Jak se u vašich psů projevuje, když feny okolo hárají?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nikkit

11.7.2017 14:28
Nikkit

XXX.XXX.141.221

Ahoj, mám skoro 7mi letýho maltezáka. V sobotu byl normálně v pohodě, ale v noci měl takovej smutnej pohled nebo jako by byl vyděšenej. Začal hrabat totálně v posteli a nechtěl přestat. Pak jsme ho dostali na chodbu, protoze u rodičů v posteli spát nesmí. U mě poslední měsíce moc spát nechce (koupila jsem si křečka). Další noc zase tak vystrašeně koukal, tak jsem ho vzala k sobě. Taky mi hrabal postel a strašně rychle dejchal. Chladila jsem ho jak se dalo. Pak přišli rodiče a jak otevřeli dveře hned běžel hbitě na chodbu a tam už byl v klidu. Další den nechtěl jít v 10h večer ani domů. Seděl na dvorku a koukal. Nakonec jsme ho dostali dolů na chodbu k babičce. Tam u hlavních dveří ležel skoro celou noc, ale přišel mi v pohodě kromě toho divnýho pohledu. Ve 4 ráno za mnou přišel s hračkou a kroutil ocáskem. Žere a hraje si normálně, ale teď zase leží dole u dveří a chce jít ven.

Vím, že tady nejsou odborníci, ale tak třeba máte někdo podobnout zkušenost. Veterinářka má zrovna dovolenou teď jsem tam volala. Nás napadlo, jestli ve vesnici nebo sousedovic fena zrovna nehárá, nebo jestli mu nevadí křecček. Ale toho mám už půl roku a nikdy takhle nevyváděl.

Díky za případné názory.

11.7.2017 15:31
Cat cat

XXX.XXX.80.142

Je mu horko, moji posteláči teď taky raději spí u dveří na chodbě. A nebo cítí bouřku a bojí se.
Když jsou venku háravky, tak mlaďoch má tendence doma něco označkovat a má v pohotovosti svůj růžový polštářek na kterém si vybíjí svůj sexuální apetit...

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.7.2017 18:00

Moji posteloví psi, od jara do podzimu taky nocují na chodbě na dlažbě...do postele se přijdou jen poňufat, dát mi dobrou a mizí...
Z mého psa, když v sousedství hárá fena, se stává Romeo a svojí pozorností a něžnosti, jako je olizování uší, pacek a podobně zahrnuje svoji vykastrovanou sestru...venku potom hodně čenichá a cvaká zubama...afgán zase, když hárala sousedovic feňule, vydržel hodiny sedět u plotu a zbožně koukat na "svojí vyvolenou"...někteří psi nejí nebo kňourají atd atd...je to různý, kus od kusu.

11.12.2017 10:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Přemýšlela jsem, kde si postěžovat a tenhle nadpis je nejvýstižnější, tak dám sem. U nás v okolí začíná hárání, takže pro nás každoroční vánoční peklo, jak to nazývám Když hárala, teď už stará kámoška, museli jsme hlídat, jestli jsou psi ještě doma, nebo jsme je běželi vyzvednout k jejich bráně. Ji jsme zase pravidelně vozili odevzdat domů. Letos už je jen samojed a začal nám v létě nějak marodit. Jak jsem zmiňovala tady různě, začal hubnout, růžovět a nežrat. Byl viditelně unavený a bolely ho nohy. Když už bylo jasné, že je něco hodně špatně a nezlepší se to, ani po ukončení vlny háravek, nasadila jsem ostropestřec a chondra. Pes se úžasně začal zlepšovat, žral jak nezavřený, přestal pajdat na nohy, běhal. Sice nepřibral tolik, kolik bych chtěla, ale bylo to trochu lepší. Srst ještě za moc nestojí, ale za dva měsíce se to asi sotva projeví. Bohužel...začíná to už zase hárat Začala hárat bišonka, teď JRT a čeká se na kamarádku husky. Pes už mi týden nežere, nic, ani piškot už si neveme. Sní snad jen tolik, aby neumřel hlady. Předtím jsem zkoušela bezlepkovou, jestli tam není příčina, teď se snažím mu vnutit alespoň piškot či kousek rohlíku. Misku s večeří mu muž nosí už tři dny a ještě není snězená, takže sní snad 100g denně Sušené maso mi plive. Už 5 dní kadí jen žlutou břečku. Bojím se, že se zase dostane do stavu, kdy to s ním bylo fakt zlé. A nebo ho to rozhodí natolik, že umře jak Berry. Nechci ho kastrovat, to se přiznám. U fen mi to absolutně nevadí, ale nějak se bojím, co to udělá se starým psem. Že by mi z akčního veselého a milého psa, zůstal zapšklý starý pes bez zájmu. Kdyby byl mladý, snad by to nebyl takový rozdíl, ale je mu bezmála 10let. Nemáte někdo zkušenosti třeba s homeopatiky na zklidnění od háravek?

11.12.2017 10:37

Homeo nevím, ale osobně mám velmi dobré zkušenosti s Bachovými květovými esencemi. Namíchají vám je přímo na míru a je výhodou, že se jimi nedá předávkovat.

11.12.2017 18:28

To lesnížínka

Znám jednoho, na kterém zkoušeli nějaké homeo a bez účinku, tak jsem to nezkoušela ani já. Ale dva starší psi od nás z okolí dostali Suprelorin na zvětšenou prostatu, protože majitelé nechtěli na stará kolena kastrovat. Prostata se vrátila do normálu a možná úplně nej nadšení bylo z toho, že klukům nehrabalo z holek - jančení i doma a dobrovolná hladovka. U nás doslova změny povahy ve stylu Jekyll a Hide, ale i když se vždycky 3 měsíce v kuse dvakrát do roka chová jako autista, tak doma naštěstí nevyje a večer by z hladu sežral vola. A střapec ho bere celoročně.

11.12.2017 20:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak, že mne nevnímá, na to jsem zvyklá a dá se říct, že je mi to většinou putna. Když jdem ráno, jede si svoje, já se kochám okolím a pak se vždycky někde sejdem Ještě kdyby nedávno na tom nebyl tak strašně blbě zdravotně, tak bych to nějak přetrpěla, ale mám o něj děsný strach. Pořád ho pozoruju, když leží, jak dýchá, prohmatávám mu břicho, prohlížím nos, neboť se mi zdá, že nějak moc chrčí, zdá se mi, že málo vrtí ocáskem, když na něj mluvím(jestlipak ho něco nebolí?) Prostě jsem si to zažila u Berryho se špatným koncem a tomu chci rozhodně předejít. Zkusím se zeptat na veterině. S nějakým homeem zkušnosti mám (u sebe) ty bachovky znám od řeči, ale nevím, jestli se tím tady někdo zabývá. Děkuju oběma

11.12.2017 23:10

lesnížínka napsal(a):
Tak, že mne nevnímá, na to jsem zvyklá a dá se říct, že je mi to většinou putna. Když jdem ráno, jede si svoje, já se kochám okolím a pak se vždycky někde sejdem Ještě kdyby nedávno na tom nebyl tak strašně blbě zdravotně, tak bych to nějak přetrpěla, ale mám o něj děsný strach. Pořád ho pozoruju, když leží, jak dýchá, prohmatávám mu břicho, prohlížím nos, neboť se mi zdá, že nějak moc chrčí, zdá se mi, že málo vrtí ocáskem, když na něj mluvím(jestlipak ho něco nebolí?) Prostě jsem si to zažila u Berryho se špatným koncem a tomu chci rozhodně předejít. Zkusím se zeptat na veterině. S nějakým homeem zkušnosti mám (u sebe) ty bachovky znám od řeči, ale nevím, jestli se tím tady někdo zabývá. Děkuju oběma

To já ho pozoruju už od štěněte. V noci se nějak moc vrtí a už chystám starty ven a koukám, jestli mu není špatně. A to je to bezúdržbový pes, který zatím (ťuk, ťuk, ťuk) žádné problémy nemá. A nechat si ho jet svoje, když navíc hárají feny, tak bych si nebyla jista, že bychom se vůbec kdy sešli.

11.12.2017 23:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To já ho pozoruju už od štěněte. V noci se nějak moc vrtí a už chystám starty ven a koukám, jestli mu není špatně. A to je to bezúdržbový pes, který zatím (ťuk, ťuk, ťuk) žádné problémy nemá. A nechat si ho jet svoje, když navíc hárají feny, tak bych si nebyla jista, že bychom se vůbec kdy sešli.

Já naštěstí vím, u kterého plotu ho najdu

12.12.2017 20:17

Lesnížínko sice žádné rady nemám...žádnou podobnou zkušenost, ale sleduju, co píšete a doufám, že se to k dobrému obrátí

13.12.2017 07:10

Tak hlavně bych ho nechala důkladně vyšetřit na veterině...

13.12.2017 10:26
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lesnížínko sice žádné rady nemám...žádnou podobnou zkušenost, ale sleduju, co píšete a doufám, že se to k dobrému obrátí

Děkuju JRT už nehárá, či teda ne akutně takže se včera už trochu uklidnil a zase snědl i trochu jídla. Sice jen, aby se neřeklo, ale jedl. Bohužel kadil asi 50m ode mne a já to místo nemohla v těch keřích a listí najít, takže netuším, co z něho vypadlo Zamatlané rajtky ale nemá

13.12.2017 10:31
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak hlavně bych ho nechala důkladně vyšetřit na veterině...

Půjdu jen, když to bude akutní. Nepište, že to už je většinou pozdě. S berňákem jsme jeli s velkým nafouklým břichem. Vet zjistil, že má obrovsky zvětšená játra, ale krevní rozbory tomu prý ani nenasvědčují, ani ta játra nevypadala kromě toho objemu nemocně. Já, když mi řekl, že jsou tam zvýšené nějaké jaterní hodnoty(ale nic přes limit) tak jsem málem zkolabovala, ale mne uklidňoval, že se nemusím bát, že to léky vyřeší, že to není žádné selhávání jater, či něco podobného. Po léčbě pokus-omyl, pes do dvou měsíců umřel. Nebyl to žádný, jako vet", byla to velká klinika, běhalo kolem psa vetů asi 5 celou dobu. Takže ne, nepůjdu.

13.12.2017 10:37

Lesnížínka, já taky byla na klinice a pes měl rtg, sono, komplet krev - a diagnóza průser (a nebyla to otázka 1 člověka), která by ho stála do několika dnů život. On ten vet nebo "vet" není o velikosti zařízení ale o člověku. A na "uklidňování" jsme již alergická, to stálo na počátku...

13.12.2017 10:58
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ono, když přijede s viditelně nemocným psem a diagnoza jako u psa mé sestřenky: nádory na játrech i v břichu...tak víte, že je to konec. Když vám ale řeknou, že je to celkem dobré, na to, jak to vypadalo, tak se vám strašně uleví s tím, že se budem strašně snažit a zvládnem to. A pak horší a horší, každá návštěva veta...

Přidejte reakci

Přidat smajlík