Bezpečné vodítko pro psa tahouna

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.7.2017 04:53
masvers

XXX.XXX.39.22

Zdravím všechny lidi. Nedávno se mě stala skoro až hororová situace při venčení psa. Urvalo se mě flexi vodítko při úplném vymotání lanka (vodítko je teď na reklamaci). Moje otázka zní : Je na trhu bezpečné samonavíjecí vodítko pro psi do 7 kilo? Používám i stopovačku, ale pro pohodlnost v deštivém počasí je navíjecí vodítko pro členy rodiny pohodlné a čistotné. Díky za radu. S pozdravem Martin.

10.7.2017 05:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

Sedmikilový tahoun ?

Používám je už dávno=dlouho.
To co vám, se stalo dětem u prvního vodítka.
Nic jsme nereklamovali, jen jsme se poučili.

Vodítko nikdy neodmotáváme až na konec !

Když ujede, OKAMŽITĚ se o cca 2 cm vrátíme.
Vodítko - lankové nám přežilo všechny psy.
Naučte se s ním pracovat !
Na labradorku bylo dokonce z druhé ruky.
Vlastně všechna.
Jen jedno jsme kupovali.
Už si nepamatuji
- to není v návodu, že se nesmí "jet" až na konec ?

10.7.2017 05:36
masvers

XXX.XXX.39.22

V návodu o nevimotávání do konce nic nebylo a voditko na dvanácti kilové psi používané šesti kilovým psem by mělo vydržet opakuji vydržet !

10.7.2017 05:41
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

Opakuji : neodmotávat do konce !

Manžel ho rozdělal, je tam "slabé" pérko.
Nevydrží.
To jste už zjistili.
Opravil to, prasklé péro vyměnil, vyvztekal se u toho.
Nové pérko už nenavíjí tak rychle, jako originál, je horší.

10.7.2017 06:03
masvers

XXX.XXX.39.22

Nechci se nějak dohadovat. Rád se nechám poučit a poradit s používáním flexi vodítka, ale v situaci kdy pes nečekaně zareaguje třeba na zajíce v keři a na sídlišti. Tak rozpoznat kolik zbývá lanka do konce je těžké. Moje otázka stejně směřovala na koupi bezpečného vodítka. Flexi už není pro mě bezpečné vodítko. Mám rád svého psa.

10.7.2017 06:12
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

Ani já se nechci dohadovat, chtěla jsem jen poradit .
Když labradorka spatřila veverku, vyrazila div mi ruku neutrla...
ano, vyjelo to na konec, ale radím, naučte se s tím pracovat.
Jde to.
Stejně se k flexi vrátíte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.7.2017 06:48

Lehce OT dotaz člověka zcela mimo tohoto typu vodítka :

"Je na trhu bezpečné samonavíjecí vodítko pro psi do 7 kilo?"
"Flexi už není pro mě bezpečné vodítko"

samonavíjecí vodítko nerovná se flexi vodítko?
Jsem doteď byla v tom, že ano, však proto flexi bo flexibilní délka vodítka...

10.7.2017 07:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

masvers napsal(a):
V návodu o nevimotávání do konce nic nebylo a voditko na dvanácti kilové psi používané šesti kilovým psem by mělo vydržet opakuji vydržet !

Asi jste měl vadný kus.
Mě se flexina do 25 kg vymotala celá, takže vystartovaný 23 kg pes a za ním já, žádný drobek a z kopce, aniž došlo k poškození vodítka.Vodítko se vysunulo až do konce. Poškozená jsem byla já, vodítko vydrželo, mé rameno nikoli.

10.7.2017 07:34

masvers napsal(a):

Mám 11,5 kg psa, který určitě nechodí disciplinovaně u nohy, a v životě by mě nenapadlo pořídit Flexi do 20 kg. Jde mi o jeho bezpečnost, takže se nespoléhám na nějaké hmotnostní kategorie a má Giant do 50 kg. A mám klid. Kdyby se vodítko utrhlo a on skončil třeba pod autem, tak mi reklamace nepomůže.

10.7.2017 07:54
Andrýsek3

XXX.XXX.37.145

Myslím, že kvalitnější samonavíjecí vodítko, než je flexi neseženete. Tak si kupte do 25 kg nebo klidně do 50 kg. A nebo stopovačka?

10.7.2017 08:45
Tedysek

XXX.XXX.0.184

Za mě flexi není bezpečná ani pro psa a ani pro člověka. Bigl mě z nich velice rychle vyléčil. Spáleny slic okolo celé nohy jak když jsem si ji chtěla uříznout, ruka spálená do krve, zamotané tlapy cizího psa... a v neposlední řadě letecké dny nás obou a bolavý pes i páníček.... na tahaciho psa patří kratší pevné vodítko. O na se ta síla na delším vodítku hezký sčítá. Na stopovacce mi takhle urval i horolezeckou karabinu.

10.7.2017 09:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tedysek napsal(a):
Za mě flexi není bezpečná ani pro psa a ani pro člověka. Bigl mě z nich velice rychle vyléčil. Spáleny slic okolo celé nohy jak když jsem si ji chtěla uříznout, ruka spálená do krve, zamotané tlapy cizího psa... a v neposlední řadě letecké dny nás obou a bolavý pes i páníček.... na tahaciho psa patří kratší pevné vodítko. O na se ta síla na delším vodítku hezký sčítá. Na stopovacce mi takhle urval i horolezeckou karabinu.

Podívejte se, jestli po vizáží bígla, nemáte ukrytého vlka.

10.7.2017 09:12
Tedysek

XXX.XXX.0.184

sisi58 napsal(a):
Podívejte se, jestli po vizáží bígla, nemáte ukrytého vlka.

Spíš něco mezi krokodýlem a prasetem...

Míra H.

10.7.2017 13:28
Míra H.

XXX.XXX.79.4

Tedysek napsal(a):

Mohu vás ubezpečit, že horolezeckou karabinu Bígl urvat nemůže. Jsou konstruovány aby vydržely zatížení o několik řádů vyšší, a samozřejmě se počítá i s dynamickým zatížením (jestli teda dobře chápu - ona se ta síla na delším vodítku hezký sčítá)
Pokud to urval Bígl, byla nějaká shitoidní karabina z hitlerkovu, na kterou by si horolezec nepověsil ani batoh.

Jinak flexi na tahače bude vždy problém. Naučit netahat a potom snad požívat flexi.

10.7.2017 13:48

Míra H. napsal(a):
Mohu vás ubezpečit, že horolezeckou karabinu Bígl urvat nemůže. Jsou konstruovány aby vydržely zatížení o několik řádů vyšší, a samozřejmě se počítá i s dynamickým zatížením (jestli teda dobře chápu - ona se ta síla na delším vodítku hezký sčítá)
Pokud to urval Bígl, byla nějaká shitoidní karabina z hitlerkovu, na kterou by si horolezec nepověsil ani batoh.

Jinak flexi na tahače bude vždy problém. Naučit netahat a potom snad požívat flexi.

On není problém ani tak ve Flexi, jako spíš v těch, co ji používají. Běžně chodím s brzdou na metru a můj pes si délku velmi dobře uvědomuje.

10.7.2017 15:17
Tedysek

XXX.XXX.0.184

Míra H. napsal(a):

Hele než jsem ji kupovala, tak v zimě pes běžel, napůl stopovacku a pes běžel dal. To bylo "v poradku". Byla to shit karabina. Tak jsem koupila právě horolezeckou. A situace se opakovala. Tak jsem dala stopovacku na provlikaci uzel a bylo po starostech. Tehdy měl bigl 9kg!
Pak jsem si právě z bezpečnostních důvodů úsilí sama vodítko. Taky s horolezeckou karabinou. Tentokrát jinou. A pás byl z pasu od auta. A to mi ruplo v zahraničí. Naštěstí sebou většinou mam náhradní obojek i vodítko. To jsem byla vzteky bez sebe. Jediný co drží do dnes je rogz výstroj. A tehdy po tech karabina ch jsem už voda na dvou vodítkach. Nechápu jak to dělal. Od jisté doby už nic nepřethl.

Míra H.

10.7.2017 16:00
Míra H.

XXX.XXX.79.4

Tedysek napsal(a):
Hele než jsem ji kupovala, tak v zimě pes běžel, napůl stopovacku a pes běžel dal. To bylo "v poradku". Byla to shit karabina. Tak jsem koupila právě horolezeckou. A situace se opakovala. Tak jsem dala stopovacku na provlikaci uzel a bylo po starostech. Tehdy měl bigl 9kg!
Pak jsem si právě z bezpečnostních důvodů úsilí sama vodítko. Taky s horolezeckou karabinou. Tentokrát jinou. A pás byl z pasu od auta. A to mi ruplo v zahraničí. Naštěstí sebou většinou mam náhradní obojek i vodítko. To jsem byla vzteky bez sebe. Jediný co drží do dnes je rogz výstroj. A tehdy po tech karabina ch jsem už voda na dvou vodítkach. Nechápu jak to dělal. Od jisté doby už nic nepřethl.

A náhodou foto Bígla na pásu od auta s horolezeckou karabinou by nebyla?

10.7.2017 16:06
Tedysek

XXX.XXX.0.184

Ne, je to přes 5 let co se toto dělo. Teď chodí na gapay 5m pogumovaným vodítku nebo na volno. Tu věc jsem dávno vyhodila.

10.7.2017 18:40
Skyrra

XXX.XXX.234.61

Párkrát som skúšala flexinu, ale mne osobne sa to používa veľmi zle, povedala som si, že nikdy viac... viackrát sa mi do toho zamotali cudzie psy alebo sa tam niečo zaseklo, proste používam už len klasické pevné vodítka. Ak potrebujem dlhšie než sa bežne predáva, dávam si u kamošky ušiť o niečo dlhšie - 2 alebo 3 metrové a je to v poriadku. Psíky môžu pobehnúť aj keď sú na vodítku, keď naprší, dá sa to ešte ustriehnuť tak aby nebolo mokré a zablatené a celkovo sa mi používa oveľa pohodlnejšie...

11.7.2017 23:27
tapina

XXX.XXX.211.140

Tak jsem na základě reklamy tady Ollie smajlík smajlík koupila Flexi 10m/50kg a osobně jsem s tím strašně spokojená. Použiju ho tak 3x do týdne, ale zvykla jsem si na něho hned. Délka je úplně v pohodě, pes teda ani nelítá na celou délku, na vodítku je takový rozumný. Většinou. Když jde sám, je uražený, že má postroj a je na vodítku. Jak trapné a ponižující smajlík No kdosi tady měl takový inteligentní nápad připnout na to 2 psy a tu pružinu, ani pásek, ani karabinu nestrhlo sprintujících 50kilo vs. statické závaží 80kilo na straně druhé. Bych se strhla smíchy, jenomže, znáte to, smějte se cizímu neštěstí.

Taky jsem nevěděla, že se nesmí flexi odvíjet až do konce, nikdy se nám to skrz toto nerozbilo, žádné.

Ze všech flexi byl podle mě úplně nejlepší tady tento typ:
https://www.rogz.cz/flexi-comfort-compact-3-voditko-5-m-60-kg-cerne/

Perfektní karabiny, šitý a tlustou kůží přešitý spoj, pásek je masivnější, širší a zároveň tlustší než ta flexi 10m, síla pružiny na zpětné navíjení srovnatelná. Pásek je relativně příjemný i když psa chcete vést nakrátko a např. jednou rukou přichytit. Dobrý silný plast, ucho potažené neklouzavou gumou, příjemné do ruky, ruka v tom neklouže, nepotí se, ani rukavice nekloužou, ovládání je přesné a pevné, lepší než o té 10m/50kg. Mám taky podezření, že je nějak speciálně vyvážené, protože vždycky spadne tak dobře, že se nikdy nerozbije. Akorát teda 5m může být málo...

12.7.2017 09:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

tapina napsal(a):
Tak jsem na základě reklamy tady Ollie smajlík smajlík koupila Flexi 10m/50kg a osobně jsem s tím strašně spokojená. Použiju ho tak 3x do týdne, ale zvykla jsem si na něho hned. Délka je úplně v pohodě, pes teda ani nelítá na celou délku, na vodítku je takový rozumný. Většinou. Když jde sám, je uražený, že má postroj a je na vodítku. Jak trapné a ponižující smajlík No kdosi tady měl takový inteligentní nápad připnout na to 2 psy a tu pružinu, ani pásek, ani karabinu nestrhlo sprintujících 50kilo vs. statické závaží 80kilo na straně druhé. Bych se strhla smíchy, jenomže, znáte to, smějte se cizímu neštěstí.

Taky jsem nevěděla, že se nesmí flexi odvíjet až do konce, nikdy se nám to skrz toto nerozbilo, žádné.

Ze všech flexi byl podle mě úplně nejlepší tady tento typ:
https://www.rogz.cz/flexi-comfort-compact-3-voditko-5-m-60-kg-cerne/

Perfektní karabiny, šitý a tlustou kůží přešitý spoj, pásek je masivnější, širší a zároveň tlustší než ta flexi 10m, síla pružiny na zpětné navíjení srovnatelná. Pásek je relativně příjemný i když psa chcete vést nakrátko a např. jednou rukou přichytit. Dobrý silný plast, ucho potažené neklouzavou gumou, příjemné do ruky, ruka v tom neklouže, nepotí se, ani rukavice nekloužou, ovládání je přesné a pevné, lepší než o té 10m/50kg. Mám taky podezření, že je nějak speciálně vyvážené, protože vždycky spadne tak dobře, že se nikdy nerozbije. Akorát teda 5m může být málo...

Bohužel se Vámi doporučované vodítko již neprodává.
Nejspíš bylo fakt dobré, což ale není dobré pro kšeft! Když vám něco dlouho vydrží.
Tak ho stáhli z prodeje a nahradili něčím méně dobrým, ale zase nejspíš barevnějším.

notregistered

12.7.2017 10:02
notregistered

XXX.XXX.211.161

sisi58 napsal(a):
Bohužel se Vámi doporučované vodítko již neprodává.
Nejspíš bylo fakt dobré, což ale není dobré pro kšeft! Když vám něco dlouho vydrží.
Tak ho stáhli z prodeje a nahradili něčím méně dobrým, ale zase nejspíš barevnějším.

Http://24hodinovka.cz/voditka-pro-psy/1793-flexi-comfort-compact-3-large-max-do-60-kg-5-m-pasek-cervena.html

https://petdiscont.cz/produkt/235608-voditko-flexi-comfort-l-pasek-5m60kg-ruzova

...

12.7.2017 10:52
tapina

XXX.XXX.165.16

To druhé, to vůbec, to je aktuální řada - nic moc.
To první - předcházela řada s šedou rukojetí a šedým páskem pro všechny barvy hlavního plastu, ta byla o kapku lepší než ta s barevnými pásky a černým plastem.
Když jsem viděla, že už to skoro nikde nemají, koupila jsem si ho ještě do zásoby, kdybych ztratila..., jak píše Sisi.

12.7.2017 15:51

To tapina

Když jsem si Gianta vyzvedla, tak jsem si v první chvíli říkala, že jsem už asi opravdu šáhlá, když mu pořizuji kilové vodítko, které je větší než jeho hlava. Ale včera odpo jsme na Letné postupně potkali dva králíky. Zase jsem si gratulovala, jaká jsem fikaná a předvídavá, protože lehčí a menší Flexina už by dávno letěla společně se psem za králíkem.

12.7.2017 22:13
tapina

XXX.XXX.211.121

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To tapina

Když jsem si Gianta vyzvedla, tak jsem si v první chvíli říkala, že jsem už asi opravdu šáhlá, když mu pořizuji kilové vodítko, které je větší než jeho hlava. Ale včera odpo jsme na Letné postupně potkali dva králíky. Zase jsem si gratulovala, jaká jsem fikaná a předvídavá, protože lehčí a menší Flexina už by dávno letěla společně se psem za králíkem.

Neříkejte tomu Giant, říkejte Proffesional.
To zní líp smajlík

notregistered

12.7.2017 22:20
notregistered

XXX.XXX.211.161

Blbé vodítko. Mohl být k večeři králík.

12.7.2017 23:25

Když se vrátím na úplný začátek k zadavateli : Bylo to opravdu Flexi ?
Ono se flexi říká i samonavíjecímu z tržnice.
Flexi mám už pro třetího psa ( pořád to jedno ), vyměněné lanko, ale mechanismus pořád funguje.

13.7.2017 03:01
masvers

XXX.XXX.54.250

Zdravím. Navíjecí vodítko bylo kupované ve Zvěrokruhu ve Zlíně na Čepkově, já bych nekupoval vodítko na tržnici. Nejsem tak bohatý, abych kupoval nikým neověřené a necertifikované věci.

26.11.2017 00:15
pan Brouček

XXX.XXX.79.4

masvers napsal(a):
Zdravím. Navíjecí vodítko bylo kupované ve Zvěrokruhu ve Zlíně na Čepkově, já bych nekupoval vodítko na tržnici. Nejsem tak bohatý, abych kupoval nikým neověřené a necertifikované věci.

A bylo to teda Flexi nebo ne? Kde je to kupovaný je celkem fuk.

Používám Flexi Giant L 8m/50kg, na 40kg divočáka, a plná spokojenost.

To s tím neodvíjením až do konce je naprostý nesmysl, stačí se podívat jak je to dělané. Do toho Giant je normálně vidět.
Nakonec takový system musí vždy počítat s odvinutím do konce.

26.11.2017 00:21
luuuca

XXX.XXX.49.237

masvers napsal(a):

Udává se váha psa v tahu, nikoli váha psa jako taková.

26.11.2017 07:44
tapina

XXX.XXX.211.177

luuuca napsal(a):

Jakože hmotnost zrychlení Newtony kilogramy, to jako vážně? I když teda karabinu si kupuju na 250kg, u toho flexi bych tak nějak předpokládala, že výrobce to spočítal pro ty dané váhové kategorie a rychlosti, které je asi pes té které kategorie na tu kterou dýlku schopen vyvinout. Jinak teda asi i Ollie by byla se svojím pejskem a vodítkem, co mají, mimo limit.

26.11.2017 11:46
pan Brouček

XXX.XXX.79.4

luuuca napsal(a):

Je to samozřejmě váha psa, resp. "kategorie výrobce".

Viz třeba:

https://flexi.de/de/shop/giant-l-8m-gurt-hundeleine/

Für Hunde bis max.50 kg

26.11.2017 12:23
dark

XXX.XXX.244.143

Pokud nekdo nechava opakovane psa vybehnout na flexi na doraz, tak je jasne ze se to opotrebi a urve. Kdyz pes vybehne na jakemkoli voditku, tak ho zastavuji povelem a az pak voditkem. Ono to skubnuti urcite neni setrne ani ke krcni pateri.
Videla jsem spousty reklamovanych flexi a 1 z deseti reklamovanych je vada vyrobku. Zbytek zavad jsou zpusobene nevhodnym pouzivanim - pes vybehne, voditko vyleti z ruky a je potriskane, podrene a prestane navijet, nebo lidi nechavaji psa voditko kousat - kupodivu si obcas hryzne i do lanka a to se utrhne, dalsi uzasna vec jsou psi uvazani pred obchodem na flexi - lanko/pasek se tim vice spini, do mechanismu se dostavaji necistoty a nici ho, hrozi zauzleni a zaseknuti uvnitr voditka atd.
Dost casto po mesici pouzivani vypada reklamovane flexi voditko jako neco co bylo privazane za divocaka a litalo to po lese, ne jako neco co ma clovek v ruce a po pouziti to nekde doma ulozi.

26.11.2017 13:22

dark napsal(a):
Pokud nekdo nechava opakovane psa vybehnout na flexi na doraz, tak je jasne ze se to opotrebi a urve. Kdyz pes vybehne na jakemkoli voditku, tak ho zastavuji povelem a az pak voditkem. Ono to skubnuti urcite neni setrne ani ke krcni pateri.
Videla jsem spousty reklamovanych flexi a 1 z deseti reklamovanych je vada vyrobku. Zbytek zavad jsou zpusobene nevhodnym pouzivanim - pes vybehne, voditko vyleti z ruky a je potriskane, podrene a prestane navijet, nebo lidi nechavaji psa voditko kousat - kupodivu si obcas hryzne i do lanka a to se utrhne, dalsi uzasna vec jsou psi uvazani pred obchodem na flexi - lanko/pasek se tim vice spini, do mechanismu se dostavaji necistoty a nici ho, hrozi zauzleni a zaseknuti uvnitr voditka atd.
Dost casto po mesici pouzivani vypada reklamovane flexi voditko jako neco co bylo privazane za divocaka a litalo to po lese, ne jako neco co ma clovek v ruce a po pouziti to nekde doma ulozi.

A na to je dobrý právě Giant. Systém je otevřený a dá se udržovat. V krajním případě můžete vyměnit celý pásek. Akorát nevím, kde bych sehnala 1,7 cm průměr.1,5 je málo, to by se asi často přetáčelo.

26.11.2017 15:23
dark

XXX.XXX.244.143

A na to je dobrý právě Giant. Systém je otevřený a dá se udržovat. V krajním případě můžete vyměnit celý pásek. Akorát nevím, kde bych sehnala 1,7 cm průměr.1,5 je málo, to by se asi často přetáčelo.

Jj, ten otevreny system je fajn, ale i ty klasicke se daji udrzovat, staci obcas rozvinout, nechat proschnout. Na co je prumer 1,5 malo? To pes neprerve ne? Nebo na chytani do ruky? 1,7 pasek by asi musel byt celkove hrubsi, aby se nepretacel.
Kazdopadne je flexi kvalita

26.11.2017 16:23

dark napsal(a):
Jj, ten otevreny system je fajn, ale i ty klasicke se daji udrzovat, staci obcas rozvinout, nechat proschnout. Na co je prumer 1,5 malo? To pes neprerve ne? Nebo na chytani do ruky? 1,7 pasek by asi musel byt celkove hrubsi, aby se nepretacel.
Kazdopadne je flexi kvalita

Mám na 10 m Giantu pásek o šíři 1,7 cm. Občas se uvnitř přetočí i ten. Otvor na pásek je relativně velký, takže ten s menším průměrem by se možná přetáčel víc.

27.11.2017 13:42
pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Když se pásek opotřebí (a ten u Giantu je fakt kvalitní), nemyslím poškodí, vyměnil bych celé vodítko. Budou určitě opotřebené i ostatní části, a třeba selhání aretace může mít někdy vážné následky.
Nakonec, vždyť to stojí jen pár stovek.

27.11.2017 17:45

pan Brouček napsal(a):
Když se pásek opotřebí (a ten u Giantu je fakt kvalitní), nemyslím poškodí, vyměnil bych celé vodítko. Budou určitě opotřebené i ostatní části, a třeba selhání aretace může mít někdy vážné následky.
Nakonec, vždyť to stojí jen pár stovek.

No on ten pásek bude možná ta nejkvalitnější součást vodítka. Už máme jeden Giant za sebou (resp. je doma jako záložní) kvůli odlouplé vrstvě gumy na držadle - po 3 letech používání v průměru 4 h denně, ale jinak je všechno vč. pásku v pořádku. Dokonce i síla navijáku je stejná jako u nového.

28.11.2017 13:12
pan Brouček

XXX.XXX.79.4

No on ten pásek bude možná ta nejkvalitnější součást vodítka. Už máme jeden Giant za sebou (resp. je doma jako záložní) kvůli odlouplé vrstvě gumy na držadle - po 3 letech používání v průměru 4 h denně, ale jinak je všechno vč. pásku v pořádku. Dokonce i síla navijáku je stejná jako u nového.

3 roky á 4 hodiny...
Co víc od toho čekat. To je slušný nájezd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík