Oba hodní, neútoční.
Je tu přelidníno i přepsíno a tuhle prevenci - KOŠ, je třeba dodržovat.
1x mi psa NO napadla praštěná fena boxera a...nekousla ho.
V minutě ji měl pod sebou i když měl koš, poradil si s ní.
A to jsem myslela, že se feně bránit nebude...(bylo mi zle, strachy).
LájošM
napsal(a):
Protože když tomu vašemu hodňoušovi ujedou nervičky, tak může jiného psa i zabít?
Proč by ten koš na hubě nemohl nosit? Je to jistota. Až se něco stane, pak tady budete fňukat jako zadavatelka. Přitom stačí před vyjitím z domu udělat jeden pohyb navíc.
A takový ten argument, že když se do něj pustí jiný pes, že se nebude moci bránit, je scestný. V takovém případě jen budou pokousaní oba. Když má aspoň jeden pes náhubek, druhého můžete chytit, ale dát ruce mezi dva kousající, to už je o hubu.
Jo ták, ani mě nehne. Svého psa znám líp jak svý boty, neublížil by ani mouše. A vlastně on ani není velký, tak střední, takže náhubek mít nemusí.
rapotacka11
napsal(a):
Nikdy mě nenapadlo uvažovat o tom, že by můj pes šel ven
bez koše.
Ať už to byl měkký, vycvičený, poslušný NO nebo fena labradora.
Oba hodní, neútoční.
Je tu přelidníno i přepsíno a tuhle prevenci - KOŠ, je třeba dodržovat.
1x mi psa NO napadla praštěná fena boxera a...nekousla ho.
V minutě ji měl pod sebou i když měl koš, poradil si s ní.
A to jsem myslela, že se feně bránit nebude...(bylo mi zle, strachy).
Presne tak, prepsino a spousta lidi ma psa na volno, i kdyz je neposlechne a kolikrat je to i rvac...nechapu. u nasich je to zenska s RR. Uz ma druheho, o prvniho prisla a sup hnedka noveho...oba neustale na volno, oba rvavi a ona akorat ječí, jak je hodny...jo, to at vypravi majitelum tech pokousanych a zvalchovanych psu...i proto jsem zacala davat nasim psum kos, kdyby neco, at je clovek muze oddelit...protože rvat od sebe 2 zakousle psy, kdyz panicka se zmuze max. na krik, na to fakt nervy nemam... zaplat panbu, ze uz jsem odstehovana..i kdyz taky tady obcas beha jeden hafan, co se rve, ale to je. Kdyz panikum vybehne ze vrat...na procházky ho berou na voditku.
Když to tak čtu, tak jsem ráda, že nežiji se psy ve městě. Moji psi vůbec neví, co to košík je, ani žádný doma nemám. Venku lítají na volno, bez nějakého nesmyslu na tlamě, to je pro ně život. Na druhou stranu chápu, že ve městě, kde je dnes "přepsíno", to asi jinak nejde. Zvláště, když plno lidí má psy nezvládnuté, a nebo plemene, které se do města ani nehodí. Čím dál víc si myslím, že pes v bytě na sídlišti je chudák. Celý den zavřený a nakonec procházka na vodítku s košíkem. Kdybych snad zase měla bydlet v bytě, tak už bych žádného psa neměla. Přitom se psem v paneláku jsem začínala, ale to byla úplně jiná doba. S košíkem chodili jen ostří vlčáci, dobrmani apod.

koňadra
napsal(a):
Když to tak čtu, tak jsem ráda, že nežiji se psy ve městě. Moji psi vůbec neví, co to košík je, ani žádný doma nemám. Venku lítají na volno, bez nějakého nesmyslu na tlamě, to je pro ně život. Na druhou stranu chápu, že ve městě, kde je dnes "přepsíno", to asi jinak nejde. Zvláště, když plno lidí má psy nezvládnuté, a nebo plemene, které se do města ani nehodí. Čím dál víc si myslím, že pes v bytě na sídlišti je chudák. Celý den zavřený a nakonec procházka na vodítku s košíkem. Kdybych snad zase měla bydlet v bytě, tak už bych žádného psa neměla. Přitom se psem v paneláku jsem začínala, ale to byla úplně jiná doba. S košíkem chodili jen ostří vlčáci, dobrmani apod.
Se neubráním srovnání dvou typů bydlišť, co jsme si se psem vyzkoušeli - sídliště ve velkoměstě, pak vesnico-městečko, teď sídliště na menším městě. To maloměsto s vesnickou mentalitou bylo se psem víceméně utrpení. Psů sice málo, ale (možná i díky tomu) absolutně bez výchovy, držený po "starousedlicku", nebezpečný, agresivní. Za nějakých pět let bych napočítala možná pět případů, kdy si mohl můj pes s někým v okolí pohrát. Místním psům jsme se museli důsledně a širokým obloukem vyhýbat. No, někomu to vyhovuje, někdo si může dovolit víc psů, tak si vystačí. Pro mě to bylo fakt hodně nepříjemný. Můj pes měl vždycky kontakt se psy na hodně vysoký prioritě a tam to fakt nešlo.
Na obou sídlištích psů sice kvanta, ale mnohem větší míra lidí, kteří mají rozum a socializovaný psy, takže se s nimi dá kontaktovat, přátelit, vybírat s kým ne a s kým jo. Poblíž dostatek možností jít do přírody, do parku, do lesa.
Já už bych na takovou vesnici, kde jsme byli, se psem nechtěla ani za mák :) Ale třeba existujou i normálnější vesnice.

koňadra
napsal(a):
Ač žiju a žila jsem na okraji města, kde je to spíš už taková vesnice než město, a chodila jsem/chodím se psem do lesa, polí, k řece, vždy měli psi náhubek. I když jsme nikoho nepotkávali. Psa správně zvolený náhubek v ničem neomezuje. Nechápu, z čeho pramení názor, že je náhubek "nesmysl na tlamě", že je pes s náhubkem chudák, a tak dál. Za chvíli bude chudák pes s obojkem a vodítkem...
koňadra
napsal(a):
Obe zkusenosti na vsi. Ten RR vesnice o 40 obyvatelich, ale nastehovala se tahle "pipi" a je po klidu... ted bydlim na Berounsku, vesnice cca 200 cp, az na toho rvace v ulici klid a pohoda...Proste je to o lidech. I na male vsi muzete potkat blbce a ve meste potkavat rozumne paniky.
Kosik mam na bosika, krizenka maleho knirace zadny nema. Tu pripadne zvednu do ruky a je to, kdyby nejaky pes chtel prudit. :) Ona tim, ze je zvykla na velkeho, tak zadne psy neresi, max.obcas blafne na nějakýho za plotem, co chyta amok, ze jdeme kolem.
napsal(a):
Ač žiju a žila jsem na okraji města, kde je to spíš už taková vesnice než město, a chodila jsem/chodím se psem do lesa, polí, k řece, vždy měli psi náhubek. I když jsme nikoho nepotkávali. Psa správně zvolený náhubek v ničem neomezuje. Nechápu, z čeho pramení názor, že je náhubek "nesmysl na tlamě", že je pes s náhubkem chudák, a tak dál. Za chvíli bude chudák pes s obojkem a vodítkem...
Bydlím na vesnici, na procházky do přírody košík nepoužívám, nemyslím si, že by byl pes s košíkem chudák, to vůbec ne. Ale my tady chodíme přírodou, kde prostě nikoho nepotkáme a když už, tak je vidět na hodně velkou vzdálenost. Ale to se stane třeba dvakrát do měsíce, že někoho potkáme. Košík nosím u sebe, právě pro případ, že bych někde viděla psa bez pána, nebo nezvládnutého psa na volno, pak si stihnu psa přivolat a košík mu dát. Ale jinak si pes celou procházku tahá klacky, nebo nosí balonky a tudíž by ho košík tak nějak "omezoval". A teď v létě vůbec, to si třeba na tři hodiny sednu k rybníku a pes mi z něho tahá klády, klacky, házím mu aporty a on si to užívá. Prostě nevidím důvod proč by na takových místech měl mít košík - pokud má přivolání a široko daleko nikdo není.
No pak když vyrážíme na procházky do města - to je většinou jen když se domluvím s kamarády a nebo párkrát do měsíce se zajdeme třeba po cvičáku projít městem - jen tak cvičně, tak tam tedy košík dávám, ale u nás na vesnici ne.
Tak fakt je ten, že já do vsi se psy nechodím a ani nemusím. Bydlíme na kraji, takže otevřu a hned je louka, pole a les. Socializovat s kdejakým vořechem (tím se nechci vořechů dotknout) nemusím a ani nechci. Moji psi si jednak vystačí spolu a druhak se stýkají se psy mých kamarádů a žádný z nich není konfliktní. O víkendech se sem nasomrují Pražáci, takže to do lesa nechodím. A v týdnu mohu potkat tak max.2 důchodce, a ti nepustí psy z řemenu. Navíc se většinou tak nějak míjíme (chodí ven jindy než já). Takže za mne - naprostá spokojenost.
A co se týče košíku, jak mnozí z vás tady vědí, tak já bych byla poslední, kdo by psa rozmazloval a považoval za týrání dát mu košík, nebo vodítko či obojek. Ale, jak píše marcelaamax, na vycházkách taky psy cvičím, např. aporty, nebo stopy...a co s košíkem? Já ho prostě (naštěstí) nepotřebuji.
marcelaamax
napsal(a):
Nedá mi to a ještě na jednu věc se zeptám:
Všichni bullíci, které znám, poslechnou na slovo. I když je přepadne cizí pes.
Pokud to není tajné, prozradíte mi o jaké konkrétně psy se jedná? Klidně do SZ, zajímalo by mě z jaké jsou chs a jak je to majitel naučil.
No nic, asi se to nedozvíme. Znám pár stafordů a pitů, ale každý by se při útoku jiným psem bránil. Znám i dost stafbulíků - kteří bych řekla, že co se vycházení se psy týká jsou na tom lépe - ale tohle by taky nedali. A to jsou prosím psy, se kterýma páníčci pracují, sportují, cvičí. Jsou výborně vychovaní, ale tohle se dle mého výchovou ovlivnit nedá. Dám jako příklad svého psa - na vodítku má naučené psy ignorovat, na volno je naučený tak, že když vidíme psa tak jde k noze a psa ignoruje. Pokud jdeme na procházku se psem, který mu nesedí, tak si prostě každý hledí svého (oba mají košíky). Když cvičíme můžou kolem nás chodit psy na metr a ignoruje je, to samé když si hrajeme. Ale pokud by prostě přiběhl pes a napadnul ho, tak vím stoprocentně, že bránit se bude a nenechá si s*át na hlavu. A myslím, že s tímhle by měli majitele bullů tak nějak počítat. A nejen bullů, ono málokterý pes se nechá pokousat jen proto, že panička řekla "sedni".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Zakladatelko, nerozčiluj se, uklidni se, je hrozné co se stalo, ale stalo se... čas nevrátíš, tak se začni soustředit na teď a potom. opravdu jak psali ostatní, vyhledej kvalitního cvičitele co má zkušenosti s bullama a s problémovým chováním psů a bez náhubku ani krok. je zbytečné tady do tebe hustit co jsi udělala špatně, nebo tvůj taťka, už to víte, poučte se z toho, nic víc si z této špatné zkušenosti vzít už nemůžete.