Uživatel s deaktivovaným účtem

Ono ani nejde o to, jestli to bude zrovna autobus.
Odmalička jsem zvykala štěně na všechno a brala jsem ho s sebou, kam to šlo. Na jízdu autem jsem ho utahala na maximum (samozřejmě s ohledem na věk, žádný extrém), aby byl rád, že sebou někde plácne. Když jsme šli něco vyřizovat, pozdravil, dostal parůžek a dal pokoj. Nebylo to takhle ideální hned, ale zvykl si rychle. MHD jsem dřív nepoužívala, ale když před rokem poprvé nakráčel do metra a do tramvaje, nepřišlo mu na tom nic zvláštního. Je zvyklý na jakékoliv prostředí. Akorát ho neberu do barů a restaurací, když je to na delší dobu. Asi by to přežil, ale proč ho mučit nudou a hlukem.

Kdysi jsem cestovala s mladým středním psem 300 km dálkovým autobusem. Byli jsme na sedadle dřív než spolucestující vedle nás. Když jsem po 150 km na zastávce řekla : Pojď, půjdem se vyčůrat, tak mladý muž vedle mě jen vykulil oči a řekl : Prosím ?! jo, vy tu máte psa !

Pak jsem taky jednou cestovala se dvěma psy. Řidič nekompromisně řekl, ať si tam jednoho uvážu a vrátím se pro něj, že dva psy do autobusu nevezme. I to se může stát.
(Nakonec ho místní spolucestující umravnili : Franto neblbni !)
Také jsem se jednou vyslechla : Chlupatiny nevozím - naštěstí to nebyl můj spoj
Také jsme jeli od Vrbatovy boudy do Míseček. Dohromady asi 5, či 6 psů. Jediné zle tam dělal pudl bez náhubku.
Takže cestování se psem dopravou veřejnou může být pestré.

Vzala jsem ročního psa z útulku, řekli mi tam, že se asi bude do busu a podobných věcí bát. Koupili jsme cestou z útulku náhubek, počkali na autobus, pes do něj nastoupil a lehl si k sedačce, jako kdyby to dělal každej den už sto let. Takže jsem to měla dost zadarmo :)
Rád zalejzá pod sedačky, což je praktický a navíc to baví spolucestující. Vlak je pro psa komfortnější, je tam víc místa.

napsal(a):
Vzala jsem ročního psa z útulku, řekli mi tam, že se asi bude do busu a podobných věcí bát. Koupili jsme cestou z útulku náhubek, počkali na autobus, pes do něj nastoupil a lehl si k sedačce, jako kdyby to dělal každej den už sto let. Takže jsem to měla dost zadarmo :)
Rád zalejzá pod sedačky, což je praktický a navíc to baví spolucestující. Vlak je pro psa komfortnější, je tam víc místa.
Jen poznámka : do některého typu vagonů se psům špatně nastupuje. Aspoň těm, kteří nevyskočí rovnou až nahoru. Schody jsou strmé s úzkou nášlapnou plochou - takhle mi psice skončila mezi vagonem a peronem vlastně pod vlakem. Pak jsou taky nepříjemné schody roštové, na ty se psům taky špatně nastupuje.

sáruš
napsal(a):
Ahoj, zítra bych měla jet jednu krátkou zastávku s půlroční kraťandou... potřebuji se zeptat, na jakou jízdenku má jet? Já sama mám šalinkartu, ale jen na čtvrt roku
To přece záleží na tarifu vybrané přepravní společností

sáruš
napsal(a):
Ahoj, zítra bych měla jet jednu krátkou zastávku s půlroční kraťandou... potřebuji se zeptat, na jakou jízdenku má jet? Já sama mám šalinkartu, ale jen na čtvrt roku
Záleží na tom, v kterém městě. Nebo meziměsto? Asi místní. V meziměstském by vám to řidič "spočítal". V některých městech jezdí psi zadarmo. Musíte zjistit v přepravním řádu. Visí v každém autobuse, snad i na každé zastávce a určitě na internetu.

Jasně - šalony jezdí jen v Brně.
Je to tam pěkně složité, ale pes snad ne tolik :
spoluzavazadlo, pes
Zlevněné
Zdarma
v zónách 100+101 na linkách 1–99 pro držitele platné předplatní jízdenky.
napsal(a):
Http://static.bmhd.cz/data/bmhd-souc/tarify/tarif1201.pdf.
Ještě jednou, děkuju moc