Bigmother

XXX.XXX.86.255
Dobrý den, mám Argentinskou dogu. Pokaždé, když psa venčím, má košík, je na vodítku a dokonce má elektrický obojek. Často se setkávám s lidmi, kteří jsou se psy na volno ( malí nebo velcí ), ti napadají mého psa.
Poté jsme dokonce slovně uráženi, můj pes je nebezpečný, že se ho mám zbavit a je agresivní. Ve všech případech jejich pes ( malý nebo velký ), napadne mého zajištěného psa. Ani jeden z nich neví jaké mám plemeno, kolik stálo, jaký má rodokmen, a hlavně o celkovém zajištění. Zdá se mi, že lidé neadekvátně reagují a občas přemýšlím o tom, že je nahraji a podám právníkovi. Pes, jakékoliv velikosti, by měl být zajištěn. Z vlastní zkušenosti, pokousal moji matku jezevčík. Moje matka měla s ranou 3 měníce chození po lékařích.
Z mého pohledu má být z bezpečnostních důvodů zajištěn každý pes. jelikož nikdy nemůžete předvídat, jak se v dané situaci bude chovat.
Neotravujte se s právníky, stejně ničeho nedosáhnete. S rozumnými lidmi se domluvíte, s blbci ne. S blbci musíte prostě jednat tak, jak si zaslouží - jako s blbci. Jestliže vás jejich psi ohrožují, nebo spíše otravují (jelikož vašeho psa žádný mrňous nijak zásadně na životě nejspíš neohrozí) a oni si ještě dovolí na vás otevřít papulu, klidně jim vyhrožujte něčím, z čeho dostanou strach. Oni mají ty svoje uječený šílence rádi, ne že ne. Netvrdím, že na ně máte pustit psa, to samozřejmě nedělejte, ale pohrozte jim. Oni budou sice vřískat a dělat ze sebe chudáky, ale příště si na vás dají pozor.
Mě takhle napadl JRT, vyběhl na mě ze živého plotu. Kupodivu nešel po feně ale po mně a jal se mě hryznout do nohy, tak jsem ho odstrkovala botou, zatímco mi zákeřně vraždil podrážku. Na volání, ať si ho koukají zavolat, značně obtloustlí majitelé válející se na lehátcích jen mávli rukou a asi dvakrát líně vyslovili jeho jméno. To se do toho přidal pořádně vytočenej týpek z jiné chaty (asi s nimi mají bohaté zkušenosti) a častoval je sprostými nadávkami, až si ho nakonec zavolali.
No, ale co chci říct. Dnes jsme je potkali v lese, pes samozřejmě bezprizorně lítal někde úplně mimo na volno a jen nás spatřil, už napruženě mířil k nám. Tak se ptáme, jako co teda vodítko?
"No jo, my jdeme tudy" ukazoval bez zájmu. Vodítko s sebou ani nejspíš neměl. Tak jsem se nas rala, vytáhla paralyzér, párkrát s ním zajiskřila a pohrozila, že jestli udělá ještě jedinej krok, tak jim ho usmažim a že kdyby se to náhodou vybilo, pořád ho tím můžu majznout po palici. To bylo najednou šmudlánku a budlínku pojď k nám. Samozřejmě, že nešel. Ale utíkali si pro něj velmi rychle.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neříkám, že každý pes musí být nutně zajištěn jako ten váš, ale bylo by fajn, kdyby byli všichni majitelé psů soudní a chovali se adekvátně možnostem svého psa...pro mě za mě, když je pes ovladatelný a nikoho neobtěžuje, tak ať je na volno klidně na náměstí...bohužel, takového psa tam určitě uvidíte na vodítku a možná i s košíkem...zatímco nezodpovědný majitel s neovladatelným otravou ho nejenže bude mít na volno, ale ještě ani nemá snahu psovi zabránit v otravování...
Typický případ...já ovčandu na vodítku u nohy...k nám letí hystericky štěkající pudl, ovčanda nehne brvou...pokračujeme v chůzi...majitelka pudla...důchodkyně si povídá s jinou důchodkyní svého psa si nevšímá...ovčanda toho začne mít po chvíli plný zuby, ale jediný co udělá je že jednou štěkne "BAF"...pudl se s jekotem běží schovat za paničku a já dostávám drškovou od jeho majitelky, jak to že taková agresivní bestie nemá košík...
Prostě člověk neudělá nic...a pokud se fyzicky nic nestane, tak se obávám, že to nikdo navážno řešit nebude...jooo to kdyby vaše argentina zakousla jorka, to by bylo vzrůšo...to by se o tom všude mluvilo...možná i televize by přijela
Kdysi jsem měl psa dobrmana ve středu Brna. než jsem ho mohl pustit, musel jsem na okraj města. stokrát jsem zažil, že ho někdo chtěl hladit. nejhorší byly staré báby. se slovy: pane můžu si psa pohladit? NE! Mě mají pejsci rádi to skončilo tak, že do ní pes napálil. Mnoho lidí si slovo ne vykládá, že ano. Pak jsem každému odpovídal : Můžete, ale má svrab. totéž platilo i na majitele navolno puštěných psů.
Bigmother
napsal(a):
Dobrý den, mám Argentinskou dogu. Pokaždé, když psa venčím, má košík, je na vodítku a dokonce má elektrický obojek. Často se setkávám s lidmi, kteří jsou se psy na volno ( malí nebo velcí ), ti napadají mého psa.
Poté jsme dokonce slovně uráženi, můj pes je nebezpečný, že se ho mám zbavit a je agresivní. Ve všech případech jejich pes ( malý nebo velký ), napadne mého zajištěného psa. Ani jeden z nich neví jaké mám plemeno, kolik stálo, jaký má rodokmen, a hlavně o celkovém zajištění. Zdá se mi, že lidé neadekvátně reagují a občas přemýšlím o tom, že je nahraji a podám právníkovi. Pes, jakékoliv velikosti, by měl být zajištěn. Z vlastní zkušenosti, pokousal moji matku jezevčík. Moje matka měla s ranou 3 měníce chození po lékařích.
Z mého pohledu má být z bezpečnostních důvodů zajištěn každý pes. jelikož nikdy nemůžete předvídat, jak se v dané situaci bude chovat.
..před lety po našem sídlišti chodil pán - starší ročník (cca 50 - 60 let) s fenou tohoto plemene, já měla BO i jorka, ani jeden nenapadal a starali se pouze o své,... fena onoho pána kdykoli nás nebo někoho druhého uviděla zareagovala tak, že pán aby ji vůbec udržel s ní byl vždy omotán okolo nějakého stromu... časem jsem se naučila koukat okolo sebe, jakmile jsem jí na dálku zmerčila, obcházela jsem obloukem, neboť jsem si nebyla jistá, zda daný stromek oba udrží...čímž neházím všechny psy/feny daného plemene do jednoho pytle, jen jsem prostě předcházela velkému maléru, který reálně hrozil dle zkušenosti trošku důvěřivějším pejskařům... časem pána a jeho fenu nenávidělo takřka celé sídliště a pokud jsem měla možnost vidět, ona doga byla vždy připravená, ostatní psi se svými majiteli už méně...že by jí kdokoli napadl jako první, tak to jsme opravdu nikdy neslyšela...
"Ani jeden z nich neví jaké mám plemeno, kolik stálo, jaký má rodokmen, a hlavně o celkovém zajištění. "
Promiňte, ale nějak nerozumím, co jste tímhle chtěl říct a jak to souvisí s tématem. Je samozřejmě hezké, že máte svého psa zajištěného. Nicméně všem je skutečně šumák, kolik stál a jaký má rodokmen. Není nejmenší důvod, proč by to lidi mělo zajímat.
Bigmother

XXX.XXX.86.255
Ano, máte pravdu, že ostatní to ostatní nezajímá, a ani se zajímat nebude. Pro ně budeme krvelačná bestie, která nemá mezi smrtelníky co dělat. I kdyby byla zajištěna a poslouchala, jak hodinky. To, že odcházím domů s krvavým psem, je v pořádku.
Bigmother
napsal(a):
Ano, máte pravdu, že ostatní to ostatní nezajímá, a ani se zajímat nebude. Pro ně budeme krvelačná bestie, která nemá mezi smrtelníky co dělat. I kdyby byla zajištěna a poslouchala, jak hodinky. To, že odcházím domů s krvavým psem, je v pořádku.
...no myslím si, že majitelé velkých psů Vaši uposlušněnou fenku ocení, nicméně u majitelů malých psů - tam je problém vždy ať už se jedná o jakoukoli větší rasu... když jsem měla maliňáka, tak od mala měl se sídlištní "skupinkou" důchodkyň a jejich malých psů peklo, aniž by si kteréhokoli psíka všimnul, on sám byl jimi napadán do zadních nohou, několikrát jsem pohrozila, že pokud si své psy neukočírují, prostě si to pořeším po svém,... pár let uplynulo a přinesla jsem si štěně jorka - v tu chvíli se tato skupinka obrátila a kdybych jorka nevzala do náručí, byla by schopna ho uštvat ho jako králíka...

Podobný recept jako jahodapavel. Pokud byl majitel laxní, pes otravný až agresivní a mého zajištěného z něho chytal amok, stačilo zařvat, že je infekční, a jak se ignorant začal starat...
Bigmother
napsal(a):
Poznámka od Baliska nebyla na váš problém, ale na toto: "Ani jeden z nich neví jaké mám plemeno, kolik stálo, jaký má rodokmen, a hlavně o celkovém zajištění. ".
Edánek
napsal(a):
...no myslím si, že majitelé velkých psů Vaši uposlušněnou fenku ocení, nicméně u majitelů malých psů - tam je problém vždy ať už se jedná o jakoukoli větší rasu... když jsem měla maliňáka, tak od mala měl se sídlištní "skupinkou" důchodkyň a jejich malých psů peklo, aniž by si kteréhokoli psíka všimnul, on sám byl jimi napadán do zadních nohou, několikrát jsem pohrozila, že pokud si své psy neukočírují, prostě si to pořeším po svém,... pár let uplynulo a přinesla jsem si štěně jorka - v tu chvíli se tato skupinka obrátila a kdybych jorka nevzala do náručí, byla by schopna ho uštvat ho jako králíka...
Uposlušněná fenka?...jde ven s košem, s elektrikou na krku a na vodítku..ještě chybí majiteli paralyzér ať může jiskřit...
A ještě nezapomene říct kolik pes stál peněz, a jaký má původ...je to pes, jako kterýkoli jiný...
Psy mám skoro třicet let, vždycky chodíme na volno, tam kde to jde a v životě se mi nestalo, že by mi nějaký pes napadl toho mého, nebo, že by zaútočil na mě. Teď mám menšího vořecha a pravda sem tam štěkne, to prostě pidi psi dělají když k nim běží větší pes, ale nemá s nima žádný problém se počuchat nebo třeba si pohrát a jde se dál. Pokud to majiteli druhého psa nevadí, tak ho nechám ať si čuchne, ale dnešní pejskaři hned berou psa k sobě. Jak se má pak pes naučit komunikovat a chovat k ostatnim psům...
Nechápu to...

Cat cat
napsal(a):
Uposlušněná fenka?...jde ven s košem, s elektrikou na krku a na vodítku..ještě chybí majiteli paralyzér ať může jiskřit...
A ještě nezapomene říct kolik pes stál peněz, a jaký má původ...je to pes, jako kterýkoli jiný...
Psy mám skoro třicet let, vždycky chodíme na volno, tam kde to jde a v životě se mi nestalo, že by mi nějaký pes napadl toho mého, nebo, že by zaútočil na mě. Teď mám menšího vořecha a pravda sem tam štěkne, to prostě pidi psi dělají když k nim běží větší pes, ale nemá s nima žádný problém se počuchat nebo třeba si pohrát a jde se dál. Pokud to majiteli druhého psa nevadí, tak ho nechám ať si čuchne, ale dnešní pejskaři hned berou psa k sobě. Jak se má pak pes naučit komunikovat a chovat k ostatnim psům...
Nechápu to...
Tak to asi žijete na jiné planetě.
Atheira
napsal(a):
Reagujete tu obecně, jako by agresivní psi neexistovali a všichni si je jen vymýšleli. To, že vy je ve svém okolí nemáte, neznamená, že nejsou.
Přidám se tak trochu na stranu Cat cat. Jistě, agresivní psi existují. Nicméně někdy to už zavání paranojou. Ze zdejších diskuzí musí člověk notně nabýt dojmu, že opouštět domov bez paralyzéru, pepřového spreje, plynové pistole, teleskopického obušku nebo alespoň pořádného klacku je hazard se životem. A úplně nejlepší by snad bylo nevycházet vůbec.
Psi mám 35 let - velké, střední i malé. Já i psiska jsme ve zdraví přežili i bez výše uvedených "pomůcek". Netvrdím, že nikdy nedošlo k žádnému konfliktu (vzpomínám si na dva, které stály za řeč). Přesto však nemám pocit, že se na venčení psa musím vybavit jak na zvláštní armádní misi.
Podobně nahlížím na vlastní bezpečnost. Ano, mohu na ulici potkat magora, který se rozhodl vyřídit si to s lidstvem pistolí nebo kudlou. Přesto však nechodím trvale v neprůstřelné vestě a ozbrojená kvérem.

Cat cat
napsal(a):
To ne, jen ze všeho nedělám kovbojku..jak některé přecitlivělé paničky...
Já taky nedělám kovbojku ze všeho, akorát že naposledy z toho bylo chycené ucho a orvaná noha. Pablb s agresivním vořechem na volno. Ani jsem nic neříkala, ale kdybych měla zaplacenou výstavu, tak mi asi ujedou nervy.
balisek
napsal(a):
Přidám se tak trochu na stranu Cat cat. Jistě, agresivní psi existují. Nicméně někdy to už zavání paranojou. Ze zdejších diskuzí musí člověk notně nabýt dojmu, že opouštět domov bez paralyzéru, pepřového spreje, plynové pistole, teleskopického obušku nebo alespoň pořádného klacku je hazard se životem. A úplně nejlepší by snad bylo nevycházet vůbec.
Psi mám 35 let - velké, střední i malé. Já i psiska jsme ve zdraví přežili i bez výše uvedených "pomůcek". Netvrdím, že nikdy nedošlo k žádnému konfliktu (vzpomínám si na dva, které stály za řeč). Přesto však nemám pocit, že se na venčení psa musím vybavit jak na zvláštní armádní misi.
Podobně nahlížím na vlastní bezpečnost. Ano, mohu na ulici potkat magora, který se rozhodl vyřídit si to s lidstvem pistolí nebo kudlou. Přesto však nechodím trvale v neprůstřelné vestě a ozbrojená kvérem.
Tomu samozřejmě rozumím, nicméně bývalý nevlastní fotřík nám uštědřil zkušenost s dost nepěkným stalkingem (nemohla jsem ani chodit do školy bez policie za zády), který netrval týden ani dva, ale roky. Po lese se nám čas od času potlouká nějaká divná existence, u který nevíte, co čekat (nemluvě o tom, že takoví se často usidlují v opuštěných muničních skladech, které máme kousek). Jednou na mě vyběhl docela nahý úchylák.
Já si ten paralyzér radši ponechám, je mi jedno, že to zavání paranoiou.
Samozřejmě, že si ho neberu do města, do vesnice... zkrátka mezi lidi. Ale často se pohybuju po místech, kde je prostě lepší ho mít.
napsal(a):
Tak to asi žijete na jiné planetě.
Se přiznám, že na té planetě asi žiju taky. Bydlím v lokalitě poměrně hustě osídlené lidmi psy a za patnáct let, co tu venčím, bych majitele - magory, kteří mě vytočili, spočítala na prstech jedné ruky. V současné době prakticky nevím o nikom, koho bychom se měli bát potkat, s kým by mohl být problém.
Jak píše cat- cat, za dost problémů si majitelé mohou sami tím, jak se snaží svým psům bránit kontaktu s ostatními. Chápu, že někteří jedinci k sobě přes všechnu snahu prostě nemohou, ale ve většině případů je veškeré to organizování a zajišťování psa v případě setkání s jiným psem spíš kontraproduktivní. A na psa to samozřejmě působí též, když páníček není v klidu.
Ne nadarmo má nejsocializovanější psy u nás komunita soustředěná kolem místní pivnice - pohybujou se většinu dne prakticky bezprizorně a nejsou to zdaleka žádní posteloví mazlíci. Mimochodem, moje fena se všemožně snaží mě do té komunity začlenit
Atheira
napsal(a):
Reagujete tu obecně, jako by agresivní psi neexistovali a všichni si je jen vymýšleli. To, že vy je ve svém okolí nemáte, neznamená, že nejsou.
To vite, že tu nejsou...bydlim na Marsu...
Co se rozčilujete, že by zde platilo..potrefená husa nejvíc kejhá... psí záležitosti nechávám na psovi, má svoji hlavu a zasahnu jedině v případě, ze by šlo do tuhého..zranění jak mého, tak druhého psa.Naštěstí jsem nikdy zasahovat nemusela... Můj pes nikdy na druhého psa nezaútočil a když vidí, že ho protistrana odmítá nebo hrozí, jde si po svých. Je na kontakt se psy zvyklý od štěněte. Stejně tak oba starouši, co jsem teď zdědila.
Jen mě přijde, že v dnešní době, co slyším je každý pes týraný a nebo zabiják...
Cat cat
napsal(a):
Nechápu to...
, reagovala jsem na to "poslouchala jako hodinky"... já mám psy také léta (velké i malé) a vodítko jsme užívala a užívám až v opravdu nezbytných případech př. procházka zalidněným městem a pod,... moji psi v životě problém neměli, ale štvala mně skupinka důchodkyň u nás na sídlišti, jejichž psi obtěžovali velké psy zákeřným ňafáním do zadních nohou...

Terven
napsal(a):
Se přiznám, že na té planetě asi žiju taky. Bydlím v lokalitě poměrně hustě osídlené lidmi psy a za patnáct let, co tu venčím, bych majitele - magory, kteří mě vytočili, spočítala na prstech jedné ruky. V současné době prakticky nevím o nikom, koho bychom se měli bát potkat, s kým by mohl být problém.
Jak píše cat- cat, za dost problémů si majitelé mohou sami tím, jak se snaží svým psům bránit kontaktu s ostatními. Chápu, že někteří jedinci k sobě přes všechnu snahu prostě nemohou, ale ve většině případů je veškeré to organizování a zajišťování psa v případě setkání s jiným psem spíš kontraproduktivní. A na psa to samozřejmě působí též, když páníček není v klidu.
Ne nadarmo má nejsocializovanější psy u nás komunita soustředěná kolem místní pivnice - pohybujou se většinu dne prakticky bezprizorně a nejsou to zdaleka žádní posteloví mazlíci. Mimochodem, moje fena se všemožně snaží mě do té komunity začlenit
No... Už jsem všeznalým podlehla a ne jednou. Na vodítku a pak do deseti metrů ode mě si do toho nechal kecat. Jak se vzdálil, přestal být pod kontrolou a šel si to vyřídit po svém. Ne na krev, ale řevu bylo dost. Když to s někým prostě nejde (často s brachycefaliky), tak obtěžovat s tím lidi v parku, tak nevím, kam bych pak chodila venčit.
notregistered

XXX.XXX.211.59
Tak já si myslím, že jsem klidný majetek psa
a přesto každý druhý den potkám 1-3 ks psů bez majitele v dohledu nebo v dohledu, ale za to bez vodítka s úžasným bonusem "on vám nic neudělá"
no já se ho nebojím..
a ještě na mě koukají jak na debulla, proč mám psa na vodítku a ve vlaku náhubek, chudák pes
"ona vás neposlouchá ?"
zeptala jsem se páníčka huskyfenky, jestli jí můžu dát králičí tyčku
koukal na mě jak kdybych zdrhla z bohnic
je to zajímavé, aby se ohleduplný pejskař omlouval.

V sídlišti jsem taky bývala se psy v pohodě. Všichni se znali, věděli jsme, kdo koho nemusí - tak jsme se vyhnuli. Když se teď s fenou vyskytuju často v cizích lokalitách, kde narušujeme "domácí půdu", tak už tolik v pohodě nejsem.
Nedávno, v úplně neznámé krajině, přihnali se k nám : fena NO a pes ( pravděpdobně kříženec - hladkosrstý, béžový, velký jako RR ). Fena na nás začala dorážet - on dohlížel. Jakási majitelka tam byla, ani jeden pes na ni nereagoval. Opravdu nic příjemného, trhat od sebe chumel tří psů? Pak majitelku napadlo psa odchytit a uvázat stranou, ovčanda pořád dorážela.
Majitelka jaksi neměla druhé vodítko a fena se nedala odchytit. Perla byla, když fena odběhla do struhy se zchladit, my jsme chtěly odejít...No nechoďte pryč, ona půjde s vámi!
Fakt o takovéhle zážitky nestojím - i když se nakonec nic nestalo.

napsal(a):
V sídlišti jsem taky bývala se psy v pohodě. Všichni se znali, věděli jsme, kdo koho nemusí - tak jsme se vyhnuli. Když se teď s fenou vyskytuju často v cizích lokalitách, kde narušujeme "domácí půdu", tak už tolik v pohodě nejsem.
Nedávno, v úplně neznámé krajině, přihnali se k nám : fena NO a pes ( pravděpdobně kříženec - hladkosrstý, béžový, velký jako RR ). Fena na nás začala dorážet - on dohlížel. Jakási majitelka tam byla, ani jeden pes na ni nereagoval. Opravdu nic příjemného, trhat od sebe chumel tří psů? Pak majitelku napadlo psa odchytit a uvázat stranou, ovčanda pořád dorážela.
Majitelka jaksi neměla druhé vodítko a fena se nedala odchytit. Perla byla, když fena odběhla do struhy se zchladit, my jsme chtěly odejít...No nechoďte pryč, ona půjde s vámi!
Fakt o takovéhle zážitky nestojím - i když se nakonec nic nestalo.
To znám. Kolem domu máme z kategorie rizikových (psi JRT a výš v produktivním věku mimo jezevčíků, ti jsou v pohodě) 4 skupiny - ty, co zná od dětství, jsou pro něj jak bohové, ty, co si vychoval od štěněte, neprotestují, tj. ok, ty, co ignoruje a pár úhlavních i méně úhlavních nepřátel.
Jenže náš akční rádius je daleko větší a tam už to vždycky tak jasné není. A kolikrát to nevypadá dobře. Jednou jsem viděla se servat dva střední "přátelské" voříšky a jeden skončil s vnitřnostmi venku. Vlastně ani doma to není úplně storpocentní. Strašně hodná bullina chramstla jorka, ačkoliv se znali. Prostě cvak v hlavě a jork to nezvládl.
Bigmother
napsal(a):
Když bych viděla psa na vodítku, s košem a ještě s elektrikou, nutně bych nabyla dojmu, že a) majitel je totální magor, který neví, co by na svého psa ještě navěsil, protože mu došly lepší argumenty nebo mu to poradil nějaký "výborný" výcvikář, b) že ten pes musí být těžký agresor, když majitel sahá po takovýchto prostředcích. Takže pokud to majitelé ostatních psů vidí ad b), nemůžete se jim divit. Když už necháte svého psa opakovaně napadat, měl byste být schopen ho ochránit a ne ho nechávat do krve pokousat. Vaše fena z toho musí být už na prášky.
scylla
napsal(a):
Když bych viděla psa na vodítku, s košem a ještě s elektrikou, nutně bych nabyla dojmu, že a) majitel je totální magor, který neví, co by na svého psa ještě navěsil, protože mu došly lepší argumenty nebo mu to poradil nějaký "výborný" výcvikář, b) že ten pes musí být těžký agresor, když majitel sahá po takovýchto prostředcích. Takže pokud to majitelé ostatních psů vidí ad b), nemůžete se jim divit. Když už necháte svého psa opakovaně napadat, měl byste být schopen ho ochránit a ne ho nechávat do krve pokousat. Vaše fena z toho musí být už na prášky.
Nebude z toho na prášky, je to super fena se skvělým původem, za spoustu peněz, co vypadá jako krvelačná bestie..co ji chudinku napadají ratlíci...do krve..

Jestli vůbec nějaká je, on ten úvodní příspěvek vypadá tak trošku jako udička, kdo se chytí a rozpoutá bouři...