Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2017 15:54
weuca

XXX.XXX.236.149

Dobrý den. Mám dva měsíce staré štěňátko Jack russella a poslední dobou ji dost slzí jedno očičko, tak by jsem se chtěla zeptat, co je na to nejlepší. Popřípadě, jestli nemůže mít alergii na seno, protože máme v bytě i zakrslého králíka a občas mu seno vytahuje.
Děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.7.2017 15:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravotní problém je nejlepší řešit s veterinářem.

6.7.2017 16:15
impact

XXX.XXX.195.92

U kříženců typu JRT bývá dost problém s nedobarveným víčkem a oko je pak citlivější a náchylnější právě k slzení. Máte foto hlavy zepředu?

6.7.2017 16:21
weuca

XXX.XXX.236.149

6.7.2017 16:46
impact

XXX.XXX.195.92

Tohoto křížence s čivavou Vám někdo prodal jako JRT? Smutný...

Každopádně víčkem to tedy nebude. Běžte k veterináři, ať ho pořádně prohlédne.

6.7.2017 19:00
weuca

XXX.XXX.236.149

Dle čeho soudíte, že je to kříženec s čivavou? Paní nám při odběru ukazovala i její rodiče.

6.7.2017 19:21
impact

XXX.XXX.195.92

Už jsem takových štěňat JRT viděla tisíce.. A tohle je bohužel evidentní kříženec. Paní Vás trochu podvedla.

6.7.2017 20:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

weuca napsal(a):
Dobrý den. Mám dva měsíce staré štěňátko Jack russella a poslední dobou ji dost slzí jedno očičko, tak by jsem se chtěla zeptat, co je na to nejlepší. Popřípadě, jestli nemůže mít alergii na seno, protože máme v bytě i zakrslého králíka a občas mu seno vytahuje.
Děkuji za odpověď.

Při odběru oko neslzelo?
Použijte borovou (nebo aspoň obyčejnou čistou) vodu na čištění oka a běžte se poradit se svým veterinářem.

7.7.2017 13:04
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Impact
Je mi jasné, že se specializujete na neduživé vořechy , ale nevíte jestli u nás někdo vede systematicky testovanou pracovní krev? Čistě pracovních linií neznám bohužel tolik, kolik bych si představoval. To už začíná být populačně neefektivní plemeno- tak do hybrida, nemyslíte?

7.7.2017 13:37
impact

XXX.XXX.54.225

vetřelec napsal(a):
Impact
Je mi jasné, že se specializujete na neduživé vořechy , ale nevíte jestli u nás někdo vede systematicky testovanou pracovní krev? Čistě pracovních linií neznám bohužel tolik, kolik bych si představoval. To už začíná být populačně neefektivní plemeno- tak do hybrida, nemyslíte?

Pár pracovních jedinců znám, vím i o pár CHS, kde se opravdu v reále pracuje. Avšak neorientuji se v této oblasti natolik, abych byla schopná o ní suverénně diskutovat.

Obecně se pracuje spíše s PRTy, ale jsou i CHS JRT, které se snaží navrátit plemeno k práci. Nicméně chovek s výstavními panenkami, bez jakéhokoliv loveckého zájmu, je bohužel víc než dost..

7.7.2017 13:44
L(phi)

XXX.XXX.41.130

Oni fakt nemaju ziadne skusky do chovu povinne
Sialene.

Přidejte reakci

Přidat smajlík