Šárka344

XXX.XXX.5.159
Dobrý den, mám dotaz..
Mám leonbergera, je to krásný pes, moje druhá polovička, výstavně uspěšný.Bohužel, ale máme C kyčle. Je po rodičích s A kyčlemi a v rodokmenu jsem nenašla žádného psa co by C měl. Je velká pravděpodobnost, kdyby měl štěňata s A fenou, že by nějaké štěně mohlo mít taky C kyčle (a horší ) nebo v tom nevidíte problém ? A nechali byste s takovým psem nakrýt fenu ?
Zajímaji mě Vaše názory.
Děkuji vám za odpovědi.
Šárka344

XXX.XXX.5.159
Je z 12 štěňat o 2 vím, že nemají dobré kyčle. Ostatní (o kterých vím ) mají A, nejhůř potom B.
Šárka344

XXX.XXX.5.159
manbea
napsal(a):
Jak jsou na tom s kyčlemi jeho sourozenci?
Je z 12 štěňat o 2 vím, že nemají dobré kyčle. Ostatní (o kterých vím ) mají A, nejhůř potom B.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Šárka344
napsal(a):
Takovým psem bych nenakryla, a ani si nekoupila jeho potomka.
Nebál bych se toho. C znamená mírné postižení! U velkého plemene je to stav zcela běžný. Pokud pes nemá jinou vadu, je dobrý v povaze i exteriéru a domníval bych se, že plánované spojení může něco plemenu přinést, vůbec bych se nerozpakoval.
Zrovna u DKK velmi záleží na oku posuzovatele a vím o jednom u nás, který píše hodnocení podle toho, jak se vyspí a jak mu padne do oka majitel psa. Možná, že právě on posuzoval Vašeho psa a kdybyste přišli jinam, budete mít třeba B.
Z DKK se dělá hrozný strašák, ale nemyslím si, že u Céček je nějaký důvod k „hysterii“. Pes, to přece nejsou jenom kyčle! Raději risknu kyčle C než špatné povahy nebo tragický exteriér jen kvůli honbě za Áčky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Však uchovni (ono tam je potřeba ještě další zdravotní vyšetření a u leonů je třeba problém rakovina - jak na tom jsou předci?) a uvidíš, plemeníka vybírá majitel feny či poradce.
Elikk

XXX.XXX.26.165
Jak se u vystavniho psa pozna "super" povaha?
Myslim si, ze tam, kde je selekce uz JEN na exterier a kycle - a plemeno není skomirajici s par jedinci -není uplne potřeba pouzivat k chovu i jedince s vyssi DKK.
Měla jsem fenu ze spojení, kdy oba rodiče měli A snad do desátého kolene. I moje fenka a všech 6 jejích sourozenců měli pouze A. Při druhém vrhu to chovatel risknul a nakryl zahraničním psem s B. Z pěti štěňat bylo čisté pouze jedno, jinak byla B a jedno C. Třetí vrh opakoval, protože mezitím štěňata z vrhu A dorostla a ukázala se jako velmi pěkná a přínosná do chovu. Tam bylo vše čisté až na jednoho pejska s C, toho si ale koupili důchodci a již odmalička byl strašlivě obézní a měl minimum pohybu. Myslím, že tam byl na vině spíše životní styl než genetika.
Já osobně bych být Vámi vaším pejskem nekryla, ono pěkný a kvalitní exteriér je jedna věc, ale zdraví je věc druhá a neméně důležitá. Spousta chovatelů se žene pouze za exteriérem, ale nezapomínejme, že výsledky jejich chovatelské práce jsou stále živí tvorové, kteří mají právo na zdravý, plnohodnotný a bezbolestný život. Zvláště, když se toto dá výběrem vhodného rodičovského páru do velké míry ovlivnit.
L(phi)
napsal(a):
Chovatelstvo ide zatial mimo mna, ale z pozicie majitela - z takeho spojenia by som si urcite nekupila stena.
Radsej budem mat doma tragicky exterier nez 60 kiloveho psa co bude mat problem chodit.
Reálně... Kolik znáte psů, co kvůli dysplazii nechodí? Já ani jednoho, a to znám několik čtyřkařů (tedy E a výš) ve vyšším věku. Měl jsem fenu 58 kilo, která měla kyčle v neměřitelných hodnotách. (Mimochodem, rodiče byli nula a jedna.) Nikdy, opakuju nikdy, neměla problém s pohybem, byla nasvalená a pohyblivá až do konce. Umřela na úplně jiný problém.
Já osobně se víc než kyčlí bojím třeba srdečních vad. A na exteriéru mi hodně záleží. Když si kupuju určité plemeno, chci aby pes tak i vypadal. Ale je to každého boj a rozhodnutí.
Kdyby byla jasná dědičnost, tak se nepřu! Ale konkrétně v mém plemeni aktuálně chodí na výstavy dvě feny po C psovi. Obě jsou šampionky se skvělou povahou. Ve vrhu jich bylo šest, nejhorší nohy jsou 1/1. A včil mudrujte.

Kdybych si pořizovala psa plemene, které má problém s dysplazií, tak bych i přes nejasnou dědičnost šla po rodičích s áčky, resp. po komplexně zdravých.
U mého plemene se vyskytuje jedna závažná nemoc, ale u ní je způsob dědičnosti autozomálně recesivní a podmínkou uchovnění jsou DNA testy, tj. se do chovu pouští i přenašeči, které lze ale spojit pouze s čistými jedinci. V normálním chovu se tudíž nemůžou narodit postižení psi. I přesto se nebudu hroutit, když můj pes - přenašeč do chovu nezasáhne. Ostatně jeho dvě sestry v chovu jsou, takže dalších potomků po spojení je dost. I když je pes krásný, nemusí dát exteriérově výborná štěňata, klidně můžou být všechna po dědovi a po babičce z druhé strany.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
A kolik mu je? Je rozdíl, když má C dvouletý pes a když pětiletý.
Šárka344

XXX.XXX.5.159
Accuracy
napsal(a):
A kolik mu je? Je rozdíl, když má C dvouletý pes a když pětiletý.
3 roky.
Šárka344

XXX.XXX.5.159
napsal(a):
Však uchovni (ono tam je potřeba ještě další zdravotní vyšetření a u leonů je třeba problém rakovina - jak na tom jsou předci?) a uvidíš, plemeníka vybírá majitel feny či poradce.
Žádné nemoci se u předků nevyskytují.
V chovu je docela dost fen buď C nebo B/C a mají už kolik vrhů..
Šárka344

XXX.XXX.5.159
Elikk
napsal(a):
Jak se u vystavniho psa pozna "super" povaha?
Myslim si, ze tam, kde je selekce uz JEN na exterier a kycle - a plemeno není skomirajici s par jedinci -není uplne potřeba pouzivat k chovu i jedince s vyssi DKK.
Není to pouze výstavní pes. Je to pes, co tráví čas s dětmi, s ostatními zvířaty, děláme i canisterapii a spoustu dalších aktivit z toho usuzuji, že je to pes se super povahou.
Výstavy jsou pouze koníček. Nejsme nějací hrrr vystavovatelé.

No nevím, pohledem na MSKCHPL člověk napočítá 35 chovných fen, přičemž 1, slovy jedna, má B/C, tuším jedna B/B, tři A/B a zbytek samá áčka...chovní psi v drtivé většině samá A...takže, pokud by bylo použito jako kritérium jen DKK, tak celkem není důvod, proč šáhnout po psu C/C.
a co LPN ?
Šárka344

XXX.XXX.5.159
napsal(a):
No nevím, pohledem na MSKCHPL člověk napočítá 35 chovných fen, přičemž 1, slovy jedna, má B/C, tuším jedna B/B, tři A/B a zbytek samá áčka...chovní psi v drtivé většině samá A...takže, pokud by bylo použito jako kritérium jen DKK, tak celkem není důvod, proč šáhnout po psu C/C.
a co LPN ?
Ano u MSKCHPL o tom vím, měla jsem na mysli KCHL.
Taky bych po psovi s C hned tak nesáhla. Proto jsem chtěla vědět, jak to vidí ostatní. Vše ostatní má v pořádku LPN(N/N) i DLK (0).
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Šárka344
napsal(a):
Žádné nemoci se u předků nevyskytují.
V chovu je docela dost fen buď C nebo B/C a mají už kolik vrhů..
Může být, ale on pes a fena je trochu rozdíl. Pes má být vylepšovatel chovu, nestačí průměr, musí být lepší. A ten Váš má céčka na kloubech v podstatě hned, co dospěl.
Jaký může mít Váš pes přínos pro chov? Má úspěchy na výstavách a dobrou povahu, což první mě jako zájemce o štěně naprosto nezajímá a druhé považuji za samozřejmost. Dělala jste nějaké další testy, můžete prokázat, že ten pes má zdravé srdce či lokty? Můžete se prokázat, že tři generace zpátky v rodině není výskyt torze žaludku nebo rakoviny nebo se ti psi dožili mimořádného věku? Má Váš pes něco, co by jeho handicap vyvážilo? A tím nemyslím sytou barvu oka nebo mimořádně skvěle vyvinutý strop. Myslím něco ze zdravotního hlediska, něco, čím ten pes skutečně může chovu prospět.
Podívejte se na to jinak: Za jakých okolností byste na svou áčkovou fenu pustila céčkového psa? Splňuje Váš pes tyto předpoklady?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Accuracy
napsal(a):
Může být, ale on pes a fena je trochu rozdíl. Pes má být vylepšovatel chovu, nestačí průměr, musí být lepší. A ten Váš má céčka na kloubech v podstatě hned, co dospěl.
Jaký může mít Váš pes přínos pro chov? Má úspěchy na výstavách a dobrou povahu, což první mě jako zájemce o štěně naprosto nezajímá a druhé považuji za samozřejmost. Dělala jste nějaké další testy, můžete prokázat, že ten pes má zdravé srdce či lokty? Můžete se prokázat, že tři generace zpátky v rodině není výskyt torze žaludku nebo rakoviny nebo se ti psi dožili mimořádného věku? Má Váš pes něco, co by jeho handicap vyvážilo? A tím nemyslím sytou barvu oka nebo mimořádně skvěle vyvinutý strop. Myslím něco ze zdravotního hlediska, něco, čím ten pes skutečně může chovu prospět.
Podívejte se na to jinak: Za jakých okolností byste na svou áčkovou fenu pustila céčkového psa? Splňuje Váš pes tyto předpoklady?
Naprosto výstižně napsáno!
Šárka344

XXX.XXX.5.159
Moc Vám všem děkuji za odpovědi. Hned je toho víc, nad čím přemýšlet.
Dasvo
napsal(a):
Reálně... Kolik znáte psů, co kvůli dysplazii nechodí? Já ani jednoho, a to znám několik čtyřkařů (tedy E a výš) ve vyšším věku. Měl jsem fenu 58 kilo, která měla kyčle v neměřitelných hodnotách. (Mimochodem, rodiče byli nula a jedna.) Nikdy, opakuju nikdy, neměla problém s pohybem, byla nasvalená a pohyblivá až do konce. Umřela na úplně jiný problém.
Já osobně se víc než kyčlí bojím třeba srdečních vad. A na exteriéru mi hodně záleží. Když si kupuju určité plemeno, chci aby pes tak i vypadal. Ale je to každého boj a rozhodnutí.
Kdyby byla jasná dědičnost, tak se nepřu! Ale konkrétně v mém plemeni aktuálně chodí na výstavy dvě feny po C psovi. Obě jsou šampionky se skvělou povahou. Ve vrhu jich bylo šest, nejhorší nohy jsou 1/1. A včil mudrujte.
Tak to jste měl štěstí.
Náš pes se 4/4 měl problémy s chůzí už v době, kdy jsme si ho přivezli (byly mu cca 2 roky) a s přibývajícím věkem to bylo samozřejmě horší, až už se pomalu ani nedokázal sám zvednout.
Jinak sousedka má také NO,7 let,4/4 a pes musí mít speciální "kalhoty", kterými psa při chůzi přizvedává, protože sám sotva stojí, natož chodí..
K tématu. Jak už tu bylo řečeno, pokud není plemeno málopočetné, vůbec bych o tom nepřemýšlela. Když se na to člověk podívá zodpovědně, proč množit jedince, který není zcela zdráv, a riskovat, že i jeho potomstvo na tom nebude zdravotně v pořádku.
Šárka344
napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz..
Mám leonbergera, je to krásný pes, moje druhá polovička, výstavně uspěšný.Bohužel, ale máme C kyčle. Je po rodičích s A kyčlemi a v rodokmenu jsem nenašla žádného psa co by C měl. Je velká pravděpodobnost, kdyby měl štěňata s A fenou, že by nějaké štěně mohlo mít taky C kyčle (a horší ) nebo v tom nevidíte problém ? A nechali byste s takovým psem nakrýt fenu ?
Zajímaji mě Vaše názory.
Děkuji vám za odpovědi.
Ne, nenechali, v žádném případě. Jinak - štíhlý pes, hodně pohybu po měkkém terénu, plavání, hydrolyzovaný kolagen, občas C vit., měkký pelech, ne obrany, skoky, prudké změny směru a tak.
Dasvo
napsal(a):
Musela jsem kvůli kyčlím, nechat odejít 9 měsíční štěně ČSV, jednu 12 letou NO, odešla 7 letá berňačka,9 letá fena ČSV, dokonce i malina a RR přestali kvůli vysokému stupni NO chodit.
neregistrovanyuz

XXX.XXX.138.2
Pokud by to byl hodně výjimečný pes a lákalo by mně ho použít v chovu z jiných důvodů, tak bych se zajímala proč to C má? Protože má "jenom" blbé úhly nebo protože je tam už artróza v mladém věku nebo třeba byl vet horlivý a dal C za Morganovu linii?
neregistrovanyuz
napsal(a):
Pokud by to byl hodně výjimečný pes a lákalo by mně ho použít v chovu z jiných důvodů, tak bych se zajímala proč to C má? Protože má "jenom" blbé úhly nebo protože je tam už artróza v mladém věku nebo třeba byl vet horlivý a dal C za Morganovu linii?
Pokud je rtg správně vyhodnoceno a je to C, nemůže nikoho lákat psa použít v chovu. Je jedno, proč ho má, ale to, že ho má.
scylla
napsal(a):
Pokud je rtg správně vyhodnoceno a je to C, nemůže nikoho lákat psa použít v chovu. Je jedno, proč ho má, ale to, že ho má.
Scyllo, proboha, C je mírné (!) postižení.
O vyhodnocovámí DKK vím své. na jednoho psa mám tři různé posudky v rozmezí tří měsíců. Znám chovné psy s údajnými nulami, kteří už na pohled nemají zdravý pohyb, znám psa s údajnými nulami, po němž je ve zhruba 40 vrzích převaha trojek a čtyřek, znám chovatele, jehož všichni chovní psi bez výjimky mají nuly (u plemene, kde to zdaleka není běžné). Fakt si myslíte, že dneska funguje nějaké „správně vyhodnoceno“?
Raději použiju psa s přiznanými Céčky, než nějakého pochybného Áčkaře s prapodivným potomstvem!
Jen úplně mimochodem, může mi tady někdo ze zapřisáhlých vysvětlit, jak je možné, že u NO velmi přísná selekce nepomohla ani po kolika - padesáti, šedesáti letech? Že ono by to s tou dědičností nebylo tak jednoduché?
DKK by nemělo být jediné selekční hledisko! U žádného plemene. Podívejte se, kam dovedl tenhle extrémní přístup třeba bulmastifa v Německu.

"Scyllo, proboha, C je mírné (!) postižení.
O vyhodnocovámí DKK vím své..."
ano, C je mírné postižení, to je pravda
S tím vyhodnocováním - právě, že má Céčka, tak tam snad nelze nějaký podvod čekat, jakože by vet hodnotil horším stupněm, než to je... a pokud budeme uvažovat naopak, tak to by bylo ještě hůř
"Jen úplně mimochodem, může mi tady někdo ze zapřisáhlých vysvětlit, jak je možné, že u NO velmi přísná selekce nepomohla ani po kolika - padesáti, šedesáti letech?"
tak můžu, protože u NO, pokud mají do chovu 2/2, tak žádná velmi přísná selekce NENÍ! A to zcela pomíjím to hodnocení či "hodnocení"...
U HW ta selekce fakt přísná je (psi pouze negativní, feny max 1/1) a jak narostl v průběhu let počet nulkových zvířat!
" Že ono by to s tou dědičností nebylo tak jednoduché?"
no jasně že ne, však to taky nikdo netvrdí, nebo jo?
http://www.cz-pes.cz/cl-2004053102-q-Dysplazie-kycelniho-kloubu-(DKK)-dil-2.-Vyzkum-dedicnosti
" DKK by nemělo být jediné selekční hledisko! U žádného plemene. Podívejte se, kam dovedl tenhle extrémní přístup třeba bulmastifa v Německu. "
no jistěže ne
však u leonů to za a) není jediné hledisko a za b) opravdu přísnou selekci na DKK rovněž nemají,2/2 je uchovnitelné...
XXX189

XXX.XXX.89.103
Dasvo
napsal(a):
O vyhodnocovámí DKK vím své. na jednoho psa mám tři různé posudky v rozmezí tří měsíců. Znám chovné psy s údajnými nulami, kteří už na pohled nemají zdravý pohyb, znám psa s údajnými nulami, po němž je ve zhruba 40 vrzích převaha trojek a čtyřek, znám chovatele, jehož všichni chovní psi bez výjimky mají nuly (u plemene, kde to zdaleka není běžné). Fakt si myslíte, že dneska funguje nějaké „správně vyhodnoceno“?
Raději použiju psa s přiznanými Céčky, než nějakého pochybného Áčkaře s prapodivným potomstvem!
Jen úplně mimochodem, může mi tady někdo ze zapřisáhlých vysvětlit, jak je možné, že u NO velmi přísná selekce nepomohla ani po kolika - padesáti, šedesáti letech? Že ono by to s tou dědičností nebylo tak jednoduché?
DKK by nemělo být jediné selekční hledisko! U žádného plemene. Podívejte se, kam dovedl tenhle extrémní přístup třeba bulmastifa v Německu.
Tak proč tedy u hovawartů - plemeno víceméně velikostně stejné jako NO - má 80% kyčle nulky a ve zbylých případech je fůra 1/1? Není to tím, že se od začátku vzniku plemene výjimečně dbalo na zdraví a do chovu smí jen nulkový pes a max. jedničková fena? Tady genetika nefunguje?
notregistered

XXX.XXX.211.126
Zvláštní, když NO je tolik
pochopitelné je u plemene na vymření
není jen genetikou, se ví
ale všechna štěňátka NO světa se nekrmí, nehýbou, stejně špatně
důvod této (ne)selekce mi utíká.
Elikk

XXX.XXX.26.165
XXX189
napsal(a):
Tak proč tedy u hovawartů - plemeno víceméně velikostně stejné jako NO - má 80% kyčle nulky a ve zbylých případech je fůra 1/1? Není to tím, že se od začátku vzniku plemene výjimečně dbalo na zdraví a do chovu smí jen nulkový pes a max. jedničková fena? Tady genetika nefunguje?
"Není to tím, že se od začátku vzniku plemene výjimečně dbalo na zdraví a do chovu smí jen nulkový pes a max. jedničková fena?"
no, nejen...
jednim z faktoru, které se vyznamne podili na DKK je i ramec tela, pohyb a BMI index
tj. zalezi na vaze, osvaleni a vysce tela.
a proste -je to slozitejsi, no. nicmene si nemyslim, ze by se to mělo prestat sledovat, jak se snazi nekteri chovatele naznačovat..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Dasvo
napsal(a):
Tak u NO hlavně jakýkoliv pokus o eliminaci DKK v populaci ztroskotává na tom, že ve skutečnosti není v klubech vůle ani páky, na to, jak dosáhnout toho, aby lidi své psy POCTIVĚ rentgenovali, a chovalo se jen na zdravých zvířatech. Praxe je totiž taková, že se zvířatům udělají přetrentgeny (popř. oficky, ale vet je nepošle), a když je to blbý, tak se pejsek uklidí někam na dvorek, když je to trochu blbý, tak se ví, kam to poslat, aby to přišlo dobrý (např. Německo, kde je hodnocení mírnější až o 2 stupně), nebo když poměrně nedávno funkcionáři potřebovali dostat do chovu chromáky, tak se povolilo chovat i na zvířatech s DKK 3/3, a podobný špeky... . To se pak ta selekce dělá dost blbě, i kdyby na to měli 100 let

Souhlasím s inspektorem pišišforem. jěště k té selekci u NO. Vymítit dysplazii je boj s větrnými mlýny.Máte třeba oba rodiče Rtg čisté ale jejich potomsvtvo je pozitivní? No protože je nezrengenuje celý vrh 8 štěňat. A tak 3 štˇěňata čistí 2 mají 2/2 3 třeba 3/3.A u rodičů? ti jsou třeba O/O ale jejich sourozemci zase s postihem a tak dokola.Stačí si otevřít někdy průkaz původu u německého ovčáka.Tam je uvedeno jaké výsledky mají sourozenci daného otce štěněte.Málokterý má všechny opakuji všechny sourozence zrengenované.
Pan Brouček

XXX.XXX.79.4
Jak by se dal rentgenovat celý vrh? To je utopie. Moje odchovy jdou do celé Evropy, a hodně z odchovů se neuchovňuje.
A druhá věc je, jestli by to k něčemu fakt bylo. Resp. za jak dlouho.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Pan Brouček
napsal(a):
Jak by se dal rentgenovat celý vrh? To je utopie. Moje odchovy jdou do celé Evropy, a hodně z odchovů se neuchovňuje.
A druhá věc je, jestli by to k něčemu fakt bylo. Resp. za jak dlouho.
Tak ono by pro začátek stačilo, kdyby se zveřejňovaly i ty výsledky, které nejsou hezké - drtivá většina těch špatných se totiž ututlá, a nikdo se nikdy nedozví, že bylo zvíře vůbec rentgenováno
Dasvo
napsal(a):
Pro psy, ne pro Boha, by bylo dobré přemýšlet a chovat na psech, co jsou opravdu zdraví. Je naprosto jedno, kolik je posudků, stačí jen pochybnost o tom, že pes není zdravý a proto je dobré na něm nechovat. NO si vůbec do pusy neberte, protože chovatelé s prominutím zk*i tyto úžasné psy do psů, kteří se v exteriérové linii rodí jako mrzáci. K tomu zkoušky s hry na práci, kde se hraje na přesnost a rychlost a potlačuje se myšlení, místo z práce, kde se myslí a podívejte se, kde jsou povahy. Když lidé myslí jako vy, nedivím se, že jdou plemena do kopru.

"A druhá věc je, jestli by to k něčemu fakt bylo. Resp. za jak dlouho."
Je to chovatelská informace a k něčemu bude v okamžiku zveřejnění.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak u NO hlavně jakýkoliv pokus o eliminaci DKK v populaci ztroskotává na tom, že ve skutečnosti není v klubech vůle ani páky, na to, jak dosáhnout toho, aby lidi své psy POCTIVĚ rentgenovali, a chovalo se jen na zdravých zvířatech. Praxe je totiž taková, že se zvířatům udělají přetrentgeny (popř. oficky, ale vet je nepošle), a když je to blbý, tak se pejsek uklidí někam na dvorek, když je to trochu blbý, tak se ví, kam to poslat, aby to přišlo dobrý (např. Německo, kde je hodnocení mírnější až o 2 stupně), nebo když poměrně nedávno funkcionáři potřebovali dostat do chovu chromáky, tak se povolilo chovat i na zvířatech s DKK 3/3, a podobný špeky... . To se pak ta selekce dělá dost blbě, i kdyby na to měli 100 let
Proto stoupá počet lidí, kteří si NO chovají bez PP mimo oficiální chovy a tito psi bez PP jsou na tom zdravotně lépe.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
scylla
napsal(a):
Proto stoupá počet lidí, kteří si NO chovají bez PP mimo oficiální chovy a tito psi bez PP jsou na tom zdravotně lépe.
Ježiš to je zase blábol . Tito psi na tom nemůžou být zdravotně lépe, protože jsou to potomci těch nemocných psů s PP, a jediný rozdíl je v tom, že je nikdo nerentgenuje, nedělá s nima, a jsou anonymní, takže jejich zdravotní problémy nejsou vidět, protože to, že Asta bez PP někde na dvoře měla lokty na sr.ačku nebo výrustky na páteři nikdy nikdo nezjistí...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ježiš to je zase blábol . Tito psi na tom nemůžou být zdravotně lépe, protože jsou to potomci těch nemocných psů s PP, a jediný rozdíl je v tom, že je nikdo nerentgenuje, nedělá s nima, a jsou anonymní, takže jejich zdravotní problémy nejsou vidět, protože to, že Asta bez PP někde na dvoře měla lokty na sr.ačku nebo výrustky na páteři nikdy nikdo nezjistí...
Co o tom víte? Jsou rentgenovaní, jsou vyšetřovaní na slinivku, páteř a další nemoci a tak dál, je jich dost a dbá se i na povahu. Nepište bláboly, když o tom nic nevíte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
scylla
napsal(a):
Co o tom víte? Jsou rentgenovaní, jsou vyšetřovaní na slinivku, páteř a další nemoci a tak dál, je jich dost a dbá se i na povahu. Nepište bláboly, když o tom nic nevíte.
O rozmnožovacích chovech bezpapíráků vím svoje, a vím jaké procento projde výkupem - jejich jediná "výhoda" je v jejich anonymitě. Já se v tom narozdíl od vás reálně pohybuju, zatímco vy jen plácáte kraviny na ifauně
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
O rozmnožovacích chovech bezpapíráků vím svoje, a vím jaké procento projde výkupem - jejich jediná "výhoda" je v jejich anonymitě. Já se v tom narozdíl od vás reálně pohybuju, zatímco vy jen plácáte kraviny na ifauně
Když víte, nedá se nic dělat. Ale tihle NO jsou vybírání výrazně přísněji co se zdraví týká a povahy, než v chovu s PP. Také jsou se zdravím a povahami výrazně lepší. Škoda, že se pohybujete v takové žumpě, je mi to líto. Plácání kravin - v tom byste mohla soutěžit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
scylla
napsal(a):
Když víte, nedá se nic dělat. Ale tihle NO jsou vybírání výrazně přísněji co se zdraví týká a povahy, než v chovu s PP. Také jsou se zdravím a povahami výrazně lepší. Škoda, že se pohybujete v takové žumpě, je mi to líto. Plácání kravin - v tom byste mohla soutěžit.
Já myslím, že kdo sem chodí déle, tak už zná ty vaše teorie a fantazie o chovu a výcviku, takže si obrázek udělá sám
Elikk

XXX.XXX.26.165
scylla
napsal(a):
Jak z nemocnych PP psu odchovate zdrave bPP?

Elikk
napsal(a):
Jak z nemocnych PP psu odchovate zdrave bPP?
Z tohoto výroku by vyplývalo, že neexistují zdraví PP NO.
Fakt to tak je?
Elikk

XXX.XXX.26.165
napsal(a):
Fakt to tak je?
Ne, z tohohle vyroku vyplyva, ze do PP chovu se asi pouzivaji ze zasady jen nemocni psi - a tak se musí někdo nekde v nejakem svete "obetovat" a zacit na bezpapiracich konecne vybirat jen ty zdrave produkovat z nich konecne zdravy chov :-D.
napsal(a):
Fakt to tak je?
Tomu výroku pouze předchází logická úvaha, že majitel zdravého PP NO nemá mnoho důvodů odchovávat psy bez PP, na rozdíl od majitele nemocného a tedy neuchovněného PP psa ;-).
notregistered

XXX.XXX.211.158
Nene
vyplývá z toho, že si nemůžu vzít zdravé pp vlčáky, rozmnožit a mít zdravé vlčáky, protože se to píše na fauně
proč bych si jako brala nemocné
vezmu si to dobré přece
rozmnožím zdravé a budu mít nemocné bez pp jo ?
legrace.

jazzinka
napsal(a):
Tomu výroku pouze předchází logická úvaha, že majitel zdravého PP NO nemá mnoho důvodů odchovávat psy bez PP, na rozdíl od majitele nemocného a tedy neuchovněného PP psa ;-).
Tak nevím, zda je taková logická úvaha na místě - ty máš pocit, že se uchovňují jen zdraví NO? Když ti nemocní jsou tedy neuchovnění? Já teda ne...