Starší pes - píšťalka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2017 21:38
Zuzika

XXX.XXX.173.33

Náš desetiletý pes už špatně slyší, musím hvízdnout na prsty, ikdyž je jen pár metrů ode mne. Ráda bych ho přeučila na píšťalku, nemám s ní ale vůbec zkušenost. Poradíte jak na to a hlavně jakou pořídit?

12.7.2017 21:44
koňadra

XXX.XXX.128.31

Zuzika napsal(a):
Náš desetiletý pes už špatně slyší, musím hvízdnout na prsty, ikdyž je jen pár metrů ode mne. Ráda bych ho přeučila na píšťalku, nemám s ní ale vůbec zkušenost. Poradíte jak na to a hlavně jakou pořídit?

Dobrá je jakákoliv píšťalka kromě ultrazvukové - viz http://psikralovstvi.cz/pistalky-na-psy/. Ovšem spíš bych přemýšlela o tom, jestli psa pomalu nepřeučovat na vibrační obojek. Ta píšťalka mu možná dlouho nevydrží - jestli hluchota bude postupovat a dá se předpokládat, že bude.

12.7.2017 22:07
Zuzika

XXX.XXX.173.33

@Koňadra nad tím jsem už taky uvažovala, ale moc se mi do něj nechce z více důvodů.
Starší, šestnáctiletý pes taky přestával slyšet kolem devátého roku a do dnes na hvizd reaguje dobře(jemu ale neslouží ani oči, takže to je jiná liga smajlík )
Co je špatně na ultrazvukových?

12.7.2017 22:11
koňadra

XXX.XXX.128.31

Zuzika napsal(a):
@Koňadra nad tím jsem už taky uvažovala, ale moc se mi do něj nechce z více důvodů.
Starší, šestnáctiletý pes taky přestával slyšet kolem devátého roku a do dnes na hvizd reaguje dobře(jemu ale neslouží ani oči, takže to je jiná liga smajlík )

Mám zkušenost, že ultrazvukovou píšťalku na větší vzdálenost neslyší ani zdravý pes a stačí, když je třeba silný vítr, pak ji neslyší ani na kratší vzdálenost. Sice prodavači vám budou tvrdit jak je úžasná, zkusila jsem ji a brzy jsem ji zahodila. Používám z buvolího rohu.

12.7.2017 22:37
Zuzika

XXX.XXX.173.33

A já zrovna doufala v tu ultrazvukovou, abych nerušila lidské okolí

13.7.2017 06:51
scylla

XXX.XXX.150.32

Zuzika napsal(a):

Měli jsme takového psa, který ztratil sluch a pak i zrak, jistila to stopovačka a opatrné vedení na ní. Dožil se 16,5 roku, ale poslední 3 roky jsme chodili ven jen na stopce.

13.7.2017 11:26
Zuzika

XXX.XXX.173.33

scylla napsal(a):
Měli jsme takového psa, který ztratil sluch a pak i zrak, jistila to stopovačka a opatrné vedení na ní. Dožil se 16,5 roku, ale poslední 3 roky jsme chodili ven jen na stopce.

Dědouše jsem píšťalkou přivolávat nechtěla

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.7.2017 12:21

koňadra napsal(a):
Dobrá je jakákoliv píšťalka kromě ultrazvukové - viz http://psikralovstvi.cz/pistalky-na-psy/. Ovšem spíš bych přemýšlela o tom, jestli psa pomalu nepřeučovat na vibrační obojek. Ta píšťalka mu možná dlouho nevydrží - jestli hluchota bude postupovat a dá se předpokládat, že bude.

Tak jsem koukla na píšťalky. Co je na těch plastových tak zázračného?
( cena).
Já mám z parůžku, dělal mi jí šikovný kamarád smajlík

13.7.2017 15:10
koňadra

XXX.XXX.128.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
( cena).

Má plastových není zázračného nic, ale pískají. Sama používám z buvolího rohu. Z parůžků taky nejsou špatné, ale musí se vybírat, některé pískají slabě.

Býgl

1.1.2023 17:43
Býgl

XXX.XXX.250.241

Jakou píšťalku na 10 leteho bygla ?

1.1.2023 18:15
Lily2

XXX.XXX.133.234

( cena).

Já chtěla z parůžku. Na výstavě jsem viděla nádherné. No a pak jsem viděla cenu, tak jsem vycouvala. Vzhledem k tomu, že by to byla jen frajeřina spíše na okrasu...

1.1.2023 18:28
Doron

XXX.XXX.162.30

Oni starší psi většinou přestávají slyšet vysoké frekvence ,proto se ultrazvuková nehodí, má moc vysoký zvuk.

1.1.2023 19:09

Za mě jsou nejhorší ty vysokofrekvenční, a to minimálně proto, že když ji člověk sám neslyší, nemá kontrolu, zda to opravdu píská. Druhá naprosto příšerná píšťalka je ta s řetízkem a nastavitelným tónem (možná šla taky do vyšších frekvencí, to už si nepamatuji) - za mě naprosto nepoužitelné (ten řetízek byl tak pitomý, že si ani nepamatuji, jak to pískalo).
Co jsem viděla, dost lidí používá jednotónové ACME (barevné + je prý supr ACME 212 field trial, že je dobře slyšet i ve větru), nebo klasiku z parůžku, z nábojnice…
Já mám píšťalku mosaznou a doufám, že ji nikdy neztratím, je naprosto skvělá a jinou bych nechtěla.

1.1.2023 19:27

Mám Acme 211 1/2, nějak se mi sešly tři kousky, a spokojenost.

1.1.2023 19:28

Mám Acme 211 1/2, nějak se mi sešly tři kousky, a spokojenost.

Jojo, ta se používá mezi retrívry, u ohařů víc ta 212, protože má delší dosah.

1.1.2023 19:34

Jojo, ta se používá mezi retrívry, u ohařů víc ta 212, protože má delší dosah.

Jj, akorát teda na bygla nevim.

1.1.2023 19:37

1.1.2023 20:30
Terven

XXX.XXX.110.191

Na bygla by to chtělo extra super dosah...

1.1.2023 20:36
Doron

XXX.XXX.162.30

Terven napsal(a):
Na bygla by to chtělo extra super dosah...

🤣🤣🤣

Přidejte reakci

Přidat smajlík