Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2017 18:18
ketlin

XXX.XXX.204.32

Ahoj všem,
mám fenu, která se mi mění..Dříve neměla se psy větší problém, ale v poslední době cizíh psa, který je divočejší, "chrochtá nebo vykazuje jiné "nenormální" prvky při seznámení, sejme..Většinou vyrve pár chlupů a je to..Ale už i natrhla víčko fence.
Jsem z toho nešťastná, dávám si to strašně za vinu a nevím, proč se tak chová...Nic v jejím životě se nezměnilo..
Díky za případné rady a nápady.

17.7.2017 18:45
manbea

XXX.XXX.139.249

Jak je stará a co je to za plemeno ? Ten dalmatin v profilovce?

17.7.2017 18:47
ketlin

XXX.XXX.204.32

Má šest a dalmatin bez PP..

17.7.2017 18:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.130

Náhubek ?

17.7.2017 18:54
ketlin

XXX.XXX.204.32

Náhubek na seznámení s novými psy má, ale ven pravidelně ho nenosíme..

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.7.2017 18:56

Mohlo se jí něco znelíbit, mohl proběhnout nějaký zážitek, kterýho jste si třeba ani nevšimla. Prostě usoudila, že tyhle divný psy bude bezpečnější sežrat. Takže bych dala náhubek a socializovala se psama, který jsou v pohodě. Při hře hlídat a sledovat, jak se fena tváří, zda už jí něco nevadí, a zasahovat do toho. Ona tím zjistí, že na to není sama, že ji v případě potřeby bráníte.

17.7.2017 18:58
ketlin

XXX.XXX.204.32

Já mám asi spojený náhubek s agresivním psem a neschopným majitelem..Prostě se za něj před cizími stydím...

17.7.2017 18:59

Taky může být nemocná. Něco jí bolí a tak je agresivní. Mám s tím zkušenosti;) Jí a pije normálně?

17.7.2017 18:59

ketlin napsal(a):
Já mám asi spojený náhubek s agresivním psem a neschopným majitelem..Prostě se za něj před cizími stydím...

Stačí změnit myšlení. Náhubek vám umožní nebát se, že vaše fena někomu ublíží, že se do sebe psi zahryznou a pak bude mnohem nebezpečnější mezi ně šahat, oddělovat je. Méně strachu u vás - méně strachu u ní - více pohody pro všechny.

17.7.2017 19:02
ketlin

XXX.XXX.204.32

Je pořád stejná :).

17.7.2017 19:06
ketlin

XXX.XXX.204.32

Jinak po seznámení se psem je většinou v pohodě, jen někdy, když prudí, tak vyletí...Ale jde o takové to ječení bez zubů..Není úplný asociál a agresor...
Spíš mě napadá otázka ještě..pouštíte své psy k těm co potkáte venku? Je totiž jedináček a já přemýšlím, zda jí ten pravidelný psí kontakt nechybí /nepravidelné venčení má jak se psy tak fenami/
Díky za rady:).

17.7.2017 19:07
L(phi)

XXX.XXX.67.138

ketlin napsal(a):

A pritom je to kolkokrat naopak. Slusni ludia s vychovanymi psami tu vsade behaju pekne podla vyhlasky s nahubkami, a agresivne nevychovance navolno bez kosov.

17.7.2017 19:08

Nevím, co to způsobilo u vás...moje fena, čím je starší, tím je ke vztahu k ostatním psům víc a víc radikál...dnes už je jí téměř osm let a vůbec jí k cizímu psovi nemůžu pustit, protože má velkou tendenci psy umravňovat a stačí k tomu málo, třeba to, že psy kolem ní běhaj a ona chce, aby se pohybovali pěkně v klidu...a na pesany, kteří na ní štěkají by nejraději hupsla hned...a to přesto, že jí nikdy žádný pes neublížil, žádný na ní nezaútočil a že jsme dříve s většinou psů neměli problém, od mala socializovaná se psy i fenami různého stáří a velikosti...
Nejdřív jsem se snažila s tím něco udělat, ale zvládli jsme to do "zdánlivého" klidu, řekla bych takové ticho před bouří...takže už to neřešim, tím, že mám dva psy, tak nemusím shánět psího kamaráda, který by jí sednul...

17.7.2017 19:13

ketlin napsal(a):
Jinak po seznámení se psem je většinou v pohodě, jen někdy, když prudí, tak vyletí...Ale jde o takové to ječení bez zubů..Není úplný asociál a agresor...
Spíš mě napadá otázka ještě..pouštíte své psy k těm co potkáte venku? Je totiž jedináček a já přemýšlím, zda jí ten pravidelný psí kontakt nechybí /nepravidelné venčení má jak se psy tak fenami/
Díky za rady:).

Mám vybrané psy, ke kterým psa pouštím vždy, jinak jedině pokud z dálky vidím, že to bude v pohodě. Takže spíš vesměs psy obcházíme, přátelská setkání jsou pro nás bonus a nedá se s nimi počítat na pravidelnou socializaci, i když pokud bych nebyla líná, určitě by se to dalo dohodnout. Pravidelný kontakt samozřejmě pomáhá.

17.7.2017 19:14
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Já myslím, že je to prostě věkem, náš pes byl taky se všemi ok. jak dospěl přestal být kámoš a nesnese psy, feny ano.

17.7.2017 19:16
ketlin

XXX.XXX.204.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevím, co to způsobilo u vás...moje fena, čím je starší, tím je ke vztahu k ostatním psům víc a víc radikál...dnes už je jí téměř osm let a vůbec jí k cizímu psovi nemůžu pustit, protože má velkou tendenci psy umravňovat a stačí k tomu málo, třeba to, že psy kolem ní běhaj a ona chce, aby se pohybovali pěkně v klidu...a na pesany, kteří na ní štěkají by nejraději hupsla hned...a to přesto, že jí nikdy žádný pes neublížil, žádný na ní nezaútočil a že jsme dříve s většinou psů neměli problém, od mala socializovaná se psy i fenami různého stáří a velikosti...
Nejdřív jsem se snažila s tím něco udělat, ale zvládli jsme to do "zdánlivého" klidu, řekla bych takové ticho před bouří...takže už to neřešim, tím, že mám dva psy, tak nemusím shánět psího kamaráda, který by jí sednul...

Tak to u nás je asi to samé :) Prostě umravňuje, jakmile do sebe vjedou dva psy hned by to rovnala...Cizí psy mine, ale otáčí, čichá, zajímají ji...
Proto ten dotaz na kamarády u jedináčka :).

17.7.2017 20:27

ketlin napsal(a):
Tak to u nás je asi to samé :) Prostě umravňuje, jakmile do sebe vjedou dva psy hned by to rovnala...Cizí psy mine, ale otáčí, čichá, zajímají ji...
Proto ten dotaz na kamarády u jedináčka :).

My se bez větších problémů sneseme-snesli (někteří psi už nejsou mezi námi) s psími "kamarády", které zná od mala a které si ke svému obrazu "vychovala"...jeden pes bearded kolie, jeden vysmátý a pohodový staford,3 feny akita inu (ty teda spíš vychovaly jí...jsou-byly něco jako tety...) jedna fena bernskýho salašníka a pes landseera (taky takovej trouba jako její bratr)...navíc moje fena už nemá o hru jako takovou zájem a naopak mi přijde, že jí to leze na nervy...třeba když se s mým psem přetahujeme o uzlík, přijde, uzlík sebere a odejde s ním...to samé, když mu házím aportík...míček zabaví a odnese, sama si hrát nechce a tak si prý nebude hrát ani nikdo jiný ...myslím, že zrovna jí by nedělalo problém být jedináčkem bez psích kámošů...a čím bude starší, tím myslím, že to s ní bude v tomto směru horší...
Na druhou stranu, když si vzpomenu na mojí ovčandu, tak si nepamatuju, že by ke stáru vyhledávala psí společnost...jen se se psem "pozdravila"...popoběhla a pak si vlastně celou prochajdu hleděla svýho...

17.7.2017 21:18
Skyrra

XXX.XXX.234.73

Neviem či to nejak pomôže, napíšem len moju skúsenosť... moja sučka, čím je staršia tým viac sa stráni psov. Ono je to asi aj vekom, tiež má 6 rokov. Najviac jej vadia otravné, uštekané a bláznivé psy. Nerobí jej problém sa po takom psovi zahnať a ukázať zuby, vždy na nej vidím ako ju to obťažuje. Pokarhanie nepomôže, jednoducho jej to vadí a ona sa snaží to druhému psovi naznačiť. Väčšina takto bláznivých psov však jej náznaky nechápe a snažím sa ich v takom prípade oddeliť.
Počas vychádzok keď stretneme iného psa, jediné čo ju baví je, že po psovi vyštartuje, vrčí ako besná, ale viem, že sa tak hraje, už som si na to zvykla, ale nezainteresovanému to príde ako útok tak vždy kričím a naznačujem, že je to v pohode. Má to asi ako pozostatok po loveckom inštinkte, ale vzápätí to prejde do oňuchania sa a je všetko ok.
Potom si psa absolútne nevšíma, ak sa chce s ňou hrať, ujde.
A to je tak všetko z našej momentálnej socializácie s inými psami :D:D.
Dlho som sa ju pokúšala zmeniť, navštevovali sme rôzne kluby a organizované venčenia aby sa socializovala, ale... vychádzky boli katastrofa, pre ňu iba zbytočné trápenie. Potom som si povedala, že je taká aká je a budem ju tak brať.

18.7.2017 06:49

Ketlin, jaktože je pořád stejná...není, stárne...

bych jí moc nenechala "umravňovat", ono by se to mohlo škaredě obrátit proti ní, až narazí na labila...

18.7.2017 08:27
inusanka

XXX.XXX.98.58

Mařka tohle dělá taky, ona je silně dominantní a navíc v naší venčící smečce funguje jako bodyguard. Takže pokud se nějaký pes nechová podle psí etikety správně, vystartuje. Nepomáhá nic, snad nejlepší je jí vynadat a snažit se ji posadit a dát trochu do klidu. Nejvíc ovšem záleží i na reakci druhého člověka, pokud je to pejskař, zakáže nevhodné chování i svému psovi a je to vyřešené, mineme se bez toho, že by mi vyrvala rameno z kloubu. Horší je uřvaný raťafák a blbý páníček.

18.7.2017 08:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

ketlin napsal(a):

Plastový náhubek nevyvolává takové emoce. Nevím proč, ale je to tak.

18.7.2017 08:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.130

sisi58 napsal(a):
Plastový náhubek nevyvolává takové emoce. Nevím proč, ale je to tak.

Ty emoce si moudře užívá zadavatelka, snad je překoná
a psovi navlíkne pohodlný, pořádný koš.
Plastový náhubek .

18.7.2017 10:39
ketlin

XXX.XXX.59.19

rapotacka11 napsal(a):
Ty emoce si moudře užívá zadavatelka, snad je překoná
a psovi navlíkne pohodlný, pořádný koš.
Plastový náhubek .

Ano užívá :D
Má prostorný coursingový, lehký náhubek :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík